nieuws

Facultatieve
Sponsors

In de dood kun je niet wonen

Anders kijken naar weggaan en achterblijven

13 oktober 2010

Op uitnodiging van Yarden Vereniging Gelderland komt professor Dr. Anne van der Meiden woensdag 27 oktober spreken over zijn boek ‘In de dood kun je niet wonen, anders kijken naar weggaan en achterblijven’.

We kunnen er niet omheen: in alles wat met sterven, begraven en rouwverwerking te maken heeft, zijn in betrekkelijk korte tijd opvallende en veelsoortige veranderingen opgetreden. Mensen praten opener over de dood, ze verwerken hun verdriet in nieuwe rituelen en staan zichzelf toe na te denken over nieuwe inzichten om uitzichtloos lijden te beëindigen.

Anne van der Meiden (1929) studeerde theologie en communicatiewetenschappen. Na functies in het bedrijfsleven en diverse organisaties (reclame, PR en publiciteit) was hij werkzaam als wetenschappelijk medewerker en hoogleraar communicatiewetenschappen en public relations. Anne van der Meiden verwierf faam als voorganger o.a. bij diensten voor Koninklijk Huis en vertaler van de Bijbel in het Twents.

Aan de hand van wat hij in de praktijk meemaakte en erover las, wil hij die veranderingen in de beleving van de dood en rouw proberen een gezicht te geven en anders te kleuren. Daarbij zoekt hij naar noodzakelijke relativering van oude beelden van de dood, omdat mensen zwaar onder die beelden kunnen lijden. Hij doet dat in het besef dat elk leven tot een einde komt en dat de beleving van dood en rouw niet volledig te beheersen valt. Het is gewoon niet waar, dat de dood doodgewoon is geworden. De dood went nooit, want je kunt er niet in wonen.

Waar en wanneer?
Op woensdag 27 oktober in Yarden Uitvaartcentrum Hofveld, Hofveld 21 in Apeldoorn. Ontvangst vanaf 19.30 uur met koffie/thee/fris. Aanvang lezing 20.00 uur. De toegang is vrij, iedereen is van harte uitgenodigd.
Voor elke bezoeker is er een gratis en gesigneerd exemplaar van het boek ‘In de dood kun je niet wonen, anders kijken naar weggaan en achterblijven’.

Meer informatie
De avond wordt georganiseerd door Yarden Vereniging Gelderland. Een trefpunt en informatiebron voor mensen met wensen, ideeën en vragen rond het levenseinde. Yarden Vereniging Gelderland zet zich in voor het bespreekbaar maken van een eigentijdse omgang met afscheid, uitvaart en verliesverwerking. Info: gelderland@yarden.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE