Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2020


12 augustus 2020

Nabestaanden hebben er niets aan als je mee gaat huilen

Leon Raaijmakers is samen met zijn vader eigenaar van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers in Geldrop. Bij het uitvaartbedrijf dat in 2012 werd opgericht werken inmiddels 12 mensen. In het Eindhovens Dagblad vertelt Leon uitgebreid over zijn werk en over hoe zijn bedrijf ook tijdens de coronacrisis in mogelijkheden bleef denken.


12 augustus 2020

Protest tegen ruimen graven RK-begraafplaats Naaldwijk

De RK Adrianusparochie in Naaldwijk wil de begraafplaats aan de Dijkweg herinrichten. Maar het Genootschap Oud Westland vreest dat de plannen van de parochie betekenen dat alle 300 graven worden geruimd. Volgens het genootschap dreigt een ‘monument van katholiek sociaal leven’ te verdwijnen, dat meldt Hetwestland.nl.


11 augustus 2020

Historische begraafplaats Veenendaal opgeknapt

De eerste algemene begraafplaats van Veenendaal werd in 1829 in gebruik genomen. In 1917 werd de begraafplaats gesloten voor nieuwe graven en in 1947 vond de laatste bijzetting plaats. Nooit is er een graf geruimd, maar de begraafplaats verloederde. Totdat een ‘vriendengroep’ besloot om de begraafplaats op te knappen.


10 augustus 2020

235 graven worden geruimd in Ruinen

De gemeente De Wolden laat 235 graven ruimen op de begraafplaats in Ruinen. De gemeente doet dat omdat de begraafplaats anders al in 2024 vol is. De graven die geruimd worden liggen in vak D waar overledenen zijn begraven tussen 1933 en 1999.


7 augustus 2020

Al bijna 250.000 euro voor Pool die kinderen uit zee wilde redden

Vorige week zondag lag de Poolse seizoenarbeider Marcin Kolczynski op het strand bij Julianadorp. Hij had zijn vrouw aan de telefoon toen hij zei dat hij drie meisjes zag die hulp nodig hadden. Kolczynski probeerde ze te helpen maar verdronk bij zijn reddingsactie. De donaties voor deze Poolse held stromen binnen. Inmiddels is er al bijna 250.000 euro opgehaald.


7 augustus 2020

Coronamonumenten Twente voorzien in behoefte

De vier tijdelijke herdenkingsplekken die zijn geplaatst bij vestigingen van Crematoria Twente voorzien in een behoefte. Nabestaanden maken van deze plekken gebruik om stil te staan bij hun dierbare die ze tijdens de eerste coronaperiode hebben verloren, dat meldt TwenteFM.


6 augustus 2020

Al 22.000 euro aan donaties voor verdronken man uit Polen

De 37-jarige Marcin Kolczyński, een seizoenarbeider uit Polen, kwam afgelopen zondag om het leven toen hij drie Duitse meisjes wilde redden. De meisjes waren in de problemen gekomen in de zee bij Julianadorp. De meisjes werden gered maar Kolczyński verdronk. Inmiddels is er al 22.000 opgehaald voor de uitvaart van de man.


Meer dan een half miljoen subsidie voor Museum Tot Zover

4 augustus 2020

Meer dan een half miljoen subsidie voor Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover is ook in 2021-24 opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan. Het museum over de dood ontvangt in deze periode jaarlijks € 135.000 aan subsidie voor artistieke activiteiten, het aantrekken van meer bezoekers en verdere aandacht voor diversiteit en inclusie.


3 augustus 2020

Vrijwilligerswerk op begraafplaats net zo gezond als de sportschool

De Sint Petrusparochie in Eindhoven is opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het groenonderhoud op de kerkhoven van de parochie. De parochie hoopt mensen aan te trekken door ze erop te wijzen dat tuinieren heel gezond is, net als een bezoek aan een sportschool, maar dan buiten in het groen.


3 augustus 2020

Grafschenner Harderwijk aangehouden

In de afgelopen periode zijn op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk spullen vernield die op graven stonden. De politie heeft nu een 66-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Column Youp van’t Hek over Yarden

8 juli 2019

‘Dus alle bij Yarden verzekerde overledenen moeten binnenkort zelf naar het crematorium lopen. Met hun urn onder de arm’. Het zijn de openingszinnen van de nieuwe column van Youp van’t Hek waarin hij onder andere stilstaat bij het besluit van Yarden om verzekerden te gaan laten bij betalen.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE