Nieuws

Facultatieve Dela Yarden
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2017


26 april 2017

Kistgeboorte komt gelukkig bijna nooit voor

In dagblad de Trouw staat een uitgebreid artikel over een bijzondere ontdekking die archeologen hebben gedaan in Italië. In het graf van een overleden vrouw (uit de veertiende eeuw) is een baby ontdekt die na de begrafenis van de vrouw alsnog is geboren, een zogenaamde kistgeboorte.


26 april 2017

Begraafplaats Leiden gesloten vanwege hert

Een hert heeft er voor gezorgd dat begraafplaats Groenesteeg in Leiden zaterdag en zondag gesloten moest worden. Het dier was via het water om de begraafplaats op het terrein van de begraafplaats terecht gekomen, dat meldt het Leidsch Dagblad.


26 april 2017

Nieuwe natuurbegraafplaats in Zuid-Limburg

In de voormalige Hermansgroeve in Eygelshoven wordt een natuurbegraafplaats gerealiseerd, dat meldt 1Limburg.nl. Op de nieuwe natuurbegraafplaats is ruimte voor ongeveer 4000 graven.


Speciale site over de uitvaart in Hengelo

25 april 2017

Speciale site over de uitvaart in Hengelo

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Hengelo terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Hengelo en omliggende gemeenten. De nieuwe site Uitvaartverzorging-Hengelo.nl biedt Hengeloërs houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Hengeloos tintje te geven.


Media aandacht Uitvaartbeurs Amsterdam uit binnen- en buitenland

25 april 2017

Media aandacht Uitvaartbeurs Amsterdam uit binnen- en buitenland

Afgelopen zaterdag werd de tweede editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. Ook dit jaar werd de beurs weer door duizenden mensen bezocht. Diverse media waren aanwezig om verslag te doen van de producten en diensten die vertoond werden op de beurs. Een aantal van deze publicaties hebben we voor u op een rijtje gezet.


24 april 2017

Vereniging Yarden omarmt Ereveld Vol Leven

Vereniging Yarden ondersteunt het initiatief Ereveld Vol Leven van Nationaal Ereveld Loenen dat plaatsvindt op maandag 1 mei 2017. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat ze worden herdacht door leeftijdsgenoten. Yarden omarmt deze nieuwe manier van ‘belevend herdenken’ en maakt het initiatief mede mogelijk.


24 april 2017

20 jaar gevlochten uitvaartkisten en manden op de uitvaartmarkt

Dit jaar is het ruim 20 jaar geleden dat Henk Boerland de eerste rotan uitvaartkist op de markt bracht. De reacties tijdens de uitvaart beurs in de jaarbeurs te Utrecht in 1996, waren “ eindelijk echt wat nieuws in de uitvaart.” Het heeft een warme en vriendelijke uitstraling. De televisie, landelijke dagbladen en beide uitvaart bladen brachten uitgebreid het nieuws. Inmiddels zijn onze gevlochten kisten en manden met een stevig binnenkist of stevig frame, een goede aanvulling in de bestaande kisten collectie. In deze 20 jaar zijn er regelmatig nieuwe modellen met weer ander vlecht materiaal bijgekomen.


24 april 2017

Komst crematorium Woerden uiterst onzeker

Het lijkt er op dat er geen crematorium gebouwd gaat worden in Woeden. In de gemeenteraad is geen meerderheid voor het plan om een crematorium te realiseren op begraafplaats Rijnhof. Initiatiefnemer John Heskens van Yarden overweegt zich daarom terug te trekken. Daarmee lijkt de kans dat Woerden een eigen crematorium krijgt verkeken, dat meldt het AD.


24 april 2017

Vijf jonge uiltjes geboren op natuurbegraafplaats Bergerbos

Op natuurbegraafplaats Bergerbos zijn vijf uiltjes geboren. Volgens beheerder Huub Kluijtmans van Bergerbos is dat uitzonderlijk veel. Doorgaans worden er drie of vier geboren.


24 april 2017

Gezamenlijke Dodenherdenking Gemeente Rijswijk & Begraafplaats Oud-Rijswijk

Donderdag 4 mei houden de Gemeente Rijswijk en Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk hun gezamenlijke dodenherdenking. Bij de begraafplaats aan de Sir Winston Churchilllaan 233 begint de herdenking om 18.15 uur. Naast twee minuten stilte en de Last Post zingt Wieteke van Dort een aantal bekende nummers.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder