Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2019


17 juli 2019

Man uit Arnhem ligt maanden dood in huis

Al negen maanden stond het achterraam aan de achterzijde van een woning van een man in de Arnhemse wijk Presikhaaf open. Al die tijd zag niemand hun buurman, maar pas vandaag viel de politie binnen. Binnen werd het lichaam van de man gevonden dat er waarschijnlijk al maanden lag, dat meldt Omroep Gelderland.


17 juli 2019

Onderzoek naar grafschennis Joodse begraafplaats

Een graf op de Joodse begraafplaats in buurtschap Hebrecht bij Vlagtwedde is opengemaakt. De recherche is een onderzoek gestart naar deze bijzondere vorm van grafschennis.


17 juli 2019

Klachten over onkruid? Help mee met onkruid wieden

De katholieke begraafplaats aan de Parallelweg in Geleen wordt onderhouden door drie vrijwilligers. Elke donderdag zijn ze tussen 09.00 en 12.00 bezig om onder andere het onkruid te verwijderen. Maar met drie man in drie uur is er geen houden aan en daarom groeit er veel onkruid. Iemand plaatste op Facebook een foto en beklaagde zich over het vele onkruid.


17 juli 2019

Afscheidshuis in Colmschate in september in gebruik

Het nieuwe afscheidshuis bij de Ichtuskerk in Colmschate is dinsdag geplaatst. Er wordt nu hard gewerkt aan onder andere de inrichting. Als alles volgens planning verloopt kan de eerste overledene er in september worden opgebaard, dat meldt de Stentor.


16 juli 2019

Honderden grafheuvels ontdekt op de Veluwe

Vrijwilligers hebben in de afgelopen maanden honderden mogelijke grafheuvels ontdekt op de Veluwe. Ze hebben de grafheuvels ontdekt na onderzoek van digitale kaarten, dat meldt de Stentor.


15 juli 2019

Gedicht op bankje bij graf in Stadskanaal

Herinnert u het verhaal over het bankje van meneer Meijer uit Stadskanaal nog? Hij had een bankje staan bij het graf van zijn vrouw, maar de gemeente vond dat dat bankje weg moest. Het zorgde voor verontwaardigde reacties uit het hele land en een handtekeningenactie. Inmiddels staat het bankje weer op de begraafplaats.


15 juli 2019

Memorial Garden bij stadion Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft als eerste voetbalclub in Nederland een Memorial Garden op het terrein van de voetbalclub. Supporters kunnen op deze bijzondere plek hun overleden voetbalvrienden herdenken.


Foto's van bijzondere rouwstoet door Leeuwarden

15 juli 2019

Foto's van bijzondere rouwstoet door Leeuwarden

Vrijdag 12 juli trok een bijzondere rouwstoet door de Leeuwarder Binnenstad. Jacob de Vries Uitvaartverzorging uit Britsum vierde zijn 25-jarig jubileum met een ‘Uitvaart in scène’. Doel was om mensen te laten nadenken over hun uitvaart, want er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan ‘koffie en cake’. Onder meer een rouwmotor, -bakfiets, -koets en gospelkoor maken onderdeel uit van de stoet. Ook werd een uitvaartkist vervoert op een praam.


Bij Zuylen rijdt nú al de rouwauto van de toekomst

12 juli 2019

Bij Zuylen rijdt nú al de rouwauto van de toekomst

Hij is volledig elektrisch en stil. In opdracht van Crematorium Zuylen is hij in Nederland ontworpen en gemaakt. Een unieke rouwauto in een chique kleur. Naar wens kan de uitvaartkist zichtbaar zijn of juist niet. De bloemstukken kunnen op uitschuifbare rekken aan de zijkant worden geplaatst. De familie kan met de rouwauto meelopen.


12 juli 2019

Geen grafrover maar beheerder met bloemen aan de haal

De afgelopen dagen reageerden heel wat mensen verontwaardigd op een Facebook bericht waarin stond dat er bloemen werden gestolen op de katholieke begraafplaats in Delden. Maar nu blijkt dat de bloemen niet zijn gestolen, maar dat ze zijn verwijderd door de beheerder, dat meldt de Tubantia.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder