Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2022


Buitenuitvaarten mogelijk bij Essenhof

1 juli 2022

Buitenuitvaarten mogelijk bij Essenhof

Vanaf 28 juni tot 1 november van dit jaar is het op de Dordtse begraafplaats Essenhof ook mogelijk een uitvaartdienst in de buitenlucht te houden. Dat kan in het Merwede Paviljoen. De buitenbeleving geeft een speciale dimensie aan een uitvaart. Passend bij de overledene die het buitenleven koesterde. Of juist de naasten die de mooie natuur op de begraafplaats waarderen.


1 juli 2022

voormalig GL-statenlid bouwt recreatiefcentrum naast 200 jaar oude begraafplaats

In het dorp Wilsveen in Leidschendam-Voorburg is grote commotie ontstaan door de komst van een recreatief ontmoetingscentrum pal tegen de oude begraafplaats en stilteplek in het kleine dorp.


1 juli 2022

Bonzen hoofdje van grafsteen gestolen

Een grafrover heeft een bronzen beeld van een kindergraf gestolen op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht. De vader van het meisje doet er alles aan om het voor hem zo dierbare beeld terug te krijgen.


Stille crematie brengt rust

30 juni 2022

Stille crematie brengt rust

Wie kiest voor een eenvoudige, stille crematie via Exit.nl kiest niet alleen voor een uitvaart tegen lage kosten maar ook voor rust en eenvoud.


Monuta open over uitvaartkosten in ludieke online quiz

30 juni 2022

Monuta open over uitvaartkosten in ludieke online quiz

In een nieuwe online quiz van Monuta, de Rekenmaaruit!vaartquiz, gooit het uitvaartbedrijf het over een andere boeg. Met de Rekenmaaruit!vaartquiz wil Monuta mensen bewuster maken van de kosten die gepaard gaan met een uitvaart. Dat doet zij met een luchtige vermakelijke quiz waarin mensen de juiste prijs bij het juiste uitvaart item moeten zetten.


29 juni 2022

Open dag crematorium Minnendael Zwijndrecht

Belangstellenden kunnen zaterdag 2 juli een rondleiding krijgen op begraafplaats Munnikensteeg en crematorium & uitvaartcentrum Minnendael. Op die dag zal er ook een speciaal monument voor overleden kinderen worden onthuld.


28 juni 2022

Stormschade of vandalisme op begraafplaats Oostzaan

Zijn de 44 kapotte graven op de begraafplaats aan de Dominee Nanne Zwiepsingel vernield door vandalen of door de februaristorm? Is er sprake van een valse aangifte van vernieling of zijn de graven echt vernield door grafschenners.


28 juni 2022

Memorial park Westgaarde holy ground for “Indigenous peoples of Abya Yala”

De “Indigenous peoples of Abya Yala”, de Inheemse gemeenschap, werkt samen met PC Uitvaart aan een eigen begraafplaats in Amsterdam. Hun dierbaren zielenrust geven volgens de traditionele rituelen is het streven van een groep Inheemse Surinamers in Nederland. Ze willen een eigen gewijde en gezegende laatste rustplaats. Daarnaast vinden zij het belangrijk om de Inheemse begraaf- en rouwcultuur in stand te houden en de overlijdensrituelen over te dragen aan de volgende generaties.


28 juni 2022

Directeur Dick Postma: "Crematorium Groningen blijft bestaan"

Dagblad van het Noorden besteedt vandaag aandacht aan Crematorium Groningen. Dit crematorium behoorde voorheen toe aan Yarden maar moest door de overname van Yarden door DELA op last van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden verkocht omdat zij anders een te dominante positie in Groningen zou verkrijgen. Want sindskort heeft DELA ook een spiksplinternieuw Crematorium, Hoentocht, in Groningen.


Bart Sesink Uitvaartverzorging stopt met uitvaartonderneming per 1 juli 2022

28 juni 2022

Bart Sesink Uitvaartverzorging stopt met uitvaartonderneming per 1 juli 2022

De Bergeijkse uitvaartonderneming staakt haar activiteiten per 1 juli 2022. Dat laten Bart en Ria Sesink weten met een ingezonden stuk. zij zijn toe aan een andere invulling van hun bestaan. Helemaal afscheid nemen van de branche doen ze nog ni, want ze blijven hun uitvaarthuis beheren. Lees hier hun verhaal.

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

Zo regel je een uitvaart als je geen geld hebt!

5 november 2021

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.


Lees verder

Nu.nl over de zin en onzin van verzekeringen

2 augustus 2021

Nederlanders zijn kampioen in verzekeren, maar welke verzekering heb je eigenlijk nodig en welke niet? Verzekeringsexpert Suzan Samson van Independer legt in een artikel op NU.nl uit welke verzekeringen belangrijk zijn en welke je misschien helemaal niet nodig hebt.


Lees verder

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

50.000 mensen tekenen petitie voor rouwverlof

24 juni 2021

Marit van Exel verloor haar man en haar dochter. Haar ervaringen in de periode van rouw die volgde gebruikt ze nu om andere nabestaanden te helpen. Ze is een petitie gestart om de politiek ertoe te bewegen dat rouwverlof wordt opgenomen in de wet.


Lees verder

Oude begraafplaats Leidschendam bestaat 200 jaar

23 juni 2021

De oude katholieke begraafplaats bij de Nieuwe Driemanspolder in Leidschendam bestaat 200 jaar. De parochie bij de begraafplaats was een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Nederland.


Lees verder

DBVU positief kritisch over nieuwe uitvaartkoepel

21 juni 2021

Voorzitter Pieter Dekker reageert positief op de nieuwe koepelorganisatie die vorige week werd aangekondigd. Dekker: “Onze nieuwe brancheorganisatie wil een nieuw geluid in de uitvaartbranche zijn en een stem geven aan alle uitvaartondernemingen, met name hen die nog nergens bij zijn aangesloten. Die stem willen we overal laten horen: in de politiek, media en zeker ook bij de andere brancheorganisaties.”


Lees verder

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

Maximale groepsgrootte niet meer van toepassing vanaf 26 juni

18 juni 2021

De regel dat er bij uitvaarten maximaal 100 mensen aanwezig mogen zijn vervalt volgende week zaterdag. Premier Rutte zei vrijdagavond dat er geen maximale groepsgrootte meer nodig is omdat steeds meer mensen gevaccineerd zijn en de druk op de ziekenhuizen snel daalt.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 mei 2021

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE