Nieuws

Facultatieve Dela Yarden
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2017


Loteringen Uitvaart nu ook RegisterExecuteur!

23 februari 2017

Loteringen Uitvaart nu ook RegisterExecuteur!

September 2015 is Lot Rohde gestart met Loteringen Uitvaart in Zutphen.
En niet zonder succes! Met passie, liefde, oog voor de mens en organisatorisch inzicht, heeft ze al samen met vele nabestaanden een mooi en passend afscheid vorm gegeven.
Maar Lot wil nog meer kunnen betekenen en heeft zichzelf, en Loteringen, doorontwikkeld tot RegisterExecuteur.


22 februari 2017

Grafsteen gevonden op straat na ruimen graf

Een vrouw uit Tilburg vond onlangs een stuk van een grafsteen toen zij op weg was naar haar werk in Berkel-Enschot. Het stuk grafsteen lag midden op de weg. De vrouw vond het vreemd en besloot daarom om het stuk steen mee naar huis te nemen, dat meldt Omroep Brabant.


22 februari 2017

Herinrichting aula begraafplaats de Wijk

Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W van De Wolden, besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.


De Wandeling met Iwan van Dongen

22 februari 2017

De Wandeling met Iwan van Dongen

Streekbladzoetermeer.nl heeft een rubriek ‘de wandeling met´. Deze week was het de beurt aan Iwan van Dongen van Van Dongen uitvaartzorg & Uitvaartcentrum in Zoetermeer. De wandeling begint op de grootste begraafplaats van zoetermeer; Het Buytenpark.


21 februari 2017

Uitvaarthuis in Nuenen moet opnieuw sluiten

Het lijkt er op dat de gemeente Nuenen er alles aan doet om ondernemer Hans Raaijmakers dwars te zitten. Ondanks het feit dat zijn uitvaarthuis al twee keer het licht op groen kreeg, zet de gemeente opnieuw een streep door de toekomst van het uitvaarthuis, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Uitvaartbeurs Amsterdam: Win een rondvaart door de grachten van Amsterdam

20 februari 2017

Uitvaartbeurs Amsterdam: Win een rondvaart door de grachten van Amsterdam

Wilt u kans maken op een gratis rondvaart door de Amsterdamse grachten, met eten en drinken? Uitvaartbeurs Amsterdam geeft een verzorgde cruise weg voor twee personen, aan bedrijven uit de uitvaartbranche die een stapeltje flyers van de komende beurs (zaterdag 22 april) in hun winkel, bedrijf of uitvaartcentrum willen neerleggen.


20 februari 2017

Woede over foto’s van lichaam na zelfdoding Oss

Zondagavond heeft iemand zich van het leven beroofd op de spoorwegovergang aan de Molenweg in Oss. Een, op de 112-melding afgekomen, persfotograaf was snel ter plaatse. Toen hij zag dat het om een zelfdoding ging pakte hij zijn camera weer in. Maar tot zijn grote verontwaardiging zag hij een groepje jongeren naar het slachtoffer lopen om er foto’s van te maken met hun mobiele telefoon, dat meldt het AD.


20 februari 2017

AD: Honderden tekenen condoleanceregister Dick Bruna

Het AD heeft in een artikel verschillende condoleances geplaatst die mensen hebben achtergelaten in het condoleanceregister van Dick Bruna. De uitgever van Dick Bruna (uitgever Mercis) heeft een register aangemaakt op Condoleance.nl, daar blijven de condoleances binnen stromen.


17 februari 2017

Uitspraak rechter fraude begraafplaats Papendrecht

De rechter heeft deze week een uitspraak gedaan in de zaak tegen een voormalig beheerder van de gemeentelijke begraafplaats in Papendrecht. De rechter heeft de beheerder schuldig bevonden aan het aannemen van steekpenningen, het doorgeven van contactgegevens en het verduisteren van contante betalingen, dat meldt het Papendrechts Nieuwsblad.


15 februari 2017

Twee ondernemers willen een crematorium bouwen in Zevenaar

Bij de gemeente Zevenaar zijn twee plannen ingediend voor de realisatie van een crematorium. Een van de ondernemers wil een crematorium bouwen aan de Babberichseweg 4. De andere ondernemer wil een crematiefaciliteit realiseren op bedrijventerrein 7Poort, dat meldt de Gelderlander.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder