Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2015

donderdag 25 februari 2015

Politie waarschuwt voor uitvaartdieven

Naar aanleiding van drie inbraken in Heerenveen roept de politie nabestaanden op om op te passen met het plaatsen van adresgegevens in rouwadvertenties. In Heerenveen sloegen dieven afgelopen vrijdag toe bij drie nabestaanden die aanwezig waren bij een begrafenis, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 25 februari 2015

Nieuw crematorium in Borne haalbaar

De gemeente Borne en Crematoria Twente hebben eind 2014 het haalbaarheidsonderzoek naar de bouw van een nieuw crematorium op de Kluft-Noord afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat het haalbaar is om op deze locatie een nieuw crematorium te vestigen. Vandaag is de ontwikkelovereenkomst door de partijen ondertekend.

Lees verder


donderdag 25 februari 2015

GUV: Achterhoekers kiezen steeds vaker voor crematie

GUV heeft aan de hand van de cijfers van 2014 berekend dat het percentage dat kiest voor een crematie nu definitief ook in de Achterhoek boven de 50% gestegen is. Directeur Bert van Asselt: “De laatste cijfers tonen aan dat de keuze van nabestaanden nu ook in de Achterhoek meer richting cremeren gaat. De cijfers stegen, vooral in het middelste deel van de Achterhoek langzamer dan in bijvoorbeeld Winterswijk, waar het percentage al jaren boven de 60% lag. Over de hele linie is het nu zo dat in 2014 over ons werkgebied van Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre en Beltrum/Eibergen er in 54% (bron GUV) van de uitvaarten voor crematie gekozen werd.

Lees verder


donderdag 25 februari 2015

Video: Nieuw crematorium Veldhoven in beeld

Uitvaartorganisatie DELA hoopt in 2016 haar nieuwe crematorium Hoge Bocht in Veldhoven in gebruik te kunnen nemen. Er ligt inmiddels een voorstel bij de gemeente voor de bouw van het crematorium.

Lees verder


donderdag 25 februari 2015

Yarden wil crematorium en uitvaartcentrum realiseren in historische hoeve Meerssen

Yarden heeft plannen om de vervallen historische Herenhoeve Weerterhof, gelegen in de Landgoederenzone Maastricht-Meerssen, te renoveren en er een crematorium en uitvaartcentrum te huisvesten. Met de renovatie van de Herenhoeve krijgen de inwoners van Maastricht en Meerssen e.o. een geschikte locatie om passend afscheid te nemen van overleden dierbaren. Yarden heeft bij de gemeente Meerssen een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend.

Lees verder


donderdag 24 februari 2015

Nieuwe site met informatie over uitvaart in Alkmaar

Vanaf vandaag kunnen mensen uit Alkmaar en omgeving alle informatie rondom het thema uitvaart in Alkmaar vinden op www.uitvaart-alkmaar.nl. De site biedt informatie van palliatieve zorg, inspiratie voor rouwvervoer en de invulling van de plechtigheid, keuze van de locatie, tot informatie over rouw.

Lees verder


donderdag 20 februari 2015

Yarden Smelt tijdelijk gevestigd in gebouw gemeentelijke begraafplaats

Het uitvaartcentrum van Yarden Smelt wordt vanaf volgende week volledig verbouwd. Het uitvaartcentrum is daardoor twaalf weken gesloten. Gedurende die weken mag Yarden Smelt gebruik maken van de faciliteiten van de gemeentelijke begraafplaats aan de Oldenzaalsestraat, dat meldt de Weekkrant.

Lees verder


donderdag 20 februari 2015

Plannen voor crematoria in Wenum en Zuidbroek de prullenbak in

Een meerderheid van de gemeenteraad van Apeldoorn heeft donderdagavond tegen de plannen gestemd voor de komst van crematoria in Wenum en Zuidbroek. Omdat er te weinig draagvlak onder de bewoners is en er enkele nadelen aan de plannen kleefden is verder onderzoek volgens de gemeenteraad zinloos, dat meldt De Stentor.

Lees verder


donderdag 19 februari 2015

Nieuwe column: Mariska Overman-Bruntink: Er is alleen het nu.

Ik zit in een café. Het is maandagavond, 8 december 2014. Ik ben niet alleen. Vanavond is het ‘Death Café’. Een bijeenkomst van een groep mensen die in een ontspannen en ongedwongen sfeer over dat onderwerp willen praten waarover meestal niet gesproken wordt: de dood. We zijn met twaalf mensen. Deels onbekend voor elkaar, tot aan deze avond.

Lees verder


donderdag 17 februari 2015

Amsterdam drie dagen in de ban van religie en rouw

Van 2 tot en met 4 maart 2015 houden de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) het driedaagse symposium ‘Religie doet ertoe’ in Amsterdam. Religie is steeds vaker het gesprek van de dag en beheerst het nieuws, ondanks dat Nederland zelf minder religieus wordt.

Lees verder


donderdag 17 februari 2015

Bijzonder beeld gestolen op Zorgvlied

Op begraafplaats Zorgvlied is geschokt gereageerd op de diefstal van een bronzen beeld van een danseres op het graf van een vrouw. Een woordvoerder van Zorgvlied laat aan RTV NH weten dat men de diefstal heel erg vindt.

Lees verder


donderdag 16 februari 2015

Open dag Uitvaart Frits Spierings – Helmond

Op zondag 1 maart houdt Uitvaart Frits Spierings tussen 13.30 en 16.30 uur een open dag in haar nieuwe 24-uurs mortuarium aan de Postelstraat 31 in Helmond.

Lees verder


donderdag 16 februari 2015

Yarden gecertificeerd als top employers Nederland 2015

Yarden heeft voor het derde jaar op rij de exclusieve Top Employers Nederland certificering gekregen. Onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door het Top Employers Institute heeft aangetoond dat Yarden uitzonderlijk goed voor haar mensen zorgt.

Lees verder


donderdag 13 februari 2015

Grote verbouwing crematorium Uden start 2 maart

Het ruim twintig jaar oude crematorium van coöperatie DELA aan de Belgenlaan in Uden wordt vanaf maandag 2 maart flink verbouwd. Door het verbouwen en herinrichten van het crematorium krijgt het pand een eigentijdse uitstraling en wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum. Tijdens de verbouwing is het crematorium gesloten. Eind juli opent het vernieuwde gebouw haar deuren.

Lees verder


donderdag 13 februari 2015

Facebook biedt mogelijkheid om account na te laten aan dierbare

Gebruikers van Facebook kunnen over enige tijd gebruik maken van een soort testament tool. Hiermee wordt het mogelijk om iemand aan te wijzen die je profiel kan beheren nadat je bent overleden. In Amerika is de tool al in gebruik en de verwachting is dat andere landen snel zullen volgen.

Lees verder


donderdag 12 februari 2015

Bijna 25% niet meer aan het werk na verlies partner

Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen hun partner, elke dag raken 150 mensen dus hun geliefde kwijt. Bijna een kwart (23%) van deze getroffen partners keert niet terug op de werkvloer.

Lees verder


donderdag 12 februari 2015

Bijzondere laatste wens in vervulling dankzij stichting Ambulancewens

De stichting Ambulancewens heeft het voor een jonge terminaal zieke vrouw mogelijk gemaakt om te kunnen sterven in Polen. Met een ambulance is de vrouw naar haar ouderlijk huis in Polen gebracht waar ze haar laatste levensfase samen met haar gezin kan verblijven bij haar ouders, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 12 februari 2015

70% Meer euthanasie toegepast door Levenseindekliniek in 2014

De Levenseindekliniek heeft in 2014 maar liefst 232 euthanasie toegepast. Dat is een stijging van meer dan 70% ten opzichte van 2013 toen de Levenseindekliniek 134 keer euthanasie toepaste, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 12 februari 2015

Gebrek aan beleid maakt dat donatie na euthanasie bijna onmogelijk

De 56-jarige Arnold Mulder uit Nijmegen is ernstig ziek en zal aanstaande zondag euthanasie krijgen. Mulder heeft een belangrijke laatste wens, hij wil zijn organen doneren om zo andere mensen te redden. Maar dat is nog niet eenvoudig want in de laatste dagen van zijn leven wordt Mulder van ziekenhuis naar ziekenhuis gestuurd, dat meldt het AD. Reden: orgaandonatie na euthanasie mag alleen bij hoge uitzondering.

Lees verder


donderdag 11 februari 2015

DELA gaat crematorium bouwen in Veldhoven

DELA hoopt in 2016 te kunnen beginnen met de bouw van een nieuw crematorium op begraafplaats Hoge Boght, dat meldt het ED.nl.

Lees verder


donderdag 11 februari 2015

Ouderenjournaal: ‘Tarieven uitvaartbranche eindelijk transparant’

Het Ouderenjournaal heeft woensdag aandacht besteed aan Uitvaartmarkt.nl. In een artikel op de site gaat men in op de voordelen die het vergelijken heeft voor consumenten.

Lees verder


donderdag 10 februari 2015

Nieuw op Uitvaart-Den-Haag.nl: Stille Kracht Uitvaartbegeleiding

Ieder sterfgeval betekent de geboorte van een nieuwe herinnering
Stille Kracht Uitvaartbegeleiding, voor een betekenisvol afscheid

Lees verder


donderdag 10 februari 2015

Nader onderzoek naar afname ziekenhuissterfte

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis komt te overlijden is tussen 2007 en 2012 afgenomen, dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend gemaakt. Het CBS weet nog niet precies waardoor de sterfte in de 61 ziekenhuis is afgenomen.

Lees verder


donderdag 4 februari 2015

Hart vol troost

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dan staan de liefde en vriendschap centraal en worden gevoelens en emoties vanuit het hart voor anderen zichtbaar. Het is een dag om te laten weten hoeveel je van iemand houdt, wat de ander voor je betekent, hoe je hem of haar waardeert. Voor velen is het daarom een dag van verrassingen en blijdschap. Maar dat hoeft niet voor een ieder zo te zijn. Juist ook op deze dag van de liefde, kan het verlies aan liefde door een overlijden extra pijn doen. Want wie zijn of haar liefde verliest, kan het bestaan zien verbrokkelen, het hart soms in scherven voelen vallen. Dan is Valentijnsdag verworden tot een dag van verdriet en rouw.

Lees verder


donderdag 4 februari 2015

Els Alessie nieuwe uitvaartondernemer in de regio Tilburg

Sinds 1 februari 2015 kent de uitvaartzorg in de regio Tilburg (Reeshof) en omgeving een nieuw gezicht: Els Alessie start op die datum als uitvaartondernemer onder de naam Monuta Els Alessie.

Lees verder


donderdag 4 februari 2015

Per dag verliezen 150 Nederlanders hun geliefde

Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Per jaar verliezen 55.000 mensen hun partner. Bijna elke dag is er dus wel iemand in de buurt van Schagen die afscheid moet nemen van zijn partner. Yarden opent daarom op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) de deuren van haar locatie aan de Haringhuizerweg 3 om mensen te helpen bij het verwerken van hun verlies op deze moeilijke dag.

Lees verder


donderdag 3 februari 2015

Rebel's begrafenisonderneming zoekt goed doel

In 2015 bestaat Rebel’s Begrafenisonderneming 200 jaar en dat willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. In al die jaren heeft de onderneming vele families bijgestaan in moeilijke situaties en daarbij mede een belangrijke rol gespeeld in het maatschappelijk leven.

Lees verder


donderdag 2 februari 2015

Heropening Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Beuningen

Crematorium en Uitvaartcentrum Beuningen (voorheen Crematorium en Uitvaartcentrum Rijk van Nijmegen) is na een ingrijpende verbouwing weer open voor publiek. De vernieuwde locatie biedt haar gasten nog meer service en heeft veel mogelijkheden om met muziek, licht en kleuren een sfeer te creëren die past bij de overledene en de nabestaanden. Op zondag 8 februari is de officiële opening.

Lees verder


donderdag 2 februari 2015

Een warm, waardig en waardevol afscheid in Apeldoorn

Uitvaartverzorging & Afscheidshuis De Oversteek wil op een persoonlijke en betrokken manier helpen bij de verzorging van een uitvaart. Door jarenlange ervaring weten alle medewerkers wat tot de mogelijkheden behoort om betrokkenen van dienst te zijn. Zij weten als geen ander dat een afscheid zo persoonlijk en warm mogelijk geregeld moet worden. Inlevingsvermogen, betrokkenheid en dienstbaarheid zijn daarbij de sleutelwoorden, om een steun en toeverlaat voor nabestaanden te kunnen zijn.

Lees verder


donderdag 2 februari 2015

Foutieve berichtgeving over inbraken begraafplaats Aalten

In de afgelopen dagen hebben verschillende media aandacht besteed aan auto inbraken tijdens een plechtigheid bij de begraafplaats langs de Barloseweg in Aalten. In de berichtgeving stond te lezen dat de inbraken plaats vonden bij GUV Berkenhove, maar dat is niet juist, dat valt te lezen op de Facebook pagina van GUV.

Lees verder


donderdag 2 februari 2015

Crematorium Rotterdam opent deuren op Valentijnsdag

Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam opent op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) van 16.00 tot 18.00 uur haar deuren. Valentijnsdag is de dag dat je aan mensen van wie je houdt, extra laat merken wat ze voor je betekenen. Crematorium Rotterdam stelt daarom nabestaanden in de gelegenheid om op hun eigen manier hun dierbare(n) te herdenken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder