Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 2020


2 december 2020

62 procent bezoekers website Radar overweegt resomatie

Uit een poll van het NPO-programma Radar blijkt dat 62% van de stemmers resomeren zal overwegen wanneer deze vorm van lijkbezorging wordt opgenomen in de nieuwe Uitvaartwet.


1 december 2020

Rechtbank stelt Yarden in het gelijk

De rechtbank in Leeuwarden heeft Yarden in het gelijk gesteld in de zaak over het eenzijdig inperken van de voorwaarden van 390.000 naturapakketten. De zaak was aangespannen door 19 verzekerden die zich niet wilden neerleggen bij de versobering van hun polissen.


De meest ruime in zijn soort… de Ford Custom Hearse

27 november 2020

De meest ruime in zijn soort… de Ford Custom Hearse

Bekijk de video van Budget Hearses voor een impressie van de Ford Custom Hearse. Voorzien van een in-hoogte-verstelbare tweede vloer en is direct leverbaar!


27 november 2020

Eerste echte Zeeuwse grafkistenlijn

Uitvaartonderneemster Bianca Tange uit het Zeeuwse Koudekerke heeft een Zeeuwse grafkistenlijn gemaakt. De kisten worden gemaakt van gerecycled hout dat wordt gekocht bij houtbedrijven uit Zeeland.


Museum Tot Zover verbijsterd door dreigende sluiting café en vreest voor voortbestaan

27 november 2020

Museum Tot Zover verbijsterd door dreigende sluiting café en vreest voor voortbestaan

Tegen de afspraken in dreigt opnieuw sluiting van Café Roosenburgh op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Museum Tot Zover is verrast door het onverwachte besluit van stadsdeel Oost om het geliefde café te vervangen door een ‘informatiepunt’. Ook het museum wordt daarmee in zijn voortbestaan bedreigd. Directeur Guus Sluiter vindt de handelswijze van stadsdeel en begraafplaats onfatsoenlijk en weigert zich bij dit eenzijdige besluit neer te leggen.


Black Friday bij Hesselmans & Van Willegen

27 november 2020

Black Friday bij Hesselmans & Van Willegen

Voor het derde jaar op rij is het ook dit laatste weekend van november weer Black Friday bij Hesselmans & Van Willegen.
Plaats uw bestelling dit weekend en ontvang 10% korting op het gehele assortiment (m.u.v. projecten en prijsafspraken).
 


26 november 2020

Nieuw informatie- en ontmoetingscentrum op De Nieuwe Ooster

Café Roosenburgh, het café van begraafplaats De Nieuwe Ooster, wordt vanaf 1 januari breder ingezet als informatie- en ontmoetingscentrum. In de loop van volgend jaar wordt de ruimte hiervoor verbouwd.


Koning Willem-Alexander opent Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

26 november 2020

Koning Willem-Alexander opent Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Vanmorgen opende Zijne Majesteit de Koning de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en bezocht hij samen met Theo Vleugels, algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting, het nieuwe herdenkings- en educatiecentrum. Hier luisterde de koning naar verhalen van nabestaanden van oorlogsslachtoffers en veteranen die uit eigen hand vertellen over hun ervaringen in oorlogsgebied.


26 november 2020

Herstel oude bomenlaan begraafplaats Rhijnhof (Leiden)

Begraafplaats Rhijnhof is een prachtig gedenkpark waar mensen van alle culturen en religies hun dierbaren kunnen begraven of de as van overledenen kunnen verstrooien of bijzetten. De afgelopen jaren heeft de gemeente Leiden samen met begraafplaats Rhijnhof gewerkt aan het uitbreiden, verfraaien en verbeteren van de begraafplaats. De laatste werkzaamheden zijn afgerond. Er zijn twee nieuwe bruggen aangelegd, de historische vijver is vergroot en aangesloten op de waterhuishouding van Rijnland. Als sluitstuk worden maandag 30 november t/m woensdag 2 december 26 nieuwe lindes gepland langs de oude laan.


26 november 2020

Hoogste coronasterfte tijdens de eerste golf in zuiden van Nederland

In de weken 10 tot en met 26 (2 maart tot en met 28 juni 2020) zijn 10,1 duizend inwoners van Nederland aan vastgestelde of vermoedelijke COVID-19 overleden. Dit komt neer op 58,1 overledenen per 100 duizend inwoners. De sterfte aan COVID-19 was het hoogst in het zuiden van Nederland (gemiddeld 105 per 100 duizend inwoners) en het laagst in het noorden (gemiddeld 12 per 100 duizend inwoners). Dit blijkt uit voorlopige regionale cijfers die het CBS vandaag publiceert.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE