Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2019


22 augustus 2019

Crematiepercentage stijgt flink door in 2019

Prinses Christina wordt vandaag ergens in een crematorium in Nederland gecremeerd. Ze is het eerste lid van de koninklijke familie die niet wordt begraven of bijgezet. Voor de NOS is de crematie van de prinses aanleiding om de crematiecijfers nog eens onder de aandacht te brengen.


21 augustus 2019

Hond sterft kwartier na baasje

Een 25-jarige man uit Schotland overleed onlangs aan de gevolgen van een ernstige ziekte. De man was al jaren ziek, maar de laatste weken van zijn leven verbleef hij thuis bij de hond. Een kwartier nadat de man was overleden stierf de hond.


20 augustus 2019

Cursus beheer begraafplaatsen gemeente Assen

Landschapsbeheer Drenthe verzorgt op 5 oktober 2019 een tweedaagse cursus over het beheer van begraafplaatsen in de gemeente Assen door vrijwilligers. De cursus wordt gegeven in het kader van het project Noordergraf dat door de Rijksuniversiteit Groningen en Erfgoed Partners is ontwikkeld om handvatten te bieden voor het beheer van oude begraafplaatsen. De cursus is bedoeld voor mensen die meer kennis willen opdoen over het onderhouden en mogelijk restaureren van begraafplaatsen en zich vrijwillig willen inzetten op deze cultuurhistorische waardevolle plekken.


Wiel Amerikaanse Sherman-tank ontdekt op Natuurbegraafplaats Bergerbos

20 augustus 2019

Wiel Amerikaanse Sherman-tank ontdekt op Natuurbegraafplaats Bergerbos

Op Natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg is een wiel gevonden van een Amerikaanse Sherman-tank. Dat is een hele bijzondere vondst, vertelt directeur Huub Kluijtmans.


19 augustus 2019

Docu over trends in uitvaartbranche

Op HBO is een nieuwe documentaire te zien die gaat over de trends in de uitvaartbranche. De documentaire ‘Six New Ways to Die in America’ laat de kijker meekijken hoe uitvaarttradities veranderen. Ook in Amerika worden uitvaarten steeds meer maatwerk.


19 augustus 2019

Begraven voor de wetenschap

In het Amerikaanse Texas is een begraafplaats waar het ontbindingsproces van overledenen nauwkeurig in beeld wordt gebracht. Maar waarom stellen mensen hun lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Het NPO Radio1 programma spraakmakers vroeg het forensisch archeologe Hayley Mickleburgh.


15 augustus 2019

Secretaris Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart legt zijn functie per direct neer.

Hans Kuyper, o.a. bekend van Brancheadres en de Spulexvoice, de uitgever van de podcast voor de uitvaartbranche, heeft per directe ingang zijn functie als secretaris van de Stichting neergelegd.


Rouwcafé voor huisdierbezitters bij Museum Tot Zover

15 augustus 2019

Rouwcafé voor huisdierbezitters bij Museum Tot Zover

Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.


15 augustus 2019

‘Consumenten kunnen uitvaartverzekering beter ruilen voor overlijdensrisicoverzekering’

Consumenten kunnen hun uitvaartverzekering veel beter inruilen voor een overlijdensrisicoverzekering. Op die manier kan veel geld worden bespaard, dat zegt verzekeringsadviseur Juul Dijkhuis in een interview op Assurantie Magazine.


14 augustus 2019

Trouw: Shoppen uitvaart op internet loont

Dagblad Trouw heeft een artikel gepubliceerd over de mogelijkheden om online je uitvaart te regelen. De online uitvaartbedrijven zorgen volgens de krant voor transparantie en lagere prijzen. Dat is goed nieuws voor consumenten.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder