Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2007


30 augustus 2007

Allerzielen Alom

Kunstproject Allerzielen Alom vindt in oktober en november 2007 in vijf gemeenten op begraaf– en gedenkplaatsen in Noord-Holland plaats en biedt ruimte aan iedereen die zijn doden op eigentijdse wijze wil gedenken.

Met Allerzielen Alom wil initiatiefnemer Ida van der Lee vanuit de beeldende kunst de dood een zichtbare plek geven en het denken over de dood doorbreken . Allerzielen Alom activeert een breed publiek tot deelname.


Van Deursen Uitvaartverzorging opent webshop met uitvaartartikelen

29 augustus 2007

Van Deursen Uitvaartverzorging opent webshop met uitvaartartikelen

Van Deursen Uitvaartverzorging (Weert) heeft een webshop geopend. In de webshop zijn diverse artikelen te koop zoals vingerafdruksieraden, gedenksieraden, assieraden, sierurnen, grafmonumenten, urnengrafmonumentenen, bermmonumenten en meer.


27 augustus 2007

SAMENWERKING ALGEMEEN BELANG EN C.V.V. ORANJE NASSAU

Algemeen Belang uitvaartverzorging en -verzekering en voetbalvereniging c.v.v. Oranje Nassau zijn een 3-jarige sponsorovereenkomst aangegaan.

Naast een vast jaarlijks sponsorbedrag zal Algemeen Belang extra sponsorgeld betalen op basis van nieuw af te sluiten uitvaartverzekeringen. De leden van de voetbalvereniging zullen door Algemeen Belang benaderd worden voor een persoonlijk advies met betrekking tot een uitvaartverzekering.


Fotoreportage van de bouw van Crematorium Walpot Eijsden B.V.

27 augustus 2007

Fotoreportage van de bouw van Crematorium Walpot Eijsden B.V.

De laatste jaren verschijnen er steeds meer kleinschalige crematoria in Nederland. Zo ook in het Limburgse Eijsden waar een nieuw uitvaartcentrum en crematorium gebouwd worden. Opdrachtgever is Uitvaartverzorging Walpot, een kleinschalige familieonderneming met ruim 75 jaar ervaring.


22 augustus 2007

Modernisering en uitbreiding aula Algemene begraafplaats Zeist

Het aula-complex op de Algemene begraafplaats in Zeist zal in het komende jaar een grote metamorfose ondergaan.
Het complex welke gebouwd is in 1964 is dringend aan een opknap beurt toe.


Update: De bijzondere lijkwagen van Janny van Gentevoort

22 augustus 2007

Update: De bijzondere lijkwagen van Janny van Gentevoort

De redactie van Uitvaart(branche).nl wordt dagelijks overspoeld met e-mails over bijzondere producten en diensten. Vaak zijn het varianten op het reeds bestaande aanbod. Ook Janny van Gentevoort vroeg aandacht voor haar bijzondere lijkwagen. Op het eerste gezicht lijkt de auto veel op een normale lijkwagen. Maar een aantal aspecten maakt deze lijkwagen wel degelijk bijzonder. Janny van Gentevoort legt het allemaal uit in een lange e-mail.


Herinneringsalbum voor overleden baby’s

21 augustus 2007

Herinneringsalbum voor overleden baby’s

Het Herinneringsalbum is een babyboek speciaal voor overleden baby's.
Als je baby doodgeboren wordt of tijdens of vlak na de geboorte overlijdt, wil je graag een speciaal boek maken. Gewone babyalbums zijn dan niet geschikt. Het Herinneringsalbum is een uniek fotoalbum voor overleden baby's.


20 augustus 2007

Phoenix Urnen ® deelnemer op de open jurydag IFA

Op zaterdag 22 september, wanneer de Open Jury-dag van de International Funeral Awards wordt gehouden bij "Crematorium Usselo" in Enschede, zal "Phoenix Urnen ®" "acte de présence" geven als deelnemer aan deze bijzondere verkiezingen.
"Phoenix Urnen ®" , gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige handbeschilderde sierurnen, is verkiesbaar voor de "Award voor de toeleveranciers aan de uitvaartsector (professionelen)".
Voor Nederland zijn er door de IFA in totaal 49 deelnemers geselecteerd.


14 augustus 2007

Kijkje in vernieuwd crematorium

Geleen, Op zondag 16 september organiseert uitvaartorganisatie DELA een open dag in crematorium Nedermaas te Geleen. Het crematorium is onlangs volledig gerestyled. Tijdens de open dag is het mogelijk om op een ongedwongen manier eens te kijken wat er zich afspeelt voor en achter de schermen van het crematorium.


Onderzoek naar grafheuvels

8 augustus 2007

Onderzoek naar grafheuvels

Nieuw onderzoek voormalige gemeente Vleuten-De Meern naar begraafplaats met grafheuvels


8 augustus 2007

Veel leegte en kilheid rond het graf

De christelijke begrafeniscultuur kan haar langste tijd wel eens gehad hebben, stelde de Duitse prof. dr. Reiner Sörries 2 augustus in een interview in het Reformatorisch Dagblad. Prof. dr. G. C. den Hertog herkent dat, maar plaatst ook kanttekeningen bij de boodschap van Sörries.
Bron: Reformatorisch Dagblad
Lees verder...


8 augustus 2007

Als rouwen een deel van je leven wordt.......
Dr. Manu Keirse speekt op woe. 3 oktober, 20.00 uur in Steenwijk

Dr. Manu Keirse is bekend van de boeken die hij schreef over rouwen en omgaan met verdriet. Werkers in de zorg en het onderwijs kennen zijn werk. Maar ook voor mensen, die zelf rouwen om een overleden geliefde is het werk van Manu Keirse van grote waarde.


7 augustus 2007

Uitvaart pas ter sprake bij geboorte kind

Eindhoven, 7 augustus 2007 - Bij aangrijpende momenten in het leven, zoals samenwonen, trouwen en kinderen krijgen, komt het onderwerp dood en daarmee de uitvaart ter sprake. Vrouwen vinden persoonlijke accenten tijdens de uitvaart belangrijker dan mannen. Inwoners van de meest noordelijke provincies bekommeren zich het meest om hun nabestaanden indien zij zelf komen te overlijden. Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek dat is gedaan door Interview- NSS in opdracht van DELA onder 800 Nederlanders van 18 jaar en ouder.


Vakblad Uitvaart online!

1 augustus 2007

Vakblad Uitvaart online!

De inhoudsopgave van Vakblad Uitvaart, Jaargang 23, nummer 7/8, juli/augustus 2007, staat online.

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >