Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2023


27 september 2023

CVU wordt DELA

CVU Uitvaartzorg B.V. (Rotterdam) wordt DELA. Met de voorgenomen fusie van CVU Uitvaartzorg B.V. met DELA Uitvaartverzorging N.V. per 1 januari 2024 wordt de verzorging van uitvaarten van CVU-relaties voor de toekomst gewaarborgd.


27 september 2023

Crematorium Goutum bestaat vijftig jarig!

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat crematorium en uitvaartcentrum DELA Goutum werd geopend; het allereerste crematorium van Friesland. Om dit te vieren is iedereen welkom op een speciale jubileumdag op zondag 15 oktober.


Wat wil jij weten over resomeren?

25 september 2023

Wat wil jij weten over resomeren?

Aanstaande woensdag is de redactie van Uitvaartbranche.nl te gast in het nieuwe resomatorium in Ommeren. In het resomatorium interviewen wij eigenaar Erik van Zoest en Vincent van Leest, ambassadeur NL/BE Resomation Ltd. Heb jij een vraag over resomeren of bijvoorbeeld de resomator? Stel ze ons dan nemen we jouw vraag mee in ons interview.


22 september 2023

Herstel oude vloer begraafplaats Kovelswade

In de oude, karakteristieke aula van begraafplaats Kovelswade in Utrecht ligt nu nog tapijt. Maar onder dat tapijt zit een prachtige oude vloer die al tientallen jaren aan het zicht is onttrokken. Daar gaat binnenkort verandering in brengen.


21 september 2023

Aangifte tegen oud-voorzitter De Volharding

Het bestuur van de coöperatieve vereniging De Volharding in Den Haag heeft dinsdag 12 september de leden geïnformeerd dat aangifte is gedaan tegen oud-voorziter Constant Martini. Er zijn sterke aanwijzingen dat hij zich voor aanzienlijke bedragen onrechtmatig heeft verrijkt ten koste van de vereniging. De depositofondsen staan er gelukkig geheel buiten. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in behandeling.


Van mensen eindelijk verlost

20 september 2023

Van mensen eindelijk verlost

Zondag 15 oktober om 12.00 uur vindt op begraafplaats De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam een Dode schrijvers, Levende Woorden lezing plaats bij het graf van Frans Pointl


Themadag Biodiversiteit op begraafplaatsen

19 september 2023

Themadag Biodiversiteit op begraafplaatsen

Op donderdag 12 oktober organiseert de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen een themadag over Biodiversiteit op begraafplaatsen. In 2019 en 2020 organiseerde de LOB twee succesvolle studiedagen over Ecologisch groenbeheer. Sindsdien staat biodiversiteit hoog op de LOB-agenda. In het vakblad De Begraafplaats zijn in de afgelopen jaren diverse artikelen verschenen over dit onderwerp. En binnen de LOB heeft een werkgroep zich met de ontwikkeling van biodiversiteit op begraafplaatsen beziggehouden.


19 september 2023

Overleden superster komt tot leven dankzij AI

Volkswagen wordt onderzocht door een Braziliaanse reclamewaakhond vanwege het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in een commercial waarin de overleden Braziliaanse superster Elis Regina (36) tot leven wordt gewekt. De reclame wekt de indruk dat de artieste nog in leven is, wat tot ethische bezwaren leidt. Fans zijn verdeeld over de kwestie. De mogelijkheden van AI om overleden personen virtueel tot leven te brengen, zijn in opkomst, met zelfs digitale klonen die unieke toespraken op eigen begrafenis houden.


Ecoresomation: Expert in  Resomatie Technologie!

14 september 2023

Ecoresomation: Expert in Resomatie Technologie!

Ecoresomation, een vooraanstaande speler op het gebied van innovatieve milieutechnologieën, kondigt met trots hun baanbrekende producten aan die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we omgaan met menselijke en dierlijke overblijfselen. Met een team van experts afkomstig uit de wereld van de chemie en decennialange ervaring, heeft Ecoresomation de Eco Resomator ontwikkeld, een geavanceerd systeem dat respectvolle en duurzame oplossingen biedt voor de behandeling van overblijfselen.


14 september 2023

Rondleiding op begraafplaats Vincent van Gogh

Op begraafplaats van Hollandscheveld wordt morgen (vrijdag 15 september) een bijzondere rondleiding gehouden. Onderzoeker Albert Metselaar zal belangstellenden rondleiden over de begraafplaats waar schilder Vincent van Gogh werkzaam is geweest.

Podcast Volkskrant over eenzame uitvaart

29 november 2022

Joris van Casteren presenteert voor de Volkskrant een nieuwe serie podcasts die gaan over eenzame uitvaarten. Joris van Casteren is schrijver en dichter van de Stichting Eenzame Uitvaart. Samen met andere vrijwilligers zorgt hij ervoor dat eenzaam overleden mensen een waardig afscheid krijgen.


Lees verder

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >