Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2010

donderdag 29 oktober 2010

Monuta en NS organiseren herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden na zelfdoding

Apeldoorn, 29 oktober 2010

Het verlies van een dierbare na een zelfdoding brengt veel verdriet met zich mee. Het is vaak niet gemakkelijk dit verdriet met de omgeving te
delen of om erover te praten. Met haar jarenlange ervaring weet Monuta hoe moeilijk de periode na een verlies kan zijn. Ook NS heeft hier helaas regelmatig mee te maken. Daarom organiseren Monuta en NS voor de tweede keer een landelijke herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden die te maken hebben gehad met een zelfdoding.

Lees verder


donderdag 29 oktober 2010

Een op de zes Belgen bereidt begrafenis voor

Een op de zes Belgen heeft al schikkingen getroffen voor zijn of haar begrafenis door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering af te sluiten, dat meldt Het Nieuwsblad. Uit een onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) blijkt ook dat steeds meer belgen kiezen voor een crematie.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Monuta lanceert gadget op Facebook: Monuta Muziekwens

Apeldoorn, 28 oktober 2010

Monuta heeft op Facebook een nieuwe gadget gelanceerd waarmee je eenvoudig kan opslaan welke muziek er op jouw uitvaart moet klinken: Monuta
Muziekwens.

De gekozen nummers kunnen gedeeld worden met al je Facebook-vrienden. Met Muziekwens laat Monuta zich als een van de eerste uitvaartverzorgers zien in de wereld van sociale media.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Zorgvlied bestaat 140 jaar

In 1870 begon de historie van Zorgvlied met de aankoop van een stuk weiland aan de Amsteldijk. Op 1 november is dit 140 jaar geleden. Reden voor een speciaal boek met bijna anderhalve eeuw geschiedenis van Zorgvlied. In de bijna anderhalve eeuw hebben politieke ideeën, recessies, wereldoorlogen, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen hun sporen achter gelaten op begraafplaats Zorgvlied. Ter ere hiervan krijgt directeur Zorgvlied Arpad Nesvadba, het boek “Wandelen over Zorgvlied” uitgereikt.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Overheid stuurt rekeningen naar laatste rustplaats

De Franse sociale dienst laat wanbetalers niet zomaar gaan, sterker nog ze achtervolgen crediteuren tot in het graf. De dienst blijft al enkele maanden aanmaningsbrieven versturen aan een man die in mei overleed. Zijn vrouw probeerde de dienst verschillende keren duidelijk te maken dat haar man niet meer leeft. Toen dat niet lukte en de brieven bleven komen heeft ze uiteindelijk het adres van het kerkhof doorgegeven, dat meldt De Morgen.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Nabestaanden moeten over as lopen

Op een begraafplaats in Rotselaar (B) moeten nabestaanden al enige tijd over uitgestrooide as lopen om bij een monument te komen op het strooiveld. De gemeente liet het monument vorig jaar midden op het strooiveld plaatsen, maar vergat een pad aan te leggen dat naar het monument leidt, dat meldt het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Loting voor bouw nieuw crematorium

De gemeente Heerhugowaard nodigt uitvaartorganisaties uit om zich aan te melden voor de bouw van een crematorium en aula bij de begraafplaats langs de Krusemanlaan. Een loting moet uiteindelijk bepalen met wie de gemeente in zee gaat, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2010

Wederom: Kist te groot voor crematieoven (nu in Belgie)

De crematie van een 69-jarige vrouw kon afgelopen week niet doorgaan omdat de kist waar de vrouw in lag te breed was voor de crematieoven, dat meldt het Algemeen Dagblad. De vrouw uit het Waalse Doornik moest in een extra brede kist gelegd worden. Het crematorium van Mons (Bergen) was hier in eerste instantie mee akkoord gegaan.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2010

Ambtenaar slaapt stiekem op begraafplaats

Nadat een Belgische ambtenaar door een arbeidsconflict met de gemeente zijn woning kwijt raakte heeft hij wekenlang geslapen op de begraafplaats in Boortmeerbeek. De bijzondere slaapplek werd ontdekt nadat de man zijn nieuwe stekje opvrolijkte met naaktfoto’s van vrouwen, dat meldt De Pers.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2010

Komst theehuis begraafplaats Emmeloord onzeker

De gemeente Emmeloord gaat niet akkoord met het plan om een nieuw theehuis te laten bouwen op de begraafplaats in Emmeloord. De Stichting Theehuis Begraafplaats Emmeloord is teleurgesteld maar zegt opzoek te gaan naar alternatieve plannen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 27 oktober 2010

Gemeente draaft door in handhaving reglement

Nabestaanden van mensen die een rustplaats hebben op het kerkhof van Ten Aard in België zijn boos op de gemeente. De stad heeft bloemstukken bij het urnenveld laten weghalen, dat meldt Het nieuwsblad. In een nieuw kerkhofreglement staat dat bloemen alleen nog maar geplaatst mogen worden op de zerk, alles wat naast het graf staat wordt weggenomen.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: eco-uitvaartkisten (Winterswijk)

Ecologische uitvaartkisten van puur hout en bekleed met natuurlijke stoffen. Zelf of laten maken op elk gewenst formaat en ontwerp. Standaard maten leverbaar uit voorraad. prijzen op aanvraag. Voor meer informatie over eco-uitvaartkisten, zie http://www.eco-uitvaartkisten.com.

Eco-uitvaartkisten is ook te vinden op Uitvaartkaart en www.uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Corrupte burgemeester opgepakt wegens aankoop "begraafplaats"

De burgemeester van de Keniaanse hoofdstad Nairobi is aangehouden op verdenking van corruptie, dat meldt Spits. De burgemeester zou 2,5 miljoen euro uit de schatkist hebben gehaald voor een stuk land waar een begraafplaats zou moeten komen.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Low budget uitvaarten dé groeiniche van de branche

Low budget uitvaarten voor armen of mensen die alleen sterven zijn dé groeiniche binnen de Belgische uitvaartbranche. Nadeel van deze niche is wel dat er weinig tot niets te verdienen valt. Per jaar worden een paar honderd Belgen begraven zonder dat er ook maar een familielid of vriend bij is, dat meldt Humo.be.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Tv programma Kruispunt over De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

Op donderdag 28 oktober 2010 om 18.20 uur op Net 2 zendt omroep RKK een aflevering van Kruispunt tv uit over De Nieuwe Ooster.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Gronings uitvaartbedrijf opent deuren voor publiek op 6 november a.s.

Zaterdag 6 november opent uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang de deuren voor het publiek. Het Open Huis vindt plaats in Groningen, in het eigen het uitvaartcentrum aan de Esdoornlaan 187. Belangstellenden zijn welkom voor een nadere kennismaking met deze belangrijke sector waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Het programma speelt zich af tussen 10.00 – 16.00 uur en is toegankelijk voor jong en oud. Er is diverse informatie, productpresentaties en live muziek verzorgd door Roon Staal. Bovendien kan elke bezoeker een persoonlijke gedenkballon oplaten.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

2 november a.s.: Opening kinderhofje begraafplaats St Laurentius (Rotterdam)

Op Allerzielen, dinsdag 2 november a.s. om 17.15 uur zal op de begraafplaats St. Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123 te Rotterdam, de opening plaatsvinden van het nieuw ingerichte kinderhofje door burgemeester A. Aboutaleb en bisschop A.H. van Luyn s.d.b. en in aanwezigheid van de basisschoolleerlingen uit de buurt.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Crematorium Oosterhout mogelijk toch aan Veerseweg

Het college van Oosterhout lijkt toch te kijken naar de Veerseweg als locatie voor het nieuw te bouwen crematorium. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag gaf de verantwoordelijk wethouder ontwijkende en vage antwoorden op vragen over de locatie, dat meldt BN de Stem.

Lees verder


donderdag 26 oktober 2010

Overleden artiesten verdienen miljoenen per jaar

Michael Jackson is de best verdienende dode artiest ter wereld, dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Elvis Presley die al 33 jaar dood is verdiend jaarlijks nog een kleine 43 miljoen euro.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2010

Vrouw in graf gegooid door grafdelvers

Een Australische vrouw is door twee grafdelvers bewusteloos geslagen en daarna gedumpt in een open graf. Hulpdiensten moester er aan te pas komen om de vrouw uit het graf te halen, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2010

Contura winnaar International Funeral Awards

De International Funeral Award is dit weekend gewonnen door Contura uit het Duitse Aken. Uitvaartverzorging Kramer B.V. dat dit jaar haar 125-jarig bestaan viert ontving de Golden Live Time Award. De prijzen werden uitgereikt tijdens een gezellig galadiner in Aarschot (B).

Lees verder


donderdag 22 oktober 2010

Zondag 31 oktober a.s.: Open dag Crematorium GUV Berkenhove Aalten

Op zondag 31 oktober a.s. houdt GUV Berkenhove een open dag voor belangstellenden. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn voor mensen die, zonder dat er een trieste aanleiding is, het crematorium kunnen bekijken en vragen kunnen stellen die er bij hen leven.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: De Essenhof Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Dordrecht

De Essenhof is een toonaangevende voorziening voor begraven en cremeren en heeft als gemeentelijk bedrijf hoge kwalliteitsambities op het gebied van de dienstverlening aan nabestaanden en bezoekers. De Essenhof beheert twee algemene begraafplaatsen in Dordrecht en is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de Joodse begraafplaats. Daarnaast zijn er aparte grafvelden voor Moslims, Armeniërs en oud-Katholieken.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2010

Vader krijgt verkeerde lichaam mee

Een man uit Saoedi-Arabië heeft het verkeerde lichaam uit het ziekenhuis meegekregen, dat meldt Emirates News. De man kwam het lichaam van zijn negen jaar oude dochter ophalen om het te wassen voor de begrafenis. Omdat het lichaam ingewikkeld was had de man in eerste instantie niets door.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2010

Interview RTV Oost over Funeral Awards

De regionale omroep RTV Oost heeft vrijdag aandacht besteed aan de nominatie van Uitvaart.tv voor de International Funeral Award. In een radio interview sprak presentator Gerson Veenstra over de vele voorlichtingsfilms die BDK Media en Uitvaart.Com maken voor hun website www.uitvaart.tv.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2010

VVD: ‘Nieuwbouw crematorium Noord bron van de bezuinigingen’

De fractie van de VVD in het Amsterdamse stadsdeel Noord zegt dat de bouw van het nieuwe crematorium de bron is van de bezuinigingen. Het stadsdeel moet in 2011 elf miljoen euro bezuinigen en (mede) in dat kader passen de nieuwbouwplannen (totaal ruim 9 mln) niet. Daarnaast vindt de fractie dat de realisatie overgelaten moet worden aan een marktpartij.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2010

Klinisch dode vrouw ontwaakt

Verschillende Franse media melden dat een vrouw die volgens haar artsen klinisch dood was, enkele uren later weer wakker is geworden. Toen de vrouw bij de voorbereiding op een behandeling in het ziekenhuis het bewustzijn verloor veronderstelden de artsen dat ze het niet zou redden.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2010

Vrijwilligers wijzen de weg op begraafplaats Roosendaal

Vrijwilligers van de Stichting Begraafplaatsen Roosendaal zullen nabestaanden tijdens de herdenkingsviering van 31 oktober de weg wijzen, dat meldt BN De Stem. Nabestaanden kunnen bij de vrijwilligers terecht met verschillende vragen over de begraafplaats aan de Bredaseweg.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2010

Laat de kinderen tot mij komen

Tijdens Allerzielen (2 november) wordt op het kerkhof van de Sint-Lambertusparochie in Meerveldhoven een monument onthuld ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De onthulling zal plaatsvinden na de mis van 19.00 uur, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2010

Bogra ontwerpt kist voor ontwikkelingshulp

Grafkistenfabrikant Bogra uit Enkhuizen heeft een kist ontworpen die eenvoudig geproduceerd kan worden in Zimbabwe. Het is de bedoeling dat weeskinderen uit een dorp in Mutabe in de toekomst in hun levensonderhoud kunnen voorzien door zelf doodskisten te maken, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2010

Informatieavond over verplaatsing (dassen)crematorium Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal houdt vanavond een informatieavond over de veelbesproken plannen voor de bouw van een crematorium bij de begraafplaats in Oldenzaal. Deze zomer werd een dassenburcht ontdenkt op het terrein waar het crematorium moest komen.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2010

Krediet voor restauratie plafond aula in Baarn

De gemeente Baarn verstrekt de Baarnse begraafplaats een krediet van 26.000 euro. Met dit geld kan het plafond van de aula op de begraafplaats worden gerestaureerd, dat meldt het Baarns Weekblad.

Lees verder


donderdag 20 oktober 2010

Honderden graven geruimd in Hollandscheveld

In 2011 en 2012 worden 450 algemene graven geruimd op de begraafplaats in Hollandscheveld, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2010

Troostvoedsel, verhalen en herinneringen in Den Haag

Stroom Den Haag is op zoek naar verhalen over 'Eten als Einde'. Over favoriete gerechten die u als laatste avondmaal zou wensen, over eten dat u voor een overleden geliefde zou klaarmaken om te herinneren en te herdenken en over de intieme band tussen voedsel en de dood. Verhalen kunnen tot 1 november worden ingezonden.

Lees verder


donderdag 19 oktober 2010

Coöperatie DELA en Uitvaartvereniging UNC intensiveren samenwerking

Eindhoven 19 oktober 2010 - Coöperatie DELA en Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie intensiveren hun samenwerking. DELA neemt een belang van vijftig procent in UNC. UNC is in de provincie Noord Holland beter bekend als Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond. Eerder had DELA al een belang van dertig procent in de UNC

Lees verder


donderdag 19 oktober 2010

Verzoek om ouders te herbegraven in privégrond

Een vrouw uit Aalten heeft de gemeente verzocht of zij haar ouders mag bijzetten in een bestaande grafheuvel bij haar boerderij, dat meldt de Gelderlander. Haar in 1993 overleden man ligt al begraven in de grafheuvel.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2010

Maandelijkse toename aantal lichte balsemingen

Eindhoven, 18 oktober 2010 - Steeds meer mensen kiezen ervoor na hun dood licht gebalsemd te worden. De nieuwe manier van opbaren van het lichaam, die officieel pas sinds 1 januari 2010 in Nederland is toegestaan, lijkt een nieuwe trend te worden. DELA heeft inmiddels ruim 300 lichte balsemingen uitgevoerd en constateert een snel groeiende behoefte.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2010

Thanatopraxie steeds vaker toegepast

Steeds meer mensen kiezen na hun dood voor thanatopraxie, dat meldt het AD. Bij thanatopraxie worden mensen na hun dood licht gebalsemd. Hierdoor wordt het ontbindingsproces voor een aantal dagen stilgezet waardoor er geen koeling nodig is voor de overledene.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2010

Showtuin Den Hollandsche ook op zondagen open

De Showtuin van grafmonumentenmaker Den Hollandsche uit Elst (Gld) is vanaf nu ook open op donderdag- en vrijdagavond en maandelijks op zondag. Volgens eigenaar Wim ter Steege is het voor nabestaanden vaak lastig om tijdens de reguliere openingstijden samen te komen kijken. Om deze mensen beter te kunnen helpen zijn de openingstijden van de showtuin verruimd.

Lees verder


donderdag 15 oktober 2010

Gemeente moet plannen crematorium Huissen opnieuw formuleren

Een meerderheid in de Lingewaardse gemeenteraad heeft het college opgedragen opnieuw te kijken naar de bouwplannen voor een crematorium in Huissen. Dagblad de Gelderlander meldt dat de VVD van mening is dat het huidige dossier aan alle kanten rammelt.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Filmpje: Nieuwe keurmerken uitgereikt in Utrecht

Onder grote belangstelling van de Nederlandse uitvaartbranche hebben 21 uitvaartondernemers het certificaat van het Keurmerk Uitvaartzorg ontvangen. In het uitvaartcentrum van Yarden bij begraafplaats Daelwijck in Utrecht kregen de nieuwe keurmerkhouders het certificaat uit handen van voorzitter Aloys Meij.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Uitbreiding urnennissen en urnenveld in Lochem en Barchem

Er wordt een nieuwe urnenmuur met 36 nissen geplaatst op de nieuwe begraafplaats in Lochem, dat meldt de gemeente Lochem. Iets verderop, op de begraafplaats in Barchem, wordt het urnenveld vergroot met 25 plaatsen.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Nieuw crematorium Tussen de bergen in Roermond operationeel

Roermond, 14 oktober 2010 – Vanaf 20 oktober is het crematorium van DELA in Roermond operationeel. Het nieuwe crematorium is onder andere voorzien van een uitvaartcentrum, een uitvaartlounge met uitgebreide horecafaciliteit en op korte termijn een binnencolumbarium, oftewel een inpandige urnenmuur. Daarnaast heeft Tussen de bergen pedagogisch medewerkers ter beschikking die kinderen van de nabestaanden kunnen opvangen tijdens een uitvaart.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Dassen halen beenderen uit graven

Dassen in het Engelse Leicestershire zorgen voor overlast op een eeuwenoude begraafplaats, dat meldt de NOS. De dieren graven holen op de begraafplaats waarbij ze beenderen van overledenen naar boven halen.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Nieuw zondagmiddagprogramma ‘Het Familieportret’ op RTL4

Amersfoort, 13 oktober – Vanaf 24 oktober start het tv-programma Het Familieportret. In dit nieuwe programma brengt een kleinkind een verrassingsbezoek aan opa of oma om een lang gekoesterde wens uit te laten komen. Sponsor DELA wil met Het Familieportret meer aandacht creëren voor de bijzondere band tussen generaties. Het Familieportret is vanaf zondag 24 oktober in een reeks van tien afleveringen te zien op RTL4 om 16.30 uur.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

Belgie: Open graven tonen kisten

Een begraafplaats in het Belgische Oostende is zo erg in verval geraakt dat bij verschillende open graven de kisten te zien zijn, dat meldt de Standaard. Een (oud)uitvaartondernemer heeft een lijst met vijftig graven opgesteld die er het slechts aan toe zijn. Hij wil dat de gemeente samen met nabestaanden actie gaat ondernemen om de graven op te knappen.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2010

MD Veluwe start gespreksgroepen verlies partner

MD Veluwe (Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe) gaat vanaf november starten met gespreksgroepen voor mensen die hun partner hebben verloren, dat meldt Locourant. Deelnemers halen vaak veel steun uit de gesprekken van de groep, omdat ze allemaal hetzelfde soort verdriet meegemaakt hebben en dat ze gevoelens en reacties van elkaar herkennen en erkennen.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

Belgen jagen op doodsprentjes

In België zijn steeds meer verzamelaars actief die zoveel mogelijk doodsprentjes, in Nederland ook wel bidprentjes genoemd, bij elkaar willen sparen. Sommige van deze verzamelaars schromen niet om daarvoor uitvaarten van onbekenden te bezoeken, dat meldt Het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

Bijzondere kisten maken uitvaart vrolijker

Een bedrijf uit Singapore heeft een serie van uitvaartkisten onthuld die zijn versierd met fantasievolle ontwerpen, dat meldt AOL News. De kisten zijn ook voorzien van vrolijke teksten als ‘Hallo, doodskist’ of ‘U lijkt me wel aardig’.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

Laatste rit naar Zegestede moet waardiger

Volgens burgemeester Huijbregts zal de toegangsweg naar het crematorium in Roosendaal in de toekomst wellicht wat fraaier worden. Maar de burgemeester merkt er ook bij op dat het altijd een weg zal blijven over een industrieterrein, dat valt te lezen in BN De Stem.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

In de dood kun je niet wonen

Op uitnodiging van Yarden Vereniging Gelderland komt professor Dr. Anne van der Meiden woensdag 27 oktober spreken over zijn boek ‘In de dood kun je niet wonen, anders kijken naar weggaan en achterblijven’.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

Begraafplaats Zuidwolde krijgt nieuwe urnenmuur

In november wordt een nieuwe urnenmuur gebouwd op de begraafplaats in Zuidwolde, dat meldt het Dagblad van het Noorden. De nieuwe urnenmuur op de begraafplaats gat 72.500 euro kosten.

Lees verder


donderdag 13 oktober 2010

Phoenix Urnen ® aanwezig op de expositie ‘Er is een tijd van gaan'

Zaterdag 16 oktober zal “Phoenix Urnen ®” aanwezig zijn op de expositie ‘Er is een tijd van gaan…..’ in de Mariakerk in Oosterhout (bij Breda) om de bijzondere sierurnen te presenteren. Ook zal er door Michaël van de Sande een demonstratie worden gegeven van het met de hand beschilderen van de urnen.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2010

Monuta te zien in programma RTL 4

Uitvaartverzekeraar Monuta is de komende tijd te zien in een aantal afleveringen van het RTL 4 programma 4Me. Een deskundige van Monuta zal daarin meer vertellen over zaken die betrekking hebben op de uitvaart.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2010

Bovengronds begraven kan binnenkort ook in Haarlem

HAARLEM –Begraafplaats St. Jozef gaat uitbreiden met bovengrondse graven. Vanaf december is het mogelijk om in Haarlem op de begraafplaats St. Jozef aan de Vergierdeweg bovengronds te worden bijgezet. Met de uitbreiding wil de –gemeente Haarlem inspringen op de vraag naar bijzondere vormen van begraven. Medio 2011 wordt dit tevens mogelijk op de –begraafplaats Akendam.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2010

Onbekenden markeren graven als te ruimen

Onbekenden hebben op een Belgische Begraafplaats in Eisden-Tuinwijk geprobeerd om ruimers een ander graf te laten ruimen, dat meldt het Nieuwsblad. Dat gebeurde donderdagnacht toen ook twee grafstenen werden gestolen.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2010

Schoonmakers vinden explosieven op kerkhof

Op een kerkhof in New York hebben schoonmakers een behoorlijke hoeveelheid kneedbaar explosief materiaal (C-4) gevonden, dat meldt de Telegraaf. De hoeveelheid zou vergelijkbaar zijn met de partij die terroristen in 2005 gebruikten bij aanslagen in Londen.

Lees verder


donderdag 12 oktober 2010

Begrafenis eindigt in nachtmerrie

Een begrafenis in het Britse Norwich is uitgelopen een groot drama voor de nabestaanden. Tijdens het zakken van de kist viel deze waarna de kist open ging, dat meldt The Sun. Dat alles gebeurde onder de ogen van de nabestaanden die de kist op deze manier in het drie meter diepe graf zagen storten.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Videoreportages van begrafenis- en crematieplechtigheden

Veel nabestaanden beleven de uitvaart als in een roes. Later ontstaat er dan vaak de behoefte om even terug te blikken. Een professionale videoreportage van een begrafenis- of crematieplechtigheid kan daarbij helpen.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Twee nieuwe uitspraken van het Klachteninstituut Uitvaartwezen

Zojuist zijn er op de website van het Klachteninstituut Uitvaartwezen twee nieuwe uitspraken geplaatst.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Zelfmoord Kamerling kan extra zelfmoorden teweeg brengen

Deze maand zullen er mogelijk tientallen extra zelfmoorden plaatsvinden, dat voorspelt hoogleraar klinische psychologie en suïcidepreventie Ad Kerkhof van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Kerkhof zegt in een interview met de Volkskrant dat de zelfmoord van Antonie Kamerling en de uitgebreide aandacht in de media een uitlokkend effect kunnen hebben.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Eerste eco-begraafplaats Ierland doet het goed

De eerste eco-begraafplaats van Ierland die nog maar net in gebruik is genomen lijkt in een grote behoefte te voorzien. In de eerste dagen van het bestaan van de begraafplaats zijn al honderd graven geboekt door mensen die kiezen voor een groene uitvaart, dat meldt Irish Times.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Politie zoekt getuigen auto-inbraak begraafplaats

Dieven hebben donderdag toegeslagen op de parkeerplaats van een begraafplaats in Neede (Achterhoek, GLD). Een bezoeker van de begraafplaats aan de Hontjerweg in Neede ontdekte bij terugkomst dat zijn auto was opengebroken.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2010

Wandelen en fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe voor Stichting Make a Memory

Arnhem, 8 oktober 2010  - Vandaag zetten de collega’s van coöperatie DELA  zich in het kader van de ‘DELA-Doegoeddag’ in om geld in te zamelen voor de Stichting Make a Memory. De gesponsorde wandel (10 km)- en fietstocht (26 km) vond plaats in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Arnhem. In totaal deden 130 deelnemers mee en heeft de actie 25.750 euro opgeleverd. Het bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de stichting.

Lees verder


donderdag 10 oktober 2010

Geen uitvaartgebouw begraafplaats Tongerseweg

De gemeente Maastricht heeft een streep gezet door de plannen om een uitvaartgebouw te realiseren op Begraafplaats Tongerseweg, dat meldt dagblad De Limburger. Begrafenisondernemer Sassen-Dielemans die samen met de gemeente werkte aan de ontwikkeling is volgens de krant woedend.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2010

Video: Anonieme doden naar Zuiderbegraafplaats (Rotterdam)

De gemeente Rotterdam heeft op de Zuiderbegraafplaats een speciaal vak gemaakt voor mensen die overlijden zonder dat hun identiteit bekend is. In het vak kunnen ruim 100 lichamen worden begraven.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2010

Het Muzekoor zingt op de herdenkingsdag in het Crematorium Tilburg

Bij het Crematorium Tilburg is zondag 31 oktober een herdenkingsdag voor iedereen die familie, vriend, partner of kind wil herdenken.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

Meer verzet tegen verplaatsen dassenburcht

IVN Natuur- en Milieueducatie sluit zich aan bij het verzet tegen de verplaatsing van een dassenburcht in Oldenzaal, dat meldt dagblad Tubantia. De dassen moeten plaatsmaken voor de komst van een crematorium en enkele andere voorzieningen waaronder een vakantiepark.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

Yarden tegen provisieverbod uitvaartverzekeringen

Uitvaartorganisatie Yarden is tegen het voorstel van intermediairorganisatie Adfiz dat pleit voor een verbod op provisie bij natura-uitvaarverzekeringen. In Assurantiemagazine laat Yarden weten dat de discussie over beloning van financieel intermediairs dreigt door te schieten, met de consument als verliezer.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

Nabestaanden mogen boom planten in gedenkbos

De gemeente Terneuzen biedt nabestaanden vanaf vandaag de mogelijkheid om een boom te planten ter nagedachtenis aan hun overleden dierbare. De boom wordt dan onderdeel van het gedenkbos in Hoek, gelegen tussen het Torenbos en de Kreek. Doordat nabestaanden zelf een boom mogen planten creëren zij hun eigen persoonlijke gedenkplaats op een andere plaats dan de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

Lost: een uniek samenwerkingsverband rondom rouw en verlies

Verlies en rouw trekken diepe sporen in je leven. Het verwerken hiervan zul je uiteindelijk altijd zelf moeten doen, maar dat betekent niet, dat het alleen moet doen. Hulpverlening is vaak versnipperd en het is niet altijd gemakkelijk de juiste hulpverlener te vinden. Bovendien kan elke fase van verlies en rouw om een andere aanpak vragen.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

RvS doet uitspraak; gezin niet naast elkaar begraven

De Raad van State stelt de gemeente Staphorst in het gelijk in haar besluit om het niet toe te staan dat vijf gezinsleden naast elkaar worden begraven, dat meldt RTV Oost. Het gezin heeft lang gevochten om de laatste wens van de overleden moeder te vervullen.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartverzorging Nieuw Amsterdam BV (Coevorden)

Afscheid nemen is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. In deze periode van intens verdriet komen er vele keuzes en vragen op de nabestaanden af. UGNA is er om u door dit proces te leiden.
Voor meer informatie, zie onze website http://www.ugna.nl.

Uitvaartverzorging Nieuw Amsterdam is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2010

Filmpje: Maak kennis met Dineke, draagster bij De Helpende Hand

Maak kennis met Dineke, sinds een jaar draagster bij De Helpende Hand.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2010

Facultatieve Verzekeringen ontvangt als eerste en enige uitvaartverzekeraar nieuw keurmerk

Als eerste en enige uitvaartverzekeraar nam Jaap de Bruijn namens Facultatieve Verzekeringen op 5 oktober het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) in ontvangst, een nieuw keurmerk om bij te dragen aan optimale transparantie voor de consument. Dat gebeurde in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Over jou wil ik vertellen

Cursus voor wie ziet aankomen dat hij of zij in de komende jaren zal gaan spreken bij de uitvaart of herdenkingsbijeenkomst van een naaste.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Begraafplaats wordt park

De Oude Begraafplaats in Emmen wordt vrijdag officieel heropend. Vanaf dat moment zal het kerkhof doorgaan onder de naam Park De Oude Begraafplaats.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Rechter buigt zich over protesten bij uitvaarten

Het Federaal Hooggerechtshof in de Verenigde Staten gaat zich deze week buigen over de protesten die de Westboro Baptist Church houdt bij begrafenissen van omgekomen militairen, zo meldt Daily Titan. De Westboro Baptist Church staat ‘bekend’ om hun luidruchtige en confronterende protesten tegen militairen en homoseksuelen.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Regel is regel; graf van kind moet weg

In 1962 overleed de baby van Maria en Maurice Zwevegem uit het Belgische Outrijve (gemeente Avelgem). Om de twee dagen bezoeken ze het graf van hun dochter. Maar daar gaat verandering in komen als het aan de gemeente ligt want het graf moet weg, dat meldt Nieuwsblad.be. Volgens de gemeente koos het echtpaar 48-jaar geleden voor een gratis concessie en die is niet te verlengen.

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Uniek project leidt tot waardevolle song voor kinderuitvaart

Muziek is emotie… Muziek is onlosmakelijk verbonden aan gevoel en er is geen mooiere manier dan je gevoelens uit te drukken met noten, in plaats van woorden. Maar een combinatie van de juiste noten en woorden, kan pas écht wonderen verrichten…

Lees verder


donderdag 5 oktober 2010

Vijf jaar na verlies partner weer gelukkig

Mensen die hun partner door overlijden hebben verloren, hebben vijf jaar nodig om weer op het gemiddelde geluksniveau te zitten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zo meldt nieuws.nl.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: Jan Reedijk Uitvaartverzorging (Etten-Leur)

Vanaf vandaag is ook Jan Reedijk Uitvaartverzorging te vinden op Uitvaart.nl. Een bijzondere uitvaartonderneming met veel ervaring. Maak kennis met Jan Reedijk.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2010

Crematorium voor paarden in Prinsenbeek

Dierencrematorium Viviana in Prinsenbeek biedt paardenliefhebbers de mogelijkheid om hun overleden dier te laten cremeren. Door deze nieuwe dienstverlening hoeft een paard niet meer naar de destructor of paardenslager.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2010

Ongeïdentificeerde personen herbegraven in Rotterdam

Negentien ongeïdentificeerde personen die liggen begraven in vak 3 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen worden herbegraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Begin 2011 wil de gemeente beginnen met het ruimen en herinrichten van vak 3 op de Noorderbegraafplaats, dat meldt Blik op Nieuws.nl.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2010

Uitvaart 8-jarige meisje verstoord door politie

De Belgische politie heeft zich dit weekend niet van zijn beste kant laten zien tijdens de uitvaartplechtigheid van een 8-jarig meisje. Tijdens de dienst lieten agenten de crematie stopzetten, achteraf bleek het een vergissing, aldus Het Laatste Nieuws.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2010

Presentatie nieuw crematorium Tiel tijdens open dag

Scholtus Uitvaartverzorging uit Tiel houdt zaterdag 9 oktober een open dag. Tijdens deze dag is ook de presentatie van het nieuw te bouwen crematorium in Tiel te zien.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2010

Onbekende graven ontdekt onder dom van Hildesheim

Tijdens voorbereidingen voor de verbouwing van de (Marien)dom in het Duitse Hildesheim zijn meer dan 40 graven ontdekt, dat meldt Het Laatste Nieuws. De graven stammen vermoedelijk uit de tijd van de bouw van de eerste dom in 852.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2010

Stichting Natuurlijk Herdenken biedt asverstrooien in vrije natuur

Vanaf 1 oktober is het via de Stichting Natuurlijk Herdenken mogelijk as te verstrooien in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De stichting – een initiatief van Staatsbosbeheer en crematieorganisatie 'de Facultatieve Groep' – is opgericht om in te spelen op de toenemende vraag as te mogen verstrooien in de vrije natuur. Inmiddels is een beukenbos bij Hoog Buurlo daarvoor als eerste gebied speciaal aangewezen. Sinds vandaag is tevens de website www.natuurlijkherdenken.nl online.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder