Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2013


29 november 2013

Stichting Hospicegroep Haarlem wint vrijwilligersprijs

De Stichting Hospicegroep Haarlem heeft de ‘groepsvrijwilligersprijs’ gewonnen. De Hospicegroep won de prijs omdat de vrijwilligers van deze organisatie laten zien dat we er samen voor elkaar zijn. Daarnaast is de taak van de vrijwilligers van het hospice erg zwaar.


29 november 2013

Martin Hendericks Uitvaartverzorging genomineerd tot jonge onderneming 2013

Ruim zestig bedrijven, verdeeld in drie categorieën, zijn voorgedragen waarvan er inmiddels negen zijn genomineerd. Drie per categorie die meedingen tijdens het Business Event Vijfheerenlanden 2013, op 9 december a.s. naar de titel ‘Ondernemer van het jaar’.


28 november 2013

Bijzondere reclame voor thanatopraxie

Na een kleine drie uur had het wonder zich voltrokken. Daar lag de Leonoor van drie jaar daarvoor, van vóór ze ziek werd. De kanker en het lijden waren geweken. George van Houts vertelt in de Vrij Nederland van deze week enthousiast over de thanatopraxie die zijn vrouw, de actrice Leonoor Pauw, onderging na haar dood.


28 november 2013

Kramer Uitvaartverzorging nu ook in Apeldoorn

Uitvaartverzorging Kramer BV heeft nu ook een rouwcentrum in Apeldoorn: Afscheidshuys Apeldoorn. Het sfeervolle Afscheidshuys, op de Algemene Begraafplaats aan de Soerenseweg, is volledig ingericht om in kleine kring afscheid te nemen van een dierbare. Omdat Kramer regelmatig uitvaarten in Apeldoorn verzorgt was er behoefte aan een eigen opbaarlocatie. Vanuit Afscheidshuys Apeldoorn kan Uitvaartverzorging Kramer nu de complete begrafenis of crematie verzorgen, maar ook andere uitvaartondernemers kunnen deze locatie huren.


27 november 2013

Plannen voor eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland

De interesse voor het inrichten van natuurbegraafplaatsen blijft onverminderd groot. Particuliere initiatiefnemers laten weten in het recreatiegebied Geestmerambacht (ten noorden van Alkmaar) een 24 ha groot natuurrijk speel-, wandel – en watergebied te gaan ontwikkelen met als verdienmodel 11 ha waar in de natuur kan worden begraven. Het ziet ernaar uit dat West-Nederland hiermee zijn eerste natuurbegraafplaats krijgt.


26 november 2013

"Balsemen ook in Limburg steeds populairder"

Het balsemen van overledenen slaat ook aan in Limburg. Dat laat de Limburgse zender L1 weten op haar site. Helaas worden er geen exacte cijfers genoemd om deze stelling te onderbouwen. Wel toont de site een filmpje over thanatopracteur Rens de Peijper. Tevens komt een nabestaande aan het woord die gekozen heeft voor thanatopraxie.


25 november 2013

Expositie in uitvaartmuseum: Syriërs filmen hun eigen dood

19-12-2013 t/m 08-06-2014 (opening woensdag 18-12, 17.00 uur) Museum Tot Zover
(begraafplaats De Nieuwe Ooster) Kruislaan 124 1097 GA Amsterdam


25 november 2013

Familie gaat uitvaart eenzame Rotterdamse zelf regelen

De gemeente Rotterdam hoeft de uitvaart van de vrouw die tien jaar dood in haar woning lag niet te regelen. Na het overlijden van de vrouw meldde een dochter van de vrouw zich bij de gemeente. Deze dochter geeft aan dat ze de uitvaart zelf wil regelen, de gemeente zal waar nodig ondersteuning bieden bij de organisatie van de uitvaart, dat meldt het AD.


25 november 2013

Enschede neemt onderhoud begraafplaats De Espoort over

Na vijftien jaar is de gemeente Enschede weer beheerder van begraafplaats De Espoort. De Stichting Enschedese Historische Begraafplaats heeft het beheer terug gegeven aan de gemeente, dat meldt TV Enschede FM.


25 november 2013

Yarden nieuwe beheerder aula begraafplaats De Leeuwerenk

Yarden & Van de waal is de nieuwe beheerder van de aula van begraafplaats De Leeuwerenk in Wageningen. Het is de bedoeling dat de nieuwe beheerder de aula multifunctioneel gaat inzetten zodat de aula vaker wordt gebruikt, dat meldt Hoogenlaag.nl.


25 november 2013

Amsterdammer wil intieme uitvaart met humor

Warmte, intimiteit, openheid en humor; die woorden vinden Amsterdammers het best passen bij hun uitvaart. Zij hebben een duidelijke voorkeur voor een crematie en vinden het belangrijk dat naasten hun uitvaartwensen kennen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Hoe denken Amsterdammers over de dood en hun uitvaart’ van uitvaartorganisatie Hier en Hierna.


25 november 2013

Jaarlijks gemiddeld 30 eenzame uitvaarten in Nederland

Ongeveer dertig keer per jaar wordt er in Nederland een eenzame uitvaart gehouden, dat meldt het AD. Het gaat dan om uitvaarten van mensen waar geen nabestaanden zijn die naar de plechtigheid komen. Deze uitvaarten worden verzorgd door gemeentes, in verschillende grote steden doet de gemeente dat in samenwerking met de Stichting Eenzame Uitvaarten.


21 november 2013

Vrouw ligt tien jaar dood in huis Rotterdam

Een triest geval van uiterste eenzaamheid in Rotterdam. Daar is donderdag aan het einde van de dag, in de Jan Porcellisstraat, het stoffelijk overschot aangetroffen van een vrouw die tien jaar geleden in haar eigen huis een natuurlijke dood stierf.


21 november 2013

Video: Honderden fakkels op begraafplaats Hengelo

Ongeveer 300 mensen hebben woensdagavond de fakkeltocht gelopen op de begraafplaats aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo, dat meldt RTV Oost. De tocht was een initiatief van de gemeente Hengelo en uitvaartorganisatie Yarden.


20 november 2013

Radio 1 over de Surinaamse uitvaart

Het radioprogramma Metropolis Radio heeft de afgelopen tijd in verschillende landen begrafenissen bijgewoond. Dit doen ze om te weten te komen wat de uitvaarttradities zijn in het betreffende land.


Nunspeet verhoogt begraaftarieven met 70%

20 november 2013

Nunspeet verhoogt begraaftarieven met 70%

De gemeente Nunspeet verhoogt de tarieven voor begraven vanaf 1 januari aanstaande met 70%, dat meldt de Weekkrant. De SGP-fractie wil dat de gemeente burgers tegemoet komt door de verhoging gefaseerd in te voeren. De partij maakt zich zorgen omdat niet iedereen in staat is om zomaar 700 euro meer te betalen voor een graf.


19 november 2013

Monuta introduceert het (nazorg)boek ‘Na het overlijden van een kind’

Het overlijden van een kind is schokkend. Een grotere nachtmerrie is voor een ouder niet denkbaar. Het voelt onnatuurlijk en zo verkeerd. Maar het is onomkeerbaar. Voor de ouders breekt een verdrietige en verwarrende periode aan waarin veel moet worden geregeld terwijl het hoofd er helemaal niet naar staat. Omdat de dood van een kind zo anders en zo ingrijpend is, heeft Monuta hiervoor het Nazorgboek ‘Na het overlijden van een kind’ gemaakt.


19 november 2013

‘Mensen moeten euthanasieverklaring jaarlijks bekrachtigen’

Zes medici en wetenschappers willen dat mensen die een wilsverklaring voor euthanasie hebben, deze verklaring jaarlijks verlengen. Daarmee blijft de verklaring altijd actueel en geeft het artsen meer houvast als een patiënt door omstandigheden niet meer in staat is om de doodswens te herhalen, dat meldt Trouw.


Deelnemers Yarden Symposium diep geraakt

18 november 2013

Deelnemers Yarden Symposium diep geraakt

Hoe verwerk je het verlies van een dierbare door zelfdoding, een ongeval, moord, zinloos geweld of een ramp? Hoe práát je daarover? Deze vragen vormden het thema van het succesvolle en uitverkochte Yarden Symposium ‘Afscheid na een niet-natuurlijke dood’. Een bijzondere dag, waarop o.a. Yolande Kleiss voor het eerst vertelde over de impact die de moord op haar 10-jarige dochter Nienke (bekend als de Schiedammer Parkmoord) had op de rest van het gezin. Bezoekers, van nabestaanden, professionals tot belangstellenden, werden diep geraakt.


Drie winnaars van Yarden Prijs 2013 bekendgemaakt

18 november 2013

Drie winnaars van Yarden Prijs 2013 bekendgemaakt

it een recordaantal inzendingen heeft een vakjury, bestaande uit onder anderen prof.dr. Manu Keirse, prof.dr. Paul Boelen en rouwdeskundige Daan Westerink, de drie prijswinnaars benoemd. Ingrid Beckers won met “Doodgewoon bespreekbaar” in de categorie “Onderzoek”; dr. Jorien Holsappel-Brons en drs. Josée Netten van Stichting Impact wonnen met “Herdenken na een ramp” in de categorie “Voorlichting”; en José Janssen won met “Ik ben verdrietig” in de categorie “Product/Dienst”.


15 november 2013

Dieven vernielen oorlogsmonument Wamsveld

Het monument voor gesneuvelde Canadese Militairen in Wamsveld is vernield door koperdieven, dat meldt het AD. De dieven hebben de koperen platen met daarop herinneringsteksten gestolen.


14 november 2013

Kap bomen begraafplaats Maastricht noodzakelijk

De begraafplaats aan de Tongerseweg is een van de oudste algemene begraafplaatsen van Nederland en is gesticht in 1812. De monumentale waarde en historische betekenis voor de stad Maastricht zijn buitengewoon groot. Niet alleen wat betreft grafmonumenten, maar ook wat betreft inrichting en beplanting.


13 november 2013

Bovengrondse graven op begraafplaats Zevenberg

Op verzoek van een aantal uitvaartondernemers heeft de gemeente Hoogeveen besloten om 24 bovengrondse graven te kopen, dat meldt het Dagblad van het Noorden. De graven worden gerealiseerd op begraafplaats Zevenberg bij Fluitenberg.


12 november 2013

Nieuwe ecowijk met begraafplaats in Zetten (Gld.)

De gemeente Overbetuwe wil de nieuwe algemene begraafplaats voor Zetten gaan realiseren naast een nieuw te bouwen ecowijk aan de Veldstraat, dat meldt de Gelderlander.


11 november 2013

Wereldlichtjesdag zondag 8 december 2013 om 19.00 uur

In 2013 wordt op zondag 8 december Wereldlichtjesdag georganiseerd. ‘World Wide Candle Lighting' is ontstaan in 1997 in Amerika. Ieder jaar op de 2e zondag in december komen, vanaf 19.00 uur ’s avonds, wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Op steeds meer plekken in Nederland worden ook herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd.


10 november 2013

PEC Zwolle heeft nu ook speciale uitvaart voor haar supporters

In navolging van eredivisie clubs als FC Twente, Feyenoord, ADO Den Haag en enkele andere clubs, beschikt PEC Zwolle nu ook over een speciale ‘PEC Zwolle uitvaart’. Samen met Marloes Damman van Kameleon uitvaartzorg gaat PEC een speciaal arrangement aanbieden voor de uitvaart van supporters van de club.


7 november 2013

Onderzoek naar ‘gewenste’ sterfplek

Twee studenten van hogeschool Saxion gaan een onderzoeken waar terminaal zieke mensen het liefste zouden sterven, dat meldt de Tubantia. Het onderzoek zal zich volgens de krant gaan richten op Oost-Nederland.


7 november 2013

'Bestuurders zorginstanties krijgen boetes bij vroegtijdig ontruimen kamers overledenen'

De Tweede Kamer wil dat het kabinet nu snel met maatregelen komt die het vroegtijdig ontruimen van kamers van overledenen in zorginstellingen tegen gaan. De SP en PVV willen dat bestuurders van zorginstellingen die doorgaan met de snelle ontruimingen boetes krijgen, dat meldt de Volkskrant.


7 november 2013

Uitspraak ombudsman inzake kapot gevallen grafsteen

Aangezien een grafsteen niet zomaar omvalt en het graf regelmatig werd bezocht en goed werd onderhouden was klager van mening dat er activiteiten hebben plaatsgevonden waardoor de grafsteen direct is omgevallen of activiteiten waardoor de fundering is beschadigd en hierdoor de steen is omgevallen.


Urnenwinkel.nl breidt assortiment aanzienlijk uit

6 november 2013

Urnenwinkel.nl breidt assortiment aanzienlijk uit

De voordeligste online urnenwinkel.nl heeft haar collectie aanzienlijk uitgebreid. Vanaf vandaag zijn ook de bijzondere urnen van Michel Kuipers te verkrijgen via Urnenwinkel.nl.


5 november 2013

Opendag en uitvaartbeurs in Wageningen

Op zaterdag 30 november 2013 staan de deuren van de aula op begraafplaats De Leeuwerenk aan de Oude Diedenweg 64 te Wageningen van 11.00 uur tot 16.00 uur voor u open.


5 november 2013

13 december: Lichtjesavond op Moscowa

Op vrijdag 13 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 uur en 19.30 uur een Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en medewerkers van de Eusebiusparochie en is bedoeld voor iedereen die een dierbare wil herdenken. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels. Nabestaanden kunnen een kaarsje - dat ze bij aankomst ontvangen - plaatsen en een geschreven herinnering ophangen in de herdenkingsboom. Het Binnenstadskoor en doedelzakspelers zorgen voor sfeervolle muziek.


5 november 2013

Familie uit Almelo looft beloning uit voor gouden tip gestolen as

De familie Kroezen uit Almelo is hevig ontdaan nadat de as van opa Gerrit vorige week werd gestolen tijdens een woninginbraak De persoon die er voor zorgt dat de familie de as weer terug krijgt ontvangt een beloning van 500 euro, dat meldt het AD.


20 nieuwe bedrijven ontvangen het Keurmerk Uitvaartzorg

5 november 2013

20 nieuwe bedrijven ontvangen het Keurmerk Uitvaartzorg

Het aantal uitvaartondernemers dat het Keurmerk Uitvaartzorg heeft, blijft groeien. Vorige week kregen opnieuw 20 uitvaartondernemingen het certificaat. Zij tonen hiermee aan dat ze aan de strenge eisen van het Keurmerk voldoen. Met de nieuwe keurmerkhouders komt het totaal aantal uitvaartondernemingen dat gecertificeerd is op 180.


Nieuw op Uitvaart.nl: Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

4 november 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Hans Wachtmeester heeft jarenlang ervaring in rouw- en stervensbegeleiding. Hij is bevoegd predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en is zeer ervaren als het gaat om de inhoudelijke invulling bij een crematie- of begrafenisplechtigheid. Maar Hans Wachtmeester kan iedereen van dienst zijn.


4 november 2013

Bijzonder optreden Anita Meyer 10 november in Crematorium Ede

Op zondag 10 november organiseert Yarden & De Ruiter Uitvaartzorg Ede-Veenendaal in het kader van de herinneringsweek een Open Dag voor bezoekers en nabestaanden om hun overleden dierbaren op persoonlijke wijze te kunnen gedenken. Iedereen is van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij Yarden Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15 in Ede.


DELA innoveert met nieuwe persoonlijke campagne

4 november 2013

DELA innoveert met nieuwe persoonlijke campagne

JullieVerhaal.nl laat Facebook-gebruikers in een persoonlijke animatiefilm het verhaal zien achter vriendschappen en relaties.


Drukte tijdens Allerzielen op Westerveld

3 november 2013

Drukte tijdens Allerzielen op Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld stond zaterdag op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’. Vele honderden mensen kwamen naar de prachtig verlichte begraafplaats waar iedereen een kaarsje kon branden voor zijn of haar overleden dierbare.


Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree gaat uitbreiden

2 november 2013

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree gaat uitbreiden

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree wordt met ruim tien hectare uitgebreid. Het gaat om het deel waar nu alleen nog as uitgestrooid mag worden, dat meldt de Limburger.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >