Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws OKTOBER 2022


VTU Uitvaart Vakbeurs 2022 succesvol afgesloten (video)

30 september 2022

VTU Uitvaart Vakbeurs 2022 succesvol afgesloten (video)

Met veel positieve en enthousiaste reacties van zowel bezoekers als standhouders, ruim 4.000 bezoekers over de drie beursdagen en de uitreiking van de VTU Innovatieprijs 2022 voor de ‘Koesterdoos’ van Wabimento werd de Uitvaart Vakbeurs 2022 vrijdag 30 september afgesloten.


28 september 2022

Waarschuwing oplichting nabestaanden door ‘bankmedewerker’

Een vrouw uit Zeeland die onlangs haar man verloor is vlak na de uitvaart van haar man opgelicht door criminelen. Ze belden de vrouw en deden zich voor als bankmedewerkers. Het resultaat was dat de vrouw even later 3.000 euro armer was.


27 september 2022

Voorlopige uitspraak rechtbank inzake geschil Yarden Franchise en Yarden Uitvaartzorg / DELA nu online

Het conflict tussen de franchisenemers en Yarden loopt sinds afgelopen jaar. Yarden wilde het franchisebedrijf afbouwen omdat deze te duur zou zijn geworden. Yarden heeft eerder besloten de contracten met franchisenemers op te zeggen. De voormalig franchisenemers van Yarden stellen echter dat zij voor een belangrijk deel van hun omzet afhankelijk zijn van Yarden-uitvaarten. De gehele uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland staat sinds gister, 26 september 2022, online.


VTU Uitvaart Vakbeurs 2022 morgen van start

27 september 2022

VTU Uitvaart Vakbeurs 2022 morgen van start

Morgen – woensdag 28 september – gaat om 10.00 uur de VTU Uitvaart Vakbeurs 2022 van start. Tot en met vrijdag 30 september staat Evenementenhal Gorinchem dan volledig in het teken van dé vakbeurs voor de uitvaartbranche die vanwege corona met twee jaar uitgesteld is.


26 september 2022

Nieuw grafveld op Herdenkingspark Westgaarde voor de Inheemse gemeenschap

PC Uitvaart heeft samen met de Indigenous peoples of Abya Yala een eigen begraafplaats in Amsterdam gerealiseerd. Hun dierbaren zielenrust geven volgens de traditionele rituelen is het streven van een groep Inheemse Surinamers in Nederland. Ze wilden een eigen gewijde en gezegende laatste rustplaats. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de Inheemse begraaf- en rouwcultuur in stand te houden en de overlijdensrituelen over te dragen aan de volgende generaties.


26 september 2022

Vandalisme op begraafplaats Monster

Op begraafplaats Molenlande zijn de afgelopen periode een aantal graven vernield. Op sociale media klagen nabestaanden over een gebrek aan reactie en actie van de gemeente naar aanleiding van meldingen van vandalisme op de begraafplaats.


23 september 2022

GaandeweG heeft nog plaatsen voor de Opleiding tot Uitvaartbegeleider

GaandeweG heeft in nog plaats voor deelnemers in de vrijdag-lesgroep van de Opleiding tot Uitvaartbegeleider die 07 oktober van start gaat!


Bogra:

23 september 2022

Bogra: "’Wij willen rustig doorgroeien, zijn hier voor de lange termijn"

Grafkistenfabriek Bogra in Enkhuizen heeft roerige jaren achter zich. Maar sinds de overname door de Belgische onderneming Funico werkt het bedrijf aan een gestage groei. „We zijn hier voor de lange termijn”, zegt directeur Jildert Steenbeek klip en klaar.


22 september 2022

Dunweg wil onrust wegnemen

Uitvaartbedrijf DELA heeft onlangs het samenwerkingsverband met Dunweg Uitvaartzorg opgezegd. Waar uitvaarten uit de regio eerder werden verzorgd door het lokale bedrijf Dunweg, moeten DELA-polishouders het nu doen met de landelijke organisatie van DELA.


Kwaadaardig mooi

22 september 2022

Kwaadaardig mooi

We worden omringd door beelden van het fitte lijf. Supergezond is de norm en het zieke lichaam verbergen we. Aan haaruitval, wildgroei en aftakeling zit nu eenmaal weinig glamour. In de tentoonstelling Kwaadaardig Mooi geven kunstenaars vorm aan hun ervaringen met kanker. Zit er iets moois in het uitbeelden van hun ervaringen? Iets dat ons kan sterken?

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 mei 2021

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >