Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2016

donderdag 30 juni 2016

Hoogste aantal zelfmoorden ooit in Nederland

n 2015 hebben 1 871 mensen een einde aan hun leven gemaakt. Dat is het hoogste aantal ooit, maar als percentage van de bevolking waren er in de tweede helft van de jaren zeventig tot eind jaren tachtig meer zelfdodingen. Dit meldt CBS.

Lees verder


donderdag 30 juni 2016

Video: Begrafenis met militaire eer in Wapenveld

Op de algemene begraafplaats in Wapenveld zijn drie Britse vliegers met militaire eer begraven. De militairen sneuvelden op 3 april 1943 toen hun vliegtuig door de Duitsers werd neergehaald boven Apeldoorn. Het vliegtuig kwam in het Apeldoorns kanaal terecht en werd pas in 2014 geborgen. Deze week zijn ze in het bijzijn van enkele nabestaanden tijdens een speciale ceremonie begraven in Wapenveld, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 29 juni 2016

Kinderen richten ravage aan op begraafplaats Liessel

De ouders van twee jongetjes van 7 en 8 jaar zullen behoorlijk geschrokken zijn toen ze te horen kregen dat hun kroost had huisgehouden op het kerkhof in Liessel. De jongetjes hebben tienallen graven vernield, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 29 juni 2016

Inrit nieuw crematorium Groningen wordt niet verplaatst

De gemeente Groningen is niet van plan om de geplande inrit voor het nieuwe crematorium in Hoogkerk te verplaatsen. Buurtbewoners willen dat de inrit niet via het Hoendiep gaat lopen, maar via het Westpark. De gemeente heeft de situatie laten onderzoeken en komt tot de conclusie dat een inrit via het Hoendiep niet voor te veel overlast zal zorgen, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 28 juni 2016

Donateurs gezocht voor uitvaart vader

De Amsterdamse Jan is ongeneeslijk ziek en verblijft in een hospice. Zijn dierbaren zijn een crowdfunding actie gestart om geld bij elkaar te krijgen voor zijn uitvaart. Op die manier hoopt men op een persoonlijke manier afscheid te kunnen nemen.

Lees verder


donderdag 28 juni 2016

Chinese begraafplaats op Kranenburg officieel geopend

Burgemeester Henk Jan Meijer opende afgelopen maandag de Chinese begraafplaats op Kranenburg. Het is sinds begin 2014 mogelijk om volgens de Chinese traditie begraven te worden in Zwolle. Op begraafplaats Kranenburg is hiervoor een Chinees gedeelte gerealiseerd met 230 graven.

Lees verder


donderdag 28 juni 2016

Graf geruimd van voorman fascistische beweging Zwart Front

Op het kerkhof van de Joannesparochie in Oisterwijk is maandag het graf geruimd van Arnold Meijer die er in 1965 werd begraven, dat meldt het Brabants Dagblad. Meijer was de oprichter van de fascistische beweging Zwart Front.

Lees verder


donderdag 28 juni 2016

RvS moet beslissen over natuurbegraafplaats Huis ter Heide

De Raad van State moet zich buigen over de komst van een natuurbegraafplaats op landgoed De Moer. Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant stapt naar de Raad van State omdat de natuurbegraafplaats volgens hen gaan zorgen voor een verwoesting van de bestaande bodemstructuur. Door deze stap naar de RvS zal het nog maanden duren voordat er definitief duidelijkheid is, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 28 juni 2016

Nabestaanden maken vaak ruzie over asbestemming

De keuze van de asbestemming is de meest voorkomende oorzaak van conflicten rondom een uitvaart, dat meldt AM Magazine op basis van het klantverslag van Yarden.

Lees verder


donderdag 27 juni 2016

Video: iPhone-grafmonument op begraafplaats

De iPhone speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Een ouder echtpaar uit Rusland kon ook niet zonder hun iPhone en daarom hebben ze na hun overlijden een groot grafmonument gekregen in de vorm van een iPhone, dat meldt NU.nl.

Lees verder


donderdag 27 juni 2016

Ontwerpster foetushouding kist overleden

Suzan van der Schenk uit Wageningen is afgelopen donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. Van der Schenk, interieurarchitect en meubelmaker, ontwierp de foetushouding kist toen ze ongeneeslijk ziek werd. Ze deed dat omdat ze graag op haar zij lag en ook op die manier begraven wilde worden.

Lees verder


donderdag 27 juni 2016

Video: Almelo krijgt misschien een uitvaartboot

Als het aan Coen ten Heggeler ligt kan men in Almelo binnenkort gebruik maken van een speciaal ‘begrafenisuitvaartschip’. Het gaat om een bootje van honderd jaar oud die Ten Heggelaar gaat opknappen en gebruiken voor uitvaarten.

Lees verder


donderdag 27 juni 2016

Yarden legt verantwoording af aan haar klanten met klantverslag 2015

Yarden presenteert vandaag haar klantverslag over 2015. Hiermee legt de uitvaartorganisatie -net als vorig jaar- verantwoording af over hoe zij invulling geeft aan haar belofte dat een goed afscheid je verder helpt. Het centrale thema van het klantverslag is herinneren. Verschillende mensen vertellen hoe zij na hun dood herinnerd willen worden. Naast hun verhalen, blikt Yarden in het klantverslag terug op 2015. De organisatie speelt open kaart over wat er goed ging in 2015, maar ook over wat zij beter had moeten doen en wat haar toegevoegde waarde is.

Lees verder


donderdag 26 juni 2016

The Heroin's Journey

Nadat Peter de Kuster in 2007 een bijna-dood-ervaring had, zag hij opeens duidelijk voor zich hoe de rest van zijn leven eruit moest komen te zien. Reizen, schrijven, ware liefde. Van werkelijke waarde zijn. En dit is wat hij deed. Hij reisde de wereld rond en schreef vele boeken over zijn avonturen en de mensen die hij ontmoette.

Lees verder


donderdag 24 juni 2016

Iepenziekte in bomen begraafplaats Vlaardingen

Op begraafplaats Emaus in Vlaardingen moeten achttien Iepen gekapt worden omdat ze de Iepenziekte hebben. De Iepenziekte is zeer besmettelijk en daarom moet de gemeente snel handelen om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen, dat meldt Vlaardingen24.nl.

Lees verder


donderdag 24 juni 2016

Helft Chinese graven Zwolle al verkocht voor de officiële opening

Meer dan de helft van de graven op de nieuwe Chinese begraafplaats in Zwolle is verkocht, dat meldt de Stentor. Van de 230 graven zijn er vijf in gebruik en zijn er 120 verkocht aan Chinese families. Op 27 juni zal burgemeester Henk Jan Meijer de begraafplaats officieel openen.

Lees verder


donderdag 23 juni 2016

Monuta en Sprout organiseren challenge: 100 ideeën over afscheid

Monuta zet vol in op innovatief ondernemerschap. We zijn constant op zoek naar nieuwe initiatieven, diensten en producten om onze missie ‘Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’ te kunnen realiseren. Nu en in de toekomst. Daarom organiseren we, in samenwerking met ondernemersplatform Sprout, de ‘100 ideeën over afscheid-challenge’.

Lees verder


donderdag 23 juni 2016

Weer onderzoek naar ruimingen op Huizumer begraafplaats

Er wordt opnieuw onderzoek gedaan of het ruimen van 665 graven op de Huizumer begraafplaats wel correct is gebeurd, dat meldt de Leeuwarder Courant. Het college heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de conclusies uit een onderzoek van onderzoeksbureau Berenschot.

Lees verder


donderdag 22 juni 2016

Hoe houden kinderen een dierbare overledene het liefst in hun gedachten?

Begin deze maand brengt uitgeverij Lemniscaat het boekje Fijn Konijn van Yo Empson uit, in dit prentenboek staan verlies en mooie herinneringen centraal. Een mooie aanleiding voor Achter de Regenboog – al sinds 1993 actief bij het ondersteunen van jongeren en kinderen die een dierbare verloren zijn – om kinderen op te roepen hun ervaringen rondom dit thema te delen. Wat kun jij doen waardoor je op een fijne manier kan terugdenken aan iemand die is doodgegaan waarvan jij veel hield? Kinderen kunnen hun verhalen hierover kwijt op o.a. het forum van Achter de Regenboog en op Facebook. Ook is er een speciaal Youtube kanaal voor kinderen die liever vertellen dan schrijven.

Lees verder


donderdag 22 juni 2016

Docendo in documentaire serie ‘Dit zijn wij’ van de VPRO

Vandaag vinden bij Docendo opnames plaats voor de nieuwe documentaire serie ‘Dit zijn wij’ die de VPRO in 2017 gaat uitzenden op NPO1.

Lees verder


donderdag 22 juni 2016

Beeldjes gestolen op begraafplaatsen Tilburg

Een grafrover heeft het voorzien op de begraafplaatsen in Tilburg. Daar zijn in de afgelopen tijd verschillende bronzen beeldjes gestolen. De beeldjes stonden op verschillende graven. Nabestaanden reageren zeer ontdaan op de diefstal, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 21 juni 2016

Alcomobolisten moeten voor straf mortuarium bezoeken

Alcohol en verkeer gaat niet heel goed samen. In Thailand zijn er helaas erg veel mensen die toch achter het stuur kruipen als ze hebben gedronken. Daardoor ontstaan er veel ongelukken, sterker nog het verkeer in het land behoort tot het gevaarlijkste ter wereld. Om automobilisten duidelijk te maken wat alcohol doet in het verkeer moeten alcomobilsten voortaan een bezoek brengen aan een mortuarium, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 21 juni 2016

Den Hollandsche Gedenktekens opent inspiratiewinkel vlakbij Zwolle

Den Hollandsche Gedenktekens uit Elst (Gld) heeft vandaag een nieuwe winkel met inspiratietuin geopend aan de Ampèrestraat 4 in Wezep, vlakbij Zwolle aan de A28. De nieuwe locatie bevat naast een ruime winkel de grootste inspiratietuin van Nederland waar nabestaanden zich kunnen oriënteren op het gebied van grafmonumenten, urnmonumenten en kindermonumenten. Anders dan bij veel andere steenhouwers wordt hier elk monument samen met nabestaanden geschetst, zodat er altijd een uniek gedenkteken ontstaat.

Lees verder


donderdag 20 juni 2016

Kunstenaar Kuipers helpt ouders gestolen beertje terug te krijgen

De ouders van de drie overleden kinderen Sirac, Ceylin en Liya krijgen hulp van kunstenaar Michiel Kuipers. Onlangs waren de ouders ontroostbaar toen een onbekende er vandoor ging met de knuffel die ze hadden geplaatst op het graf van hun drie overleden kinderen, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 20 juni 2016

Elk kind kan (ongeacht gezondheid) uitvaartverzekering Ardanta krijgen

Verzekeraar Ardanta heeft besloten dat elk kind met de ouders meeverzekerd kan worden. De verzekeraar heeft haar beleid gewijzigd naar aanleiding van een eerdere afwijzing van een 9-jarig meisje met leukemie. Haar moeder postte de afwijzing op sociale media en daar kwamen duizenden reacties op, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 17 juni 2016

Crematorium Zeewolde mag worden gebouwd

De gemeente Zeewolde heeft afgelopen donderdag een vergunning verleend voor de bouw van een crematorium in Zeewolde. Bij het crematorium aan de Baardmeesweg zullen geen aula, koffiekamers op opbaarcentrum worden gebouwd. Er zullen straks uitsluitend technische crematies worden gehouden.

Lees verder


donderdag 17 juni 2016

Myosotis gaat als partner van DELA verder

De samenwerking tussen Uitvaartverzorging Myosotis en coöperatie DELA verandert van dochteronderneming naar partner van DELA. Hiertoe hebben beide partijen overeenstemming bereikt.

Lees verder


donderdag 16 juni 2016

Nieuw op Uitvaart-Deventer.nl: De Deventer Steenhouwerij

Wij werken graag op een persoonlijke wijze met onze klanten samen. Het is uw keuze, uw dierbare, uw laatste gift die u kunt doen aan uw dierbare overledene. Deze moet goed zijn, en u moet met een goed gevoel onze showroom uitstappen.

Lees verder


donderdag 16 juni 2016

Nieuw op Uitvaart-Deventer.nl: Monuta Spaans

Monuta Spaans is al jaren een begrip in Deventer op het gebied van uitvaartzorg. Monuta Spaans kent drie vaste uitvaartverzorgers: Maroesjcha Branderhorst. Liane Smit en Wilco Leukenhaus. Zo hebben nabestaanden altijd te maken met een vertrouwd gezicht.

Lees verder


donderdag 15 juni 2016

Herdenkingsbijeenkomst tijdens Vaderdag in crematorium Groningen

In navolging op de druk bezochte herdenking tijdens Moederdag zal het Yarden crematorium in Groningen haar deuren ook op Vaderdag openen voor een herdenkingsbijeenkomst, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 15 juni 2016

Camarabeelden inbrekers crematorium Aalten

Er zijn camerabeelden gemaakt van drie mannen die vorige maand hebben ingebroken in het crematorium in Aalten, dat meldt Omroep Gelderland. Er is momenteel sprake van een serie inbraken bij crematoria in het Oosten van Nederland. De dieven zijn uit op assieraden.

Lees verder


donderdag 15 juni 2016

Foto: Mooie wijngaardslakken begraafplaats Duinhof IJmuiden

Op begraafplaats Duinhof in IJmuiden zitten momenteel verschillende grote wijngaardslakken. Op het Twitter-account van de gemeente is een foto te zien van de slakken op de begraafplaats. Omdat het zo mooi is hebben we de tweet hieronder geëmbed.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Groene verdedigingslinie tegen fijnstof start op Zorgvlied

Op de laatste rustplaats van Wubbo Ockels, Zorgvlied, is afgelopen vrijdag een groenstrook aangelegd met de eerste klimaat adaptieve plantjes.
De plantjes en struiken zijn speciaal gekweekt om fijnstof uit de lucht te halen.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Roversbende breekt in bij diverse crematoria in Nederland

Bij diverse crematoria in Nederland is de afgelopen tijd ingebroken. Het gaat onder andere om crematoria in Aalten, Arnhem, Dieren, Apeldoorn, Zwolle, Enschede, Assen en Baexem, dat meldt de Gelderlander. De dieven zijn uit op de dure assieraden die veel crematoria in huis hebben.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Lokale uitvaartwebsite voor Deventer

Inwoners van de gemeente Deventer kunnen voortaan terecht op www.uitvaart-deventer.nl voor alle informatie over het thema uitvaart in Deventer. Denk hierbij aan informatie over de begraafplaatsen, het crematorium, maar ook informatie over palliatieve zorg in Deventer, nazorg en alles wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Video: Kunstenares schenkt grafmonument kind

In 2010 werd de tienjarige Yassin uit Delft om het leven gebracht door zijn eigen moeder. Tot de dag van vandaag staat er geen grafmonument op zijn graf. Maar daar komt verandering in want dankzij een initiatief van de moeder van een vriendje van Yassin krijgt het jongetje nu toch een mooi en waardig grafmonument.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Heel bijzonder bloemplateau bij crematorium Hilversum

Dudok ontwierp zijn bouwwerken tot in de details. Dat betekent dat hij niet alleen gebouwen ontwierp, maar ook de (gebruiks)voorwerpen die bij de functie van het gebouw hoorden. Hij creëerde zelfs een eigen lettertype waarmee hij belangrijke aanduidingen en teksten weergaf.

Lees verder


donderdag 14 juni 2016

Geldbakje kaarsen gestolen op begraafplaats Borne

Het geldkistje op de begraafplaats in Hermte (gemeente Borne) is dit weekend opengebroken. De dief heeft hierbij waarschijnlijk enkele euro’s buitgemaakt, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 13 juni 2016

Open dag nieuwe aula en crematorium Maassluis

Op de begraafplaats en in het crematorium aan de Hooge Zeedijk 100 in Maassluis is op zaterdag 9 juli 2016 van 10.00 tot 15.00 uur een open dag.

Lees verder


donderdag 13 juni 2016

Hengelo moet winst crematorium terug geven aan burger

Twaalf gemeenten uit Twente, waaronder Hengelo, zijn samen eigenaar van de aandelen van Crematoria Twente BV. Jaarlijks krijgen deze gemeenten een dividend uitgekeerd. Raadslid Bas van Wakkeren van ProHengelo vindt dat de gemeente de winst niet aan zichzelf moet uitkeren maar aan de burger, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 13 juni 2016

Studenten over dood en architectuur

De belangstelling voor alles wat te maken heeft met de dood is groot. De uitvaartcultuur is in beweging, maar geldt dat ook voor de bijbehorende architectuur? Museum Tot Zover toont een aantal innovatieve architectonische concepten die een frisse blik werpen op onze omgang met de dood in ruimtelijke context. Pas afgestudeerde architecten en ontwerpers van verschillende opleidingen zoeken grenzen op en plaatsen hospice, crematorium en begraafplaats midden in de samenleving.

Lees verder


donderdag 10 juni 2016

Knuffel gestolen van graf drie kinderen Eindhoven

De ouders van de drie overleden kindjes Sirac, Ceylin en Liya roepen het publiek op om uit te kijken naar de knuffel die gestolen van het graf van hun kindjes. De knuffel is verdwenen van begraafplaats De Roostenhof in Eindhoven, dat meldt Hart van Nederland.

Lees verder


donderdag 10 juni 2016

GERAAKT! : Uniek document met portretten over mensen die werken in de uitvaartbranche

‘Dit boek is een ode aan de uitvaartbranche’: uniek document met portretten over mensen die werken in de uitvaartbranche gepresenteerd in Museum Tot Zover.

Lees verder


donderdag 10 juni 2016

Erfgenamen beter beschermd tegen onverwachte schulden

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen dat er voor moet zorgen dat nabestaanden beter worden beschermd tegen onverwachte schulden. Nu lopen nabestaanden nog grote risico’s dat ze plotseling met grote schulden worden geconfronteerd. De nieuwe regels treden vanaf 1 september in werking.

Lees verder


donderdag 9 juni 2016

VMG stuurt brief naar minister na kritiek in uitzendingen van KASSA

De Vereniging van Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG) hebben samen met de BGNU een communicatiewerkgroep in het leven geroepen. De werkgroep moet gaan onderzoeken hoe men de diensten, en vooral de kosten van die diensten, van mortuariumbeheerders kan communiceren aan nabestaanden. De VMG heeft de minister per brief geïnformeerd over de stand van zaken naar aanleiding van een aantal uitzendingen op televisie waarin veel kritiek is geuit op de werkwijze van verschillende mortuariumbeheerders.

Lees verder


donderdag 9 juni 2016

DELA realiseert ceremoniehuis voor rouwen en trouwen in historische stukje Eindhoven.

Het gebied Mariënhage in Eindhoven krijgt een herbestemming. De gemeente Eindhoven, Orde der Augustijnen, provincie Noord-Brabant en coöperatie DELA hebben overeenstemming bereikt over een beoogde samenwerking. Een bijdrage van zowel de gemeente als de provincie maakt deel uit van de contracten die naar verwachting deze zomer worden getekend.

Lees verder


donderdag 8 juni 2016

Doetinchem laat ontmoetingsruimte bouwen bij natuurbegraafplaats

De gemeente Doetinchem wil een ontmoetingsruimte realiseren bij de natuurbegraafplaats van Slangenburg, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 8 juni 2016

Video: Joodse begraafplaats Ouderkerk mogelijk op Werelderfgoedlijst

De begraafplaats van de Portugees-Israëlitische Gemeente in Nederland in Ouderkerk aan de Amstel wordt mogelijk voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


donderdag 8 juni 2016

Nabestaande moet Delft 468 euro betalen om bloemetje te plaatsen op graf

Een nabestaande uit Delft heeft een rekening van 468 euro gekregen voor een plantje en een beeldje dat ze heeft geplaatst op het graf van haar moeder, dat meldt Delftsepost.nl. De vrouw zou geen vergunning hebben gehad voor grafbedekking.

Lees verder


donderdag 7 juni 2016

Vriendin neemt 6 kinderen overleden vriendin op in gezin

Sommige mensen hebben een groot hart. Dat kan zeker worden gezegd van de Amerikaanse Stephanie Culley. Toen haar beste vriendin die terminaal ziek was haar vroeg om te zorgen voor haar zes kinderen twijfelde Stephanie geen seconde. Sinds haar vriendin in mei overleed is haar gezin gegroeid van vijf naar elf.

Lees verder


donderdag 7 juni 2016

Linda TV: Een dag uit het leven van een uitvaartonderneemster

‘De Ballen Van’ is een programma van Linda.tv. In het programma worden vrouwen gevolgd die een carrière hebben waar je u tegen zegt, kinderen én een bruisend sociaal leven. In de aflevering van deze week volgde de programmamakers Hester (37) die haar eigen uitvaartbedrijf Hier en Hierna heeft.

Lees verder


donderdag 7 juni 2016

Bouw Crematorium Hilversum vordert gestaag

Het is juni en de bouw van het crematorium vordert gestaag. Was er aan de buitenkant in eerste instantie niet veel zichtbaar omdat vooral de binnenkant van drie gebouwen helemaal gestript werden, de afgelopen weken is dat wel anders geworden! De uitbouw van de koffiekamer staat, de contouren van het buitenterras zijn zichtbaar, de nieuwe luifeltjes boven deuren die in de toekomst als ingang gaan dienen, zijn bevestigd. Buiten wordt nu tegelijk door energieleveranciers, technici, schilders, wegenbouwers en constructeurs gewerkt.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Medewerkers coöperatie DELA nemen deel aan ProkkelSterrenslag

Met maar liefst 24 teams nemen medewerkers van coöperatie DELA deel aan de ProkkelSterrenslag in Utrecht. Teams uit het hele land komen vanmiddag om daar samen met mensen met een beperking te sporten. Niet om te winnen, maar om elkaars mogelijkheden beter te leren kennen. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Sportservice Nederland organiseert deze sportieve zeskamp. Wilfred Genee verricht vanmiddag de opening.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Rondleiding architectuur op De Nieuwe Ooster

Hoe kijken jonge architecten naar onze ruimtelijke omgang met de dood? In uitvaartmuseum Tot Zover, gelegen naast de hoofdingang van De Nieuwe Ooster, is van 7 juni tot en met 30 oktober de tentoonstelling ‘Architectuur en dood’ te zien. De tentoonstelling past in de serie Best of Class waarin het museum een podium biedt aan jong talent.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Nieuw op Uitvaart.nl: Onyx Uitvaart

Bij Onyx Uitvaartzorg staan uw wensen voorop. Onze uitvaartbegeleiders denken met u mee, kennen de uitvaartwereld en de mogelijkheden in uw regio goed. Zij staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Massa ruiming begraafplaatsen Goor en Delden

De gemeente Hof van Twente laat in januari 2017 meer dan duizend graven ruimen op de begraafplaatsen in Goor en Delden. De gemeente doet dat omdat de grafrechten van deze graven zijn verlopen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Sociaal sterven

Praten over de dood. Het is niet zo eenvoudig. Ook niet op momenten dat het best handig kan zijn. Bijvoorbeeld als de dood wel heel dichtbij komt, door ziekte of ouderdom. In ons land hebben we een, zeg maar, westerse houding ten aanzien van die dood en alles eromheen. Daar praat je niet over, en het individu bepaalt hoe het gaat. De patiënt staat centraal, de patiënt bepaalt. Geen zin om te praten met je vrouw over je naderende einde? Oké, dan niet. Niet delen van angsten of andere emoties, want 'dat wil de ander liever niet'? Ook oké.

Lees verder


donderdag 6 juni 2016

Crematoriumplan zorgt voor verdeeldheid in Woerden

De gemeente Woerden wil een crematorium laten bouwen op begraafplaats Rijnhof. Maar omwonenden en verschillende kerkgemeenschappen uit Woerden zijn tegen. De tegenstanders zijn strijdbaar en bereid om desnoods door te vechten tot de Raad van State, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


donderdag 3 juni 2016

Plannen voor crematorium op Landgoed De Denneboom (Schijndel)

Bijnen Uitvaartverzorging is voornemens om op Landgoed De Denneboom in Schijndel een crematorium te realiseren. Op 10 mei jl. zijn de plannen aan de omwonenden gepresenteerd en het voorontwerp bestemmingsplan is inmiddels ingediend bij de gemeente Schijndel.

Lees verder


donderdag 3 juni 2016

Allianz en Yarden vergroten bewustwording financiële risico’s na wegvallen partner

Verzekeraar Allianz en uitvaartorganisatie Yarden hebben de krachten gebundeld en bieden één totaaloplossing van verzekeringen rondom overlijden, bestaande uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Door het inzichtelijk maken van hun eigen financiële situatie worden Nederlanders bewust van de mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.

Lees verder


donderdag 3 juni 2016

Praten over eigen uitvaart steeds minder taboe

Het kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken: je uitvaartwensen. Toch heeft vier op de vijf Nederlanders van 45 jaar en ouder het met vrienden, familie of gezin wel eens over hun uitvaartwensen gehad. De keuze om begraven of gecremeerd te worden, is daarbij met 95% veruit het meest besproken onderwerp, gevolgd door begraafplaats of as-bestemming (53%), locatie (50%) en muziek (50%). Dit blijkt uit representatief onderzoek dat Monuta uitvoerde.[1] Opvallend hierbij is dat Nederlanders wel openstaan voor het bespreken, maar niet overgaan tot het vastleggen van de uitvaartwensen. Tegelijkertijd wenst men wel een uitvaart die past bij wie ze zijn.

Lees verder


donderdag 1 juni 2016

Sliedrecht moet nieuwe begraafplaats realiseren

De gemeente Sliedrecht buigt zich momenteel over de toekomst van de Sliedrechtse begraafplaats. Als er geen actie wordt ondernomen is er over vier jaar geen plek meer voor nieuwe graven. De gemeente heeft daarom een aantal scenario’s uitgedacht en deze afgelopen dinsdag laten presenteren aan de raad. De uitkomst is dat men eigenlijk niet anders kan dan kiezen voor de realisatie van een nieuwe begraafplaats, dat meldt Het Kompas Sliedrecht.nl.

Lees verder


donderdag 1 juni 2016

Foto: Vos met jong op graf begraafplaats Wildervank

Omdat de redactie van Uitvaart.Com de foto van een vos met een jong op een begraafplaats in het Groningse Wildervank zo mooi vindt delen wij deze graag met u. De foto is geplaatst op het Twitteraccount van @aedewinter, landschapsbeheerder in Groningen.

Lees verder


donderdag 1 juni 2016

Regionale muziek veel gedraaid bij uitvaarten

Regionale muziek doet het goed bij uitvaartplechtigheden. Uitvaartorganisatie Monuta heeft een overzicht gemaakt van de meest gedraaide muziek bij uitvaarten. Opvallend is dat in bepaalde regio’s vaak gekozen wordt voor muziek uit de eigen omgeving.

Lees verder


donderdag 1 juni 2016

Hotel op begraafplaats Vredenhof

De fractie van GroenLinks uit Amsterdam maakt zich zorgen over de toekomst van de aula op begraafplaats Vredenhof aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. De aula wordt verbouwd tot een tot een café-restaurant met een zogenaamde logiesfunctie, dat meldt de Westkrant (buurtkrant).

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder