Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2023


Marije Veldheer nieuwe directeur SCB Zoom- en Zegestede

3 februari 2023

Marije Veldheer nieuwe directeur SCB Zoom- en Zegestede

Per 1 februari is Marije Veldheer de nieuwe directeur van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Zij volgt de huidige directeur Annette van de Meene op, die na 8 jaar afscheid neemt.


3 februari 2023

DELA beperkt duur plechtigheden door drukte

DELA past de duur van plechtigheden aan tot maximaal 60 minuten aula en 60 minuten tijd in het horecadeel. DELA heeft hiertoe besloten vanwege de drukte.


3 februari 2023

Bijzondere bijstand voortaan voor meer Hilversummers

De gemeente Hilversum stelt de bijzondere bijstand voortaan ook beschikbaar voor Hilversummers die 130 procent van het minimumloon verdienen. Bijzondere bijstand is er voor mensen die weinig geld hebben en die voor een plotselinge uitgave komen te staan. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand de uitvaart van een dierbare moet betalen.


Eind januari geen oversterfte meer

3 februari 2023

Eind januari geen oversterfte meer

In januari overleden bijna 15 duizend mensen, dit zijn er ruim 1 250 (9 procent) meer dan verwacht. Er was oversterfte in de eerste twee weken van januari. In de laatste twee weken van januari was er geen oversterfte meer. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


Crematoria verzelfstandigen Vaillant Fonds

2 februari 2023

Crematoria verzelfstandigen Vaillant Fonds

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) verzelfstandigt het Vaillant Fonds. Dat ziet toe op de recycling van waardevolle metalen die vrijkomen bij crematies. Officieel is de opbrengst eigendom van de crematoria, maar zij geven het terug aan de maatschappij. Om de onafhankelijke positie van het Vaillant Fonds (dat al sinds 1997 bestaat) te benadrukken, leidt het voortaan een zelfstandig bestaan als Stichting. Een nieuwe huisstijl en website, https://vaillantfonds.nl/ , illustreren deze stap.


Zojuist verschenen De Begraafplaats, februari 2023

2 februari 2023

Zojuist verschenen De Begraafplaats, februari 2023

De nieuwe editie van vakblad De Begraafplaats, februari 2023, is verschenen. Bekijk hier de inhoud.


2 februari 2023

Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Haastrecht (video)

Op woensdag 1 februari onthult burgemeester Pauline Bouvy-Koene een herdenkingsbord voor 3 oorlogsslachtoffers op de begraafplaats in Haastrecht. Op het bord is een foto geplaatst en een korte levensgeschiedenis van Willem Adrianus Uittenbogaard, Theodorus Franciscus Verkaik en Jan Mook .


2 februari 2023

Crematorium Oldenzaal volgende week mogelijk weer open

Het crematorium in Oldenzaal gaat volgende week mogelijk weer open. Deze week is het crematorium noodgedwongen gesloten nadat het filtersysteem afgelopen maandag oververhit raakte.


1 februari 2023

Nieuw uitvaartcentrum Alphen voor de zomer open

Kramer Uitvaartzorg verbouwt de oude kerk van de Jehova’s getuigen, aan de Ouvertureweg in Alphen aan den Rijn, om tot een uitvaartcentrum met kleine aula. Het nieuwe uitvaartcentrum opent haar deuren als het goed is nog voor de zomer.


Video: Eenzame uitvaart in Rotterdam, maar niet alleen

1 februari 2023

Video: Eenzame uitvaart in Rotterdam, maar niet alleen

In Rotterdam komt het verschillende keren per jaar voor dat de gemeente een uitvaart moet regelen van een eenzaam overleden Rotterdammer. De regionale omroep RTV Rijnmond mocht onlangs een reportage maken van de begrafenis van een man die in november dood werd gevonden in zijn woning. Hij was al zo lang geleden overleden dat zijn identiteit via DNA moest worden vastgesteld.

Podcast Volkskrant over eenzame uitvaart

29 november 2022

Joris van Casteren presenteert voor de Volkskrant een nieuwe serie podcasts die gaan over eenzame uitvaarten. Joris van Casteren is schrijver en dichter van de Stichting Eenzame Uitvaart. Samen met andere vrijwilligers zorgt hij ervoor dat eenzaam overleden mensen een waardig afscheid krijgen.


Lees verder

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >