Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2020


Commerciële lichaamshandel in Nederland actief

27 februari 2020

Commerciële lichaamshandel in Nederland actief

RISE Labs, een dochteronderneming van het Amerikaanse Body broker, is Nederlanders aan het overhalen om hun lichaam aan hen te geven. Het bedrijf handelt in lichamen en zoekt bij het werven van nieuwe ‘kandidaten’ de grenzen van onze wet op. Tientallen mensen hebben zich al aangemeld bij het bedrijf, dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.


26 februari 2020

Verdriet niet altijd aan de buitenkant te zien

Als jongeren een dierbare verliezen willen ze niet anders behandeld worden dan leeftijdsgenoten. Het verdriet houden ze vaak voor zichzelf en ze zetten een masker op. Zowel op school, bij vrienden en soms ook thuis. Aan de buitenkant merk je niets. Toch voelen ze zich anders. Rouwtherapeut Gertie Mooren maakt het in haar praktijk elke dag mee. Ze begeleidt kinderen en jongeren in rouw.


Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartzorg Midden-Brabant (Tilburg)

25 februari 2020

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartzorg Midden-Brabant (Tilburg)

Onze missie is het organiseren van een mooie, passende uitvaart.
Els Alessie, register uitvaartverzorgster, regelt en organiseert en haar man Rice Alessie, spreker bij uitvaarten, helpt u met het vorm geven van een troost gevende uitvaart.


25 februari 2020

RvS buigt zich over bouw crematorium Etten

GUV Uitvaartverzorging wil een crematorium realiseren aan de Zeddamseweg in Etten. Enkele omwonenden zijn tegen de komst van het crematorium. Tijdens de behandeling van de zaak bij de Raad van State beweerden de omwonenden maandag dat het crematorium zal zorgen voor verkeersdrama’s.


25 februari 2020

Enige bus uit Ugchelen die stopt bij begraafplaats verdwijnt

In het Gelderse Ugchelen wonen veel ouderen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer. Buslijn 12 is de enige bus die stopt bij begraafplaats Heidehof in Apeldoorn. Maar lijn 12 komt niet meer voor in het vervoersplan van vervoerder Keolis.


24 februari 2020

Monuta zoekt ondernemer voor uitvaartcentrum Holten

Monuta wil haar uitvaartcentrum aan de Oude Deventerweg in Holten verkopen. Het uitvaartbedrijf was in onderhandeling met een lokale uitvaartondernemer, maar die ziet af van de koop.


22 februari 2020

Rouwservice Nederland neemt vervoersbedrijf Blanker/TCR over

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat zij vanaf maandag 24 februari 2020 de rouwvervoersactiviteiten, voertuigen en medewerkers van vervoersbedrijf Blanker/TCR uit Vlissingen overneemt.


Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met aandacht voor Coronavirus

21 februari 2020

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met aandacht voor Coronavirus

Met de komst van het coronavirus naar Europa komt het besmettingsgevaar dichterbij. Ook de uitvaartbranche kan er daardoor mee te maken krijgen. In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart daarom aandacht voor zowel overledenenzorg rondom het coronavirus als besmettingsgevaar in het algemeen.


Hella van der Wijst spreekt op de Uitvaartmarkt Harmelen

21 februari 2020

Hella van der Wijst spreekt op de Uitvaartmarkt Harmelen

Tijdens de Uitvaartmarkt Harmelen op zaterdag 7 maart geeft tv-presentatrice Hella van der Wijst een boeiende lezing over ‘De kracht van troost’. Hella sprak veel mensen over rouw en gemis voor het tv-programma ‘Ik mis je’. Ze weet haar publiek te boeien met levensechte verhalen, die vaak voor herkenning zorgen. De Uitvaartmarkt wordt van 11.00 tot 15.00 uur gehouden in de sfeervolle zalen van Restaurant Kloosterhoeve in het centrum van Harmelen. De toegang tot de markt en lezingen is gratis. Hella van der Wijst houdt haar lezing om 11.30 én om 13.30 uur. Er zijn ook andere lezingen en presentaties, waarvan een volledig overzicht is te vinden op www.uitvaartmarkt2020.nl .


21 februari 2020

Begraven in eigen tuin mag in Venlo

De gemeente Venlo gaat begraven in eigen tuin onder stikte voorwaarden toestaan. De gemeente heeft beleid gemaakt voor het begraven in eigen tuin nadat een echtpaar toestemming kreeg om in eigen grond te worden begraven.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn