Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MAART 2024


Laatste kans om aandeelhouder te worden van LOOP Biotech

29 maart 2024

Laatste kans om aandeelhouder te worden van LOOP Biotech

Beste uitvaartondernemers, we wensen je een hele fijne pasen! Tevens hebben we een belangrijke update voor je. We hebben namelijk vandaag een enorme mijlpaal bereikt. Op dit moment staat de teller van onze investeringscampagne op €1,7 miljoen van ons doelbedrag van €2 miljoen. Het gaat sneller dan verwacht…


29 maart 2024

Yarden polis onterecht opgezegd

De familie van Delden, vader, moeder en twee kinderen zijn al vele jaren verzekerd bij Yarden. De verzekering van vader en moeder was jaren geleden al premievrij geworden, maar Yarden bleek vader en moeder in 2003 alsnog geroyeerd te hebben. De reden was dat ze een klein bedrag aan administratieve kosten niet betaald hadden.


Nieuw op Uitvaartbranche.nl: LOOP Biotech

28 maart 2024

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: LOOP Biotech

Ben je klaar voor een nieuwe kijk op het leven na de dood? Wij zijn Loop Biotech, een snelgroeiende Nederlandse scale-up die paddenstoel-uitvaartkisten, urnen en baren produceert die de natuur verrijken. Geïnspireerd door de natuurlijke recycling kracht van mycelium (het wortelnetwerk van paddenstoelen), ontdekt tijdens onderzoek aan de Technische Universiteit Delft, hebben we een oplossing gecreëerd om onze laatste voetafdruk te veranderen. Onze producten worden in slechts 7 dagen gegroeid van paddenstoelen en upcycled hennepvezels. Het resultaat is een nieuwe generatie producten die natuurlijk, lokaal en biologisch afbreekbaar zijn, en bijdragen aan een betere biodiversiteit.


Wim Meulenkamp, Kamerlid VVD, bevraagt minister over het mogelijk maken van resomeren

27 maart 2024

Wim Meulenkamp, Kamerlid VVD, bevraagt minister over het mogelijk maken van resomeren

Vandaag heeft Kamerlid VVD Wim Meulenkamp vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat over het mogelijk maken van resomeren.
 Lees hier de vragen die zijn gesteld.


Steeds meer Amsterdammers willen uitvaart door gemeente laten betalen

27 maart 2024

Steeds meer Amsterdammers willen uitvaart door gemeente laten betalen

Wanneer iemand sterft, moet er een uitvaart geregeld worden. De verantwoordelijkheid voor de uitvaart ligt altijd bij de familie. Als iemand in Amsterdam overlijdt en de familie niets regelt, nemen de hulpdiensten die de overledene aantreffen contact op met Team Uitvaarten van de gemeente Amsterdam. Team Uitvaarten gaat op zoek naar een familielid van de overledene. Wordt er familie gevonden, dan wordt die gevraagd de uitvaart te regelen en te betalen. Eventueel kan men hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. Als de familie de uitvaart niet kan regelen, dan neemt de gemeente Amsterdam het over en regelt Team uitvaarten de uitvaart.


Woensdag 27 maart 2024:

25 maart 2024

Woensdag 27 maart 2024: "Duurzaam Uitvaart Symposium"

Hi allemaal!
Hier is Bob Hendrikx, oprichter van Loop Biotech. Jullie kennen ons misschien van de paddenstoelen uitvaartkist. Wij zijn nieuw op dit platform en kijken er ontzettend naar uit om jullie te leren kennen en samen nog meer de natuur te mogen verrijken!


Transformatie Crematorium Zaanstad

25 maart 2024

Transformatie Crematorium Zaanstad

Crematorium Zaanstad wordt gerenoveerd tot een volledig duurzaam uitvaartcentrum. In de videoreeks ‘Transformatie Crematorium Zaanstad’ nemen we u aan de hand van verschillende thema’s mee in de renovatie. We gaan bijvoorbeeld in op de architectuur en de integratie van natuur in het ontwerp, maar ook op de verduurzaming van het pand.


25 maart 2024

Donaties voor monument voor eenzaam overledenen

Op begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam is een speciaal grafdeel gereserveerd voor eenzaam overleden Amsterdammers. Door gebrek aan geld ligt het grafdeel er niet heel mooi bij en is het grafmonument verwaarloost. De Stichting Amsterdammer helpt Amsterdammers is een actie gestart om geld bij elkaar te krijgen om het grafdeel op te knappen.


22 maart 2024

Vrijwilligers praten met bezoekers begraafplaats

Bakkie Troost: Een Gebaar van Verbondenheid op de Begraafplaats
Soms zijn het de eenvoudige gebaren die een wereld van verschil kunnen maken. Daarom zijn wij verheugd om ons nieuwe initiatief aan te kondigen: "Bakkie Troost" op de begraafplaats.


22 maart 2024

Uitvaartondernemer aangehouden na oplichtingsonderzoek

De politie heeft op dinsdag 19 maart na uitgebreid onderzoek een 45- jarige man aangehouden op verdenking van oplichting, diefstal en witwassen. De politie heeft in een woning in Den Haag en in een uitvaartonderneming in Rijswijk doorzoekingen gedaan.


22 maart 2024

Vacature Vrijdag: 9 nieuwe uitvaartvacatures

Op Uitvaartvacatures.nl staan wederom een aantal interessante nieuwe vacatures bij gerenommeerde bedrijven als Bogra, Dommel Uitvaarten, De Helpende Hand, Rouwservice Nederland en Uitvaartverzorging J Henning. Kijk snel verder.


Loop Biotech wil via crowdfunding € 2 miljoen ophalen

20 maart 2024

Loop Biotech wil via crowdfunding € 2 miljoen ophalen

Loop Biotech, bekend van de paddenstoelendoodskist die de aarde verrijkt, trapt deze lente af met een nieuwe mogelijkheid voor investeerders. Op 20 maart opent de crowdfunding waarmee de Nederlandse scale-up in twee weken tijd €2 miljoen op wil halen. Locatie voor deze investeringsronde is Invesdor, het grootste platform voor duurzame projecten in Europa. Deelname is al mogelijk vanaf €250, waarmee investeren in nieuw, natuurlijk leven voor iedereen toegankelijk wordt. Naast geld ophalen voor de financiering van meer geautomatiseerde productie, het uitbreiden van distributie en marketingactiviteiten, wil Loop Biotech tevens mensen aanspreken die dit innovatieve initiatief een warm hart toedragen. Dankzij een startbedrag ingelegd door onder andere strategisch partner Limbraco en Orange Wings Investments, staat de teller nu op €500.000.


Frank van de Goot versterkt Nationaal Forensisch Onderzoek (NFO) in Nederland en het Caribisch gebied

19 maart 2024

Frank van de Goot versterkt Nationaal Forensisch Onderzoek (NFO) in Nederland en het Caribisch gebied

Het Nationaal Forensisch Onderzoek (NFO) heeft het genoegen aan te kondigen dat Frank van de Goot, Nederlands meest vooraanstaande (forensisch) patholoog, zich bij het team heeft aangesloten. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inzet van het NFO om hoogwaardige forensische diensten te leveren, niet alleen in Nederland maar ook in het Caribisch gebied.


19 maart 2024

Statement DELA inzake beëindiging BGNU-lidmaatschap

Naar aanleiding van het nieuws dat DELA haar lidmaatschap van BGNU heeft beëindigd heeft DELA alsnog een reactie gegeven. In haar reactie gaat DELA ook in op het gerucht dat naast het lidmaatschap van de BGNU meer lidmaatschappen zijn beëindigd door DELA. Lees hier het statement.


18 maart 2024

DELA beëindigt lidmaatschap van brancheorganisatie BGNU

DELA heeft haar lidmaatschap van de Branchevereniging van Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartonderneming (BGNU) beëindigd. Dat bevestigt BGNU na vragen van onze redactie.


18 maart 2024

Rouwservice Nederland II B.V. overgenomen door Verstraaten Staatsie Vervoer, Correct Monnereau en Post Mortem

Verstraaten Staatsie Vervoer (Verstraaten), Correct Monnereau (Monnereau) en Post Mortem (PM), allen met ondernemingen die al jaren actief zijn in logistieke dienstverlening rondom het levenseinde, hebben de overname van Rouwservice Nederland (RSN) afgerond.


16 maart 2024

Stilstand in Cao-Gesprekken Uitvaartsector

Op de website van vakbond De Unie heeft belangenbehartiger Hans Korver zijn leden geïnformeerd over de voortgang van de cao-onderhandelingen. Eerder was op de site van De Unie nog te leden dat er nog de nodige stappen te ondernemen waren om tot een bevredigend onderhandelingsresultaat te komen.


15 maart 2024

DELA neemt Uitvaartonderneming Dordrecht en Omstreken over

Uitvaartonderneming Dordrecht en Omstreken zal voortaan onder de vleugels van coöperatie DELA zal opereren. Dat blijkt uit een artikel op Dordt Centraal. Harry de Jong, die 27 jaar lang aan het roer stond van het familiebedrijf dat hij van zijn vader erfde, heeft besloten het bedrijf van de hand te doen. "Het leiden van ons familiebedrijf was altijd een bron van grote vreugde en passie voor mij", deelt Harry de Jong mee. Deze beslissing volgt na een diepgaande periode van reflectie.


15 maart 2024

Natuurbegraafplaats in Slochteren

Het Groningse dorp Slochteren krijgt een natuurbegraafplaats. De nieuwe natuurbegraafplaats krijgt de naam ’t Roegwold.


Onderzoek vrijwillige ondersteuning sterfbed

15 maart 2024

Onderzoek vrijwillige ondersteuning sterfbed

Welke overwegingen en omstandigheden spelen een rol bij de keuze om de ondersteuning van een vrijwilliger thuis toe te laten in de palliatieve terminale fase? Radboudumc deed hier, in opdracht van VPTZ Nederland, onderzoek naar.


13 maart 2024

Update tijdelijke sluiting Crematorium Almere

Onlangs heeft Crematorium Almere u geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van Crematorium Almere Stad wegens werkzaamheden aan de klimaatinstallatie. Ze hebben hierover meerdere vragen ontvangen en willen u daarom via dit bericht meer duidelijkheid geven.


12 maart 2024

HQ Thanatopraxie en Cura Mortu Orum bundelen krachten

Per 1 maart jongstleden bundelen HQ Thanatopraxie en CMO Speciale Diensten de krachten. HQ Thanatopraxie brengt de activiteiten onder bij Cura Mortu Orum (CMO), eigenaren Pauline Wouters en Hans Hartman treden in dienst bij CMO. De activiteiten van HQ Uitvaarteducatie worden onderdeel van Docendo.


Mark Tuitert spreekt op de VTU Uitvaart Vakdag

12 maart 2024

Mark Tuitert spreekt op de VTU Uitvaart Vakdag

Op 24 september 2024 organiseert de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) de 4e editie van de VTU Uitvaart Vakdag. Alle professionals en vooraanstaande bedrijven binnen de uitvaartbranche komen samen in het volledig vernieuwde NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met een sterk inhoudelijk programma staan deze ondernemers centraal tijdens de vakdag. Olympisch Schaatskampioen en ondernemer Mark Tuitert deelt in een lezing zijn inspirerende en leerzame ervaringen, visie en motivatie.


8 maart 2024

Uitvaartondernemer Erik van Zoest ontvangt Tweede Kamer op werkbezoek over resomeren

Op vrijdag 8 maart heeft uitvaartondernemer Erik van Zoest Tweede Kamerleden ontvangen bij het eerste Resomatorium van Nederland. Doel van het werkbezoek was om de Tweede Kamerleden en de aanwezige lokale raadsleden te informeren over deze nieuwe uitvaartmethode.


Opschonen gedenkpark Zorgvlied

8 maart 2024

Opschonen gedenkpark Zorgvlied

Vanaf maandag gaan medewerkers van gedenkpark Zorgvlied aan de slag met het opschonen van de begraafplaats. Het opschonen houdt in dat onder andere losse materialen die achter graven liggen worden verwijderd.


Nieuwe editie Terebinth

7 maart 2024

Nieuwe editie Terebinth

Dit nummer laat een grote diversiteit van onderwerpen rond begraven zien. Het gaat over verbanden met archeologie, over klokkenstoelen, over het naspelen van uitvaarten, rouwcultuur, restauratie van grafmonumenten, beleid en niet in de laatste plaats: over de inspanningen van mensen voor het behoud van dit erfgoed… De Algemene Begraafplaats in Meppel is het onderwerp van de fotoreportage, en van de beschrijving van een wandeling. Hoe een begraafplaats als een tijdmachine kan werken: bezoekers (en lezers) wanen zich even in de negentiende eeuw.


Leer omgaan met sterven: laatste hulp cursus!

7 maart 2024

Leer omgaan met sterven: laatste hulp cursus!

Doodgaan hoort bij het leven: jaarlijks sterven in Nederland ongeveer 165.000 mensen. Bij 80% van deze groep is een naderend einde van het leven ‘voorspelbaar’, wat vaak komt door ziekten zoals kanker, orgaanfalen en dementie. Vrijwel allemaal hebben zij en hun naasten in de laatste levensfase behoefte aan palliatieve zorg: proactieve, interdisciplinaire, persoonsgerichte zorg die gericht is op kwaliteit van leven van mensen met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid en hun naasten.


6 maart 2024

Reportage vrijwilligers begraafplaats

Omroep Gelderland heeft een mooie reportage gemaakt met oud-politieman Gerard Buijs die samen met zijn vrouw vrijwilliger is bij de stichting Ter Navolging Tiel. Ze zijn werkzaam op twee begraafplaatsen van de stichting.


6 maart 2024

Meeste AD lezers willen goedkope uitvaart

Het AD heeft een discussie artikel geplaats op haar website waar mensen mogen reageren op de vraag: maakt het je wat uit hoe duur een uitvaart is? Uit de meeste reacties kan je opmaken dat consumenten het liefst willen dat er zo weinig mogelijk wordt uitgegeven aan hun uitvaart.


5 maart 2024

Begraafplaats Heeze weer open (video)

De begraafplaats in Heeze is weer open voor bezoekers. Door de overvloedige regen van de afgelopen periode was de situatie onveilig geworden en moest er eerst zand worden gestort bij diverse graven.


5 maart 2024

Bouw Hoeve de Zwingel begonnen

Er wordt druk gebouwd op de voormalige landbouwgrond aan de Molswingelsdwarsdijk in Nederweert. Op deze locatie opent begin volgend jaar crematorium en natuurbegraafplaats Hoeve de Zwingel.


As uitstrooien in de natuur, mag wel of niet?

4 maart 2024

As uitstrooien in de natuur, mag wel of niet?

Herdenken van een geliefde in de natuur: Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben verschillende benaderingen. Terwijl Staatsbosbeheer een aparte afdeling heeft, Natuurlijk Herdenken, voor asverstrooiingen, verbiedt Natuurmonumenten ze juist.


Lezingen levenseinde massaal bezocht

4 maart 2024

Lezingen levenseinde massaal bezocht

De Zwolse huisarts Manon Bleumink krijgt in haar praktijk vaak vragen van mensen over het levenseinde. Om tijd te besparen besloot ze er een lezing over te geven, alleen was de belangstelling zo groot dat ze een zaal moest huren. Inmiddels geeft ze meerdere lezingen die allemaal volgeboekt zijn.


1 maart 2024

Nieuwe vacatures: Uitvaartverzorger in Den Haag en Zuid-Limburg gezocht

Op Uitvaartvacatures.nl staart vandaag 2 nieuwe vacatures voor iedereen die uitvaartverzorger wil worden met de zekerheid van een vaste dienstbetrekking bij gerenommeerde uitvaartbedrijven: Uitvaartverzorging J Henning (Den Haag) en Kusters Uitvaartzorg (Zuid Limburg). Bekijk hier de vacatures:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >