Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2011

vrijdag 30 december 2011

Dagblad twijfelt aan nut collectieve minuut stilte

In dagblad de Gelderlander staat vandaag een achtergrondartikel over de herdenkingsminuut van Yarden. Vanavond gaan Nederland 1, RTL 4, SBS6 en de regionale omroepen weer 1 minuut op zwart. Yarden wil mensen die iemand hebben verloren een collectief moment om te herdenken geven, maar de krant twijfelt aan het nut en vraagt zich af of het niet gewoon een verkapte commercial is.

Lees verder


donderdag 29 december 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartpianist Dick Schuur (heel Nederland)

Afscheid nemen van een dierbare is vaak verdrietig en moeilijk.
Gepaste muziek tijdens de uitvaart kan echter de pijn verzachten en het afscheid tot een mooie en persoonlijke herinnering maken.
Ik ben Dick Schuur, professioneel pianist. Ik verzorg troostende, sfeervolle muziek bij de uitvaartplechtigheid. Ook muziek die bij uw overleden dierbare past, waar u speciale herinneringen aan bewaart, kan in overleg worden uitgevoerd.

Lees verder


donderdag 29 december 2011

Mr. Chris Spierings nieuwe ombudsman uitvaartwezen

Door het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen is mr. C.W.A.M. Spierings per 1 januari 2012 benoemd tot ombudsman. Hij volgt mevrouw mr. Karin Been op, die sinds 1 november 2008 deze functie heeft bekleed.

Lees verder


woensdag 28 december 2011

'De dood leeft' eerste column van nieuwe columnisten Mariska Overmars

Vandaag start Mariska Overman als columniste bij Uitvaart.nl. Mariska Overman heeft HBO theologie gestudeerd en les gegeven in levensbeschouwing, ethiek en filosofie.

Lees verder


dinsdag 27 december 2011

Oeroude urnentraditie terug van weggeweest

De natuurbegraafplaatsen in Blerick en Sint Odiliënberg herintroduceren een millennia oude traditie van het begraven van as van overledenen in vergankelijke urnen. De urnen worden zoals in voorchristelijke tijden van ongebakken klei gemaakt, waarbij nabestaanden ook een kleine gift kunnen meegeven, dit melden verschillende media.

Lees verder


dinsdag 27 december 2011

Film verbouwing crematorium Daelwijck Utrecht

Crematorium Daelwijck uit Utrecht is in de afgelopen periode verbouwd. Om er voor te zorgen dat bezoekers van plechtigheden geen overlast hadden van de werkzaamheden liet Yarden de verbouwing in de nachtelijke uren uitvoeren.

Lees verder


dinsdag 27 december 2011

Uitvaartondernemer waarschuwt voor oplichter

Uitvaartondernemer Gerard Leeuw waarschuwt ouderen voor een oplichter die onder de naam Uitvaartondernemer Leeuw uit Fijnaart ouderen probeert over te halen om hun uitvaart alvast te regelen en te betalen. Uitvaartondernemer Gerard Leeuw heeft er niets mee te maken en hij wil ouderen waarschuwen voor deze 'babbelende' oplichter, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


vrijdag 23 december 2011

Graven vernield in Termunten

In het Groningse dorpje Termunten(gemeente Delfzijl) heeft de politie deze week verschillende beschadigde graven aangetroffen. Op de begraafplaats aan het Kerkpad hebben onbekenden het nodig gevonden om de graven kapot te maken.

Lees verder


vrijdag 23 december 2011

Groot deel gevonden monumenten nog op politiebureau

Van de 120 monumenten die de politie eerder dit jaar aantrof in het huis van een verwarde vrouw zijn er 74 nog niet opgehaald. De monumenten zijn gestolen door een vrouw uit Oirschot die sinds september 2009 opgenomen is. De vrouw moet deze monumenten dus voor dat moment hebben gestolen.

Lees verder


vrijdag 23 december 2011

Bijzondere reclame boven pand uitvaartondernemer

De redactie van Uitvaart.Com ontving onlangs deze grappige foto van Andrea Virati. Boven het pand van Peusen Uitvaartzorg in Echt heeft een grote beddenfabrikant een reclame laten plaatsen. Maar of de marketingafdeling van het bedrijf rekening had gehouden met het pand van de uitvaartverzorger...

Lees verder


vrijdag 23 december 2011

Sterftecijfers ziekenhuizen zeggen weinig

De Nederlandse ziekenhuizen zijn er niet in geslaagd om met goed vergelijkbare cijfers te komen, dat meldt de NOS. Het was de bedoeling dat er aan de hand van deze cijfers een goed vergelijk gemaakt kon worden tussen de verschillende ziekenhuizen, maar nu blijkt dat ze nauwelijks bruikbaar zijn.

Lees verder


donderdag 22 december 2011

Herdenkingsdienst Crematorium Almelo

Op woensdag 28 december 2011 organiseert Crematoria Twente / Oost Nederland B.V. een algemene herdenkingsbijeenkomst voor belangstellenden die afgelopen jaar een dierbare hebben verloren

Lees verder


dinsdag 20 december 2011

Twee uitspraken Ombudsman uitvaart

De Ombudsman uitvaart heeft twee uitspraken geplaatst op de website van het Klachteninstituut Uitvaartwezen. Een van de zaken gaat over verschillende zeer schrijnende klachten. Zo zaten de grafdelvers in het zicht van de familie met de voeten op het dashboard van hun auto te wachten tot de ter aarde bestelling klaar was. En er waren nog veel meer dingen die bij deze begrafenis niet goed gingen. De andere zaak gaat over bestelde bedankkaartjes.

Lees verder


dinsdag 20 december 2011

Respondenten gezocht voor onderzoek conflicten tijdens rouwproces

Twee masterstudenten klinische en gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht zijn voor een onderzoek naar conflicten tijdens het rouwproces op zoek naar mensen die een enquête willen invullen. De resultaten worden gebruikt voor het eerste universitaire onderzoek naar dit onderwerp.

Lees verder


dinsdag 20 december 2011

Aula Yarden Crematorium Daelwijck volledig gerestyled

Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht heeft onlangs een ingrijpende verbouwing ondergaan. De moderne en warme uitstraling van het 40-jarige gebouw, ontworpen door W.J. Dingemans, heeft door de recente restyling nog meer aan sfeer gewonnen.

Lees verder


dinsdag 20 december 2011

TV-zenders 1 minuut stil tijdens Herinneringsminuut

Vrijdagavond 30 december om exact 19:58 wordt voor het derde jaar op rij de Herinneringsminuut uitgezonden. De Herinneringsminuut is tegelijkertijd te zien op NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen. Nederland krijgt zo de mogelijkheid om een dag voor de jaarwisseling samen stil te staan bij een overleden dierbare.

Lees verder


maandag 19 december 2011

Film: Wat mag mee de kist in?

Een onderwerp dat regelmatig naar voren komt bij een uitvaart is de discussie over wat mag worden mee begraven in een kist. Sommige nabestaanden willen graag persoonlijke zaken mee het graf in laten gaan. Het kan daarbij gaan om tekeningen van (klein)kinderen maar ook om zaken als bijvoorbeeld een mobiele telefoon. In deze film legt mr. W.G.H.M. van der Putten uit wat de regels zijn op dit gebied.

Lees verder


maandag 19 december 2011

Officiële opening crematorium Zoomstede, na vernieuwbouw.

Bestuur, directie en de medewerkers van de Stichting zijn meer dan trots zijn op het behaalde resultaat van de vernieuwbouw van crematorium Zoomstede.
De bezielende leiding, vanuit de Stichting, over de vernieuwbouw, lag, de gehele vernieuwbouwperiode, in handen van directeur, de heer Oostrum.

Lees verder


vrijdag 16 december 2011

Regels verklaring van erfrecht aangepast

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft ingestemd met een voorstel van minister Donner die de regeldruk voor nabestaanden zal verminderen. Vanaf nu zullen banken alleen nog in bepaalde gevallen vragen naar een verklaring van erfrecht als een partner van een overledene geld wil opnemen.

Lees verder


vrijdag 16 december 2011

Feijenoord geeft geld voor uitvaart peuter Luik

Deelgemeente Feijenoord stelt 1000 euro beschikbaar aan de ouders van peuter Gabriel die dinsdag omkwam bij het dramatische bloedbad in Luik.

Lees verder


vrijdag 16 december 2011

Crematorium Zoomstede heropend door burgemeester

Crematorium Zoomstede uit Bergen op Zoom is donderdag heropend door burgemeester Han Polman. Het crematorium was in de afgelopen maanden wel open voor plechtigheden tijdens de verbouwingen.

Lees verder


vrijdag 16 december 2011

Eigen uitvaartverzorger centraal in nieuwe campagne Yarden

Almere – In een nieuwe campagne stelt Yarden haar eigen uitvaartverzorgers centraal. In diverse tv commercials vertellen medewerkers van Yarden over hun liefde voor het vak.

Lees verder


donderdag 15 december 2011

Auto’s Kranenburg opengebroken tijdens plechtigheid

Tijdens een uitvaartplechtigheid op begraafpark Kranenburg in Zwolle hebben dieven drie auto’s opengebroken. De slachtoffers bezochten dinsdag een plechtigheid maar lieten helaas waardevolle spullen achter in de auto waardoor dieven hun slag konden slaan.

Lees verder


woensdag 14 december 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Van de Weerd Uitvaart (Ede), neemt alle zorg uit handen

Een uitvaart is een bijzonder persoonlijke gelegenheid. Iedereen heeft er ideeën over en wil een persoonlijke kleur geven aan de eigen uitvaart of die van een geliefde. Van de Weerd Uitvaartzorg denkt hierin graag met u mee.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Almere helpt na diefstal collectebus

Het college van Almere heeft besloten om de helft van de begrafeniskosten va Sebastiaan Jansen op zich te nemen, dat meldt Almere Vandaag. Na de uitvaart van de jonge Almeerder heeft een gewetenloze dief de collectebus gestolen waar het geld in zat om de uitvaart te kunnen betalen. De familie denkt dat er meer dan zesduizend euro was gedoneerd.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Minister de Jager zet provisieverbod toch door

Minister De Jager zet het provisieverbod voor uitvaartverzekeringen door. Dat heeft de minister laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hij ziet geen aanleiding om uitvaartverzekeringen buiten de reikwijdte van het provisieverbod te brengen. De Jager legt de alternatieven die zijn aangedragen door DELA naast zich neer.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Armen krijgen naam op hun graf

Vanaf volgende week zullen ook de armste uit Haarlem een naam op hun graf krijgen. Op de Algemene Begraafplaats aan de Kleverlaan wordt maandag een grafvak geopend voor overledenen die financieel niet in hun uitvaart konden voorzien. Meestal zijn dat daklozen die geen band meer hebben met familie of vrienden.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Film: Andere voorwaarden bij overschrijving grafrecht?

Mag een begraafplaats de voorwaarden van een contract veranderen als het grafrecht wordt overgeschreven op naam van een ander? Soms willen begraafplaatsen bijvoorbeeld onderhoudsrechten gaan heffen als het contract wordt overgeschreven. Andere begraafplaatsen willen bij het overschrijven van het grafrecht kunnen verplichten dat er een ander monument wordt geplaatst. In deze film legt mr. W.G.H.M. van der Putten uit wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Dieven stelen collectebussen na uitvaart Almere

De nabestaanden van een 31-jarige man uit Almere zijn deze week slachtoffer geworden van een gewetenloze dief. Na de uitvaart van de man is een dief er vandoor gegaan met collectebus waarmee geld was verzameld om de uitvaart te kunnen betalen.

Lees verder


dinsdag 13 december 2011

Het Gouden Nagedachtenis Herinneringsboek

De feestdagen.. bij uitstek een gelegenheid om je overleden dierbare te herdenken. Het herinneringsboek biedt je een tastbaar hulpmiddel om alleen of met elkaar de bijzondere herinneringen op de halen en vast te leggen. Met de leuke, grappige, uitdagende en diepgaande vragen evenals de bijzondere tips, beleef je de feestdagen nog intenser.

Lees verder


donderdag 8 december 2011

Uitvaartzanger te zien in De Wandeling

Uitvaartzanger Marcel Luntungan is vrijdag 9 december te zien in 'De Wandeling' op Nederland 2. Hij zong eerder in het achtergrondkoor van Edsilia Rombley en schreef nummers voor De Kast. Na de zelfmoord van zijn broer ging hij zich specialiseren als uitvaartvaartzanger. Hella van der Wijst praat in deze wandeling met Marcel over zijn nieuwe missie.

Lees verder


donderdag 8 december 2011

Duurzame grafkelders in trek bij burger

In april 2010 werden op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats Rhoon (Gemeente Albrandswaard) 156 nieuwe grafkelders geplaatst. Inmiddels is meer dan 70% bezet en gereserveerd.

Lees verder


donderdag 8 december 2011

Lezing over 5000 jaar hemel en hel in uitvaartmuseum

Vijfduizend jaar hemel en hel in kaart gebracht. Guido Derksen en Martin van Mousch spreken op zondag 18 december in Museum Tot Zover over de geschiedenis van het hiernamaals.

Lees verder


woensdag 7 december 2011

Film: Islamitische graven wel echt voor eeuwig?

Vandaag presenteren wij de volgende film van de nieuwe serie films met mr. W.G.H.M. van der Putten. In de films krijgen kijkers antwoorden op vragen die gaan over de Wet op de Lijkbezorging. In deze film gaat het over Islamitische graven. Op steeds meer begraafplaatsen in Nederland komen speciale islamitische grafvakken. Vaak lijkt het erop dat deze graven voor ‘eeuwig’ worden uitgegeven, maar is dat ook echt zo? Mr. Van der Putten legt uit hoe het echt zit.

Lees verder


woensdag 7 december 2011

Meerderheid Belgen wil lachen bij uitvaart

Uit recent Belgisch onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Vlamingen vindt dat uitvaarten wel wat luchtiger mogen. Zestig procent van de ondervraagden wil dat er bij hun eigen uitvaart wordt gelachen en dat het vooral geen triest gebeuren wordt, dat meldt het Nieuwsblad.

Lees verder


woensdag 7 december 2011

Plannen voor natuurbegraafplaatsen in Heeze en Nederweert

Er zijn nieuwe plannen om alsnog een natuurbegraafplaats te realiseren bij het crematorium in Heeze, dat meldt het Eindhovens Dagblad. In Nederweert wil de eigenaar van Landgoed Het Kruis ook een natuurbegraafplaats realiseren op zijn grond.

Lees verder


dinsdag 6 december 2011

Film: Nieuwe rouwauto Mercedes-Benz

In deze film presenteert Marc van Ravensteijn van de Hearse & Limo Company de nieuwe Indus rouwauto. Deze auto heeft in tegenstelling tot de traditionele rouwauto geen vierkante uitstraling maar is met zijn fraaie vormgeving en prachtige stroomlijning een rouwauto die gezien mag worden.

Lees verder


maandag 5 december 2011

DELA vraagt minister De Jager behandeling AFM rapport uit te stellen

Op vrijdag 2 december publiceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) haar definitieve rapport met bevindingen over de mate waarin het klantbelang bij uitvaartverzekeraars centraal staat. Het oordeel van de AFM wijkt af van het oordeel dat consumenten zélf over uitvaartverzekeraars hebben.

Lees verder


zondag 4 december 2011

Film: Kassa toont grote prijsverschillen uitvaart

Afgelopen zaterdag ging het televisieprogramma Kassa van de VARA in zijn geheel over de uitvaartbranche. In het programma werd voornamelijk ingegaan op de grote prijsverschillen die organisaties rekenen voor een uitvaart. In het programma werd geconcludeerd dat juist de grote verzekeraars erg duur zijn.

Lees verder


vrijdag 2 december 2011

AFM: Klant staat niet centraal bij verkoop uitvaartverzekeringen

De AFM gaat de manier waarop uitvaartverzekeringen worden afgesloten aanpakken, dat meldt de NOS. Volgens de financiële waakhond staan de klanten niet centraal bij de verkoop van deze verzekeringen.

Lees verder


donderdag 1 december 2011

25 jaar Crematorium Tilburg en omstreken

In december 2011 is het 25 jaar geleden dat het crematorium in Tilburg zijn deuren opende. Een periode waarin Crematorium Tilburg en omstreken is uitgegroeid tot een plaats waar nabestaanden waardig afscheid kunnen nemen van hun overledenen en - als zij dat willen - regelmatig terug kunnen keren om te herinneren. Een modern gebouw, professioneel, ervaren personeel en prachtig aangelegde tuinen leveren daar een bijdrage aan. Dat wordt bevestigd door de in 2010 gewonnen International Funeral Award voor het crematorium met “de beste gastgerichtheid en serviceverlening”.

Lees verder


donderdag 1 december 2011

Opbrengst jubileumconcert Crematoria Twente naar hospice

Directeur Peter Molema van Crematoria Twente Oost Nederland zal morgen een cheque van 7.500 euro aanbieden aan het hospice in Enschede. Het gaat om de opbrengst van het jubileumconcert dat eerder dit jaar werd gehouden, dat meldt TV Enschede FM.

Lees verder


donderdag 1 december 2011

Rouwpost in december

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder