Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2019


22 februari 2019

De Vene ontwerpt uniek opbaarmeubeltje voor baby's

De Vene Uitvaartbenodigdheden heeft in samenwerking met afdeling Geboortezorg van het Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein een speciaal opbaarmeubeltje ontworpen voor baby’s die voor of tijdens de bevalling overlijden.


22 februari 2019

Begraafplaats Almelo biedt mogelijkheid levenloos geborenen op naam te laten registreren in begraafplaatsadministratie

Op gemeentelijke begraafplaats ‘t Groenedael in Almelo kunnen ouders die dat wensen hun levenloos geboren kindje, broertje of zusje, met hun in de burgerlijke stand opgenomen naam laten registreren in de begraafplaatsadministratie. Vanaf 4 februari 2019 is het voor ouders mogelijk om (alsnog) hun levenloos geboren kind bij te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Vroeger werden kindjes vaak anoniem begraven en werden zij ook zonder naam in het begraafregister geregistreerd.


22 februari 2019

Steun voor natuurbegraafplaats Lutterzand

Het ziet er naar uit dat boer Frans (Frans Zanderink) een natuurbegraafplaats mag realiseren. De gemeente Losser en de provincie Overijssel stemmen in met zijn plan, dat meldt de Tubantia.


21 februari 2019

Crematorium Spijkenisse gaat weer open

Crematorium de Ommering in Spijkenisse wordt in maart weer in gebruik genomen. Op 22 maart is er een officiële opening en een dag later is het publiek welkom om het crematorium van binnen te bekijken tijdens een open dag, dat meldt RTV Rijnmond.


Filmgedicht IK BEN te zien bij Museum Tot Zover

21 februari 2019

Filmgedicht IK BEN te zien bij Museum Tot Zover

Heb je na je dood nog tijd om afscheid te nemen? Het filmgedicht IK BEN van de Amsterdamse filmmaker Mirella Muroni speelt met het idee dat ook mensen die plotseling sterven, de kans krijgen om hun geliefden gedag te zeggen. De poëtische film ging in première bij Museum Tot Zover en is tot en met 5 mei 2019 te zien in de videozaal.


20 februari 2019

Grafmonumenten eerder verwijderd dan aangekondigd

Het graf van de vader van mevrouw Roos uit Gorinchem zou volgens een bord bij het grafvak dit najaar worden geruimd. Maar de grafmonumenten op de graven zijn nu al weggehaald en dat tot grote schrik van mevrouw Roos. Zij ontdekte op de sterfdag van haar vader dat het hele grafvak kaal was, dat meldt het AD.


20 februari 2019

Bouman Uitvaartzorg (Buinen) failliet.

Op 13-02-2019 heeft de rechtbank Assen de firma Bouman Uitvaartzorg B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 70811156 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. J.J. Gevers tot curator. Het insolventienummer is F.18/19/23. De rechtsvorm betreft een Besloten vennootschap met gewone structuur en de hoofdactiviteit van dit bedrijf was 96031, Uitvaartverzorging.


19 februari 2019

Rondleiding natuurbegraafplaats abdij Koningsoord Arnhem

De Zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord zijn bezig met de ontwikkeling van een natuurbegraafplaats bij de abdij. Mensen die nieuwsgierig zijn hoe de natuurbegraafplaats er uit komt te zien kunnen aanstaande vrijdag een rondleiding krijgen.


18 februari 2019

Steeds moeilijker om nabestaanden te vinden

Veel uitvaartverzorgers merken dat het steeds vaker voorkomt dat er geen nabestaande gevonden kan worden van een overleden alleenstaande oudere. Monuta constateert dat steeds meer alleenstaande ouderen geen directe familie meer hebben. Dat is lastig omdat er na overlijden iemand moet zijn die opdracht geeft voor de uitvaart, dat meldt de Stentor.


15 februari 2019

Woerden heeft nog geen ondernemer gevonden voor crematorium

De gemeente Woerden liet vorig jaar weten dat het open staat voor de komst van een crematorium. Voorwaarde is wel dat er een ondernemer komt die het crematorium wil bouwen en exploiteren. Maar tot op heden heeft zich maar één ondernemer gemeld bij de gemeente, dat meldt het AD.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder