Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2004

donderdag 27 september 2004

Dansen op een uitvaart gepast of niet?

Zou u een dans kunnen maken voor mij voor als het zover is? Vroeg het jurylid van de IFA(internationale funeraire award)
Voor mij een uitdaging om een persoonlijk passende dans te maken in korte tijd. Ik ging het gesprek en de uitdaging aan.
Waar houdt u van? Wat eet u graag? Sport u? Welke muziek luistert u graag? Wat is voor u belangrijk? Hoe zouden anderen u omschrijven?

Lees verder


donderdag 23 september 2004

Condoléancregister voor André Hazes

De populaire volkszanger André Hazes is overleden. Op Condoleance.nl is een condoléanceregister voor hem aangemaakt.

Lees verder


donderdag 21 september 2004

De “Uitvaartmuzikant” genomineerd voor de International Funeral Awards 2004

De Uitvaartmuzikant uit Wateringen, een bedrijf dat gespecialiseerd is het verzorgen van live muziek bij uitvaartplechtigheden, is afgelopen week genomineerd voor de International Funeral Awards 2004.

De IFA wil een brug slaan tussen professionelen uit de branche én de burger en aldus de drempelvrees voor de dood te doorbreken en bespreekbaar te maken.

De International Funeral Awards werpen een absolute schijnwerper op diegenen die zich dit jaar op een bijzondere manier hebben ingespannen om het funerair gebeuren te verbeteren. Deze awards worden elk jaar uitgereikt aan verschillende bedrijven, in verschillende categorieën, uit de uitvaartbranche.
De Uitvaartmuzikant is genomineerd in de categorie: “Award voor toeleverancier aan de uitvaartsector”; Bedrijven die innoverend bezig zijn in de uitvaartsector.
De awards zullen op zaterdag 16 oktober 2004 uitgereikt worden, tijdens een Grand Gala in De Zuiderkroon te Antwerpen.

Lees verder


donderdag 21 september 2004

Dinsdag 5 oktober: "Bijna-dood ervaringen" in crematorium en begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Yarden Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat
2-A in Den Haag, houdt op dinsdag 5 oktober 2004 een thema-avond over
bijna-dood ervaringen. In de aula van het crematorium houdt Piet Hein van Seggelen van Stichting Merkawah uit Hilversum van 20.00 tot 22.00 uur een presentatie over bijna-dood ervaringen. De spreker gaat in op het verschijnsel dat kan optreden tijdens een periode van klinische dood, ziekte, een bijna-fataal ongeluk, zware bevalling of stervensproces. Maar soms treedt het ook op zonder duidelijke aanleiding. Per dag schijnen zo’n tien Nederlanders het verschijnsel mee te maken. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging rondom het levenseinde. Belangstellenden worden vanaf 19.30 uur met koffie en thee in het crematorium ontvangen. Om 21.00 uur is er een koffiepauze, waarna om 21.30 uur ruimte is voor vragen.

Lees verder


donderdag 21 september 2004

Uitvaart 2004 enorm succes

Uitvaart 2004 is achter de rug. Organisatie, exposanten en bezoekers zijn het er unaniem over eens: de beurs was een groot succes. Het totaal aantal bezoekers was 9.285, een stijging van een ruime 46% (!) ten opzichte van de vorige editie.

Noviteiten op de beurs trokken veel belangstelling van zowel bezoekers als de aanwezige media, met als koploper de Digitale Grafzerk en de ecologische begrafenis. Het Nederlands Uitvaartmuseum onthulde de maquette van de nieuwbouw. Feestelijkheden waren er voor Anneke de Snayer, die voor haar Proeve van Meesterschap in de bloemsierkunst slaagde.

Uitvaart 2004 is door de Nederlandse media ruimschoots onder de aandacht gebracht. Nagenoeg alle televisie- en radiostations besteedden -al dan niet live- aandacht aan de beurs. Ook de schrijvende pers liet zich niet onbetuigd om het publiek een kijkje achter de schermen van de uitvaartbranche te geven.

Binnenkort vindt u op deze site een fotoreportage van de beurs.

Lees verder


donderdag 17 september 2004

NUVU introduceert uitvaartpolis in samenwerking met Facultatieve Uitvaartverzekeringen N.V.

Op 16 september 2004, de eerste dag van de vakbeurs Uitvaart in de Jaarbeurs te Utrecht, heeft De NUVU samen met Facultatieve Uitvaartverzekeringen N.V. onder grote belangstelling de nieuwe NUVU Uitvaartpolis gepresenteerd.

De NUVU Uitvaartpolis is – op initiatief van de NUVU-leden – ontwikkeld door De NUVU en Facultatieve Verzekeringen N.V., twee toonaangevende en onafhankelijke organisaties binnen de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 16 september 2004

Ecologische uitvaart komt dichterbij

Yarden Uitvaartverzekering & -verzorging heeft op donderdag 16 september tijdens een press hearing haar plannen ontvouwd omtrent de introductie van de ‘ecologische uitvaart’. De Zweedse biologe Susanne Wiigh-Mäsak, initiatiefneemster van de ecologische uitvaart, was speciaal hiervoor naar Nederland gekomen om haar vinding te presenteren. Het betreft een derde vorm van uitvaart waarbij gebruik wordt gemaakt van vriesdroogtechniek. In de Jaarbeurs Utrecht, tijdens de Uitvaartbeurs, maakte directievoorzitter Yarden Peter van Wageningen bekend dat naar verwachting binnen één tot twee jaar - afhankelijk van de voortgang - de eerste ecologische uitvaart kan plaatsvinden. De techniek wordt mede ontwikkeld door Facultatieve Technologies, onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’.

Lees verder


donderdag 15 september 2004

Wat is in tijdens een uitvaart?

Van 16 tot en met 18 september aanstaande vindt in Jaarbeurs Utrecht Uitvaart 2004 plaats. Deze vierjaarlijkse beurs vormt dé ontmoetingsplek voor iedereen die werkzaam is in de uitvaartsector en wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe met medewerking van het Platform Uitvaartwezen. Bezoekers van Uitvaart 2004 krijgen een goed beeld van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het uitvaartwezen. Niet alleen op het gebied van drukwerk, kunst, grafkisten en vervoer, maar bijvoorbeeld ook wat betreft de inrichting van crematoria en begraafplaatsen. Een algemene trend is overigens dat uitvaarten steeds persoonlijker worden; meer en meer Nederlanders geven hier hun eigen specifieke invulling aan. Tijdens Uitvaart 2004 worden verder tal van activiteiten georganiseerd. Zo geeft uitvaartdanseres Marileen Fabels dansimpressies en tonen kunstenaars in het Kunstpaviljoen hun visie en creativiteit ten aanzien van de uitvaartbranche. Uitvaart 2004 gaat op 16 september van start met de ondertekening van een belangrijke intentieverklaring door de voorzitter van de wereld uitvaartorganisatie FIAT-IFTA, de heer Albin.

Lees verder


donderdag 13 september 2004

Uitvaart.Com lanceert Uitvaartverzekering.net

Je praat er niet graag over maar toch denk je wel eens "Wat kost dat eigenlijk, een uitvaart?" En hoe voorkom ik dat je nabestaanden opscheept met de rekening?. Die hebben het immers al moeilijk genoeg.

Gek genoeg zijn er maar weinig plaatsen waar u terecht kunt. Uitvaartverzekering.net zet alles helder voor u op een rijtje!

Lees verder


donderdag 10 september 2004

Invoering junior-lidmaatschap

De NUVU heeft van verschillende kanten het verzoek gekregen om de toelating van kleinere ondernemingen mogelijk te maken.

Als grootste belangenorganisatie voor zelfstandige uitvaartondernemingen in Nederland beseft De NUVU dat in het belang van kwaliteit en professionaliteit op het gebied van uitvaartverzorging, kleine (beginnende) uitvaartondernemingen de mogelijkheid geboden moet worden om lid te worden van De NUVU.

Lees verder


donderdag 10 september 2004

Beursactie: gratis lidmaatschap!

De NUVU biedt tijdens de vakbeurs Uitvaart - op 16 t/m 18 september in de Jaarbeurs te Utrecht - uitvaartorganisaties die lid willen worden van De NUVU 50% korting op de contributie over het jaar 2005, mits de aanvraag voor het lidmaatschap door De NUVU is ontvangen voor 31 december 2004.

Indien een aanvraag voor een lidmaatschap voor 30 september 2004 wordt ontvangen is het lidmaatschap voor de rest van het jaar 2004 zelfs helemaal gratis.

Lees verder


donderdag 9 september 2004

Beursaanbieding Docendo

Tijdens de Uitvaartbeurs zal Docendo, opleidingen in postmortale zorg, zich voor
het eerst op deze vakbeurs presenteren. Uiteraard zullen geïnteresseerden geïnformeerd worden over het huidige opleidingsprogramma. Daarnaast zal Docendo geheel nieuwe cursussen aankondigen voor het voorjaar van 2005. Tot slot: Docendo heeft een aantrekkelijke aanbieding voor mensen die zich tijdens de beurs of binnen een week na afloop van de beurs inschrijven voor een of meerdere
cursussen. Kortom, reden genoeg om een bezoek aan de Docendo stand
(C.062) te brengen.

Lees verder


donderdag 9 september 2004

Onthulling maquette nieuwbouw Nederlands Uitvaartmuseum

Op donderdag 16 september wordt om 13.00 uur de maquette van de nieuwbouw van het Nederlands Uitvaartmuseum onthuld. Dit gebeurt op de eerste dag van de vakbeurs Uitvaart 2004, die van 16 t/m 18 september 2004 in de Utrechtse Jaarbeurs gehouden wordt. De onthulling, die plaatsvindt in de stand van het Uitvaartmuseum, wordt verricht door de heer Prof. dr. J. van den Bout, hoogleraar Klinische Psychologie, in het bijzonder Verliesverwerking, aan de Universiteit Utrecht. De eerste paal van de nieuwbouw wordt geslagen in de lente van 2005 en de verwachting is dat het museum aan het einde van dat jaar haar deuren zal openen.

Lees verder


donderdag 8 september 2004

Leerdam Memoria™, tastbare herinneringen van kristal

Tijdens de beurs Uitvaart 2004 presenteert Royal Leerdam Crystal haar Leerdam Memoria™, kristallen urnen en reliekhouders van een tijdloze schoonheid. “Een mooie aanvulling op onze collectie,” aldus huisontwerper Siem van der Marel, “Royal Leerdam Crystal streeft met haar kunstobjecten naar het verhogen van de kwaliteit van leven. Ook na het moment van overlijden kunnen wij nu schoonheid bieden.” Met een aantal gastontwerpers creëerde Van der Marel deze kleurrijke kristallen urnen die zó mooi zijn dat ze zelfs als sierobject kunnen dienen. Dankzij de ambachtelijke vervaardiging is maatwerk mogelijk; de kleur en de gravure kunnen naar wens worden uitgevoerd.

Lees verder


donderdag 7 september 2004

Handelsonderneming Henk Boerland heeft nieuwe modellen korfkisten

En niet alleen het assortiment is vernieuwd. Handelsonderneming Henk Boerland (voorheen De Stoop) heeft ook een nieuwe website en een nieuw vestigingsadres. Klik hier om naar de website te gaan.

Lees verder


donderdag 7 september 2004

Dag school met de vlinders

Op vrijdag 10 september 2004 verricht Martin Verbeet, portefeuillehouder Onderwijs van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer de officiële opening van de expositie van het Rode Loper Scholenproject 'Verborgen stenen * Begraven woorden'.
De opening vindt plaats om 14.00 uur op grafvak 26 van De Nieuwe Ooster, begraafplaats, crematorium, gedenkpark aan de Kruislaan 126 in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 7 september 2004

Nieuws over Uitvaartbranche.nl

Op de openingsdag van de vakbeurs zal de site www.uitvaartbranche.nl worden gelanceerd maar u hoeft tot die tijd niet in spanning te zitten. Graag lichten we een tipje van de sluier op. Zie daarvoor www.uitvaartbranche.nl

Lees verder


donderdag 6 september 2004

Doe mee aan de sponsorloop op zondag 12 september a.s.!

Op 28 december 1943 werd de bekende Amsterdamse schrijver Theo Thijssen begraven in een huurgraf op de Nieuwe Oosterbegraafplaats. In 1955 verliepen de grafrechten en werd het graf geruimd. Geheel volgens de regels, maar achteraf vindt De Nieuwe Ooster dat natuurlijk heel jammer. In overleg met Evert van der Wall (de bedenker van het project 'Erfgoed van de 20ste eeuw') werd contact opgenomen met de Stichting Theo Thijssen met het plan voor een mooi gedenkteken voor Thijssen op de plek van diens voormalige graf. Schrijver/beeldhouwer Jan Wolkers reageerde enthousiast op het gezamelijk verzoek dit monument te ontwerpen.

Op zondag 12 september wordt, ter financiering van het monument, een 'benefietwandeling' georganiseerd van het Theo Thijssen Museum naar De Nieuwe Ooster, langs allerlei Thijssen-plekken in de binnenstad en Amsterdam-Oost. Op het eindpunt zal Jan Wolkers afbeeldingen van zijn ontwerp signeren.

Lees verder


donderdag 4 september 2004

Zaterdag 25 september: Open Dag Uitvaartcentrum Oost-Groningen

Van 10.00 uur tot 12.00 uur 's ochtends

Er is gelegenheid een kijkje te nemen in ons uitvaartcentrum/crematorium.

Medewerkers van het uitvaartcentrum zullen u te woord staan om informatie te verstrekken aangaande alle facetten betreffende het cremeren en aanverwante zaken.

Daarnaast zal het koor "de Esborgzangers" liederen ten gehore brengen van overleden Groninger zanger Ede Staal.

Lees verder


donderdag 4 september 2004

26 september: open dag Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg

Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg aan Eikelenburglaan 7 in Rijswijk houdt op zondag 26 september 2004 van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Tijdens de dag kunnen mensen een kijkje nemen in onder meer aula, koffiekamers en familiekamer. Ook is er een kijkje achter de schermen mogelijk, zoals in de muziekkamer en ovenruimte. Belangstellenden kunnen zich laten voorlichten over bijvoorbeeld asbestemmingsmogelijkheden,
reserveren van familiegraven, sierurnen, uitvaartverzekeringen en de mogelijkheid tot uitvaartdiensten in de openlucht. Gedurende de open dag is een animatiefilm te zien van de ecologische uitvaart, een mogelijk nieuwe vorm van uitvaart waarbij de techniek vriesdrogen wordt gebruikt.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder