Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2015

donderdag 30 juni 2015

Nieuwe gemeentelijke begraafplaats in Zetten

Het is vrijwel zeker dat er vanaf 2016 begraven kan worden op een nieuwe gemeentelijke begraafplaats in Zetten, dat meldt de Gelderlander. De gemeente wil een begraafplaats realiseren op grond aan de Lewe van Aduardstraat, de A.R. Hol- straat en het De Hartogplein.

Lees verder


donderdag 30 juni 2015

Complete grafsteen verdwenen van graf

Een familie uit Hippolytushoef staat voor een raadsel. Het grafmonument op het familiegraf is verdwenen. Het grafmonument zou niet zijn weggehaald door medewerkers van begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef, dat meldt het Noordhollands Dagblad. De familie heeft de grafrechten ook altijd keurig betaald. Het lijkt er dus op dat iemand het zware grafmonument heeft meegenomen.

Lees verder


donderdag 29 juni 2015

10 tips voor je bucketlist (Advertorial)

In het kader van de promotie van het nieuwe Zwitserleven product: Overlijdensrisicoverzekering heeft Zwitserleven de actie 'Maak je bucketlist waar' uitgevoerd. De bucketlist is een lijst met dingen die je graag nog eens zou willen doen, bereiken of beleven in je leven voordat je komt te overlijden. Je dromen op papier, een soort van levensdoel voor de komende jaren. Via Twitter en Facebook werd gevraagd om een top 3 bucketlist te plaatsen, waarnaar je de mogelijkheid had om jouw wens in vervulling te laten gaan.

Lees verder


donderdag 29 juni 2015

Op vakantie in Berlijn? Breng dan een bezoek aan Joodse begraafplaats in Prenzlauer Berg

Op de website WattedoeninBerlijn.nl is een prachtig artikel verschenen over de Joodse begraafplaats in Prenzlauer Berg. Deze begraafplaats is in 1827 in gebruik genomen. De Nazi’s hebben eind jaren dertig en tijdens de oorlog diverse vernielingen aangericht op de begraafplaats waar ook gevochten werd tegen de Russen. Maar na de oorlog is de begraafplaats in ere hersteld en zijn veel oude grafmonumenten weer op hun plek neergezet. Tegenwoordig is de begraafplaats niet meer in gebruik, maar het is wel een hele mooie en bijzondere plek in Berlijn die een bezoek meer dan waard is.

Lees verder


donderdag 26 juni 2015

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Nijmegen.nl: Ellen Somsen Uitvaartzorg (Nijmegen)

Afscheid moeten nemen van iemand die je dierbaar is, brengt verwarring, verdriet en pijn met zich mee. En net in deze periode moet er veel besloten en georganiseerd worden. Daar help ik u graag bij. Bij mij kunt u afscheid nemen op uw manier. Ik beloof u een afscheid zoals u het wilt.

Lees verder


donderdag 25 juni 2015

Video: Donatie actie voor grafsteen overleden meisje

Afgelopen mei overleed de pas 11-jarige Laura-Louise Botzen uit Dinteloord. Haar ouders hebben helaas geen geld om een grafsteen te kopen. Daarom is er een donatie actie gestart om de benodigde 2800 euro bij elkaar te krijgen.

Lees verder


donderdag 25 juni 2015

Video: Beroepsopleiding Uitvaartverzorger van Dialogic-Care

Verlies raakt een mens heel diep en rouwen doet ieder op eigen wijze. Dialogic-care heeft oog, oor en hart voor de overledene en de achterblijvers. De uitvaartverzorger vindt inspiratie in de uitdaging, om een uniek, persoonlijk en vakkundig afscheid van een overledene te verzorgen. Zodat elke herinnering aan de dierbare er één is met een glimlach…Bekijk hieronder de nieuwe film over de opleiding.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Minister Schippers opent expositie De Vogelvanger in Uitvaartmuseum Tot Zover

Vanochtend heeft Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de tentoonstelling De Vogelvanger geopend. De expositie toont beeldessays over suïcide en preventie. Het is de eerste keer dat een bewindspersoon zich persoonlijk inzette voor dit onderwerp.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

DELA/Algemeen Belang bouwt nieuw crematorium in Groningen

Gisteren werd bekend dat uitvaartorganisatie DELA de komende jaren de aandelen en het verzekeringspakket van Algemeen Belang zal overnemen. Algemeen Belang directeur Evert de Niet laat nu weten dat de organisatie een nieuw crematorium gaat bouwen in Groningen, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Met het nieuwe crematorium beschikt Groningen straks over twee crematoria in de stad.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Intensiever gebruik aula begraafpark Kranenburg

De gemeente Zwolle en de Stichting Hof van Kranenburg ondertekenen vandaag een convenant over de aula op begraafpark Kranenburg. De aula moet na jaren van leegstand weer volop gebruikt gaan worden, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Herdenkingsbos Dronten is vol

Op 28 november wordt voor de laatste keer de Bomen voor het Leven-dag gehouden in het Wilhelminabos in Dronten. In de afgelopen vijftien jaar zijn er ongeveer 25.000 bomen geplant en daarmee is het bos nu vol, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Schadeclaims vanwege komst uitvaartcentrum Silvolde

Het komt nog wel eens voor dat omwonenden niet staan te springen als ze horen dat er een uitvaartcentrum of crematorium wordt gerealiseerd in hun directe omgeving. In Silvolde is de komst van een uitvaartcentrum aan de Oranjestraat reden voor de nodige commotie. Omwonenden dreigen zelfs met planschadeclaims, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 24 juni 2015

Nieuw afscheidshuis in Wormerveer

Yarden & Hoogendijk opent een nieuw afscheidshuis aan de Zaanweg 70 in Wormerveer. Bij het afscheidshuis is veel parkeergelegenheid wat het goed bereikbaar maakt voor nabestaanden en belangstellenden. Het afscheidshuis is daarnaast zeer centraal gelegen, tegenover het station, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 23 juni 2015

As hond gestolen van graf overleden kind

Een echtpaar uit Haarlem is ernstig gedupeerd door een laffe dief die niet met zijn grijpgrage vingers van het graf van hun zoon kon afblijven. Op het graf stond een bronzen beeld van de lievelingshond van de overleden jongen. In het beeld zat de as van de hond, dat meldt RTV NH.

Lees verder


donderdag 23 juni 2015

Groningse uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang kiest voor coöperatie DELA

Uitvaartverzorger en –verzekeraar Algemeen Belang (AB) wordt onderdeel van coöperatie DELA. De aandeelhouder van het Groningse bedrijf, Holding Noordeinde, en de directie van DELA ondertekenden op 22 juni de principeovereenkomst.

Lees verder


donderdag 22 juni 2015

Vandalen op begraafplaats prins Friso

Helaas komt het nog regelmatig voor dat vandalen het nodig vinden om toe te slaan op begraafplaatsen. Zaterdagavond gebeurde dat op de begraafplaats in Lage Vuursche waar prins Friso is begraven, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 22 juni 2015

Uitvaart Vakbeurs van 28 t/m 30 september 2016

De Uitvaart Vakbeurs, die elke vier jaar georganiseerd wordt op initiatief van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU), wordt in 2016 gehouden van woensdag 28 t/m vrijdag 30 september 2016.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Belgisch werk toegevoegd aan levensreddende tentoonstelling De Vogelvanger

Woensdag 24 juni a.s. opent Minister Edith Schippers (ministerie van VWS) de tentoonstelling de Vogelvanger in Museum Tot Zover. Conservator Babs Bakel: ‘We willen zelfmoord bespreekbaar maken en het taboe dat er nog steeds op rust doorbreken. Door fotograaf Gert Jochems en schrijver David Van Reybrouck een podium te bieden voor hun werk, laten we zien dat suïcide niet alleen een stille ramp is die zich in Nederland voltrekt maar ook onze zuiderburen diep raakt.’

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Omwonenden: Vergunningaanvraag DELA-crematorium Rhijnhof ‘misleidend’

DELA heeft begin mei een vergunningaanvraag ingediend voor crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden. In de vergunning wordt gesproken over de ‘verbouw van het crematorium’. Maar deskundigen die zijn ingehuurd door omwonenden zouden hebben geconcludeerd dat het gaat om een forse uitbreiding.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Aula begraafplaats Kranenburg breder ingezet

Woensdag 24 juni a.s. ondertekenen de gemeente Zwolle en Stichting Hof van Kranenburg de samenwerkingsovereenkomst over het gebruik van de aula op begraafplaats Kranenburg.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Zonnepanelen op begraafplaats Urk

De gemeente Urk wil zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het gebouw op de begraafplaats aan de Vormtweg op Urk, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Start werkzaamheden begraafplaats Wemeldinge

De uitbreidingswerkzaamheden op begraafplaats Wemeldinge starten aanstaande maandag. De gemeente laat de begraafplaats uitbreiden en de parkeerplaats herbestraten.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Aula begraafplaats Hoevelaken wordt uitvaartcentrum

Elja Uitvaartverzorging heeft de aula op de begraafplaats in Hoevelaken overgenomen van de gemeente, dat meldt StadNijkerk.nl. De aula zal worden omgebouwd tot een sfeervol uitvaartcentrum met 24-uurs kamers.

Lees verder


donderdag 19 juni 2015

Te koop: uitvaartcentrum Raalte

Monuta Raalte gaat een nieuw afscheidshuis openen in Raalte. Het huidige uitvaartcentrum van Monuta Holmaat staat daarom te koop, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 18 juni 2015

‘Onbeperkt’ rouwverlof bij uitvaartorganisatie Yarden

Yarden laat haar medewerkers zelf bepalen hoelang ze thuisblijven als ze een dierbare hebben verloren. De honderden medewerkers van Yarden regisseren bij het verlies van een dierbare zelf hun terugkomst naar de werkvloer. Deze werkwijze is in het belang van werknemers én van werkgevers. Het kan betekenen dat de gemiddelde rouwperiode van 170 werkdagen wordt verkort naar bijvoorbeeld 100, maar ook dat deze langer dan gemiddeld duurt.

Lees verder


donderdag 17 juni 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Zomer

Zomer. Ik word er altijd weemoedig van. Nooit mis ik mijn doden meer dan op dat moment. De terrassen zitten vol met mensen. Mensen die, over het algemeen, vrolijker zijn dan in de winter. Mensen die lachen, samen zijn, verhalen delen en de zon op hun huid voelen branden. Mensen die leven.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Vanaf november natuurbegraven op Doornse begraafplaats

Op ruim anderhalve hectare bos van de Doornse begraafplaats worden vanaf november 140 natuurgraven verkocht. De gemeente Heuvelrug wil op termijn een gebied van 26 hectare vrijmaken voor een natuurbegraafplaats, dat meldt Nieuwspost Heuvelrug.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Leden coöperatie DELA stemmen in met premieverhoging DELA UitvaartPlan

De premie van het DELA UitvaartPlan gaat met ingang van 1 januari 2016 met 2,18% omhoog. De Algemene Vergadering (AV) van coöperatie DELA stemde onlangs in met de premieverhoging door hogere uitvaartkosten.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Wandeling langs graf schrijfster Mary Dorna DNO Amsterdam

Dichter Jos van Hest wandelt zondagmiddag 21 juni met bezoekers van begraafplaats De Nieuwe Ooster naar het graf van schrijfster Mary Dorna (1891-1971). Daar vertelt hij over haar leven en leest hij stukjes voor uit haar werk. Haar heldere, directe stijl wordt wel vergeleken met die van Nescio of Elsschot. Carmiggelt was een groot bewonderaar en dat leidde vlak voor haar dood tot een heruitgave van haar werk.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Video: Hoe draag je een kist naar het graf

Regelmatig krijgt de redactie van Uitvaart.Com de vraag: hoe draag je een kist naar het graf? In deze film krijgt de kijker een antwoord op die vraag van Frederike Damsteegt van Draagstersgilde Hoeksche Waard.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Lokale partij Westland wil camera’s op begraafplaats na reeks diefstallen

De factie van Westland Verstandig heeft van diverse nabestaanden berichten ontvangen over diefstal op rustplaats Molenlande. Er zouden diverse keren spullen zijn gestolen van de graven. De lokale partij wil dat de gemeente actie onderneemt om de overlast tegen te gaan, dat meldt Westlanders.nu.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Computer met afscheidscollage gestolen voor uitvaart

Het verdriet is enorm nadat een schaamteloos persoon afgelopen vrijdag een laptop heeft gestolen uit de Martinuskerk in Hillegom. Op de computer stond de collage met foto’s ter herinnering aan de overleden vader van twee zussen. Ze hadden de computer vrijdag geïnstalleerd omdat de uitvaart van hun vader de volgende dag werd gehouden in de kerk, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 15 juni 2015

Honderden bezoekers open dag crematorium Tiel

Afgelopen zaterdag hield het crematorium en uitvaartcentrum De Linge in Tiel een open dag. Er waren verschillende activiteiten voor zowel jong als oud. Dat veel mensen uit de omgeving nieuwsgierig zijn naar het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum bleek uit het enorme aantal bezoekers. Meer dan 1300 mensen kwamen op de open dag af.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Eigen uitvaart liefst respectvol en ingetogen

In het kader van de themacampagne Even stilstaan bij afscheid nemen onderzocht Monuta in hoeverre Nederlanders vanaf 45 jaar nadenken over hun eigen uitvaart. Uit dit onderzoek, uitgevoerd door NL-Eyes onder 1913 Nederlanders van 45 jaar en ouder, blijkt dat zij de uitvaart het liefst respectvol en ingetogen willen. Een verdrietige of juist uitbundige uitvaart wordt het minst gewaardeerd.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Wetsvoorstel bescherming erfgenamen tegen schulden

De Minister van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel naar de Kamer gestuurd waarin erfgenamen beter beschermd worden tegen schulden. Het komt nu nog regelmatig voor dat erfgenamen in grote financiële problemen komen omdat ze zonder dat ze het in de gaten hebben schulden erven van een overleden dierbare. Minister Van der Steur wil dat erfgenamen beter worden beschermd en daarom heeft hij een wetsvoorstel gemaakt.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Uitvaart Albert West live te volgen

De uitvaart van zanger Albert West is live te volgen via de stream van Omroep Brabant. Albert West overleed vorige week op 65-jarige leeftijd.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Nijkerk verhoogt tarieven om begraafplaats kostendekkend te maken

De gemeente Nijkerk gaat de tarieven op de gemeentelijke begraafplaats verhogen met maar liefst tien procent. Deze verhoging komt bovenop de jaarlijkse verhoging met het inflatiecijfer, dat meldt de Stentor. Het college wil met deze en een aantal andere maatregelen zorgen dat de begraafplaats kostendekkend wordt.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Donaties voor uitvaarten nieuwe trend?

Opnieuw is er een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor een uitvaart. Gisteren werd bekend dat er voor de uitvaart van een vrouw uit Almere voldoende geld bijeen is gebracht door tientallen donateurs. Vandaag is een nieuwe actie gestart, dit keer voor een 54-vrouw uit Tilburg.

Lees verder


donderdag 12 juni 2015

Begraafplaatsen en crematorium Hilversum gaan zelfstandig opereren

De gemeenteraad van Hilversum heeft besloten dat het nieuwe crematorium en de begraafplaatsen een zelfstandig opererende bedrijfseenheid wordt. De eenheid blijft eigendom van de gemeente waardoor de raad invloed kan uitoefenen.

Lees verder


donderdag 11 juni 2015

Honderden mensen doneren voor uitvaart vrouw uit Almere

Er is al ruim 12.000 euro gedoneerd voor de uitvaart van de moeder van de 18-jarige Kayleigh van Drumpt. Het meisje was een crowdfundingsactie gestart nadat haar moeder was overledenen en er geen geld was voor de uitvaart, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 juni 2015

“Waakpoef” verbetert terminale zorg van Sensire “de Hooghte”

Lenny de Jong, werkzaam bij Sensire team “de Hooghte” heeft, in samenwerking met GUV, een “waakpoef” samengesteld. Dit is een groot blik met een zitting welke een inhoud kent van allerlei zaken die bij het waken bij een dierbare steun kunnen bieden.

Lees verder


donderdag 11 juni 2015

Beeldjes van kindergraf gestolen

Grafrovers hebben op de begraafplaats aan de Roonlaan in Waspik twee bronzen beeldjes gestolen van het graf van een jongetje, dat meldt BN de Stem. De ouders van het jongetje zijn erg aangeslagen na de laffe diefstal.

Lees verder


donderdag 10 juni 2015

Harderwijk heeft nog vier locaties op het oog voor crematorium

Het nieuwe crematorium in Harderwijk kan worden gebouwd aan de Ceintuurbaan, de Fokko Kortlanglaan, de Hekkenweg of bij begraafplaats Elzenhof. Deze vier locaties zijn overgebleven na een selectie van de gemeente Harderwijk, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 10 juni 2015

Elsevier: ‘Onderhandel over tarieven uitvaartondernemer’

Op de website van Elsevier staat een uitgebreid artikel over de tarieven die worden gehanteerd door uitvaartondernemers. In het artikel komen diverse deskundigen aan het woord en worden alle aspecten die komen kijken bij de kosten van een uitvaart besproken. De lezer krijgt een aantal tips mee waar men op kan letten als er een uitvaart geregeld moet worden.

Lees verder


donderdag 9 juni 2015

Monuta maakt jaarcijfers 2014 bekend

2014 was voor Monuta in financieel opzicht een minder goed jaar dan 2013. Het nettoresultaat na belastingen kwam uit op € 7,7 miljoen (2013: € 11,0 miljoen). De omzet van de uitvaartgroep bedraagt € 92,9 miljoen (2013: € 95,8 miljoen). Het aantal uitvaarten is met 13.957 lager dan in 2013 (14.394).

Lees verder


donderdag 9 juni 2015

Speciale wijn voor Hospice in Zwolle

Speciaal voor Hospice Zwolle heeft Schuttelaar Delicatessen en Wijnen drie wijnen, rood/wit/rosé, geselecteerd en uitgebracht onder de naam Hospice de Zwolle. Van elke verkochte fles wijn komt een gedeelte ten goede aan Stichting Hospice Zwolle.

Lees verder


donderdag 9 juni 2015

Heropening Uitvaartcentrum Yarden & Smelt Hengelo

Na een grondige verbouwing heropent het Uitvaartcentrum Yarden & Smelt aan de Deldenerstraat haar deuren. Op vrijdag 12 juni zal de officiële opening worden verricht door de wethouder van Hengelo, Marcel Elferink en Sabrina Franken, directeur Yarden Uitvaartverzorging.

Lees verder


donderdag 8 juni 2015

Film: Is het veilig voor nabestaanden hun dierbare overledene een afscheidskus te geven?

Vandaag publiceert Uitvaart.Com een film die antwoord geeft op de vraag: Is het veilig om een overledene een afscheidskus te geven? Deze film maakt deel uit van een hele serie voorlichtingsfilms die Uitvaart.Com heeft gemaakt.

Lees verder


donderdag 8 juni 2015

Veel te veel animo voor lichaamsdonoren (aannamestop)

Er zijn zoveel mensen die lichaamsdonor willen worden dat de helft van de anatomische instituten een aannamestop heeft, dat meldt het Parool. Alleen het VUmc, AMC, LUMC en de Radboud Universiteit staan in sommige gevallen nog aanmeldingen toe.

Lees verder


donderdag 8 juni 2015

Buurtbewoners willen geen crematorium op begraafplaats Rijnhof

Omwonenden van begraafplaats Rijnhof in Geestdorp hebben bezwaar gemaakt tegen het plan om een crematorium te realiseren op de begraafplaats, dat meldt RPL Woerden. Zoals (bijna)gebruikelijk bij bouwplannen voor een crematorium voert men hier ook aan dat men verkeersoverlast vreest. Daarnaast is men bang voor de uitstoot van het crematorium.

Lees verder


donderdag 8 juni 2015

Speciaal monument voor lichaamsdonoren

Zaterdag 6 juni werd op begraafplaats De Nieuwe Ooster, in aanwezigheid van nabestaanden, een monument voor lichaamsdonoren onthuld. Het monument is te bezoeken op grafvak 74 van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 8 juni 2015

Oldenzalers gaan afval begraafplaats scheiden

Een groep Oldenzalers wil dat de gemeente Oldenzaal het afval op de begraafplaats gaat scheiden, dat meldt Twente FM.

Lees verder


donderdag 4 juni 2015

Yarden beloont innovatie!

Yarden wil vernieuwende ideeën of initiatieven rondom het levenseinde en het afscheid stimuleren dan wel belonen. Daarom heeft Yarden de Yarden Afscheidsprijs in het leven geroepen. Originele, vernieuwende en/of taboedoorbrekende inzendingen maken kans op deze prijs. De winnende initiatieven of ideeën worden beloond met o.a. een geldbedrag. Het uitreiken van de Yarden Afscheidsprijs gebeurt iedere 2 jaar. Eind 2015, tijdens het Yarden Symposium op 19 november, reikt Yarden deze prijs voor de zevende keer uit.

Lees verder


donderdag 4 juni 2015

Nieuwe bestuursleden Stichting Keurmerk Uitvaartzorg

Tot het bestuur van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg zijn twee nieuwe bestuursleden toegetreden. Mijndert Rebel van Rebel's Begrafenisonderneming en Esther van Milligen, werkzaam als manager klanttevredenheid bij Monuta.

Lees verder


donderdag 4 juni 2015

Theehuis Moscowa geopend en wandelroute onthuld

Na een verbouwing van ruim een half jaar is de voormalige beheerderswoning van begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) in gebruik genomen als ‘Theehuis Moscowa’. De officiële opening van het theehuis – gebouwd in 1954 en een gemeentelijk monument – werd op 3 juni verricht door burgemeester Kaiser van Arnhem en Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep'. Tevens werd de wandelroute ‘Wandelen op Moscowa’ onthuld.

Lees verder


donderdag 4 juni 2015

Crematorium Alkmaar definitief van de baan

Er mag geen crematorium worden gebouwd op het terrein van het voormalige tuincentrum De Hoef in Alkmaar. De rechter heeft de bezwaren van omwonenden toegewezen, dat meldt het RTV Noord-Holland.

Lees verder


donderdag 4 juni 2015

Jaarcijfers 2014: Een goed jaar voor coöperatie DELA

Hoewel er in Nederland sprake is van een forse krimp in de markt individuele levensverzekeringen is bij coöperatie DELA het premie-inkomen met 4% gestegen tot € 341 miljoen. Deze stijging was vooral te danken aan de groei in de overlijdensrisico- en spaarverzekeringen maar ook aan de groei van de Belgische portefeuille aan uitvaartverzekeringen. Het aantal verzekerden is met 26.066 gegroeid naar 3,7 miljoen. In totaal verzorgde DELA bijna 42.000 uitvaarten in Nederland en België samen.

Lees verder


donderdag 3 juni 2015

De nieuwe opleidingsbrochure van Docendo is uit

Ook voor 2015-2016 heeft Docendo een interessant aanbod samengesteld van cursussen en opleidingen voor de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 3 juni 2015

Presentatie bouwplannen crematorium Landsmeer

De plannen om een crematorium te realiseren aan de Scheepbouwersweg zorgt al een tijdje voor de nodige onrust bij omwonenden. Daarom houdt de gemeente Landsmeer op donderdag 18 juni een presentatie over het nieuwe crematorium, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 3 juni 2015

Wake-up-call voor stijgend aantal zelfmoorden

Het is een ongemakkelijke werkelijkheid dat gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord plegen. En een werkelijkheid die niet zo hoeft te zijn. Daarom presenteert Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam 'De Vogelvanger – Beeldessays over suïcide en preventie'. Deze unieke kunsttentoonstelling over suïcide is te zien van donderdag 25 juni tot en met zondag 4 oktober 2015. De Vogelvanger draagt bij aan het doorbreken van de taboes rondom zelfdoding en communiceert de hoopvolle boodschap: 'Erover praten helpt'. Deze tentoonstelling is van levensbelang en wordt geopend door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers.

Lees verder


donderdag 2 juni 2015

Nieuw op Uitvaart.nl en Begrafenis-Amsterdam.nl: Verhaal en Rite (Amsterdam)

Carla van der Heijden verzorgt rituelen en toespraken bij uitvaarten. Samen met nabestaanden zoek ik naar een persoonlijke en eigentijdse vormgeving van begrafenissen en crematies. Daarbij is veel mogelijk. Ik werk samen met uw eigen uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 2 juni 2015

CBS: Meer ouderen overleden in de winter

Afgelopen winter zijn er meer mensen overleden dan in de winter van 2013/’14. Vooral de sterfte onder 80-plussers was hoger, ook in vergelijking met eerdere winters. Dat heeft het CBS bekendgemaakt.

Lees verder


donderdag 1 juni 2015

Nieuw op Uitvaart-Arnhem.nl: Tumulus uitvaartverzorging (Huissen)

Tumulus met een eigentijds en betrokken team dat goed kan luisteren en samen met u afstemt hoe de uitvaart zal worden vorm gegeven.

Lees verder


donderdag 1 juni 2015

Domus Aeterna inrichten

Domus Aeterna (eeuwig huis) als oplossing voor de manco’s in de dodencultuur. Door wie wordt onze dodencultuur eigenlijk bepaald? Is het door de uitvaartbranche, door de religie of door de nabestaanden zelf? Je zou zeggen dat het tegenwoordig de nabestaanden zijn die het voor het zeggen hebben.

Lees verder


donderdag 1 juni 2015

Veel aandacht voor natuur op Inspiratiedag Hillig Meer

Een jonge buizerd spreidt zijn snavel wijd open. Hij is net geringd en gewogen door natuurbeheerders op Landgoed Heidehof nabij Eext op de Inspiratiedag. Een jaarlijks terugkerende dag op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Mensen uit de wijde omgeving kwamen langs om zich te informeren over natuurbegraven, een groene uitvaart of om deel te nemen aan natuurwandelingen en rondleidingen.

Lees verder


donderdag 1 juni 2015

Burgemeester opent Gedenk- &Troostwinkel Erik de Jong

Burgemeester Bezuijen heeft vrijdagmiddag Erik de Jong Gedenk-&Troostwinkel in Oud Rijswijk officieel geopend. Hij deed dat door het onthullen van een troostboom. Raadslid Sonneveldt assisteerde hem daarbij.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder