Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2018


15 augustus 2018

Student wordt wakker op begraafplaats Utrecht

In Utrecht zijn de introductieweken voor nieuwe studenten begonnen. Daarbij wordt traditiegetrouw ook behoorlijk (te) veel gedronken. Een 20-jarige jongen die na de zomer aan zijn studie gaat beginnen had eerder deze week zoveel alcohol op dat hij de weg naar zijn kamer niet goed meer wist te vinden.


14 augustus 2018

Vernielingen begraafplaats Sneek

Grafschenners hebben een bezoek gebracht aan de algemene begraafplaats in Sneek. Daar vonden ze het nodig om tijdelijke naambordjes van nieuwe graven te verwijderen, dat meldt de Leeuwarder Courant.


13 augustus 2018

Interessant artikel over cursus Noordergraf

Oude begraafplaatsen zijn belangrijk voor het behoud van ons cultureel erfgoed. Maar oude begraafplaatsen moeten wel onderhouden worden om ze ook voor toekomstige generaties in stand te houden. In Drenthe is een project gestart waarbij vrijwilligers leren over het onderhoud van een oude begraafplaats.


13 augustus 2018

Nieuw voetpad begraafplaats Oene

De gemeente Epe laat een extra voetpad aanleggen naar de begraafplaats in Oene. Het voetpad moet zorgen voor een betere verbinding tussen de begraafplaats en de Oener Dorpskom, dat meldt de Stentor.


9 augustus 2018

Motorclub BMC en GUV rijden met bewoners van Dr. Jenny Dinxperlo

Zondag 5 augustus zal voor de bewoners van woonzorgcentrum Dr. Jenny in Dinxperlo de boeken ingaan als een gedenkwaardige dag: Motorclub BMC uit Bredevoort kwam de bewoners ophalen voor een rit door de Achterhoek met een trike, diverse (zijspan-)motoren en oldtimer auto's!
BMC kreeg om dit mogelijk te maken een bijdrage van GUV en De Neeth.


9 augustus 2018

6,3 miljoen personen in donorregister

Het aantal personen van 12 jaar of ouder dat zich heeft laten registreren in het donorregister is in 2018 gestegen tot ruim 6,3 miljoen, 42 procent van de bevolking. In 2014 stonden bijna 5,8 miljoen personen (40 procent) in het donorregister. Het aantal personen dat expliciet geen toestemming tot orgaandonatie geeft, is toegenomen tot 1,9 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.


9 augustus 2018

Vader dertig jaar op bezoek bij leeg graf

Een Britste vader heeft dertig jaar lang trouw het graf bezocht van zijn in 1988 overleden dochter. Maar onlangs kwam hij erachter dat het graf op een begraafplaats in Manchester waar hij al die tijd kwam leeg was, dat meldt de BBC. Medewerkers van de begraafplaats hebben in 1988 waarschijnlijk een fout gemaakt waardoor de grafsteen op de verkeerde plek is geplaatst.


8 augustus 2018

Grafrovers aangehouden in Almelo

De politie heeft een man (50) en een vrouw (41) uit Almelo aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze koperen en ijzeren materialen van graven hebben gestolen, dat meldt RTV Oost.


7 augustus 2018

UITNODIGING: Waar ben je?

Op vrijdag 21 september 2018 is het precies 15 jaar geleden dat Wilma van Opstal is gestart met haar uitvaartonderneming. Een gedenkwaardige dag die wij als team niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.


7 augustus 2018

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) attendeert crematoria op richtlijnen

De ANVS heeft op 7 augustus 2018 een brief verstuurd aan alle crematoria in Nederland om ze te attenderen op de richtlijnen van de brancheverenigingen voor crematoria en uitvaartondernemingen. Deze richtlijnen bevatten aanbevelingen voor het omgaan met overleden personen die een medische behandeling met radioactieve stoffen hebben ondergaan. Twee incidenten in crematoria vormden de aanleiding voor deze brief.


7 augustus 2018

Ruiming deel begraafplaats Zuidwolde

Na de zomer begint de gemeente De Wolden met de ruiming van een deel van de begraafplaats Zuidwolde. Dit is noodzakelijk omdat er anders na 2020 ruimtegebrek ontstaat.


7 augustus 2018

Droogte: Kaarsen verboden op begraafplaatsen

De gemeente Rheden heeft een algemeen vuurverbod voorgeschreven voor alle gemeentelijke begraafplaatsen. Door de droogte is er een grote kans op brand wanneer nabestaanden kaarsen branden op graven, dat meldt Studio Rheden.


6 augustus 2018

Begraafplaats lijkt mozaïek geworden door droogte

Op de Portugees-Joodse begraafplaats in Ouderkerk aan de Amstel heeft de droogte gezorgd voor een uniek beeld. De begraafplaats lijkt wel een soort van mozaïek omdat het gras op in de grond gezakte graven geel is geworden. Daardoor komen eeuwenoude graven opeens weer in beeld.


6 augustus 2018

Natuurbegraafplaats Alkmaar mag er definitief komen

De natuurbegraafplaats bij recreatiegebied Geestmerambacht in Alkmaar mag er definitief komen. De Raad van State heeft de bezwaren van tegenstanders afgewezen, dat meldt NHNieuws.


6 augustus 2018

Urn gestolen op begraafplaats Ommen

Op begraafplaats Laarmanshoek in Ommen is een urn gestolen van een man die elf jaar geleden is overleden, dat meldt de Stentor.


3 augustus 2018

Urn gestolen bij crematorium Dieren

Onbekenden hebben de urn gestolen met daarin de as van een overleden vrouw. Haar zoon roept de dieven op om de as terug te bezorgen, dat meldt Omroep Gelderland.


2 augustus 2018

Nagelaten vermogen neemt weer toe

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2015 na enkele jaren van krimp weer groter geworden. Ruim 146 duizend overledenen lieten 15,5 miljard euro aan vermogen na, 680 miljoen euro meer dan in 2014. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.


1 augustus 2018

Werkzaamheden nieuwe begraafplaats Zevenbergen

Er wordt inmiddels druk gewerkt aan de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen. Vanaf begin 2019 zal de begraafplaats in gebruik worden genomen, dat meldt BN de Stem.