Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2005

donderdag 30 juni 2005

Monuta en zorgaanbieder Florence gaan samenwerken

Zorgaanbieder Florence gaat samenwerken met Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen. In een groot deel van de 20 zorgcentra in de gemeenten Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Wassenaar en Voorschoten gaat Monuta rouwkamers inrichten. Medebewoners en andere nabestaanden kunnen in een vertrouwde omgeving afscheid nemen. Eind 2005 zullen de eerste rouwkamers zijn ingericht.

Lees verder


donderdag 29 juni 2005

Dinsdag 4 oktober: interactieve lezing door uitvaartclown Roelof van Wijngaarden.

Op dinsdag 4 oktober a.s. organiseert Dimensie uitvaartadvies en –begeleiding een interactieve lezing door uitvaartclown Roelof van Wijngaarden. Het thema zal zijn: gentle clowning of: gesprek van ziel tot ziel.

Gentle clown Roelof van Wijngaarden zal tijdens deze lezing bezoekers laten ervaren hoe mooi de door hem ontwikkelde vorm van clownerie is. Bij Gentle Clowning gaat het niet om grappen en grollen, maar om het vinden van de juiste golflengte. Met de clown als stijlfiguur waarmee je communiceert, diep contact maakt. Humor, plezier en creatviteit brengen contact makkelijker tot stand. Stap over je eigen vooroordelen heen en zie de ander zoals die is. Vind ontmoeting in acceptatie, veiligheid en vertrouwen. Gentle Clowning helpt de brug te slaan tussen jou en de ander. Gentle Clowning houdt zich eerder bezig met speelsheid dan met grappen, benadert falen of verdriet op een luchtige manier en is vriendelijk, ‘gentle’ in alles.

Lees verder


donderdag 25 juni 2005

Gekke Doodskisten

Wie op vakantie is in Duitsland, of dit nog van plan is, en in de buurt van Kassel is, bezoek het Museum für Sepulkralkultur, een museum dat geheel is gewijd aan de funeraire cultuur in Europa. Deze week is er de tentoonstelling Crazy Coffins van start gegaan.

Lees verder


donderdag 20 juni 2005

Wilgentenen grafkist

Rhinewood Trading Company is een jonge onderneming in het segment van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onlangs ontwikkelde zij een nieuwe kist, de wilgentenen grafkist. De kist heeft een stevige constructie van volledig natuurlijke materialen te weten wilgentenen. De binnenbekleding bestaat uit ongebleekt katoen. Wilgentenen zijn hernieuwbare grondstoffen die geen milieubelasting veroorzaken.

Lees verder


donderdag 20 juni 2005

Kunstheup wordt vliegtuigonderdeel

Na het cremeringsproces blijven dikwijls metaalresten over. Niet alleen edelmetalen, maar steeds vaker ook orthopedisch materiaal zoals kunstheupen. Wat doe je ermee? De Landelijke Vereniging van Crematoria riep in 1996 een fonds in het leven, dat met de opbrengst van de metalen goede doelen steunt.

Lees verder


donderdag 17 juni 2005

Goede resultaten Monuta in 2004

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen is zeer tevreden over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Dit blijkt uit het jaarverslag 2004. Met een marktaandeel van ruim 14% is ze marktleider op het gebied van uitvaartverzorging. De omvang van de verzekeringsportefeuille is in 2004 met 14 % wederom belangrijk toegenomen. Mede door positieve ontwikkelingen op de effectenbeurs is het nettoresultaat EUR 13,2 miljoen (over 2003: EUR 7,3 miljoen).

Lees verder


donderdag 17 juni 2005

Docendo presenteert opleidingsprogramma 2005-2006

Docendo - Opleidingen in postmortale zorg - heeft het opleidingsprogramma voor het seizoen 2005-2006 gepresenteerd.
Het aanbod kent een aantal geheel nieuwe trainingen.
Zo is er nu een korte cursus Veilig en hygiënisch werken in de uitvaartzorg, ontwikkeld in samenwerking met de GGD Amsterdam.
De training De dag van de uitvaart is bedoeld voor dragers en chauffeurs en stelt etiquette, attitude en stijl centraal.
Ook nieuw is de cursus Telefoneren met nabestaanden.

Lees verder


donderdag 14 juni 2005

Begraafplaats Leiden eerste met grafwijzer op internet

LEIDEN - Begraafplaats Rhijnhof in Leiden heeft naar eigen zeggen als eerste een grafwijzer op internet. Via de eigen site is een routekaartje naar een bepaald graf op te vragen. In Nederland zijn al wel enkele begraafplaatsen met een elektronische informatiezuil bij de ingang, maar nog niet eerder was deze informatie op een website te raadplegen.

Rhijnhof denkt dat de service vooral van pas komt voor familie en stamboomonder-zoekers. " In de praktijk komt het regelmatig voor dat mensen gegevens van het graf van een ver familielid zoeken, en ook naaste familie is nog weleens de exacte plek van een graf vergeten", aldus dinsdag een woordvoerder van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 13 juni 2005

Weekblad Panorama zoekt hulp uitvaartondernemers en/of begraafplaatsbeheerders

Journalist Martijn Delaere is bezig met een verhaal voor het weekblad Panorama over diefstal op de begraafplaats. Hij zou graag in contact komen met nabestaanden die recentelijk te maken hebben gehad met diefstal van een graf. Beertjes, manden, steentjes, poppen, dat soort dingen. Kleinigheden voor de een, kolossaal voor de ander. Het liefst niet anoniem, want dan weet niemand of ik het verzonnen heb of niet.

Martijn Delaere, journalist, Den Haag, 070-3680671 of 06-45766935. delaere@wanadoo.nl.

Lees verder


donderdag 10 juni 2005

Vos-Molenaar (ambachtelijke kistenfabriek) heeft haar website vernieuwd.

Vos-Molenaar, opgericht in 1922 door Cornelis Molenaar, is een begrip in Nederland. Ruim 80 jaar en 4 generaties later hebben het Bergschenhoekse familiebedrijf gemaakt tot wat het nu is.
Een ambachtelijke kistenfabriek waarin handwerk van vakmensen en het gebruik van moderne machines de ideale combinatie vormen voor het produceren van een perfect afgewerkt eindprodukt.

Klik hier voor de vernieuwde website.

Lees verder


donderdag 9 juni 2005

Modernste crematorium van Nederland opent in Ede

Vrijdag 10 juni 2005 wordt Yarden Crematorium Slingerbos in Ede geopend. Het crematorium aan de Slingerboslaan 15 in Ede is het modernste van Nederland en zal naar verwachting zo’n 600 uitvaarten per jaar verzorgen. Het gebouw beschikt over de grootste oven van Nederland. Reden om het crematorium te bouwen was om inwoners van de regio Ede meer keuzemogelijkheden op gebied van uitvaart te bieden. De eerste initiatieven voor de bouw van een crematorium ontstonden reeds in 1990.

Lees verder


donderdag 9 juni 2005

Nieuwe adverteerder: SCC Care (Breda)

Scc-care is met zijn brede ervaring in de postmortale zorg dé dienstverlener voor bedrijven en instellingen werkzaam in de postmortale zorg en uitvaartondernemingen.Scc-care zendt enthousiast en ervaren personeel uit.
Van overledenenverzorger tot obductieassistent.

Klik hier voor de website van SCC Care

Lees verder


donderdag 7 juni 2005

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Daelwijck

Op dinsdag 21 juni 2005, de dag van de zonnewende, houdt Yarden Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Het crematorium wil nabestaanden op de dag dat de nachten weer langer worden gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond verzorgen pianiste Merel van der Knoop, zangeres Rozemarijn Kalis en zanger Peter Scheele de muzikale omlijsting met evergreens en licht klassieke muziek.
Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost uit en
leest bij de ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een
kaarsje op kunnen steken.

Lees verder


donderdag 7 juni 2005

Indrukwekkend Concerto in Memoriam ‘op’ Westerveld

Het traditionele Concerto in Memoriam in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis werd gisteren - zondag 5 juni 2005 - bezocht door zo’n 4700 bezoekers. De reacties op dit indrukwekkende herdenkingsconcert in de open lucht - dat alweer voor de twaalfde keer gehouden werd - waren erg positief.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder