Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2019

donderdag 31 januari 2019

Bezwaren crematorium Etten afgewezen

De gemeente Oude IJsselstreek legt de bezwaren van een aantal omwonenden van de Zeddamseweg in Etten naast zich neer. De omwonenden hadden bezwaar aangetekend tegen de komst van een crematorium in het buitengebied, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 29 januari 2019

Bankje begraafplaats Stadskanaal mag blijven

De gemeente Stadskanaal moet nog een beetje bijkomen van alle kritiek die binnenkwam toen het bankje van Lucas Meijer landelijk nieuws werd. Het bankje staat bij het graf van de vrouw van Meijer, maar de gemeente wilde het weghalen. Na veel kritiek en een petitie die duizenden keren werd getekend heeft de gemeente besloten dat het bankje mag blijven, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 28 januari 2019

Video: Rotterdam wil natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

De gemeente Rotterdam wil graag dat er een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd in de Hoekse Bonnenpolder, dat meldt Wos.nl. Verantwoordelijk wethouder Wijbenga heeft vorige week tijdens de Commissie bouwen gezegd dat er aanvullend onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijkheden.

Lees verder


donderdag 28 januari 2019

Botte Pech treedt op in het crematorium Tilburg

Botte Pech is een theatervoorstelling die gaat over de zoektocht van alle betrokkenen bij iemand, die ongeneeslijk ziek is. De zoektocht van de directe omgeving, van de zorgprofessional en van de zieke zelf. Deze vraagt zich af hoe de toekomst vorm te geven, wil gewoon meedoen en is bovenal mens.

Lees verder


donderdag 25 januari 2019

‘In de Bijbel staat nergens een verbod op cremeren’

De plannen van minister Ollongren om resomeren toe te gaan staan zorgt voor heel wat discussies. Ook binnen de christelijke kerken denken mensen er verschillend over. Het Reformatorisch Dagblad wees resomeren onlangs af, net als cremeren. Alleen begraven is volgens hen de juiste manier van lijkbezorging. Maar bij de EO is een heel ander geluid te horen.

Lees verder


donderdag 25 januari 2019

Nieuwe hagen op begraafplaats Duiven

Op begraafplaats ’t Heijlige Lant in Duiven worden nieuwe hagen geplaatst. Ongeveer 60 procent van de bestaande hagen op de begraafplaats is afgelopen zomer door de droogte doodgegaan, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 24 januari 2019

Crematiepercentage naar 64,1 procent

Ook in 2018 is het crematiepercentage iets gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. In 2017 was het crematiepercentage 63,8 procent. In de eerste drie kwartalen van 2018 ligt het crematiepercentage op 64,1 procent.

Lees verder


donderdag 24 januari 2019

2e Lezing Manu Keirse bij Uitvaartstichting Hilversum

De reacties op de lezing van 8 februari voor de lezing van de rouwspecialist Manu Keirse bij de Uitvaartstichting Hilversum waren overweldigend. Voor die mensen die we helaas moesten teleurstellen omdat de zaal vol is, is er goed nieuws. Uitvaartstichting Hilversum is trots om te mogen aankondigen dat de heer Keirse heeft toegezegd een tweede lezing te geven en wel op 29 maart a.s.

Lees verder


donderdag 23 januari 2019

Oppositie wil bankje Stadskanaal laten staan

De lokale oppositiepartijen in Stadskanaal willen dat de gemeente het veel besproken bankje van Lucas Meijer (87) laat staan. De gemeente wil het bankje bij het graf van de vrouw van Meijer weg hebben. Maar de man is slecht ter been en heeft het bankje nodig om even bij het graf van zijn vrouw te kunnen zijn.

Lees verder


donderdag 21 januari 2019

Helemaal geen vraag naar resomeren

Minister Ollongren wil resomeren gaan toevoegen als alternatief voor begraven en cremeren. Maar waarom wil de minister deze methode eigenlijk toestaan? Volgens Peter Mollema (directeur van Crematoria Twente) is er helemaal geen vraag naar resomeren. De Twentse crematoria zijn dan ook niet van plan om resomeren direct te gaan aanbieden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 21 januari 2019

Gooise Meren gaat grafstenen laten recyclen

De gemeente Gooise Meren gaat grafstenen van graven met verlopen grafrechten recyclen, dat meldt Bussumsnieuws.nl. De grafstenen werden eerder altijd vernietigd en daarmee worden kostbare grondstoffen onnodig vernietigd.

Lees verder


donderdag 21 januari 2019

Petitie om bankje begraafplaats Stadskanaal te behouden

De gemeente Stadskanaal wil het bankje dat bij het graf van de vrouw van een hoogbejaarde man staat weghalen. Dankzij dat bankje kan de man die slecht ter been is het graf van zijn vrouw bezoeken. Bezorgde burgers zijn inmiddels een petitie begonnen waarin de gemeente wordt opgeroepen om het bankje te laten staan.

Lees verder


donderdag 21 januari 2019

Resomeren in strijd met Bijbelse waarden

De hervormde emeritus predikant ds. P. Vermaat (79) vindt dat resomeren in strijd is met de Bijbelse waarden. Het Reformatorisch Dagblad schijft daarover naar aanleiding van het voornemen van minister Ollongren om resomeren toe te staan.

Lees verder


donderdag 18 januari 2019

Stadskanaal wil geen bankje bij graf

Voor de 87-jarige Lucas Meijer uit Stadskanaal is het bankje dat bij het graf van zijn vrouw staat heel belangrijk. Dankzij dat bankje kan hij het graf van zijn vrouw bezoeken omdat hij slecht ter been is. Maar de gemeente is bang voor een wildgroei aan bankjes en dus wil ze dat het bankje verdwijnt.

Lees verder


donderdag 18 januari 2019

Minister wil meerdere methodes lijkbezorging toestaan

Meerdere methodes lichaamsbezorging toegestaan Geen maand meer wachten op de as Geen 36 uur wachten op begraven of cremeren

Lees verder


donderdag 18 januari 2019

Ajaxvlaggetjes gezocht voor uitvaart supporter

De vader van Chantal Doppenberg was een groot fan van Ajax. Nu hij is overleden wil zijn dochter hem een heel speciaal eerbetoon brengen. Ze wil honderden Ajaxvlaggetjes op de kist van haar vader leggen en daarom roept ze andere fans op om vlaggetjes in te sturen, dat meldt het Parool.

Lees verder


donderdag 17 januari 2019

Brief kabinet over voorgenomen wijzigingen Wet op de lijkbezorging

Zojuist ontving de redactie van Uitvaartbranche.nl de brief die minister Ollongren heeft gestuurd naar de Tweede Kamer. De brief bevat de punten waarvoor het kabinet zich hard wil maken bij de voorgenomen wijzigingen van de Wet op de lijkbezorging,

Lees verder


donderdag 16 januari 2019

Crematorium Haarlo moet bomen vervangen

Crematorium Hart van Berkelland heeft keurig voldaan aan alle gemaakte afspraken over het herplanten van bomen. Toch moet het crematorium de aangeplante boompjes die dood zijn gegaan vervangen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 16 januari 2019

Anita Witzier reikt donatie uit aan Stichting OGJG in verpleeghuis ´Het Schouw´

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) ontvangt 5.000 Euro uit handen van Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt fonds. De overhandiging vond plaats in verpleeghuis ´Het Schouw´ in Amsterdam waarna er een geschiedeniscollege over ‘Nederland tegen het water’ door een student aan de senioren werd gegeven. Met de donatie kan de stichting meer colleges gaan verzorgen in de regio Gelderland.

Lees verder


donderdag 15 januari 2019

Hilversum informeerde raad niet goed over Uitvaartstichting

De gemeenteraad van Hilversum is bij de oprichting in 2016 niet goed geïnformeerd over de financiële risico’s. Uit een rapport van de rekenkamer blijkt dat de gemeente zich ook niet goed heeft gehouden aan de regels met betrekking tot Markt en overheid, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Lees verder


donderdag 14 januari 2019

Lezing Manu Keirse in Hilversum

Uitvaartstichting Hilversum is vereerd u te mogen uitnodigen voor een lezing ‘Rouw overleven’ van
De rouwspecialist Manu Keirse. Prof. dr. em. Keirse is naast klinisch psycholoog en rouwspecialist ook als auteur bekend van zijn vele boeken over verlies, verdriet en rouw.

Lees verder


donderdag 14 januari 2019

Begraafplaats Veele wordt een keer zo groot

De begraafplaats in Veele wordt een keer zo groot omdat de eigenaren 1,6 hectare grond van de buren hebben gekocht, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 14 januari 2019

As vaste gast uitgestrooid in tuin hotel

Een vaste gast van hotel Het Landhuis in Oldenzaal is onlangs overleden. Haar familie vroeg de eigenaar of ze de as van de overledene mochten uitstrooien in de tuin van het hotel waar zij zo graag kwam.

Lees verder


donderdag 14 januari 2019

Enthousiasme nieuwe begraafplaats Zetten verdwenen

Veel Zettenaren hebben lang gehoopt dat er een algemene begraafplaats zou komen in Zetten. Maar nu de begraafplaats er eindelijk gaat komen lijkt het enthousiasme bij de inwoners verdwenen. Dat komt omdat de gemeente de inwoners niet betrekt bij de plannen voor de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 14 januari 2019

Inbraak begraafplaats Uden

Er is dit weekend ingebroken in de beheerdersruimte van de begraafplaats aan de Bronkhorstsingel in Uden. De dieven zijn er vandoor gegaan met een tractor, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 11 januari 2019

Ophef over één hondendrol op Almelose begraafplaats

Op sociale media worden sommige zaken nog wel eens opgeblazen. Dat is mogelijk ook het geval in de Facebook discussie over een hondendrol die is aangetroffen op begraafplaats ’t Groenedael. Want is er nou sprake van grote overlast van loslopende honden die overal op graven poepen of gaat het eigenlijk om een incident?

Lees verder


donderdag 10 januari 2019

Veel misverstanden over begraven

LOB-consulent Wim van Midwoud constateert dat er steeds minder wordt begraven. In het Haarlems Dagblad vertelt Van Midwoud over de hardnekkige misverstanden die de ronde doen over begraven.

Lees verder


donderdag 10 januari 2019

Opening crematorium Laren

Crematorium Laren wordt op 21 januari in gebruik genomen. Het crematorium ligt tussen Hilversum en Baarn en richt zich op mensen uit ’t Gooi.

Lees verder


donderdag 10 januari 2019

Uitvaartbeurs Amsterdam op 18 april 2020

De volgende editie van Uitvaartbeurs Amsterdam zal worden gehouden op zaterdag 18 april 2020 in de Westerkerk in Amsterdam. De jaarlijkse beurs slaat 2019 over omdat de Westerkerk in 2019 gesloten is voor het publiek vanwege een grote renovatie.

Lees verder


donderdag 9 januari 2019

Ombudsman: Wijziging tijdstip uitvaart te laat doorgegeven

Deze zaak gaat over een klacht van een nabestaande die pas laat hoorde dat de uitvaart niet kon plaatsvinden op het gewenste tijdstip. De ombudsman geeft de nabestaande daarom een korting op de factuur van de uitvaartondernemer.

Lees verder


donderdag 9 januari 2019

Uitspraak ombudsman: Empathisch handelen

Klager vindt dat de uitvaartondernemer tekort is geschoten in zijn dienstverlening. In de ogen van klager had de uitvaartondernemer moeten uitzoeken of er nog een verzekering was, de uitkering moeten innen en had hij geen voorschot mogen vragen op basis van de credit check. Klager vindt dat de uitvaartondernemer in zijn bedrijfsvoering tekort schoot, vanwege de incorrecte factuur, de ondermaatse klachtbehandeling en de wijze van communiceren van zijn medewerkers.

Lees verder


donderdag 9 januari 2019

Ombudsman: Opdrachtgever verantwoordelijk communicatie tussen nabestaanden

Dit is een uitspraak van de Ombudsman voor de uitvaart in een zaak waarin klaagster vindt dat de uitvaartondernemer niet professioneel handelde door eerst de overledene te verzorgen en te koelen en daarna pas het regelgesprek plaats te laten vinden. Partijen zijn het niet eens over de wijze waarop de uitvaartondernemer de klacht behandelde.

Lees verder


donderdag 8 januari 2019

Video: Uitbreiding begraafplaats Burgum

De begraafplaats bij de Kruiskerk in Burgum wordt uitgebreid. Daarnaast wordt het bestaande deel heringericht, dat meldt actiefonline.nl. Aanstaande donderdag 10 januari wordt in de kerk een informatieavond gehouden over de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 8 januari 2019

Studente neemt urn Annie mee naar Nederland

De 19-jarige Selina Merfol uit Apeldoorn studeert momenteel in Columbia (Missouri, VS). Dat is vlakbij de plaats waar de urn met de as van de Nederlandse Annie staat. Haar broer deed vorige week een oproep of iemand de urn van zijn zus mee wil nemen naar Nederland. Die oproep is gehoord door Selina, zij zal de urn binnenkort meenemen naar Nederland, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 7 januari 2019

Lichaam gevonden op begraafplaats Jonkerbos

Op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen is dit weekend het lichaam aangetroffen van een vrouw die sinds 1 januari was vermist.

Lees verder


donderdag 4 januari 2019

Nabestaanden kunnen affectieschade verhalen op dader

Sinds 1 januari kunnen nabestaanden die een partner, kind of ouder verliezen door de schuld van een ander ‘affectieschade’ verhalen op de dader. Dit is in de wet vastgelegd om het leed van slachtoffers te verzachten, dat meldt Trouw.

Lees verder


donderdag 4 januari 2019

Aula begraafplaats Scherpenzeel dit jaar verbouwd

De uitbreiding van de aula op de begraafplaats in Scherpenzeel gaat dit jaar dan eindelijk van start. Na een vertraging van een paar jaar wordt de aula vanaf april verbouwd, dat meldt descherpenzeelsekrant.nl.

Lees verder


donderdag 4 januari 2019

Filmvertoning ’T is goed zo’

Eelco kiest voor de dood en krijgt vrijdag 23 november 2016 op 38-jarige leeftijd euthanasie. Hoe zien de laatste momenten er uit van een man die er voor kiest om uit het leven te stappen, via de voordeur, middels euthanasie omdat hij psychisch ondraaglijk en uitzichtloos lijdt en het leven moe is?

Lees verder


donderdag 3 januari 2019

DELA gaat big data gebruiken

Uitvaartverzekeraar DELA gaat big data gebruiken om meer inzicht te krijgen in de bedrijfsprocessen en om leden beter te kunnen helpen. Zo kan men aan de hand van data voorspellen hoeveel telefoonverkeer er binnenkomt in het klantencentrum.

Lees verder


donderdag 3 januari 2019

Stichting De Jonge Weduwe stopt

Na zeven jaar heeft Stichting De Jonge Weduwe haar activiteiten beëindigd. Oprichters Petra en Marijke bedanken alle mensen die de stichting hebben gesteund in een mail.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder