Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2020


29 mei 2020

Vorige week: 2750 mensen overleden

Voor week 21 (18 tot en met 24 mei) wordt het aantal overledenen geschat op 2 750. Daarmee zit de sterfte voor de tweede week op rij onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Tijdens de eerste negen weken van de corona-epidemie in Nederland (week 11 tot en met week 19) was de sterfte hoger dan verwacht. In die weken overleden bijna 9 duizend mensen meer dan je in deze periode zou verwachten. Mensen die zorg ontvingen in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz), oudere mensen en mannen stierven relatief vaker dan mensen die geen zorg ontvingen, jongere mensen en vrouwen. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


Nieuwe ‘Stand van de Uitvaartbranche’ verschenen

29 mei 2020

Nieuwe ‘Stand van de Uitvaartbranche’ verschenen

De Stand van de Uitvaartbranche 2019/2020 is uit. Deze jaarlijkse uitgave – samengesteld door marktonderzoeker Barend van de Kraats - bevat feiten, cijfers en analyses. Nieuw in deze uitgave zijn de hoofdstukken over de consument, uitvaartgerelateerde kosten en uitvaartverzekeringen. Met daarbij een overzicht van crematoria, brancheorganisaties én de actuele trends en ontwikkelingen is de Stand van de Uitvaartbranche van belang voor zowel huidige (uitvaart) professionals, als voor nieuwe toetreders en bijvoorbeeld gemeenten.


28 mei 2020

Natuurbegraafplaats Heidepol breidt uit

Er is zoveel vraag naar natuurgraven dat natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem al op korte termijn flink gaat uitbreiden. Er wordt ruimte gerealiseerd voor 2900 extra natuurgraven.


28 mei 2020

Update: Faillissement Uitvaartverzorging De Eenvoud te Kampen

Op 08-04-2020 heeft de rechtbank Almelo de firma Uitvaartverzorging De Eenvoud, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66252962 in staat van faillissement verklaard. De Eenvoud specialiseerde zich in zeer voordelige uitvaarten, al vanaf € 750. De onderneming was landelijk actief.


28 mei 2020

Vragen en antwoorden uitvaartzorg en corona

Op deze pagina vindt u de laatste updates en links naar belangrijke sites m.b.t. het coronavirus. Bij het overige nieuws onder deze pagina vindt u per onderwerp uitgebreidere informatie.

Vanaf 1 juli 100 mensen aanwezig bij uitvaart

Vanaf 1 juni catering bij uitvaarten

Richtlijnen catering uitvaarten

Sterfte in week 20 lager dan normaal

(Laatste update 28 mei 2020 16.37 uur)


Papa Draak wordt niet meer beter

27 mei 2020

Papa Draak wordt niet meer beter

Papa Draak leert Drakie vliegen, vuurspuwen en nog veel meer. Maar op een dag wordt papa Draak ziek. Zo ziek, dat hij niet meer beter kan worden. Drakie, haar grote broer Vonk en mama Draak zijn erg verdrietig, maar ze proberen papa Draak zo veel mogelijk te helpen. Papa krijgt zijvleugels, zodat hij toch nog een tijdje kan vliegen. Tot zelfs dat niet meer kan en ze door moeten zonder papa Draak.


26 mei 2020

Versoepeling groepsgrootte bij uitvaarten

Per 1 juni en per 1 juli 2020 versoepelen de coronamaatregelen. Bij uitvaartplechtigheden mogen weer meer mensen aanwezig zijn. De basis-coronamaatregelen blijven onverkort van kracht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en 1,5 meter afstand van anderen houden.


26 mei 2020

Meerderheid Tweede Kamer wil resomeren toestaan

Jarenlang heeft uitvaartorganisatie Yarden gestreden om resomeren in Nederland mogelijk te maken. Maandag is een grote stap gezet in die richting toen de Gezondheidsraad adviseerde om resomeren op te nemen in den nieuwe uitvaartwet. Volgens RTL Nieuws is er in de Tweede Kamer een meerderheid die resomeren wil legaliseren.


Nieuw Vakblad Uitvaart met aandacht voor corona, flitspeiling en resomeren

25 mei 2020

Nieuw Vakblad Uitvaart met aandacht voor corona, flitspeiling en resomeren

Met onder meer een verslag vanuit het ‘coronafront’ Noordoost-Brabant, aandacht voor palliatieve zorg in deze tijd én een flitspeiling van het ministerie waaruit blijkt dat de dienstverlening van de uitvaartsector een 8 krijgt, verschijnt deze week het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart.


25 mei 2020

Gezondheidsraad adviseert; sta resomeren toe, composteren niet

De gezondheidsraad heeft aan minister Olongren een advies uitgebracht over de nieuwe uitvaartwet. Meest opvallende in het advies is dat de gezondheidsraad adviseert om resomeren op te nemen in de nieuwe uitvaartwet. De gezondheidsraad adviseert verder om composteren niet op te nemen als mogelijkheid naast begraven, cremeren, lichaamsdonatie en resomeren.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder