Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2016

donderdag 30 december 2016

Kuiertocht voortaan niet meer over begraafplaats Hoogeveen

De Kuiertocht die dit jaar werd gehouden in Hoogeveen is met veel enthousiasme ontvangen door de deelnemers. Er was echter wel een belangrijk kritiekpunt, dat had betrekking op de keuze om de toch ook over de begraafplaats te laten lopen, dat meldt de Hoogeveensche Courant.

Lees verder


donderdag 28 december 2016

Crowdfunding voor begrafenis arme man

Jan Opdam overleed onlangs op 69-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis in Hengelo. Jan had schulden en had geen uitvaartverzekering. Omdat de directe nabestaanden ook geen geld hebben is de kans aanwezig dat de gemeente Hengelo op moet draaien voor kosten van de uitvaart. Om dat te voorkomen is een oud-buurvrouw van Jan een crowdfunding actie gestart om Jan toch een waardig afscheid te kunnen geven, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 27 december 2016

Oude begraafplaats Terschelling weer open door gebrek aan graven

Het oude deel van begraafplaats Longway op West-Terschelling wordt weer klaar gemaakt voor de uitgifte van nieuwe graven. De gemeente heeft daartoe besloten omdat er op de begraafplaats bijna geen ruimte meer is voor nieuwe graven, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 22 december 2016

Radio interview met twee chauffeurs rouwauto’s

Ronald Gits (63) uit Grave en Theo Hendriks Franssen (58) uit Malden zijn in Nijmegen en omgeving chauffeurs van rouwwagens. Omroep Gelderland nodigde de twee uit om over hun vak te praten in het lunchprogramma van Rob Kleijs. Hoe zit het bijvoorbeeld met de toename van agressie in het verkeer?

Lees verder


donderdag 22 december 2016

Uitvaartcentrum Boezemsingel vijf maanden dicht voor grote verbouwing

Het uitvaartcentrum van Goetzee DELA aan de Boezemsingel in Rotterdam gaat vanaf 2 januari 2017 vijf maanden dicht vanwege een grote verbouwing. Begin juni is de heropening. Die maand is ook een open dag. Tot die tijd kunnen nabestaanden terecht in uitvaartcentra in Rhoon en Capelle aan den Ijssel.

Lees verder


donderdag 22 december 2016

Bestemmingsplan nieuw crematorium nabij Tynaarlo definitief goedgekeurd

Respectrum Crematoria gaat een nieuw crematorium bouwen ten noorden van de wijk Ter Borch in Eelderwolde. Nadat de gemeenteraad van Tynaarlo begin dit jaar al instemde met de bouw ervan, is nu ook het bestemmingsplan voor het crematorium definitief goedgekeurd. Woensdag 21 december jl. verklaarde de Raad van State namelijk twee ingestelde beroepen niet-ontvankelijk.

Lees verder


donderdag 21 december 2016

Vakexamen Uitvaartzorg start met theorie-examens

Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) start met de theorie-examens. Vanaf vandaag kunnen uitvaartverzorgers die zich verder willen ontwikkelen in het beroep zich inschrijven via de website www.navu.nl/examen.

Lees verder


donderdag 20 december 2016

Uitvaartcentrum Oost Groningen gaat een familie-aula realiseren

Begin januari 2017 zal Uitvaartcentrum Oost Groningen een kleine interne verbouwing ondergaan. Het uitvaartcentrum wordt uitgebreid met een familie-aula.

Lees verder


donderdag 20 december 2016

Reformatorisch Dagblad verdiept zich in toekomst begraafplaatsen

Steeds meer gemeenten hebben grote moeite om de gemeentelijke begraafplaatsen kostendekkend te houden. Sommige gemeenten kiezen er voor om de grafrechten dan maar te verhogen, anderen laten een crematorium bouwen om daarmee inkomsten te genereren en weer andere gemeenten zoeken naar commerciële partijen die de begraafplaatsen willen exploiteren.

Lees verder


donderdag 20 december 2016

Tijhuis Uitvaartzorg Goor onderdeel van Vredehof Uitvaartverzorging

Met ingang van 20 december jl is Tijhuis Uitvaartzorg en het Uitvaartcentrum de Borgh aan de Pastoriestraat 3 in Goor, deel gaan uitmaken van Vredehof Uitvaartverzorging. De naam Tijhuis Uitvaartzorg blijft gehandhaafd.

Lees verder


donderdag 19 december 2016

Start bouw uitvaartcentrum Purmerend

Naast de begraafplaats aan de Purmerweg in Purmerend wordt een nieuw uitvaartcentrum gebouwd voor Associatie Uitvaartverzorging. Vorige week is de eerste symbolische paal geslagen door de verantwoordelijk wethouder, dat meldt RegioPurmerend.nl.

Lees verder


donderdag 19 december 2016

Mogelijk nieuwe islamitische begraafplaatsen

Er zijn plannen om twee nieuwe islamitische begraafplaatsen te realiseren in Rotterdam en ergens in het noorden van het land, dat meldt de NOS. De omroep heeft uitgebreid aandacht voor deze speciale begraafplaatsen en stelt diverse betrokkenen de vraag of er wel voldoende animo is voor nieuwe islamitische begraafplaatsen.

Lees verder


donderdag 19 december 2016

Nonnen Arnhem gaan natuurbegraafplaats exploiteren

Om in het levensonderhoud te kunnen voorzien van de zusters van de abdij Koningsoord in Arnhem willen de nonnen een natuurbegraafplaats realiseren bij de abdij. Het akker naast de abdij moet worden aangepast om dienst te kunnen doen als natuurbegraafplaats, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 19 december 2016

Stichting Onderhoud Begraafplaatsen Montfoort gaat twee oude begraafplaatsen onderhouden

Op 15 december ondertekenden wethouder Vlaar (gemeente Montfoort) en de heren J.H.W. Geelkerken (voorzitter) en de heer A.P.M. Vlooswijk (secretaris) van de Stichting Onderhoud Begraafplaatsen Montfoort de beheers- en onderhoudsovereenkomst Begraafplaatsen Montfoort. Met de ondertekening is het beheer en onderhoud van de twee oude begraafplaatsen van Montfoort, de Algemene Begraafplaats op de Julianalaan en de R.K. Begraafplaats op de Lodewijkstraat, overgedragen aan de stichting.

Lees verder


donderdag 16 december 2016

GUV Tomesen steunt 101 jarige Martinuskerk Gaanderen

Bij een dergelijk oud gebouw is er altijd wel wat te repareren, maar de bouwcommissie van St. Martinus pakt zaken wel heel grondig aan. Van voor naar achter worden zaken beoordeeld, ingeschat en uitgevoerd. Dit zorgt voor het behoud van een stukje historie van de Rooms-Katholieke parochie, maar tevens het behoud van een monument wat ook de gemeenschapszin bevorderd.

Lees verder


donderdag 15 december 2016

Nieuw crematorium Groningen open in 2018

Het nieuwe crematorium in Groningen van Algemeen Belang/DELA opent haar deuren in 2018, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Directeur Evert de Niet laat in de krant weten goede hoop te hebben dat de prognose voor 2018 waar gemaakt kan worden.

Lees verder


donderdag 15 december 2016

Foto’s belangrijkste bezit in het leven

Voor een kwart van de bevolking zijn foto’s het belangrijkste eigendom. Dat blijkt uit een enquête van Nuvema uitvaartverzekeraar onder 1000 respondenten. De woning (19%) en sieraden (14%) volgen in de rij als meest dierbare bezit. Foto’s zijn onvervangbaar en dus erg dierbaar. Het huis is vooral een praktische kwestie en sieraden hebben bijna altijd sentimentele waarde. Jongeren vinden foto’s, telefoons en knuffels alle drie even waardevol.

Lees verder


donderdag 14 december 2016

Lokale uitvaartondernemers mogen uitvaarten voor gemeente verzorgen

De gemeente Deventer laat de uitvaarten waar de gemeente opdracht voor moet geven voortaan verzorgen door twee uitvaartondernemers uit de gemeente. Het gaat om Defunus Uitvaartzorg uit Schalkhaar van Wim Spaans en Peter de Lange Uitvaartzorg uit Deventer, dat meldt de Deventerpost.nl.

Lees verder


donderdag 14 december 2016

Gezellig kerst vieren met een van de begraafplaats gestolen rouwboeket

Het is weer bijna kerst. Voor veel mensen die een dierbare hebben verloren is dat een extra moeilijke tijd. Daarom worden begraafplaatsen in de donkere dagen rond kerst vaker bezocht en worden er veel kerstboeketten achtergelaten op graven. Helaas bestaan er mensen die zo schaamteloos en harteloos zijn dat ze thuis gezellig kerstmis vieren met een door hen van een graf gestolen rouwboeket.

Lees verder


donderdag 14 december 2016

Begrafenisvereniging Okkenbroek moet stoppen

In 1955 werd Begrafenisvereniging Okkenbroek opgericht. Tot 2008 ging de vereniging door het leven onder naam Lijkwagenvereniging Okkenbroek. De vereniging zorgde voor het vervoer bij een uitvaart omdat dat vroeger heel duur was. Tegenwoordig is het vervoer goedkoper geworden en daarmee is de rol van de vereniging komen te vervallen. Nu de bodem van de kas inzicht is stopt de vereniging haar activiteiten per 1 januari 2017, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 13 december 2016

Yarden roept op om winterkleding te doneren

De samenwerking tussen uitvaartorganisatie Yarden en Leger des Heils ReShare is een groot succes. Sinds de samenwerking die begin dit jaar van start is gegaan is er al 1.500 kilo kleding ingezameld via de inzamelboxen in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden. Met deze ingezamelde kleding zijn 450 mensen geholpen. Door het hergebruik van de kleding biedt Leger des Heils ReShare ondersteuning aan hulpbehoevenden. En nabestaanden geven de kleding van hun overleden dierbaren hiermee een tweede leven.

Lees verder


donderdag 13 december 2016

Den Hollandsche viert 70 jarig bestaan

Den Hollandsche Gedenktekens viert deze maand haar 70 jarig bestaan. De wereld van het gedenken is sinds haar oprichting in 1946 flink veranderd. Het bedrijf veranderde gestaag van een traditionele steenhouwerij voor het maken van grafstenen tot een modern bedrijf met vijf sfeervolle winkels waar gedenktekens in de meest uiteenlopende vormen worden ontworpen en gemaakt. Reden voor Den Hollandsche om haar klanten tot en met 7 januari aanstaande 7% jubileumkorting te bieden op alle gedenktekens, accessoires en urnen.

Lees verder


donderdag 12 december 2016

Rolstoelen komen vast te zitten in modder op begraafplaats

Het onderhoud van begraafplaats Nieuw Hoogkerk in Groningen laat te wensen over. Bij slecht weer komt het zelfs voor dat mensen in rolstoelen of scootmobielen vast komen te zitten, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 12 december 2016

Docu over echtpaar dat begraven wil worden in eigen tuin

Fotograaf en filmmaakster Marleen Hoftijzer volgde voor de documentaire ‘Alles voor Sophie’ een bijzonder echtpaar in haar ouderlijk dorp. Andri en Sophie wonen op een prachtige boerderij in Aalten. Al op vroege leeftijd is er Alzheimer bij Sophie ontdekt. Andri wil, als Sophie eenmaal komt te overlijden, haar begraven in zijn zelfgemaakte kist in hun eigen tuin. Andri weet dat zijn vrouw niet lang meer te leven heeft.

Lees verder


donderdag 12 december 2016

Aangifte wegens diefstal organen overleden meisje uit Berkhout

De moeder van een meisje van in 2011 op 18-jarige leeftijd overleed na een ongeluk, heeft aangifte gedaan van diefstal van de organen van het meisje, dat meldt de Gooi- en Eemlander. Het Medisch Centrum Alkmaar had toestemming om de nieren van het meisje te doneren, maar ongevraagd namen ze ook haar mild en ‘arteriële en veneuze aderen’ uit het lichaam van het meisje.

Lees verder


donderdag 12 december 2016

Starbucks en restaurant in hoofdkantoor DELA

DELA laat haar hoofdkantoor in Eindhoven herinrichten. Na de verbouwing, die volgend jaar begint, wordt op de eerste etage een Starbugsvestiging geopend, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Ook komt er een restaurant op de eerste etage dat ook gebuikt zal worden als bedrijfsrestaurant.

Lees verder


donderdag 9 december 2016

Gemeenteraad Epe wijst natuurbegraafplaats af

Er komt geen natuurbegraafplaats op de Woesterberg in Epe. De gemeenteraad heeft deze locatie afgewezen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 december 2016

Grafrechten kunnen voortaan met één jaar worden verlengd

De gemeente Beuningen maakt het nabestaanden vanaf januari een stuk gemakkelijker om de grafrechten te verlengen. Nu moeten rechthebbenden nog diep in de buidel tasten als de rechten zijn verlopen. Men kan namelijk alleen voor minimaal tien jaar verlengen, maar vanaf 1 januari is het mogelijk om de grafrechten te verlengen met één jaar, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 8 december 2016

Buurtbewoners zien afscheidshuis Apeldoorn niet zitten

De plannen van uitvaartverzorgster Marinka de Haan zijn niet goed gevallen. Tijdens een informatieavond voor omwonenden van de locatie waar De Haan een afscheidshuis wil realiseren werd duidelijk dat de buurt niet heel erg enthousiast is over haar plan, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 8 december 2016

Zeewolde vraagt rechter om vergunning crematorium in te trekken

De gemeente Zeewolde is het niet eens met het besluit van de provincie Flevoland om een vergunning af te geven voor de realisatie van een crematorium op bedrijventerrein Trekkersveld. De gemeente is naar de rechter gestapt, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 7 december 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Een stappenplan voor doodgaan.

1. Laat de gedachte los dat alles te controleren is. Dat is het niet. Nu niet, en ook aan het einde van je leven niet. En belangrijk: zie dat niet als een probleem, maar als een kans. Want je hoeft niet meer al je energie te steken in controle. Gebruik je (soms spaarzame) energie om te doen wat op dat moment dat ooit komt voor jou van belang is. Zoals afscheid nemen, met naasten tijd doorbrengen, gesprekken met hulpverleners voeren over de zorg voor jou, etc.

Lees verder


donderdag 7 december 2016

Natuurclubs tegen komst natuurbegraafplaats Woesterberg Epe

De gemeenteraad van Epe zal zich deze week buigen over de plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren bij de Woesterberg. Milieuzorg Epe heeft de raadsleden een brandbrief verstuurd met het verzoek om de natuurbegraafplaats af te wijzen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 7 december 2016

Kerstboom op begraafplaats Noorderveld

Net als in andere jaren staat er ook nu weer een kerstboom op begraafplaats Noorderveld. De gemeente en Crematorium Noorderveld plaatsen die als symbool om de overledenen te gedenken. Bezoekers kunnen de boom voorzien van een persoonlijk gedenkteken in de vorm van een kerstbal, waarop de naam van een overleden dierbare kan worden geschreven. De kerstballen zijn ter plaatse verkrijgbaar

Lees verder


donderdag 6 december 2016

Duitsers kiezen steeds vaker voor goedkopere uitvaart

De traditionele uitvaart in Duitsland staat steeds meer onder druk. De Duitse uitvaarbranche leek jarenlang recessieproof, maar Duitse uitvaartondernemers zien dat hun inkomsten steeds meer onder druk komen te staan. De Duitse consument kiest steeds vaker voor een goedkoper alternatief, dat meldt de Ärzte Zeitung.

Lees verder


donderdag 6 december 2016

Video: Bedrijf maakt kopjes en borden van crematie-as

Het Amerikaanse bedrijf Chronicle maakt van de as van overledenen prachtige design objecten die thuis gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een koffiekop of een mooie schaal voor bijvoorbeeld een salade.

Lees verder


donderdag 6 december 2016

Feyenoord uitvaart veel gebruikt

Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van de speciale Feyenoord uitvaart voor supporters van de club. Het NRC heeft een artikel geschreven waarin duidelijk wordt hoe ver de liefde voor de stadionclub gaat.

Lees verder


donderdag 5 december 2016

Afval gedumpt op begraafplaats Bellingwolde

De begraafplaats van de Protestantse Gemeente Bellingwolde wordt soms gebruikt als dumpplek voor afval, dat meldt Westerwoldeactueel.nl. Onlangs werden er een frituurpan en een oude stofzuiger achtergelaten op het kerkhof.

Lees verder


donderdag 5 december 2016

Rozenstruiken Georgische begraafplaats Texel tijdelijk weg

De Georgische Begraafplaats op Texel ziet er momenteel wat kaal uit. Dat komt omdat alle rozenstruiken op de graven zijn weggehaald, dat meldt de Texelse Courant.

Lees verder


donderdag 5 december 2016

Start bouw groenste crematorium van Nederland

Afgelopen weekend is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe crematorium in Oudehaske. De eerste paal werd geslagen door Peter en Arnout de Jong van Van der Zwaag Uitvaartverzorging en wethouder Durk Durksz, dat meldt de Leeuwarder Courant.

Lees verder


donderdag 5 december 2016

Ruimen graven kost gemeente alleen maar geld

In de gemeente Halderberge wordt gediscussieerd over de toekomst van de algemene begraafplaats in Oudenbosch. De gemeente is van plan om in 2017 bijna 800 graven te ruimen, maar lang niet iedereen is het daarmee eens, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 5 december 2016

Ouderen moeten niet meer eenzaam sterven

Het komt helaas regelmatig voor dat ouderen in eenzaamheid sterven in een verzorgingshuis. Voor mensen die geen bezoek krijgen kunnen de laatste dagen daardoor extra pijnlijk zijn. In Den Haag gaat de Stichting Terminale Zorg zorgen dat stervende ouderen worden bijgestaan door vrijwilligers, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 2 december 2016

Hét Groethuis, een nieuw uitvaartcentrum in Liempde

Tot voor kort had het dorp Liempde, geen locatie om overledenen elders op te baren, wanneer een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk was. Daar is nu verandering in gekomen met de komst van Hét Groethuis. Onder grote belangstelling werd Hét Groethuis afgelopen weekend geopend.

Lees verder


donderdag 1 december 2016

Video: Kat na dagen gered uit boom begraafplaats Zoelen(Gld)

Al enkele dagen zat de poes van Corrie Brei uit Zoelen vast op de begraafplaats in het dorp. De brandweer kon het dier er niet uit krijgen, de buurman ook niet. Maar een boomchirurg lukte het uiteindelijk wel om de mauwende poes veilig naar beneden te halen.

Lees verder


donderdag 1 december 2016

Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: Salet Uitvaartverzorging (Rotterdam)

Wanneer u te maken krijgt met het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Om u in deze moeilijke periode zoveel mogelijk uit handen te nemen en te ondersteunen hebben wij als missie:

“Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen”.

Lees verder


donderdag 1 december 2016

Video: gemeente stemt in met plan crematorium Woerden

Afgelopen week heeft het college van B&W van de gemeente Woerden ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor begraafplaats Rijnhof in Woerden. De wijziging is nodig voor de realisatie van een crematorium op de begraafplaats. Alle omwonenden zijn een tijd terug al geïnformeerd over het plan. Er zijn nog wel veel zorgen over de verkeersdrukte en de zichtbaarheid van het crematorium, dat meldt Woerden.tv.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder