Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2005

donderdag 26 juli 2005

Coffin Cover™: revolutionair uitvaartkist design

Het Coffin Cover™ concept is een nieuwe en unieke innovatie in uitvaartkist design, welke alle benodigde eisen van een traditionele uitvaartkist combineert met een verhoogde visuele verschijning tegen een gunstigere prijs.

Lees verder


donderdag 25 juli 2005

Nieuw: werkboek ‘Ik ga dood! Wat nu?’, speciaal voor jongeren die weten dat ze gaan sterven.

Samen met de hoofdpersoon uit het boek gaat de jonge lezer een aantal moeilijke vragen rondom zijn naderende dood proberen te beantwoorden. Op speelse wijze wordt de lezer van een aantal algemene onderwerpen zoals ‘ikke’,‘vrienden’ en ‘school’ geleid naar de moeilijker kwesties zoals ‘ziek’, ‘doodziek’, ‘afscheid’ en ‘doodgaan’. Elk thema begint met een inleidend verhaal. Na dit verhaal volgen allerlei vragen en opdrachten. Dit werkboek kan ervoor zorgen dat alles wat de jongere bezig houdt omtrent zijn naderende sterven bespreekbaar wordt. Ook krijgt hij, al lezende en werkende, meer grip op zijn eigen emoties en gevoelens.

Lees verder


donderdag 22 juli 2005

Cocon uitvaartkist

De Cocon uitvaartkist is een innovatieve en exclusieve uitvaartkist, die zich laat kenmerken door tijdloze elegantie, eerste klas materialen en een hoogwaardige afwerking.

Deze als cocon vormgegeven uitvaartkist symboliseert geborgenheid en overgang naar een nieuw leven. De uiterst praktische handgrepen zijn geïntegreerd in de uitvaartkist en kunnen uitgeschoven worden.

Lees verder


donderdag 22 juli 2005

Nieuwe special Uitvaartkompas.nl

Een nieuwe special over interessante begraafplaatsen in Nederland.
Lees verder.

Lees verder


donderdag 22 juli 2005

Boek Grafpoëzie van het Groningerland

Bij Profiel in Bedum verscheen het boek ‘Grafpoëzie van het Groningerland’. De uitgave (112 pagina’s, geheel in kleur) geeft een overzicht van opmerkelijke grafdichten op ruim 50 begraafplaatsen verspreid over heel de provincie. Auteur ds. Marten Mulder verzamelde de bloemlezing van grafpoëzie tijdens zijn vele tochten door het Groningerland, langs kronkelige wegen en oude kerkpaden naar oude kerkjes en verstilde dodenakkers. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en de uitgever (www.profiel.nl) en kost € 14,90.

Lees verder


donderdag 20 juli 2005

Nederlands Uitvaart Museum heeft een nieuwe website

Het Nederlands Uitvaartmuseum (NUM) heeft vorige week een nieuwe website gelanceerd. Naast een nieuwe, frisse vormgeving is er ook inhoudelijk veel veranderd. Zo wordt maandelijks een object uit de collectie uitvoerig besproken, verschijnt er iedere maand een column en is er volop ruimte voor nieuws over het museum. Ook zullen de aanstaande bouwactiviteiten nauwlettend worden gevolgd. Verder vindt u er informatie over de geschiedenis van het NUM, over de twee gebouwen waarin het wordt gevestigd, en over de collectie. Vele foto's maken het surfen op de website heel aantrekkelijk... Het is nog altijd mogelijk om op de website oude nieuwsbrieven en persberichten te lezen. Zie www.uitvaartmuseum.nl.

Lees verder


donderdag 20 juli 2005

GUV en Wekking brengen gedichten van Jeanet Brinkman uit.

De uitvaartverzekeraar Gelderse Uitvaart Verzekering N.V. en de uitvaartverzorgende bedrijven Gelderse Uitvaart Verzorging en Uitvaartverzorging Wekking geven gedichtenbundel aan de nabestaanden.

Lees verder


donderdag 18 juli 2005

"REVITUM", na het verlies

In Twente is, door een uniek samenwerkingsverband tussen een aantal Twentse organisaties die met vraagstukken rondom het overlijden te maken hebben, "Revitum" opgericht. "Revitum" is een volkomen nieuwe manier van benadering bij het aanbieden van professionele hulp op allerlei vaktechnisch gebied, bij mogelijke problemen die een nabestaande kan tegenkomen na een sterfgeval.

Lees verder


donderdag 17 juli 2005

Geja van de Wetering organiseert nieuwe workshops: De laatste verzorging en opbaring

Elk mens krijgt er vroeg of laat mee te maken: het sterven van een dierbare.

Veel mensen hebben geen idee wat de laatste verzorging en opbaring van een overleden lichaam inhoudt. Ze worden daarmee pas geconfronteerd als een dierbare plotseling overlijdt. Terwijl je hoofd er niet naar staat, moeten er juist dan belangrijke keuzes worden gemaakt.

Lees verder


donderdag 16 juli 2005

Fotoboek Chinese begraafplaats te Manila (Filipijnen)

Begraafplaatsen met complete grafhuisjes. Je vindt ze op de beroemde Parijse begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise. Of het Cemitério dos Prazeres (Kerkhof van Vermaak) in Lissabon. Maar in Azië doen ze er graag een schepje bovenop. Op de Chinese begraafplaats te Manila om precies te zijn. Daar vind je grafhuisjes die sterk doen denken aan riante villa's, compleet met stromend water, keuken en zelfs douches. Allemaal om de doden zo goed mogelijk achter te laten. De begraafplaats kent tevens een crematorium waar rond de 8 à 10 crematies per dag plaatsvinden. Niet alleen van Chinezen, maar ook van Filipino's. Opmerkelijk in een grotendeels zeer gelovig, christelijk land.

Klik hier om het fotoboek te bekijken.

Lees verder


donderdag 15 juli 2005

Overname Uitvaartcentrum Utrecht door Yarden

Op 14 juli 2005 wordt Uitvaartcentrum Utrecht, Floridadreef 9 in Utrecht,
overgenomen door Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging. Het uitvaartcentrum uit 2002 was eigendom van uitvaartvereniging Terra Nova en Dela, maar blijft ook de komende jaren uitvaarten voor Terra Nova en Dela uitvoeren. Nieuw is dat mensen in de regio die niet bij een
uitvaartvereniging zijn aangesloten nu ook bij Yarden Uitvaartzorg terecht kunnen. De overname heeft verder onder meer uitbreiding van voorzieningen en publieksactiviteiten tot gevolg. De naam van het uitvaartcentrum - gelegen naast Yarden Crematorium Daelwijck en Gemeentelijke Begraafplaats Daelwijck - wordt Yarden Uitvaartcentrum Utrecht. Alle medewerkers komen bij de nieuwe eigenaar in dienst.

Lees verder


donderdag 6 juli 2005

Belgische Raad voor de Mededinging keurt overname Sophia Group door DELA goed.

Eindhoven 5 juli 2005- DELA heeft de grootste overname uit haar geschiedenis gepleegd. Met de overname van de Belgische Sophia Group is DELA nu marktleider in de Benelux en behoort zij binnen Europa tot de top-vijf uitvaartverzekeraars- en verzorgers.

Lees verder


donderdag 4 juli 2005

Kistkleed, horizontaal en verticaal

Als specialist in het bedrukken van bijzondere materialen en afmetingen maken wij reeds jaren zgn. banners voor verschillende topassingen. Door een overlijden in de familie onstond het idee om een collage te maken van foto's van de overledene, tekst toe te voegen en dit te printen op een speciaal kleed met de afmeting van de kist. Dit kistkleed werd door familie en uitvaartondernemer dermate positie ontvangen, dat hier een product van is gemaakt, welke thans wordt getest bij verschillende uitvaartondernemers.

Lees verder


donderdag 1 juli 2005

De nieuwsbrief LifeGem Europe - Editie Juni 2005 staat online

Veel belangstelling voor LifeGem in Japan
LifeGem Europe zet eerste stappen in Oost-Europa
Verzekeren en financieren van een LifeGem (c)
Klanten oordelen positief over LifeGem (c)
Opening hoofdkantoor: donderdag 29 september 2005

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder