Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2021


15 juni 2021

Geen natuurbegraafplaats op maisveld bij Kranenburg Zwolle

In Zwolle is men al sinds 2018 bezig met de plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren. De initiatiefnemers willen deze het liefst bij herdenkingspark Kranenburg aanleggen. Eerdere plannen werden al een paar keer afgewezen en het nieuwste plan om het maisveld bij de begraafplaats geschikt te maken voor natuurgraven is nu ook afgewezen door de gemeente.


Persoonlijke urnen bij Urnenwinkel.nl

15 juni 2021

Persoonlijke urnen bij Urnenwinkel.nl

Voor de as van fanatieke biljarter is de familie lange tijd op zoek geweest naar een urn in de vorm van een biljart. Op de urnen webshops was er niets te vinden dat in de richting kwam en steenhouwerijen zagen geen mogelijkheid een urn in deze vorm te maken.


15 juni 2021

NFI en politie starten uniek onderzoek naar nieuwe technieken voor zoektocht naar clandestiene graven

Een grondradar, een drone met multi-spectrale camera en een laserscanner (lidar). Stuk voor stuk tools in de zoektocht naar vermiste personen die vermoedelijk ergens onder de grond begraven liggen. De mogelijkheden om dit soort technieken onder realistische omstandigheden te testen waren altijd beperkt. NFI en de Landelijke Eenheid (LE) van de politie starten daarom nu met een uniek onderzoek op een natuurbegraafplaats van Natuurbegraven Nederland. De bedoeling is om met respect voor de grafrust ter plekke (nieuwe) technieken te onderzoeken, valideren en om de nodige data te verzamelen. Onder welke omstandigheden werken de methodes optimaal? Wat nemen die waar en wat juist niet?


15 juni 2021

Historische begraafplaats Huis te Vraag in gevaar door fietspad

De gemeente Amsterdam wil een snelfietspad aanleggen door begraafplaats Huis te Vraag in de Schinkelbuurt in Amsterdam. De sfeer op de begraafplaats komt daardoor in gevaar en daarom is de beheerder een petitie gestart om het fietspad van de begraafplaats af te houden.


14 juni 2021

Corné Mulders nieuwe voorzitter Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC)

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft een nieuwe voorzitter, Corné Mulders. Hij komt in de plaats van Jaap Blaak, die van een nieuwe levensfase gaat genieten.
Corné is sinds ruim een jaar werkzaam bij uitvaartorganisatie Monuta als directeur uitvaartverzorging.


13 juni 2021

Tientallen motoren bij afscheid omgebrachte jongen (14)

Bij het afscheid van de 14-jarige jongen die vorige week in een supermarkt in Hoogkerk werd omgebracht waren zaterdag tientallen motor- en trikerijders aanwezig. Ze reden voor de stoet uit naar het crematorium en vormden daar een erehaag.


13 juni 2021

Natuurbegraafplaats Naarden geopend

Landschapsarchitect Ada Wille en wethouder Barbara Boudewijnse hebben de nieuwe natuurbegraafplaats in Naarden officieel geopend. De twee hielden een speech tijdens de open dag die dit weekend werd gehouden.


11 juni 2021

Voldoende islamitische graven beschikbaar in Bergen op Zoom

Op de islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom geldt eeuwige grafrust. Daar is door de coronacrisis veel vraag naar. In de media ontstaat de indruk dat er bijna geen islamitische graven met eeuwige grafrust meer vrij zijn in ons land. Volgens de beheerder van de begraafplaats in Bergen op Zoom is er van ruimtegebrek helemaal geen sprake.


Geen geld voor natuurbegraafplaats Kranenburg Zwolle

11 juni 2021

Geen geld voor natuurbegraafplaats Kranenburg Zwolle

Er komt geen natuurbegraafplaats op herdenkingspark Kranenburg in Zwolle. Er is wel vraag naar een natuurbegraafplaats maar het kan financieel niet uit.


11 juni 2021

Ruim 27.000 Nederlanders overleden aan corona (periode tot en met februari)

Tussen maart 2020 en februari van dit jaar zijn ruim 27.000 Nederlanders overleden aan COVID-19, dat meldt het CBS.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE