Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2013

donderdag 28 juni 2013

Coöperatie DELA bouwt uitvaartcentrum en crematorium in Veldhoven

Coöperatie DELA gaat naast begraafplaats De Hoge Boght aan de Eindhovensebaan in Veldhoven een uitvaartcentrum en crematorium bouwen. De gemeente Veldhoven beraadde zich al enkele jaren over een passende invulling nabij de begraafplaats. Eerder dit jaar besloot de gemeente een aanbesteding uit te schrijven. Na weging van alle inschrijvers bleek coöperatie DELA de beste partij om deze uitvaartfaciliteit te realiseren.

Lees verder


donderdag 27 juni 2013

Grafvak en monument voor immaturen op begraafplaats Putten

De begraafplaats aan de Schootmanshof in Putten krijgt een speciaal grafveld voor te vroeg geborenen tot 24 weken. Bij het veld komt een monument waar de ouders een plaatje op kunnen plaatsen als herinnering aan hun te vroeg geboren kindje.

Lees verder


donderdag 27 juni 2013

Open dag dierencrematorium Utrecht

Het dierencrematorium in Utrecht houdt volgende week zaterdag een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Dierenbezitters krijgen zo de mogelijkheid om te zien hoe het crematorium er uit ziet.

Lees verder


donderdag 27 juni 2013

Bijzonder boek over Westerveld in alle unieke facetten

125 jaar geleden werd Begraafplaats Westerveld gesticht. In 1913 - dus 100 jaar geleden - werd op de begraafplaats een crematorium gebouwd, het éérste crematorium van Nederland. Ter gelegenheid hiervan verscheen deze maand het boek ‘Westerveld: 125 jaar begraafplaats -100 jaar crematorium’. De eerste exemplaren werden in ontvangst genomen door minister-president Mark Rutte en burgemeester Franc M. Weerwind van Velsen.

Lees verder


donderdag 26 juni 2013

Gelijktijdig euthanasie voor echtpaar

Een Belgisch echtpaar van 90 en 88 jaar hebben afgelopen maandag tegelijk afscheid genomen van het leven. In aanwezigheid van hun twee kinderen, schoonzoon en kleinkinderen hielp de huisarts het echtpaar bij hun laatste wens, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lees verder


donderdag 25 juni 2013

Toch geen crematorium bij Uitvaartcentrum Den Helder

Uitvaartcentrum Den Helder mag toch geen crematorium bouwen op haar grond. Het uitvaarcentrum heeft de strijd verloren van een groep omwonenden die bang zijn dat het crematorium hun gezondheid zal schaden. De omwonenden hebben eerder ook aangegeven dat ze een crematorium gewoonweg niet vinden passen in een woonwijk met veel kinderen, dat meldt Den Helder Actueel.

Lees verder


donderdag 24 juni 2013

Honderd jaar crematorium Westerveld

Honderd jaar geleden bouwde de Koninklijke Facultatieve in ons land het eerste crematorium: Westerveld in Driehuis (gemeente Velsen). Een mijlpaal in de funeraire geschiedenis van Nederland. Een jaar later, in april 1914 vond hier de crematie plaats van dr. C.J. Vaillant. En ook dát was een mijlpaal. Het was immers de eerste crematie in Nederland.

Lees verder


donderdag 24 juni 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Associatie Uitvaartverzorging Alkmaar

Associatie Uitvaartverzorging verzorgt al meer dan 80 jaar uitvaarten die precies aansluiten bij de wensen van nabestaanden. Of het nu gaat om een informatiegespek, het bespreken van een uitvaart, de uitvaart zelf of de nazorg, wij staan voor u klaar om u te helpen.

Lees verder


donderdag 23 juni 2013

Uitspraak andere voorwaarden bij overschrijving grafrechten

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarbij een begraafplaats de contractuele voorwaarden wilde veranderen bij het overschrijven van het grafrecht. De nieuwe eigenaar van het graf moest opeens een onderhoudscontract afnemen terwijl dat eerder niet bij het contract zat. Het geschil is hoog op gelopen maar uiteindelijk zijn de partijen er toch uitgekomen na tussenkomst van de ombudsman.

Lees verder


donderdag 23 juni 2013

Ondernemer maakt geen kostenraming en stuurt nota na een jaar

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarbij de uitvaartondernemer een aantal administratieve fouten heeft gemaakt. Zo is er geen kostenbegroting opgemaakt voor de uitvaart en moest de familie ook wel erg lang wachten op de factuur. Pas na een jaar verstuurde de uitvaartondernemer de rekening. Daar komt nog eens bij dat ondernemer de ingenomen verzekeringspapieren nooit naar de verzekeraar had gestuurd. De familie is het niet eens met de factuur en wil het basistarief niet betalen.

Lees verder


donderdag 23 juni 2013

Uitspraak: begraafplaats moet nota’s uit 1984 en 1997 terug betalen

Deze uitspraak van de ombudsman voor de Uitvaart heeft betrekking op een geschil over grafrechten. De klagende partij is het niet eens met de nota’s voor het overschrijven van de grafrechten en het verlengen van de grafrechten. De begraafplaats probeerde aan een uitspraak te ontsnappen door het LOB-lidmaatschap op te zeggen. Maar de ombudsman kan toch een uitspraak doen.

Lees verder


donderdag 20 juni 2013

DELA winnaar Cannes Lions Prijs

Reclamebureau Ogilvy heeft een prestigieuze Grand Prix gewonnen met de campagne ‘Waarom wachten tot het te laat is?’ van DELA. De jury was erg onder de indruk van de manier waarop men er in is geslaagd om een brug te slaan tussen een droog product en emotie, dat meldt Adformatie.

Lees verder


donderdag 20 juni 2013

Theater op begraafplaats Groenesteeg

Vanaf vrijdag wordt op begraafplaats Groenesteeg in Leiden de voorstelling ‘Het verdriet van Leiden’ gespeeld. De voorstelling wordt uitgevoerd door PSTheater in samenwerking met een aantal acteurs met een verstandelijke beperking, dat meldt het Leidsch Dagblad.

Lees verder


donderdag 19 juni 2013

Website crematorium en uitvaartcentrum Leidsche Rijn

Coöperatie DELA is voornemens een crematorium en uitvaartcentrum te bouwen in Leidsche Rijn. Als coöperatie met meer dan drie miljoen leden kijken we goed waar onze leden wonen; in Utrecht en omgeving zijn dat er al ruim 27.000. DELA vindt het belangrijk dat haar leden gebruik kunnen maken van een eenvoudig te bereiken crematorium en uitvaartcentrum in de buurt.

Lees verder


donderdag 18 juni 2013

Nieuwe column Mariska Overman: Chemo voor de ziel?

Wat zeg je tegen iemand die ongeneeslijk ziek is en die wanhopig blijft zoeken naar manieren om de naderende dood uit te stellen? Terwijl er niets meer uit te stellen valt. Ik zie de tijd verstrijken en ik zie een focus op iets onhaalbaars.

Lees verder


donderdag 18 juni 2013

Chalet en aula vernieuwd op begraafplaats Zorgvlied

Woensdag 12 juni was de feestelijke (her)opening van de Aula en het Chalet van begraafplaats Zorgvlied. Wethouder John Levie onthulde ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis een herinneringsmonument genaamd Liefde van Jeannette Bijlmer.

Lees verder


donderdag 18 juni 2013

Video: Nabestaanden geschokt na vernielingen op begraafplaats

Nabestaanden reageren geschokt op de vernielingen die dit weekend zijn aangericht op de begraafplaats in Dirksland. RTV Rijnmond heeft een aantal nabestaanden voor de camera gesproken, die reportage kunt u hieronder bekijken.

Lees verder


donderdag 17 juni 2013

Video: Enorme belangstelling voor open dag natuurbegraafplaats Bergerbos

Meer dan duizend belangstellenden kwamen dit jaar af op de open dag van natuurbegraafplaats Bergerbos in St.Odiliënberg. De mensen lieten zich voorlichten over de mogelijkheden die de natuurbegraafplaats hen te bieden heeft. In de onderstaande film ziet u niet alleen hoe prachtig de begraafplaats is, maar hoort u ook wat bezoekers er van vinden.

Lees verder


donderdag 17 juni 2013

Politie wil daders vernielingen begraafplaats Dirksland snel oppakken

De politie doet er alles aan om snel te achterhalen wie er achter de vernielingen zitten op een begraafplaats in Dirksland. Op die begraafplaats zijn dit weekend meer dan twintig graven vernield door grafschenners.

Lees verder


donderdag 13 juni 2013

Rouwfilm in de bioscoop

Vanaf 23 juni zal Witte Wolken, de nieuwe Nederlandse film over rouw, in de bioscoop te zien zijn!

Lees verder


donderdag 12 juni 2013

Nieuwe uitspraak ombudsman

Klaagster was van mening dat ondernemer onjuiste info had verstrekt over de te verwachten uitkering van de verzekering. Op grond hiervan had zij opdracht gegeven tot de uitvaart. De uitkering bleek achteraf slechts de helft. Saillant was dat klaagster ook zelf bij verzekeraar had geïnformeerd en daar dezelfde ( onjuiste) informatie had gekregen.

Lees verder


donderdag 12 juni 2013

Gemeente Lisse organiseert inloopavond Crematorium Achterweg-Zuid

Op dinsdag 2 juli vanaf 19.00 uur organiseert de gemeente Lisse samen met Crematorium Duin- en Bollenstreek, een inloopavond over de uitwerking van het plan om een crematorium op te richten op de locatie Achterweg-Zuid 62. De inloopavond vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Lees verder


donderdag 12 juni 2013

Nederlanders niet bewust van social media na de dood

Er bestaat een grote onbekendheid als het gaat om het regelen van je online erfenis. Negen op de tien Nederlanders hebben niet geregeld wat er met hun social media-account gebeurt nadat ze komen te overlijden. Het schort aan goede voorbereidingen, zo blijkt uit onderzoek van Yarden Vereniging. Om die reden is de online applicatie Mijn Memorial in het leven geroepen. Een online pagina waar jouw favoriete Facebook, Twitter, Spotify en Youtube content bij elkaar komt. Zodat nabestaanden je kunnen herdenken zoals jij echt was wanneer je er niet meer bent. Het stimuleert na te denken over je online nalatenschap en maakt het bespreekbaar. Want voor drie op de tien Nederlanders blijkt social media een fijne herdenkingsplek te zijn.

Lees verder


donderdag 11 juni 2013

Uitvaarten van armen kost jaarlijks ongeveer 4 miljoen euro

Elk jaar worden ongeveer 1800 overledenen begraven of gecremeerd op kosten van de gemeente. Dat gaat om overledenen voor wie niemand de uitvaart wil regelen en die geen geld nalaten, dat meldt EdeStad.nl. Dat komt dat neer op een bedrag van 4 miljoen euro.

Lees verder


donderdag 6 juni 2013

Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust 100 jaar

Op zondag 9 juni opent begraafplaats/gedenkpark Heiderust in verband met het 100 jarig bestaan haar poorten voor een open dag. Om 10.00 uur verricht wethouder Harriët Tiemens de officiële opening. Daarna kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur rondkijken in dit prachtig park en zich laten informeren over alles wat te maken heeft met begraven en begrafenissen.

Lees verder


donderdag 6 juni 2013

Coöperatie DELA: 2012 was zeer goed jubileumjaar

Coöperatie DELA heeft een zeer goed jubileumjaar achter de rug. De operationele activiteiten groeiden met bijna 8% tot Euro 499 miljoen. Het operationele resultaat steeg conform de begroting naar Euro 111 miljoen. De nettowinst herstelde zich door goede beleggingsresultaten; na aftrek van de winstdeling voor polishouders van Euro 81 miljoen bedroeg de nettowinst Euro 60 miljoen.

Lees verder


donderdag 6 juni 2013

Artsen overtreden de wet bij procedures na overlijden kind

Sinds 2010 zijn artsen verplicht om contact op te nemen met de gemeentelijk lijkschouwer als een kind is overleden. Maar artsen blijken niet goed op de hoogte te zijn van de regels waardoor het regelmatig voorkomt dat de gemeentelijk lijkschouwer helemaal niet wordt ingelicht. Daarmee overtreden de betrokken artsen onbedoeld de wet, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 5 juni 2013

Lancering ‘Wie Troost Mij’ bij Monuta Nijenheim

Vanuit de wens om nabestaanden ook na de periode van de uitvaart goed te kunnen ondersteunen, lanceert Monuta ‘Wie Troost Mij’, een doe-boekje en online platform voor nabestaanden. Op dinsdag 11 juni vindt om 16.00 uur de officiële lancering plaats bij Monuta Nijenheim aan de Kroostweg 33 in Zeist. Naast het boekje is er ook een online platform: www.wietroostmij.nl waar nabestaanden elkaar kunnen steunen.

Lees verder


donderdag 4 juni 2013

Open Dag op ‘Uitvaartboulevard’ van Arnhem

Op zondag 9 juni organiseren Begraafplaats & Crematorium Moscowa, DELA en Uitvaartverzorging Kramer een ‘Uitvaartboulevard’ op de Weg langs de Begraafplaatsen. Van 12.00 uur tot 16.00 uur tonen verschillende exposanten een breed aanbod van alles wat te maken heeft met een afscheid. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor jong en oud, waardoor bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met deze vaak onbekende wereld.

Lees verder


donderdag 3 juni 2013

Eerste exemplaar jubileumboek en cd Westerveld voor premier Rutte en burgemeester Weerwind

Boek, cd en concert ter gelegenheid van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium Eerste exemplaar jubileumboek en cd Westerveld voor premier Rutte en burgemeester Weerwind

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder