Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2020


28 september 2020

Danny Vera populair bij uitvaarten

Roller Coaster van Danny Vera is momenteel in veel delen van Nederland een van de meest gedraaide nummers tijdens uitvaartplechtigheden. Bij sommige uitvaartorganisaties staat het nummer al op nummer 1 en bij andere is het nummer de nummer 2.


Orkaan in Irma

27 september 2020

Orkaan in Irma

Onlangs verscheen bij Quo Vadis Uitgeverij het boek Orkaan in Irma. Herman Delwig beschrijft daarin op ontroerende wijze de bijna vier jaar lang durende lijdensweg van zijn echtgenote Irma nadat zij de diagnose borstkanker kreeg.


Grote belangstelling voor natuurbegraafplaats

26 september 2020

Grote belangstelling voor natuurbegraafplaats

Onder grote belangstelling van mensen uit de wijde regio is Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk geopend. Bezoekers uit de hele provincie namen een kijkje op deze eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland.


De rouwauto die ondernemers verrast!

25 september 2020

De rouwauto die ondernemers verrast!

De Chrysler Pacifica Multi-Hearse is de rouwauto die ondernemers verrast! Dankzij de ruime opbergvakken onder de vloer kunt u echt ontzettend veel benodigdheden opbergen.


23 september 2020

Ook in het weekend nog tal van activiteiten vanwege Vergankelijkheidsdag

Hoewel de Vergankelijkheidsdag dinsdag gehouden is, staan in het weekend nog tal van activiteiten in het teken van de vergankelijkheid. Zo is er een Death Cafe, een workshop voor professionals, een workshop voor mensen in rouw, een meditatie en een uitvaartmarkt.


‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’

23 september 2020

‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’

Afgelopen week stelde de kortgedingrechter 19 verzekerden van Yarden in het gelijk. De 19 verzekerden stapten naar de rechter omdat ze zich niet neerleggen bij de versobering van hun polis door de uitvaartverzekeraar. Het AD sprak uitgebreid met een van de verzekerden die de zaak aanspande.


22 september 2020

Rondleidingen tijdens opening Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Hoewel de eerste begrafenissen al zijn geweest, was de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland nog niet officieel geopend. Daar komt op 26 september verandering in. Vanaf 10:00 uur opent Natuurbegraafplaats Geestmerloo de deuren voor het publiek. Een dag vol activiteiten in dit nieuwe natuurgebied aan de noordrand van Alkmaar.


21 september 2020

Vrijwilligers onderhouden Joodse begraafplaats Hengelo

Het onkruid kreeg de afgelopen periode alle gelegenheid om te groeien op de Joodse begraafplaats aan de Dennenbosweg in Hengelo. Nadat een man uit Hengelo op sociale media aandacht vroeg voor de verloedering van de begraafplaats is er een groepje vrijwilligers ontstaan die de begraafplaats weer in ere herstelt.


21 september 2020

Corona-update: Geen veranderingen bij uitvaarten

De overheid heeft besloten om geen extra beperkende maatregelen te nemen voor uitvaarten. De nieuwe maatregel dat er maximaal 50 personen binnen aanwezig mogen zijn bij een (binnen) bijeenkomst geldt niet voor uitvaarten.


Uitvaartbranche wacht persconferentie met spanning af

18 september 2020

Uitvaartbranche wacht persconferentie met spanning af

Voor de uitvaartbranche in het westen van het land is de persconferentie van vanavond een hele belangrijke. Diverse media melden dat premier Rutte en zorg minister De Jonge vanavond aankondigen dat er in zalen en andere ruimtes voor feesten zoals bruiloften nog maar 50 mensen aanwezig mogen zijn. Als dat zo is dan geldt deze maatregel mogelijk ook voor het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij uitvaartplechtigheden die binnen worden gehouden.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE