Nieuws

Facultatieve Dela
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2018


20 april 2018

CNV vakmensen: Eindelijk onderhandelingsresultaat Cao Uitvaart

Na lange, en soms moeizame onderhandelingen, hebben we uiteindelijk toch een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de Uitvaartbranche. Op een aantal punten hebben we goede afspraken kunnen maken. Maar we hebben lang niet op alle punten bereikt wat we hadden gehoopt.


20 april 2018

Extra urnenmuur op begraafplaats Lentfert

Er zijn nog maar vijf urnennissen vrij in de urnenmuur op begraafplaats Lentfert in Rijssen-Holten. De gemeente laat daarom een nieuwe urnennis bouwen op het nieuwe deel van de begraafplaats, dat meldt de Tubantia.


20 april 2018

Onderhandelingsresultaat CAO Uitvaartbranche 2018-2020

Op 17 april jl. is een onderhandelingsresultaat bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe tweejarige cao Uitvaartbranche. Er is een intensieve periode van overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.


6 mei 2018: Open dag Crematorium Tilburg

20 april 2018

6 mei 2018: Open dag Crematorium Tilburg

Op zondag 6 mei bent u tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom bij Crematorium Tilburg. U kunt kennismaken met alles wat het crematorium te bieden heeft bij een uitvaart, bij cremeren, begraven, herinneren en het bestemmen van de as van de overledene.
U kunt ook het nieuwe Grand Café Ode bekijken, de vierde locatie van het crematorium. Ode biedt veel mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid en is direct gelegen aan de Karel Boddenweg 7


19 april 2018

Spreeuwenpoep zorgt voor overlast op begraafplaats

Op de gemeentelijke begraafplaats in Wolvega hebben enige tijd duizenden spreeuwen gebruik gemaakt van de coniferen en sparrenbomen op de begraafplaats. Daardoor zijn de graven helemaal ondergepoept, dat meldt Stellingwerf.nl.


19 april 2018

Buren willen groene haag om natuurbegraafplaats Vlierden

De familie Linskens uit Vlierden geniet nu nog dagelijks van de rust en de natuur rond hun huis. Maar op het terrein van de buren wordt binnenkort een natuurbegraafplaats gerealiseerd en daar is de familie Linskens niet blij mee. Ze vrezen voor hun toekomstige uitzicht over de graven en rouwende nabestaanden, dat meldt ED.nl.


19 april 2018

Video: Herdenkingsboom op begraafplaats Emmeloord

Jeroen Stok uit Lelystad mag de herdenkingsboom maken die geplaatst zal worden op de begraafplaats in Emmeloord. De boom geeft nabestaanden de gelegenheid om een dierbare te herinneren, dat meldt Flevopost.nl.


18 april 2018

Peter Woolderink nieuwe beheerder begraafplaats

Vanaf 1 mei vervult Peter Woolderink de functie van beheerder van de gemeentelijke begraafplaats in Borne. Hiermee volgt hij Paul Oude Hesselink op die vol verve deze rol heeft vervuld. Een uitbreiding van middelen maakt dat de gemeente Borne de beheerdersfunctie en daarmee haar dienstverlening richting inwoners kan vergroten.


Tevreden standhouders na Uitvaartbeurs Amsterdam

17 april 2018

Tevreden standhouders na Uitvaartbeurs Amsterdam

Afgelopen zaterdag werd de derde editie van Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden in de historische Westerkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam. Duizenden consumenten en professionals uit de branche wisten de weg naar de Westerkerk te vinden.


17 april 2018

Nieuwe treurwilg op begraafplaats Rheden

De Stichting Oude Begraafplaats de Pinkel zorgt voor het onderhoud en behoud van de begraafplaats die behoort tot het cultuurhistorisch erfgoed in Rheden. De stichting zal op 25 april een nieuwe treurwilg planten op de begraafplaats, dat meldt Rheden.nieuws.nl.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder