Nieuws

Facultatieve Dela Yarden
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MAART 2017


RvS zet licht op groen voor crematorium Alkmaar

24 maart 2017

RvS zet licht op groen voor crematorium Alkmaar

Er is een einde gekomen aan een jarenlange juridische procedure rond de bouw van een crematorium in Alkmaar. De Raad van State (RvS) vindt dat de gemeente Alkmaar alle procedures rond het crematorium goed heeft doorlopen. Daarom kan de bouw van het crematorium aan de Meerweg worden doorgezet, dat meldt het Alkmaars Dagblad.


24 maart 2017

Emmen laat vrouw alsnog begraven in haar woonplaats Almelo

Een 44-jarige vrouw uit Almelo die onlangs in het ziekenhuis in Emmen overleed wordt toch nog begraven in Almelo. Omdat er geen geld is voor de uitvaart van de vrouw moet de gemeente waar de vrouw is overleden (Emmen) zorgen voor de uitvaart. Emmen wilde de vrouw daarom begraven op de eigen begraafplaats, maar de verstandelijk beperkte kinderen van de overledene zouden dan niet op bezoek kunnen bij het graf van hun moeder, dat meldt de Tubantia.


Eerste Europese resomatorium opent deuren in Engeland

23 maart 2017

Eerste Europese resomatorium opent deuren in Engeland

Engeland krijgt er vanaf september een vorm van lijkbezorging bij: resomeren. Rowley Regis Crematorium in West Midslands laat een resomator plaatsen in het bestaande crematorium. Vanaf september kunnen Engelsen dan kiezen uit begraven, cremeren of resomeren. Het is het eerste resomatorium in Europa dat in gebruik genomen gaat worden, dat meldt www.halesowennews.co.uk.


23 maart 2017

Yarden maakt de dood bespreekbaar in dierenpark

Uitvaartorganisatie Yarden maakt op donderdag 30 maart a.s. ‘de dood’ bespreekbaar voor scholieren uit de bovenbouw van De Notenbalk uit Harmelen. Met de hulp van de olifanten in Dierenpark Amersfoort wordt de dood uit de taboesfeer gehaald. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker laat kinderen op een laagdrempelige wijze kennismaken met afscheid nemen, de dood en rouw. Kinderen leren door middel van de excursie dat de dood een onderdeel is van het leven, waar je gewoon over kan en mag praten.


Boomfeestdag 2017 op begraafplaats ’t Groenedael Almelo

22 maart 2017

Boomfeestdag 2017 op begraafplaats ’t Groenedael Almelo

Op woensdag 22 maart 2017 nam de gemeente Almelo deel aan de Nationale Boomfeestdag, welke dit jaar het thema had 'Bomen Verbinden'. Dit landelijke thema is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd.


21 maart 2017

Meisje mag geld crowdfunding niet gebruiken voor behandeling ziekte

De ernstige zieke Emma wist een tijdje geleden maar liefst 55.000 euro bij elkaar te krijgen via crowdfunding. Ze vroeg mensen om een bijdrage te doen omdat ze bang was dat er geen geld zou zijn voor haar begrafenis. Maar toen het streefbedrag veel hoger uitpakte liet ze het beheren door de stichting The Last Post en dat had ze achteraf beter niet kunnen doen.


21 maart 2017

Especially for you – De doodskist als lifestyle-artikel

We kopen ons suf, maar er is één product waar niemand op zit te wachten: de doodskist. Aan de hand van productfotografie en de erotische kalenders van de Italiaanse kistfabrikant Cofani Funebri weerspiegelt de tentoonstelling Especially For You in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover het ingewikkelde huwelijk tussen commercie en dood. Hoe verkoop je het onverkoopbare? De tentoonstelling Especially For You is van 24 maart tot en met 2 september te zien.


21 maart 2017

Docu: ‘Too young to die’ over euthanasie en zelfmoord

De nieuwe euthanasiewet zal een van de onderwerpen zijn die de komende weken op de onderhandelingstafel ligt in Den Haag. Het blijft een moeilijk onderwerp en dan vooral als het gaat om de wens om te sterven bij jonge mensen met een psychisch lijden. In de documentaire ‘To young to die’ komen betrokken aan het woord. Een van hen is de moeder van Maud die euthanasie wilde, maar dit niet kreeg. Maud pleegde uiteindelijk zelfmoord.


21 maart 2017

Ilona Molhuysen (Aker) in de spotlights

Funeral Planner Ilona Molhuysen van Aker Uitvaarten staat deze week in de spotlights bij Nieuws.nl. In een uitgebreid artikel vertelt Ilona over haar werk en jaar passie voor het vak.


Herinneren als ritueel groeit in populariteit

20 maart 2017

Herinneren als ritueel groeit in populariteit

Het ritueel om een overleden dierbare te herinneren, groeit in populariteit. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen van speciale bijeenkomsten die uitvaartverzorger en – verzekeraar coöperatie DELA bijhoudt. De opkomst bij lichtjesavonden nam in één jaar met zeven procent toe. Ook de herinneringsbijeenkomsten bleken in trek.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder