Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2018

maandag 30 april 2018

Video RTL: Geld verdienen aan oma’s kunstheup

RTL Nieuws heeft op haar website een video geplaatst over wat er gebeurd met metalen die overblijven na een crematie.

Lees verder


maandag 30 april 2018

Vernielingen begraafplaats Raalte

Grafschenners hebben vijf graven vernield op de begraafplaats in Raalte, dat meldt de Stentor. Het gaat om grafmonumenten die omver zijn geschopt.

Lees verder


maandag 30 april 2018

Mogelijk tweede crematorium op gedenkpark Kranenburg Zwolle

In 1984 werd crematorium Kranenburg in Zwolle in gebruik genomen. Het crematorium is eigendom van Monuta en de Facultatieve Groep. Nu 34 jaar later wil Respectrum Crematoria BV een tweede crematorium bouwen op Kranenburg, dat meldt Zwollenu.nl.

Lees verder


maandag 30 april 2018

Gewonden bij schietpartij op begraafplaats Roermond

Een begraafplaats is doorgaans een plek van rust en stilte. Maar dat was dit weekend even niet het geval op een begraafplaats aan de Kitskensdal in Roermond. Daar ontstond een schietpartij waarbij twee mensen gewond zijn geraakt, dat meldt het AD.

Lees verder


zaterdag 28 april 2018

Open Dag Crematorium Hart van Berkelland

Gert en Sonja Brinkhorst openden vorig jaar augustus Crematorium Hart van Berkelland. Het tweede crematorium in eigen beheer. Het ondernemende echtpaar realiseerde in 2011 Crematorium de Omarming in Zutphen. Toen al onderscheidden ze zich door een full-serviceconcept met alle faciliteiten rondom het laatste afscheid onder één dak; van de verzorging van de overledene, een persoonlijke afscheidsdienst tot ruimte voor condoleance- en horecamogelijkheden en diverse asbestemmingsmogelijkheden. Zondag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur is er een open dag in Crematorium Hart van Berkelland aan de Groenloseweg 2 in Haarlo.

Lees verder


donderdag 26 april 2018

Marscha Elling nieuwe directeur Stichting De Jonge Weduwe

Marscha Elling (43) wordt met ingang van 14 mei a.s. de nieuwe directeur van Stichting De Jonge Weduwe. Zij volgt Petra van Rij op, die per half mei haar functie als directeur verruilt voor het voorzitterschap. Huidige voorzitter Marijke van Rij, zus van Petra en medeoprichter, legt haar werkzaamheden neer na een bestuursperiode van twee keer 3 jaar, om zich op nieuwe zaken te kunnen richten.

Lees verder


woensdag 25 april 2018

Voorzitters SKU en BGNU komen op voor uitvaartbranche

Voorzitter van Stichting Keurmerk Uitvaarzorg, Matthijs de Gee, en voorzitter van Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU), Paul Koeslag, hebben middels een ingezonden brief gereageerd op het onderzoek ‘Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten’. Dit onderzoek is 24 april jl. door de Consumentenbond gepubliceerd en is in artikelvorm verschenen in verschillende media. In deze artikelen wordt een negatief beeld van de uitvaartbranche geschetst.

Lees verder


woensdag 25 april 2018

In 2017 meer verkeersdoden op de fiets dan in de auto

In 2017 kwamen 613 mensen om in het verkeer. Dat zijn 16 dodelijke slachtoffers minder dan in 2016. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Een kwart van de fietsslachtoffers verongelukte op een e-bike. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


dinsdag 24 april 2018

Rouwpost tijdens en rond Koningsdag

Aanstaande vrijdag is het Koningsdag. Rond feestdagen wijken de bezorgtijden en de tijden voor het aanleveren van rouwpost af van de reguliere tijden.

Lees verder


dinsdag 24 april 2018

Crematorium Oldenzaal vanaf september in gebruik

Crematoria Twente laat in Oldenzaal haar vierde crematorium bouwen. De werkzaamheden lopen nu op schema en waarschijnlijk wordt het crematorium al eind juli opgeleverd, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


dinsdag 24 april 2018

Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten

Bijna 90% van de uitvaartverzorgers wil geen vragen beantwoorden van de Consumentenbond over hun tarieven. En ruim 40% van de uitvaartondernemingen heeft geen prijzen op zijn website staan. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartondernemingen.

Lees verder


dinsdag 24 april 2018

Video: Wat mag er wel/niet mee in de kist

Hoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


vrijdag 20 april 2018

CNV vakmensen: Eindelijk onderhandelingsresultaat Cao Uitvaart

Na lange, en soms moeizame onderhandelingen, hebben we uiteindelijk toch een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de Uitvaartbranche. Op een aantal punten hebben we goede afspraken kunnen maken. Maar we hebben lang niet op alle punten bereikt wat we hadden gehoopt.

Lees verder


vrijdag 20 april 2018

Extra urnenmuur op begraafplaats Lentfert

Er zijn nog maar vijf urnennissen vrij in de urnenmuur op begraafplaats Lentfert in Rijssen-Holten. De gemeente laat daarom een nieuwe urnennis bouwen op het nieuwe deel van de begraafplaats, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


vrijdag 20 april 2018

Onderhandelingsresultaat CAO Uitvaartbranche 2018-2020

Op 17 april jl. is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe tweejarige cao Uitvaartbranche. Er is een intensieve periode van overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.

Lees verder


vrijdag 20 april 2018

6 mei 2018: Open dag Crematorium Tilburg

Op zondag 6 mei bent u tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom bij Crematorium Tilburg. U kunt kennismaken met alles wat het crematorium te bieden heeft bij een uitvaart, bij cremeren, begraven, herinneren en het bestemmen van de as van de overledene.
U kunt ook het nieuwe Grand Café Ode bekijken, de vierde locatie van het crematorium. Ode biedt veel mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid en is direct gelegen aan de Karel Boddenweg 7

Lees verder


donderdag 19 april 2018

Spreeuwenpoep zorgt voor overlast op begraafplaats

Op de gemeentelijke begraafplaats in Wolvega hebben enige tijd duizenden spreeuwen gebruik gemaakt van de coniferen en sparrenbomen op de begraafplaats. Daardoor zijn de graven helemaal ondergepoept, dat meldt Stellingwerf.nl.

Lees verder


donderdag 19 april 2018

Buren willen groene haag om natuurbegraafplaats Vlierden

De familie Linskens uit Vlierden geniet nu nog dagelijks van de rust en de natuur rond hun huis. Maar op het terrein van de buren wordt binnenkort een natuurbegraafplaats gerealiseerd en daar is de familie Linskens niet blij mee. Ze vrezen voor hun toekomstige uitzicht over de graven en rouwende nabestaanden, dat meldt ED.nl.

Lees verder


donderdag 19 april 2018

Video: Herdenkingsboom op begraafplaats Emmeloord

Jeroen Stok uit Lelystad mag de herdenkingsboom maken die geplaatst zal worden op de begraafplaats in Emmeloord. De boom geeft nabestaanden de gelegenheid om een dierbare te herinneren, dat meldt Flevopost.nl.

Lees verder


woensdag 18 april 2018

Peter Woolderink nieuwe beheerder begraafplaats

Vanaf 1 mei vervult Peter Woolderink de functie van beheerder van de gemeentelijke begraafplaats in Borne. Hiermee volgt hij Paul Oude Hesselink op die vol verve deze rol heeft vervuld. Een uitbreiding van middelen maakt dat de gemeente Borne de beheerdersfunctie en daarmee haar dienstverlening richting inwoners kan vergroten.

Lees verder


dinsdag 17 april 2018

Tevreden standhouders na Uitvaartbeurs Amsterdam

Afgelopen zaterdag werd de derde editie van Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden in de historische Westerkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam. Duizenden consumenten en professionals uit de branche wisten de weg naar de Westerkerk te vinden.

Lees verder


dinsdag 17 april 2018

Nieuwe treurwilg op begraafplaats Rheden

De Stichting Oude Begraafplaats de Pinkel zorgt voor het onderhoud en behoud van de begraafplaats die behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed in Rheden. De stichting zal op 25 april een nieuwe treurwilg planten op de begraafplaats, dat meldt Rheden.nieuws.nl.

Lees verder


dinsdag 17 april 2018

Klok gestolen van begraafplaats Maassluis

Onbekenden hebben een bronzen klok van ongeveer dertig kilo gestolen vanaf de Room Katholieke begraafplaats aan het Reviusplein in Maassluis.

Lees verder


dinsdag 17 april 2018

Video: Duurzame uitvaartkist en draagbaar

Hoe ziet een duurzame uitvaartkist er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart. Een kist is het meest gebruikte omhulsel om iemand in te begraven of te cremeren.

Lees verder


vrijdag 13 april 2018

Wonderlijke noviteiten tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

Op 14 april aanstaande staat de Westerkerk helemaal in het teken het levenseinde in het algemeen en de uitvaart in het bijzonder. Tijdens alweer de 3e editie van Uitvaartbeurs Amsterdam kunnen geïnteresseerden kennis maken met de laatste uitvaarttrends en verrassende noviteiten. Wat te denken van een levensechte afdruk van het lichaam van een dierbare overledene, prachtige epoxy grafmonumenten en Philip Nitschke die met virtual reality bril de werking van zijn euthanasie-capsule Sarco wil laten ervaren. Daarbij is het vanzelfsprekend nooit de bedoeling om te kwetsen maar het debat over een zelfgekozen levenseinde te (her)openen.

Lees verder


donderdag 12 april 2018

Tussen Kunst & Kist (Week van de Begraafplaats 2018)

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd met als thema "Tussen Kunst & Kist". Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

Lees verder


donderdag 12 april 2018

Prijswinnaar van Final Footprint Challenge te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam

Afgelopen donderdag maakte de vakjury van de Final Footprint Challenge (een initiatief van Dela, Yarden en stichting GreenLeave om de uitvaartbranche sneller te verduurzamen) bekend dat de compact en vlak verpakte CHISTANN uitvaartkist de winnaar is van deze eco-challenge.
Met trots laten de bedenkers deze moderne design kist a.s. zaterdag zien op de Uitvaartbeurs Amsterdam in de Westerkerk.

Lees verder


woensdag 11 april 2018

Soepelere regels realisatie nieuwe natuurbegraafplaatsen

De provincie Gelderland heeft de regels voor nieuwe natuurbegraafplaatsen vastgesteld. Het wordt voor nieuwe initiatieven gemakkelijker om een vergunning te krijgen. Tegelijkertijd telt wel dat het aantal gebieden die in aanmerking komen veel kleiner is geworden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


woensdag 11 april 2018

Advertorial: Grabkult, grafsteen en urn in één

Grabkult is een Landschaps Architektenbureau en specialiseert zich gedurende meer dan 10 jaar op inrichting van begraafplaatsen en gedenkplaatsen voor urnen.

Natuurlijk heeft elke begraafplaats een eigen “gezicht” maar hebben we wel te maken met dezelfde ontwikkelingen. Te denken valt aan de enorme toename van crematies. Hoe kunnen we dit in een bestaande begraafplaats integreren? Oftewel, hoe plaats je op een waardige wijze een urn op of bij een bestaand graf?

De urnenzuil van Grabkult is grafsteen en urn in één. Afzonderlijke steenmodules worden tot één grafeenheid samengevoegd.

Lees verder


dinsdag 10 april 2018

VMG verduidelijkt procedures aan na negatieve aandacht in o.a. VARA's Kassa!

De Vereniging van Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG) heeft alle procedures rond de zorg tussen overlijden in het ziekenhuis en uitvaartverzorging geëvalueerd en in heldere regels en protocollen vastgelegd. Dat maakt de VMG bekend middels een persbericht op haar website. Volgens de VMG beschermen heldere procedures de nabestaanden. De evaluatie en aanpassing van procedures volgt op herhaalde kritiek in consumentenprogramma's als VARA's Kassa! Lees hier het persbericht van de VMG.

Lees verder


dinsdag 10 april 2018

Vrijdag 20 april te Mijdrecht: Lezing rouwdeskundige Manu Keirse

De Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse, tevens klinisch psycholoog en schrijver, is door Day to Day uitvaartbegeleiding uitgenodigd een lezing te geven over wat je kunt doen als jij zelf of iemand in je omgeving een verlies meemaakt.

Lees verder


maandag 9 april 2018

Samenwerkingsverband duurzame zelfbouwkist winnaar Final Footprint Challenge

Ze begonnen als twee verschillende inzendingen, maar besloten onderweg naar de finale hun inzendingen te combineren. Het resultaat: een bijna CO2-neutrale grafkist, die mensen per post kunnen ontvangen en zelf in elkaar kunnen zetten. De combinatie Ecor/Chistann is daarmee winnaar geworden van de eerste Final Footprint Challenge.

Lees verder


maandag 9 april 2018

Open Dag Uitvaartverzorging A. van Pijpen op zaterdag 21 april

Op zaterdag 21 april houdt Uitvaartverzorging A. van Pijpen een Open Dag in uitvaartcentrum ‘De Ark’, Reigerstraat 17 in Baarn. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om kennis te maken met de uitvaartbranche en u te laten inspireren door alle mogelijkheden als een uitvaart moet worden geregeld.

Lees verder


maandag 9 april 2018

Social startup lost probleem vervuilende uitvaartkisten op

Sinds enkele maanden is er in Nijmegen een nieuwe Social StartUp actief die een einde wil maken aan de enorme hoeveelheid vervuilende uitvaartkisten. Het bedrijf FAIR coffins maakt met mensen met een beperking een nieuwe soort ecologische uitvaartkist. Zaterdag 14 april worden in de Westerkerk op de Uitvaartbeurs van Amsterdam de kisten voor het eerst aan het publiek getoond.

Lees verder


zaterdag 7 april 2018

Jaarverslag 2017 Ombudsman Uitvaartwezen

De ombudsman heeft in 2017 meer contacten gehad met consumenten dan het jaar ervoor. Hieruit concludeert de ombudsman dat het klachteninstituut steeds bekender wordt bij het publiek. Doordat de uitvaartbranche verschillende keren in de media ter sprake kwam lijkt de klachtbereidheid bij consumenten toe te nemen. Het aantal klachten waarvoor de ombudsman onderzoek instelde steeg met 100 procent.

Lees verder


zaterdag 7 april 2018

Labrador waakt over kindergraven

De ouders van een overleden jongetje hebben ervoor gezorgd dat er op de begraafplaats in Goes een bijzonder monument is geplaats. Het gaat om een stenen bankje met daarop een Labrador die waakt over de kindergraven, dat meldt het AD.

Lees verder


vrijdag 6 april 2018

‘Rouw-Harley’ markeert heropening uitvaartcentrum Oldenzaal

Na een renovatie van ruim een half jaar, heropent uitvaartcentrum In Pace DELA Oldenzaal op zaterdag 14 april haar deuren met een open dag.

Lees verder


vrijdag 6 april 2018

Bijzondere begraafplaats voor onderzoek naar ontbinding

Bij het AMC in Amsterdam is vorige week een bijzondere begraafplaats in gebruik genomen. Het gaat om een begraafplaats waar onderzoekers gaan onderzoeken hoe de ontbinding van lichamen in zijn werk gaat.

Lees verder


donderdag 5 april 2018

Gelderland staat geen natuurgraven toe in oude bossen

De provincie Gelderland staat het niet toe dat er natuurbegraafplaatsen worden gerealiseerd in oude bossen. Het gaat om bossen die in 1850 al werden vermeld op de landkaart, dat meldt de Stentor. Dat houdt in dat een aantal beoogde gebieden niet aangewezen mogen worden voor natuurgraven.

Lees verder


woensdag 4 april 2018

Radiocampagne Uitvaartbeurs Amsterdam

Volgende week zaterdag is het zover. Dan wordt de derde editie van Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden in de Westerkerk. Bij deze editie van de beurs zullen ongeveer honderd bedrijven en organisaties zich presenteren aan zowel professionals uit de branche als consumenten. Vanaf maandag start een grote radiocampagne voor de beurs.

Lees verder


woensdag 4 april 2018

Verontwaardiging over weghalen spullen graf

Jan Beettjer uit Emmer-Compascuum is boos op de gemeente Emmen. De gemeente heeft ongevraagd allemaal dierbare spullen van het graf van zijn overleden vrouw weggegooid. Jan ontdekte met Pasen dat het graf van zijn vrouw helemaal kaal was. Hij is woedend op de gemeente en heeft de spullen inmiddels zelf teruggevonden achter een schuurtje op de begraafplaats.

Lees verder


woensdag 4 april 2018

Kind (10) mishandeld op begraafplaats Westduin

Een jongetje van ongeveer 10 jaar oud is op 2 januari mishandeld door een man. Dit gebeurde op begraafplaats Westduin in Den Haag. De mishandeling is zo ernstig dat de politie de hulp van het publiek inroept om de dader op te sporen.

Lees verder


dinsdag 3 april 2018

Stadsdichter Hengelo bij eenzame uitvaarten

Stadsdichter Marijke Agterbosch wil bij uitvaarten van eenzaam overleden Hengeloërs gedichten gaan voorlezen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


maandag 2 april 2018

Verontwaardiging over vernielingen begraafplaats

De algemene begraafplaats in Diepenheim heeft bezoek gehad van grafschenners. Diverse graven, waaronder een oorlogsgraf, zijn vernield. De politie laat op haar Facebookpagina weten dat het respect bij sommige mensen wel erg ver te zoeken is.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder