Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2014

donderdag 30 april 2014

Zoetermeer gaat konijnen afmaken op begraafplaats Hoflaan

De gemeente Zoetermeer heeft geconstateerd dat de konijnen op de begraafplaats aan de Hoflaan holen maken onder grafstenen. De dieren vreten ook nog eens aan bloemstukken en dat vinden sommige mensen vervelend.

Lees verder


donderdag 30 april 2014

Monuta Monique Maurik nieuw in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Kralingseveer

Per 1 mei start Monique Maurik als franchisenemer van Monuta in de regio Capelle aan den IJssel, Rotterdam Kralingseveer en op verzoek daarbuiten. Maurik houdt kantoor aan huis aan de Chopinstraat 101 in Capelle aan den IJssel.

Lees verder


donderdag 29 april 2014

Uitvaart Mimi Kok op Begrafenis-Amsterdam.nl

Maandag 28 april is Mimi Kok gecremeerd in Amsterdam. Stadsomroep AT5 maakte een videoverslag van de uitvaart van deze Amsterdamse actrice.

Lees verder


donderdag 29 april 2014

Landelijk Platform Nabestaandenzorg opgericht

Het Landelijk Platform Nabestaandenzorg (LPN) bestaat uit professionals die nabestaanden ondersteunen na een overlijden. Deze ondersteuning bestaat uit zowel hulp bij de zakelijke afwikkeling als emotionele begeleiding. Het uitgangspunt is dat iedere nabestaandenbegeleider werkt vanuit een gemeenschappelijke visie en missie, maar wel met behoud van eigen identiteit.

Lees verder


donderdag 29 april 2014

Dodenherdenking Begraafplaats Oud Rijswijk

Zondagmiddag 4 mei wordt op Yarden Begraafplaats Oud Rijswijk – Sir Winston Churchilllaan 233 Rijswijk – om 16.00 uur een dodenherdenking gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan de gevallenen bij de Slag om Ypenburg en gefusilleerden bij spoorwegovergang 't Haantje. Wieteke van Dort zal tijdens de herdenking zingen en een stukje voordragen.

Lees verder


donderdag 28 april 2014

Boek Leven met zelfdoding

Afgelopen donderdag 24 april, was er een bijzondere bijeenkomst in Leiden. Jacobine Geel, bekend als presentatrice van de NCRV en voorzitter van GGZ Nederland, ontving het eerste exemplaar van het boek Leven met zelfdoding. Zestig nabestaanden die zelfdoding nabij hebben meegemaakt, schreven een brief aan een voor hen onbekende lotgenoot en vertellen over hoe het verlies met het leven-nu verweven is.

Lees verder


donderdag 28 april 2014

Elke dag 6000 doden door werk

Wereldwijd sterven dagelijks 6000 mensen als gevolg van slechte arbeidsomstandigheden. Deze doden vallen niet alleen in verre landen want ook in Nederlands vallen jaarlijks ongeveer 3000 arbeidsdoden te betreuren, dat meldt de FNV.

Lees verder


donderdag 28 april 2014

Minister Plasterk gaat niets doen aan hoge grafrechten

Minister Ronald Plasterk (PvdA) kan geen actie ondernemen om de enorm hoge grafrechten omlaag te brengen, dat meldt de Telegraaf. De minister heeft dit gezegd naar aanleiding van vragen van de SGP en de Christen Unie. De twee partijen maken zich zorgen over de torenhoge kosten die gemeentes in rekening brengen voor graven. Ze hadden gehoopt dat de minister de gemeentes zou aanspreken op de veel te hoge kosten waardoor mensen min of meer worden gedwongen om te kiezen voor een crematie.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Nieuwe online campagne Monuta maakt bewust van kosten uitvaart

Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken. In een korte tijd moet veel geregeld en besloten worden. Veel mensen hebben geen idee met welke zaken ze ineens geconfronteerd worden. En hoe het zit met de kosten. Met een nieuwe online commercial wil Monuta mensen bewust maken van de zorgen en financiële (on)zekerheden die een overlijden voor de nabestaanden met zich mee kan brengen.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Minister Plasterk spreekt op dodenherdenking ereveld Loenen

Op zondag 4 mei 2014 zal zijne excellentie dr. R.H.A. Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een herdenkingstoespraak uitspreken tijdens de dodenherdenking op het Nederlands ereveld Loenen op de Veluwe. De plechtigheid begint om 13.30 uur en zal worden bijgewoond door nabestaanden van oorlogsslachtoffers die op het ereveld begraven liggen of herdacht worden, veteranen, autoriteiten, belangstellenden en andere genodigden. Leerlingen van de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn leveren een bijdrage aan de herdenkingsplechtigheid. De herdenking op het ereveld is openbaar en voor een ieder vrij toegankelijk.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Politie gaat beelden tonen van laffe dader mishandeling begraafplaats Eindhoven

De laffe dader van de zware mishandeling van de 87-jarige Jo Vlemmix kan zich gaan opmaken voor een verblijf in de gevangenis. De politie beschikt over beelden waarop de vermoedelijke dader te zien is. Omdat de laffe dader zich zelf nog niet heeft gemeld worden de beelden aanstaande maandag getoond in een opsporingsprogramma op de regionale omroep voor Brabant.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Oudste man ter wereld sterft net voor 112e verjaardag

Arturo Licata uit Italië was tot gisteren de oudste levende man op aarde. Acht dagen voor zijn 112e verjaardag overleed de Italiaan, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Gemeenteraad beslist op 15 mei over crematorium Alkmaar

Monuta wil een crematorium bouwen aan de Zuidwestelijke kant van Alkmaar waar op dit moment nog een tuincentrum zit. Het lijkt er op dat de gemeenteraad op 15 mei voor de plannen zal stemmen zodat de uitvaartorganisatie kan gaan bouwen, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Auto in brand tijdens crematie Tilburg

Terwijl binnen in het crematorium in Tilburg een crematieplechtigheid aan de gang was ontstond donderdag een brand op de parkeerplaats van het crematorium, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 25 april 2014

Nieuw kindergrafvak begraafplaats De Varenhof Ermelo

De gemeente Ermelo laat momenteel een nieuw kindergrafvak aanlegen op begraafplaats De Varenhof in Ermelo. Er wordt ruimte gecreëerd voor 53 kindergraven en een veldje voor prematuren, dat meldt De Stentor.

Lees verder


donderdag 22 april 2014

Grafrovers stelen monument kindergraf begraafplaats Kleverlaan Haarlem

Een grafrover is er vandoor gegaan met het grafmonument van een kindje uit Haarlem. Het jongetje overleed in de buik na 8.5 maanden zwangerschap, dat meldt RTV NH. Zijn moeder maakte een halfjaar voordat ze zelf overleed een speciale glasplaat voor op het graf van haar zoon.

Lees verder


donderdag 22 april 2014

Blikseminslag zorgt voor ravage op begraafplaats Groningen

Onweer heeft maandagavond voor een ravage gezorgd op de begraafplaats van het Groningse Uithuizermeeden, dat meldt RTV Noord. Door de blikseminslag zijn tientallen kindergraven vernield en ook de aula is zwaar beschadigd.

Lees verder


donderdag 18 april 2014

Het laatste beeld in EYE Amsterdam

Naar aanleiding van het tentoonstellingsproject The Last Image van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover – bestaande uit de solotentoonstelling The Pixelated Revolution van de Libanese kunstenaar Rabih Mroué en de online expositie www.thelastimage.nl – presenteert EYE een aanvullend filmprogramma. Hoe hebben filmmakers gekeken naar het unieke gegeven van het laatste beeld dat op het netvlies van een stervende beklijft? Te zien zijn onder meer Michael Powells beroemde Peeping Tom en recentere producties, waaronder Final Image van Andrés Habegger. De voorstellingen gaan vergezeld van inleidingen door kunstenaars, mediavakmensen, de tentoonstellingsmaker en programmeurs.

Lees verder


donderdag 18 april 2014

Donatie voor Stichting Earlybirds Vlinderkindjes

Stichting Earlybirds Vlinderkindjes heeft van het Monuta Charity Fund een donatie van € 5.000,- ontvangen. Anita Witzier, voorzitter van het goededoelenfonds van Monuta, mocht de cheque overhandigen. De stichting maakt waardevolle fotoreportages voor ouders die hun kindje verliezen tussen de 20e en 24e week van de zwangerschap. Deze kindjes noemen zij ‘vlinderkindjes’. De reportages zijn kosteloos en worden gemaakt door 46 fotografen door heel Nederland.

Lees verder


donderdag 17 april 2014

Voor het eerst in Nederland georganiseerd: De Europese Week van de Begraafplaats

De Week van de Begraafplaats is oorspronkelijk een initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe (www.significantcemeteries.org). Bij deze organisatie zijn op dit moment 179 begraafplaatsen uit 22 landen aangesloten. De Week wordt in 2014 voor de twaalfde maal georganiseerd en voor het eerst zal ook Nederland meedoen.

Lees verder


donderdag 16 april 2014

Video: Uitvaartondernemers slaan handen ineen voor De Duurzame Uitvaart

Wie duurzaam leeft kan nu ook zijn uitvaart op een duurzame manier inrichten. Zes uitvaartondernemers, verspreid over het land, lanceren vandaag ‘GreenLeave’, een pakket aan adviezen en producten om De Duurzame Uitvaart mogelijk te maken. In de film bij dit artikel ziet u een kort verslag van de lancering in het Uitvaartmuseum op de Nieuwe Ooster in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 16 april 2014

Uitspraak ombudsman: opbaarruimte niet passend

Uitspraak ombudsman: opbaarruimte niet passend

Lees verder


donderdag 16 april 2014

Zaterdag 3 mei: Open dag nieuwe Uitvaartcentrum Delfzijl

Op 3 mei aanstaande is het zover, het nieuwe uitvaartcentrum “Fivelhof” in Delfzijl opent haar deuren voor alle belangstellenden uit de regio.

Lees verder


donderdag 16 april 2014

Ellen Spierenburg nieuwe franchisenemer van Monuta

Sinds april is Ellen Spierenburg franchisenemer van Monuta in de regio Baarn, Soest, Soesterberg, Lage Vuursche en Eemnes en op verzoek ook daarbuiten. Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Ellen centraal: “Mensen steunen en bijstaan in een emotionele tijd, daar ligt mijn hart!”

Lees verder


donderdag 15 april 2014

Belangrijkste site voor uitvaartverzekeringen vernieuwd

In de afgelopen tijd is er heel wat veranderd op het gebied van uitvaartverzekeringen. Een van de meest ingrijpende veranderingen is het provisieverbod waardoor consumenten rechtstreeks moeten betalen aan de tussenpersoon voor verkregen advies. Het is maar een voorbeeld van één van de veranderingen op het gebied van uitvaartverzekeringen. Alle nieuwe regels en mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op de onafhankelijke website Uitvaartverzekering.net waarvan vandaag een hele nieuwe release is gelanceerd.

Lees verder


donderdag 14 april 2014

Tariefstijging gemeentelijke grafkosten drie keer zo hoog als inflatie

Gemeentelijke grafkosten worden niet meegenomen in de ‘Atlas van de lokale lasten’. Coöperatie DELA vergeleek daarom voor de achtste keer de meest recente tarieven van het begraven van 780 gemeentelijke begraafplaatsen in 368 gemeenten. Gemiddeld stegen de gemeentelijke grafkosten sinds 2013 met circa 4%. Dat is drie keer zo hoog als de inflatie over 2013 (1,3%) en vier keer zo hoog als de stijging van gemeentelijke woonlasten (0,9%). Het tariefverschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke begraafplaats is dit jaar ruim € 6.500.

Lees verder


donderdag 14 april 2014

St. Augustinuskerk Amsterdam wordt Memorarium

De St. Augustinuskerk op de Amsterdamse Nieuwendammerdijk krijgt een nieuwe bestemming. Het historische, rijksmonumentale pand wordt een Memorarium; een spirituele belevingsruimte en gedenkplaats in de ruimste zin van het woord. Een bijzondere plaats voor het houden van niet kerkelijke plechtigheden, het bijzetten van urnen en nabestaanden de ruimte en mogelijkheid biedend de mensen te gedenken die hen zijn ontvallen.

Lees verder


donderdag 14 april 2014

Minder obducties is zorgelijk

In twintig jaar is het aantal obducties met 60% afgenomen De daling is onderzocht door het VPRO-programma Argos. De Nederlandse Vereniging voor Pathologie vindt deze enorme daling zorgelijk, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 11 april 2014

Meijerink Uitvaartzorg krijgt alleenrecht gemeentelijke uitvaarten

Hans Meijerink van Meijerink Uitvaartzorg heeft voortaan het alleenrecht op het verzorgen van uitvaarten voor de gemeente Amersfoort, dat meldt De Stad Amersfoort.nl. Meijerink wil er voor zorgen dat deze groep overledenen een waardig afscheid krijgt.

Lees verder


donderdag 11 april 2014

Week van de begraafplaats: 31 mei - 8 juni

De Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE) organiseert jaarlijks de Europese Week van de Begraafplaats. In België is de ‘week’ al twaalf jaar een fenomeen. Nederland maakt dit jaar voor het eerst kennis met dit funeraire evenement. Een week om naar uit te kijken.

Lees verder


donderdag 11 april 2014

Fors meer zelfdodingen in Flevoland

De provincie Flevoland behoorde in 2011 nog tot een van provincies waar relatief weinig mensen zelfmoord pleegden. Maar inmiddels behoort de jongste provincie van Nederland tot de regio’s waar relatief de meeste zelfdodingen voor komen, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 11 april 2014

Kampen eerste Europese centrum voor cryomatie (vriesdrogen overledene)

Als het aan de Kamper architect Robert Flier ligt wordt zijn stad de eerste met een centrum voor het vriesdrogen van overledenen in Europa, dat meldt de Stentor. Bij cryomatie wordt het lichaam van een overledene ingevroren en ondergedompeld in vloeibare stikstof. Na een kort proces blijft er dan alleen poeder over.

Lees verder


donderdag 10 april 2014

Feestelijke jubileumactiviteiten Docendo 10 jaar vandaag van start!

Vandaag, 10 april, vindt de eerste, feestelijke jubileumactiviteit bij Docendo plaats.
Docendo Opleidingen bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt gevierd!

Lees verder


donderdag 8 april 2014

Bedrijven werken slecht mee na overlijden

Steeds vaker krijgen nabestaanden te maken met bedrijven die slecht of niet meewerken na het overlijden van hun dierbaren. Het gaat dan vooral om abonnementen die niet stopgezet kunnen worden of het blijven ontvangen van post, dat meldt Metronieuws.nl

Lees verder


donderdag 8 april 2014

Vrouw aangehouden voor vernieling 90 graven

Een vrouw uit Hof van Twente is door de politie aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal op meerdere begraafplaatsen. Het gaat in totaal om 90 gevallen op begraafplaatsen in Hof van Twente, Beckum en Haaksbergen, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 8 april 2014

Zorgvlied steeds populairder onder wandelaars

De maandelijkse wandelingen over begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen worden steeds populairder. Door de drukte is zelfs besloten de wandelingen twee in plaats van één keer per maand te houden. Wandelaars komen voor de natuur en natuurlijk de graven van bekende Nederlanders zoals Harry Mulisch, Martin Bril, Annie M.G Schmidt en Ramses Shaffy, dat meldt Metronieuws.nl.

Lees verder


donderdag 8 april 2014

Ruim 500 bezoekers Open Dag Crematorium Rotterdam

Ruim 500 mensen bezochten afgelopen zondag de Open Dag in Crematorium Rotterdam. Niet alleen het totaal verbouwde crematorium -afgelopen vrijdag door John de Wolf werd geopend- trok de nieuwsgierigheid van zoveel mensen. De aanwezigheid van voetballegende John de Wolf was voor veel Feyenoord fans reden genoeg om naar de Maeterlinckweg te komen om een handtekening te scoren.

Lees verder


donderdag 8 april 2014

Video: Belgen confronteren hardrijders met eigen uitvaart

In België is een nieuwe campagne gestart die automobilisten duidelijk moet maken dat de gevolgen van hardrijden dodelijk kunnen zijn. Zes notoire hardrijders zijn voor deze campagne geconfronteerd met hun eigen uitvaart. Ze zaten als belangstellende op de banken en zagen hoe hun dierbaren afscheid van hen namen, dat meldt De Standaard.

Lees verder


donderdag 7 april 2014

Video: Crematorium Rotterdam-Zuid na grote verbouwing weer open

Na een verbouwing van een half jaar is het crematorium in Rotterdam-Zuid weer open gegaan. De complete inrichting van het crematorium aan de Maeterlinckweg is vernieuwd. Ook is de entree aangepakt en zijn er twee nieuwe restaurants en een extra aula gerealiseerd, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 7 april 2014

Dineren tussen de doden

In India is een restaurant geopend waar men kan dineren tussen de doden. Het restaurant ‘The New Lucky Restaurant’ is bovenop een Islamitische begraafplaats gebouwd. In het restaurant staan ook 12 bovengrondse kisten, dat meldt zita.be.

Lees verder


donderdag 7 april 2014

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De dood in je achterzak.

Ik zie voor mijn geestesoog de foto’s van de uitvaart van mijn moeder, alweer bijna 2 jaar geleden. Op die foto’s staan naast mijn vader een handjevol tante’s en oom’s, wat neven en nichten en mijn eigen gezin. Inmiddels zijn twee van de aanwezigen ook gestorven. Net als mijn moeder door kanker. De eerste vrij snel, ongeveer drie maanden na de uitvaart van mijn moeder kreeg een tante alvleesklierkanker, 5 weken na de diagnose stierf ze. Kort daarna kreeg een andere tante, de zus van mijn moeder, baarmoederkanker. Ze overleed een jaar later, in de zomer van 2013.

Lees verder


donderdag 7 april 2014

Geslaagde open dag crematorium Tilburg e.o.

Tilburg - Op zondag 6 april organiseerde het Crematorium voor Tilburg en omstreken aan de Karel Boddenweg een open dag. Ruim 650 bezoekers hebben een kijkje genomen achter de schermen. Met name voor de ovenruimte was er veel belangstelling. Ook voor kinderen was er veel te doen en te kijken.

Lees verder


donderdag 6 april 2014

Open dagen crematoria lokt duizenden mensen

De open dagen van de crematoria dit weekend zijn goed bezocht. In totaal kwamen er 25.000 tot 30.000 mensen op de open dagen af om er een kijkje achter de schermen te nemen, dat meldt de Telegraaf. In totaal konden er 55 crematoria in Nederland bezocht worden.

Lees verder


donderdag 4 april 2014

Monuta geslaagd voor audit Stichting Keurmerk Uitvaart

Eind maart heeft Stichting Keurmerk Uitvaart haar jaarlijkse audit gehouden bij Monuta. De uitvaartverzorger en -verzekeraar was een van de eerste organisaties die het keurmerk in 2007 mocht ontvangen en is ook nu weer met vlag en wimpel geslaagd. Daarom mag Monuta ook het komend jaar het Keurmerk Uitvaart voeren.

Lees verder


donderdag 4 april 2014

Klachteninstituut Uitvaartwezen zoekt nieuwe Ombudsman Uitvaart

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen is op zoek naar een nieuwe Ombudsman Uitvaart. Dat blijkt uit de vacature die vandaag geplaatst is op www.uitvaartvacatures.nl.

Lees verder


donderdag 3 april 2014

Radio 1 gebiologeerd door Uitvaart.tv

De redactie van radio 1 blijkt wild enthousiast te zijn over Uitvaart.tv. Dat bleek tijdens de radio-uitzending van gistermiddag. De redacteur geeft zelfs aan uren gebiologeerd naar de filmpjes van Uitvaart.tv te hebben gekeken. Opvallend genoeg valt vooral presentatrice Femke in de smaak.

Lees verder


donderdag 3 april 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: AKER uitvaarten - Robert de Bruijn (Nijmegen)

Definitief afscheid moeten nemen van een dierbare: helaas krijgen wij hier tijdens ons leven allemaal mee te maken.

Verdriet, vreugde, pijn, berusting, leven en sterven. Het staat allemaal in verbinding met elkaar. De verbinding die wij als nabestaanden met elkaar hebben is de persoonlijke band met degene die ons achterlaat. Tijdens de crematie of begrafenis zijn er steeds meer mogelijkheden om het leven van onze dierbare te vieren, en de betekenis van dat leven met elkaar te delen.

Lees verder


donderdag 3 april 2014

Open dag crematorium De Omarming in Zutphen

Crematorium De Omarming nodigt u van harte uit om op zondag 6 april a.s. het crematorium aan de Voorsterallee 95 in Zutphen te bezoeken.

Lees verder


donderdag 3 april 2014

‘100 jaar cremeren in Nederland’

Op zondag 6 april organiseert het Crematorium voor Tilburg en omstreken aan de Karel Boddenweg een open dag. Het klinkt in eerste instantie misschien best vreemd, toch is het niet zo raar. Sterven hoort bij het leven en vroeg of laat wordt iedereen ermee geconfronteerd. Daarom kan het juist enorm verhelderend werken om te weten welke mogelijkheden er zijn om van het laatste afscheid een unieke persoonlijke gebeurtenis te maken. We stellen ieder op onze eigen manier de deuren open van 11.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze dag hebt u de kans om achter de schermen te kijken en alle vragen te stellen die u maar wilt. Met name een kijkje in de nieuwe aula “Andante” is meer dan de moeite waard.

Lees verder


donderdag 3 april 2014

Begraafplaats geopend speciaal voor lesbiennes

Aankomend weekend wordt in Berlijn de eerste begraafplaats geopend speciaal voor lesbiennes. Het gedeelte voor lesbiennes maakt onderdeel uit van een grotere begraafplaats. Er is in eerste instantie plaats voor 80 graven, dat meldt Dagblad de Limburger.

Lees verder


donderdag 2 april 2014

Nieuw op Uitvaart-Haarlem.nl: hart & ziel uitvaarten

Op het moment dat een dierbare komt te overlijden, moet er in korte tijd veel geregeld worden. Meteen na het overlijden én de dagen voor de uitvaart staat u voor belangrijke beslissingen. Persoonlijke keuzes waar uw hoofd dan vaak niet naar staat. hart & ziel ondersteunt u en bespreekt de wensen en mogelijkheden.

Lees verder


donderdag 1 april 2014

AKER’s nieuwe team in ‘Grip op uw uitvaart’ campagne

AKERs nieuwe team presenteert zich tijdens de campagne ‘Grip op je vermogen’ met het nieuwe team:

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder