Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2005

donderdag 31 maart 2005

De nieuwe STRAX ligt weer in de winkels

Nummer 3 behandelt enkele goed gekozen onderwerpen, zoals ‘Het verdriet van Nederland’ over de collectieve rouw bij de dood van bekende Nederlanders en ‘Na de zondvloed’, over hoe Atjehers het verlies van hun geliefden verwerken.

Voor meer informatie, zie Strax-magazine.nl

Lees verder


woensdag 30 maart 2005

Cryomeren nieuwe naam vriesdrogen

Cryomeren is als nieuwe naam voor viesdrogen uit de bus gekomen bij een wedstrijd van het tijdschrift Onze Taal. Vriesdrogen zou een nieuwe vorm van uitvaart kunnen worden, naast begraven en cremeren. Eind vorig jaar deed Peter van Wageningen, directievoorzitter Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging in Onze Taal en Actualiteitenrubriek 2Vandaag een oproep om een nieuwe naam te bedenken voor vriesdrogen. Hierop reageerde een recordaantal van meer dan 1.200 mensen die 750 verschillende namen hebben bedacht.

Lees verder


woensdag 30 maart 2005

Aanzienlijke reductie kwikuitstoot crematoria

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft onlangs een filterconvenant gesloten met het Ministerie van VROM. Het convenant betekent een aanvulling op de Nederlandse Emissie Richtlijn (NeR) met als doel de uitstoot (emissie) van kwik door crematoria te laten voldoen aan de aanbeveling uit het OSPAR-verdrag. Dit verdrag is opgesteld ter bescherming van het (zee)milieu in het noordoostelijke Atlantische gebied. In dit verdrag is de emissie-eis voor kwik maximaal 0,2 mg per kubieke meter. Met behulp van een filter met actieve kool wordt de uitstoot van kwik (en een aantal andere stoffen) tussen 2006 en 2012 teruggebracht tot ver onder deze eis: 0,01 tot 0,02 mg per kubieke meter. Reden om de filters te installeren zijn de verwachte stijging van de te verwerken hoeveelheid kwik. Cremeren kent een toenemende populariteit en Nederlanders worden steeds ouder. Als gevolg van dit laatste neemt het aantal amalgaamvullingen - die kwik bevatten - toe.

Lees verder


woensdag 23 maart 2005

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Daelwijck

Op dinsdag 5 april 2005 houdt Yarden Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht een herdenkingsconcert. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond brengt zangeres Bernadette Gallis de Mauthausen Ballade in het Grieks en Nederlands ten gehore en wordt een lichtjesceremonie voor nabestaanden gehouden.

Lees verder


maandag 21 maart 2005

Wegens gezondheidsredenen "PER DIRECT TE KOOP": Pregrave!

Zoals bekend binnen de sector, kan de levering van een definitief
grafmonument maanden op zich laten wachten. Tijdens deze wachtperiode ligt
een graf er vaak "kaal" en onverzorgd bij, wat voor de nabestaanden een
doorn in het oog is, PreGrave heeft hiervoor de oplossing! en wel in de vorm
van een tijdelijk natuurstenen grafmonument.

Naast het leveren van een regulier grafmonument en accessoires waarbij de
prijs / kwaliteitsverhouding, assortiment, snelheid van leveren en goede
dienstverlening centraal staan, heeft PreGrave als enige in Europa (beschermd middels een Nederlands octrooi, het Europese octrooi is in een afrondende fase) de verhuur van tijdelijke natuurstenen grafmonumenten in haar pakket van dienstverlening.

Lees verder


donderdag 17 maart 2005

Trainingen van Expertisecentrum Rouw/In de Wolken

De tweejarige opleiding Omgaan met Verlies 2005-2007 zit momenteel nagenoeg vol. Maar er is nog wel mogelijkheid tot het volgen van een van de kortere trainingen.

Jong verlies
Deze tweedaagse gaat over rouw bij kinderen van nul tot twaalf jaar. Hoe rouwen jonge kinderen, hoe uiten ze hun verdriet? Hoe kunnen we contact maken met hen en hen helpen in het omgaan met het verlies? Hoe kunnen we hierbij afstemmen met de ouder(s) en de verantwoordelijkheid bij deze ouder(s) laten?
De training bestaat uit vijf dagdelen en vindt plaats op 25 en 26 mei 2005.

Lees verder


donderdag 17 maart 2005

Winter op de begraafplaats

De hevige sneeuwval in de eerste week van maart leverde mooie beelden op in het hele land. Uiteraard zag De Nieuwe Ooster (Amsterdam) er prachtig uit in de sneeuw. Ook de doodgraverswoning (ofwel de directeurswoning) waar het Nederlands Uitvaart Museum (NUM) gevestigd wordt zag er fraai uit, zoals uit de foto blijkt. Voor meer winterse foto’s, kunt u hier klikken.

Lees verder


dinsdag 15 maart 2005

Crematorium en Begraafplaats Beukenhof BV gecertificeerd

Sinds kort is Beukenhof BV, crematorium en begraafplaats Schiedam, de trotse bezitter van het ISO 9001 certificaat. Hiermee is Beukenhof naar alle waarschijnlijkheid het eerste crematorium en begraafplaats in Nederland dat is gecertificeerd.

Het moment van de certificering kan niet beter uitkomen. De afgelopen periode is 'de uitvaartbranche' behoorlijk in het nieuws. Beukenhof is geen uitvaartondernemer maar fungeert wel als laatste schakel in de uitvaartbranche.

Lees verder


dinsdag 15 maart 2005

In Memoriam Top 50 op NCRV radio

Wordt het “Waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp, de rock-klassieker “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin of “Waarom nou jij” van Marco Borsato? Welk lied wordt het meest gedraaid bij uitvaartdiensten? In de nacht van zondag op maandag aanstaande presenteert Victor Posthuma de In Memoriam Top 50 van liedjes die mensen troost geven. De Top 50 is samengesteld op basis van de verzoeknummers bij uitvaart-maatschappijen. In de uitzending vertellen luisteraars live over hun muzikale herinneringen aan overledenen.

De In Memoriam Top 50 is onderdeel van het project Doden zijn niet stil, dat in de Stille Week voor Pasen plaatsvindt. Op internet, radio en televisie laat de NCRV merken dat mensen die overleden zijn nog steeds zeggingskracht hebben.

Lees verder


dinsdag 15 maart 2005

Een bijzonder rouwcentrum in Rotterdam

Op begraafplaats Hofwijk in Rotterdam-Overschie verscheen in 2004 een rouwcentrum dat in eerste instantie is gericht op ouders die een kind hebben verloren. Het mag bijzonder heten om in deze tijd van efficiëntie en kostendekkendheid een gebouw zodanig te verbouwen dat het een plek is geworden waar mensen ‘rustig’ de tijd mogen nemen om te rouwen.

Lees verder


maandag 14 maart 2005

Leerhuizen Palliatieve Zorg

Docenten van Leerhuizen Palliatieve Zorg, Marinus van de Berg en Frans Baar, verzorgen inleidingen over palliatieve zorg. In hun inleidingen geven zij aandacht aan lichamelijke pijn en symptomen, aan palliatieve sedatie en euthanasie. Ook wordt gesproken over angst, verdriet en hoop, over afronding en afscheid in waardigheid en zorg om elkaar.

Leerhuizen Palliatieve Zorg richt zich niet alleen op patiënten, professionals en vrijwilligers, zij richt zich ook op familieleden, vrienden en naasten die veel baat hebben bij goede informatie en hun vragen willen voorleggen aan mensen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg.

Lees verder


maandag 14 maart 2005

Kisten worden steeds groter

Als er iets opviel tijdens de uitvaartbeurs vorig jaar, dan was het het enorm gevarieerde aanbod aan kisten. Naast de bekende kisten van spaanplaat en massief hout worden de design-kisten en exemplaren met een handgeschilderde of gepaintbrushte afbeelding steeds populairder de laatste jaren. Een meer recente ontwikkeling is het aanbod van grote en luxueuze kisten. Buitenmodel maten kunnen echter problemen opleveren op de begraafplaats. En voldoen alle kisten wel aan de milieu-eisen?

Lees verder


vrijdag 11 maart 2005

Jaarverslag 2004 van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen staat online!

In 2004 is de Ombudsman van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen in totaal 93 maal door nabestaanden, opdrachtgevers en ondernemers geraadpleegd. Daarnaast zijn 5 klachten uit 2003 afgehandeld. De aard van deze raadplegingen en de uitkomst van de klachtbehandeling kunnen als volgt worden onderverdeeld:
A.vragen op uitvaartgebied: 17
B.klachten welke klagers naderhand niet hebben doorgezet: 2
C.klachten waartoe de Ombudsman onbevoegd is: 18
D.klachten waarbij de Ombudsman niet-ontvankelijk is: 18
E. klachten die als onterecht zijn beoordeeld: 22
F.klachten die als terecht zijn beoordeeld: 19
G.nog in behandeling per ultimo 2004: 1
Het complete jaarverslag staat nu online, zie www.klachteninstituutuitvaartwezen.

Lees verder


vrijdag 11 maart 2005

Plan voor een islamitische begraafplaats midden in Amsterdam

Er verschijnen steeds meer islamitische begraafplaatsen in Nederland. Meestal zijn ze een onderdeel van de reeds bestaande gemeentelijke begraafplaats en zijn ze alleen als islamitisch te herkennen door de graven en de opschriften. Om de discussie over islamitisch begraven aan te zwengelen, bedacht architect Furkan Köse een ontwerp voor een islamitische begraafplaats met moskee midden in een drukke volkswijk in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 10 maart 2005

KRO-uitzending over misstanden in de uitvaartbranche.

In de KRO-uitzending van het programma ‘1opdeMiddag’ van donderdag 10 maart 2005 op radio 1, is tussen 16.30 en 17.00 uur aandacht besteed aan ‘Misstanden in de uitvaartbranche’.

Onder leiding van Liesbeth van der Kruit namen de Stichting de Ombudsman de heer C. van Marle, de Ombudsman Uitvaartwezen de heer G. Morren en de secretaris van De NUVU de heer Joh. C. Hoekman aan het gesprek deel.

Aan de hand van enkele casus en reacties van consumenten werd ingegaan op klachten welke voornamelijk betrekking hadden op onduidelijke polisvoorwaarden van (landelijke) natura-uitvaartverzekeraars en ernstige fouten in de uitvoering van uitvaarten. Ook het keurmerk voor de uitvaartbranche, waaraan op dit moment wordt gewerkt, kwam kort aan de orde. Dit is echter nog te prematuur om daar op in te kunnen gaan.

Lees verder


woensdag 9 maart 2005

Koninklijke uitvaarten in Yarden Crematorium Rotterdam

Op dinsdag 22 maart 2005 houdt Yarden Crematorium Rotterdam aan Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid) de lezing ‘Sterven en rouw bij de Oranjes’. Oranje-kenner, televisiecommentator en schrijfster drs Reinildis van Ditzhuyzen verzorgt deze audiovisuele presentatie van 20.00 tot 21.45 uur (ontvangst 19.30 uur). Koninklijke uitvaarten lijken een voorbeeldfunctie te hebben voor veel Nederlanders. Tradities worden gecombineerd met moderne uitingen van rouw en de persoonlijke voorkeur van de overledene. Reden voor het crematorium om belangstellenden nader kennis te laten maken met uitvaarten bij de Oranjes.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder