Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2006


26 juli 2006

Nieuwe serie artikelen over begraven en begraafplaatsen.

Uitvaart.Com zal in samenwerking met Genius Loci een nieuwe serie artikelen brengen over begraven, begraafplaatsen en de regelgeving hieromtrent. Het gaat om een serie van 10 artikelen per jaar die geschreven worden door Joyce Sengers. Sengers is part-time werkzaam bij Genius Loci, ontwerpt begraafplaatsen (voornamelijk UK) en is bezig met de opstart van een natuurbegraafplaats. Het eerste artikel van Genius Loci gaat over begraven op eigen grond.


Een gietijzeren grafplaat

25 juli 2006

Een gietijzeren grafplaat

Als object voor de maanden juli en augustus heeft het Nederlands Uitvaartmuseum gekozen voor een bijzondere gietijzeren grafplaat van de familie Wispelweij.


25 juli 2006

Nieuwe stijl past beter bij imago

Het Nederlands Uitvaartmuseum heeft de eigen website van nieuwe kleuren en een nieuwe lead voorzien. Daarmee wil het museum haar eigentijdse karakter benadrukken.


Inhoud Vakblad Uitvaart Juli/Augustus 2006 staat online

24 juli 2006

Inhoud Vakblad Uitvaart Juli/Augustus 2006 staat online

Dit nummer heeft als Thema "Opleidingen". Klik hier om alvast de inhoudsopgave te bekijken.


19 juli 2006

Twee nieuwe klachten en uitspraken van de Ombudsman (Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen)

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen houdt zich bezig met klachten van consumenten over een uitvaart. De Stichting heeft een Ombudsman aangesteld die de klachten op basis van hoor en wederhoor bestudeert en uitspraak doet. Vandaag heeft de Ombudsman 2 nieuwe klachten en uitspraken gepubliceerd op internet. Hieronder leest u ze.


17 juli 2006

Yarden start samenwerking met Federatie van Katholieke Begrafenisinstellingen

Almere, 17 juli 2006

Yarden Uitvaartverzekeringen N.V. en Yarden Depositofonds B.V. én de Federatie van Katholieke Begrafenisinstellingen (FKB) gaan samenwerken.
De bij de FKB aangesloten verenigingen hebben enerzijds belang bij de werving van nieuwe leden en anderzijds willen zij hun leden in de gelegenheid stellen een adequate financiering voor de uitvaart te verzorgen.
De adviseurs van de eigen verkooporganisatie van Yarden gaan potentiële leden dan ook wijzen op de voordelen van het lidmaatschap van de locale uitvaartvereniging. Leden van deze bij de FKB aangesloten uitvaartverenigingen krijgen vanaf juli daarnaast de mogelijkheid om voor de dekking van hun uitvaartwensen ook te kunnen kiezen voor een Yarden uitvaartverzekering of deposito-overeenkomst.


15 juli 2006

NCRV Dokument Het recht om te sterven

NCRV Dokument Het recht om te sterven
Maandag 21 augustus 2006
Nederland 1, circa 23.00 uur

NCRV Dokument Het recht om te sterven – hulp bij zelfdoding in Zwitserland


14 juli 2006

Onderzoek Consumentenbond: DELA als beste uit de bus met uitvaartverzekering

Eindhoven 14 juli 2006 - In een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeraars en - ondernemingen komt uitvaartorganisatie DELA als beste uit de bus. De uitkomsten van het onderzoek staan vandaag in de Geldgids van de Consumentenbond. Een opvallende uitkomst is dat het zelf sparen voor de uitvaart niet opweegt tegen het rendement dat wordt behaald bij de goed beoordeelde uitvaartverzekeraars.


10 juli 2006

Vrijstelling toelatingstoets voor uitvaartmedewerkers

De Stivu is aan het begin van 2006 begonnen met het toetsen van het instroomniveau van haar deelnemers voor de opleiding tot uitvaartverzorger. De toetsing bestaat uit een test die bepaalt of een kandidaat-deelnemer over het vereiste denk- en werkniveau beschikt.

Voor uitvaartondernemingen die medewerkers op willen laten leiden bij de Stivu is een vrijstellingsregeling van kracht voor deze toelatingstoetsing. Indien er sprake is van een arbeidsovereenkomst of samenwerkingscontract tussen een kandidaat-deelnemer en een uitvaartverzorgende organisatie, kan de deelnemer zonder toelatingstoets instromen.


Nieuwe adverteerder: Stoppelenburg Uitvaartverzorging  (Krimpen aan den IJssel)

5 juli 2006

Nieuwe adverteerder: Stoppelenburg Uitvaartverzorging (Krimpen aan den IJssel)

Bij het organiseren van een stijlvolle uitvaart komt veel kijken. Te denken valt hierbij aan het opstellen, drukken en verzenden van de rouwkaarten. Stoppelenburg zorgt ervoor dat ook deze zaken geregeld worden.
Daarnaast beschikt men over een eigen catering, die tijdens de condoleance en begrafenis/crematie voor de koffie zorgt of de broodmaaltijd na de plechtigheid verzorgt.
Voor meer informatie, zie http://uitvaart.stoppelenburg.nl/


5 juli 2006

2005 succesvol jaar voor DELA

In 2005 heeft DELA een winst gerealiseerd die ver boven de verwachtingen is uitgestegen. De gunstige winstontwikkeling betekent ook dat de forse verliezen van 2001 en 2002, die door de dalingen op de financiele beurzen ontstonden, zijn weggewerkt. Het eigen vermogen ligt op een niveau dat hoger is dan eind 2000, het vorige hoogste peil.


5 juli 2006

Radio Rijnmond praat met Jeroen Plessen, uitvaartverzorger van Monuta Plessen te Gorinchem

Naar aanleiding van onze open dag op 20 mei 2006 jl. heeft Radio Rijnmond gevraagd of Jeroen Plessen gedurende een radioprogramma van een uur iets kan vertellen over zijn beroep als uitvaartverzorger.


Eerste online NKU-Polis uitgereikt!

3 juli 2006

Eerste online NKU-Polis uitgereikt!

De Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (de NKU) is een voorlichtingscampagne gestart om helderheid te verschaffen over de ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche. Hiervoor is bij 1 miljoen huishoudens de NKU-Uitvaartkrant bezorgd. Daarnaast is de geheel vernieuwde website online gegaan, met mogelijkheid tot het online afsluiten van een NKU-Polis. Bij het online gaan van www.nku.nl zijn direct polisaanvragen binnengekomen en de NKU heeft de eerste online-aanvragers (de familie Weidijk uit Deventer) in het zonnetje gezet.


Terugblik Chinareis zaterdag 24 juni: bezoek aan de Chinese Muur.

1 juli 2006

Terugblik Chinareis zaterdag 24 juni: bezoek aan de Chinese Muur.

Op zaterdag 17 juni vertrok een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China op een door Uitvaart.Com georganiseerde studiereis. De officiele werkbezoeken vonden plaats van maandag tot en met vrijdag. Inmiddels zijn we een week verder en zal Uitvaart.Com u laten zien wat we vorige week bezien en beleefd hebben. Vandaag kijken we voor de laatste keer terug op onze belevenissen van exact een week geleden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >