Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2018

vrijdag 30 maart 2018

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Een moeder die er niet meer is...

In 2012 overleed mijn moeder. Ze was vijfenzestig. Dat is niet oud, maar wel een heel leven. Een leven vol mooie en nare gebeurtenissen. Ze kwam uit een gezin van twee: zij en een oudere zus. Ze groeide op in de stad waar ik woon: Hengelo. Ze trouwde met mijn vader, woonde kort bij hem en zijn vader in Eibergen, en kwam ongeveer een half jaar na mijn geboorte terug in haar geboortestad. ‘Ik moet de kerktoren van Hengelo kunnen zien’, zei ze altijd. Nooit meer weg. Tot ze stierf. Toen was ze weg. Niet in onze herinnering, maar wel in het echt.

Lees verder


vrijdag 30 maart 2018

Begraafplaats Sambeek na de zomer opgeknapt

De begraafplaats in Sambeek wordt na de zomer opgeknapt, dat meldt de Gelderlander. Sinds de eerste plannen voor het opknappen van de begraafplaats werden besproken zijn er vele jaren voorbijgegaan. Dan waren de plannen weer te duur en dan was er weer geen overeenstemming over wat er gedaan moest worden. Maar nu gaan de werkzaamheden dan eindelijk beginnen.

Lees verder


vrijdag 30 maart 2018

Overname activiteiten Arrahil B.V. door Post Mortem Repatriėring

Per 26 maart 2018 heeft Post Mortem Repatriëring uit Geldermalsen het op 13 maart jl. failliet verklaarde Arrahil Uitvaartzorg B.V. uit Amsterdam overgenomen.

Lees verder


donderdag 29 maart 2018

Eerste Paasdag: aandacht voor uw uitvaartmuziek op de radio

Misschien hebt u er wel eens bij stilgestaan: uw eigen uitvaart. Hoe zal dat gaan? Wat zijn uw eigen wensen op dat gebied? Misschien hebt u als eens iets aan het papier toevertrouwd of zelfs besproken met partner, kinderen, familie of vrienden. En hebt u dat ook: ik hoor soms muziek waarvan ik denk: die wil ik wel laten horen bij mijn uitvaart'.

Lees verder


donderdag 29 maart 2018

Graf Mulisch terecht geruimd

Het graf waarin schrijver Harry Mulisch tegenwoordig ligt is terecht geruimd door begraafplaats Zorgvlied. De rechter heeft zojuist geoordeeld dat Zorgvlied het graf van de familie De Lange mocht ruimen, dat meldt NU.nl. Nadat het graf in 2010 werd geruimd werd Mulisch erin begraven.

Lees verder


donderdag 29 maart 2018

Vandaag uitspraak rechter over graf Mulisch

Zijn de familiegraven van de familie De Lange op begraafplaats Zorgvlied terecht geruimd of niet? De familie De Lange beschuldigd de begraafplaats dat ze de twee familiegraven onterecht heeft geruimd en eist nu 90.000 euro. In een van de graven is de bekende schrijver Harry Mulisch begraven.

Lees verder


woensdag 28 maart 2018

Museum over de dood: tien jaar levend

Onze omgang met de dood is al een decennium een levend thema in Museum Tot Zover. Het Amsterdamse museum over de dood timmerde de afgelopen tien jaar flink aan de weg met originele tentoonstellingen. Klein maar eigenwijs is Tot Zover. Gelegen op de prachtige begraafplaats De Nieuwe Ooster, is het een verborgen juweel dat wacht op ontdekking van meer bezoekers. Het jubileum wordt gevierd met de tentoonstelling 10 jaar Tot Zover.

Lees verder


woensdag 28 maart 2018

Uitvaartbedrijf speciaal voor doodgeboren baby’s

Drie moeders die zelf een nog niet geboren kindje verloren hebben hun ervaringen gebundeld en zijn samen een uitvaartbedrijf voor prematuren gestart.

Lees verder


dinsdag 27 maart 2018

Apeldoorn zoekt locatie voor natuurbegraafplaats

De gemeente Apeldoorn is op zoek naar een geschikte locatie om een natuurbegraafplaats te realiseren. De gemeente wil hiermee tegemoetkomen aan een wens van veel inwoners, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 26 maart 2018

Brussel staat resomeren en composteren toe

In de regio Groot-Brussel (1 miljoen inwoners) worden resomeren en composteren toegestaan als vorm van lijkbezorging, dat meldt het AD. De overheid hoopt op deze manier een dreigend tekort aan ruimte voor graven op te lossen.

Lees verder


zaterdag 24 maart 2018

Zwolle krijgt mogelijk natuurbegraafplaats

Er zijn plannen om een natuurbegraafplaats van drie hectare te realiseren bij gedenkpark Kranenburg in Zwolle, dat meldt de Stentor. De organisaties die nu gevestigd zijn in het gedenkpark willen een nieuw stuk grond tussen de ingang en de naastgelegen sportvelden gaan gebruiken voor natuurgraven.

Lees verder


vrijdag 23 maart 2018

Het sterretjesveld, een gedenkplek voor de allerkleinsten

In februari heeft de gemeente Oldebroek op begraafplaats Bovenheigraaf in Wezep het Sterretjesveld geopend. Een speciaal veld waar kinderen die in een vroeg stadium van de zwangerschap zijn overleden begraven en herdacht kunnen worden. Den Hollandsche Gedenktekens uit Wezep mocht hiervoor de gedenkplek vervaardigen, nadat het door hen gemaakte ontwerp werd uitgekozen.

Lees verder


donderdag 22 maart 2018

Koperen jubileum Uitvaartbegeleiding In Harmonie: altijd een respectvol afscheid

Als eerste vrouwelijke uitvaartondernemer in Tilburg begon Monique van Houtum in september 2005 een uitvaartonderneming, met Gerrie van Oirschot aan haar zijde. Inmiddels is het bedrijf sinds 2013 gefuseerd met dat van Harrie van Dun zorg voor overledenen en omgedoopt tot Uitvaartbegeleiding In Harmonie. Dit voorjaar bestaat het bedrijf 12,5 jaar.

Lees verder


donderdag 22 maart 2018

PC Uitvaart haakt in op verkiezingen

Er viel gisteren veel te kiezen in Amsterdam. Maar voor de liefhebbers van keuzes maken houdt het nog niet op. PC Uitvaart haakt vandaag in met een nieuwe campagne waarin ze Amsterdammers uitnodigen om ook na te denken over de keuzes omtrent hun uitvaart.

Lees verder


donderdag 22 maart 2018

Afkoop uitvaartpolissen bij VARA’s Kassa

De uitzending van Kassa op NPO 1 zal aanstaande zaterdag aandacht besteden aan het afkopen van uitvaartpolissen.

Lees verder


woensdag 21 maart 2018

Vandalen vernielen kindergraven Hoek

In het Zeeuwse Hoek zijn drie kindergraven vernield door vandalen, dat meldt de politie.

Lees verder


woensdag 21 maart 2018

Een miljoen euro verduisterd bij Yarden

Een voormalig financieel manager heeft tussen januari 2008 en maart 2016 geld achterovergedrukt bij uitvaartorganisatie Yarden. Het zou gaan om verduistering van ruim 1 miljoen euro. Dat bericht Omroep Flevoland vandaag.

Lees verder


dinsdag 20 maart 2018

Grote verschillen in gemeentelijke grafkosten 2018

Een van de eerste keuzes na een overlijden is de keuze voor een begrafenis of crematie. In Nederland kiest ongeveer 40% voor een begrafenis. Een aanzienlijk deel van de kosten voor een begrafenis worden betaald aan de begraafplaats. Uit onderzoek uitgevoerd door Monuta naar de grafkosten van 2018 onder 1679 begraafplaatsen in 379 gemeenten, blijkt dat naast een sterk verschil in prijs, gemeenten sterk verschillen in de manier waarop ze deze grafkosten weergeven.

Lees verder


maandag 19 maart 2018

Docendo Opleidingen op NPO Radio 1

Bij een echtscheiding komt het maar al te vaak voor dat iemand overlijdt en de ex-partner niet naar de uitvaart wil gaan. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn een bijzonder pijnlijke situatie. Dat uitvaartverzorgers hiermee te maken krijgen, is zeker.

Lees verder


maandag 19 maart 2018

Beoordelingskader voor alternatieven van lijkbezorging (TU Delft)

Na het zomerreces zal minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een voorstel doen aan de Kamer over de mogelijkheid om resomeren wel of niet op te nemen in de Wet op de lijkbezorging. De minister liet eind 2017 weten dat ze zich zeer zorgvuldig wil laten informeren voordat ze een besluit neemt. Daarom heeft ze de TU Delft gevraagd om een Beoordelingskader voor alternatieve vormen van lijkbezorging op te stellen.

Lees verder


maandag 19 maart 2018

Veel schade door omgewaaide boom begraafplaats Zaltbommel

Door de harde wind is zaterdag een boom omgewaaid op de oude begraafplaats in Zaltbommel. De omgewaaide boom is op verschillende graven gevallen, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


maandag 19 maart 2018

Eenzame uitvaartdichter F.Starik overleden

De Amsterdamse dichter F. Starik is op 59-jarige leeftijd overleden. De dichter overleed vorige week plotseling, dat meldt zijn uitgever Nieuw Amsterdam. Starik schreef jarenlang gedichten voor mensen die eenzaam zijn overleden.

Lees verder


donderdag 15 maart 2018

De bijna dood ervaring ( BDE) ontrafelt - St.Odiliënberg

In onze jaarlijkse lezingen reeks hebben we dit jaar een heel bijzonder gast namelijk Drs. Maureen Venselaar,. Woensdag 21 maart a.s. om 19.30 geeft geesteswetenschapper Mw. drs. Maureen Venselaar in de aula van Natuurbegraafplaats Bergerbos een lezing met als thema de BDE, de bijna dood ervaring .

Lees verder


donderdag 15 maart 2018

Helft gescheiden Nederlanders niet naar uitvaart ex

Bijna de helft van de gescheiden mensen gaat niet naar de uitvaart van hun ex-partner als deze nu zou overlijden. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema. Gezamenlijk ouderschap is de meest genoemde reden om wel te gaan. Dit geldt alleen niet voor alle gescheiden ouders. Zelfs als ze nog minderjarige kinderen hebben met hun ex-partner, geeft een kwart van de gescheiden ouders aan niet te zullen gaan. De voornaamste reden om niet te gaan is omdat ze er simpelweg geen behoefte aan hebben. Het voorkomen van spanningen met de ex-schoonfamilie en eventuele nieuwe partner wordt ook veel genoemd.

Lees verder


woensdag 14 maart 2018

Koperdieven bezoeken begraafplaats IJsselhof regelmatig

Sinds enkele jaren wordt begraafplaats IJsselhof in Gouda bezocht door koperdieven. Volgens Yarden gaat het om vijftien gevallen van diefstal waarbij onder andere de letters IJsselhof van de muur zijn gestolen, dat meldt Goudsdagblad.nl.

Lees verder


woensdag 14 maart 2018

Rechter eist dat vrouw afscheid mag nemen van moeder

Soms hebben familieleden zo erg ruzie met elkaar dat ze de ander niet eens meer gunnen om bij de uitvaart van een dierbare te zijn. In Groningen is dat nu het geval tussen twee zussen. Een dochter die de uitvaart van haar moeder regelt wil niet tegen haar zus zeggen waar de uitvaart zal plaatsvinden en waar de moeder is opgebaard. De rechter heeft in een kort geding bepaald dat de geweigerde zus wel afscheid mag nemen van haar moeder die vrijdag overleed, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


dinsdag 13 maart 2018

Stichting wil komst natuurbegraafplaats Mook vertragen

De Stichting Natuurbegraafplaats-waaromniet legt zich niet neer bij het door de gemeente Mook genomen besluit om een natuurbegraafplaats toe te staan op de Mookerheide. De stichting stapt naar de Raad van State en daarmee zal de realisatie lang worden uitgesteld, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 13 maart 2018

Griepgolf zorgt voor drukte bij crematoria

De aanhoudende griepgolf zorgt ervoor dat het bij crematoria in het hele land drukker is dan normaal. Het Eindhovens Dagblad heeft met beheerders van crematoria en uitvaartcentra in heel Brabant gesproken en overal geeft men aan dat er meer mensen overlijden dan andere jaren.

Lees verder


maandag 12 maart 2018

Naam IJsselhof toch weer terug op begraafplaats Gouda

Enige tijd geleden liet Yarden de naam IJsselhof op de muur bij de ingang van de begraafplaats vervangen door de naam Yardenhuis Gouwestreek. Deze wijziging viel niet goed bij inwoners van Gouda die niet wilde dat de naam van hun begraafplaats werd vervangen door een bedrijfsnaam. Na alle kritiek heeft Yarden besloten om haar naam weer van de muur te halen en de oude benaming ‘IJsselhof’ weer terug te plaatsen, dat meldt het Gouds Dagblad.

Lees verder


maandag 12 maart 2018

Mieke Verkuil nieuwe teamleider Essenhof

Nu de reorganisatie binnen de gemeente Dordrecht een feit is, zijn de gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof als intern bedrijf omgevormd naar een gelijknamig kernteam binnen het nieuwe cluster publieksaccommodaties.

Lees verder


maandag 12 maart 2018

Hoek van Holland wil geen natuurbegraafplaats

De gemeente Hoek van Holland heeft een enquête gehouden onder inwoners om hun mening te geven over de toekomst van natuurgebied de Bonnepolder. Een van de opties was de realisatie van een natuurbegraafplaats in het gebied. Maar daar zitten inwoners van Hoek van Holland niet op te wachten, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


maandag 12 maart 2018

Veel bezoekers op open dag crematorium Zegestede

De open dag van crematorium Zegestede is zaterdag door honderden mensen bezocht, dat meldt BN DeStem. Vooral de ovenruimte werd druk bezocht door mensen die willen weten hoe een crematie in zijn werk gaat.

Lees verder


vrijdag 9 maart 2018

Tien jaar Zegestede in Roosendaal

Crematorium Zegestede in Roosendaal bestaat tien jaar. Daarom wordt er aanstaande zondag een open dag gehouden in het crematorium. In de loop van de jaren is het aantal crematies gegroeid, van 540 per jaar naar 1040 in 2017.

Lees verder


donderdag 8 maart 2018

Besluitvorming begraafplaats Barneveld na de verkiezingen

De gemeenteraad van Barneveld heeft zich deze week gebogen over de uitbreiding van begraafplaats de Plantage in Barneveld. De begraafplaats moet worden uitgebreid vanwege een te kort aan ruimte voor nieuwe graven. Maar de raad heeft besloten om de besluitvorming over te laten aan de nieuwe raad na de verkiezingen, dat meldt de Barneveldsekrant.nl.

Lees verder


donderdag 8 maart 2018

35 Monuta-uitvaartverzorgers ontvangen eerste diploma Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU)

Nabestaanden zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed en met zorg georganiseerd wordt. Hierbij hechten zij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers te borgen is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) in het leven geroepen. Op 7 maart 2018 ontvingen de vijfendertig kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta dit vakdiploma. Het is de eerste keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU.

Lees verder


woensdag 7 maart 2018

Bouw eerste multiculturele uitvaartcentrum van start in Amsterdam-Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost krijgt het eerste multiculturele uitvaartcentrum van Amsterdam. Vandaag gaven de gemeente en initiatiefnemer Yarden Uitvaartorganisatie het startsein voor de bouw. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van bewoners, bestuur van stadsdeel Zuidoost en Yarden in vervulling.

Lees verder


woensdag 7 maart 2018

Gevulde urn bij Kringloopwinkel Steenwijk

Bij de Kringloopwinkel in Steenwijk is een urn (gevuld met as) achtergelaten. Medewerkers van de Kringloopwinkel hebben niet eerder een gevulde urn binnen gekregen. Ze zijn via sociale media bezig om de eigenaar van de urn te vinden, dat meldt het AD.

Lees verder


woensdag 7 maart 2018

Besluitvorming crematorium Weesp na de verkiezingen

Het college van Weesp gaat voor de verkiezingen geen onderzoek meer doen naar de mogelijkheden om een crematorium te realiseren op begraafplaats Landscroon, dat meldt het Weespernieuws.

Lees verder


dinsdag 6 maart 2018

Natuurbegraafplaatsen: de mogelijkheden en kosten (partner content)

Mensen hechten steeds meer waarde aan duurzaam leven, maar ook na de dood wordt er vaker gekozen voor een duurzame uitvaart. Zeventien procent van de Nederlanders kiest bewust voor een duurzame uitvaart met op zijn minst één duurzaam element. Hierbij kan gedacht worden aan een milieuvriendelijke kist, een groene rouwstoet of een biologisch afbreekbare urn. Er is echter nog een mogelijkheid die steeds populairder wordt: een natuurbegraafplaats.

Lees verder


maandag 5 maart 2018

Graven Lobith vernield

Grafschenners hebben tenminste tien graven op de begraafplaats van de Sint Willibrordusparochie in Lobith vernield, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


vrijdag 2 maart 2018

Hogere sterfte houdt aan

Het aantal overledenen is de afgelopen weken verder gestegen. In week 7 (12 tot en met 18 februari 2018) overleden 3622 personen. Dat waren er iets meer dan in dezelfde week vorig jaar en het hoogste aantal overledenen in een week deze winter. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


vrijdag 2 maart 2018

Coöperatie DELA opent vestiging in Duitsland

Vanaf 1 maart is coöperatie DELA actief op de Duitse markt. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar de van oorsprong Eindhovense coöperatie actief is. DELA start er met overlijdensrisicoverzekeringen.

Lees verder


donderdag 1 maart 2018

Begrafenissen gaan gewoon door tijdens de vorst

Het is erg koud, dat weet iedereen inmiddels. Maar ook tijdens deze dagen van strenge vorst wordt er gewoon begraven in Nederland. Begraafplaatsen hebben diverse trucs om bevroren grond los te krijgen, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder