Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2022

woensdag 30 november 2022

Een overleden kind is er voor even – en voor altijd

In 2015 verliest Rimke van der Geest haar zoontje Sigur. Het jongetje heeft zestien dagen geleefd, na een zwangerschap van bijna 42 weken. Die zestien dagen vormen een achtbaanrit van onduidelijkheid, hoop en vrees, verdriet en woede. Van der Geest schreef er een aangrijpend boek over: Sigur – voor even en altijd.

Lees verder


maandag 28 november 2022

Rechter vertienvoudigt boete voor Yarden voor benadeling franchisenemers

Uitvaartverzekeraar Yarden blijft haar franchisenemers benadelen door het niet correct doorverwijzen van binnenkomende overlijdensmeldingen. Ondanks een eerder vonnis waar een boete van € 5.000 per overtreding werd geeist, blijft er sprake van incorrect doornwijzen. Daarom verhoogt de rechtbank de sanctie per overtreding nu tot € 50.000 per keer. Dat blijkt uit het vonnis van de rechtbank dat vrijdag 25 november jl. werd gepubliceerd.

Lees verder


maandag 28 november 2022

Grote verbouwing van Nieuwkuijks crematorium

DELA-crematorium en Uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk gaat zes maanden verbouwen. DELA faciliteert afscheidsdiensten gedurende de verbouwing bij Abdijhof Marienkroon aan de overkant van de straat bij het crematorium. Daarnaast neemt het crematorium in Rosmalen een gedeelte van de werkzaamheden over. Crematies blijven wel mogelijk zonder bijzijn van nabestaanden.

Lees verder


maandag 28 november 2022

CDA wil natuurbegraafplaats in Almere

De fractie van het CDA in Almere wil dat de gemeente onderzoekt waar er in de stad een natuurbegraafplaats aangelegd kan worden. Er is veel bos in Almere en regio, maar een begraafplaats aanleggen gaat in Flevoland niet zomaar vanwege het hoge grondwater.

Lees verder


vrijdag 25 november 2022

12 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

De afgelopen weken zijn er weer een behoorlijk aantal nieuwe vacatures verschenen op Uitvaartvacatures.nl. Vooral in de logistieke en postmortale zorgsector. Bekijk hier de vacatures.

Lees verder


vrijdag 25 november 2022

Typerend polderlandschap gaat verzorgingsruimte nieuwe crematorium Bemmel sieren

Een foto van de Gendtse Polder vormt de aankleding van de verzorgingsruimte in het nieuwe crematorium in Bemmel. Dat is de uitkomst van de fotowedstrijd die crematoriumeigenaar coöperatie DELA uitschreef. Inwoners uit de regio mochten op deze manier meedenken over de inrichting van de ruimte. DELA vindt het belangrijk dat het crematorium het lokale karakter benadrukt. Zo kan het bijdragen aan de persoonlijke invulling van een uitvaart.

Lees verder


donderdag 24 november 2022

Maastrichts familie uitvaartbedrijf koopt aandelen terug van DELA

Sassen, Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers is weer volledig in familiehanden. De directie van het 150 jaar oude familiebedrijf heeft de aandelen van DELA teruggekocht. De familie ziet geen toegevoegde waarde meer in de samenwerking met een grote speler in de uitvaartbranche.

Lees verder


woensdag 23 november 2022

Dierenstichting betaalt crematie vrijwilligster (video)

De 63-jarie Romy Stolte overleed onlangs aan de gevolgen van een ernstige ziekte. Ze was doodsbang voor begraven en had daarom als laatste wens dat ze gecremeerd zou worden. Het probleem was echter dat Romy geen geld naliet. De gemeente Almelo weigerde echter om een crematie te regelen. Bij een uitvaart op kosten van de gemeente Almelo is begraven de enige optie.

Lees verder


woensdag 23 november 2022

Gereedschap begraafplaats Delden gestolen

Het gereedschap waar vrijwilligers de algemene begraafplaats in Delden mee onderhouden is gestolen. Het gereedschap lag opgeslagen in een schuur op de begraafplaats.

Lees verder


dinsdag 22 november 2022

Gedenkboom begraafplaats Uithoorn

Op de algemene begraafplaats in Uithoorn is een gedenkboom van cortenstaal geplaatst. De boom is ontworpen door ontwerpster José Visser die inmiddels is overleden.

Lees verder


maandag 21 november 2022

Uitvaartondernemer Utrecht moet uitvaarten weigeren door drukte

Net als in de rest van Nederland is het ook in de provincie Utrecht erg drukt in de uitvaartbranche. De grote uitvaartbedrijven kunnen de drukte opvangen door personeel van verschillende vestigingen onder elkaar te verdelen. Maar voor kleinere uitvaartondernemers kan de drukte ook te veel worden. Bij De Zwaan Uitvaarten in Utrecht verdubbelde het aantal uitvaarten vorige week ten opzichte van andere jaren in dezelfde week.

Lees verder


maandag 21 november 2022

Goedkope ‘begraafgemeente’ Haaksbergen wordt duurder

De gemeente Haaksbergen staat bekend als een gemeente waar begraven relatief goedkoop is. Slechts 579 euro voor 20 jaar grafrechten, maar de gemeente kan de kosten van de begraafplaatsen niet meer dekken en dus moeten de tarieven worden verhoogd.

Lees verder


vrijdag 18 november 2022

Duurzame crematieoven geplaatst in Crematorium Midden-Limburg (Baexem)

Maandag is de nieuwe, elektrische crematieoven geplaatst in crematorium Midden-Limburg in Baexem. Dit is momenteel de meest duurzame variant van cremeren in Nederland. De elektrische oven vervangt de gasoven. Per crematie wordt hiermee zo’n zestig m3 aan gas bespaard.

Lees verder


vrijdag 18 november 2022

DZU Uitvaartkisten overgenomen door Van Wijk Uitvaartkisten

DZU Uitvaartkisten is overgenomen door Van Wijk Uitvaartkisten uit Capelle aan den IJssel. Dat maakt DZU bekend aan klanten en relaties via een mail. Lees hier de mail:

Lees verder


vrijdag 18 november 2022

Rouwservice Nederland neemt AVN Uitvaartondersteuning over

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat zij per 1 december 2022 de medewerkers, activiteiten en voertuigen van AVN Uitvaartondersteuning te Dronten heeft overgenomen. Met deze overname verstevigt Rouwservice Nederland haar dekking in regio Flevoland en Zwolle en omstreken en vergroot het haar flexibiliteit richting haar reeds bestaande locaties in het oosten en midden van het land.

Lees verder


donderdag 17 november 2022

Graf schrijfster Henriëtte de Beaufort gered

Het graf van Graf schrijfster Henriëtte de Beaufort blijft dankzij de inzet van de Historische Vereniging Oud-Bennekom behouden voor de toekomst. In plaats van dat het graf geruimd zou worden is er deze week een nieuw grafmonument geplaatst op het graf.

Lees verder


woensdag 16 november 2022

Particulieren en scholen gezocht voor adoptie oorlogsgraven Utrecht

Op begraafplaats St. Barbara in Utrecht liggen 50 gesneuvelde soldaten en 9 burgerslachtoffers begraven die omkwamen in de Tweede Wereldoorlog. De Oorlogsgravenstichting is op zoek naar scholen en particulieren die deze graven willen adopteren.

Lees verder


woensdag 16 november 2022

Strooiveld prematuren Zaanstad heropend

Het veldje waar de as kan worden uitgestrooid van overleden kindjes, tot 24e week van de zwangerschap, bij het crematorium in Zaanstad is heropend.

Lees verder


dinsdag 15 november 2022

Nieuw: HONOR Piëteitstechniek B.V.

HONOR Piëteitstechniek is opgericht in 1948 en sindsdien fabriceert, ontwikkelt, levert en keurt HONOR product-concepten die als oplossingen worden ervaren en gebruikt op begraafplaatsen, in crematoria, uitvaartcentra, mortuaria en ziekenhuizen.

Lees verder


dinsdag 15 november 2022

Zoekservice Verbond van Verzekeraars niet meer gratis voor uitvaartondernemers

Uitvaartondernemers die regelmatig gebruik maken van de zoekservice van het Verbond van Verzekeraars moeten gaan betalen voor deze service. Organisaties mogen vanaf nu nog 20 keer per kalenderjaar een gratis verzoek indienen, daarna moet er voor worden betaald.

Lees verder


dinsdag 15 november 2022

Kapitaal aan (uitvaart)polissen nooit geïnd

Nabestaanden laten kapitalen aan (uitvaart)polissen liggen. Niemand weet om hoeveel geld het precies gaat, maar het ligt in de vele miljoenen. Nabestaanden doen er goed uit om altijd uit te zoeken of een overleden dierbare nog een uitvaart/begrafenis polis hebben.

Lees verder


dinsdag 15 november 2022

Uitvaart zonder uitlaat (VIDEO)

Vanaf vandaag is het voor nabestaanden mogelijk om op een geruisloze, 100% elektrische wijze afscheid te nemen van hun dierbaren, want vanaf vandaag rijdt de Tesla Hearse 3 op de Nederlandse wegen. 


Lees verder


maandag 14 november 2022

Energietoeslag en efficiënter cremeren in Middelburg

De gemeente Middelburg gaat vanaf 1 januari een energietoeslag van 70 euro per crematie doorvoeren. De gemeente wil de daarmee de gestegen energiekosten opvangen. Middelburg gaat ook efficiënter cremeren om minder gas te gebruiken.

Lees verder


vrijdag 11 november 2022

Betonnen gevel geplaatst op Margraten

Op de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten is deze week een grote betonnen gevel geplaatst. De gevel is onderdeel van het nieuwe bezoekerscentrum dat momenteel wordt gebouwd op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 november 2022

Nieuw boek: Rouw verdient Respect

Aan de hand van de compacte geschiedenis van de uitvaarten in West-Europa (H. 2 ) en geschiedenis van de rouwverwerking ( H.3 ) laat de auteur / uitvaartpastor Paul Stolwijk zien hoe men ( opnieuw ) vertrouwd met dood en rouw is geworden. Door deze ontwikkeling is de rol van de uitvaartverzorger veranderd.

Lees verder


donderdag 10 november 2022

6 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Uitvaartvacatures.nl, de site met het grootste aanbod aan vacatures en werkzoekenden, heeft weer 6 nieuwe vacatures. Kijk snel of er iets voor je bij zit.

Lees verder


donderdag 10 november 2022

Lijkschouw zorgcentra vaak niet goed

In zorgcentra worden overledenen vaak al gekoeld voordat de schouwarts is langs geweest. Verschillende uitvaartondernemers en uitvaartjurist mr. Van der Putten maken zich hier zorgen over. Doordat het vaak niet goed gaat met de lijkschouw in zorgcentra kunnen misdrijven en medische fouten onopgemerkt blijven.

Lees verder


donderdag 10 november 2022

Bouw eerste Memorial Cube van start

De laatste bouwfase van de allereerste Memorial Cube vindt op dit moment plaats in het Rouw- en gedenkpark Tongerseweg Maastricht (voorheen: algemene begraafplaats Maastricht). Maandag 7 november werd de technische installatie geplaatst.

Lees verder


woensdag 9 november 2022

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V.

Heeft u twijfels over de doodsoorzaak van een dierbare? Of bent u het niet eens met een eerder verricht onderzoek?

Het is voor particulieren mogelijk om door het NFO (her)onderzoek te laten verrichten naar de doodsoorzaak van een dierbare. De obductie, ook wel autopsie of lijkschouwing genoemd, wordt verricht door Nederlands bekendste arts en patholoog dr. Frank van de Goot

Lees verder


woensdag 9 november 2022

Protestgroep wil meer budget voor onderhoud begraafplaats Huizen

De Oude Begraafplaats Huizen ligt er slecht onderhouden bij. Paden zijn soms slecht toegankelijk, graven stuk en meer. Er is volgens de protestgroep 70.000 euro nodig om de begraafplaats uit 1828 weer in ere te herstellen.

Lees verder


dinsdag 8 november 2022

9 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Het personeelstekort laat zich ook voelen in de uitvaartbranche en dus zijn er weer mooie nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl verschenen. Een unieke kans voor een volgende stap in uw carrière. Bekijk hier de nieuwe vacatures:

Lees verder


dinsdag 8 november 2022

Oude beuk omgetoverd tot kunstwerk

De oude beuk op de begraafplaats van Een (nabij Amerika) in Drenthe is door houtkunstenaars veranderd in een waar kunstwerk. De stam van de boom is zo bewerkt dat het nu lijkt alsof er twee pauwen op de boom zitten.

Lees verder


maandag 7 november 2022

Nieuw: Cofita uitvaartkisten, leverancier van uitvaartmanden en massief houten kisten

De uitvaartkist heeft een belangrijke rol bij een uitvaart. Wij bieden een keuze waarbij u zelf model, kleur, bekleding en accesoires uit kunt kiezen. Cofita is een leverancier van uitvaartmanden gemaakt van wilgentenen, massief houten kisten en Amerikaanse uitvaartkisten aan. Onze leveringen zijn binnen 24-uur.

Lees verder


vrijdag 4 november 2022

Verlengde euthanasie maakt orgaandonatie mogelijk

Wanneer mensen thuis overlijden na euthanasie is orgaandonatie normaal gesproken niet mogelijk. Maar dankzij een oplossing (verlengde euthanasie) van Han Mulder (huisarts in Dalfsen) en anesthesioloog-intensivist Hans Sonneveld (Isala Zwolle) is orgaandonatie ook bij thuis euthanasie mogelijk.

Lees verder


vrijdag 4 november 2022

Oversterfte in oktober

In de laatste week van oktober (week 43, 24 tot en met 30 oktober 2022) overleden naar schatting 3 350 mensen. Dat zijn er ongeveer net zo veel als in de week ervoor (3 327) maar meer dan verwacht voor deze periode. In heel oktober overleden bijna 1 800 mensen (16 procent) meer dan verwacht, er was oversterfte in alle vier de weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 65-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 3 november 2022

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: De Helpende Hand, Specialist in personeel voor de uitvaartbranche

De Helpende Hand is een full-service dienstverlener in personeel voor de uitvaartbranche. Met een ervaren team op kantoor en in het veld bieden wij een oplossing voor elk mogelijk personeelsvraagstuk. Als uw partner in deze branche begrijpen wij dat we het maar één keer goed kunnen doen. Daarom zetten we continu in op kwaliteit. Met mensen die werken vanuit hun hart en die gegarandeerd goed passen in uw team.

Lees verder


donderdag 3 november 2022

Kijktip: Het Grote Groene Idee (vanavond NPO1)

Het Grote Groene Idee is een amusementsshow gepresenteerd door Harm Edens, waarin uitvinders en slimme koppen de beste oplossingen voor het klimaatprobleem presenteren aan Nederland. In de uitzending is ook aandacht voor groene alternatieven voor begraven en cremeren.

Lees verder


dinsdag 1 november 2022

Met ‘In Our Hearts’ komen herinneringen letterlijk samen

Het verlies van een dierbare is iets wat we allemaal wel eens hebben ervaren of zullen ervaren. Samen herinneren verbindt. Het zorgt ervoor dat we degenen die we missen bij ons houden. Laat dát nu de boodschap zijn van Allerzielen op 2 november. En hoe kan je dat beter doen dan met muziek?

Lees verder


dinsdag 1 november 2022

Natuurbegraafplaats Geestmerloo (Alkmaar): Natuurbegraven lagere kosten dan regulier begraven

Wat kost een natuurbegrafenis? Is natuurbegraven goedkoper of duurder dan een gewone begrafenis? Het is een terechte vraag, die ons vaak wordt gesteld. Daar willen wij zo goed mogelijk antwoord op geven. 'We hebben dit voor u op een rijtje gezet', dat schrijft Natuurbegraafplaats Geestmerloo in een nieuw artikel over tarieven.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder