Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2023


Opening Natuurbegraafplaats Laude

2 juni 2023

Opening Natuurbegraafplaats Laude

Aanstaande zaterdag kunnen bezoekers zich op een informatiemarkt laten informeren over natuurbegraven en een groene uitvaart. Elk half uur zijn er rondleidingen over de begraafplaats.


31 mei 2023

Bisschop zegent nieuw crematorium Den Haag

Het nieuwe crematorium op begraafplaats St. Barbara in Den Haag is gezegend door bisschop Hans van den Hende. De bisschop zegende het crematorium in met wijwater en wierook.


31 mei 2023

CBS: "Bij naderend levenseinde vaak pijn- of symptoombestrijding"

Bij iets meer dan de helft van de 171 duizend sterfgevallen in 2021 is een medische beslissing genomen bij het levenseinde. Bij 30 procent van alle sterfgevallen ging het om verlichting van pijn of ziekteverschijnselen waarbij de arts rekening hield met de mogelijkheid dat dit het levenseinde bespoedigde. Bij 18 procent is besloten te stoppen met een behandeling, of geen nieuwe te beginnen. Bij bijna 6 procent is een middel voorgeschreven, verstrekt of toegediend met als doel het overlijden te versnellen. Dat meldt het CBS.


30 mei 2023

Meld het wanneer je je eenzame buurman opeens niet meer ziet of hoort

In Den Bosch werd vorige week het lichaam van een man gevonden die al vijf maanden niet meer leefde. Het komt zo’n 50 keer per jaar voor dat een overledene pas na weken of maanden wordt gevonden. De politie roept mensen op om het te melden als ze hun buurman of buurvrouw opeens niet meer horen.


Jubileumboek natuurbegraafplaats Bergerbos vanaf nu te koop

29 mei 2023

Jubileumboek natuurbegraafplaats Bergerbos vanaf nu te koop

‘Hier is de mens goed te ruste gelegd’, is de titel van het jubileumboek van natuurbegraafplaats Bergerbos die 20 jaar geleden in gebruik werd genomen. Het boek geeft een inkijkje in de geschiedenis van deze bijzondere begraafplaats en het natuurbegraven in Nederland.


29 mei 2023

Aangespoelde urn weer bij nabestaanden

Zondag spoelde een gevulde urn aan op een strand in Zuid-Holland. Na een oproep van de politie in diverse media hebben de nabestaanden zich gemeld.


26 mei 2023

Vragen over toegankelijkheid begraafplaats Hoorn

De fracties van het CDA en ChristenUnie in Hoorn vragen de gemeente om onderzoek te doen naar de toegankelijkheid van graven op begraafplaats Keern. Ze stellen deze vraag nadat er in het Noordhollands Dagblad een artikel verscheen waarin een nabestaande vertelde dat de begraafplaats niet goed toegankelijk is voor mensen die minder goed ter been zijn.


PC Uitvaart publiceert Jaarverslag 2022

26 mei 2023

PC Uitvaart publiceert Jaarverslag 2022

PC Uitvaart publiceert vandaag haar Jaarverslag 2022. In dit verslag bieden we een geïntegreerd overzicht van de behaalde resultaten in 2022 en onze toegevoegde waarde als financieel gezond, innovatief en maatschappelijk betrokken uitvaartbedrijf.


25 mei 2023

Vlinderrotsen op begraafplaatsen Friesland

De gemeente Waadhoeke biedt inwoners die een kindje zijn verloren, tijdens of net na de zwangerschap, een plek om hun kindje te herinneren. Er worden speciale ‘vlinderrotsen’ geplaatst op de gemeentelijke begraafplaatsen.


24 mei 2023

Glennis Grace vervult taakstraf op Amsterdamse begraafplaats

Zangeres Glennis Grace werd een tijdje geleden veroordeeld tot 200 uur taakstraf. Die straf voldoet ze op een Amsterdamse begraafplaats. Dat vertelde Glennis deze week in gesprek met Andy van der Meijde.

Podcast Volkskrant over eenzame uitvaart

29 november 2022

Joris van Casteren presenteert voor de Volkskrant een nieuwe serie podcasts die gaan over eenzame uitvaarten. Joris van Casteren is schrijver en dichter van de Stichting Eenzame Uitvaart. Samen met andere vrijwilligers zorgt hij ervoor dat eenzaam overleden mensen een waardig afscheid krijgen.


Lees verder

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >