Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2021


23 juli 2021

107 inwoners verdronken in 2020

In 2020 verdronken 107 inwoners van Nederland, 31 meer dan in 2019. Het aantal mannen dat verdronk steeg van 64 in 2019 naar 85 afgelopen jaar. Bij vrouwen steeg het aantal verdrinkingen van 12 naar 22. Naast 107 inwoners verdronken 30 niet-inwoners. Dat meldt het CBS op basis van de meest recente cijfers.


22 juli 2021

Toegangspoort begraafplaats Ootmarsum vernield

Het toegangshek van de begraafplaats aan het Oldenzaalsvoetpad in Ootmarsum is het afgelopen weekend vernield. Eén van de hekken is met flinke kracht helemaal losgetrokken.


22 juli 2021

7500 mensen brengen laatste groet aan Peter R. de Vries

Vandaag vindt de uitvaart van Peter R. de Vries plaats in besloten kring. Woensdag kreeg het publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van de misdaadverslaggever. Zo’n 7500 mensen brachten Peter R. de Vries de laatste groet.


21 juli 2021

Campinghouders tegen realisatie natuurbegraafplaats De Lutte

Twee campinghouders hebben moeite met de komst van een natuurbegraafplaats in het bos van boer Frans en Leonie Zanderink. De campinghouders vinden dat een natuurbegraafplaats slecht is voor het toerisme.


21 juli 2021

Organisatie uitvaart Peter R. de Vries

Tot vanavond 20.00 uur kan het publiek afscheid nemen van Peter R. de Vries die is opgebaard in Koninklijk Theater Carré. Morgen wordt de uitvaart in besloten kring gehouden in Carré. Er werken meerdere partijen samen bij de organisatie van dit afscheid. Het Parool heeft zich verdiept in hoe dit grote afscheid in relatief zo korte tijd wordt georganiseerd.


19 juli 2021

Opgegraven resten 88 Arnhemmers bijgezet in Eusebiuskerk

De resten van de 88 Arnhemmers zijn eerder gevonden tijdens archeologische opgravingen in en rond de Eusebius. De resten zijn nu bijgezet in een lege grafkelder onder het oude praalgraf van de hertog van Gelre.


19 juli 2021

Ongeluk met scootmobiel op begraafplaats Noordwijk

Op de begraafplaats in Noordwijk vond zaterdag een ongeluk plaats waarbij een oudere man licht gewond raakte. Het ongeval gebeurde op de trap van een grafkelder.


11 interessante rouw- en volgauto’s met lage minimumprijzen in de veiling bij BVA Auctions.

18 juli 2021

11 interessante rouw- en volgauto’s met lage minimumprijzen in de veiling bij BVA Auctions.

Bied tot 20 juli mee op 11 rouwauto’s en limousines, waaronder meerdere Mercedes-Benz E-klasse en Vito’s, Chrysler Voyagers, Cadillac Deville en Lincoln Town Cars.


Een bijzonder natuurgebied als laatste rustplaats

17 juli 2021

Een bijzonder natuurgebied als laatste rustplaats

De Joodse begraafplaats Zeeburg is de grootste Joodse begraafplaats van Nederland. Maar de dodenakker ligt er wat verlaten en verwilderd bij. Projectleider Hansje Galesloot en het vrijwilligersteam van Stichting Eerherstel Joodse begraafplaats Zeeburg maken de plek weer aantrekkelijk voor bezoekers. Dat doen ze niet ten koste van de natuur.


15 juli 2021

Honderden handtekeningen tegen natuurbegraafplaats Wapenveld

Er is al jaren discussie over de realisatie van een natuurbegraafplaats op landgoed de Polberg in Wapenveld. Veel omwonenden zijn tegen de komst van de begraafplaats en daarom is er een handtekeningenactie gehouden onder de tegenstanders.

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 mei 2021

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 mei 2021

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Volg het laatste uitvaartnieuws op Twitter via www.twitter.com/uitvaart

Volg het laatste uitvaartnieuws op Twitter via www.twitter.com/uitvaart

18 juli 2011

Wilt u op de hoogte blijven van al het uitvaartnieuws, trends en ontwikkelingen?


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE