Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2020


23 september 2020

Ook in het weekend nog tal van activiteiten vanwege Vergankelijkheidsdag

Hoewel de Vergankelijkheidsdag dinsdag gehouden is, staan in het weekend nog tal van activiteiten in het teken van de vergankelijkheid. Zo is er een Death Cafe, een workshop voor professionals, een workshop voor mensen in rouw, een meditatie en een uitvaartmarkt.


‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’

23 september 2020

‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’

Afgelopen week stelde de kortgedingrechter 19 verzekerden van Yarden in het gelijk. De 19 verzekerden stapten naar de rechter omdat ze zich niet neerleggen bij de versobering van hun polis door de uitvaartverzekeraar. Het AD sprak uitgebreid met een van de verzekerden die de zaak aanspande.


22 september 2020

Rondleidingen tijdens opening Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Hoewel de eerste begrafenissen al zijn geweest, was de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland nog niet officieel geopend. Daar komt op 26 september verandering in. Vanaf 10:00 uur opent Natuurbegraafplaats Geestmerloo de deuren voor het publiek. Een dag vol activiteiten in dit nieuwe natuurgebied aan de noordrand van Alkmaar.


21 september 2020

Vrijwilligers onderhouden Joodse begraafplaats Hengelo

Het onkruid kreeg de afgelopen periode alle gelegenheid om te groeien op de Joodse begraafplaats aan de Dennenbosweg in Hengelo. Nadat een man uit Hengelo op sociale media aandacht vroeg voor de verloedering van de begraafplaats is er een groepje vrijwilligers ontstaan die de begraafplaats weer in ere herstelt.


21 september 2020

Corona-update: Geen veranderingen bij uitvaarten

De overheid heeft besloten om geen extra beperkende maatregelen te nemen voor uitvaarten. De nieuwe maatregel dat er maximaal 50 personen binnen aanwezig mogen zijn bij een (binnen) bijeenkomst geldt niet voor uitvaarten.


Uitvaartbranche wacht persconferentie met spanning af

18 september 2020

Uitvaartbranche wacht persconferentie met spanning af

Voor de uitvaartbranche in het westen van het land is de persconferentie van vanavond een hele belangrijke. Diverse media melden dat premier Rutte en zorg minister De Jonge vanavond aankondigen dat er in zalen en andere ruimtes voor feesten zoals bruiloften nog maar 50 mensen aanwezig mogen zijn. Als dat zo is dan geldt deze maatregel mogelijk ook voor het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij uitvaartplechtigheden die binnen worden gehouden.


18 september 2020

Luguber protest tegen natuurbegraafplaats Wapenveld

Een omwonende van het landgoed in Wapenveld waar mogelijk een natuurbegraafplaats komt heeft een paar skeletten in de bomen gehangen. Dat gebeurde donderdag, op de dag dat de initiatiefnemers van de natuurbegraafplaats een delegatie ontvingen van de provincie en de gemeente Heerde.


17 september 2020

Roeken met lasers verjagen van begraafplaats

Nu de jongen van de roeken op de begraafplaats in het centrum van Doesburg zijn uitgevlogen gaat de gemeente de strijd weer aan met deze vogels. De gemeente probeert al jaren om een kolonie roeken te verjagen van de begraafplaats, maar de vogels zien een verhuizing niet zitten.


TEREBINTH 2020-3 verschenen

17 september 2020

TEREBINTH 2020-3 verschenen

In dit nummer krijgen graftrommels in het bijzonder aandacht, in heden en verleden. De kerkenvisies komen aan bod in een bijeenkomst van het Platform Funerair Erfgoed op 14 oktober a.s. in Amersfoort, en ook in dit nummer: de positie van het kerkhof is op dit moment vooral actueel in Naaldwijk. Het parochiebestuur wil zijn begraafplaats aan de Dijkweg, ingericht in 1830, ruimen. Daar kan niet iedereen zich in vinden…


16 september 2020

Video: Wie herkent deze dief op begraafplaats Breda

Een nu nog onbekende man heeft in de afgelopen periode 36 waterkranen gestolen vanaf de begraafplaats aan de Tuinzichtlaan in Breda. Omdat de man zichzelf niet heeft gemeld heeft de politie beelden vrijgegeven waarop de dief is te zien.


16 september 2020

Yarden in hoger beroep

Naar aanleiding van de uitspraak van de Voorzieningenrechter van 11 september jl. heeft Yarden besloten in hoger beroep te gaan.


15 september 2020

Uitspraak rechter kan gevolgen hebben voor overname Yarden

De uitspraak van de kortgedingrechter in zaak die 19 verzekerden hadden aangespannen tegen Yarden kan mogelijk gevolgen hebben voor de overname door DELA, dat meldt het Eindhovens Dagblad. DELA stelde de versobering van de naturapolissen als voorwaarde, maar de rechter wil dat Yarden de versobering van de 19 verzekerden opheft.


Oktobernummer Vakblad Uitvaart met onder meer interview ombudsman en grafgiften

15 september 2020

Oktobernummer Vakblad Uitvaart met onder meer interview ombudsman en grafgiften

‘Hoe kan de ombudsman breder toegankelijk worden voor consumenten?’ Dat was één van de vragen die de redactie van Vakblad Uitvaart stelde aan Eddy Heuzeveldt, sinds april de nieuwe ‘uitvaartombudsman’. In het nieuwe nummer een uitgebreid interview. In dat nummer tevens meer over Farewill. Wordt deze Britse start up de Uber of Booking.com van de uitvaart?


14 september 2020

Startup TU Delft ontwikkelt ‘levende doodskist'

De startup ‘Loop’ van studenten van de TU Delft heeft een levende doodskist ontwikkeld van mycelium. Deze Living Cocoon draagt bij aan efficiënte ‘compostering’ van het lichaam, ruimt giftige stoffen op en levert zo een verrijkte voedingsbodem voor (nieuwe) bomen en planten.


13 september 2020

Geen goed afscheid door late schouw

Toen de moeder van Maria Lukkien afgelopen zomer overleed was het op haar kamer nog zeker 25 graden. De moeder van Maria overleed net na 23.00 uur. De verpleegkundige vroeg de nabestaanden of ze er bezwaar tegen hadden dat de schouwarts pas de volgende dag zou komen. De familie had zich niet gerealiseerd dat de overledene daardoor nog een hele nacht, ongekoeld, op bed in de warme kamer bleef liggen.


Rechter oordeelt dat Yarden versobering verzekeringen moet terugdraaien

13 september 2020

Rechter oordeelt dat Yarden versobering verzekeringen moet terugdraaien

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft de versobering van de pakketpolissen ten onrechte doorgevoerd, dat oordeelt de rechter. De rechter heeft uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door negentien gedupeerde pakketpolishouders.


11 september 2020

Yarden bestudeert vonnis Voorzieningenrechter kort geding

11 september 2020 - De Voorzieningenrechter heeft Yarden vandaag in het ongelijk gesteld in het kort geding dat 19 polishouders tegen haar hadden aangespannen.


Atropos Uitvaartzorg 100 jaar

11 september 2020

Atropos Uitvaartzorg 100 jaar

Atropos Uitvaartzorg bestaat dit jaar 100 jaar. Op 1 september 1920 begon Willem Spaans, grootvader van de huidige eigenaar Erik Boelkens, zijn eigen begrafenisonderneming. Nu een eeuw later bestaat het bedrijf nog steeds en is het gevestigd aan de Van Boetzelaerlaan 292 in Den Haag op de rand van Scheveningen.


Een eeuw begraven op St. Barbara Den Haag

10 september 2020

Een eeuw begraven op St. Barbara Den Haag

Begraafplaats St. Barbara is van een onverharde polderweg uitgegroeid tot een oase van rust in de bedrijvige Binckhorst. Op 14 september 1920 zegende Mgr. P.C. Wijtenburg, de toenmalige deken van ’s Gravenhage, St. Barbara. Een eeuw later hijst een klein gezelschap twee lustrumvlaggen, een bijzonder lustrumjaar gaat officieel van start. Vicaris Ad van der Helm, directeur Astrid Oranje, personeel en bestuur staan stil bij honderd jaar St. Barbara.


10 september 2020

Kampen moderniseert regels begraafplaatsen

De gemeente Kampen heeft besloten om het begraafplaatsbeleid aan te passen aan de huidige tijd. De gemeente wil burgers daarmee meer keuzemogelijkheden bieden en tegemoet te komen aan de wensen van mensen.


8 september 2020

Mogelijk datalek na inbraak begraafplaats Harderwijk

Inbrekers hebben mogelijk persoonlijke gegevens gestolen uit een kantoor op de begraafplaats Oostergaard in Harderwijk. Het gaat om gegevens uit een administratie waarin persoonsgegevens worden bewaard van nog levende rechthebbenden op een graf en nabestaanden van personen die zijn begraven op deze begraafplaats, dat meldt VeluweFM.


The future is now: De uitvaart-hologram (partner content)

8 september 2020

The future is now: De uitvaart-hologram (partner content)

Je weet dat je op korte termijn komt te overlijden. Je ben bezig met het voorbereiden van je uitvaart maar wil het zo graag anders doen. Op een manier die jou tekent en waarmee je niet alleen in woord wordt gepresenteerd maar juist ook in beeld.


7 september 2020

Begraafplaats Heilig Hart Nijmegen wordt geruimd

Begraafplaats Heilig Hart in Nijmegen wordt in zijn geheel geruimd. De stoffelijke resten van de meer dan 200 broeders en paters die er zijn begraven worden herbegraven op begraafplaats Jonkerbos.


6 september 2020

Interview Mariëlle van den Heuvel over coronatijd

Normaal vinden er zes of zeven crematies per dag plaats in crematorium Tilburg. Maar tijdens de heftigste weken in de coronacrisis liep dat aantal op tot wel 18 per dag. Het Brabants Dagblad blikt samen met Mariëlle van den Heuvel, directeur van crematorium Tilburg, terug op deze zware periode


4 september 2020

Wie heeft 36 kranen gestolen van begraafplaats Breda?

Op begraafplaats Tuinzigtlaan in Brede zijn sinds het begin van de coronacrisis 36 waterkranen van aftappunten gestolen. De dief is vastgelegd op camerabeelden en heeft tot 13 september om zichzelf te melden op het politiebureau.


Nieuw product: Baarplateau met deksel

4 september 2020

Nieuw product: Baarplateau met deksel

Handelsonderneming Henk Boerland introduceert een nieuw product: een baarplateau met deksel. Volgens Henk Boerland voorziet die combinatie in een groeiende behoefte.


4 september 2020

Ook natuurbegraafplaatsen doen beroep op NOW-regeling

De Corona-epidemie heeft geleid tot oversterfte in de periode maart tot en met juli. Toch moesten diverse uitvaartbedrijven een beroep doen op de NOW-regeling, de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid. Maar zij staan niet alleen . Ook sommige natuurbegraafplaatsen blijken het zwaar te hebben.


Te koop: Uitvaartonderneming met uitvaartcentrum

3 september 2020

Te koop: Uitvaartonderneming met uitvaartcentrum

Ter overname een zelfstandig opererende uitvaartonderneming met eigen uitvaartcentrum in het Land van Maas en Waal. De onderneming verzorgt en begeleidt uitvaarten in de regio met uiterst hoge mate van servicegerichtheid. Werkgebied binnen een straal van 25 km. Rechtsvorm: Eenmanszaak.


3 september 2020

23 uitvaartbedrijven ontvangen samen € 295.179 aan Corona-subsidie

De Corona-epidemie heeft geleid tot oversterfte in de periode maart tot en met juli. Dat niet elk uitvaartbedrijf het drukker heeft gehad, blijkt uit het Register van de NOW-regeling.
De tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling) is voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies. De NOW voorziet in een vergoeding van de loonkosten. Werkgevers konden de NOW 1.0 tot 1 juni 2020 aanvragen.


2 september 2020

Bouw crematorium Handel start over paar maanden

De bouw van het crematorium aan de Peeldijk in Handel gaat dit najaar eindelijk van start. Vier jaar nadat de Raad van State het licht op groen zette voor de komt van het crematorium heeft de initiatiefnemer een partij gevonden die het crematorium gaat realiseren.


Petitie Behoud R.K. Begraafplaats Dijkweg in Naaldwijk

2 september 2020

Petitie Behoud R.K. Begraafplaats Dijkweg in Naaldwijk

De gemeente Westland heeft een omgevingsvergunning afgegeven voor de herinrichting van de begraafplaats uit 1828 aan de Dijkweg in Naaldwijk. Dit houdt onder andere ruiming van ca. 400 graven in, inclusief 330 gedenktekens. Op 17 augustus is er een werkgroep opgericht die constructief nadenkt over alternatieven.


1 september 2020

Opening natuurbegraafplaats Mepperdennen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen ligt vlakbij het plaatsje Meppen in een van de stilste gebieden van Drenthe. Een oase van rust. Wij zijn trots dat wij op zaterdag 5 september de natuurbegraafplaats officieel kunnen openen.


1 september 2020

Urn gevonden in Winterswijk

In het steegje bij de Wheme in Winterswijk is een urn gevonden. De gemeente is opzoek naar de eigenaar.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE