Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 2018


14 december 2018

Crematorium Zuylen weer in gebruik

Crematorium Zuylen in Breda is weer volledig in bedrijf. Bij de brand van eerder deze week is de crematie-installatie niet beschadigd, dat meldt Omroep Brabant. Na de brand werden al wel plechtigheden gehouden in Zuylen, maar de technische crematies vonden elders plaats.


14 december 2018

Woede over triest optreden handhaver tijdens uitvaart

Het gedrag van een handhaver in Rosmalen heeft gezorgd voor de nodige woede bij mensen die aanwezig waren bij de uitvaart van een meisje. De handhaver vond het nodig om de uitvaartondernemer die druk was met de uitvaart aan te spreken over de positie van de rouwauto.


As-verstrooiing in de natuur: nieuw strooiveld in Tilburg

14 december 2018

As-verstrooiing in de natuur: nieuw strooiveld in Tilburg

Ten noordwesten van Tilburg ligt bij het Blauwe Meer Gedenkbos De Spinder. Op dit prachtige landgoed was het al mogelijk om een gedenkveldje in te richten.
In samenwerking met Crematorium Tilburg hebben de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder nu ook een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.


13 december 2018

Natuur Hart van Berkelland op schema

Een GroenLinks-raadslid stelde onlangs de vraag of crematorium Hart van Berkelland wel voldoet aan de afgesproken natuurcompensatie. Die afspraken zijn gemaakt omdat er bomen gekapt moesten worden bij de bouw van het crematorium. Als het raadslid even de moeite had genomen om goed rond te kijken had hij gezien dat de natuur rond het crematorium zich prachtig ontwikkelt.


Overlast door zwarte rook uit crematorium Fine Vita

13 december 2018

Overlast door zwarte rook uit crematorium Fine Vita

Het crematorium van Fine Vita in Heteren ligt onder vuur. Bij crematies stoot het crematorium namelijk dikke zwarte rookwolken uit. Een buurman heeft een video gemaakt waarop te zien is dat zijn boerderij tijdens crematies helemaal in de rook wordt gezet. Directeur Albert van der Laan laat aan Omroep Gelderland weten dat het komt door een technisch mankement.


12 december 2018

Crematorium Zuylen zwaar beschadigd door brand

Een uitslaande brand heeft woensdagochtend veel schade veroorzaakt aan het crematorium aan de Tuinzigtlaan in Breda. Door de brand moet er voor crematies voorlopig worden uitgeweken naar andere crematoria. Plechtigheden kunnen wel doorgaan, deze worden nu gehouden in de aula van de begraafplaats Zuylen.


11 december 2018

Kritiek op commercieel vervoer dodelijke slachtoffers

Tot februari dit jaar schakelden de hulpdiensten in het Noorden van Nederland lokale uitvaartondernemers in als iemand bij een ongeluk om het leven was gekomen. Maar nu worden slachtoffers opgehaald door een grote commerciële partij en daar zijn hulpverleners niet blij mee, dat meldt RTV Noord.


Uitvaarthuis Glanerbrug zet de deuren open

10 december 2018

Uitvaarthuis Glanerbrug zet de deuren open

Op maandag 17 december zet Vredehof Uitvaartverzorging de deuren van het Uitvaarthuis Glanerbrug aan de Kerkstraat 14 wijd open. Van 19.00 tot 21.00 uur hebben de inwoners van Glanerbrug de mogelijkheid om rond te kijken in het Uitvaarthuis.


10 december 2018

Inbraak tijdens uitvaart

De politie Limburg waarschuwt nabestaanden voor uitvaart inbrekers. Dit soort inbrekers zijn mensen van het allerlaagste soort die via rouwadvertenties en berichten op sociale media mensen zoeken die naar de uitvaart van een dierbare moeten. Terwijl mensen afscheid nemen van hun dierbare wordt er bij hen thuis ingebroken.


10 december 2018

Levendige handel in donorlichamen

Het Amerikaanse Body Broker verdient veel geld met de handel in menselijke (donor)lichamen. Uit onderzoek van persbureau Reuters en Nieuwsuur blijkt dat ook Nederlandse ziekenhuizen gebruik maken van de diensten van dit bedrijf.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder