Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2018


21 augustus 2018

Begraafplaats Bergen op Zoom zoekt rechthebbenden

Het bestuur van de Rooms-katholieke begraafplaats aan de Mastendreef in Bergen op Zoom is op zoek naar de rechthebbenden van diverse graven. Daarom zijn er rode stickers op graven geplakt waarvan men niet weet wie de rechthebbende is, dat meldt BN deStem.


21 augustus 2018

Koperdiefstal begraafplaats Zaandam

Koperdieven hebben toegeslagen op de begraafplaats aan de Wibautstraat in Zaandam. Van het graf van een echtpaar hebben ze een koperen plaatje weggehaald, dat meldt Deorkaan.nl.


20 augustus 2018

Ombudsman: Gedwongen winkelnering

Een uitvaartvereniging weigerde om de nabestaanden van een lid de volledige ledenvergoeding uit te keren omdat de uitvaart door een andere uitvaartondernemer werd uitgevoerd. De uitvaartvereniging heeft een vaste uitvaartverzorger en keert minder uit als er voor een ander wordt gekozen. Maar een bestuurslid gaf in eerste instantie telefonisch toestemming om de uitvaart door een ander te laten verzorgen. Deze toestemming werd later ingetrokken, maar dat was volgens de Ombudsman te laat. Daarom moet de vereniging alsnog de volledige vergoeding betalen.


20 augustus 2018

Ombudsman: Nabestaande hoeft niet te betalen voor extra consumpties

De Ombudsman voor de uitvaart stelt een klagende nabestaande in het gelijk in een zaak over meerkosten voor consumpties. Omdat de uitvaartondernemer in zijn begroting niet had vermeld dat eventuele extra kosten voor rekening van de opdrachtgever zouden zijn. Hieronder de uitspraak.


17 augustus 2018

Graven ruimen in Sint Anthonis en Wanroij

Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Sint Anthonis en Wanroij worden vanaf volgende week maandag graven geruimd. Tijdens deze werkzaamheden zijn de begraafplaatsen gesloten, dat meldt de Gelderlander.


15 augustus 2018

Student wordt wakker op begraafplaats Utrecht

In Utrecht zijn de introductieweken voor nieuwe studenten begonnen. Daarbij wordt traditiegetrouw ook behoorlijk (te) veel gedronken. Een 20-jarige jongen die na de zomer aan zijn studie gaat beginnen had eerder deze week zoveel alcohol op dat hij de weg naar zijn kamer niet goed meer wist te vinden.


14 augustus 2018

Vernielingen begraafplaats Sneek

Grafschenners hebben een bezoek gebracht aan de algemene begraafplaats in Sneek. Daar vonden ze het nodig om tijdelijke naambordjes van nieuwe graven te verwijderen, dat meldt de Leeuwarder Courant.


13 augustus 2018

Interessant artikel over cursus Noordergraf

Oude begraafplaatsen zijn belangrijk voor het behoud van ons cultureel erfgoed. Maar oude begraafplaatsen moeten wel onderhouden worden om ze ook voor toekomstige generaties in stand te houden. In Drenthe is een project gestart waarbij vrijwilligers leren over het onderhoud van een oude begraafplaats.


13 augustus 2018

Nieuw voetpad begraafplaats Oene

De gemeente Epe laat een extra voetpad aanleggen naar de begraafplaats in Oene. Het voetpad moet zorgen voor een betere verbinding tussen de begraafplaats en de Oener Dorpskom, dat meldt de Stentor.


9 augustus 2018

Motorclub BMC en GUV rijden met bewoners van Dr. Jenny Dinxperlo

Zondag 5 augustus zal voor de bewoners van woonzorgcentrum Dr. Jenny in Dinxperlo de boeken ingaan als een gedenkwaardige dag: Motorclub BMC uit Bredevoort kwam de bewoners ophalen voor een rit door de Achterhoek met een trike, diverse (zijspan-)motoren en oldtimer auto's!
BMC kreeg om dit mogelijk te maken een bijdrage van GUV en De Neeth.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder