Nieuws

Facultatieve Dela
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2018


23 februari 2018

Adoptieactie voor bloemen op Britse graven Valkenswaard

Op de 222 Britste graven op de militaire begraafplaats in Valkenswaard werden in de eerste decennia na de oorlog altijd bloemen gelegd door mensen uit de regio. Maar tegenwoordig wordt dat nauwelijks meer gedaan en daarom start de Stichting Erfgoed 40-45 een nieuw adoptieproject, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


23 februari 2018

Veel tegenstanders op informatieavond crematorium Utrecht

Omwonenden van begraafplaats St. Barbara in Utrecht hebben de directie van de begraafplaats duidelijk gemaakt dat ze niet zitten te wachten op de komst van een crematorium. De begraafplaats wil een crematorium realiseren op haar terrein en heeft de omwonenden tijdens een informatieavond geïnformeerd over de plannen, dat meldt DUIC.nl.


Rijksmuseum standhouder op Uitvaartbeurs Amsterdam

23 februari 2018

Rijksmuseum standhouder op Uitvaartbeurs Amsterdam

Het Rijksmuseum is een van de exposanten tijdens de 3e editie van Uitvaarbeurs Amsterdam. De organisatie van de beurs is trots op het prachtige en gevarieerde aanbod van bedrijven en organisaties die zich in de Westerkerk zullen presenteren.


Herbestemming Mariënhage officieel van start

22 februari 2018

Herbestemming Mariënhage officieel van start

Door een ‘aftelklok’ in werking te zetten is de herbestemming van Mariënhage officieel van start gegaan. Dat gebeurde door de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs, Louis Mulder, voormalig vicaris provinciaal van de Augustijnen, Arno van den Hurk, manager erfgoedcomplexen provincie Noord-Brabant en de algemeen directeur van de nieuwe eigenaar DELA, Edzo Doeve tijdens een bijeenkomst in de Paterskerk.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Catch22

22 februari 2018

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Catch22

Hoe makkelijk praat jij met je partner, kinderen of vrienden over de dood? Ik vermoed niet zo eenvoudig. Ook al lijkt het taboe op de dood minder, onder andere door programma’s op televisie zoals Over mijn lijk of Liefde voor later, het taboe in de persoonlijke levenssfeer is er niet echt minder op geworden.


20 februari 2018

Mogelijk Chinese begraafplaats in Driebergen

De Chinese gemeenschap wil dat er een Chinese begraafplaats komt in het midden van het land. Ze hebben hun oog laten vallen op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Traay in Driebergen, dat meldt NieuwsbladDeKaap.nl.


Meer sterfgevallen in wintermaanden

20 februari 2018

Meer sterfgevallen in wintermaanden

In de winter van 2017 op 2018 zijn tot nu toe minder mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Evenals vorige winter ligt de sterfte echter wel hoger dan gewoonlijk. Dit meldt het CBS in het jaarlijkse nieuwsbericht over wintersterfte, op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


19 februari 2018

As gestolen uit urnenmuur Eindhoven

De urn met daarin de as van Riek van de Wijgert-Schel is gestolen uit de urnenmuur bij crematorium Rijtakkers in Eindhoven. Het is niet de eerste keer dat er spullen worden gestolen bij het crematorium, maar wel de eerste keer dat iemand een urn met daarin de as van een overledene heeft meegenomen, dat meldt Omroep Brabant.


16 februari 2018

Familie wil geld van begraafplaats Zorgvlied

Een familie wil bijna een ton schadevergoeding van de gemeente Amstelveen. De familie is van mening dat de gemeente onterecht twee graven heeft geruimd. Volgens de familie gaat het om graven met eeuwigdurend grafrecht. Maar Zorgvlied geeft geen eeuwigdurend grafrecht uit.


15 februari 2018

Mogelijk crematorium op begraafplaats st Barbara Utrecht

De plannen voor de realisatie van een crematorium op begraafplaats Kovelswade in Utrecht zijn nog maar net door de shredder gehaald of het volgende plan dient zich al aan. Omwonenden van het Wilhelminapark in Utrecht maken zich namelijk zorgen dat er mogelijk een crematorium wordt gebouwd op begraafplaats Sint Barbara, dat meldt RTV Utrecht.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder