Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2018


20 juni 2018

Pastoor gaat er vandoor met erfenis nabestaanden

Jos Hermans is pastoor, voorheen in Asten en nu in Druten. De pastoor heeft in 2014 (toen hij nog in Asten werkte) een grote erfenis geaccepteerd van een gelovige vrouw die hem had opgenomen in haar testament. De nabestaanden stapten naar de rechter die ze in het ongelijk stelde. In hoger beroep trok de familie deze week opnieuw aan het kortste eind, dat meldt het AD.


20 juni 2018

RvS beslist over natuurbegraafplaats Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een vergunning verstrekt voor de realisatie van een natuurbegraafplaats op het Geestmeerloo. Niet iedereen is het eens met dat besluit en daarom zijn enkele tegenstanders naar de Raad van State gestapt, dat meldt Alkmaar Centraal.


Eerste resomeercentrum in Venlo

19 juni 2018

Eerste resomeercentrum in Venlo

Als minister Kajsa Ollongren na de zomer het licht op groen zet voor resomeren dan kan het zijn dat het eerste resomeercentrum van Nederland wordt gebouwd in Venlo. Initiatiefnemer Paul van Os wil het resomeercentrum gerealiseerd zien bij klooster Albertushof, dat meldt De Limburger.


Yarden start bouw multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen

18 juni 2018

Yarden start bouw multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen

Met het slaan van de eerste paal startte Yarden Uitvaartorganisatie op 14 juni met de bouw van het Haagse uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen.

In het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum worden elementen van het voormalige historische pand Hoeve Ysendoorn teruggebracht. Ook krijgt Nieuw Eykenduynen naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca. Naar verwachting opent uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen in mei 2019 haar deuren.


18 juni 2018

Koperdiefstal op begraafplaats Boven-Leeuwen

De weduwe van een man die is begraven op de katholieke begraafplaats in Boven-Leeuwen is geschrokken nadat grafrovers het graf van haar man bezochten. De dieven gingen er vandoor met twee koperen vogels die bij het graf hoorden, dat meldt de Gelderlander.


15 juni 2018

Harderwijk zoekt exploitant crematorium

De drie uitvaartondernemers uit Harderwijk die gezamenlijk een plan zouden uitwerken om een crematorium te realiseren zijn er onderling niet uitgekomen. Daarom gaat de gemeente Harderwijk nu opzoek naar een andere marktpartij die het crematorium wil exploiteren, dat meldt de Stentor.


Officieel startsein van de bouw van Crematorium Alkmaar

14 juni 2018

Officieel startsein van de bouw van Crematorium Alkmaar

Met het eigenhandig afbakenen van de bouwlocatie is vandaag het officiële startsein voor de bouw van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar gegeven. Aan de Meerweg 11 in Alkmaar realiseren Monuta en PC Uitvaart een multifunctioneel uitvaartcentrum dat tegemoet komt aan alle moderne wensen rondom een uitvaart. Hier kan een volledige uitvaart op één locatie worden verzorgd. Van opbaring tot condoleance en van afscheidsdienst tot koffietafel. Een unieke locatie voor Alkmaar.


LandArt-route op Natuurbegraafplaats De Utrecht geopend

14 juni 2018

LandArt-route op Natuurbegraafplaats De Utrecht geopend

Op zaterdag 2 juni opende burgemeester Palmen van Hilvarenbeek op Natuurbegraafplaats De Utrecht de LandArt-route: een route van tien bijzondere kunstwerken, verspreid over de natuurbegraafplaats. Belangstellenden genoten van in de zon van de onthulling van het drijvende kunstwerk het BEGINNING van Maria van Ewijk.


14 juni 2018

RvS moet geschil tussen stichting en DELA beslechten

De Henri van Abbestichting stapt naar de Raad van State in een laatste poging om te voorkomen dat uitvaartorganisatie DELA enkele karakteristieke delen van de Paterskerk weg zal halen, dat meldt het Eindhovens Dagblad. DELA verbouwt de Eindhovense kerk tot een uitvaartcentrum met daarbij onder andere een hotel.


13 juni 2018

Verdwenen bushalte Essenhof komt terug

Er wordt al een paar jaar druk over gesproken in Dordrecht; de verdwenen bushalte bij begraafplaats en crematorium Essenhof. Maar dinsdagavond heeft de verantwoordelijk wethouder aan de raad beloofd dat de bushalte nog dit jaar weer in gebruik genomen wordt, dat meldt RTV Rijnmond.

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

20 januari 2015

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.


Lees verder

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

(Video) MomenTaal: Begeleiden, schrijven en spreken voor een passend afscheid

16 mei 2014

Graag presenteren wij aan u onze nieuwe film, waarin wij u laten zien wat MomenTaal beoogt en wat ons onderscheidt van andere aanbieders op dit terrein. Steeds meer mensen hebben behoefte aan inhoudelijke ondersteuning bij het vormgeven van de uitvaart. Afscheid nemen is moeilijk. MomenTaal helpt u daar graag bij.


Lees verder

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Speciale site over uitvaart in Haarlem

25 maart 2014

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.


Lees verder

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

YARDEN EN MONUTA BEËINDIGEN FUSIETRAJECT

20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.


Lees verder

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

Docufilm over uitvaartverzorging Erika uit Heemstede

23 juli 2012

In deze bijzondere filmdocumentaire krijgt u een unieke kans om mee te kijken in de keuken van het uitvaartbedrijf van Erika Wilders. Vijf dagen lang volgde documentairemaker Mark de Klein, Erika en haar team tijdens hun werkzaamheden. Rode draad in de film is de familie van Jan.


Lees verder

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering.com belicht alle aspecten van de uitvaartverzekering

18 mei 2012

Uitvaartverzekeringen zijn globaal onder te verdelen in twee groepen.Bij een uitkering in kapitaal moeten de nabestaanden zelf alles regelen, al dan niet in samenwerking met een uitvaartondernemer.
Bij een uitkering in natura wordt de nabestaanden deze zorg uit handen genomen. Ze krijgen een aantal diensten en producten uitgekeerd die in een zogeheten basispakket zijn opgenomen.


Lees verder

Rechter laat ruziënde broers as overleden moeder verstrooien

3 april 2012

De rechtbank in Den Bosch heeft besloten dat twee ruziënde broers de as van hun overleden moeder moeten verstrooien. De broers konden er onderling niet uitkomen wat er met de as zou gebeuren, daarom moest de rechter zich over de zaak buigen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Lees verder

Rouwpost in december

1 december 2011

Ook in de decembermaand bezorgt PostNL uw rouwpost graag op tijd én op het juiste adres. PostNL streeft naar een optimale bezorging en vraagt daarom uw hulp bij het aanleveren van uw rouwpost in de komende maand. Graag informeert PostNL u over onze voorzorgsmaatregelen rond de feestdagen.


Lees verder

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

Een baan in de uitvaartbranche vind je op Uitvaartvacatures.nl

24 augustus 2011

Ben je op zoek naar een baan in de uitvaartbranche? Werk je al in de uitvaartbranche maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op www.uitvaartvacatures.nl vind je een overzicht van alle vacatures in heel Nederland.


Lees verder

Hele TNO rapport over resomeren te lezen op Uitvaart.nl

12 augustus 2011

Afgelopen week is in de media veel aandacht geweest voor de resultaten van het TNO rapport over resomeren. In opdracht van Yarden heeft TNO onderzoek gedaan naar de milieueffecten van twee nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren, in vergelijking tot begraven en cremeren.


Lees verder