Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2022


20 mei 2022

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

De krapte op de arbeidsmarkt biedt volop kansen voor werkzoekenden, ook in de uitvaartbranche. Wederom zijn er nieuwe vacatures bijgekomen. Bekijk hier om welke vacatures dit gaat.


19 mei 2022

Daders gezocht na vernieling graven begraafplaats Daelwijck

Tijdens Koningsnacht zijn er vernielingen aangericht op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Het lijkt erop dat feestvierders na de nodige borrels de begraafplaats op zijn gegaan om graven te vernielen. De politie heeft namelijk koningsdagslingers gevonden bij de vernielde graven.


19 mei 2022

Kinderen maken grootste hemeltekening van Nederland

De 7 jarige Liv-Yvi verloor 3 jaar geleden haar zusje Giulia. Op zaterdag 21 mei, tijdens de eerste landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes, gaat ze samen met lotgenootjes de grootste hemeltekening van Nederland maken. Ze weet zeker dat haar zusje tussen de wolken speelt met andere overleden kinderen en dat Giulia de allermooiste ster is.


18 mei 2022

Vrijwilligers gaan begraafplaats Harmelen onderhouden

Op de oude algemene begraafplaats in Harmelen worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. De gemeente Woerden krijgt daardoor weinig inkomsten meer uit grafrechten en heeft daarom besloten om het onderhoud te beperken tot twee keer maaien per jaar. Een groep vrijwilligers vindt dat de graven wel wat meer aandacht verdienen en daarom gaan ze de begraafplaats zelf onderhouden.


17 mei 2022

CBS: In april oversterfte, begin mei niet meer

In de eerste week van mei (week 18, 2 tot en met 8 mei 2022) overleden naar schatting 3 000 mensen. Dat zijn er iets minder dan in de week ervoor overleden (3 090) en bijna 150 meer dan verwacht. In april overleden ongeveer 1 850 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in vier van de vijf weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


1 op 10 families kiest voor cremeren omdat het goedkoper is

17 mei 2022

1 op 10 families kiest voor cremeren omdat het goedkoper is

Monuta publiceert Graf- en crematiekosten 2022

Begraven in Gemeente Groningen eindelijk goedkoper
Steekproef: 46% hoogste tariefverhoging gemeentelijke begraafplaats


16 mei 2022

Bouw crematorium Lingewaard binnenkort van start

Eind mei 2022 start de bouw van DELA’s nieuwste crematorium in Bemmel (gemeente Lingewaard). Het crematorium ligt nabij de A15 bij Bemmel en wordt intiem van opzet. Er zullen drie tot vier afscheidsdiensten en crematies per dag gaan plaatsvinden. De bouw is naar verwachting gereed in het derde kwartaal van 2023. Inwoners uit de regio mogen meedenken over de inrichting van de verzorgingsruimte in het crematorium.


16 mei 2022

Bijna 13.000 euro aan donaties voor uitvaart slachtoffers gezinsmoord

Er is al bijna 13.000 euro opgehaald voor de uitvaart van moeder Anna en haar zoontje Dani die omkwamen bij de gezinsmoord in Geldermalsen. De uitvaart van de twee slachtoffers vindt vandaag in besloten kring plaats in Tiel.


16 mei 2022

Verhalen over bijzondere graven begraafplaats Orthen Den Bosch

De Bossche Omroep heeft een serie gemaakt met daarin verhalen over bijzondere graven op begraafplaats Orthen. Deze week gaat de serie over het graf van de familie Halewijn.


13 mei 2022

Raad Zaanstad voorkomt sluiting 3 begraafplaatsen

De gemeenteraad van Zaanstad heeft wethouder Gerard Slegers teruggefloten. De wethouder wilde geld besparen door drie gemeentelijke begraafplaatsen te sluiten, maar geen enkele fractie steunt zijn plannen.

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 mei 2021

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE