Nieuws

Facultatieve Dela Yarden
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2017


26 mei 2017

Kosten graven blijven maar stijgen

De kosten van graven blijven stijgen. In de afgelopen twee jaar zijn de kosten van een eigen graf bijna twintig procent duurder geworden, dat meldt BNR naar aanleiding van het grafkosten onderzoek van Monuta. Wim van Midwoud van de LOB vertelt in het FD dat het onderzoek niet helemaal klopt omdat de kosten per grafsoort en grafvak verschillen. Maar het LOB kan zelf geen andere cijfers overleggen omdat de brancheorganisatie voor begraafplaatsen zelf al jaren geen onderzoek meer heeft gedaan.


Reportage familiebedrijf Van der Spek op lokale omroep Open Rotterdam

26 mei 2017

Reportage familiebedrijf Van der Spek op lokale omroep Open Rotterdam

De lokale omroep Open Rotterdam maakte onlangs een mooi item over ons familiebedrijf. Voor het oorspronkelijke pandje in Delfshaven verteld meneer Van der Spek senior, hoe daar in 1888 de basis werd gelegd voor de huidige onderneming.


24 mei 2017

Acht autokraken bij begraafplaats Oosterbeek

Op de parkeerplaats van de militaire begraafplaats in Oosterbeek zijn in twee weken tijd acht auto’s open gebroken, dat meldt de Gelderlander. De politie waarschuwt bezoekers om geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.


24 mei 2017

Open Dag natuurbegraafplaats Bergerbos

Zondag 4 juni a.s. vanaf 11 uur open dag met onder andere bijzondere demonstraties en rondleiding nieuw perceel op Natuurbegraafplaats Bergerbos.


24 mei 2017

Inschrijving Yarden Afscheidsprijs geopend

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de inschrijving geopend voor de Afscheidsprijs 2017. Originele, grensverleggende en taboedoorbrekende ideeën met betrekking tot (praten over) de dood en het afscheid maken kans op deze prijs.


24 mei 2017

Wisseling bestuursvoorzitter en directie bij OUVW

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van OUVW gehouden op 23 mei j.l. is Mr. Albert Kraster door het bestuur benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter en heeft de algemene ledenvergadering ingestemd met de benoeming van de heer Akke Vrijmoeth MBA als directeur van de vereniging en haar dochter Uitvaartverzorging Diedel Wessels B.V..


24 mei 2017

Agnes Wolbert directeur van de NVVE

Agnes Wolbert is per 1 juni 2017 benoemd als directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Agnes Wolbert (Oldenzaal, 1958) was als Tweede Kamerlid namens de Partij van de Arbeid van 30 november 2006 tot 23 maart 2017 woordvoerder zorg en medisch ethische vraagstukken


22 mei 2017

Yarden doet mee aan de Week van de Begraafplaats

Van 27 mei tot en met 4 juni a.s. is het de Week van de Begraafplaats. Dit jaar staat duurzaamheid centraal en dit thema komt terug in de diverse activiteiten. Uitvaartorganisatie Yarden doet mee met zes locaties. Bezoekers worden hier aan de hand van onder meer rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen en open dagen vertrouwder gemaakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.


Open Dag Crematorium De Lariks op zaterdag 24 juni a.s.

22 mei 2017

Open Dag Crematorium De Lariks op zaterdag 24 juni a.s.

Vorig jaar maart opende Crematorium De Lariks in Hardenberg officieel haar deuren voor klanten. Nu, ruim een jaar later, hebben al vele nabestaanden op klantwaardige wijze afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. “We kunnen terugkijken op een mooi en bijzonder jaar”, aldus manager Birgit Rusken. “Maar we krijgen nog steeds vragen over onze dienstverlening. Reden waarom we op zaterdag 24 juni aanstaande een Open Dag organiseren.”


22 mei 2017

Weesp wijst Carspelhof af als locatie voor crematorium

De gemeente Weesp heeft besloten dat begraafplaats Carspelhof definitief is afgevallen als locatie voor een nieuw te bouwen crematorium, dat meldt het Weespernieuws. Op dit moment is begraafplaats Landscroon de enige locatie waar naar wordt gekeken.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder