nieuws

Facultatieve
Sponsors

RvS doet uitspraak; gezin niet naast elkaar begraven

7 oktober 2010


De Raad van State stelt de gemeente Staphorst in het gelijk in haar besluit om het niet toe te staan dat vijf gezinsleden naast elkaar worden begraven, dat meldt RTV Oost. Het gezin heeft lang gevochten om de laatste wens van de overleden moeder te vervullen.

De moeder had als laatste wens dat de vijf gezinsleden naast elkaar op het kerkhof zouden komen te liggen. Maar de gemeente heeft als regel dat er hooguit drie gezinsleden bij elkaar mogen worden begraven. Nadat de gemeente niet wilde ingaan op de laatste wens van de moeder stapte het gezin naar de Raad van State. Deze heeft nu besloten dat er voor de familie geen uitzondering gemaakt hoeft te worden.

Eerder bericht over deze zaak van 12 augustus 2010:

Gezin naar Raad van State om geschil begraafplaats

Een gezin uit Rouwveen (Overijssel) probeert via de Raad van State toestemming te krijgen om naast elkaar te worden begraven, dat meldt RTV Oost. Het gezin wil na hun dood met vijf personen naast elkaar worden begraven.

Volgens de regionale zender RTV Oost zou het gaan om de laatste wens van de moeder die drie jaar geleden overleed. Zij wilde dat het hele gezin bij elkaar zou worden begraven. Het gezin beloofde de moeder aan haar sterfbed dat ze deze wens in vervulling zouden laten gaan. De gemeente Staphorst staat dit echter niet toe. De gemeente hanteert namelijk de regel dat er drie gezinsleden bij elkaar mogen liggen op de begraafplaats. Daarom legt het gezin de zaak donderdag voor aan de Raad van State.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE