nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden tegen provisieverbod uitvaartverzekeringen

7 oktober 2010


Uitvaartorganisatie Yarden is tegen het voorstel van intermediairorganisatie Adfiz dat pleit voor een verbod op provisie bij natura-uitvaarverzekeringen. In Assurantiemagazine laat Yarden weten dat de discussie over beloning van financieel intermediairs dreigt door te schieten, met de consument als verliezer.

Volgens Yarden heeft een uitvaartverzekering op basis van natura-sommen of natura-uitkering meer kenmerken van een schadeverzekering dan een levensverzekering. De verzekeraar zegt bij deze verzekeringen nooit meer uit te keren dan de werkelijke kosten, dat in tegenstelling tot een levensverzekering.

In Assurantiemagazine zegt Yarden dat er voor consumenten een hoge drempel wordt opgeworpen voor het sluiten van een uitvaartverzekering. De verzekeraar denkt dat de consument meer gebaat is bij het huidige provisiemodel. De huidige afspraken maken beloning van het intermediair volgens Yarden mogelijk door middel van heldere en transparante opslag op de premie. Met het nieuwe voorstel zou deze mogelijkheid voor uitvaartverzekeraars volledig verdwijnen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE