Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2014

donderdag 29 juni 2014

Uitvaartmanifestatie DoodGewoonAfscheid in Zevenaar

Op zaterdag 1 november 2014 vindt van 11.00 tot 16.00 uur in Ons Huis/Ontmoetingskerk (Marktstraat) in Zevenaar de uitvaartmanifestatie DoodGewoonAfscheid plaats. Deze manifestatie laat mensen stilstaan bij de grote gebeurtenis die onlosmakelijk met het leven verbonden is: de dood.

Lees verder


donderdag 26 juni 2014

Dementie in 2030 doodsoorzaak nummer 1

Niet kanker of hartziekten maar dementie wordt doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Dit blijkt uit een toekomstvoorspelling van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De verschuiving wordt veroorzaakt doordat Nederlanders steeds ouder worden.

Lees verder


donderdag 26 juni 2014

Verbouwing Monuta Doetinchem

De locatie van Monuta aan de Keppelseweg in Doetinchem wordt deze weken verbouwd. Het mooie pand uit 1925 wordt gemoderniseerd, dat meldt StadDoetinchem.nl.

Lees verder


donderdag 26 juni 2014

Kennisplatform over de dood verder onder naam ´Funeraire Academie´

Het door Tilburg University (School of Humanities) en Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in 2013 geïnitieerde project heeft haar werknaam Uitvaart Academie gewijzigd in de definitieve naam Funeraire Academie. De initiatiefnemers kiezen hiervoor omdat het niet alleen gaat om uitvaart (begrafenissen en crematies), maar ´om een breder perspectief van ritualiteit en beleving rondom de dood, rouw en herdenken in Nederland´, aldus Paul Post, voorzitter van de stuurgroep en hoogleraar Ritual Studies in Tilburg.

Lees verder


donderdag 24 juni 2014

Ernst Daniel Smid neemt eerste boek ‘En hij zei: Dag, meisje..' in ontvangst

Onlangs werd in boekwinkel ‘het Witte Huys’ in Rhoon het eerste exemplaar van het boek: ‘En hij zei: Dag, meisje….’ van Henriëtte aan de Wiel in ontvangst genomen door zanger en presentator Ernst Daniël Smid. Het boek: En hij zei: ‘Dag meisje….’ is geschreven door Henriette aan de Wiel. Aanleiding hiervoor was het verdriet na het verlies van haar man René in augustus 2009.

Lees verder


donderdag 24 juni 2014

We koersen af op een langer leven in goede gezondheid

Als de ontwikkelingen rond sterfte en gezondheid van de afgelopen 30 jaar doorzetten, zullen Nederlanders tot steeds hogere leeftijd vrij zijn van lichamelijke beperkingen in horen, zien en bewegen. Ze zullen zich ook langer gezond blijven voelen.

Lees verder


donderdag 23 juni 2014

Video: Grote belangstelling bij open huis Eijgelaar Natuursteen

Onlangs heeft het Kamperse bedrijf Eijgelaar Natuursteen in de nieuwe vestiging in Apeldoorn een open huis gehouden in samenwerking met een aantal uitvaart gerelateerde bedrijven. Ondanks de regen kwamen meer dan 250 geïnteresseerden het nieuwe bedrijf met grafmonumenten & urnen bekijken.

Lees verder


donderdag 21 juni 2014

Donatie voor inrichting Theehuis begraafplaats De Boskamp

Stichting Theehuis De Boskamp in Assen heeft van het Monuta Charity Fund een donatie van € 3.000,- ontvangen. Er zijn al geruime tijd plannen om op de begraafplaats De Boskamp een theehuis te vestigen.

Lees verder


donderdag 20 juni 2014

Monuta Puravida uitvaartzorg in regio Lansingerland en Zuidplas

Per 1 juli 2014 start Yvette van Dorp als het nieuwe gezicht van Monuta in de regio Lansingerland en Zuidplas. Onder de naam Monuta Puravida begeleidt zij nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart. Yvette: “Het laatste afscheid, dat kan maar één keer. Het is het laatste wat je voor je dierbare kunt doen. Je kunt het niet meer overdoen en daarom moet het kloppen. Daar wil ik nabestaanden graag bij helpen.” Monuta Puravida is gevestigd in Berkel en Rodenrijs.

Lees verder


donderdag 19 juni 2014

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Heidepol

Dit weekend, op zaterdag 21 juni, organiseert natuurbegraafplaats Heidepol een inspiratiedag. Tussen 11:00 en 16:00 uur bent u van harte welkom om kennis te maken met deze bijzondere plek.

Lees verder


donderdag 19 juni 2014

CAO UITVAARTBRANCHE

Op 10 juni 2014 zijn werkgevers en vakbonden in vervolggesprek gegaan om te komen tot één enkele collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de gehele uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 17 juni 2014

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Algemeen Belang (Groningen)

Als pionier voor GreenLeave, samen met 5 collega's, wil Algemeen Belang serieus omgaan met De Duurzame Uitvaart.

Lees verder


donderdag 17 juni 2014

Besems Uitvaartverzorging wil crematorium bouwen in Gorinchem

Anne Besems van Besems Uitvaartverzorging wil in Gorinchem een crematorium laten bouwen. De gemeente heeft onlangs 50.000 euro beschikbaar gesteld voor een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van een crematorium in de stad. Volgens Besems is dat weggegooid geld omdat er altijd al genoeg animo voor is geweest. Besems bezit een stuk grond in de buurt van de begraafplaats in de gemeente waar hij het crematorium op wil laten bouwen, dat meldt destadgorinchem.nl.

Lees verder


donderdag 17 juni 2014

Tweede Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer groot succes

Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext opende op zaterdag 14 juni zijn deuren voor de tweede Inspiratiedag. De dag mocht op grote belangstelling rekenen van pers en publiek.

Lees verder


donderdag 16 juni 2014

Onoplettende fietsers uit rouwstoet geweerd

Door de komst van veel meer fietsers rond het Yarden Crematorium in Groningen komt het steeds vaker voor dat onoplettende fietsers de rouwstoet verstoren. "Niet netjes", aldus locatiemanager Suzanne Veenstra-Riegen op RTV Noord.

Lees verder


donderdag 13 juni 2014

Doodgeboren kind niet bij medisch afval

Het Europees hof voor de Mensenrechten heeft bepaald dat ziekenhuizen in lidstaten van de Europese Unie doodgeborgen kinderen niet ongevraagd morgen verwerken als medisch afval, dat meldt NU.nl

Lees verder


donderdag 12 juni 2014

Nieuwe Column Mariska Overman-Bruntink: ‘Maar het leven zo is leuker’

Op 18 mei 2014 overleed Wubbo Ockels. Sinds zijn ruimtereis in 1985, een gebeurtenis waar zoveel aandacht aan werd besteed dat ik zelfs als volledig ongeïnteresseerde puber hiervan iets meekreeg, ken ik zijn naam. In de jaren erna vernam ik nooit meer iets van het reilen en zeilen van Wubbo.

Lees verder


donderdag 11 juni 2014

Sfeerverslag Open Dag Zorgvlied

Zondag 1 en 8 juni jl opende begraafplaats Zorgvlied haar deuren voor het grote publiek in het kader van de Week van de Begraafplaats. Voor bezoekers was er een speciale route uitgezet die liep langs vele 'high lights' op deze prachtige begraafplaats. Speciale aandacht was een nieuwe vorm van gedenken, de Domus Aeterna.

Lees verder


donderdag 9 juni 2014

Monuta De Groen-pad in Arboretum Oudenbosch

Monuta De Groen in Oudenbosch gaat een wandelpad in het naastgelegen Arboretum Oudenbosch sponsoren. Met de sponsoring van het ‘Monuta De Groen-Pad’ wordt bijgedragen aan het onderhoud van deze bijzondere tuin.

Lees verder


donderdag 6 juni 2014

Donatie Monuta Charity Fund voor Stichting De Jonge Weduwe

Donderdag 5 juni heeft Anita Witzier als voorzitter van het Monuta Charity Fund een cheque ter waarde van € 1.500,- overhandigd aan Petra van Rij van Stichting De Jonge Weduwe. De stichting organiseert op zondag 22 juni het seminar ‘Over-leven na de dood’ in het Gooiland Theater in Hilversum.

Lees verder


donderdag 6 juni 2014

Coöperatie DELA: mooie groei, mindere resultaten

De omzetgroei in 2013 was bijzonder goed. Onze marktaandelen stegen zowel in Nederland als in België en de omzet uit operationele activiteiten groeide met ruim 12% tot € 561 miljoen. Een breder productaanbod en acquisities hebben daaraan bijgedragen. Het aantal verzekerden is nu bijna 3,7 miljoen. Het verzekerd kapitaal groeide naar een totaal van € 22 miljard. In totaal verzorgde DELA bijna 44.000 uitvaarten in Nederland en België samen. Mede dankzij acquisities groeide het aantal verzorgde crematies in Nederland fors en wist DELA een vrijwel landelijke dekking te realiseren voor uitvaarten die door DELA zelf verzorgd worden. Onze faciliteiten staan daarbij ter beschikking aan onze leden en de hele samenleving.

Lees verder


donderdag 5 juni 2014

VIDEO: Restwarmte crematieovens gebruikt voor (stads)verwarming

Het gebruik van restwarmte welke vrijkomt tijdens een crematieproces krijgt overal ter wereld steeds meer aandacht. In de industrie is het (om financiële redenen) NOT DONE om energie in de vrije atmosfeer te dumpen. Maar bij crematoria was het tot dusver NOT DONE om deze grote hoeveelheid energie wel te benutten. Nu, met de stijgende brandstofprijzen, het toenemende aantal crematies en de klimaatsverandering, stijgt de vraag om juist wel deze grote hoeveelheid restwarmte toe te passen en te benutten.

Lees verder


donderdag 5 juni 2014

Antwoorden op Kamervragen mortuariumkosten van ziekenhuizen

Naar aanleiding van de uitzending van VARA’s Kassa op 23 maart over de mortuariumkosten van ziekenhuizen die in rekening worden gebracht heeft de minister van Volksgezondheid schriftelijk antwoorden gegeven. De vragen en de antwoorden kunt u lezen in dit artikel.

Lees verder


donderdag 4 juni 2014

Video: Nieuw crematieritueel op De Nieuwe Ooster

De afgelopen periode is er heel wat veranderd op De Nieuwe Ooster. Zo is er een uitvaartcentrum gerealiseerd, wordt er een tweede aula gebouwd en het crematorium is vernieuwd. Eén van de vele innovaties op De Nieuwe Ooster is het mechanisme waarmee de kist omhoog gaat na de plechtigheid in de aula.

Lees verder


donderdag 4 juni 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: ABOVO Uitvaartverzorging (Spijkenisse)

Mijn naam is John den Breejen en ben sinds 1998 uitvaartondernemer in Spijkenisse en de randstad. Mijn uitvaartonderneming, ABOVO Uitvaartverzorging, verzorgt crematies in diverse crematoria, zoals De Ommering, Hofwijk, crematorium Rotterdam en in de randstad, Ockenburgh en Nieuw Eick en Duinen. Ook begrafenissen worden regelmatig door ons verzorgd op diverse begraafplaatsen zoals Rotterdam zuid, Oud Kralingen, begraafplaats Crooswijk of de Laurentius, waar tevens ook een crematorium gevestigd is.

Lees verder


donderdag 4 juni 2014

Video: Geschiedenis cremeren in Nederland

In april 1914 - en dus honderd jaar geleden - werd de arts dr. C.J. Vaillant gecremeerd in Crematorium Westerveld, het eerste crematorium van Nederland en onderdeel van 'de Facultatieve Groep'. Geschiedenis werd geschreven, want de crematie van dr. Vaillant was de eerste crematie in Nederland.

Lees verder


donderdag 3 juni 2014

Monuta Vroom in Leeuwarden wordt Monuta Vroom en Keijzer

Vanaf 1 juni krijgt Monuta in Leeuwarden en Noord-Friesland een nieuw gezicht; Cisca Keijzer neemt het stokje over van Roel Vroom. Zij wordt eigenaar van de uitvaartonderneming in de regio, onder de naam Monuta Vroom en Keijzer.

Lees verder


donderdag 3 juni 2014

Nieuw artikel Anja Krabben "Begraven is niet (te) duur"

Begraven is niet te duur, stelt Anja Krabben. De Week van de Begraafplaats is een mooi moment om dit weer eens te benadrukken. Want het bericht dat begraven zó duur is geworden dat mensen worden gedwongen te cremeren is hardnekkig.

Lees verder


donderdag 3 juni 2014

Wegens groot succes: 14 juni tweede Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Natuurbegraven staat in een groeiende belangstelling, nu steeds meer mensen bewust duurzame keuzes maken. Daarom opent Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext op zaterdag 14 juni haar deuren voor de tweede Inspiratiedag. Op deze dag wordt de oude bomenlaan van het Drentse landgoed Heidehof ingericht als inspiratielaan. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur op de Provincialeweg 2 in Eext (Drenthe).

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Terugluisteren interview over De Week van de Begraafplaatsen

Het radioprogramma Dit is de Nacht van de EO heeft maandagnacht aandacht besteed aan De Week van de Begraafplaats. Omdat niet iedereen tussen 02.00 en 06.00 uur wakker was is het mogelijk om het gesprek terug te luisteren.

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Internationaal Babysterftecongres naar Nederland

Het terugdringen van wiegendood, doodgeboorte en babysterfte in het algemeen, is het doel van Babysurvival 2014. Het is voor het eerst dat dit tweejaarlijkse internationale congres in Nederland wordt gehouden. Voor het eerst ook delen moeders en vaders van overleden kindjes hier hun ervaringen met internationale experts. Samen werken zij aan de wereldwijde verbetering van de geboortezorg.

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Open huis op 5 juni bij De Nieuwe Noorder

In de Week van de Begraafplaats is het op donderdag 5 juni van 19.00 tot 21.00 uur open huis op De Nieuwe Noorder met een wandelroute en rondleiding door de gebouwen.

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Open avond De Nieuwe Ooster

In het kader van de Week van de Begraafplaats is het gedenkpark van 18.00 uur tot 21.00 uur geopend. Tijdens de open avond is veel te zien en te beleven: multiculturele gebruiken in Museum Tot Zover, rondkijken in aula en het gemeentelijke rouwcentrum, Surinaamse uitvaartmuziek, informatie over het arboretum en de werkgroep Stenen Archief Amsterdam, openstelling van het Islamitisch paviljoen en het nabestaandencafé.

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Luchthavenpastoraat Schiphol en Monuta bieden ondersteuning bij overlijden tijdens verblijf buitenland

Vanaf 1 juni biedt Monuta in samenwerking met het luchthavenpastoraat Schiphol een extra dienstverlening aan nabestaanden wanneer een dierbare in het buitenland komt te overlijden. Nabestaanden kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen van het luchthavenpastoraat vanaf het moment van de landing van het vliegtuig, tot en met het vertrek naar huis vanaf de luchthaven.

Lees verder


donderdag 2 juni 2014

Twee uur aandacht voor begraven in Nederland op Radio 1

In het programma ‘Dit is de Nacht’ wordt in de nacht van maandag 2 juni op dinsdag 3 juni twee uur lang aandacht besteed aan de Week van de Begraafplaats en begraven in Nederland.

Lees verder


donderdag 1 juni 2014

‘Herinnering aan een trieste dageraad’ van Ramón Gieling 2 juli op Ned 2

Woensdag 2 juli, 21.50 uur zendt de NCRV op Nederland 2 Herinnering aan een trieste dageraad uit. Een indringende documentaire van regisseur Ramón Gieling en producent KeyDocs over rouwverwerking, verteld door een gezin dat een zoon verloor.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder