Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2023

donderdag 28 april 2023

Video: Gevulde urn uit 5e – 7e eeuw gevonden in Amerongen

Bij graafwerkzaamheden in een moestuin in Amerongen is een bijzondere archeologische vondst gedaan. Tijdens de werkzaamheden werd een urn gevonden uit de 5e tot 7e eeuw na Chr.

Lees verder


donderdag 27 april 2023

Niet verplicht om de uitvaart van je broer of zus te betalen

Een vrouw die in 2021 door de gemeente Opsterland werd gedwongen om de uitvaart van haar vader te betalen kreeg onlangs bezoek van de politie omdat haar aan drugs verslaafde (half)broer in levensgevaar is. Even was de vrouw bang dat ze opnieuw zou moeten opdraaien voor de kosten van de uitvaart van een familielid waarmee ze enkele emotionele binding heeft.

Lees verder


donderdag 26 april 2023

9 brancheorganisaties uitvaartsector roepen op tot consumentenbescherming

Op 20 april zond Uitvaartorganisaties Nederland een bijzonder pleidooi aan minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken. Daarin roepen negen branche- en beroepsverenigingen uit de uitvaartsector gezamenlijk op om de Wet op de Lijkbezorging op zeven punten te verbeteren. Deze aanpassingen focussen zich op bescherming van de overledene, bescherming van de nabestaande en keuzevrijheid op het gebied van mogelijkheden van de lijkbezorging.

Lees verder


donderdag 26 april 2023

In Overijssel is cremeren het duurst

Een crematie in Overijssel kost gemiddeld genomen 250 euro meer dan in de rest van het land. Een crematie met gebruik van de aula kost in Overijssel gemiddeld 1.828 euro.

Lees verder


donderdag 25 april 2023

Twintigjarig jubileum Natuurbegraafplaats Bergerbos

In mei 2023 bestaat Natuurbegraafplaats Bergerbos, gelegen aan de rand van Sint Odiliënberg, twintig jaar. Destijds was de natuurbegraafplaats uniek voor Nederland en was er zowel landelijk als internationaal veel belangstelling. Op zondagmiddag 14 mei wordt met allerlei activiteiten voor jong en oud stilgestaan bij het jubileum. Ook verschijnt het boek Hier is de mens goed te ruste gelegd.

Lees verder


donderdag 25 april 2023

Recovery Divers zoeken verloren voorwerpen overledenen

Kennis- en expertisecentrum Digital Life Legacy en stichting Recovery Divers hebben de handen ineengeslagen om mensen te helpen bij het vinden van waardevolle goederen en data die verloren zijn gegaan in het water. Recovery Divers is getraind om te zoeken in slechte omstandigheden en met behulp van metaaldetectoren of op de tast. Met name telefoons, USB-stick, smartwatch, fotocamera of een drone: als het er ligt, weten zij het te vinden. Digital Life Legacy zorgt ervoor dat daarna eventuele data veilig wordt gesteld en kan worden overgedragen aan nabestaanden.

Lees verder


donderdag 25 april 2023

Wederom grote lokale verschillen in graf- en crematiekosten 2023

Kosten voor graf variëren van €827 tot €8.205Gemiddeld bedrag van €3.209 voor een graf en €1.415 voor een crematie met gebruik van aulaZuid-Holland gemiddeld duurste provincie voor een graf In Overijssel gemiddeld hoogste prijs voor crematie

Lees verder


donderdag 25 april 2023

Gemeente Noardeast-Fryslân zoekt rechthebbenden van 400 graven

De gemeente Noardeast-Fryslân zoekt rechthebbenden of nabestaanden van ongeveer 4000 graven op de gemeentelijke begraafplaatsen. De gemeente wil de grafrechten opnieuw toekennen of uitgeven zodat de graven voor de toekomst behouden blijven.

Lees verder


donderdag 25 april 2023

Gerestaureerde aula begraafplaats Hilversum wint architectuurprijs 2023

De gerestaureerde aula van de begraafplaats in Hilversum heeft de publieksprijs gewonnen van de Hilversumse Architectuurprijs 2023. Het gaat om de aula van de begraafplaats aan de Bosdrift.

Lees verder


donderdag 25 april 2023

In 2022 veel minder mensen aan COVID-19 overleden dan in 2020 en 2021

In 2022 zijn ruim 8,2 duizend mensen aan COVID-19 overleden. Dat waren er veel minder dan in de twee jaren daarvoor, toen 19,6 duizend (2021) en 20,2 duizend (2020) mensen deze ziekte als doodsoorzaak hadden. De sterfte aan andere groepen doodsoorzaken was juist hoger dan de twee voorgaande jaren, behalve aan nieuwvormingen (vooral kanker). Er overleden vooral meer mensen aan ziekten van de ademhalingsorganen. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige maandcijfers van de doodsoorzaken.

Lees verder


donderdag 24 april 2023

Crematorium Hoentocht in Groningen tot eind juni gesloten

Medio maart is er brand uitgebroken in ons crematorium Hoentocht in Groningen. De brand ontstond door een technisch mankement aan de crematieoven. Hierdoor is Crematorium Hoentocht tot eind juni gesloten.

Lees verder


donderdag 24 april 2023

Respectrum geeft hoop op crematorium in Kampen op

Respectrum Crematoria stopt de zoektocht naar een geschikte locatie voor een crematorium in Kampen. Volgens directeur Bart van de Weide is er een gebrek aan enthousiasme en medewerking van de gemeente.

Lees verder


donderdag 21 april 2023

Inzamelingsactie voor grafmonument overleden baby

De 19-jarige Nikita uit Kortgene verloor haar baby na 36 weken zwangerschap. Ze wil haar kindje graag een grafmonument geven, maar zij en haar familie hebben niet het geld om een monument te kopen.

Lees verder


donderdag 20 april 2023

Gedenktuin voor kinderen op Zuiderbegraafplaats

Op de Zuiderbegraafplaats staat de eerste Rotterdamse Gedenktuin. Een kunstwerk en troostplek speciaal voor kinderen, waar ze afscheid kunnen nemen van een dierbare.

Lees verder


donderdag 19 april 2023

Putdeksels gestolen bij begraafplaats Hengelo

Rond de straten van de algemene begraafplaats aan de Iekink in Hengelo loopt een putdekselliefhebber rond die de deksels steelt. De begraafplaats is daardoor wat moeilijker bereikbaar omdat er overal gaten in de weg zitten.

Lees verder


donderdag 19 april 2023

Tubbergen wijst plan natuurbegraafplaats af

De gemeente Tubbergen geeft geen groen licht voor de realisatie van een particuliere natuurbegraafplaats in de gemeente.

Lees verder


donderdag 18 april 2023

Grootste stijging aantal verkeersdoden in Noord-Brabant

In Noord-Brabant vielen 140 dodelijke verkeersslachtoffers, het hoogste aantal van alle provincies, en 49 meer dan in 2021. In Drenthe, Overijssel en Zeeland vielen een stuk minder slachtoffers, maar verdubbelde het aantal verkeersdoden wel vergeleken met 2021.

Lees verder


donderdag 18 april 2023

Hoogste aantal omgekomen fietsers in 27 jaar

In 2022 kwamen 291 fietsers om het leven in het verkeer. Dat zijn 84 meer fietsslachtoffers dan het jaar ervoor, en is het hoogste aantal sinds 1996 (het begin van de registratie).

Lees verder


donderdag 18 april 2023

Meer verkeersdoden in 2022, vooral fietsende 75-plussers vaker slachtoffer

In 2022 kwamen 737 mensen om door een verkeersongeval, 147 meer dan in 2021. Daarmee is het aantal verkeersdoden het hoogst sinds 2008. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers nam het sterkst toe onder fietsers van 75 jaar of ouder. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.

Lees verder


donderdag 17 april 2023

Rechtbank zet streep door vergunning crematorium Veendam

De rechtbank Noord-Nederland heeft de gemeente Veendam op de vingers getikt. De vergunning voor de bouw van een crematorium bij begraafplaats Buitenwoelhof is onterecht verstrekt door de gemeente. Daardoor is komst van het crematorium voorlopig van de baan.

Lees verder


donderdag 14 april 2023

Uitvaartverzekeraar hoeft graf niet vooruit te betalen

Een echtpaar dat sinds 1985 een (kapitaal) uitvaartverzekering heeft bij Ardanta wil graag worden begraven op een natuurbegraafplaats. Om een graf te kunnen reserveren op de natuurbegraafplaats moet er vooraf worden betaald. Het echtpaar vroeg Ardanta om het bedrag te betalen, maar dat wilde Ardanta niet.

Lees verder


donderdag 13 april 2023

Mag je een overledene ook zelf vervoeren?

Er is geen wettelijke regel die het verbiedt om een overleden persoon zelf te vervoeren, bijvoorbeeld naar het uitvaartcentrum, de begraafplaats of het crematorium. Nabestaanden zijn vrij om zelf te kiezen welk vervoersmiddel ze gebruiken.

Lees verder


donderdag 12 april 2023

We willen steeds meer regie hebben over onze eigen dood

Nederlanders hechten steeds meer waarde aan het hebben van controle over hun laatste levensfase. Dat blijkt uit onderzoek van dagblad Trouw, waar 75 procent van de respondenten aangeeft zelf regie te willen hebben over hun sterven.

Lees verder


donderdag 12 april 2023

Grafrovers stelen groot bronzen beeld van graf 16-jarig meisje uit Enschede

15 jaar geleden kwam de toen 16-jarige Sam-Michelle uit Enschede om het leven toen ze werd aangereden door een dronken automobilist. Haar ouders lieten op haar graf een heel groot bronzen beeld plaatsen. Dat beeld is vorige week door grafrovers gestolen op de katholieke begraafplaats in Gronau.

Lees verder


donderdag 11 april 2023

3 nieuwe uitspraken Ombudsman Uitvaartwezen

De Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen behandelt klachten van consumenten over de uitvaartbranche. De Ombudsman die namens de Stichting uitspraak doet, publiceerde vandaag 3 nieuwe uitspraken.

Lees verder


donderdag 11 april 2023

Politie brengt gezin vanuit file op tijd naar uitvaartcentrum

Afgelopen donderdag was het erg druk op veel wegen. Ook op de A15 waar na een ongeval een lange file ontstond. Aan het begin van die file stond een gezin dat onderweg was naar de uitvaart van hun vader en opa. Dankzij een telefoontje van uitvaartverzorger Evelien kon het gezin toch op tijd aanwezig zijn bij de uitvaart.

Lees verder


donderdag 11 april 2023

Video: Gemeenten kunnen kinderen dwingen kosten uitvaart te betalen

Esther Buitenhuis heeft nauwelijks contact gehad met haar vader, maar toen haar vader overleed kreeg ze plotseling een telefoontje van de gemeente dat ze moet opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Ook wanneer iemand de erfenis van zijn of haar ouders verwerpt blijft de rekening van de uitvaart in principe voor de kinderen.

Lees verder


donderdag 7 april 2023

Open Dagen Crematorium Pax, het nieuwe crematorium in Den Haag

Vol trots kan Crematorium PAX in mei van dit jaar haar deuren openen. Op één locatie, op begraafplaats St. Barbara, is nu alles mogelijk in een sfeervolle omgeving:

Lees verder


donderdag 7 april 2023

Verontwaardiging over grote gastank op begraafplaats Stiens

Het bestuur van de Sint Vituskerk in Stiens heeft een grote gastank laten plaatsen op het kerkhof bij de kerk. Nabestaanden zijn verontwaardigd over dit lelijke object dat nu opeens op het kerkhof is geplaatst.

Lees verder


donderdag 7 april 2023

Hogere sterfte in maart, maar net geen oversterfte

In maart 2023 overleden ongeveer 18 duizend mensen. Dit zijn er 1,3 duizend meer dan verwacht, maar er was net geen oversterfte. Zowel voor Wlz-zorggebruikers als de overige bevolking en voor alle leeftijdsgroepen was de sterfte in maart hoger dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 5 april 2023

Schrijvers bezoeken op De Nieuwe Ooster

Onder leiding van dichter en gids Jos van Hest kunt u zondag 23 april van twaalf tot één uur een route lopen langs tal van graven van schrijvers en dichters. Sommigen zijn alleen nog bekend omdat er een staat of een markt naar hen is genoemd. Potgieterstraat. Ten Katemarkt. Andere schrijvers wachten nog op een plein of steeg met hun naam. Maar hun graven kunt u bezoeken.

Lees verder


donderdag 5 april 2023

Achtergrondartikel over waarom Chinezen hun doden gedenken met papieren offergaven

In China worden vandaag veel papieren offergaven verbrand op graven van overledenen. Het gaat om bijvoorbeeld luxe auto’s en huizen van papier die in brand worden gestoken. Er zijn zelfs speciale groothandelsbedrijven die deze papieren offergaven produceren en verkopen.

Lees verder


donderdag 4 april 2023

Informatieve open dag algemene begraafplaats Brandenburg

Gemeente De Bilt nodigt u graag uit voor de informatieve open dag op de algemene begraafplaats Brandenburg. Op 15 april tussen 10.30 en 14.30 uur, staan wij voor u klaar om u alles te vertellen over onze begraafplaats en haar mogelijkheden.

Lees verder


donderdag 4 april 2023

Kostenanalyse uitvaarten in Business Insider

Business Insider Nederland staat in een uitgebreid artikel stil bij de kosten van een uitvaart. Op de website is een overzicht te zien van alle kosten per onderdeel van de uitvaart.

Lees verder


donderdag 1 april 2023

Schade door das op begraafplaats Roderwolde

Een das maakt van de begraafplaats in het Drentse Roderwolde één grote gatenkaas. Het beschermede dier graaft een gangenstelsel onder de begraafplaats en dat maakt de grond op sommige plekken instabiel.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder