Nieuws

Facultatieve Dela Yarden
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2017


25 juli 2017

Assieraad verloren in trein van Deventer naar Schiphol

Op de avond van 10 juli heeft een meisje een assieraad verloren in de trein van Deventer naar Schiphol. Het gaat om een hangertje met daarin een beetje as van een overleden vriendin, dat meldt de Stentor.


25 juli 2017

Nieuw: Dementievriendelijke uitvaart met zorg en aandacht voor demente achterblijvers

Moet iemand die dement is mee naar de uitvaart van zijn of haar partner of is het beter om iemand in dat geval thuis te laten? Het antwoord is dat een demente partner wel bij de uitvaart moet zijn, als dat mogelijk is. Uitvaartonderneming Terramor biedt sinds kort een speciale dementievriendelijke uitvaart. Juist nu er door de vergrijzing steeds meer mensen met dementie zijn voorziet Terramor in een groeiende behoefte.


24 juli 2017

Werkzaamheden begraafplaats ’t Harde klaar

De uitbreidingswerkzaamheden op begraafplaats Bovenweg in ’t Harde zijn klaar. Door de uitbreiding is er voldoende begraafcapaciteit voor de komende dertig jaar, dat meldt de Stentor.


24 juli 2017

Diefstal baarhuisje begraafplaats Augustinusga

Het baarhuisje van de begraafplaats in het Friese Augustinusga is zwaar beschadigd tijdens een inbraak. De gedupeerde medewerkers van de begraafplaatsen spreken op Facebook hun verontwaardiging uit over de inbraak op de begraafplaats.


24 juli 2017

Ingezonden brief voorzitter Keurmerk Uitvaartzorg (reactie artikel over ‘Zwarte randen uitvaartbranche’)

Het stuk “de zwarte randen van de uitvaartbranche” (FD 10 juni) wekt de indruk dat de uitvaartbranche misbruik maakt van de precaire situatie van nabestaanden. Dit beeld doet vele ondernemers in de uitvaartzorg geen recht. Zorg en respect voor overledenen en familieleden zijn regel en geen uitzondering!


Onkruid wieden zonder gebruik pesticiden bijna niet te doen

20 juli 2017

Onkruid wieden zonder gebruik pesticiden bijna niet te doen

In België is de laatste weken veel discussie over het onkruid op de begraafplaatsen. Sinds er geen pesticides meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden groeit het onkruid welig op menig begraafplaats. Dat resulteert in veel klachten bij gemeenten. De gemeente Dilbeek riep onlangs klagers op om zelf maar onkruid te wieden. De burgemeester van het Belgische Riemst noemt het verwijderen van onkruid, dweilen met de kranen open.


Atty Kruisselbrink  - Zelfstandige gastvrouw bij GUV

20 juli 2017

Atty Kruisselbrink - Zelfstandige gastvrouw bij GUV

Melatie Pattipeilohy-Kruisselbrink is haar volledige naam en ze woont al jaren in Winterswijk. Ze is sinds kort zelfstandig gastvrouw bij GUV Crematorium, een hele verantwoordelijke functie. Bert van Asselt, directeur bij GUV, is zeer tevreden: “Met haar enorme ervaring met nabestaanden in zowel crematoria als met uitvaarten, is ze een aanwinst. Ze past echt goed in ons team. De mentaliteit van Atty is die van een GUV-er. Ze gaat voor nabestaanden tot het uiterste en zal alles doen om de uitvaart perfect te laten verlopen. Juist omdat ze alle facetten van het uitvaartvak kent, kan ze nabestaanden extra goed begeleiden.”


20 juli 2017

De Ronde Venen laat graven ruimen

In het najaar worden particuliere graven geruimd op de algemene begraafplaatsen van Abcoude, Baambrugge en Wilnis.


20 juli 2017

Bouw crematorium Oldenzaal start maandag na akkoord met omwonenden

Crematoria Twente, DELA en de gemeente Oldenzaal hebben overeenstemming bereikt met de omwonden van het nieuw te bouwen crematorium. Door een aantal aanpassingen in de bouwplannen zijn de omwonenden gerustgesteld en kunnen de eerste werkzaamheden aanstaande maandag al beginnen, dat meldt de Tubantia.


19 juli 2017

Parthes BV neemt Rouwservice Nederland over

Nadat gisteren al bekend werd dat Bogra, de fabrikant van uitvaartkisten, is overgenomen door het Belgische Funico zijn vandaag de medewerkers van Rouwservice Nederland (RSN) op de hoogte gesteld van het feit dat ook hun bedrijf een doorstart zal maken met Parthes BV als nieuwe eigenaar. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid die ontstond nadat eind juni beide bedrijven failliet gingen. Met deze overname is voor het overgrote deel van de medewerkers de werkgelegenheid zeker gesteld. Ook kunnen de uitvaartleiders die klant zijn bij beide bedrijven zeker zijn van een voortgezette gezamenlijke dienstverlening. Bogra en Rouwservice Nederland zullen ook met de nieuwe eigenaren samen blijven optrekken.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.nl belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder