Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2019


15 oktober 2019

Weer uitvaartondernemer lastiggevallen na uitzending Undercover

Maandag, de dag na de veel besproken uitzending van Undercover in Nederland, werden al twee bedrijven uit de uitvaartbranche lastiggevallen en of bedreigd. Daar komt nu een derde uitvaartondernemer bij. Want dinsdagmorgen kreeg uitvaartondernemer Jan Vink uit Voorburg een scheldtelefoontje.


15 oktober 2019

‘Cremeren is een heidense gewoonte’

De Barneveldse Begrafenisvereniging bestaat dit jaar vijftig jaar. Reden voor de Barneveldse Krant om een uitgebreid interview te publiceren over de historie en de missie van deze reformatorische uitvaartvereniging waar cremeren nog taboe is.


15 oktober 2019

Vrijwilligers uit hele land restaureren Joodse begraafplaats Groningen

Ruim honderd vrijwilligers uit het hele land werken aan het herstel van de Joodse begraafplaats aan de Moesstraat in Groningen. In het komende jaar zullen ze een week lang in Groningen verblijven om de slecht onderhouden begraafplaats weer klaar te maken voor de toekomst.


14 oktober 2019

Erik Verweij Thanatopraxie uit Deventer lastiggevallen na uitzending Undercover

Tijdens de uitzending van Undercover in Nederland, over de misstanden bij een uitvaartbedrijf uit Voorburg werd de eigenaar steeds Erik V. genoemd. Dat blijkt nu een vervelend staartje te krijgen omdat sommige mensen denken dat het gaat om Erik Verweij van Verweij thanatopraxie uit Deventer. Maar Erik Verweij heeft helemaal niets te maken met Erik V. uit Voorburg.


14 oktober 2019

Yarden ziet af van crematorium Meerssen

Yarden heeft de gemeente Meerssen gevraagd om de verleende vergunning voor de bouw van een crematorium in de hoeve Weerterhof weer in te trekken. Het uitvaartbedrijf ziet vanwege bedrijfseconomische redenen af van de nieuwbouw, dat meldt de Limburger.


14 oktober 2019

Beschamende handelswijze uitvaartonderneming Voorburg

De uitzending van Undercover in Nederland heeft heel wat los gemaakt bij kijkers. Op sociale media wordt met verontwaardiging gereageerd op de handelswijze van een ‘uitvaartonderneming’ in Voorburg. Bij dit uitvaartbedrijf wordt totaal respectloos omgegaan met overledenen en hun nabestaanden.


Stap nu in de begrafenisauto die het  uitvaartvervoer definitief heeft veranderd

11 oktober 2019

Stap nu in de begrafenisauto die het uitvaartvervoer definitief heeft veranderd

Een bloemenauto, staatsieauto, overbrengauto, volgauto en huisbezoek-auto in één? Jazeker. Sinds kort is die auto er! Het is de Chrysler Pacifica die het allemáál te bieden heeft. Vanuit het label Multi Hearse heeft Budget Hearses onlangs deze indrukwekkende alleskunner in Europa geïntroduceerd. Dé alleskunner die het uitvaartvervoer definitief heeft veranderd.


Hoogste punt nieuw Monuta Afscheidshuis bereikt

11 oktober 2019

Hoogste punt nieuw Monuta Afscheidshuis bereikt

Het nieuw te bouwen Monuta Afscheidshuis aan de Ringweg Dorrestein 9 in Amersfoort heeft zijn hoogste punt bereikt. Samen met betrokkenen bij de bouw is onder het genot van een hapje en drankje de eerste mijlpaal gevierd. Naar verwachting opent het afscheidshuis op 1 januari 2020 haar deuren.


11 oktober 2019

Onenigheid over uitvaart bij De Rijdende Rechter

Na het overlijden van de moeder van Fred en Diana is hun zwager in de veronderstelling dat hij belt met DELA omdat moeder daar een verzekering had. Maar de zwager belt niet DELA, maar Uitvaart24. En dat is het begin van een flinke ruzie tussen de familie en Uitvaar24.


10 oktober 2019

BGNU wil slaatje slaan uit uitzending Undercover in Nederland

De BGNU hoopt de concurrentiepositie van uitvaartondernemers die geen BGNU-lid zijn te kunnen verzwakken. De BGNU grijpt de uitzending van undercover in Nederland aan om nog maar eens te pleiten voor een verplicht keurmerk. Nog voordat de uitzending is geweest spreekt BGNU al haar afschuw uit over de gemaakte opnames.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder