Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2005

vrijdag 29 april 2005

14 mei: Algemene herdenking Yarden Crematorium Rotterdam

Op zaterdag 14 mei 2005 houdt Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), voor de zevende keer een algemene herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 16.30 uur en wordt geleid door pastor Rob Lijesen van Parochie de Emmäusgangers te Rotterdam. Zijn boodschap is dat je verdriet samen deelt. Voor de eerste keer zal tijdens de slotplechtigheid bij het monument op het crematoriumterrein pastor Lijesen namen van overledenen oplezen, waarna de nabestaanden bloemen bij het monument leggen. Namen, van mensen die recent of langer geleden zijn heengegaan, kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium.

Lees verder


woensdag 27 april 2005

DELU Uitvaartverzorging en Wess Company in NCRV Programma 'Man bijt hond'

Het NCRV-programma ‘Man bijt hond’ heeft dinsdag 26 april tv-opnames gemaakt over het maken van uitvaart-videoreportages door Wess Company in Hoogeveen.

De aanleiding hiervoor was een eerder in de krant verschenen artikel, waarin aandacht aan deze nieuwe ontwikkeling werd besteed.

Speciaal voor deze tv-opnames is op verzoek van de NCRV en Wess Company een uitvaart volledig in scène gezet door Draagt Elkanders Lasten Uitvaartzorg in Hoogeveen.

Lees verder


maandag 25 april 2005

Unieke oplossing tegen diefstal op begraafplaatsen

Breukelen, april 2005 - Er is vrijwel niets dat bij mensen een groter gevoel van weerstand, onbegrip en woede opwekt dan wanneer we in de krant lezen of op de tv zien dat er een beertje, een beeldje, een foto, een tekening of iets anders van een (kinder)graf is gestolen.

Lees verder


maandag 25 april 2005

Lifegem introduceert een nieuwe kleur asdiamant

Volgende maand introduceert LifeGem een nieuwe asdiamant. Op deze site vindt u nu al een eerste afbeelding. De diamant is er nu in het rode/roze. Prijzen worden binnnekort bekend gemaakt. Voor meer informatie, zie www.lifegem.nl.

Lees verder


dinsdag 19 april 2005

Op de grens van leven en dood

In Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2A in Den Haag, houdt predikant Nico ter Linden op dinsdag 3 mei om 20.00 uur zijn lezing ‘Pastorale ontmoetingen op de grens van leven en dood’. Dit is een bloemlezing uit de columns die Ter Linden jarenlang schreef voor dagblad Trouw. Hij zal hierbij ingaan op zijn ervaringen als gevangenispredikant, pastor in een TBS kliniek en predikant van de Westerkerk in Amsterdam. Sinds 1995 richt Ter Linden zich volledig op het schrijven.

Lees verder


vrijdag 15 april 2005

Nieuwe naam voor Goede Doelen fonds van de Landelijke Vereniging Crematoria: Dr. C.J. Vaillant Fonds

De Nederlandse crematoria verzamelen de chirurgische metalen en edelmetalen die overblijven na crematie. Denkt u daarbij aan gouden vullingen of protheses. De metalen worden vervolgens gerecycled en de opbrengst wordt, na aftrek van kosten, ter beschikking gesteld aan goede doelen: bijvoorbeeld de Hartstichting, het Koningin Wilhelminafonds, de Ronald McDonaldhuizen en Aidsfondsen.

Lees verder


donderdag 14 april 2005

De nieuwsbrief van Lifegem, april 2005, staat online

Microfoto van LifeGem ID
Alle visuele informatie op een rijtje
Sieraden
Ook LVC positief over onderzoek
Rien Bijnen opent nieuw Uitvaartinformatieplein
Eerste 'LifeGem voor Dieren' - dealer in Belgie
Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Lees verder


woensdag 13 april 2005

Nieuwe adverteerder: Begrafenis / Crematieverzorging Marina Jager-Muuse, Het Uitvaarthuis

Een klein modern familiebedrijf waarin moeder en dochter samen werken. Solide scholing en bedrijfservaring met een werkervaring in de uitvaartzorg van ruim 25 jaar. Exclusieve leverancier van de kartonnen kist in Nederland.
Klik hier voor meer informatie.

Lees verder


dinsdag 12 april 2005

VNG wijst op gemeentelijke autonomie tarieven begraafplaatsen

Uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad en het NOS journaal op maandag 11 april bleek dat er grote verschillen bestaan in de tarieven van de gemeentelijke begraafplaatsen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wijst erop dat gemeenten krachtens de gemeentewet autonomie hebben in het bepalen van lokale tarieven. Hierbij streven gemeenten geen winst na. De kosten van begraven zijn maximaal kostendekkend. Veel gemeenten leggen vanuit het gemeentefonds geld toe om de tarieven laag te houden. In de media zijn met name de uitersten in beeld werden gebracht. Daarnaast werd uitsluitend gekeken naar de duurste vorm van begraven, het bijzondere graf. De veel goedkopere vorm van begraven, het algemene graf, is niet onderzocht. Het modale tarief ligt op een meer evenwichtig niveau.

Lees verder


dinsdag 12 april 2005

Reaktie LOB op onderzoek Monuta naar stijgende grafkosten: Monuta vergelijkt appels met peren

Volgens een onderzoek van Monuta Uitvaartzorg- en verzekeringen (een organisatie die zelf ook begraafplaatsen exploiteert) zouden de grafkosten het afgelopen jaar exorbitant gestegen zijn. Voorzover ons bekend gaat het om een onderzoek in eigen beheer waarbij niet is na te gaan welke maatstaven Monuta heeft aangelegd. De LOB vermoedt, dat Monuta voor dit onderzoek her en der tarieven bij gemeenten heeft opgevraagd (die zijn openbaar en door de gemeenteraden vastgesteld) en de hoogste tarieven voor de vergelijking heeft uitgekozen. Als organisatie die de uitvaartwereld kent zou Monuta toch moeten weten, dat het daarmee appels met peren vergelijkt.

Lees verder


maandag 11 april 2005

Nieuw: fotoprint op medaillon

Een reproductie van een foto, of een deel ervan, wordt in soft-focus, tweezijdig zichtbaar, vergroot of verkleind, waterbestendig aangebracht op glas. De foto blijft behouden. Als rand is er keuze tussen zilver en 14 karaats goud. Verkrijgbaar in diverse vormen en maten: rond, rechthoek of ovaal.

Voor meer informatie, zie www.asbestemming.com.

Lees verder


maandag 11 april 2005

Grafkosten wederom fors gestegen: gemiddeld met ruim 15%

In 2005 zijn de gemeentelijke grafkosten fors gestegen met ruim 15%. Begraven op zaterdag is in sommige gevallen bijna zevenhonderd euro duurder dan begraven op een andere dag. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen onder 433 gemeentelijke begraafplaatsen.

De grafkosten zijn in 2005 gemiddeld EUR 1.652. Dit is een stijging van ruim 15% ten opzichte van 2004. Opvallend zijn de grote verschillen. De duurste begraafplaats ligt in de gemeente Moordrecht (EUR 5.029) en de goedkoopste in Bellingwedde (EUR 197). Ook dit jaar zijn verdubbelingen in vergelijking met 2004 geen uitzondering. De gemeenten Twenterand en Terschelling verhoogden het tarief met meer dan 300% tot EUR 2.947 en EUR 1.932.

Lees verder


zondag 10 april 2005

Rebel's begrafenisonderneming opent nieuw rouwcentrum.

Na maanden van verbouwen was het eindelijk zo ver. Rebel's begrafenisonderneming nam zaterdag 9 april 2005 het nieuwe uitvaartcentrum aan de Ceintuurbaan 45 te Huizen in gebruik. Een gebeurtenis die niet onopgemerkt voor bij ging. De nieuwe locatie was voor iedereen te bezichtigen tijdens de open dag.

Klik hier voor het fotoboek!

Lees verder


zaterdag 9 april 2005

Vernieuwingen in assortiment Nabestaandenservice

ARNHEM- Benefix heeft enkele vernieuwingen aangebracht in het assortiment met betrekking tot de Nabestaandenservice. Enerzijds is de keuze in abonnementen overzichtelijker gemaakt door de abonnementen Profijt en Comfort samen te voegen tot één abonnement en aan te bieden tegen een lagere prijs, anderzijds is het nu ook mogelijk de dienstverlening van de Nabestaandenservice op te nemen in een uitvaartverzekering.

Lees verder


donderdag 7 april 2005

Sophia Group wordt onderdeel van DELA

Investeringsmaatschappij Waterland Private Equity Investments en DELA hebben overeenstemming bereikt over de overname van Sophia Group. DELA, marktleider op het gebied van uitvaartverzekering en -verzorging, wordt hierdoor eigenaar van de grootste uitvaartorganisatie in België.

In Nederland verzorgt DELA maar liefst 16% van alle uitvaarten. Een marktaandeel dat naar verwachting de komende jaren verder zal toenemen. DELA heeft in Nederland 24 uitvaartcentra en vijf crematoria in eigendom. Met de acquisitie van Sophia Group krijgt DELA ook in België de beschikking over een eigen verzorgingsapparaat. Volgens Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA, is de transactie in meerdere opzichten interessant voor DELA: "Sophia Group is een gezonde onderneming met verder groeipotentieel die prima bij ons past. Zo verkrijgen wij ook in België de sterke combinatie van verzekeren én verzorgen."

Lees verder


dinsdag 5 april 2005

Mies Bouwman reikte cheque uit

Op maandag 21 maart 2005 overhandigde Mies Bouwman, bestuurslid Monuta Charity Fund, een cheque van 1.700 EURO aan de Stichting VTV/Centrum Club 58. Het bedrag is bestemd voor materialen die nodig zijn bij het wedstrijdzwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking. De uitreiking vond plaats in het Vijf Meibad Zwembad, Boshuizerlaan 1 in Leiden.

Lees verder


vrijdag 1 april 2005

Uitvaart.Com start met RSS feeds

Uitvaart.Com, exploitant van uitvaartgerelateerde websites als Uitvaart.nl, Uitvaartbranche.nl, Uitvaartverzekering.net, Condoleance.nl, Sterfgeval.nl en Dood.nl start vanaf vandaag met rss feeds. Met rss is het nog makkelijker om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Als je elke dag naar dezelfde websites surft om te kijken of er iets nieuws op staat, kun je overwegen een softwareprogramma te kopen/downloaden die al dat dagelijkse zoeken en surfen uit handen neemt. Een RSS reader verzamelt koppen en intro's van je favoriete websites op één pagina, in overzichtelijke categorieën. Als er iets interessants bij zit, dan klik je simpelweg op de kop of intro, die je naar de betreffende website brengt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder