Nieuws

Facultatieve Dela
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2017


22 september 2017

Yarden laat verzekerden veel te veel betalen

Uitvaartverzekeraar Yarden brengt nabestaanden van overledenen met een naturaverzekering tot duizenden euro’s te veel in rekening voor uitvaarten, dat meldt de Volkskrant. Het gaat om mensen die voor 2007 een naturaverzekering hebben afgesloten. Volgens de Volkskrant zou het mogelijk om honderdduizenden mensen gaan.


21 september 2017

ABN-Amro: ASR koopt Monuta of Yarden op korte termijn

ASR kan na Generali Nederland op korte termijn ook Yarden of Monuta overnemen, zo verwachten analisten van ABN-AMRO. Dat bericht de Telegraaf vandaag. Volgens de Telegraaf is ASR 'de enige serieuze koper in de Nederlandse markt'.


21 september 2017

Veel dodelijke ongevallen met e-bikes

E-bikes zijn populair bij ouderen die door de fiets met elektrische ondersteuning langer mobiel blijven. Maar de e-bikes blijken erg gevaarlijk, vooral voor ouderen die de e-bike nog niet onder controle hebben. Inmiddels is de e-bike dodelijker dan de bromfiets, dat meldt het AD.


20 september 2017

Museum Tot Zover wint het Centercom Subsidiefonds

Museum Tot Zover heeft het Centercom Subsidiefonds gewonnen. Dankzij deze prijs kan het museum een jaar lang een landelijke buitenreclamecampagne uitvoeren t.w.v. €50.000. Het doel van de campagne is om bewustwording rondom de dood te vergroten. Want wanneer je bewust bent van de dood, kan je het leven beter omarmen. Deze boodschap wordt niet eng of spannend gemaakt, maar juist toegankelijk en creatief. Met mascotte Kleine Hein in de hoofdrol.


‘De Makers’ Afl. 2: Ambachtelijke uitvaartkisten van uitsluitend natuurlijke materialen

19 september 2017

‘De Makers’ Afl. 2: Ambachtelijke uitvaartkisten van uitsluitend natuurlijke materialen

Bas Oosterom en Alex Zeller uit Ouderkerk aan den IJssel werken al jaren samen als hoveniers. Werken met hout en groen is dé passie van de twee. Sinds kort produceren ze een unieke lijn ecologische uitvaartkisten met een natuurlijke uitstraling. In het programma ‘De Makers’ is te zien hoe deze duurzame kisten worden gemaakt van massief hout en andere natuurlijke materialen. Zo bestaat de mogelijkheid deze met mos af te werken.


18 september 2017

14 oktober Open dag Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A.

De Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. houdt samen met het uitvaartbedrijf Diedel Wessels BV een open dag op zaterdag 14 oktober 2017.


Zaterdag 7 oktober Open Dag Essenhof

18 september 2017

Zaterdag 7 oktober Open Dag Essenhof

Zaterdag 7 oktober zet Essenhof, gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium, haar deuren open. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er verschillende activiteiten. Deze Open Dag wordt georganiseerd om de bezoekers te informeren over de keuzemogelijkheden bij begraven en cremeren.


Nieuw voorstel voor Essenhof in gemeentelijk beheer

18 september 2017

Nieuw voorstel voor Essenhof in gemeentelijk beheer

Het college van B&W van de gemeente Dordrecht heeft ingestemd met een nieuw voorstel over de toekomst van de Essenhof in gemeentelijk beheer. Met dit voorstel laat het college zien hoe de Essenhof blijft zorgen voor continuïteit en kwaliteit van de huidige dienstverlening, inspeelt op actuele ontwikkelingen op de markt en zorgt voor een kostendekkende exploitatie.


15 september 2017

Langedijk laat graven ruimen

Nabestaanden die niet meer betalen voor grafrechten hebben nog een jaar de tijd om te voorkomen dat de gemeente het graf van hun dierbare laat ruimen. Er is al een tijd discussie in Langedijk over hoe om te gaan met graven waarvan de grafrechtentermijn is verstreken, dat meldt Langeijkcentraal.nl.


15 september 2017

Video: Van ambtenaar naar uitvaartondernemer

Vorige week maakte het CBS bekend dat het aantal uitvaartondernemers in een aantal jaar meer dan verdubbeld is. Voor de regionale zender L1 was dat aanleiding om mensen op straat te vragen of ze ook graag uitvaartondernemer willen worden. Daarnaast bezocht de omroep Ingrid en Eric Glosteijn die sinds een paar jaar een uitvaartcentrum hebben.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder