Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2022


12 augustus 2022

Open dag begraafplaats en crematorium Iepenhof

Op zondag 21 augustus vindt de open dag plaats van begraafplaats en crematorium Iepenhof in Delft. Belangstellenden kunnen die dag een kijkje nemen achter de schermen.


11 augustus 2022

Petitie voor meer beveiliging begraafplaats Jonkerbos

Riana Schoenmakers is een petitie gestart om meer beveiliging te krijgen op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Koper- en bronsdieven hebben de afgelopen periode al drie keer toegeslagen op de begraafplaats en de gedupeerde nabestaanden willen nu dat de grafrovers worden gestopt.


Persoonsgegevens deelnemers seance niet vrijgegeven

11 augustus 2022

Persoonsgegevens deelnemers seance niet vrijgegeven

De ouders van twee kinderen die liggen begraven op begraafplaats Rusthof in Amersfoort hebben geen recht om de persoonsgegevens van de seance deelnemers te krijgen. De rechter oordeelt dat in deze het recht op privacy zwaarder weegt dan het recht op waarheidsvinding.


9 augustus 2022

Uitvaartkist op surfplank in gracht Breda

Een wandelaar zag vanmorgen wat bijzonders drijven in de Tramsingel in Breda. Daar dreef een uitvaartkist, met daarop een groot kruis, op een surfplank door de gracht.


9 augustus 2022

Begraafplaats Jonkerbos neemt maatregelen na diefstal

Het bestuur van de stichting die gaat over het beheer van begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen gaat extra veiligheidsmaatregelen nemen. Dat doet het bestuur nadat er dit weekend voor de derde keer in korte tijd bronzen en koperen voorwerpen van graven zijn gestolen.


8 augustus 2022

Essenhof neemt tent in gebruik voor openlucht plechtigheden

Begraafplaats Essenhof in Dordrecht heeft nieuwe tent in gebruik genomen die gebruikt wordt voor uitvaartplechtigheden in de openlucht. Deze openlucht aula, het Merwede Paviljoen is ook geplaatst omdat de Biesboschaula na de zomervakantie wordt gerenoveerd.


8 augustus 2022

Opnieuw diefstal op begraafplaats Jonkerbos Nijmegen

Voor de derde keer in korte tijd zijn er spullen gestolen van graven op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen. Dit weekend ging het om grafroof van 23 graven.


In juli opnieuw oversterfte in alle weken

5 augustus 2022

In juli opnieuw oversterfte in alle weken

In de laatste week van juli (week 30, 25 juli tot en met 31 juli 2022) overleden naar schatting 3200 mensen. Dat zijn er net iets meer dan in de week ervoor (3144) en meer dan verwacht voor deze periode. In heel juli overleden ongeveer 1350 meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. De sterfte was vooral hoger onder Wlz-zorggebruikers en 80-plussers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


3 augustus 2022

Zoom en Zegestede zoekt figuranten voor foto’s

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom en Zegestede zoekt figuranten voor een fotoshoot later deze maand. De foto’s worden gebruikt voor de promotie van de faciliteiten van Zoom en Zegestede.


Crematorium & Begraafplaatsen Almere gaat elektrisch en duurzaam cremeren

2 augustus 2022

Crematorium & Begraafplaatsen Almere gaat elektrisch en duurzaam cremeren

De oude gasoven van het crematorium aan de Kruidenweg 3 in Almere Stad, is vervangen door een nieuwe elektrische crematieoven. Hierdoor heeft het crematorium het gasverbruik teruggebracht naar nul. De elektrische oven is minder milieubelastend en energiezuiniger dan een gasgestookte oven.


2 augustus 2022

Grafrover Dordrecht opgepakt

De politie heeft zondagavond een grafrover aangehouden op begraafplaats Essenhof in Dordrecht. De man had een tas vol spullen bij zich die hij had gestolen van diverse graven.


2 augustus 2022

DELA en Yarden verhogen crematietarieven

Coöperatie DELA en Yarden verhogen de crematietarieven per 15 augustus. Dat laten DELA en Yarden weten aan alle klanten in een mailing aan uitvaartondernemers. De reden van de verhoogde tarieven zijn de flinke prijsstijgingen van de afgelopen tijd die zich ook voort lijken te zetten. Daarom is het besluit genomen de tarieven aan te passen.


1 augustus 2022

Artikel NU.nl over kosten uitvaart

Wat kost een uitvaart vandaag de dag? De redactie van NU.nl heeft zich verdiept in de kosten van het afscheid van een overledene. Peter van Schaik van Uitvaart.nl legt in het artikel uit hoe de prijzen van uitvaarten zijn opgebouwd, want de tarieven hangen sterk af van de keuzes die worden gemaakt.


Gratis e-book helpt kinderen omgaan met verlies

1 augustus 2022

Gratis e-book helpt kinderen omgaan met verlies

Het verliezen van een dierbare heeft grote effecten niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor het hele gezin. Naast alle organisatorische dingen die bij een begrafenis komen heb je ook te maken met je eigen emoties en de emoties van de anderen. Beide hebben een grote impact op jullie als gezin. Je vindt het belangrijk om de verbinding in jouw gezin te versterken.
Voor het versterken van die verbinding met jouw kind heeft CreaTempel een e-book geschreven die je gratis kunt downloaden om je kind te helpen omgaan met het verlies.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >