Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2008

donderdag 31 december 2008

Gelukkig 2009!

Wij wensen u een gelukkig, gezond en succesvol 2009!

Namens BV Uitvaart.Com

Peter van Schaik
Viktoriya Ahafonova
Andreas van Schaik

Lees verder


donderdag 30 december 2008

Dinsdag 13 januari 2009: thema-avond "Uw uitvaart is uw laatste reis" (regio Limburg)

Yarden Vereniging rondom het levenseinde organiseert op dinsdag 13 januari 2009 een thema-avond in het Yarden & Goemansuitvaartcentrum te Gennep. Aanvang lezing 20.00 uur

Lees verder


donderdag 29 december 2008

Uniek samenwerkingsverband DELA en Verhuizen Zonder Zorgen

In Nederland overlijden per jaar bijna 137.000 mensen. In 18% van de gevallen blijft daarbij een huis zonder bewoner achter en in 15% van de gevallen verkiezen de nabestaanden er voor te verhuizen na een sterfgeval. Vaak is ontruimen of verhuizen in dit soort situaties een last voor de familie van de overledene.

Lees verder


donderdag 29 december 2008

Herinneringsbijeenkomst crematorium Almelo.

Afgelopen zondagavond vond er in het crematorium Almelo een herinneringsbijeenkomst plaats. Voor enkele honderden belangstellenden werd er in de aula muziek gepeeld en werden gedichten voorgelezen. Daarna werden de belangstellenden uitgenodigd om een kaars te plaatsen op een voor hen dierbare plek in de tuinen van het crematorium. Deze tuinen waren sfeervol verlicht met veel fakkels.

Lees verder


donderdag 28 december 2008

Boeket met mensenhaar uit 1871 voor Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover heeft de collectie verrijkt met een bijzonder herinneringsobject. Het gaat om een ruim twee meter hoge vergulde walnoten vitrine met daarin een 45 centimeter hoog haarstukje in de vorm van een bloemboeket. Men kocht het werk aan tijdens een antiekveiling bij Christie’s Amsterdam.

Lees verder


donderdag 22 december 2008

Oprichting Charon International

'De Facultatieve Groep' heeft in Duitsland, samen met het ‘Kuratorium Deutsche Bestattungskultur’ en de ‘Deutsche Bestattungsvorsorge Treuhand AG’, het bedrijf Charon International GmbH opgericht. Charon International specialiseert zich in het verzorgen van (internationaal) overledenenvervoer.

Lees verder


donderdag 21 december 2008

Uitspraak van de nieuwe Ombudsman voor het Uitvaartwezen: klacht 2008 - 41 Zoekgeraakte ketting en verwondingen overledene

Vraag:
De echtgenoot van klaagster overlijdt in zorginstelling. Hij wordt door het
personeel van de zorginstelling zonder zichtbare verwondingen en met gouden ketting meegeven aan personeel uitvaartonderneming. Bij de opbaring bleken volgens klaagster verwondingen aan de handen, hoofd en hals van de overledene en ontbrak de gouden ketting.

Lees verder


donderdag 19 december 2008

Nieuwe installatie in Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover toont de komende maanden een speciale installatie gewijd aan het decembernummer van het kunsttijdschrift Mr. Motley.

Lees verder


donderdag 18 december 2008

Online toegang tot gegevens uit het digitale begraaf- en crematieregister van De Nieuwe Ooster via Stadsarchief Amsterdam

Op de website van het Stadsarchief: www.stadsarchief.amsterdam.nl is de Archiefbank te raadplegen. De Archiefbank bestaat uit archiefinventarissen en genealogische zoeksystemen. Het zoeksysteem op het oude grafregister van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster is nu uitgebreid met gegevens afkomstig uit het digitale begraafregister.

Lees verder


donderdag 18 december 2008

EO start serie over dood

HILVERSUM - De EO toert volgend jaar in een Fiat 500 met een blankhouten doodskist op het dak door Nederland om met mensen te praten over de dood. De omroep wijdt er een serie tv-uitzendingen aan.

Lees verder


donderdag 18 december 2008

50 procent meer bezoekers op herdenkings- en begraafplaatsen in december

De decembermaand staat bij veel gezinnen in het teken van herdenken van dierbaren. Yarden uitvaartorganisatie merkt dat gemiddeld 50 procent meer mensen in december herdenkingsplaatsen bezoeken. De piek ligt tijdens de kerstdagen. De toename is te vergelijken met traditionele herdenkingsdagen als vaderdag en moederdag.

Lees verder


donderdag 17 december 2008

Glossy over de dood wint internationale prijs

De nieuwe glossy toBe heeft op 11 december in Budapest (Hongarije) de European Excellence Award gewonnen.

Lees verder


donderdag 17 december 2008

Herinneringsbijeenkomst in Almelo

Zondag 28 december wordt er op het terrein van het crematorium in Almelo een herinneringsbijeenkomst gehouden.

Lees verder


donderdag 16 december 2008

Afscheid voor de Allerkleinsten

Sterrenkindje - Mari Jonker is één van de genodigden bij de uitreiking van de Univé Paludanus Prijs 2008, donderdag 18 december a.s. Met haar project "Afscheid voor de Allerkleinsten" was Sterrenkindje een van de vijfenvijftig projecten die meedongen naar deze prestigieuze prijs.
Voorwaarde was dat het project de kwaliteit van de gezondheidszorg zou bevorderen en zichtbaar zou maken in de samenleving.

Lees verder


donderdag 16 december 2008

De Wit sluit zich aan bij DELA

Eindhoven, 15 december 2008 – Uitvaartverzorging De Wit gaat een samenwerking aan met landelijke uitvaartorganisatie DELA. Met de voorgenomen samenwerking versterkt DELA haar positie in Oost-Gelderland. De nieuwe organisatie, De Wit DELA B.V. zal verder blijven gaan onder de bestaande handelsnamen Lubbers & de Wit, Van Dalen & De Wit, AUV & De Wit en Over-Betuwe & de Wit.

Lees verder


donderdag 12 december 2008

Grafzorg Nederland: Toch nog fiscale aftrek uitvaartkosten bij betaling in 2009

Per 1 januari 2009 vervalt de mogelijkheid van aftrek voor de Inkomstenbelasting van kosten in verband met het overlijden. Veel Nederlanders nemen in de laatste maanden van 2008 de mogelijkheid te baat om fiscaal aftrekbare regelingen te treffen voor het overlijden van hen zelf en hun gezinsleden.

Lees verder


donderdag 11 december 2008

Donderdag 18 december a.s."Lezing 'Hervind je Kracht’

Op donderdag 18 december houdt Janet Werner op Yarden Uitvaartcentrum Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen de lezing ‘Hervind je kracht’. Zij gaat in op hoe je na een ingrijpende verandering in je leven je innerlijke kracht kunt aanwenden om weer in evenwicht met jezelf te komen.

Lees verder


donderdag 10 december 2008

Sterrenherdenkingsboom voor een mooie herinnering

Veel mensen hebben rondom de kerstdagen extra moeite met het verlies van een dierbare. In een Sterrenherdenkingsboom hang je een ster ter nagedachtenis aan die persoon. Dit kan tussen 14 en 30 december in bijna 30 gemeenten en ook op internet. Op 14 december hangt Frank Sanders, partner van de in 2007 overleden Jos Brink, in Amsterdam de eerste ster in de boom.

Lees verder


donderdag 9 december 2008

Tijdschrift Mister Motley nummer 20 in teken van de dood

Mister Motley is een toegankelijk tijdschrift voor iedereen die nieuwsgierig is naar hedendaagse beeldende kunst. Deze keer draait alles in mister Motley RONDOM DE DOOD.

Lees verder


donderdag 9 december 2008

Prof. Dr. Anne van der Meiden gastspreker bij herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden bij In Pace DELA uitvaartverzorging.

Op zaterdag 13 december organiseert In Pace DELA uitvaartverzorging voor de vierde keer een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. Deze herdenkingsmiddag is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een dierbare heeft verloren en waarvoor In Pace DELA de uitvaart heeft verzorgd in geheel Overijssel. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd.

Lees verder


donderdag 9 december 2008

Summerschool over rouwen en rouwbegeleiding - vooraankondiging

Windesheim Theologie en Levensbeschouwing en Mennorode conferentiecentrum organiseren van 30 juni tot en met 3 juli 2009 een 4 daagse conferentie voor professionals die met rouwenden te maken krijgen

Lees verder


donderdag 9 december 2008

Basistraining Herdenkingsbijeenkomsten organiseren en leiden

Steeds meer uitvaartbedrijven, crematoria en begraafplaatsen bieden hun klanten momenten van herdenken aan. In deze cursus leert u voor welke vragen je komt te staan en wat je nodig hebt om een herdenkingsbijeenkomst tot een succes te laten zijn

Lees verder


donderdag 8 december 2008

Veel animo voor plek Bergerbos

Door onze verslaggever (St.Odilienberg) -
Natuurbegraafplaats Bergerbos in St Odilienberg gaat uitbreiden. Het aantal aanvragen voor een plekje op de natuurbegraafplaats is ten opzichte van vorig jaar weer met de helft gestegen.

Lees verder


donderdag 8 december 2008

23 december a.s. om 19:00: Kerst-overdenking 2008 op natuurbegraafplaats Bergerbos (Sint Odilienberg)

Op dinsdag avond 23 december a.s. om 19.00 uur wordt op de Natuurbegraafplaats Bergerbos de jaarlijkse Kerst-overdenking georganiseerd in de openlucht.
In het midden van de natuurbegraafplaats op de centrale heuvel, is een podium gebouwd en de omgeving wordt door fakkels verlicht, in deze bijzondere sfeer houden wij samen met u de jaarlijkse Kerstoverdenking.

Lees verder


donderdag 8 december 2008

Webshop in een nieuw jasje en bekroond met keurmerk

Uitvaartwinkelonline bestaat 1 jaar.
Vele consumenten hebben het afgelopen jaar tot ons genoegen massaal de webshop bezocht. Onlangs is Uitvaartwinkelonline in een nieuw jasje gestoken.


Wij zijn u blij te kunnen melden dat wij op 24 november het Qshops Keurmerk in ontvangst hebben genomen.

Lees verder


donderdag 8 december 2008

Monuta bereikt mijlpaal van 1 miljoen verzekerden

Monuta bereikt de mijlpaal van 1 miljoen verzekerden. Afgelopen week overhandigde Martin de Groot van De Groot Assurantiën een reischeque van EUR 1.500 aan de familie van Laar. Op de foto ziet u mevrouw en de heer van Laar, accountmanager Eelco Schaap, Martin de Groot en Monuta directeur Jan-Willem Baake.

Lees verder


donderdag 7 december 2008

Wereldlichtjesdag in Mare Nostrum Alkmaar

ALKMAAR – Elk jaar worden op de tweede zondag van december over de hele wereld overleden kinderen herdacht. Een cirkel van licht gaat dan rond de wereld als in elke tijdzone om 19.00 uur kaarsen worden aangestoken. Alkmaarder Rob van de Sar geeft met zijn uitvaartonderneming Salam Terakhir een eigen invulling aan Wereldlichtjesdag, die dit jaar op 14 december valt.

Lees verder


donderdag 5 december 2008

Tweede Noordlimburgse Uitvaartbeurs Sevenum(nabij venlo) 08-03-2009

Op 8 maart aanstaande zal er voor de 2e keer de Noordlimburgse Uitvaartbeurs uitvaartbeurs georganseerd worden in Sevenum (nabij Venlo).

Lees verder


donderdag 5 december 2008

Teleac Beeldbank: Een groene uitvaart

Milieuvriendelijk leven betekent voor een aantal mensen ook milieuvriendelijk begraven worden. Begrafenisondernemers hebben daar goed op ingespeeld. Hoe doen ze dat eigenlijk?

Lees verder


donderdag 4 december 2008

Voorlichting over cremeren en begraven belangrijk voor bewuste keuze

Vanuit de gedachte dat iedereen een bewúste keuze moet kunnen maken tussen cremeren en begraven ontwikkelde de Koninklijke Facultatieve (opgericht in 1874) een speciaal boekje en website: Cremeren of Begraven?

Lees verder


donderdag 3 december 2008

Monuta Charity Fund schenkt Eur 2000 voor muziekinstrumenten

Het Monuta Charity Fund heeft wederom een schenking gedaan. Dit keer werd er een cheque van Eur 2000 uitgereikt door Nell Kees-Bevers, werkzaam bij Monuta-De Groen, aan de Doremietjes, een woongroep van mensen met een verstandelijke beperking. Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van muziekinstrumenten.

Lees verder


donderdag 3 december 2008

Els Jager eerste Nederlandse gediplomeerd balsemer in Engeland

Op 22 oktober 2008 is Els Jager (34) geslaagd voor het internationaal erkende examen balsemen in Derbyshire, Engeland. Zij is nu gecertificeerd Member of the British Institute of Embalming, en de eerste Nederlandse studente die deze zware studie succesvol heeft volbracht.

Lees verder


donderdag 2 december 2008

Opmerkelijk jaaroverzicht op Condoleance.nl

Op de voorpagina van Condoleance.nl (www.condoleance.nl) vindt u de gehele maand december enkele opmerkelijke en informatieve overzichten van de meest spraakmakende sterfgevallen van publieke personen in het jaar 2008. Afkomstig uit binnen- en buitenland. Ook het aantal betuigingen van medeleven tot dit moment kan hier worden teruggevonden.

Lees verder


donderdag 1 december 2008

Ontwerpstudio Lady Penelope ontwerpt herdenkruimtes

In opdracht van de Vitalis-zorggroep, Locatie Peppelrode ontwikkelde ontwerpstudio Lady Penelope een plek die in het teken staat van Herdenken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder