Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2018


15 oktober 2018

Automobilist rijdt met auto begraafplaats Moergestel op

De politie is opzoek naar de bestuurder van een auto die dit weekend twee graven heeft vernield op de begraafplaats aan de Bosstraat, dat meldt WNL.tv.


15 oktober 2018

Mutsaers mag plan maken voor crematorium Best

De gemeente Best heeft uitvaartorganisatie Mutsaers toestemming te geven om plannen te maken voor de realisatie van een crematorium en een natuurbegraafplaats in Best. De beoogde locatie is een stuk grond dat grenst aan natuurgebied de Mortelen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Samen herdenken op 2 november in Gedenkpark Westerveld

12 oktober 2018

Samen herdenken op 2 november in Gedenkpark Westerveld

Op vrijdag 2 november organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en
Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis) een gedenkavond. Van 19.00 tot 20.30 uur biedt Westerveld de gelegenheid om gezamenlijk te herdenken en in het park een kaarsje op te steken. Ook is er een sfeervol verlichte wandelroute met daarlangs mooie gedichten en wordt op verschillende plaatsen live muziek verzorgd. Iedereen is welkom.


12 oktober 2018

Lichtjesavond op Westgaarde: vrijdag 2 november

Op vrijdag 2 november is het Lichtjesavond in Herdenkingspark Westgaarde. Het park is dan prachtig verlicht. Met een fakkeloptocht, gedichten, muziek en dans wordt samen stilgestaan bij de dierbaren die wij moeten missen. Iedereen is welkom.


12 oktober 2018

Begraafplaats Rijssen wordt begraafpark

De gemeente Rijssen stelt bijna 186.000 beschikbaar voor het herstellen van de oude begraafplaats. De begraafplaats heeft veel cultuurhistorische waarde en daarom wil de gemeente dat de begraafplaats ook voor de toekomst behouden blijft, dat meldt de Tubantia.


12 oktober 2018

Grond Bemmel onteigend voor crematorium

De gemeente Lingewaard gaat mogelijk een verzoek indienen om een stuk grond van een inwoner van Bemmel te onteigenen. De bewoner wil zijn land niet aan de gemeente verkopen. Lingewaard zegt de grond nodig te hebben om het nieuwe crematorium te ontsluiten, dat meldt de Gelderlander.


11 oktober 2018

Interview Jurgen Theunissen

Al op zijn 16e zette Jurgen Theunissen uit Nijmegen zijn eerste stappen in de uitvaartbranche. Nu heeft hij samen met zijn zakenpartner Koen een eigen uitvaartbedrijf.


11 oktober 2018

Besluit tweede crematorium Zwolle in 2019

De gemeente Zwolle heeft Respectrum Crematoria meer tijd gegeven om aan te tonen dat een tweede crematorium op Kranenbrug haalbaar is. Eigenlijk zou er eind dit jaar al een besluit worden genomen, maar Respectrum heeft meer tijd nodig, dat meldt de Stentor.


11 oktober 2018

Lichtjesavond begraafplaats Kleverlaan Haarlem

Op deze avond is de begraafplaats sfeervol verlicht, zijn er verschillende warmte- en belevingsplekken en wordt er gepaste muziek gespeeld.


11 oktober 2018

Plan crematorium Steenwijk (voorlopig) afgewezen

De gemeente Steenwijk en Respectrum Crematoria moeten opnieuw overleggen over een geschikte locatie voor het nog te bouwen crematorium. De gemeenteraad wees deze week een verzoek af om de beoogde locatie snel toe te wijzen, dat meldt de Stentor.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder