Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2014

donderdag 31 juli 2014

Bakfiets als uitvaartvervoer

In schalkhaar heeft een familie de laatste wens van een overledene vervuld. De man wilde dat hij na zijn overlijden per bakfiets vervoerd zou worden naar het crematorium, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 31 juli 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Godding uitvaartzorg voor een waardig, respectvol en persoonlijk afscheid. (Maastricht)

Godding Uitvaart zorg staat voor een waardig, respectvol en persoonlijk afscheid. Vanuit een eigen kantoor in Maastricht worden uitvaarten deskundig en professioneel geregeld voor families uit de hele regio.

Lees verder


donderdag 31 juli 2014

Bijzondere fotoserie van de leegte die achterblijft MH17

The Empty Spaces Left Behind by Malaysia Airlines Crash is een bijzondere fotoserie van de lege ruimtes die de slachtoffers hebben achtergelaten. De foto’s zijn gemaakt door Ilvy Njiokiktjien, een Nederlandse fotograaf. Nadat de foto’s eerder werden gepubliceerd in The New York Times zijn ze nu ook te zien op de website van het NRC.

Lees verder


donderdag 31 juli 2014

Enquête Veere over toekomst begraafplaatsen

De gemeente Veere heeft een enquête geplaatst op haar website waarin burgers wordt gevraagd om hun mening te geven over de toekomst van de begraafplaatsen in de gemeente. De gemeente wil dat de exploitatie van de begraafplaatsen naar de toekomst toe beheersbaar blijft.

Lees verder


donderdag 31 juli 2014

Graven geruimd op algemene begraafplaats Ovezande

De gemeente Borsele laat in 2015 een aantal graven ruimen op de algemene begraafplaats in Ovezande. Het gaat om de graven in afdeling A. Families die willen voorkomen dat het graf van hun dierbare wordt geruimd kunnen contact opnemen met de gemeente.

Lees verder


donderdag 29 juli 2014

Begraafplaats Heiderust afgesloten na overvloedige regenval

Begraafplaats Heiderust in Rheden (Gld) is afgesloten nadat de hevige regen er voor veel schade heeft gezorgd aan graven en paden, dat meldt Omroep Gelderland. Meer dan 100 graven zouden zijn verzakt door de regenbuien van maandag.

Lees verder


donderdag 29 juli 2014

Auto-inbraak begraafplaats Laarmanshoek Ommen

Tijdens een bezoek aan het graf van een dierbare op begraafplaats Laarmanshoek in Ommen is er ingebroken in de auto van de bezoeker, dat meldt de Stentor. De inbraak vond afgelopen zondag plaats.

Lees verder


donderdag 28 juli 2014

Nabestaanden verdrietig na diefstal beeld op begraafplaats Zegestede

Hans en Lieke Hillerström uit Roosendaal hebben tot hun schrik ontdekt dat een grafrover heeft toegeslagen op het graf van hun vrouw en moeder, dat meldt BN De Stem. Het mooie bronzenbeeld dat op het graf stond is door harteloos tuig van het graf geroofd. Op haar Facebook profiel laat Lieke weten dat ze verbijsterd is door de diefstal.

Lees verder


donderdag 28 juli 2014

Video: Verontwaardiging over diefstal en vernieling begraafplaats Vredenhof

Grafschenners hebben dit weekend bronzen voorwerpen gestolen op begraafplaats Vredehof in Amsterdam. Daarnaast zijn er ook graven moedwillig vernield. Nabestaanden laten aan AT5 weten dat ze zich afvragen waar het moraal is gebleven in onze samenleving.

Lees verder


donderdag 24 juli 2014

Bestuursstructuur van NARDUS gewijzigd

Tijdens de algemene vergadering van 17 juli 2014 hebben de leden unaniem ingestemd met de Statutenwijziging van Nardus. Hiermee is officieel besloten om de bestuursstructuur van Nardus te veranderen.

Lees verder


donderdag 23 juli 2014

Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven.

Lees verder


donderdag 23 juli 2014

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: 44 jaar.

Ik ben recent 44 jaar oud geworden. Een mooie leeftijd, denk ik. Ik prijs elk jaar dat ik ouder word. Elke rimpel, elke fysieke verandering die bij een ouder wordend lichaam hoort, koester ik. Want ik leef. Ik heb teveel mensen gekend die jong stierven om het ouder worden nog te kunnen betreuren of in negatieve zin te bezien als een aftakelingsproces.

Lees verder


donderdag 22 juli 2014

Beheerder wil helmen oorlogsgraven verankeren tegen diefstal

Na de diefstal van een helm op het oorlogsgraf van Jan Koolhaas twee weken geleden, wil de beheerder van de begraafplaats aan Munnikenweg in Veenendaal extra maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 22 juli 2014

Asverstrooiing per heliumballon vanaf de middenstip van het FC Utrecht stadion “de Galgenwaard”

Een Hengeloos bedrijf biedt binnen Europa de unieke mogelijkheid om de as van uw dierbare te verstrooien op 25 kilometer hoogte in de atmosfeer middels een indrukwekkende ballon van bijna 2 meter doorsnede.

Lees verder


donderdag 21 juli 2014

Geldermalsen gaat op grote schaal graven ruimen

De gemeente Geldermalsen wil komend jaar 435 graven gaan ruimen. Het ruimen is nodig om de capaciteit van de begraafplaatsen op peil te houden. Het gaat om graven op vijf verschillende begraafplaatsen in de gemeente Geldermalsen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 18 juli 2014

Video: Bedrijfsfilm SCB Zoom- en Zegestede

De stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede beschikt over twee vestigingen. Zegestede in Roosendaal en Zoomstede in Bergen op Zoom. Beide locaties beschikken over een modern crematorium en een urnenpark en Zegestede ook over een begraafplaats. In deze film maakt u kennis met de mensen achter Zoom- en Zegestede en krijgt de kijker een duidelijk beeld van de faciliteiten en diensten van Zoom- en Zegestede.

Lees verder


donderdag 16 juli 2014

Vader vraagt publiek te helpen om foto overleden dochter mooier te maken

Een bijzondere oproep op website Reddit. Een vader uit het Amerikaanse Ohio vraagt het publiek om hem te helpen aan een mooi plaatje van zijn overleden dochter. Omdat het meisje alleen maar met allemaal slangetjes in haar gezicht en op haar lichaam is gefotografeerd hoopt hij dat mensen willen helpen om een plaatje van haar te maken waarop niet te zien is dat ze in het ziekenhuis lag, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 15 juli 2014

Glane krijgt enorm grafkeldercomplex

In Glane, nabij Enschede, wordt één van de grootste grafkeldercomplexen in Europa gebouwd. Het complex komt achter het klooster van St. Ephrem te liggen en is bedoeld voor de Syrisch-orthodoxe kerkgemeenschap, dat meldt Tubantia.

Lees verder


donderdag 15 juli 2014

Drie nieuwe titels in boekenlijst Uitvaart.nl

Er zijn drie nieuwe titels toegevoegd aan de boekenlijst van Uitvaart.nl. Het gaat om de boeken 'Vandaag is anders' van Ilonka M. Jansen, 'Iedereen zegt dat ik mag huilen' van Esther Kant en Machteld Hardick en 'De dood is een Filosoof' van Tobias Hürter.

Lees verder


donderdag 14 juli 2014

Dronken Rotterdammer slaapt op kist in algemeen graf

Op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam heeft zich zaterdag een uiterst bizar incident voorgedaan. Een uitvaartleider ontdekte vlak voor de ter aardebestelling van een overledene dat er iemand in het graf lag te slapen. Het bleek een man te zijn die ladder zat was, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 14 juli 2014

Yarden & de Vries, nieuwe uitvaartonderneming in Leiden e.o.

Eke de Vries start op 1 juli 2014 een nieuwe uitvaartonderneming, onder de naam Yarden & De Vries, Uitvaartzorg Leiden e.o. Eke de Vries is zeker geen nieuwkomer in de uitvaartbranche. Met ruim 8 jaar ervaring en zo’n 700 uitvaarten op zijn naam, weet hij heel goed wat de mogelijkheden voor een uitvaart zijn.

Lees verder


donderdag 10 juli 2014

Troostkoffers voor Hospice Het Alteveer Assen

Op maandag 30 juni hebben de medewerkers van Hospice Het Alteveer in Assen twee troostkoffers van het Monuta Charity Fund ontvangen. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta ontwikkelde deze troostkoffers speciaal om kinderen en jongeren op de juiste manier te kunnen ondersteunen na een overlijden.

Lees verder


donderdag 8 juli 2014

Maandblad voor Uitkerings Gerechtigden roept op tot gratis borrelen op uitvaarten

Het Maandblad voor Uitkerings Gerechtigden, MUG, wijst haar lezers op 'crematiecrashen', ofwel "koffiedrinken bij de as van uw overleden stadsgenoot".

Lees verder


donderdag 8 juli 2014

Nabestaanden hebben moeite om accounts overledene te verwijderen

Nabestaanden hebben soms wel een half jaar werk aan het verwijderen van social media accounts van overledenen, dat meldt Spitsnieuws. Sommige social media vragen om extreem veel documenten die opgestuurd moeten worden naar het hoofdkantoor in San Francisco.

Lees verder


donderdag 7 juli 2014

Uitvaart.nl biedt hulp direct na overlijden

De rubriek Directe Hulp op Uitvaart.nl is compleet vernieuwd. Deze biedt de meest praktische èn complete checklists voor mensen die geconfronteerd worden met het overlijden van een dierbare. Zo kunnen nabestaanden onderwerpen selecteren die exact aansluiten bij hun persoonlijke situatie. Gaat het bijvoorbeeld om een overlijden in het binnen- of buitenland? Had de overledene wel of geen kinderen? Zo ontvangen zij alleen informatie die voor hen op dat moment relevant is.

Lees verder


donderdag 6 juli 2014

Man ligt twee jaar dood in woning Amsterdam

In een woning aan de Burgemeester van de Pollstraat in Slotermeer in Amsterdam is het lichaam gevonden van een man. De politie gaat er vanuit dat de man twee jaar dood in zijn woning heeft gelegen, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 6 juli 2014

Busmaatschappij stuurt ouders verongelukte man boete

De ouders van een 29-jarige man die bij een eenzijdig ongeval in de buurt van Antwerpen verongelukte zijn verbijsterd door een bizarre brief van busmaatschappij De Lijn. De busmaatschappij heeft de ouders een boete van 109,75 aangezegd omdat het fatale ongeluk van hun zoon zorgde voor een vertraging voor een bus van de maatschappij, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Uitvaartverzorger Julianadorp moet informatie over DELA van site halen

Afscheidshuis De Vlindertuin uit Julianadorp heeft alle informatie op haar site waarbij de naam van DELA Uitvaartzorg werd genoemd verwijderd. De uitvaartverzorger voorkomt hiermee een gang naar de rechter, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Nijmegen onderzoekt mogelijkheid extra kleinschalig crematorium

De gemeente Nijmegen wil een kleinschalig crematorium laten realiseren op De Grift in het Waalsprongebied, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Grafsteen op graf prins Friso

Op het graf van prins Friso is een grafsteen geplaatst. Op het monument staat de volledige naam van de prins en zijn geboorte- en sterfdag.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Start bouw crematorium Oosterhout

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe crematorium in Oosterhout zijn begonnen. De kleedkamers van VV Oosterhout die nu nog op de plek staan waar straks wordt gecremeerd worden momenteel gesloopt, dat meldt BN De Stem.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Liefdesbrieven gevonden op begraafplaats Rozendaal

Een wandelaar heeft een bijzondere vondst gedaan in het bos bij de begraafplaats van het Gelderse Rozendaal. In een doosje met Chinese tekens zaten diverse liefdesbrieven gericht aan een onbeantwoorde liefde, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 2 juli 2014

Monuta en Belastingdienst ondertekenen convenant Horizontaal Toezicht

Maandag 30 juni hebben Monuta en de Belastingdienst het convenant Horizontaal Toezicht ondertekend. Met horizontaal toezicht wil de Belastingdienst samenwerking veel meer centraal zetten. Normaliter controleert de Belastingdienst een aangifte achteraf. Met deze nieuwe aanpak worden er echter afspraken gemaakt tussen de Belastingdienst en de belastingplichtige en worden zaken van tevoren afgestemd, waardoor veel controles achteraf overbodig worden.

Lees verder


donderdag 1 juli 2014

In 2013 meer uitvaarten voor rekening van gemeenten

In Nederland zijn vorig jaar ruim 1.900 mensen overleden voor wie de gemeente de uitvaart heeft moeten verzorgen. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2012. Het aantal uitvaarten dat gemeenten met meer dan 100.000 inwoners hebben verzorgd, is in 2013 echter met meer dan 10 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) onder gemeenten, uitgevoerd in samenwerking met Stimulansz.

Lees verder


donderdag 1 juli 2014

Drukbezochte inspiratiedag op natuurbegraafplaats Heidepol

Op zaterdag 21 juni vond een inspiratiedag plaats op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem / Ede. Heidepol is inmiddels twee jaar open, maar voor de meeste bezoekers was het een eerste kennismaking met de rust en schoonheid op de natuurbegraafplaats en met natuurbegraven.

Lees verder


donderdag 1 juli 2014

Zuiderbegraafplaats krijgt Feyenoordvak

De Zuiderbegraafplaats in Rotterdam krijgt deze zomer een Feyenoordvak. In het vak is het voor Feyenoordsupporters mogelijk om een bijzondere laatste rustplaats te hebben. Er wordt zelfs een deel van de grasmat uit de Kuip voor verplaatst, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 1 juli 2014

Ritueelbegeleiders bij afscheid

Eind juni hebben 16 ritueelbegeleiders de opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’ bij Het Moment afgerond met een diploma. Deze rites de passage is gevierd met vrienden en familie. Sommigen zijn vanaf het begin actief binnen een kerkgemeenschap, werkzaam in de uitvaartbranche of zelfstandige ondernemer, anderen hebben een carrière-switch voor ogen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder