Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2018

donderdag 31 augustus 2018

Zoektocht eigenaar urnen

Bij de kringloop in Hengelo zijn onlangs drie gevulde urnen binnengebracht. De urnen staan inmiddels op het politiebureau waar men probeert om de uren terug te geven aan de eigenaar.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2018

Levensverwachting stijgt minder hard dan verwacht

Lange tijd werd er steeds gesproken over de steeds langere levensverwachting, maar de levensverwachting stijgt de komende jaren minder hard dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van KPMG dat in het kader van de AOW-leeftijd onderzoek deed naar de levensverwachting.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2018

Theatervoorstelling Voorbij op begraafplaats

Het toneelstuk ‘Voorbij’ is te zien bij Oud Eik en Duinen. Na het succes van Stil, brengt Theatergroep Zout het tweede deel van de Couperus-trilogie van Toneelgroep Amsterdam. De groep heeft een volledig eigen bewerking gemaakt van Couperus’ roman Van oude mensen de dingen die voorbij gaan; met speciaal voor de voorstelling gecomponeerde en live uitgevoerde muziek.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2018

Crematorium Zeewolde weer stap dichterbij

Het crematorium op industrieterrein Trekkersveld in Zeewolde mag er van de Raad van State komen. Alle bezwaren van bedrijven in de omgeving zijn afgewezen. Maar ook na deze uitspraak van de RvS is het allerminst zeker dat initiatiefnemer Grocon daadwerkelijk kan gaan bouwen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2018

Oproep: Stop met het maken van foto’s van slachtoffers

De moeder van een jongen uit Helmond die zichzelf onlangs van het leven beroofde heeft een emotionele oproep gedaan aan omstanders. Nadat de jongen zich voor de trein had geworpen maakten diverse omstanders foto’s van de jongen. Dat geeft de nabestaanden erg veel extra verdriet, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2018

Brunssum staat begraven in eigen grond toe

De gemeente Brunssum heeft beleidsregels vastgesteld voor de aanleg van bijzondere begraafplaatsen, dat meldt de Limburger. Begraven in de eigen tuin wordt mogelijk gemaakt, maar er moet wel aan verschillende voorwaarden worden voldaan.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2018

Oude begrafeniskoets en historische kleding op het R.K. Kerkhof

Op Open Monumentendag zaterdag 8 september zal De Stichting MONUTA HELPT een cheque van 5000 euro overhandigen aan het bestuur van het Klakkelmans Gilde .De feestelijke overhandiging door Robert Schepers van Monuta, is gekoppeld aan de Monumentendag, waaraan het R.K. Kerkhof aan de Bisschop Willebrandtlaan deelneemt.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2018

Nieuwe website natuurbegraafplaatsen Venlo-Maasbree

Afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan het vernieuwen van de website van natuurbegraafplaatsen Venlo-Maasbree. Sinds kort is het resultaat hiervan online te zien op www.natuurbegraafplaats.nl.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2018

Videoserie over monumentale begraafplaats Wormerveer

Begraafplaats West in Wormerveer bestaat dit jaar 150 jaar. Dat is voor De Orkaan reden om een videoserie te maken over de begraafplaats. In de aflevering in dit bericht vertelt de voorzitter van de Historische Vereniging Wormerveer over de bijzondere bomen op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2018

Grafrovers duperen nabestaanden begraafplaats Westerveld

Op begraafplaats Westerveld in Driehuis zijn de afgelopen tijd meerdere beelden gestolen van graven. Een van de gedupeerde nabestaanden is een bronzen eend kwijt die op het graf van haar moeder stond.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2018

Bouw crematorium Zeist start later

De bouw van het nieuwe crematorium in Zeist is uitgesteld tot begin 2019. Het was de bedoeling dat er al in 2018 gebouwd zou worden, maar er moet eerst extra onderzoek gedaan worden naar elektrisch cremeren, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2018

Is er nog wel toekomst voor uitvaartverzekeringen?

Is er nog wel toekomst voor uitvaartverzekeringen? Die vraag staat centraal in een artikel van Assurantie Magazine. Frank Fransen, directeur Verzekeren van Monuta komt in het artikel aan het woord en geeft zijn visie op de toekomst van uitvaartverzekeringen en de branche in het algemeen.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2018

Gereedschap dief Hoogerheide slaat weer toe

In Hoogerheide is een begraafplaatsgereedschap dief actief. Deze dief zorgde onlangs al voor commotie door de complete gereedschapskast van de algemene begraafplaats te stelen. Maar aan die kast met inhoud had de grafrover kennelijk niet genoeg want nu is hij er vandoor met het gereedschap van de katholieke begraafplaats in Hoogerheide, dat meldt BN deStem.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2018

Graven Wildervank gerenoveerd

Dankzij een subsidie van 67.000 euro en de inzet van vijf vrijwilligers zijn veel graven op de oude begraafplaats in Wildervank gerenoveerd. Landschapsbeheer Groningen hoopt echter nog een keer te mogen rekenen op een bijdrage van de gemeente, want er was net niet voldoende geld om alle graven aan te pakken, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2018

Veel euthanasieverzoeken niet actueel

Minder dan de helft van de laatste wil-verklaringen is nog actueel, dat meldt Trouw. Veel mensen die hun wensen eens hebben besproken met hun huisarts weten niet dat ze hun wens van tijd tot tijd opnieuw moeten bevestigen. Wanneer een euthanasieverzoek jaren oud is kan een arts beslissen dat het verzoek, wanneer van toepassing, niet wordt opgevolgd.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2018

Begraafplaats Bergen op Zoom zoekt rechthebbenden

Het bestuur van de Rooms-katholieke begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom is op zoek naar de rechthebbenden van diverse graven. Daarom zijn er rode stickers op graven geplakt waarvan men niet weet wie de rechthebbende is, dat meldt BN deStem.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2018

Koperdiefstal begraafplaats Zaandam

Koperdieven hebben toegeslagen op de begraafplaats aan de Wibautstraat in Zaandam. Van het graf van een echtpaar hebben ze een koperen plaatje weggehaald, dat meldt Deorkaan.nl.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2018

Ombudsman: Gedwongen winkelnering

Een uitvaartvereniging weigerde om de nabestaanden van een lid de volledige ledenvergoeding uit te keren omdat de uitvaart door een andere uitvaartondernemer werd uitgevoerd. De uitvaartvereniging heeft een vaste uitvaartverzorger en keert minder uit als er voor een ander wordt gekozen. Maar een bestuurslid gaf in eerste instantie telefonisch toestemming om de uitvaart door een ander te laten verzorgen. Deze toestemming werd later ingetrokken, maar dat was volgens de Ombudsman te laat. Daarom moet de vereniging alsnog de volledige vergoeding betalen.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2018

Ombudsman: Nabestaande hoeft niet te betalen voor extra consumpties

De Ombudsman voor de uitvaart stelt een klagende nabestaande in het gelijk in een zaak over meerkosten voor consumpties. Omdat de uitvaartondernemer in zijn begroting niet had vermeld dat eventuele extra kosten voor rekening van de opdrachtgever zouden zijn. Hieronder de uitspraak.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2018

Graven ruimen in Sint Anthonis en Wanroij

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Sint Anthonis en Wanroij worden vanaf volgende week maandag graven geruimd. Tijdens deze werkzaamheden zijn de begraafplaatsen gesloten, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2018

Student wordt wakker op begraafplaats Utrecht

In Utrecht zijn de introductieweken voor nieuwe studenten begonnen. Daarbij wordt traditiegetrouw ook behoorlijk (te) veel gedronken. Een 20-jarige jongen die na de zomer aan zijn studie gaat beginnen had eerder deze week zoveel alcohol op dat hij de weg naar zijn kamer niet goed meer wist te vinden.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2018

Vernielingen begraafplaats Sneek

Grafschenners hebben een bezoek gebracht aan de algemene begraafplaats in Sneek. Daar vonden ze het nodig om tijdelijke naambordjes van nieuwe graven te verwijderen, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 13 augustus 2018

Interessant artikel over cursus Noordergraf

Oude begraafplaatsen zijn belangrijk voor het behoud van ons cultureel erfgoed. Maar oude begraafplaatsen moeten wel onderhouden worden om ze ook voor toekomstige generaties in stand te houden. In Drenthe is een project gestart waarbij vrijwilligers leren over het onderhoud van een oude begraafplaats.

Lees verder


donderdag 13 augustus 2018

Nieuw voetpad begraafplaats Oene

De gemeente Epe laat een extra voetpad aanleggen naar de begraafplaats in Oene. Het voetpad moet zorgen voor een betere verbinding tussen de begraafplaats en de Oener Dorpskom, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2018

6,3 miljoen personen in donorregister

Het aantal personen van 12 jaar of ouder dat zich heeft laten registreren in het donorregister is in 2018 gestegen tot ruim 6,3 miljoen, 42 procent van de bevolking. In 2014 stonden bijna 5,8 miljoen personen (40 procent) in het donorregister. Het aantal personen dat expliciet geen toestemming tot orgaandonatie geeft, is toegenomen tot 1,9 miljoen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2018

Vader dertig jaar op bezoek bij leeg graf

Een Britste vader heeft dertig jaar lang trouw het graf bezocht van zijn in 1988 overleden dochter. Maar onlangs kwam hij erachter dat het graf op een begraafplaats in Manchester waar hij al die tijd kwam leeg was, dat meldt de BBC. Medewerkers van de begraafplaats hebben in 1988 waarschijnlijk een fout gemaakt waardoor de grafsteen op de verkeerde plek is geplaatst.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2018

Grafrovers aangehouden in Almelo

De politie heeft een man (50) en een vrouw (41) uit Almelo aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze koperen en ijzeren materialen van graven hebben gestolen, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2018

UITNODIGING: Waar ben je?

Op vrijdag 21 september 2018 is het precies 15 jaar geleden dat Wilma van Opstal is gestart met haar uitvaartonderneming. Een gedenkwaardige dag die wij als team niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2018

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) attendeert crematoria op richtlijnen

De ANVS heeft op 7 augustus 2018 een brief verstuurd aan alle crematoria in Nederland om ze te attenderen op de richtlijnen van de brancheverenigingen voor crematoria en uitvaartondernemingen. Deze richtlijnen bevatten aanbevelingen voor het omgaan met overleden personen die een medische behandeling met radioactieve stoffen hebben ondergaan. Twee incidenten in crematoria vormden de aanleiding voor deze brief.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2018

Ruiming deel begraafplaats Zuidwolde

Na de zomer begint de gemeente De Wolden met de ruiming van een deel van de begraafplaats Zuidwolde. Dit is noodzakelijk omdat er anders na 2020 ruimtegebrek ontstaat.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2018

Droogte: Kaarsen verboden op begraafplaatsen

De gemeente Rheden heeft een algemeen vuurverbod voorgeschreven voor alle gemeentelijke begraafplaatsen. Door de droogte is er een grote kans op brand wanneer nabestaanden kaarsen branden op graven, dat meldt Studio Rheden.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2018

Begraafplaats lijkt mozaïek geworden door droogte

Op de Portugees-Joodse begraafplaats in Ouderkerk aan de Amstel heeft de droogte gezorgd voor een uniek beeld. De begraafplaats lijkt wel een soort van mozaïek omdat het gras op in de grond gezakte graven geel is geworden. Daardoor komen eeuwenoude graven opeens weer in beeld.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2018

Natuurbegraafplaats Alkmaar mag er definitief komen

De natuurbegraafplaats bij recreatiegebied Geestmerambacht in Alkmaar mag er definitief komen. De Raad van State heeft de bezwaren van tegenstanders afgewezen, dat meldt NHNieuws.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2018

Urn gestolen op begraafplaats Ommen

Op begraafplaats Laarmanshoek in Ommen is een urn gestolen van een man die elf jaar geleden is overleden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2018

Urn gestolen bij crematorium Dieren

Onbekenden hebben de urn gestolen met daarin de as van een overleden vrouw. Haar zoon roept de dieven op om de as terug te bezorgen, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2018

Nagelaten vermogen neemt weer toe

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2015 na enkele jaren van krimp weer groter geworden. Ruim 146 duizend overledenen lieten 15,5 miljard euro aan vermogen na, 680 miljoen euro meer dan in 2014. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2018

Werkzaamheden nieuwe begraafplaats Zevenbergen

Er wordt inmiddels druk gewerkt aan de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen. Vanaf begin 2019 zal de begraafplaats in gebruik worden genomen, dat meldt BN de Stem.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder