Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2022

donderdag 31 augustus 2022

Onderhandelaarsakkoord CAO Uitvaartbranche 2022-2024

Op 20 juni 2022 is een onderhandelaarsakkoord bereikt tussen vakbonden en werkgeverspartijen over een nieuwe cao Uitvaartbranche. Er is intensief, tijdelijk moeizaam, maar per saldo constructief overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan. Het is een akkoord waarin afspraken zijn gemaakt over veel onderwerpen.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2022

Peter Borgdorff nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Lifetri

Peter Borgdorff is per 25 augustus 2022 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lifetri. Peter Borgdorff is een zeer ervaren bestuurder in de financiële sector en een autoriteit in de Nederlandse pensioenmarkt. Met deze benoeming onderstreept Lifetri haar ambities in de pensioenmarkt om deelnemers van pensioenfondsen een gegarandeerd pensioen te bieden.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2022

Rijksmonument de Arcade van ondergang gered

Het rijksmonument de Arcade (1884), van de bekende architect W.B. van Liefland (1857-1919) gelegen op de monumentale begraafplaats St. Petrus Banden te Den Haag heeft de afgelopen twintig jaar door verzakking en zettingen enige scheurvorming opgelopen.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2022

TEREBINTH 2022-3 verschenen

Dit nummer begint met de eerste column van de nieuwe voorzitter van stichting Terebinth, Anita van Loon (directeur van Uitvaartstichting Hilversum). De rubriek Mens & plek laat de lezers kennismaken met een nieuwe redacteur van het blad, Corine Hendriks.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2022

Gemeente enthousiast over plannen crematorium Nederweert

Het college van Nederweert is enthousiast over de plannen om een crematorium met natuurbegraafplaats te realiseren aan de oostrand van het Weerterbos.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2022

Ook DELA gaat duurzame ‘paddenstoelenkist’ aanbieden

Uitvaartverzorger- en verzekeraar coöperatie DELA neemt de levende doodskist van Loop Biotech op in haar assortiment. Met zo’n 4 miljoen verzekerden en jaarlijks ruim 40.000 uitvaarten is DELA de grootste uitvaartverzorger van Nederland. De Living Cocoon is sinds twee jaar op de markt, waarbij deze tot nu toe vooral werd ingezet bij (natuur)begrafenissen. Onlangs is de Living Cocoon ook goedgekeurd voor crematies, waardoor de levende kist nu voor een groter publiek beschikbaar is. Eerder bood de Haagse uitvaartonderneming CUVO de kist ook al aan.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2022

DELA sluit Uitvaartcentrum Boxtart (Apeldoorn)

Coöperatie DELA sluit op 1 september het Boxtart uitvaartcentrum aan de Van der Houven van Oordtlaan in Apeldoorn. Het pand moet verbouwd worden om te blijven voldoen aan bijvoorbeeld ARBO-regelgeving, maar dat is te duur gebleken voor het Rijksmonument. Het pand is nu verkocht.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2022

Veel aandacht voor nepuitvaart Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom en Zegestede

Voor een nieuwe fotoshoot van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom en Zegestede is deze week een uitvaart in scène gezet. Muziek, toespraak, verdrietige nabestaanden een kist, alles was aanwezig bij de fotoshoot.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2022

Informatieborden op begraafplaats Keern in Hoorn

Op begraafplaats Keern in Hoorn worden drie nieuwe informatieborden geplaatst. De borden worden op 10 september tijdens Open Monumentendag in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2022

Officiële opening Monuta Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf

Monuta Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf organiseert op zaterdag 24 september van 10.30 tot 15.00 uur een open dag in het vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Rydwei 3 in Opeinde.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2022

Crematorium Almere wordt energieneutraal

Het crematorium in Kruidenwijk in Almere beschikt sinds kort over een elektrische oven. Daarmee bespaart het crematorium veel kosten door de hoge gasprijzen. Het crematorium wil nu ook nog helemaal energieneutraal worden.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2022

Faillissement Van Boven Wensen & Uitvaart te Nunspeet

Van Boven Wensen & uitvaart is failliet verklaard op 16 augustus 2022. Dat blijkt uit het faillisementsregister. Lees hier de publicatie.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2022

Emmen geeft as moeder eindelijk terug aan dochters

De gemeente Emmen gaat de as van mevrouw De Vries na maanden alsnog overhandigen aan de dochters van de vrouw. De gemeente weigerde de as eerder terug te geven en dreigde zelfs om deze uit te strooien omdat de zoon van overledene geen toestemming had gegeven om de as vrij te geven.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2022

Nieuw informatiebord bij unieke noodbegraafplaats Drenthe

Afgelopen zaterdag is een nieuw informatiebord geplaatst bij de voor Drenthe (en mogelijk heel Nederland) unieke noodbegraafplaats in Nieuw-Schoonebeek. Vrijwilligers van de historische vereniging hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de begraafplaats weer op te knappen.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2022

Oude beuk begraafplaats Harderwijk wordt gekapt

De gemeente Harderwijk gaat een oude beuk op begraafplaats Oostergaarde kappen. De burgemeester heeft hiervoor opdracht gegeven in verband met de veiligheid van bezoekers van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2022

Internationaal Rouwvervoer bij RTL Nieuws

De afgelopen weken zijn opmerkelijk veel Nederlanders tijdens hun vakantie om het leven gekomen. Instanties zien drukte vanwege mensen die hulp vragen vanwege het overlijden van een dierbare in het buitenland.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2022

Stichting Broederziel 15 jaar!

Dit jaar bestaat Stichting Broederziel uit Delft 15 jaar. Op zaterdag 24 september 2022 staan we stil bij dit heugelijke feit. Het belooft een dag te worden met een interessant programma en speciale ontmoetingen.Een programma waarin we herkenning en erkenning bieden, maar ook troost, uitzicht en verbinding.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2022

Met nieuwste hologram kan je overledene vragen stellen tijdens uitvaart

Een 87-jarige vrouw uit Engeland hield onlangs zelf een speech tijdens haar eigen uitvaart. De techniek voor zo’n speech bestaat al even, maar na de speech konden de nabestaanden vragen stellen aan de overledene. Ze gaf nog antwoord ook!

Lees verder


donderdag 15 augustus 2022

WIjzgingen POSTNL rouwpost F1 en Vuelta

In verband met de Vuelta kan de post vrijdag 19 augustus helaas niet worden afgehaald bij PostNL-punten in de stad Utrecht en De Meern. Rouwondernemers in deze regio die deze dag hun rouwbrieven op de post willen doen worden verzocht om deze af te leveren in de witte rouwpost brievenbus die binnen staat bij PostNL Sorteercentrum Brieven, Grote Wade 80, Nieuwegein. Dit kan op vrijdag tot 22:00.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2022

Meer Nederlanders overleden in het buitenland

Het is druk bij Van der Heden Internationaal Rouwvervoer en andere bedrijven die overledenen terugbrengen uit het buitenland. Dat komt omdat veel Nederlanders na de lange coronajaren weer op vakantie gaan in het buitenland. Dit jaar zijn er tot nu toe al 332 Nederlanders overleden in het buitenland. Dat aantal is hoger dan de afgelopen jaren, maar ook hoger dan het jaar voordat corona toesloeg.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2022

Open dag begraafplaats en crematorium Iepenhof

Op zondag 21 augustus vindt de open dag plaats van begraafplaats en crematorium Iepenhof in Delft. Belangstellenden kunnen die dag een kijkje nemen achter de schermen.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2022

Petitie voor meer beveiliging begraafplaats Jonkerbos

Riana Schoenmakers is een petitie gestart om meer beveiliging te krijgen op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Koper- en bronsdieven hebben de afgelopen periode al drie keer toegeslagen op de begraafplaats en de gedupeerde nabestaanden willen nu dat de grafrovers worden gestopt.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2022

Persoonsgegevens deelnemers seance niet vrijgegeven

De ouders van twee kinderen die liggen begraven op begraafplaats Rusthof in Amersfoort hebben geen recht om de persoonsgegevens van de seance deelnemers te krijgen. De rechter oordeelt dat in deze het recht op privacy zwaarder weegt dan het recht op waarheidsvinding.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2022

Uitvaartkist op surfplank in gracht Breda

Een wandelaar zag vanmorgen wat bijzonders drijven in de Tramsingel in Breda. Daar dreef een uitvaartkist, met daarop een groot kruis, op een surfplank door de gracht.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2022

Begraafplaats Jonkerbos neemt maatregelen na diefstal

Het bestuur van de stichting die gaat over het beheer van begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen gaat extra veiligheidsmaatregelen nemen. Dat doet het bestuur nadat er dit weekend voor de derde keer in korte tijd bronzen en koperen voorwerpen van graven zijn gestolen.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2022

Essenhof neemt tent in gebruik voor openlucht plechtigheden

Begraafplaats Essenhof in Dordrecht heeft nieuwe tent in gebruik genomen die gebruikt wordt voor uitvaartplechtigheden in de openlucht. Deze openlucht aula, het Merwede Paviljoen is ook geplaatst omdat de Biesboschaula na de zomervakantie wordt gerenoveerd.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2022

Opnieuw diefstal op begraafplaats Jonkerbos Nijmegen

Voor de derde keer in korte tijd zijn er spullen gestolen van graven op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Dit weekend ging het om grafroof van 23 graven.

Lees verder


donderdag 5 augustus 2022

In juli opnieuw oversterfte in alle weken

In de laatste week van juli (week 30, 25 juli tot en met 31 juli 2022) overleden naar schatting 3200 mensen. Dat zijn er net iets meer dan in de week ervoor (3144) en meer dan verwacht voor deze periode. In heel juli overleden ongeveer 1350 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 80-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2022

Zoom en Zegestede zoekt figuranten voor foto’s

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom en Zegestede zoekt figuranten voor een fotoshoot later deze maand. De foto’s worden gebruikt voor de promotie van de faciliteiten van Zoom en Zegestede.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2022

Crematorium & Begraafplaatsen Almere gaat elektrisch en duurzaam cremeren

De oude gasoven van het crematorium aan de Kruidenweg 3 in Almere Stad, is vervangen door een nieuwe elektrische crematieoven. Hierdoor heeft het crematorium het gasverbruik teruggebracht naar nul. De elektrische oven is minder milieubelastend en energiezuiniger dan een gasgestookte oven.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2022

Grafrover Dordrecht opgepakt

De politie heeft zondagavond een grafrover aangehouden op begraafplaats Essenhof in Dordrecht. De man had een tas vol spullen bij zich die hij had gestolen van diverse graven.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2022

DELA en Yarden verhogen crematietarieven

Coöperatie DELA en Yarden verhogen de crematietarieven per 15 augustus. Dat laten DELA en Yarden weten aan alle klanten in een mailing aan uitvaartondernemers. De reden van de verhoogde tarieven zijn de flinke prijsstijgingen van de afgelopen tijd die zich ook voort lijken te zetten. Daarom is het besluit genomen de tarieven aan te passen.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2022

Artikel NU.nl over kosten uitvaart

Wat kost een uitvaart vandaag de dag? De redactie van NU.nl heeft zich verdiept in de kosten van het afscheid van een overledene. Peter van Schaik van Uitvaart.nl legt in het artikel uit hoe de prijzen van uitvaarten zijn opgebouwd, want de tarieven hangen sterk af van de keuzes die worden gemaakt.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2022

Gratis e-book helpt kinderen omgaan met verlies

Het verliezen van een dierbare heeft grote effecten niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor het hele gezin. Naast alle organisatorische dingen die bij een begrafenis komen heb je ook te maken met je eigen emoties en de emoties van de anderen. Beide hebben een grote impact op jullie als gezin. Je vindt het belangrijk om de verbinding in jouw gezin te versterken.
Voor het versterken van die verbinding met jouw kind heeft CreaTempel een e-book geschreven die je gratis kunt downloaden om je kind te helpen omgaan met het verlies.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder