Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2021

woensdag 31 maart 2021

Zorg Diensten Groep (ZDG) neemt Post Mortem en De Helpende Hand over

De Zorg Diensten Groep (ZDG), met diverse werkmaatschappijen landelijk actief als specialist rondom het levenseinde, neemt per 31 maart 2021 logistiek dienstverlener Post Mortem en personele dienstverlener De Helpende Hand over. Beide bedrijven zullen onder hun eigen naam blijven werken. De overname heeft geen gevolgen voor medewerkers.

Lees verder


woensdag 31 maart 2021

Asociaal rijgedrag rond rouwstoeten

Het komt helaas regelmatig voor dat mensen geen respect kunnen opbrengen voor mensen die rijden in een rouwstoet. Automobilisten zijn niet bereid om een paar seconden te wachten en doorkruisen daarom rouwstoeten of halen ze op een asociale manier in. Uitvaartondernemer Louis Scholten uit Vroomshoop roept mensen op om respect te tonen voor rouwstoeten.

Lees verder


maandag 29 maart 2021

NIT reactie op thanatopraxie ontwikkelingen

Recent heeft het bestuur van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT) kennis genomen van het besluit van Dela (daarin gevolgd door Yarden en Monuta) om tijdelijk te stoppen met het aanbieden van thanatopraxie. Mede gezien de vele vragen die er worden gesteld en de onrust die is ontstaan in de branche reageert het NIT.

Lees verder


zaterdag 27 maart 2021

Omega Supplies vraagt DELA om transparantie inzake staken thanatopraxiebehandelingen

DELA's recente beslissing om per direct thanatopraxiebehandelingen te staken, blijft de gemoederen flink bezig houden. Uitvaartondernemers vragen om duidelijkheid: Wat is de aanleiding voor DELA's onderzoek naar de veiligheid. Inmiddels laten ook leveranciers van thanatopraxie-benodigdheden van zich horen. Lees hier de open brief van Michel Meijer van Omega Supplies. Meijer is tevens verbonden aan N.V.O.A. Vesalius, de beroepsvereniging van obductie-assistenten, overledenen verzorgers en.. thanatopracteurs.

Lees verder


vrijdag 26 maart 2021

CBS: In week 11 naar schatting 3.100 mensen overleden

In week 11 (15 tot en met 21 maart 2021) overleden naar schatting 3 100 mensen. Dat zijn ongeveer 200 sterfgevallen minder dan verwacht voor deze periode en ruim 100 sterfgevallen minder dan in de week ervoor (3 211). De sterfte bij Wlz-zorggebruikers en 80-plussers lag onder het voor deze week verwachte niveau. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


vrijdag 26 maart 2021

Statement Monuta over thanatopraxie

Monuta biedt thanatopraxie in principe niet aan. Thanatopraxie is een zeer gespecialiseerd proces waarbij kennis en veiligheid voorop moet staan. Alleen bij hoge uitzondering, onvoorziene/onverwachte omstandigheden waardoor wij de duur van de opbaring moeten verlengen, kunnen wij dit toestaan.

Lees verder


vrijdag 26 maart 2021

Video EenVandaag over afscheid nemen op afstand

Door de coronamaatregelen moeten mensen nu al een jaar op een andere manier afscheid nemen dan we gewend waren. Er mogen geen grote groepen mensen meer aanwezig zijn bij een uitvaart. Duizenden mensen hebben de uitvaart van hun dierbare moeten meemaken in een stream, gewoon thuis aan de keukentafel of op de bank.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Uitvaartonderneming Dunweg Nu voor Later, uw eigen wensenboekje

U heeft de regie over uw eigen leven. Is het dan niet logisch dat u ook uw eigen uitvaart regisseert? Dunweg Uitvaartzorg biedt u daarom kosteloos het wensenboekje ‘Nu voor Later’.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Respectrum crematoria is gestart met de bouw van crematorium Brögbern (Duitsland)

Op vrijdag 19 maart jl. vond een bijeenkomst plaats voor de officiële start van de bouw voor een crematorium in Brögbern vlakbij de stad Lingen in het Landkreis Emsland in de Duitse deelstaat Niedersachsen.
Ruim 9 jaar geleden zijn de voorbereidingen hiervoor gestart en Respectrum Crematoria b.v. zal via haar deelneming Respectrum Brögbern GmbH het vierde crematorium bouwen; de eerste van het bedrijf in Duitsland.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Van der Linde nieuwe directeur gemeentelijke begraafplaatsen Amsterdam

Peter van der Linde gaat per 17 mei 2021 aan de slag als directeur van onder meer De Nieuwe Ooster, De Nieuwe Noorder en de gemeentelijke begraafplaatsen van Weesp. Hij volgt interim directeur Jurgen Bueving op, die nog een periode contactpersoon blijft voor project Eeuwigdurend Begraven en Museum Tot Zover.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Ook Yarden stopt met tijdelijke balseming overledenen (thanatopraxie)

Na DELA zal ook Yarden stoppen met het uitvoeren van thanatopraxiebehandeling, in afwachting van de resultaten van een onderzoek van DELA naar de veiligheidsrisico. Dat laat een woordvoerder van Yarden weten in een kort statement. Bekijk hier het bericht.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

As poplegende Prince tentoongesteld

Er is goed nieuws voor fans van Prince die graag nog eens afscheid willen nemen van de zanger. Zijn as wordt op 21 april tentoongesteld in studio Paisley Park.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Uitvaartmonitor 2020: twee derde nabestaanden kon belangrijke personen niet uitnodigen

In 2020 zijn er in totaal 168.566 mensen overleden in Nederland*. Van deze uitvaarten golden er bij bijna 9 van de 10 coronamaatregelen. Bij 79% van deze uitvaarten met coronamaatregelen, hebben de nabestaanden het aantal gasten voor de afscheidsdienst moeten terugbrengen tot 30 personen of minder. Twee derde van deze nabestaanden kon hierdoor belangrijke personen voor hen of de overledene niet uitnodigen. Dit blijkt uit de uitvaartmonitor van Monuta onder opdrachtgevers van uitvaarten in 2020.

Lees verder


donderdag 25 maart 2021

Burgerinitiatief rouwverlof, wel verlof bij geboorte en niets bij de dood?

Marti van Exel verloor in 2011 haar man en in 2018 haar dochter. Zij start nu een burgerinitiatief voor rouwverlof. Lees, deel en teken hier haar petitie.

Lees verder


woensdag 24 maart 2021

Nieuw op Uitvaart.nl: Made for Moments, zelf persoonlijke rouwkaarten maken

Maak de uitnodiging voor de uitvaart helemaal zelf bij Made for Moments. Kies een kaart uit de collectie, bewerk de tekst, foto en kleur. Mocht er tijd zijn, bestel dan een proefdruk. Je kunt kiezen uit verschillende collecties, zoals: natuur, een fotokaart of met bloemen. Met mooie woorden, gedichten en lieve teksten maak je een persoonlijke kaart die voor iedereen een liefdevolle herinnering is.

Lees verder


dinsdag 23 maart 2021

Vernielingen op Noorderbegraafplaats Groningen

Op de Noorderbegraafplaats in Groningen zijn meerdere graven vernield. Het gaat om diverse monumentale graven waar grafrovers het lood van hebben gestolen.

Lees verder


dinsdag 23 maart 2021

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met starters over ‘een nieuw begin’

Vooral de laatste jaren is het starten als zzp’er binnen de uitvaartbranche populair, het aantal blijft groeien. Wat drijft nieuwkomers? In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart (verschijning 23 maart) vertellen vier starters over hun drijfveren en ervaringen. In deze editie ook aandacht voor de franchisenemers bij Yarden die te horen kregen dat de franchiseformule wordt afgebouwd. Hoe kijken zij aan tegen dit besluit en welke stappen gaan zij nemen?

Lees verder


dinsdag 23 maart 2021

Persbericht DELA: DELA stopt tijdelijk met het aanbieden van lichte balseming (thanatopraxie)

Kort geleden heeft DELA onderzoek laten doen naar de vraag of de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers in het geding is bij lichte balseming. DELA biedt lichte balseming inmiddels ruim tien jaar aan en heeft altijd veel gedaan om de gezondheid en veiligheid te waarborgen. Denk daarbij aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals gelaatsmaskers en extra ventilatie.

Lees verder


maandag 22 maart 2021

Rechter verbiedt uitvaart Houtschuur Epe

De rechter heeft vrijdag bepaald dat er zaterdag geen uitvaartplechtigheid gehouden mocht worden in de Houtschuur in Epe. De gemeente had eerder al een last onder dwangsom van 5.000 per plechtigheid opgelegd maar dat weerhield de directeur niet om in januari en februari toch twee uitvaarten te laten plaatsvinden in de Houtschuur.

Lees verder


maandag 22 maart 2021

DELA stopt tijdelijk met thanatopraxiebehandelingen

DELA stopt voorlopig met thanatopraxie zodat er eerst onderzoek kan worden gedaan naar de veiligheid voor haar medewerkers. Dat laat DELA via haar perswoordvoerder weten.

"We zetten thanatopraxie tijdelijk stop om te kunnen onderzoeken of de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers in het geding is bij deze vorm van opbaring. We bieden thanatopaxie ruim 10 jaar aan en we hebben altijd veel gedaan om de gezondheid en veiligheid te waarborgen, denk daarbij aan persoonlijke bescherming, zoals gelaatsmaskers, extra ventilatie, etc."

Lees verder


vrijdag 19 maart 2021

In week 10 ongeveer evenveel mensen overleden als verwacht

In week 10 (8 tot en met 14 maart 2021) overleden naar schatting 3300 mensen. Dat zijn ongeveer evenveel sterfgevallen als verwacht voor deze periode en bijna 250 sterfgevallen meer dan in de week ervoor (3075). De sterfte onder Wlz-zorggebruikers nam ook iets toe, maar bleef onder het verwachte niveau. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 18 maart 2021

Uitvaartplatform Decidee staakt haar activiteiten

Vergelijkingssite Decidee, waar Coöperatie DELA een 30% aandeel in had, heeft haar activiteiten gestaakt. Dat laat 'team Decidee vanavond weten in een mail naar aangesloten ondernemers. De site is inmiddels offline. Lees hier de brief naar de aangesloten ondernemers.

Lees verder


donderdag 18 maart 2021

Domtoren gestolen van graf begraafplaats Utrecht

Op graf van Frans Arts op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht stond tot afgelopen zondag een mooi Domtorentje. Maar maandagmorgen was het betonnen beeld opeens verdwenen, de familie is boos en hoopt dat de grafrover het beeld toch nog teruggeeft.

Lees verder


woensdag 17 maart 2021

Meisje (9) verliest hanger met as vader

De 9-jarige Esmee uit Kloosterzande in Zeeland is dringend opzoek naar haar hanger waar as in zat van haar overleden vader. Het meisje is de hanger vrijdag verloren en sindsdien helpen verschillende mensen met zoeken.

Lees verder


dinsdag 16 maart 2021

Hart ook na euthanasie geschikt voor donatie

Artsen van het UMCG hebben aangetoond dat het hart van iemand die sterft door euthanasie toch geschikt kan zijn voor donatie. Nu kan een hart alleen worden getransplanteerd bij hersendode mensen.

Lees verder


zondag 14 maart 2021

Minister Grapperhaus wil necrofilie, het seksueel misbruik van overledene, niet strafbaar maken

De Volkskrant publiceerde een verhaal van 3 zussen van wie de overleden moeder werd misbruikt door een 18 jarige verstandelijk beperkte jongen. Zelfs nadat hij het misbruik toegaf, bleef hij onbestraft. Diverse Kamerleden en experts willen nu dat necrofilie, ofwel seks met overledenen, strafbaar wordt gesteld maar minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) weigert.

Lees verder


zondag 14 maart 2021

Terebinth 2021-1 verschenen

Het hoofdartikel is een eerbetoon aan Henk Kok, die in januari op 97-jarige leeftijd overleed. Kok was een van de eersten die zich zorgen maakte over het behoud van funerair erfgoed in Nederland en daar op basis van eigen onderzoek over ging publiceren. Een eigenzinnig persoon, met een grote verdienste voor de kennis van onze geschiedenis van begraven en begraven worden.

Lees verder


vrijdag 12 maart 2021

Podcast: Ruimen graven onbekende doden eerst melden bij politie

Als een gemeente besluit om een graf van een onbekende dode te ruimen dan wordt dat niet vooraf doorgegeven aan de politie. Als er van de overledene geen DNA is afgenomen is het na ruimen uitgesloten dat de identiteit van de dode in de toekomst alsnog wordt achterhaald. Daarom moet in de nieuwe uitvaartwet worden opgenomen dat het ruimen van graven van anonieme doden vooraf moet worden gemeld bij de politie.

Lees verder


vrijdag 12 maart 2021

Interview met directeur crematorium Kranenburg

Het oude crematorium Kranenburg in Zwolle ondergaat binnenkort een metamorfose. Het huidige crematorium past niet meer in deze tijd, het is een somber steriel gebouw. Directeur Fons Bergman legt in een interview in de Stentor uit dat het allemaal wel wat minder steriel mag.

Lees verder


vrijdag 12 maart 2021

Gemeente Amsterdam zet streep door nieuwe islamitische begraafplaats

De Amsterdamse moslimgemeenschap hebben afgelopen jaar een plan ontwikkeld voor een nieuwe islamitische begraafplaats. De behoefte hieraan werd nogmaals duidelijk toen overledenen door de coronacriss niet gerepatrieerd konden worden en de islamitische begraafplaats in Almere aangaf geen plek meer te hebben. Het college van Amsterdam wil echter niet meewerken aan een nieuwe islamitische begraafplaats.

Lees verder


vrijdag 12 maart 2021

Daling in de sterfte zet door in week 9

In week 9 (1 tot en met 7 maart 2021) overleden naar schatting bijna 3100 mensen. Dat zijn minder sterfgevallen dan verwacht voor deze periode en bijna 100 sterfgevallen minder dan in de week ervoor (3175). Vooral de sterfte onder mensen van 80 jaar of ouder nam af. Ook onder Wlz-zorggebruikers daalde de sterfte verder. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 11 maart 2021

Stichtingssteen (1738) Joodse begraafplaats Dordrecht gevonden

Tijdens bodemwerkzaamheden is de stichtingssteen van de voormalige Joodse begraafplaats op de Hoogt in Dordrecht teruggevonden. Het is een bijzondere vondst want de begraafplaats dateert van 1738 en werd in 1871 al gesloten.

Lees verder


woensdag 10 maart 2021

Aula begraafplaats Utrecht stemlokaal

Tijdens de verkiezingen volgende week worden dit keer meer stemlokalen ingezet in verband met het coronavirus. Een van die extra stemlokalen wordt gerealiseerd in de ontvangstruimte van begraafplaats St. Barbara.

Lees verder


woensdag 10 maart 2021

CBS: Bijna 3,2 duizend mensen overleden aan COVID-19 in november 2020

In november 2020 stierven 3 174 mensen aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het totaal aantal coronadoden vanaf maart tot en met november 2020 komt daarmee op ruim 16 duizend. Van hen overleden 13 497 mensen aan vastgestelde COVID-19 en 2 588 aan vermoedelijke COVID-19. In november zijn 1 732 mensen met Wlz-zorggebruik aan COVID-19 overleden. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over doodsoorzaken die het CBS vandaag publiceert.

Lees verder


dinsdag 9 maart 2021

Nieuwe poging behoud R.K.begraafplaats Naaldwijk

De werkgroep Behoud R.K. begraafplaats Dijkweg in Naaldwijk doet een nieuwe poging om te voorkomen dat de begraafplaats wordt geruimd. De werkgroep wil de begraafplaats omvormen tot een publieksvriendelijk park.

Lees verder


maandag 8 maart 2021

Video: Uitvaart overleden influencer Rotterdam met dans en paarden

Jaysira Ravenberg, de bekende influencer, die onlangs om het leven kwam in Ghana is afgelopen zaterdag begraven in Rotterdam-Crooswijk. Ze werd dansend naar haar graf gedragen door de Surinaamse Wi Kan Doe-dragers.

Lees verder


vrijdag 5 maart 2021

Voor het eerst in zes maanden minder sterfte dan verwacht

In week 8 (22 tot en met 28 februari) overleden naar schatting ruim 3200 mensen. Dat zijn minder sterfgevallen dan verwacht voor deze periode en bijna 300 sterfgevallen minder dan in de week ervoor (3491). Vooral de sterfte onder mensen van 80 jaar of ouder en Wlz-zorggebruikers nam af. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 4 maart 2021

Webinar door de LOB: islamitisch begraven

Op veler verzoek organiseert de LOB een online studie-ochtend over het onderwerp islamtisch begraven. Bij beheerders, beleidsmaker en andere betrokkenen bestaat veel vraag naar kennis over dit onderwerp. Veel meer dan in het verleden krijgen begraafplaatsen de vraag voor een eigen islamitisch veld met graven voor onbepaalde tijd op een bestaande begraafplaats. De behoefte aan kennisdeling en informatie op dit gebied blijkt groot.

Lees verder


woensdag 3 maart 2021

Meer vermogen nagelaten in 2018

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2018 gestegen ten opzichte van 2017. Ruim 152 duizend overledenen lieten 18,6 miljard euro aan vermogen na, 1,2 miljard meer dan in 2017. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


woensdag 3 maart 2021

4700 euro opgebracht voort verongelukte student Oudegracht Utrecht

Afgelopen zondag kwam de 25-jarige Mohammed Omer uit Somalië om het leven toen hij over de reling viel op de Oudegracht in het centrum van Utrecht. De man had geen uitvaartverzekering, maar dankzij de inzet van Amanah Uitvaartzorg uit Utrecht zijn vrienden en familie van de man gevonden en is er al 4700 gedoneerd voor zijn uitvaart.

Lees verder


dinsdag 2 maart 2021

De bouw van coöperatie DELA’s nieuwste crematorium in Groningen loopt helaas vertraging op.

De afgelopen weken hebben vorst, sneeuw en overmatige regenval schade opgeleverd aan de massief houten wand- en dakconstructies. De voorzorgsmaatregelen bleken niet afdoende tegen zoveel vocht.

Lees verder


dinsdag 2 maart 2021

Omwonenden natuurbegraafplaats Schaijk krijgen planschade

De twee families van de natuurbegraafplaats in Schaijk krijgen beiden 5.000 euro planschade. De gemeente Landerd heeft besloten dat de families recht hebben op dat bedrag omdat ze enige hinder ondervinden van de natuurbegraafplaats.

Lees verder


dinsdag 2 maart 2021

DFW Europe toont innovatieve producten met interactieve website

DFW Europe, producent van crematie- en filterinstallaties, lanceert een interactieve website waarbij producten, inclusief de werking glashelder worden getoond op www.dfweurope.com (klik op de oranje knop voor de interactieve site).

Lees verder


maandag 1 maart 2021

Uitvaartverzorger vast in lift

Een uitvaartverzorger heeft zaterdag enige tijd met een overledene vastgezeten in een lift in Harderwijk. De uitvaartverzorger kwam de overledene overbrengen naar een uitvaartdienst maar de lift stopte ermee.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder