Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2014

zondag 31 augustus 2014

Meldpunt Consumentenbond voor uitvaartverzekering Yarden

De consumentenbond heeft een meldpunt geopend waar consumenten die problemen ondervinden met hun natura-uitvaartverzekering zich kunnen melden. Het gaat om verzekeringen die voor 2007 afgesloten zijn. In dat jaar wijzigden Yarden de voorwaarden van zijn naturapolis, wat tot veel commotie leidde bij de verzekerden, dat meldt Amweb.nl.

Lees verder


vrijdag 29 augustus 2014

Radio interview over uitvaartverzorging in Apeldoorn

Sinds kort kunnen mensen uit Apeldoorn voor al hun informatie over het thema uitvaart terecht op Uitvaartverzorging-Apeldoorn.nl. De informatie op de website is zeer uitgebreid, van palliatieve zorg, nazorg, mogelijkheden voor de plechtigheid, de begraafplaatsen tot de keuze van de uitvaartondernemer.

Lees verder


vrijdag 29 augustus 2014

Uitbreiding uitgiftetermijnen graven Zwolle

De gemeente Zwolle gaat het aanbod van uitgiftetermijnen uitbreiden. Daardoor hebben mensen meer te kiezen. De gemeente hoopt dat deze uitbreiding helpt om begraven op de gemeentelijke begraafplaatsen aantrekkelijker te maken, dat meldt de Stentor.

Lees verder


vrijdag 29 augustus 2014

Video: Jonge jongens gepakt voor vernieling en diefstal begraafplaats Almere

De daders van de vernielingen en diefstal op de begraafplaats in Almere Stad blijken twee jongens van pas acht en negen jaar te zijn, dat meldt Omroep Flevoland. De schade wordt waarschijnlijk verhaald op de ouders van de jongens.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2014

Film Begraafplaats en Crematorium Westerveld

In een natuurrijk duingebied ligt Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Historisch, en met dienstverlening op het hoogste niveau. Deze video laat zien hoe prachtig en sfeervol Westerveld is.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2014

Uitvaart Jeroen Spierenburg live te volgen op internet

Aanstaande vrijdag wordt bij Zuylen te Breda in aula 2 om 14:00 de uitvaartplechtigheid gehouden van Jeroen Spierenburg. De Brabantse volkszanger overleed afgelopen maandagochtend. De 38-jarige zanger werd in coma gehouden nadat hij in juli zwaargewond raakte bij een auto-ongeluk op de snelweg bij Terheijden.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2014

Video: Politie gaat surveilleren bij begraafplaats Almere

De politie gaat de begraafplaats in Almere Stad extra in de gaten houden. In de afgelopen dagen hebben grafschenners graven vernield en spullen gestolen op de begraafplaats. De politie roept getuigen op om zich te melden zodat de daders opgespoord kunnen worden, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


woensdag 27 augustus 2014

Download de nieuwe brochure van het Andante Café

Andante Café start met een aantal bijeenkomsten op zondagmiddag in de kleine aula van Crematorium Tilburg. Het is een plek voor iedereen die daar in stilte of in gesprek met anderen wil zijn. Gewoon omdat u daar op dat moment behoefte aan heeft of als u een wandeling in het afscheidspark maakt of naar de plek van uw overleden dierbare bent geweest.

Lees verder


woensdag 27 augustus 2014

Video van Brabander met rouwauto en kist

Rob van Maasakkers kwam vorige week volop in het nieuws na een artikel op Omroep Brabant over het feit dat hij met een rouwauto met kist rond rijdt. Verschillende mensen vinden het niet gepast, zeker niet omdat hij ook nog eens met echte vlaggen op de auto rijdt. In de film bij dit artikel vertelt Van Maasakkers over zijn auto.

Lees verder


woensdag 27 augustus 2014

Oorlogsgraf na 74 jaar gevonden

Annie Poldervaart heeft na 74 jaar alsnog het graf van haar oom gevonden. Hiermee kreeg ze ook meer duidelijkheid over het lot van haar oom. Ze kende hem eigenlijk alleen van een foto aan de muur in haar ouderlijk huis, maar wist niet precies wat er was gebeurd en waar hij begraven lag. Nadat ze onlangs weer een briefkaart van hem terugvond is ze op onderzoek uitgegaan, dat meldt het AD.

Lees verder


maandag 25 augustus 2014

'De laatste reis'

Iedereen gaat op zijn eigen manier met het verlies van geliefden om. In de tentoonstelling ‘de laatste reis’ maakt Marleen Hoftijzer vanuit verschillende perspectieven het omgaan met de dood zichtbaar. Sinds het overlijden van haar oma is ze gestart met het fotograferen van uitvaarten onder de naam ‘Als herinnering’.

Lees verder


maandag 25 augustus 2014

Borden crematorium Uden geplaatst

Bezoekers van het crematorium in Uden hoeven niet meer lang te zoeken voordat ze bij het crematorium zijn. De gemeente heeft borden laten plaatsen die duidelijk aangeven hoe automobilisten bij het crematorium komen. Vorige week was het voor automobilisten nog een hele zoektocht om er te komen omdat de Industrielaan tijdelijk is afgesloten, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


maandag 25 augustus 2014

Opening fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog”

Op vrijdag 12 september wordt de fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog” officieel geopend. De tentoonstelling is gemaakt door Els Hogervorst, samen met afscheidsfotografen Boukje Canaan en Jasmijn van Lin-Duterloo, als afstudeerproject voor Els’ opleiding tot uitvaartbegeleider bij Vitaedis.

Lees verder


maandag 25 augustus 2014

De Bedroefde Bolide - Het grote lijkwagen retrospectief

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover brengt een eerbetoon aan auto’s waar we liever niet naar kijken: lijkwagens. In het museum zijn ruim driehonderd foto’s te zien uit de historische collectie van Huiskamp Carrosseriefabriek, Nederlands grootste en oudste producent van rouwvervoermiddelen.

Lees verder


vrijdag 22 augustus 2014

Film Crematorium Daelwijck op Uitvaart-utrecht.nl

Aan de noordkant van de stad Utrecht, in een prachtig aangelegd groen park met een vijver en fontein, ligt Crematorium Daelwijck. Het crematorium kenmerkt zich door zijn bijzondere moderne en warme uitstraling. Deze zomer is een film gemaakt van het crematorium waarin de kijker in twee minuten een reis maakt door het crematorium en het prachtige park.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2014

Crematorium A27 kan worden gebouwd

Projectontwikkelaar Jos van der Wardt kan eindelijk beginnen aan de realisatie van een crematorium op de grens van Baarn en Hilversum. De gemeente Laren heeft besloten dat het crematorium er mag komen en daarmee lijkt de weg vrij voor Van der Wardt, dat meldt de Gooi en Eemlander.

Lees verder


woensdag 20 augustus 2014

Inzamelingsactie voor opgraving en forensisch onderzoek

Familie en vrienden van Iris van den Hooff houden donderdagavond een inzamelingsactie in Groningen. Ze doen dat omdat ze 10.000 euro nodig hebben om de opgraving en het onderzoek naar de doodsoorzaak van Iris te kunnen betalen, dat meldt de NOS. Het OM zegt namelijk dat het meisje zelfmoord heeft gepleegd en heeft het onderzoek afgesloten

Lees verder


woensdag 20 augustus 2014

Overlast door slechte wegomleiding crematorium Uden

DELA krijgt veel klachten over de slechte bereikbaarheid van het crematorium in Uden. Vanwege werkzaamheden moeten mensen omrijden maar de route is zo onduidelijk dat verschillende mensen de weg kwijtraken. De gemeente Uden gaat proberen om de problemen woensdag te verhelpen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


dinsdag 19 augustus 2014

Geld nodig om jonge vader(32) te redden

De 32-jarige Danny van Brenk uit Heukelum is volgens zijn Nederlandse artsen uitbehandeld. Men verwacht dat hij binnen enkele maanden zal komen te overlijden. Maar de jonge vader die lijdt aan galwegkanker kan in New York nog worden geholpen. Een speciale behandeling aldaar kan hem mogelijk redden, maar hij heeft wel 3 ton nodig om de behandeling te kunnen ondergaan.

Lees verder


maandag 18 augustus 2014

Stormschade algemene begraafplaats in Winterswijk

Door de storm die over een deel van Winterswijk trok, zijn op verschillende plaatsen bomen omgewaaid en takken uit bomen gewaaid. Een flat en een bedrijfspand aan de Europalaan hebben aanzienlijke schade opgelopen. Op andere plaatsen zijn dakpannen van woningen gewaaid. In samenwerking met onder andere de hulpdiensten, Rova, de Woonplaats, particulieren en aannemersbedrijven is begonnen met het herstel van de schade. Tevens wordt gewerkt aan het verwijderen van omgevallen bomen en gevaarlijke, loshangende takken.

Lees verder


maandag 18 augustus 2014

Nieuw kapelletje op begraafplaats Stroe

De Stichting Heidense Kapel Wieringen gaat geld inzamelen om een kapelletje te kunnen bouwen op het kerkhof van Stroe, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het moet een kapel worden die gebruikt kan worden als stilteplek maar ook als locatie voor bijvoorbeeld een uitvaartplechtigheid.

Lees verder


zondag 17 augustus 2014

Wat gebeurt er met de ziel na de dood?

Wat gebeurt er met de ziel na het sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Op 11 september 2014 geeft Willem Glaudemans bij Yarden Utrecht een lezing over zijn ‘Boek van het Eeuwige leven - Een cursus in sterven’. Daarbij neemt hij je mee op zielenreis, “vertrekpunt” Utrecht.

Lees verder


vrijdag 15 augustus 2014

Nieuw op Begrafenisondernemer-Rotterdam.nl: 't Bolletje Uitvaartbloemist

"Bloemen zijn emotie, emotie die ik verwerk in de mooiste arrangementen. Dat is mijn passie !" Marie-Louise de Bruin

Lees verder


woensdag 13 augustus 2014

Ouders overleden baby zoeken cameraman die laatste beelden maakte

Peuter Vince uit Staphorst overleed afgelopen juli na een tragisch ongeval. Zijn ouders zijn nu op zoek naar een man die het kindje op 23 juli waarschijnlijk heeft gefilmd op de markt in Staphorst. Deze laatste beelden van het leven van het jongetje zijn voor de ouders van onschatbare waarde en daarom is men een zoektocht gestart, dat meldt het AD.

Lees verder


woensdag 13 augustus 2014

Gesprekscyclus ‘Driemaal de Dood’

Hoe ervaar jij het verlies van een dierbare? Hoe kun je jouw rouwproces betekenis geven? Welke rituelen helpen je daarbij? En mag je zelf het moment kiezen waarop je afscheid wilt nemen van het leven? Lastige vragen, die zó persoonlijk liggen dat er geen pasklare antwoorden voor zijn. Maar door er met elkaar over in gesprek te gaan, kun je wél inzicht krijgen in de antwoorden die jou passen.

Lees verder


maandag 11 augustus 2014

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Bijnen Uitvaartverzorging (Vught)

Binnen onze organisatie hebben wij 5 kernwaarden, gebaseerd op Greenleave - de duurzame uitvaart, waaraan wij ons houden als het gaat om duurzaam, ofwel bewust ondernemen.

Lees verder


maandag 11 augustus 2014

NRC: “Vergelijk offertes op Uitvaartmarkt.nl”

In de zaterdageditie van NRC is een gehele pagina gewijd aan de uitvaart met de veelzeggende titel “Slim beknibbelen op een uitvaart“. De krant geeft onder andere tips hoe nabestaanden op de uitvaartnota kunnen besparen. De eerste tip die de krant geeft “Vergelijk offertes op Uitvaartmarkt.nl”.

Lees verder


maandag 11 augustus 2014

Ritueelbegeleider van 2014

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Wianda van der Pluijm uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Haar collega’s roemen Wianda onder meer omdat ze het vak goed op de kaart zet, ook in Vlaanderen.

Lees verder


vrijdag 8 augustus 2014

Coöperatie DELA neemt crematorium Waerdse Landen in Heerhugowaard in gebruik

Aanstaande maandag 11 augustus neemt coöperatie DELA haar nieuwe crematorium Waerdse Landen aan de Krusemanlaan 5 in Heerhugowaard in gebruik. Het crematorium ligt naast de bestaande begraafplaats. De officiële opening en de bijbehorende open dag vinden later in het jaar plaats. Vanaf nu biedt DELA haar leden en andere inwoners van Heerhugowaard en omgeving met Waerdse Landen de gelegenheid om dichter bij huis afscheid te nemen van dierbaren.

Lees verder


vrijdag 8 augustus 2014

Dief steelt haarlok overleden dochter

De familie Rossino uit Abcoude is de wanhoop nabij nu een inbreker er vandoor is gegaan met de haarlok van hun overleden dochter Hanneke (51). Zij overleed bijna een jaar geleden tijdens een ongeluk op haar vakantie. De haarlok was de laatste tastbare herinnering, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2014

Nieuw EO/IKON-programma ‘Dood voor beginners’

Vanaf 14 september zenden de EO en IKON een achtdelige documentaireserie uit over ‘de kunst van het sterven’. Want of we nu willen of niet, dood gaan we allemaal. Maar wat weten we eigenlijk van sterven, afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood? Lastige vragen en geen gemakkelijke antwoorden. 'Dood voor beginners' is de 'survival kit' op weg naar het einde, voor beginners én gevorderden.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2014

Digitaal loket voor slapende tegoeden van start

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) opent vandaag een digitaal loket voor slapende tegoeden. Het wordt daarmee voor erfgenamen gemakkelijker om na te gaan of een overleden familielid nog een tegoed heeft bij een bank.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2014

Grafrover aangehouden in Haren

In Haren is een 42-jarige Groninger aangehouden die op heterdaad werd betrapt toen hij koper wilde stelen van graven op de begraafplaats. De man werd woensdagavond rond 19.15 uur aangehouden op de begraafplaats aan de Rijksstraatweg.

Lees verder


dinsdag 5 augustus 2014

Lokale spreekuren voor opstellen wilsverklaringen

Leden van de NVVE kunnen hulp krijgen bij het opstellen van hun wilsverklaring over de laatste levensfase. Vanaf 1 augustus gaat de NVVE lokale spreekuren houden zodat mensen hulp kunnen krijgen in hun eigen regio. De hulp is kosteloos voor de leden.

Lees verder


dinsdag 5 augustus 2014

Foto’s regenschade begraafplaats Heiderust Rheden

De gemeente Rheden werkt hard aan het herstel van de schade die vorige week is ontstaan op begraafplaats Heiderust. Ongeveer honderd graven en verschillende paden liepen door de hevige regen forse schade op.

Lees verder


vrijdag 1 augustus 2014

Mooi politie blog over slechtnieuwsgesprek na zelfdoding

Op de website van de politie wordt wekelijks een blog geplaatst door een medewerker van de politie. Deze week is het blog gemaakt door hoofdagent Dirk-Jan Grootenboer (35). Hij schrijft over een bijzonder slechtnieuwsgesprek dat hij samen met een collega moest voeren.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder