Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2020

donderdag 31 maart 2020

Praten over ziekte en dood in tijden van corona

Bureau MORBidee heeft het boekje ‘Praten over ziekte en dood in tijden van corona’ uitgegeven. Het boekje is gratis te downloaden. Ook is er een flyer gemaakt die burgers kunnen gebruiken om met elkaar over een aantal essentiële vragen te praten. Zoals: wil je opgenomen worden op een IC als je ernstig ziek blijkt? Of: wie mag er namens jou beslissen over medische zaken als jij dat zelf niet meer kunt doen?

Lees verder


donderdag 30 maart 2020

Palliatieve afdeling OLVG voor stervende coronapatiënten

Het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis neemt een speciale afdeling in gebruik voor coronapatiënten die nog maar kort te leven hebben. Op deze afdeling is rust en aandacht voor deze mensen en er is gelegenheid om afscheid te nemen van dierbaren.

Lees verder


donderdag 29 maart 2020

Uitvaartbranche steeds drukker door coronavirus

Het coronavirus zorgt ervoor dat er veel meer mensen overlijden dan normaal. Volgens uitvaartorganisatie DELA gaat het om 15 tot 25 procent meer crematies door het coronavirus. De drukte op uitvaartcentra en crematoria varieert per regio.

Lees verder


donderdag 26 maart 2020

Overheid bezig met aantal scenario’s corona en uitvaarten

De overheid ontwerpt op dit moment een aantal scenario's met prognoses van het aantal te verwachten zieken, de bezetting van IC-bedden en het aantal sterfgevallen. De uitvaartbranche is in beeld. Op het moment dat er scenario’s zijn dat het aantal overledenen sterk gaat stijgen, schuift de uitvaartbranche ook aan bij landelijke overleggen, dat meldt het bestuursteam coronavirus van de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 25 maart 2020

Dinsdag besluit over verlengen huidige maatregelen corona

Premier Rutte heeft vanavond tijdens een korte persconferentie aangegeven dat er op dinsdag 31 maart een besluit wordt genomen over het verlengen van de maatregelen die nu gelden tot 6 april.

Lees verder


donderdag 25 maart 2020

Islamitische begraafplaats Zuidlaren een feit

De stichting Binin heeft het perceel aan de Annerweg in Zuidlaren in bezit. Door de koop kan op die locatie de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa worden gerealiseerd. Er is plek voor 1400 graven.

Lees verder


donderdag 24 maart 2020

Regels uitvaarten niet verder aangescherpt

Bij uitvaarten mogen, ook na de extra verscherpte maatregelen van maandag, minder dan dertig mensen aanwezig zijn. De overheid heeft zojuist bekend gemaakt dat het aantal bezoekers bij uitvaarten niet verder omlaag moet.

Lees verder


donderdag 24 maart 2020

Uitvaartbranche op lijst cruciale beroepen

Uitvaartondernemers en werknemers in de uitvaartbranche kunnen vanaf nu gebruik maken van noodopvang voor hun kinderen. Dat komt omdat de uitvaartbranche is toegevoegd aan de lijst met cruciale beroepen.

Lees verder


donderdag 24 maart 2020

Levensverzekering bij een scheiding: een goed idee?

Als je gaat scheiden, verandert de financiële situatie van jou en je partner. Je betaalt of ontvangt mogelijk ook alimentatie voor je ex en de kinderen.

Maar wat gebeurt er als degene die alimentatie betaalt, komt te overlijden? Dan vervalt er mogelijk een groot deel van het inkomen van de persoon die de alimentatie ontvangt. Dit kan betekenen dat er financiële problemen ontstaan, zoals het niet meer kunnen betalen van de hypotheek of andere lasten.

Lees verder


donderdag 24 maart 2020

Corné Mulders nieuwe directeur Uitvaartzorg Monuta

Corné Mulders (47) treedt per 1 april 2020 in dienst bij Monuta als directeur Uitvaartzorg. Met de benoeming van deze ervaren directeur zet Monuta een nieuwe stap in de transformatie van haar uitvaartbedrijf.

Lees verder


donderdag 24 maart 2020

Corona overledenen opgebaard in kerken Hasselt (Ov.)

De Protestantse Kerken in Hasselt bieden ruimtes aan waar mensen die aan het coronavirus zijn overleden kunnen worden opgebaard. De Ichtuskerk en de gemeente De Baak doen dat omdat er in Hasselt bij een mogelijke toename van het aantal sterfgevallen een tekort aan ruimte kan ontstaan

Lees verder


donderdag 23 maart 2020

Graven vernield in Wervershoof

Grafrovers hebben twee graven vernield op de begraafplaats in het dorpje Wervershoof. Van een van de graven is een plaat van het monument gestolen.

Lees verder


donderdag 20 maart 2020

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met aandacht voor coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich. De ingrijpende maatregelen die getroffen worden om besmetting te voorkomen, hebben ook op de uitvaartbranche enorme impact. ‘Het virus domineert’ zet hoofdredacteur boven zijn redactioneel in het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart. Een editie met onder meer aandacht voor de manier waarop de uitvaartbranche met de maatregelen omgaat.

Lees verder


donderdag 20 maart 2020

Oss wijst bezwaren crematorium af

De gemeente Oss zet de procedures voor de realisatie van een crematorium aan de Docfalaan door. Omwonenden hadden bezwaren ingediend, maar de gemeente vindt de bezwaren ongegrond.

Lees verder


donderdag 19 maart 2020

Video: Hoe gaat een crematorium om met een overleden corona patiënt

Nabestaanden moeten door het coronavirus op een andere manier afscheid nemen van hun dierbare dan anders. Er mogen nog maar dertig mensen bij de plechtigheid aanwezig zijn en er is geen condoleance meer na de dienst. Wanneer de overledene is overleden aan het virus worden nog meer beschermende maatregelen genomen.

Lees verder


donderdag 17 maart 2020

Hollywoodsterren hamsteren graven

Waar een deel van het Nederlandse publiek vorige week toiletpapier ging hamsteren, zien ze in Hollywood een toename in vraag naar graven. Vooral plekjes op Hollywood Forever Cemetry worden nu veel verkocht, dat meldt Hln.be.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

Kritiek op advies BGNU (let op update onderaan het artikel)

De BGNU adviseert uitvaartorganisaties om alleen nog directe familie toe te staan bij uitvaarten. Het gaat dan bijvoorbeeld om ouders, kinderen, broers zussen en partners. Maar er is kritiek op dat advies, want soms is een beste vriend of vriendin veel belangrijker dan een familielid.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

Uitvaartondernemers ook op lijst met cruciale beroepen

Uitvaartondernemers worden vandaag toegevoegd aan de lijst met vitale beroepen, dat meldt de Stentor. Voor kinderen van mensen op deze lijst is er wel kinderopvang.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

RIVM: Uitvaartplechtigheden gereduceerd tot 30 personen

De BGNU heeft zojuist laten weten dat de RIVM een uitspraak heeft gedaan over het aantal aanwezigen bij een uitvaart. voor de uitvaartplechtigheden en condoleance bezoek mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dit is dan excl. de personeelsleden.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

Meeste aula’s crematoria kunnen live streamen

Nu er door het coronavirus weinig mensen aanwezig kunnen zijn bij een uitvaartplechtigheid worden steeds meer plechtigheden live uitgezonden. Veel aula’s beschikken standaard over streaming faciliteiten. Daar wordt sinds vorige week veel gebruik van gemaakt.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

Vanaf dinsdag bieden DELA Crematoria geen horeca meer aan na plechtigheden

DELA heeft haar relaties geinformeerd dat zij vanaf dinsdag geen horeca meer aanbieden.
Lees hier het bericht aan alle relaties.

Lees verder


donderdag 16 maart 2020

Uitvaartbranche treft maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

Op 15 maart jl. heeft de overheid aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. Het bestuursteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB, LVC, Nardus en een Arbocoördinator, komt op basis hiervan tot de conclusie dat bijeenkomsten - ook die met minder dan 100 personen - vanaf 15 maart 18.00 uur niet meer zijn toegestaan.

Lees verder


donderdag 13 maart 2020

Uitvaartbeurs Amsterdam uitgesteld

De organisatie van Uitvaartbeurs Amsterdam heeft besloten dat de beurs van zaterdag 18 april aanstaande wordt uitgesteld. Net als onze standhouders hebben we heel veel zin om samen een leuke en succesvolle beursdag te houden. We hebben een fantastisch programma klaar staan met een groot gevarieerd aanbod van producten en diensten, welke we met trots willen presenteren aan het publiek.

Lees verder


donderdag 13 maart 2020

Kan je nog een rouwadvertentie plaatsen?

De overheid nam donderdag 12 maart het besluit dat er geen bijeenkomsten meer gehouden mogen worden waar meer dan 100 mensen komen. Die maatregel geldt ook voor uitvaarten en dat zal de komende tijd kunnen zorgen voor vervelende dilemma’s. Want wie mag er komen en wie mag niet aanwezig zijn bij het afscheid?

Lees verder


donderdag 12 maart 2020

Wat te doen als iemand is overleden aan het coronavirus

Ook in Nederland zijn mensen overleden aan het coronavirus. Wil jij weten wat je moet doen als iemand is overleden aan het coronavirus? Kan er een uitvaart worden gehouden als iemand is overleden aan het virus? In dit artikel hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden onder elkaar staan.

De Q&A hieronder is samengesteld door de redactie van Uitvaart.nl in samenwerking met expert Marc Wiegman van www.overledenenzorgpro.nl.

UPDATE 16 maart 13.00 uur:Het RIVM meldt dat er nog maximaal 30 mensen aanwezig morgen zijn bij een uitvaart. Er mag geen nazit met koffie/thee etc. meer plaatsvinden in een crematorium of uitvaartcentrum

Lees verder


donderdag 11 maart 2020

Condoleren zonder handen schudden

Premier Rutte riep heel Nederland maandag op om elkaar voorlopig geen handen meer te schudden. Het is een van maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Dat houdt ook in dat er tijdens een condoleance eigenlijk ook geen handen geschud mogen worden.

Lees verder


donderdag 11 maart 2020

Natuurbegraafplaats Oldenzaal mag er komen

De gemeente Oldenzaal heeft het licht op groen gezet voor de aanleg van een natuurbegraafplaats achter de huidige begraafplaats. De natuurbegraafplaats is een initiatief van Hulsbeek Vastgoed BV.

Lees verder


donderdag 10 maart 2020

Je nabestaanden financieel verzorgd achterlaten: zo bereid je dit voor

Wil jij dat je nabestaanden financieel verzorgd achterblijven? Er zijn verschillende manieren om daarvoor te zorgen. Vroegtijdig overlijden kan iedereen overkomen. Als je geen financiële maatregelen hebt getroffen voor je nabestaanden leidt dat mogelijk tot problemen. Die zijn te voorkomen als je genoeg spaargeld achter de hand hebt. Dat heeft echter niet iedereen, maar daar is wel een oplossing voor. Een overlijdensrisicoverzekering voorziet namelijk in de mogelijkheid om je nabestaanden financieel verzorgd achter te laten.

Lees verder


donderdag 9 maart 2020

TEREBINTH 2020-1 VERSCHENEN: oorlogsgraven 75 jaar later

Binnenkort herdenkt Nederland dat de Tweede Wereldoorlog in 1945 tot een einde kwam. Het eerste nummer van het blad Terebinth belicht daarom speciaal de gedenktekens voor oorlogsslachtoffers: van gesneuvelde soldaten, gefusilleerde verzetsmensen tot weerloze burgerslachtoffers.

Lees verder


donderdag 9 maart 2020

DELA wacht situatie Yarden af

DELA maakte vorig jaar bekend dat het branchegenoot Yarden wil overnemen. De overname moet nog officieel worden goedgekeurd door de overheid. Maar vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de Consumentenbond protest maakt tegen de versobering van honderdduizenden Yarden polissen.

Lees verder


donderdag 9 maart 2020

Mobiel crematorium cremeert thuis voor de deur

De 40-jarige Martijn Stobbelaar uit Den Ham wil graag een mobiel crematorium realiseren. Hij wil een elektrische crematieoven bouwen op een vrachtwagen. Daarmee kan hij crematies op locatie aanbieden.

Lees verder


donderdag 6 maart 2020

Officiële heropening crematorium Enschede

Na twee jaar verbouwen is het dan eindelijk zover! Het crematorium in Enschede is na een flinke renovatie door burgemeester Van Veldhuizen op vrijdag 28 februari officieel heropend. Honderdvijftig genodigden waren bijeen gekomen in Aula de Lijster om te luisteren naar een column van theatermaker Magda Nij Bijvank. Zij droeg een persoonlijke column met de titel Ode aan de Troost voor.

Lees verder


donderdag 6 maart 2020

Overleden dierbaren, hoe blijf je aan ze denken?

Iedereen die te maken heeft gehad met een overlijden in de naaste omgeving weet dat het niet afgelopen is na de uitvaart. Rouwen is een proces waar een lange tijd overheen kan gaan. De een gaat de dag na de uitvaart weer aan het werk, de ander is wekenlang niet in staat om na te denken. Er zijn geen richtlijnen voor, iedereen rouwt én herdenkt op zijn eigen manier.

Lees verder


donderdag 6 maart 2020

Overledene krijgt na een jaar rekening van gemeente

Een vrouw uit Raalte die een jaar geleden is overleden kreeg onlangs een rekening van 9,99 euro voor de rioolheffing. De dochter is erg boos dat de gemeente zo slordig te werkt gaat, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 5 maart 2020

Wijziging in bezorging rond de feestdagen

Rouwpost krijgt altijd prioriteit, ook rond de feestdagen. Frankeer rouwpost met de speciale rouwpostzegel en gebruik de speciale verzamelenvelop voor rouwkaarten. Hieronder kunt u het overzicht zien waar u tijdens onder andere de Paasdagen uw rouwpost kan aanbieden.

Lees verder


donderdag 5 maart 2020

Algen vrij spel op begraafplaats door zachte winter

Door de zachter winter en het verbod op het gebruik van bestrijdingsmiddelen hebben algen vrij spel op de begraafplaats in Andijk. De gemeente Medemblik heeft daarom besloten om de eerste ronde van onkruidbestrijding eerder in te plannen.

Lees verder


donderdag 4 maart 2020

DNB keurt overname Klaverblad Levensverzekering door Lifetri Groep goed

De Nederlandsche Bank heeft vandaag goedkeuring verleend aan de in mei 2019 aangekondigde verkoop van Klaverblad Levensverzekering N.V. aan Lifetri Groep. Daarmee is de transactie definitief en zal deze binnen enkele dagen formeel worden afgerond door de overdracht van de aandelen.

Lees verder


donderdag 4 maart 2020

Uitvaartdieven stelen trouwring overleden man

In het huis van een 77-jarige vrouw uit Losser is ingebroken tijdens de avondwake van haar man. Terwijl de avondwake plaatsvond haalden uitvaartdieven haar huis overhoop en gingen er tot overmaat van ramp vandoor met de trouwring van haar man.

Lees verder


donderdag 3 maart 2020

Veel schade door droogte begraafplaats Elspeet

Door de droogte van de afgelopen twee zomers zijn veel bomen, hagen en heesters doodgegaan op de begraafplaats in Elspeet. De gemeente gaat de begraafplaats daarom meer klimaatbestendig maken.

Lees verder


donderdag 3 maart 2020

De Glimlach-test

Jaap laat zien hoe jij op jouw manier het verschil kan maken en daarvoor hoef je zeker niet hard(er) te gaan werken. Doe de glimlach-test: gaan je mondhoeken krullen van wat je doet? Dan kun je ook de meeste toegevoegde waarde leveren. Gewoon door anders te kijken en te doen.

Lees verder


donderdag 3 maart 2020

Consumentenbond wil versobering polis Yarden terugdraaien

De Consumentenbond dreigt naar de rechter te stappen als uitvaartverzekeraar Yarden de versobering van het natura-uitvaartpakket niet terugdraait. De Consumentenbond vindt dat de maatregel onrechtmatig is.

Lees verder


donderdag 2 maart 2020

Crematorium is opname plechtigheid kwijt

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarbij een nabestaande schadevergoeding eist van een crematorium. Het crematorium zou de plechtigheid opnemen en aanleveren op een USB-stick. Toen de vrouw de plechtigheid na enige tijd wilde terugkijken bleek dat de USB-stick leeg was. Het crematorium beschikte niet over een reserve copy.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder