Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2021


24 september 2021

Resten uit graven Zusters van Liefde Moergestel worden gecremeerd

De begraafplaats van de Zusters van Liefde in Moergestel wordt geruimd. De resten van de zusters die er zijn begraven worden geruimd en daarna gecremeerd.


Gouden Terebinth 2022: prijs steunt het funeraire erfgoed

23 september 2021

Gouden Terebinth 2022: prijs steunt het funeraire erfgoed

De Gouden Terebinth is een nationale prijs die in februari 2022 voor de vierde keer door de stichting Terebinth wordt uitgereikt. Winnaar wordt de organisatie/instantie of de persoon die zich in 2020-2021 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van funerair erfgoed. Dat kan door concrete zorg, maar ook door er op een bijzondere manier aandacht voor te vragen, via media, boekpublicaties, film en video. Meedoen kan tot 21 oktober 2021.


23 september 2021

Zoon Kees Veldboer wordt directeur van Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens directeur Kees Veldboer, die afgelopen zomer plotseling overleed, wordt opgevolgd door zijn zoon. Zijn zoon, Kees Veldboer, heeft dezelfde naam als zijn vader.


Terenbinth 2021-3 verschenen

22 september 2021

Terenbinth 2021-3 verschenen

Rode draad in dit nummer is het 35-jarig bestaan van Terebinth. Voor de blik op het verleden inclusief de ontwikkelingen sinds 1986 zorgen een interview met Marinus van den Berg, een van de oprichters, en het in memoriam van Frans Renssen, ook iemand van het eerste uur. Voorzitter Bert Lever schrijft over het verleden, maar vooral ook over de toekomst van de stichting.


Inspiratiedag Natuurbegraafplaats zaterdag 25 september

22 september 2021

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats zaterdag 25 september

Op zaterdag 25 september organiseert Natuurbegraafplaats Hoogengraven een inspiratiedag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennis maken met natuurbegraven en een groene uitvaart. Er zijn rondleidingen, een inspiratiemarkt, demonstraties en het ontvangsthuis met ruimte voor een plechtigheid en nazit is geopend.


21 september 2021

Lijkenhuisje Joodse begraafplaats krijgt onderhoud

Het mataheerhuisje op de Joodse begraafplaats in Veenendaal wordt momenteel gerenoveerd. Het oude lijkenhuisje was hard toe aan grondig onderhoud.


20 september 2021

Legendarische Volkswagen bus als rouwauto

Dunweg heeft een prachtige, bijzondere rouwauto erbij: de klassieke Volkswagen bus. De bus komt uit Brazilië en dateert uit 1973.


20 september 2021

Bijna 300 graven geruimd op begraafplaats Hellendoorn

Bijna 300 graven op de algemene begraafplaats aan de Ninalaan in Hellendoorn worden geruimd. Door de graven waar niet meer voor wordt betaald te ruimen kunnen de graven opnieuw worden uitgegeven.


17 september 2021

Uitvaarten vanaf 25 september weer (nagenoeg) als voor corona

Premier Rutte en minister De Jonge maakten deze week bekend dat de samenleving weer verder open kan gaan. De 1,5 meter samenleving komt daarmee ten einde en voor de uitvaartbranche betekent dit alles weer wordt zoals het was voor corona.


17 september 2021

Te weinig ruimte voor nieuwe graven in Bunschoten

Op de begraafplaatsen in Bunschoten is nog maar weinig ruimte voor nieuwe graven. Dat komt omdat het begraafpercentage in Bunschoten nog altijd rond de 90 procent ligt en de gemeente voorlopig geen graven wil ruimen.

Krijgen nabestaanden in ziekenhuizen Twente een neutrale- of een reclamefolder?

Krijgen nabestaanden in ziekenhuizen Twente een neutrale- of een reclamefolder?

11 augustus 2021

Als iemand komt te overlijden in het ziekenhuis dan wordt de overledene overgebracht naar het mortuarium. Daar wordt de noodzakelijke zorg verleend en wordt de overledene in een koeling geplaatst. De eerste drie uur in het mortuarium zijn voor rekening van het ziekenhuis, maar niet noodzakelijke zorg en een langer verblijf van meer dan drie uur zijn voor rekening van de nabestaanden. Nabestaanden krijgen daarom altijd informatie over de regels en kosten van het mortuarium uitgereikt. Het is de bedoeling dat nabestaanden neutrale informatie krijgen zonder verwijzingen naar een specifieke uitvaartondernemer, maar dat zou bij het MST in Enschede, ZGT Hengelo en Almelo niet altijd het geval zijn.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 mei 2021

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE