Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2010

donderdag 27 januari 2010

Nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen

Vandaag heeft Karin Been, Ombudsman van de Stichting Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen, twee nieuwe uitspraken gepubliceerd.

De eerste heeft te maken met wederzijdse verwachtingen die niet worden nagekomen. Bij de tweede klacht lijkt er sprake te zijn van de Wet van Murphy!

Lees verder


donderdag 26 januari 2010

De kunst van verliezen

Een gedichtenboekje met schilderingen, gemaakt door jongeren die een dierbaar iemand verloren hebben. Jonge studenten van conservatoria Tilburg en Utrecht hebben composities gemaakt bij deze gedichten.

Lees verder


donderdag 24 januari 2010

Gediplomeerden bij de opleiding “Ritueelbegeleiden bij afscheid”

Zaterdag 23 januari hebben 10 vrouwen hun vakdiploma van de post-HBO-opleiding “Ritueelbegeleiders bij afscheid” in ontvangst genomen:

Lees verder


donderdag 22 januari 2010

Nieuw filmpje op Uitvaart.tv: het verschil tussen een algemeen en particulier graf

Mensen die kiezen voor een begrafenis, weten niet altijd wat voor graf ze nu eigenlijk kopen en wat de consequenties zijn. De wet onderscheidt namelijk een algemeen graf van een particulier graf.

Lees verder


donderdag 18 januari 2010

Eco-kisten en het dragen van een kist centraal in het derde filmpje van Uitvaart.tv over uitvaartkisten

Een uitvaartkist gedragen door een dragersteam geeft een uitvaart een indrukwekkend en chique cachet. Waren de dragers bij uitvaarten vroeger vaak oudere heren, tegenwoordig zijn het vooral studenten die de overledene dragen. Zoals de studenten in dienst bij Ferentes. Ferentes is een bedrijf dat deze jonge dragers aanbiedt.

Lees verder


donderdag 18 januari 2010

DELA organiseert lichtjesavond op de St. Petrus begraafplaats in Bergeijk

Eindhoven, 18 januari 2010 – DELA organiseert op dinsdag 2 februari in samenwerking met de St. Petrus Parochie een lichtjesavond op de St. Petrus begraafplaats in Bergeijk. Veel nabestaanden bezoeken op deze dag de graven van hun dierbaren. Tijdens deze lichtjesavond staan mensen extra stil bij de overledenen en besteden zij aandacht aan de verzorging van het graf.

Lees verder


donderdag 17 januari 2010

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding wint JOST Starterstrofee

Afgelopen donderdag ontving Monique van Houtum in Tilburg de JOST (Jonge Ondernemingen Sociëteit Tilburg) Trofee uit handen van Gijs Bosch, directeur Kamer van Koophandel en jury voorzitter. Van de drie genomineerden wist Van Houtum de jury het meest te overtuigen van de vernieuwende en unieke opzet van haar bedrijf dat ze in 2005 startte. Sinds die tijd maakt het bedrijf een continu en succesvol ontwikkelproces door op het gebied van full service uitvaartverzorging waarin in het unieke concept Het Afscheidshuis een centrale rol speelt.

Lees verder


donderdag 16 januari 2010

Thema-avond voor nabestaanden van verkeersslachtoffers: Eenzaamheid bij verlies

Deze avond is speciaal gericht op nabestaanden van verkeersslachtoffers,
maar alle nabestaanden die met eenzaamheid en uitzichtloosheid na een
abrupt verlies van een dierbare te maken hebben.

Lees verder


donderdag 14 januari 2010

Uitvaart.tv toont meest bijzondere uitvaartkisten van Nederland

Een uitvaartkist in de vorm van een vis? Een kist met een biljartlaken op het deksel? Of de Ark van Noah als kist?
Het is slechts een kleine greep uit het assortiment van een zeer bijzondere uitvaartkistenfabriek in het Westen des Lands, P van Wijk & Zoon Uitvaartkisten.
Deze kistenfabriek weet de meest uiteenlopende wensen op het gebied van doodskisten te realiseren.
Het online tv-kanaal Uitvaart.tv maakt er een indrukwekkende reportage over die nu te zien is op www.uitvaart.tv.

Lees verder


donderdag 14 januari 2010

NIEUW: Kinderen en… omgaan met de dood in het leven

Amersfoort – In januari 2010 verschijnt bij Kwintessens Uitgevers een bijzonder nieuw boek in de serie pedagogisch-didactische handboeken Kinderen en..: Kinderen en… omgaan met de dood in het leven. Het is een werkboek om in de basisschool gebeurtenissen rond de dood te begeleiden. De auteur van het boek is Mary Fontaine, die al vele projecten heeft gedaan in scholen, waarbij kinderen leren omgaan met het moeilijk bespreekbare vraagstuk van de dood in het leven.

Lees verder


donderdag 12 januari 2010

'Trace Elements' van Seiichi Furuya: fotograferen tot in de dood

De Japanse fotograaf Seiichi Furuya heeft vele indrukwekkende portretten van zijn Oostenrijkse vrouw gemaakt. De eerste foto maakte hij vlak na hun eerste ontmoeting. En de laatste foto's uit de serie tonen haar zelfmoord. Christine Gössler sprong in depressieve toestand van de achtste verdieping van de flat die het echtpaar samen met hun zoontje bewoonde. De vele portretten die aan deze zelfmoord vooraf gingen en het dramatische einde worden nu voor het eerst als serie in Nederland geëxposeerd. 'Trace Elements', van 22 januari t/m 16 mei 2010 in Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum.

Lees verder


donderdag 12 januari 2010

Nieuwe inschrijvingen mogelijk voor 2e productdemonstratiedag

Vrijdag 29 januari a.s. organiseert Uitvaart.Com een productdemonstratiedag. Startende ondernemers of bestaande ondernemers met een nieuwe product of dienst in de uitvaartbranche kunnen zich op die dag presenteren. Van deze presentaties wordt een video gemaakt door de de ervaren cameramensen van BDK Media. De videos worden vervolgens uitgezonden op Uitvaart.nl en/of Uitvaartbranche.nl en/of Uitvaart.tv. De eerste productdemonstratiedag is een succes: alle plekken zijn gereserveerd. Om die reden opent Uitvaart.Com de inschrijflijst voor de tweede productdemonstratiedag medio maart.

Lees verder


donderdag 11 januari 2010

Nieuw op Uitvaart.tv: Alles over uitvaartkisten (video)

Uitvaart.tv, het online tv-kanaal van de uitvaartbranche, besteedt deze hele week aandacht aan de uitvaartkist. Een product dat we vroeg of laten allemaal zullen afnemen.

Lees verder


donderdag 8 januari 2010

The Cincinnati College of Mortuary Science (Video)

In Nederland is thanatopraxie, een tijdelijke conserverende behandeling van de overledene, sinds 1 januari 2010 toegestaan. In de VS echter is het tijdelijk balsemen van overledene al honderden jaren gebruikelijk. De reportage van National Geographic, nu ook beschikbaar op Youtube, neemt een kijkje in de oudste balsmenschool in de VS, the Cincinnati College of Mortuary science. Neem een verrassend kijkje in de Amerikaanse uitvaartpraktijk

Lees verder


donderdag 8 januari 2010

Alle plekken vol!: Uitvaartbranche.nl organiseert productdemonstratiedag op 29 januari 2010

Heel vaak ontvangt de redactie van Uitvaartbranche.nl e-mails van bestaande en nieuwe bedrijven die aandacht vragen voor een nieuw product of dienst. Of van startende ondernemers en freelancers, die zich willen presenteren. Maar het advertentiebudget is beperkt. Geld voor een promotievideo is er niet altijd. En toch behoeft een product of dienst soms meer uitleg dat er mogelijk is met een banner. Daarom gaat Uitvaartbranche.nl productdemonstratiedagen organiseren.

Lees verder


donderdag 7 januari 2010

Informatiemiddag nieuwbouwplan Noorderbegraafplaats: Nieuw plan Noorderbegraafplaats

Op donderdag 7 januari van 16.00 tot 19.00 uur is er een inloopmiddag in de raadzaal van het stadsdeelhuis waarin de nieuwbouwplannen voor de Noorderbegraafplaats worden toegelicht. De portefeuillehouder nieuwbouw Noorderbegraafplaats Chris de Wild Propitius en de architect beantwoorden vragen.

Lees verder


donderdag 6 januari 2010

Boek over balsemen (thanatopraxie) door Anja Krabben op komst

Vanaf 1 januari 2010 gaat de nieuwe Wet op de lijkbezorging van kracht. Diverse wetsartikelen zijn aangepast of uitgebreid. Bijvoorbeeld: Voortaan hoeft de uitvaart pas op de zesde werkdag na het overlijden plaats te vinden (dat was de vijfde dag na de dag van overlijden), de termijnen van grafrechten zijn veranderd en er moet vanaf 1 januari zorgvuldiger worden geschouwd als de overledene jonger dan 18 jaar is. Allemaal belangrijke aanpassingen, maar de echte grote verandering is dit: balsemen mag vanaf 1 januari!

Lees verder


donderdag 6 januari 2010

Herinneringsminuut voortaan ieder jaar

Almere, 5 januari 2010. 30 december stond 1 minuut lang het beeld op zwart op Nederland 1, RTL4, SBS6 en de regionale zenders. Het was de eerste keer in Nederland dat dit gebeurde. Ruim 3,1 miljoen Nederlanders keken naar de Herinneringsminuut die werd ingeleid door Ursul de Geer. Een rondgang langs de kijkers van 18 jaar en ouder door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet zien dat ruim 2 miljoen van hen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. Ruim 80% gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut zeer (52,3%) tot enigszins (28,3%) op prijs te stellen.

Lees verder


donderdag 5 januari 2010

Yarden Uitvaartorganisatie neemt De Eerste Brunssumse Begrafenisonderneming over

Yarden Uitvaartorganisatie neemt De Eerste Brunssumse Begrafenisonderneming, Peters E.B.B. bv te Brunssum over. De overeenkomst hiervoor is op 31 december 2009 ondertekend. Peters is een middelgrote uitvaartonderneming, zij voeren op jaarbasis 400 uitvaarten uit.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder