Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2020


Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

20 oktober 2020

Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

Eén keer per jaar veranderen de gedenkparken van De Nieuwe Noorder & Ooster in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Dit jaar geven wij een andere invulling aan deze lichtjesavond.


Nieuwe editie Vakblad Uitvaart onder meer over processen bij niet-natuurlijk overlijden

20 oktober 2020

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart onder meer over processen bij niet-natuurlijk overlijden

Uitvaartondernemers worden soms geconfronteerd met een niet-natuurlijk overlijden. Wat gebeurt er tot het vrijgeven van het lichaam en wat maken nabestaanden mee? Hoe wordt samengewerkt? Vakblad Uitvaart sprak uitgebreid met de betrokken partijen. In het nieuwe nummer tevens aandacht voor een CNV-enquête over rouw én over online therapie bij rouwverwerking in coronatijd.


20 oktober 2020

Activiteiten Natuurbegraafplaats Bergerbos

Naar traditie organiseert Natuurbegraafplaats Bergerbos normaal gesproken een Stiltewandeling en Plantendag voor nabestaanden die hun dierbare op onze natuurbegraafplaats begraven hebben. Maar dit jaar is alles anders. Het Corona-virus maakt dat we een pas op de plaats moeten maken samen. Dat betekent dat dit jaar de Stiltewandeling afgelast wordt.


20 oktober 2020

Alom Gedenken 2020 online met Jetta Klijnsma

De 12de editie van het Alom Gedenken vindt dit jaar, vanwege de maatregelen rondom het COVID-19-virus, op een andere wijze plaats dan andere jaren. Het is online te volgen via een link op onze website www.alom-gedenken.nl vanaf 25 oktober vanaf 18.30 uur.


Tentoonstelling: This Body that once was you

19 oktober 2020

Tentoonstelling: This Body that once was you

Mediteren over de eigen dood in een veld van verneveld botstof. Tentoonstelling This body that once was you is een individuele audio-ervaring waarin men sterft als voorbereiding op het onvermijdelijke einde. De installatie van Babs Bakels en Vibeke Mascini is op afspraak te bezoeken op 17,18, 23, 24 en 25 oktober in puntWG, Amsterdam.


19 oktober 2020

Twee mogelijke locaties voor islamitische en hindoeïstische uitvaarten

De gemeente Rotterdam heeft twee locaties op het oog voor islamitische en hindoeïstische uitvaarten. Daarnaast is de gemeente nog opzoek naar een begraaflocatie voor liberale joden. Er is bij verschillende geloofsgemeenschappen behoefte aan eigen uitvaartlocaties.


16 oktober 2020

Sterfte neemt niet verder toe

In week 41 (5 tot en met 11 oktober) overleden naar schatting 2 950 mensen. Dit is net iets minder dan een week eerder, toen er 2 977 mensen overleden. De sterfte in week 41 is daarmee ongeveer 150 hoger dan verwacht voor deze periode. De hogere sterfte valt samen met de opkomende tweede golf van de corona-epidemie in Nederland. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


15 oktober 2020

Viering Allerzielen Alom gaat niet door

Helaas gaat de geplande viering Allerzielen Alom dit jaar (op 4 november) niet door. De organisatie - die geheel uit vrijwilligers bestaat - heeft dit besloten vanwege de coronamaatregelen. Ze hopen u weer te zien op 3 november 2021.


14 oktober 2020

Stentor onderzoekt draagvlak natuurbegraafplaats Ermelo

De redactie van de Stentor heeft onderzoek gedaan naar het draagvlak voor de komst van een natuurbegraafplaats in het Leuvenumse bos in Ermelo. De uitkomst van het onderzoek is dat de natuurbegraafplaats een welkome voorziening is.


13 oktober 2020

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen (download routekaart)

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE