Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2006

donderdag 31 augustus 2006

Te koop op marktplaats.nl: Renault goelette lijkwagen 1953

Renault goelette lijkwagen in unieke originele staat bouwj 1953,48000 km gelopen.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2006

Leven-Sterven-Uitvaren-Rouwen op eigen wijze.

Wat zijn de keuzes die rondom het levenseinde gemaakt kunnen worden? Welke passen het best bij de persoonlijke wensen? Hoe houdt u zelf de regie?

Lees verder


donderdag 31 augustus 2006

Welbevindenmeter succesvol

De zogeheten Welbevindenmeter is een praktisch instrument om de behoefte aan psychosociale zorg van mensen met kanker te meten. Dit blijkt uit een onderzoek van het Integraal Kankercentrum Amsterdam.

Lees verder


woensdag 30 augustus 2006

Open Monumentenweekend Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op zaterdag 9 en zondag 10 september viert Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk, het Open Monumentenweekend. Thema dit jaar is ‘Feest!’ Daarom is er zaterdag 9 september tussen 13.00 en15.00 uur een straattheater met dansende Indianen en ‘vrolijke skeletten’ als muzikanten. De acteurs vertellen Indianen- verhaaltjes, beantwoorden vragen van kinderen en delen snoep uit. Zij beelden het traditionele Mexicaanse ‘dodenfeest’ (Allerzielen) uit. Zondag 10 september - eveneens tussen 13.00 en 15.00 uur - speelt strijkkwartet ‘Strijk4têtes’ op viool en cello nummers als ‘Yesterday’ (The Beatles), ‘Maria’ (West Side Story) en de beroemde tango-nummers ‘Adíos nonino’ en ‘La Cumparsita’. Tijdens het concert is er een high tea met sandwiches, muffins, petits fours en diverse soorten thee. Het terrein is beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Lees verder


woensdag 30 augustus 2006

Zin en onzin van de bestseller en film

Op dinsdag 12 september houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een
audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Uitvaartcentrum De Associatie Kennemerland Haarlem-Schalkwijk, Laan van Angers 1 in Haarlem. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown -
duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het boek en de Hollywood-film. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging.

Lees verder


woensdag 30 augustus 2006

MEDIUM ‘LEEST’ FOTO’S OVERLEDENEN IN UITVAARTCENTRUM

Op woensdag 13 september houdt Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Uitvaartcentrum Alkmaar, Overkrocht 20 in Alkmaar. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich als medium bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto's en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden bij de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.

Lees verder


woensdag 30 augustus 2006

Postzegelprijs 44 eurocent

Amsterdam, 30 augustus 2006 – TNT N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat TPG Post per 1 januari 2007 zijn tarieven aanpast. Het tarief zal voor de binnenlandse (losse) brieven tot 20 gram worden verhoogd naar 44 eurocent. Het is de eerste tariefverhoging voor losse post in vijfenhalf jaar tijd. De tarieven voor brieven van 500 gram tot 3000 gram worden per 1 januari verlaagd tot € 2,64. TPG Post is voornemens het tarief van 44 eurocent tot 2010 niet opnieuw te verhogen.

Lees verder


dinsdag 29 augustus 2006

CNV opent klachtensite voor uitvaartwerkers

De afgelopen maanden zijn er binnen de Uitvaart publieksvriendelijke acties gevoerd, ondersteund door actiecomités. Die acties zijn niet onopgemerkt gebleven. Landelijke en regionale kranten en omroepen hebben er aandacht aan besteed. Maar er is meer. Uit de vele reacties blijkt ook dat veel werkgevers de bestaande CAO niet naleven. Lees hieronder het volledige persbericht van de CNV.

Lees verder


vrijdag 25 augustus 2006

Nieuwe adverteerder: Henneken Uitvaartzorg (Den Haag)

Bij een overlijden staan wij écht dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dag per jaar, voor u klaar. Één van onze uitvaartleiders zal de uitvaart, op het door u voorgestelde tijdstip, uitvoerig met u doorspreken. Wij hechten er heel veel aan dat u met hem of haar al een goed gevoel heeft, omdat deze uitvaartleider u de gehele periode zal bijstaan. Voor meer informatie, zie www.henneken-uz.nl.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2006

Lelie kinderuitvaartkistje

Dit kinderuitvaartkistje is gemaakt van massiefkarton (2 mm dik) en heeft een zijdeglans witte buitenzijde. Alle materialen die gebruikt zijn in dit uitvaartkistje zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Lees verder


woensdag 23 augustus 2006

Gemeente Gouda wil ijsselhof uitbesteden

De gemeente Gouda wil begraafplaats en crematorium IJsselhof uitbesteden. De taken van IJsselhof worden overgedragen aan een externe marktpartij. Voorwaarde is dat dit een marktpartij is zonder winstoogmerk die met piëteit en maatschappelijke betrokkenheid omgaat met de taken van begraven en cremeren. De gemeente blijft wel invloed uitoefenen op de kwaliteit van de dienstverlening, zoals zij dat wettelijk is verplicht.

Lees verder


woensdag 23 augustus 2006

Pelgrim doet verslag in Yarden Crematorium Schagerkogge

Maandag 4 september houdt Wijnanda Klaver een presentatie in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen over haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, Spanje. Wijnanda Klaver werkt al 13 jaar bij het crematorium en heeft de tocht gedaan uit dankbaarheid voor het leven. Tijdens de presentatie gaat ze in op haar motivatie en de ervaringen tijdens deze vijf maanden durende wandeltocht. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.45 uur en de toegang is vrij.

Lees verder


woensdag 23 augustus 2006

Nieuwe uitspraak Ombudsman Uitvaartwezen: familieruzie en opdrachtgever

Vraag:
Bij overlijden van vader werd een der dochters door haar broers en zusters buiten de regeling gehouden.De dochter eiste van de uitvaartondernemer informatie en aparte tijd in het crematorium. Uitvaartondernemer handelde uitsluitend na overleg met opdrachtgever, maar dochter is van mening dat de ondernemer haar toch schandalig had behandeld, mede ook omdat zij ook erfgename was.

Lees verder


dinsdag 22 augustus 2006

Ballonnen voor overleden kinderen

De Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK) regio’s Drenthe en Groningen, organiseert een contactmiddag voor nabestaanden van overleden kinderen, op zaterdag 16 september te Beilen. Plaats van samenkomst is het Wilhelmina zalencomplex, wilhelminaplein 4. De zaal is open om 13.00 en het programma begint om 13.30.

Lees verder


dinsdag 22 augustus 2006

HEMA breidt verzekeringsaanbod uit

HEMA verkoopt steeds meer verzekeringen. Daarom heeft HEMA besloten om vanaf maandag 21 augustus een motor- en uitvaartverzekering aan het assortiment verzekeringen toe te voegen.

HEMA ziet het aantal afgesloten verzekeringen via HEMA Verzekeringen flink groeien. Het succes zit in het gemak van de website www.hemaverzekeringen.nl, de ‘kwaliteit’ van de verzekeringen en de zeer lage premies. Genoeg reden om aan het verzekeringsassortiment een motor- en uitvaartverzekering toe te voegen.

Lees verder


maandag 21 augustus 2006

Universiteit Maastricht start korte cursus rouwverwerking

Het Studium Generale van de Universiteit Maastricht organiseert in het najaar 2006 een korte cursus rouwverwerking. Iedereen kan zich aanmelden voor deze cursus. Hieronder vindt u meer informatie over deze cursus.

Lees verder


zondag 20 augustus 2006

Activiteiten van Het Koninklijk Natuursteenbedrijf De Steenklip worden voortgezet

De Steenklip Gedenktekens B.V. i.o. neemt activiteiten over van het landelijk opererende “Koninklijk Natuursteenbedrijf De Steenklip B.V.” met haar hoofdvestiging in Sneek.

De Steenklip Gedenktekens biedt een vijftien à twintigtal werknemers van het failliete bedrijf een arbeidsovereenkomst aan en heeft activa van het failliete bedrijf (waaronder voorraden, onderhanden werk en orders) overgenomen. Onderhanden zijnde orders kunnen worden uitgevoerd conform de wensen van de klanten, zoals overeengekomen in de orderbevestigingen. De klanten zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld. De Steenklip Gedenktekens is ook bereid klanten waarvan orders in portefeuille zijn en waarop al is aanbetaald bij de toekomstige uitlevering van het monument tegemoet te komen.

Lees verder


vrijdag 18 augustus 2006

NUVU en VOU starten onderzoek naar nieuwe branchestructuur.

De twee Nederlandse brancheverenigingen voor uitvaartverzorgers hebben in
gezamenlijkheid besloten opdracht te geven voor een onafhankelijk onderzoek naar een nieuwe samenwerkings- en overlegstructuur voor de uitvaartbranche. De beide opdrachtgevende brancheorganisaties, VOU en NUVU, willen zich door middel van een nieuw verbond beter kunnen vertegenwoordigen richting consument, politiek en pers. Een extern bureau zal een onderzoek uitvoeren en daarin de standpunten van alle officiële brancheorganisaties meenemen om te komen tot een opzet waarbinnen dit mogelijk is.

Lees verder


dinsdag 15 augustus 2006

Natuursteenbedrijf Gebr. Dominicus uit Westkapelle, neemt failliete Steenklip vestigingen Dordrecht en Rotterdam over

Westkapelle, 14 augustus 2006: Natuursteenbedrijf Dominicus uit het Zeeuwse Westkapelle neemt VNB (Verenigde Natuursteen Bedrijven) uit Dordrecht en de activiteiten van vestiging Rotterdam over van het failliete bedrijf de Koninklijke Steenklip. De vestiging in Sneek wordt door een ander bedrijf overgenomen.

Dominicus neemt de meeste van de huidige werknemers alsmede het onroerend goed, de voorraden, de orders en uitstaande vorderingen over. Ook de verplichtingen jegens klanten zijn bij de deal inbegrepen. Dit betekent dat de bestaande bestellingen en garanties zoveel mogelijk worden uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten in de media.

Lees verder


woensdag 9 augustus 2006

Rouwcafe gaat 4 september 2006 van start

Rouw en café: het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Bij het woord café moet u dan ook denken aan een plek van samenkomst, waar iedereen welkom is, waar je met anderen in contact kunt komen, waar je wat kunt drinken en waarvoor je geen afspraak hoeft te maken.

Dat is precies, wat ook met het Rouwcafé beoogd wordt: een avond waar ieder die met dood en rouw te maken heeft de kans krijgt om daarover met anderen van gedachten te wisselen. Voor mensen die een ingrijpend verlies hebben geleden en in hun omgeving daarvoor niet (of niet meer) de aandacht krijgen die zo helpend en steunend kan zijn. Of voor mensen die, om welke reden dan ook, affiniteit hebben met rouw. Humanitas Breda wil voor deze groep mensen avonden gaan aanbieden onder de naam Rouwcafé.

Het is, net als in een gewoon café, niet nodig om zich van te voren aan te melden, de toegang is gratis en eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte uitgenodigd!
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Humanitas Breda, Heemskerkstraat 55, 076-5614693, humanitasbreda@hetnet.nl , www.humanitas.nl

Lees verder


dinsdag 8 augustus 2006

Lotgenotengroep "Verlies van iemand die je lief was"

Humanitas Breda biedt bij voldoende aanmeldingen weer een lotgenotengroep aan
(5 avonden), waarbij in een veilige en begripvolle omgeving gepraat kan worden over het verlies van een geliefd iemand, zoals een ouder, broer, zus, vriendin of andere dierbare.

Lees verder


dinsdag 8 augustus 2006

De Gedenktekenspecialist® staat garant voor groot deel verplichtingen van failliete Steenklip

In tegenstelling tot de negatieve berichten in de landelijke pers rondom de Koninklijke Steenklip verklaart De Gedenktekenspecialist® zich bereid in principe de verplichtingen jegens de cliënten van de Koninklijke Steenklip na te komen.
Hieronder vallen de garantie en overige verplichtingen betreffende geheel of gedeeltelijke vooruitbetalingen .
De Gedenktekenspecialist® , met op dit moment 9 vestigingen in Nederland, heeft in gesprekken met betrokken partijen reeds vanaf begin juni zich steeds op dat standpunt gesteld.

Lees verder


maandag 7 augustus 2006

Kinderboekje met CD: Pieter en het treintje naar de sterren

“Papa, wat is doodgaan en waar ga je naar toe als je dood bent?” Menig ouder/verzorger heeft deze vragen in het verleden al eens moeten beantwoorden en veelal werden deze vragen wat makkelijk afgedaan met:”Dat weet ik niet precies, ga maar weer lekker spelen.”
Gelukkig komt er tegenwoordig steeds meer openheid naar kinderen toe over moeilijke onderwerpen zoals doodgaan en afscheid nemen. Dat is naar de mening van Stichting Iriza een goede ontwikkeling. Om deze ontwikkeling te blijven stimuleren, komt de stichting met een nieuw kinderboekje: Pieter en het treintje naar de sterren.

Lees verder


maandag 7 augustus 2006

Unieke fietsroute langs begraafplaatsen in de gemeente Ermelo

Op de fiets langs tien begraafplaatsen, diverse grafheuvels en een urnenveld in de gemeente Ermelo. Dat dit alles behalve saai is bewijst de stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo met de op 28 juli j.l. gepresenteerde begraafplaatsenfietsroute door Ermelo.

Lees verder


vrijdag 4 augustus 2006

500 extra doden in warme juliweken

In de eerste drie weken van juli 2006 zijn 500 mensen meer overleden dan gemiddeld. Het grootste deel van deze extra sterfgevallen vond plaats in de week van 17 tot en met 23 juli (week 29). Toen overleden bijna 2,8 duizend mensen, 300 meer dan gemiddeld in deze week. Deze hogere sterfte hangt samen met de hoge temperatuur in deze week. De gemiddelde maximale dagtemperatuur in week 29 bedroeg volgens het KNMI 31,5 graden Celsius.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2006

Thema Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2006

Op zaterdag 7 oktober 2006 wordt voor de 2e keer de Internationale Dag van de Palliatieve zorg georganiseerd. Zoals vorig jaar, zal er wereldwijd op deze dag aandacht besteed worden aan palliatieve zorg.
In Nederland wordt deze dag georganiseerd door initiatiefnemer NPTN (Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale Patiënten in Nederland) in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, het landelijk steunpunt VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg), de Vereniging van Integrale kankercentra (VIKC) en het ondersteuningspunt palliatieve zorg stichting Agora.

Lees verder


woensdag 2 augustus 2006

Belgische uitvaartclub VARU deelt keurmerk uitvaartverzekering uit

De Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen, VARU, heeft het initiatief genomen om normen op te stellen waaraan het product ‘uitvaartverzekering’ dient te voldoen. Alleen ‘uitvaartverzekeringen’ die de Varu-norm onderschrijven mogen het Varu-logo dragen. Het eerste keurmerk is reeds uitgereikt aan Corona Uitvaartverzekering. Opmerkelijk want Corona is tevens aanvullend lid en adverteerder op de commerciële website Varu.be.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder