Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2012

donderdag 29 november 2012

Rechthebbenden van graven begraafplaats Raamsdonk gezocht

De gemeente Geertruidenberg is op zoek naar rechthebbenden van graven op de begraafplaats naast de Lambertuskerk, dat meldt BN de Stem. Op de monumentale begraafplaats zijn veel monumentale graven te vinden, maar veel van deze monumenten zijn hard toe aan een opknapbeurt.

Lees verder


donderdag 29 november 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Hokjesdenken in het land van sterven en rouw.

Denken in hokjes. Wie doet het niet. Uiteraard proberen we als intelligent en weldenkend mens te voorkomen dat we het doen, want we weten het heel goed: niemand past 100 % in een hokje. Toch vinden we het anderzijds ook weer leuk om te doen, we categoriseren van alles in het leven. Lekker overzichtelijk, dat dan weer wel.

Lees verder


donderdag 29 november 2012

Wereldlichtjesdag Herdenkingsavond in Castricum

Op zondagavond 9 december gaat een golf van licht over de wereld heen; in elke tijdzone steken mensen een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Castricum is een Wereldlichtjesdag herdenkingsavond, op Begraafplaats Onderlangs. “Vanaf 18.30 uur is iedereen die zich betrokken voelt van harte welkom”, zegt initiatiefnemer Daphne van den Boogaard. ”Samen brengen we licht in het donker van missen.”

Lees verder


woensdag 28 november 2012

Essenhof opent de poort

Na ruim twee jaar van ontwerpen, bouwen, herinrichten en aanplanten is de voltooiing van het Masterplan Essenhof een feit. Op vrijdag 30 november zal wethouder Bert van de Burgt de officiële openingshandeling van de vernieuwde Essenhof verrichten.

Lees verder


dinsdag 27 november 2012

Voorzorgsmaatregelen PostNL voor rouwpost rond de feestdagen

Gezien de kans op vuurwerkschade en de vermenging met de kerstpost raadt PostNL het af om rouwpost rond de feestdagen via een brievenbus te posten. Het postbedrijf adviseert rouwpost in deze periode aan te bieden bij een van de Postkantoren, Business Points of business-balies. Daarnaast is er op vrijdag (na 16.30 uur) en in het weekend een speciale gratis haalservice.

Lees verder


maandag 26 november 2012

Overeenkomst Leusden en Amersfoort over begraafplaats Rusthof

De gemeentes Amersfoort en Leusden hebben een overeenkomst gesloten waarin afspraken zijn vastgelegd over graven op begraafplaats Rusthof. Omdat de gemeentelijke begraafplaats Oud Leusden vol is worden er op Rusthof plaatsen vrijgehouden voor overleden Leusdenaren, dat meldt de Leusder Krant.

Lees verder


maandag 26 november 2012

Meer asbest gevonden in crematorium Daelwijck

Na de vondst van deeltjes asbest in een nis in de kelder van crematorium Daelwijck blijkt dat er ook asbest aanwezig is in twee ruimtes op de begane grond, dat meldt RTV Utrecht. De werkzaamheden in dit deel zijn direct stilgelegd. Alle plechtigheden die al stonden gepland kunnen gewoon doorgaan.

Lees verder


donderdag 22 november 2012

Open huis Van Krimpen-Statema Uitvaartzorg

Op zaterdag 24 november a.s. is iedereen van harte welkom tussen 10.00 – 16.00 uur om het nieuwe kantoorpand met uitvaartwinkel van Van Krimpen-Statema Uitvaartzorg te bezichtigen aan ’t Schilt 14 in het centrum van Woudenberg. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje kunt u een kijkje komen nemen.

Lees verder


donderdag 22 november 2012

Crematorium in Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland is in gesprek met een onderneemster die een crematorium wil realiseren in de gemeente, dat meldt de Steeenwijker Courant. De onderneemster wenst in deze fase van de ontwikkelingen nog anoniem te blijven.

Lees verder


woensdag 21 november 2012

Video: proefschrift 'Aan deze zijde van de dood'

Dit proefschrift van Wim Cappers laat zien hoe de houding tegenover de dood in Nederland sinds het eind van de zestiende eeuw is verwereldlijkt. Daarmee verschoof de aandacht van het leven na de dood naar het leven voor de dood. Niet priesters en dominees maar artsen en burgers gingen bepalen hoe de samenleving met de dood moest omgaan.

Lees verder


dinsdag 20 november 2012

Bos van Herinnering op Westerbegraafplaats

Vanaf januari kunnen nabestaanden op de Westerbegraafplaats in Enschede een boom planten ter herinnering aan een overleden dierbare. De bomen worden geplant in het Bos van Herinnering, dat meldt TC Tubantia.

Lees verder


dinsdag 20 november 2012

Artikel lijkwade in tijdschrift Handwerken Zonder Grenzen

In het tijdschrift Handwerken Zonder Grenzen is een artikel verschenen over de lijkwade. In het artikel worden Nelleke Zuring(weefster), Monique Rang(Wikkelgoed Uitvaarttextiel) en Margaret Sabee (de Weefster) geïnterviewd. Drie boeiende verhalen over vrouwen die al jaren lijkwaden maken.

Lees verder


maandag 19 november 2012

Video: Bent u een struisvogel?

Wanneer zaken te ingewikkeld, te confronterend of te heftig worden steken we graag onze kop in het zand. Als we het probleem niet zien, dan is het er niet. Deze struisvogelmentaliteit kan ons, of onze naasten, uiteindelijk duur komen te staan.

Lees verder


vrijdag 16 november 2012

Cheque Monuta voor Netwerk Palliatieve Zorg

Het Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost-Flevoland heeft een donatie van het Monuta Charity Fund ontvangen. Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Charity Fund, reikte de symbolische cheque uit. Met deze bijdrage heeft het netwerk het hulpmiddel ‘De Wereld van Verschil’ kunnen ontwikkelen. Hiermee kunnen jonge kinderen worden ondersteund die te maken hebben gehad met een verlies van een gezinslid.

Lees verder


vrijdag 16 november 2012

Monuta wint belangrijke reclamevakprijs voor campagne

Monuta heeft een zilveren Effie gewonnen voor de campagne ‘Nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg’. De Effie wordt gezien als de belangrijkste Nederlandse reclamevakprijs voor succesvolle campagnes. Voor Monuta is het winnen van deze Effie een geweldige bekroning op deze campagne die veelvuldig op tv te zien is geweest en daarnaast ook is doorgevoerd in radiocommercials en online bannering.

Lees verder


vrijdag 16 november 2012

Uitvaartbeurs Groningen zeer succesvol verlopen

De Uitvaartbeurs in Groningen op 3 november jl. in de Martinikerk in Groningen is een groot succes geweest. De bijna 800 bezoekers waren vol lof over de verzorgde beurs.

Lees verder


vrijdag 16 november 2012

Weer vernielingen op begraafplaats Zandvoort

Vandalen hebben het voorzien op de algemene begraafplaats van Zandvoort. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn vier graven vernield, dat meldt de IJmuider Courant. Omdat het al het tweede incident is op de begraafplaats neemt de politie de zaak hoog op. Er is zelfs een sporenonderzoek gehouden op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 15 november 2012

Uitvaartondernemer doet uitvaart cadeau aan armen

De Groot Uitvaart uit Huizen heeft een bijzondere overeenkomst gesloten met het Fonds Bijzondere Noden. De uitvaartonderneming zal eenmalig een gratis uitvaart verzorgen voor een overledene waarvan de nabestaanden de kosten niet kunnen dragen, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Lees verder


donderdag 15 november 2012

Jacht op rouwkrans verslindende reebok

Een reebok die leeft op en rond het terrein van begraafplaats Heiderust in Rheden heeft het al anderhalf jaar voorzien op rouwkransen. In de nacht na een uitvaart slaat het dier zijn slag en eet hij rouwkransen waarin rozen zijn verwerkt op. De gemeente Rheden vindt dat het dier voor zijn misdaden de hoogste prijs moet betalen en wil dat het dier wordt afgeschoten, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 13 november 2012

Video: Persoonlijke afscheidslichten voegen sfeer en warmte toe aan een uitvaart

Op de Uitvaartvakbeurs werden de unieke windlichten van Licht met bericht gelanceerd en met enthousiasme door het publiek ontvangen. Middels deze video legt Viola Meijer het concept en de vele mogelijkheden die het product rondom een uitvaart biedt uit.

Lees verder


dinsdag 13 november 2012

Grootste Natuurbegraafplaats in Nederland van start

Eext – Op zondag 18 november opent Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Vanaf die dag kunnen mensen een graf kiezen midden in de natuur. Belangrijke kenmerken van natuurbegraven zijn het eeuwige grafrecht en het ‘groene’ karakter van een uitvaart. De open dag is voor iedereen toegankelijk. Om 10.00 en 14.00 uur zijn er rondleidingen.

Lees verder


maandag 12 november 2012

Naslagwerk met bijzondere monumenten ‘Westerveld: een monumentale ontdekkingstocht’

In het uitgestrekte gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) bevinden zich heel veel mooie monumenten. Elk met een eigen verhaal. Onlangs verscheen het boek ‘Westerveld, een monumentale ontdekkingstocht’.

Lees verder


zondag 11 november 2012

Foto’s uitbreiding crematorium Rotterdam-Zuid

Op Architectenweb.nl kunt u een mooie serie foto’s bekijken van de uitbreiding van het crematorium in Rotterdam-Zuidcrematorium in Rotterdam-Zuid. De uitbreiding bestaat onder andere uit twee nieuwe koffiekamers, een keuken en een nieuwe entree.

Lees verder


vrijdag 9 november 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Docendo Opleidingen

Geïnteresseerd in een carrière in de uitvaartwereld? Kies dan voor een van de vele opleidingen van Docendo Opleidingen!

Lees verder


vrijdag 9 november 2012

Social media en rouw

“Even op Facebook zeggen dat oma is overleden”. Jongeren zijn grootgebruikers van de ‘social media’, ook als het gaat om het delen van verlies. Eén bericht op Facebook en je hebt zó contact met een stel lotgenoten. Maar hoe verstandig en veilig is dat? Rouwdeskundige en social-mediadocent Daan Westerink beschrijft de voor- en nadelen van social media bij rouw.

Lees verder


donderdag 8 november 2012

DELA verbindt zich aan lichtkunstfestival GLOW

Eindhoven, 8 november 2012 - Onlangs startte DELA coöperatie het initiatief tot het delen van mooie woorden voor elkaar. Iets moois aan een ander overbrengen hoeft niet altijd in woorden. Ook via kunst worden verhalen, gedachten en gevoelens gedeeld.

Lees verder


woensdag 7 november 2012

Crematorium Tilburg sponsor musical ROC’s

Crematorium Tilburg maakt theater voorstelling “Rouw op je dak” mogelijk voor leerlingen van ROC Tilburg en het Reeshof College. Op 12 en 13 november zijn er voorstellingen voor jongeren over rouw en verlies, gespeeld door Theater Traxx. De voorstelling heet “Rouw op je dak”. De voorstellingen worden gehouden voor studenten van het ROC Tilburg en het Reeshof College in Tilburg.

Lees verder


woensdag 7 november 2012

Zevenbergen laat overledenen alsnog bij elkaar begraven

Op de begraafplaats in Zevenbergen staat het grondwater sinds 2006 zo hoog dat er niet meer dubbeldiep begraven kan worden. Om het toch weer mogelijk te maken dat mensen bij elkaar worden begraven gaat de gemeente een nieuwe begraafplaats realiseren, dat meldt BN de Stem.

Lees verder


woensdag 7 november 2012

Zetten krijgt nieuwe begraafplaats

De kans is erg groot dat er in Zetten of Hemmen een nieuwe algemene begraafplaats wordt gerealiseerd. Uit een onderzoek van de gemeente Overbetuwe is namelijk vast komen te staan dat er een reële behoefte is aan een nieuwe begraafplaats, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 6 november 2012

'Ode aan de Doden' wordt jaarlijkse traditie

Wegens het succes van de themaweek 'Ode aan de Doden' bij de KRO wil de omroep dat de week een jaarlijkse KRO-traditie gaat worden, dat meldt tv-visie.nl. Een week lang stonden vele KRO-programma's op radio en tv in het teken van een 'Ode aan onze Doden', met een live-uitzending op Nederland 1 vanaf Begraafplaats en Crematorium Westerveld sloot de KRO afgelopen vrijdagavond de themaweek af.

Lees verder


maandag 5 november 2012

2e Allerzielen Alom in Zwanenburg wederom bijzonder

Afgelopen zaterdagavond 3 november werd voor de tweede keer Allerzielen Alom gevierd in Haarlemmermeer. Met ongeveer 600 bezoekers was de begraafplaats Houtrijk en Polanen in Zwanenburg druk bezocht. De begraafplaats was prachtig verlicht met lichtjes, kaarsen en fakkels. Veel bezoekers hadden van te voren geen idee wat ze konden verwachten maar waren op de avond zelf verrast en zeer onder de indruk van de warme sfeer, de toegankelijkheid, de verschillende rituelen en de mooie verlichting op de begraafplaats.

Lees verder


maandag 5 november 2012

Rouwadvertentie Twensche Courant schokt Nederland

'Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.' Deze tekst is vandaag te lezen onder de rouwadvertentie van een pas 20-jarige jongen uit Twente. Zijn ouders hebben zijn afscheidsbrief onder de rouwadvertentie geplaatst en dat heeft op het internet een grote discussie losgemaakt over pesten.

Lees verder


zondag 4 november 2012

Herdenking Westerveld stijlvol en indrukwekkend

Afgelopen vrijdagavond werd op Begraafplaats en Crematorium Westerveld een bijzondere herdenking gehouden voor nabestaanden. De herdenking op Allerzielen was live te zien bij de KRO dat haar progamma Ode aan de Doden uitzond vanaf Westerveld. De vele bezoekers op Westerveld en de kijkers thuis zagen een indrukwekkende herdenking waar veel aandacht was voor de verhalen van nabestaanden.

Lees verder


vrijdag 2 november 2012

Anita Witzier overhandigt namens Monuta Charity Fund cheque aan Toon Hermans Huis Maastricht

Tijdens het eerste Monuta Charity Fund Event is het Toon Hermans Huis Maastricht uitgeroepen tot ’Aanvrager van het Jaar’ en heeft daarmee een extra donatie van het fonds ontvangen. Met deze donatie kan het Toon Hermans Huis ook volgend jaar kookworkshops organiseren voor nabestaanden.

Lees verder


vrijdag 2 november 2012

Menzis gaat euthanasie bij Levenseindekliniek vergoeden

Menzis zal als eerste zorgverzekeraar de zorg gaan vergoeden van patiënten die euthanasie ondergaan bij de Levenseindekliniek. Volgens bestuursvoorzitter Roger van Boxtel is het besluit niet lichtzinnig genomen, maar heeft Menzis goede afspraken vastgelegd in een contract. Een van die afspraken is dat de Levenseindekliniek zich aan de wet moet houden.

Lees verder


vrijdag 2 november 2012

Veel aandacht voor herdenking op Westerveld

Vanavond houdt Begraafplaats en Crematorium Westerveld een bijzondere herdenking voor nabestaanden. De herdenking wordt vanaf 19.00 uur uitgezonden door de KRO dat haar programma ‘Ode aan de Doden’ live zal uitzenden vanaf Westerveld. Met een grote advertentie op zowel de voorste als achterste pagina van dagblad de Metro hoopt de KRO zoveel mogelijk kijkers te trekken voor de uitzending van vanavond.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder