nieuws

Facultatieve
Sponsors

Facultatieve Verzekeringen ontvangt als eerste en enige uitvaartverzekeraar nieuw keurmerk

6 oktober 2010


Als eerste en enige uitvaartverzekeraar nam Jaap de Bruijn namens Facultatieve Verzekeringen op 5 oktober het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) in ontvangst, een nieuw keurmerk om bij te dragen aan optimale transparantie voor de consument. Dat gebeurde in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Tussen verzekeraars als Nationale Nederlanden, Delta Lloyd, Interpolis en Centraal Beheer Achmea was Facultatieve Verzekeringen de enige uitvaartverzekeraar die het Keurmerk ontving. “Wij zijn natuurlijk heel blij,” vertelt directeur Jaap de Bruijn trots. “Facultatieve Verzekeringen geeft als natura-uitvaartverzekeraar al jaren de hoogste prioriteit aan álle elementen waar het keurmerk voor staat. Dat wij het keurmerk als een van de eerste verzekeraars hebben ontvangen, is een bevestiging dat wij goed bezig zijn. Maar dit werk is nooit af. De verzekeringsbranche ziet steeds vaker complexe producten en nieuwe spelers. Het keurmerk is een middel om ons te kunnen onderscheiden. Vertrouwen en zekerheid zijn essentiële begrippen voor de consument, waaraan wij als verzekeraars voortdurend de hoogst mogelijke prioriteit moeten blijven geven.”

Keurmerk Klantgericht Verzekeren
Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren - het eerste verzekeringskeurmerk dat transparantie inzichtelijk maakt - is een initiatief van de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Verdeeld over vijf thema’s zijn er zeer strenge eisen waaraan verzekeraars moeten voldoen: voor de klant begrijpelijke en heldere communicatie en voorlichting, zorgvuldige en voortvarende dienstverlening, goede telefonische bereikbaarheid, onderzoek naar klanttevredenheid en een eigen kwaliteitsbeleid en –management.

Facultatieve Verzekeringen
Facultatieve Verzekeringen NV is een moderne, betrouwbare en onafhankelijke maatschappij die in ons land al jarenlang ervaring heeft in uitvaartverzekeringen. De organisatie staat bekend om haar flexibiliteit. Als onderdeel van 'de Facultatieve Groep' heeft Facultatieve Verzekeringen een zeer ruime ervaring binnen de uitvaartbranche. De basis van 'de Facultatieve Groep' werd gelegd in 1874 met de oprichting van de huidige Koninklijke Facultatieve. Deze vereniging liet onder andere het eerste crematorium in Nederland (Crematorium Westerveld, 1913) bouwen. Naast Westerveld beheert ‘de Facultatieve Groep’ diverse andere begraafplaatsen en crematoria. De Groep speelt binnen de uitvaartbranche een voortrekkersrol en is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie.

Trotse Groep
Bestuursvoorzitter Henry Keizer van 'de Facultatieve Groep' is ook verheugd: “Voor het eerst in Nederland wordt een keurmerk aan verzekeraars toegekend. Dat onze Facultatieve Verzekeringen bij de eerste 25 verzekeraars hoort, is natuurlijk prachtig nieuws. We staan in een lijstje met toch niet de minste verzekeraars van ons land. We zijn de eerste en enige uitvaartverzekeraar die er bij zit, en dat zegt ook wel wat. Onze medewerkers verdienen een warme felicitatie.”

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE