Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2024


Van Der Lans & Busscher: Memorabel staatsievervoer

24 mei 2024

Van Der Lans & Busscher: Memorabel staatsievervoer

Het rouwvervoer op de dag van de uitvaart, tijdens dit dierbare moment maken wij het verschil. Elke meter draagt een gewicht van geborgenheid en respect voor de meest beladen momenten van het leven. We zorgen dat alles precies zo is, zoals het zou moeten zijn. Onze experts zijn getraind voor diverse situaties, en geen detail wordt aan het toeval overgelaten. Wij verzorgen elke rit met persoonlijke aandacht en precisie. Want er is maar één laatste rit, en wij weten hoe belangrijk die is.


20 mei 2024

Ellen van Gils-Veen Vereeuwigt Verhaal van Haar Zoon in Nieuw Boek

Het levensverhaal van Ellen van Gils-Veen uit Apeldoorn en haar zoon Pepijn is deze week gepubliceerd in het boek Het zal je kind maar zijn. In dit boek delen 27 ouders hun verhalen over het verlies van hun kinderen door drugsgebruik. Pepijn overleed op 11 augustus 2020.


16 mei 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad - deel 3

In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie. In de vorige video introduceerden we het biofilisch design van het gebouw. In aflevering 3 deelt Hiroki Matsuura, CEO van landschapsarchitectenbureau MADMA, zijn inzichten over de integratie van groen in het ontwerp. Hiroki vertelt onder meer over de verschillende tuinen rondom het pand, die straks ook kunnen worden betrokken bij een ceremonie. Ook bespreekt hij hoe de bestaande beplanting wordt hergebruikt in het ontwerp.


16 mei 2024

Minister Hugo de Jonge beantwoordt vragen over herziening Wet op de lijkbezorging en resomeren

Minister Hugo de Jonge heeft vragen van Tweede Kamerlid Wim Meulenkamp over de herziening van de Wet op de lijkbezorging en resomeren beantwoord. Hij bevestigt de urgentie om resomeren (alkalische hydrolyse) wettelijk mogelijk te maken, maar benadrukt dat een gedoogconstructie niet mogelijk is. Het wetgevingsproces moet zorgvuldig verlopen om rechtszekerheid en rechtsgelijkheid te waarborgen, ondanks de complexiteit en tijdsduur van de noodzakelijke onderzoeken en regelgeving. De modernisering van de wet wordt met prioriteit voorbereid, maar zal naar verwachting niet voor 1 januari 2025 in werking treden.
Lees hier de vragen en antwoorden.


16 mei 2024

Crematoria Twente klaar voor resomeren bij wetswijziging

Crematoria Twente heeft de Vlaamse expert Tom Wustenberghs aangetrokken, bekend om zijn proef met het oplossen van lichamen in een vloeistof (resomeren) in Vlaanderen. Dit zou Twente kunnen helpen bij de invoering van resomeren, afhankelijk van de nieuwe wet op lijkbezorging.


Kennismaking Natuurbegraafplaats Landgoed Baest

14 mei 2024

Kennismaking Natuurbegraafplaats Landgoed Baest

Op zondag 23 juni opent Landgoed Baest haar witte poorten voor een kennismaking. Het 800 jaar oude landgoed organiseert deze bijeenkomst voor haar Natuurbegraafplaats, genaamd Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest.


Beeldmakers op De Nieuwe Ooster

13 mei 2024

Beeldmakers op De Nieuwe Ooster

Op begraafplaats De Nieuwe Ooster in de Amsterdamse Watergraafmeer liggen veel beeldmakers begraven. Fotografen als Jacob Olie, Georg Breitner en Cas Oorthuys, maar ook tekenaars, beeldhouwers en schilders vonden er hun laatste rustplaats. Zondag 26 mei bespreekt dichter en presentator Jos van Hest leven en werk van tekenaar / schrijver Peter van Straaten bij diens graf.


13 mei 2024

Innovatieve rouwmeter voor kinderen

Lonneke Lenferink, wetenschapper uit Enschede, introduceert een uniek instrument om rouw bij kinderen te meten: de rouwmeter. Kinderen die een dierbare verliezen, worden vaak over het hoofd gezien.


10 mei 2024

Vrijwilligers gezocht voor onderhoud begraafplaats Wijbosch

De begraafplaats in Wijbosch doet een beroep op gemeenschapszin en vrijgevigheid door vrijwilligers te zoeken voor het onderhoud van hun gronden.


8 mei 2024

Graf Zeeuwse oorlogsheld niet geruimd

De gemeenteraad van Terneuzen wil dat het graf van oorlogsheld Levinus Scheele in Zaanslag behouden blijft voor de toekomst. Daarnaast moet het graf weer worden hersteld in de oude staat. De geplande ruiming van het graf gaat voorlopig niet door


6 mei 2024

Verzoek heropening familiegraf Canneman Scheveningen

Het bestuur van begraafplaats Ter Navolging uit Scheveningen heeft het verzoek gekregen van de Stichting Familie Canneman tot heropening van het ‘ten eeuwige dage gesloten graf nr.5'.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >