Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2019


23 mei 2019

Veel aandacht voor oproep rouwchauffeur

Rouwchauffeur Jean Sa Kaba heeft op zijn Facebookpagina een oproep gedaan aan mensen om iets meer respect te tonen voor overledenen. De chauffeur legt in zijn verhaal uit dat het regelmatig voorkomt dat mensen in hun haast geen oog meer hebben voor mensen in rouw.


Nieuwe collega's bij GUV Uitvaartzorg

23 mei 2019

Nieuwe collega's bij GUV Uitvaartzorg

Na een intensieve inwerkperiode van meerdere maanden bij GUV Uitvaartzorg mogen ze nu zelfstandig, zij het nog wel onder toezicht, naar nabestaanden toe om hen te begeleiden bij een uitvaart.
Tim van Bemmel en Renate Boerstal zijn er helemaal klaar voor.


22 mei 2019

Nabestaanden onnodig op kosten gejaagd door politie

Nabestaanden moeten soms honderden euro’s extra betalen omdat de politie een overledene laat vervoeren naar een mortuarium. Dat gebeurt vaak wanneer er sprake is van een onverwacht overlijden en de politie eerst onderzoekt of er sprake is van een natuurlijke dood.


22 mei 2019

Nieuw afscheidshuis in Colmschate

Uitvaartondernemer Sjoek Nutma mag een afscheidshuis realiseren naast de Protestantse Kerk in Colmschate. In het afscheidshuis kunnen nabestaanden 24-uur per dag zonder afspraak bij hun overleden dierbare zijn.


Première Crematorium voor Kleine Dieren tijdens Pure Markt in Frankendael

22 mei 2019

Première Crematorium voor Kleine Dieren tijdens Pure Markt in Frankendael

Het Crematorium voor Kleine Dieren staat op zondag 26 mei op de Pure Markt in Park Frankendael. Ligt er een dode hommel op de vensterbank of is de goudvis net overleden? Neem het dierenlijkje mee en bezorg het een mooie uitvaart. Er is zelfs een kleine oven. The theaterperformance is tegelijk de aankondiging voor tentoonstelling De Laatste Aai, die op 12 juni opent in Museum Tot Zover, 600 meter verderop.


22 mei 2019

Eco-vriendelijk einde: de staat Washington is de eerste die menselijke compostering toestaat

Wetgeving maakt het uitvaartlocaties mogelijk om 'natuurlijke organische reductie' aan te bieden, waardoor een lichaam wordt omgezet naar ongeveer 2 kruiswagens compost.


21 mei 2019

Aantal crematies in Volendam verdubbeld

In vijf jaar tijd is het aantal crematies in Volendam verdubbeld. Het crematiepercentage in het vissersdorp is met 40% laag ten opzichte van het landelijke percentage dat inmiddels op 65,3 procent.


21 mei 2019

Tientallen grafmonumenten verwijderd door gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand heeft tientallen grafmonumenten verwijderd van graven op begraafplaats Dennenhof. Het gaat om graven waarvan de rechten zijn verlopen. Families hebben nu drie maanden de tijd om alsnog te betalen voor de grafrechten, dat meldt de Tubantia.


Zuylen presenteert: Aanwezig op je eigen begrafenis

21 mei 2019

Zuylen presenteert: Aanwezig op je eigen begrafenis

Aanwezig op je eigen begrafenis. Met dat initiatief haalde Begraafpark Zuylen onlangs de landelijke media. Nu is het zo ver: op zondag 26 mei om 14.00 uur vindt de uitvaart plaats van iemand die daar in levende lijve bij aanwezig zal zijn. Een serieuze aangelegenheid, waarvoor we een gemotiveerde kandidaat hebben geselecteerd. Diezelfde dag houdt Zuylen zijn jaarlijkse Open Dag op het Begraafpark in Breda.


20 mei 2019

Kindergraf vernield op begraafplaats Groningen

Een grafschenner heeft op begraafplaats Selwerderhof in Groningen een kindergraf vernield. Het gaat om het graf van een jongetje waarop een bronzen pot stond die is ontworpen door zijn destijds 6-jarige zusje.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder