Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2021


Vouw uw rouwkaarten met kwaliteit en snelheid

14 mei 2021

Vouw uw rouwkaarten met kwaliteit en snelheid

Als geen ander weet u dat bij vrijwel iedere uitvaart in korte tijd veel moet gebeuren. Bepaalde zaken kunnen later geregeld worden het drukwerk echter niet. Rouwdrukwerk moet binnen de gestelde tijd verzonden worden. Velen van u zullen daarom de rouwbrieven en eventueel dankbetuigingen zelf digitaal printen.


14 mei 2021

Aanvragen voor islamitische begraafplaatsen in tientallen steden

Door de coronacrisis is de vraag naar islamitische graven in Nederland toegenomen. Nu mensen al meer dan een jaar niet meer in het land van herkomst begraven kunnen worden is het zoeken naar graven met eeuwigdurende grafrust in Nederland.


Hesselmans & Van Willegen lanceren nieuwe website!

14 mei 2021

Hesselmans & Van Willegen lanceren nieuwe website!

Na maanden van ontwerpen, bouwen en content vullen is onze nieuwe website eindelijk live! Laat u inspireren en ontdek onze moderne website met oneindig veel functies.


Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig als online voorstelling

14 mei 2021

Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig als online voorstelling

Saskia Temmink speelt theaterbewerking naar het aangrijpende boek van Carolien Spaans

De solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ is op vrijdag 4 juni om 20.30 uur eenmalig als online voorstelling te zien. Dat maakt productiehuis Solo Stories vandaag bekend.13 mei 2021

Urnenveld voor supporters FC Twente

Op de Westerbegraafplaats in Enschede is een speciaal urnenveld aangelegd voor supporters van FC Twente. Het veld is deze week ingezaaid door twee supporters en uitvaartondernemer Pedro Swier.


12 mei 2021

Advertentie: Toon wat meer respect voor de overledene en nabestaanden bij een uitvaart

Uitvaartondernemer Mirelle Draaijer uit Krommenie stoort zich regelmatig aan het gedrag van belangstellenden bij uitvaarten. Vorige week plaatse Draaijer daarom een advertentie met de oproep om meer respect te tonen.


11 mei 2021

Natuurbegraafplaats Vorden in gebruik genomen

In het Gelderse Vorden is de nieuwe natuurbegraafplaats Schapenmeer in gebruik genomen. Het is daarmee een van de nieuwe natuurbegraafplaatsen in ons land. Komende maand zal ook de natuurbegraafplaats in Oosterhout in gebruik worden genomen.


Monuta en Draagkracht gaan landelijke samenwerking aan

11 mei 2021

Monuta en Draagkracht gaan landelijke samenwerking aan

Monuta en uitvaartpersoneelsorganisatie Draagkracht gaan een 3-jarige strategische samenwerking aan voor de landelijke inhuur van dragers en uitvaartverzorgers. De overeenkomst is op 1 april 2021 ingegaan. De dragers en uitvaartverzorgers die Draagkracht aan zich heeft verbonden zullen naast het hoge kwaliteitsniveau dat hen al eigen is getraind worden volgens de Monuta Manier door de praktijkopleiders van Monuta.


11 mei 2021

Amersfoort zoekt geschikte grond voor islamitische begraafplaats

De gemeente Amersfoort wil samen met het Samenwerkingsverband van Amersfoortse Moskeeën (SvAM) kijken naar een plek voor een islamitische begraafplaats. Afgelopen vrijdag presenteerde het SvAM haar plannen aan burgemeester Lucas Bolsius.


10 mei 2021

Bestuursleden gezocht voor nieuwe uitvaartbranche-vereniging

Een groep uitvaartondernemers heeft de handen ineengeslagen om een nieuwe branchevereniging voor uitvaartondernemingen op te richten. Deze nieuwe branchevereniging wil uitvaartondernemers verenigen en daarmee opkomen voor de belangen van consumenten. Een groep van initiatiefnemers is nu op zoek naar kandidaat-bestuursleden en roept geïnteresseerden op zich te melden.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE