Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2021


25 februari 2021

Yarden Franchise wordt gefaseerd afgebouwd

De directie van Yarden heeft besloten om per februari 2021 Yarden franchise gefaseerd af te bouwen. Concreet betekent dit, dat alle huidige franchiseovereenkomsten niet verlengd zullen worden en dat er geen nieuwe franchiseovereenkomsten worden aangegaan. Alle lopende franchiseovereenkomsten zullen tot einddatum conform gemaakte afspraken worden uitgediend. De laatste franchiseovereenkomst loopt af in augustus 2025.


24 februari 2021

Geen wijzigingen voor de uitvaartbranche

Tijdens de persconferentie van gisteravond hebben premier Rutte en minister De Jonge de eerste versoepelingen in maanden aangekondigd. Voor de uitvaartbranche zijn er vanaf 3 maart (de dag dat de versoepelingen ingaan) geen veranderingen aangekondigd.


24 februari 2021

Italiaanse begraafplaats in zee verdwenen door aardverschuiving

Een deel van een begraafplaats in een plaatsje bij Genua is in zee verdwenen door een aardverschuiving. Tweehonderd kisten met de resten van overledenen zijn de zee in gespoeld. De autoriteiten proberen de kisten uit zee te vissen.


Nieuw nummer Vakblad Uitvaart: druk op ministerie en terugkijken op 30 jaar postmortale zorg

23 februari 2021

Nieuw nummer Vakblad Uitvaart: druk op ministerie en terugkijken op 30 jaar postmortale zorg

Op korte termijn moeten wettelijke kaders worden vastgelegd rond de modernisering van de Wet op de lijkbezorging. Eind januari stapte de BGNU echter uit het overleg met het ministerie om ‘druk te zetten’. In het nieuwe nummer (verschijning 23 februari) van Vakblad Uitvaart leest u meer.


23 februari 2021

Gemeente Lochem positief over komst natuurbegraafplaats

Het gemeentebestuur van Lochem is positief over de komst van een natuurbegraafplaats op Landgoed de Kalenberg. Volgens de gemeente zal de begraafplaats het landgoed financieel helpen en zo zorgen dat het bosrijke gebied in stand blijft. Omwonende hebben bezwaar tegen de komst van de natuurbegraafplaats maar daar gaat het college niet in mee, dat meldt de Stentor.


22 februari 2021

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Afgelopen week zijn er weer een aantal interessante vacatures geplaatst op Uitvaartvacatures.nl.


22 februari 2021

Crowdfunding voor uitvaart moeder

Vorige week overleed de 37-jarige moeder van twee jongens uit Wijchen. De moeder had geen uitvaartverzekering en er is geen geld voor de uitvaart. De vader van de jongens (sinds 2013 gescheiden van hun moeder) is een crowdfunding gestart voor de uitvaart van de moeder.


Bronzen beeld verdwenen uit urnentuin

19 februari 2021

Bronzen beeld verdwenen uit urnentuin

“Bijna veertig jaar in het vak, maar dit… Nee, dit heb ik niet eerder meegemaakt”, vertelt Gert Brinkhorst, eigenaar van crematoria Hart van Berkelland in Haarlo en De Omarming in Zutphen. Uit de urnentuin van Hart van Berkelland is een bronzen beeld verdwenen. “Het lijkt erop dat het beeld gestolen is. Diep triest”, aldus Brinkhorst.


19 februari 2021

Voor het eerst sinds september geen oversterfte

In week 6 (8 tot en met 14 februari 2021) overleden naar schatting 3400 mensen. Dat zijn ongeveer evenveel sterfgevallen als verwacht voor deze periode. In week 5 overleden 3619 mensen. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


18 februari 2021

Gedenkpark Oosterhout uitgebreid met natuurbegraafplaats

De algemene begraafplaats Leijsenakkers in Oosterhout krijgt er de komende maanden een natuurbegraafplaats bij. In totaal wordt de begraafplaats uitgebreid met 1 hectare.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE