Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2016

woensdag 30 november 2016

Informatie over begraafplaats Halle gezocht

In 1862 werd in Halle de begraafplaats in gebruik genomen. Binnenkort wordt er voor het eerst in 155 jaar geruimd. Het oudste gedeelte van de begraafplaats zal in het voorjaar van 2017 worden geruimd en opnieuw worden ingericht. Dit gedeelte bevindt zich tussen de heg aan de Zelhemse kant en het eerste pad. Het is gemarkeerd met bordjes waarop de ruiming wordt aangekondigd. Voor de archivaris van de kerk, Bennie Eenink, was dit aanleiding zich te gaan verdiepen in de geschiedenis van de begraafplaats, samen met Ellie en Harry Somsen van de website www.oudzelhem.nl. Het plan is dat er in het voorjaar van 2017 een artikel verschijnt in de Kronyck, het gezamenlijke blad van de oudheidkundige verenigingen in Zelhem Doetinchem en Gaanderen. Veel meer informatie komt er in de loop van 2017 op de website OudZelhem.

Lees verder


woensdag 30 november 2016

Nederland neemt afscheid van eeuwenoude uitvaarttradities

Inwoners van Nederland zeggen eeuwenoude uitvaarttradities vaarwel. Dit blijkt uit Afscheidsmonitor van Yarden. Het liefst nemen ze afscheid van zwarte/donkere kleding (39%), droevige muziek (34%), koffie met cake (33%) en de rij bij het condoleren (33%). Opvallend is dat vooral 60-plussers droevige muziek en donkere kleding graag zien verdwijnen. Jongeren steken de doodskist en uitvaartdienst graag in een modern jasje. Nog niet heel Nederland breekt met tradities. Bijna een kwart (24%) wil de huidige uitvaarttradities in ere houden.

Lees verder


woensdag 30 november 2016

Dag opa: een kinderboek dat ook ouders emotioneert

Af en toe verschijnt er een boek dat meer is dan een kinderboek alleen. Dag opa is zo’n boek. Het is gericht op kinderen, maar emotioneert ook volwassen lezers.

Lees verder


woensdag 30 november 2016

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa - 9 december

Op vrijdag 9 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. De avond wordt georganiseerd door Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer en medewerkers van de Eusebiusparochie.

Lees verder


woensdag 30 november 2016

Zondag 18 december: Kerstconcert Yarden Limburg

Op zondag 18 december 2016 verzorgt Yarden in Limburg haar jaarlijks Kerstconcert in de Witte Hoeve te Venray.

Het Kerstconcert wordt dit jaar uitgevoerd door het Maasland Kozakkenkoor met Russisch – Byzantijnse kerstgezangen onder leiding van dirigent Bert Ramakers.

Lees verder


dinsdag 29 november 2016

Nieuw crematorium in Veendam

Er wordt mogelijk een crematorium gebouwd in Veendam, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het crematorium moet worden gebouwd in het al bestaande uitvaartcentrum Buitenwoelhof.

Lees verder


dinsdag 29 november 2016

Onderzoek NFI: strafbare feiten met dodelijk gevolg gemist

In opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie voerde het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) een onderzoek uit naar gerechtelijke secties en de kwaliteit van de lijkschouw in Nederland. Tussen 2005 en 2015 daalde het aantal gerechtelijke secties significant van 617 naar 279. De onderzoekers concluderen dat hierdoor in 2015 20-25 strafbare feiten met dodelijk gevolg meer zijn gemist dan in 2005.

Lees verder


dinsdag 29 november 2016

Stijging aantal klachten Ombudsman Uitvaartwezen

Het aantal klachten dat binnen komt bij de ombudsman voor de uitvaart blijft groeien. Dit jaar zijn tot nu toe 101 klachten binnengekomen. Daarmee zijn er een maand voor de jaarwisseling al meer klachten binnen gekomen dan in heel 2015 toen de ombudsman 96 klachten ontving.

Lees verder


maandag 28 november 2016

Bedrijf verhuurt ‘belangstellenden’ uitvaarten

Mensen die bang zijn dat er na hun overlijden weinig mensen afscheid komen nemen kunnen voortaan ‘belangstellenden’ voor hun opbaring of uitvaartplechtigheid inhuren. Voor iets meer dan 50 euro per belangstellende per uur kan je de aula van het crematorium of uitvaartcentrum opvullen met mensen die tegen betaling afscheid komen nemen.

Lees verder


maandag 28 november 2016

Ravage op begraafplaats nadat vrachtwagen door de muur knalt

De begraafplaats in Maaseik (nabij de grens met Limburg) is zwaar beschadigd nadat een vrachtwagen door de muur om de begraafplaats knalde. De muur is deels uiteen gevallen en diverse graven zijn onherstelbaar beschadigd, dat meldt 1Limburg.nl

Lees verder


vrijdag 25 november 2016

Apeldoorn gaat vrijwilligers begraafplaats helpen

De gemeente Apeldoorn zal meer arbeidsuren steken in het onderhoud van de begraafplaats aan de Soerenseweg. De gemeente heeft dat besloten nadat vrijwilligers lieten weten dat het onderhoud te veel werk werd, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 24 november 2016

Cheque voor You better Pink

Dinsdag 22 november heeft Uitvaartverzorging Myosotis in samenwerking met begraafplaats Carspelhof een lichtjesavond gehouden. De opkomst was groot en de avond was zeer indrukwekkend.

Lees verder


donderdag 24 november 2016

Begraafplaats De Biezen en Westerbegraafplaats tijdelijk gesloten

Op deze twee openbare begraafplaatsen zijn eterniet platen aangetroffen, die mogelijk asbest bevatten. Uit voorzorg worden al deze platen door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd.

Lees verder


woensdag 23 november 2016

Keurmerk Uitvaartzorg staat al 10 jaar voor kwaliteit

Nieuwe website maakt het nog makkelijker om een lokale uitvaartondernemer te vinden die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk.

Lees verder


dinsdag 22 november 2016

Monuta ziet af van plannen voor crematorium in Hoogezand

Monuta heeft besloten niet verder te gaan met de plannen om een crematorium te bouwen in Hoogezand. Ondanks een positief advies van het college van B&W en gemeenteraad ziet Monuta de investering als een te groot risico.

Lees verder


dinsdag 22 november 2016

Alle namen overledenen begraafplaats Meppel digitaal

Alle namen van ongeveer 19.000 mensen die zijn begraven op de algemene begraafplaats in Meppel zijn voortaan terug te vinden op internet, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


maandag 21 november 2016

Video: Helft Zeeuwen kiest voor crematie

Het crematiepercentage in Zeeland ligt veel lager dan het landelijke percentage. Het landelijke crematiepercentage is iets meer dan 63 procent terwijl in Zeeland exact evenveel overledenen worden begraven als gecremeerd, dat meldt Omroep Zeeland.

Lees verder


maandag 21 november 2016

RvS verbiedt realisatie natuurbegraafplaats in Huis ter Heide

Natuurmonumenten mag geen natuurbegraafplaats realiseren in Huis ter Heide. De Raad van State is van mening dat de gemeente Loon op Zand te voorbarig is geweest met het verstrekken van de vergunning, dat meldt de Trouw.

Lees verder


maandag 21 november 2016

Bedreigingen na respectloze behandeling menselijke resten

De pastoor en enkele vrijwilligers van kerkhof Gods Akker in Meers zijn bedreigd. Dat zou zijn gebeurd omdat nabestaanden vinden dat er respectloos wordt omgegaan met menselijke resten, dat meldt 1Limburg.nl.

Lees verder


vrijdag 18 november 2016

Video: Presentatie massief houten uitvaartkisten, Natuurlijk Van Wijk

Massief houten uitvaartkisten voor de prijs van spaanplaat in diverse voor u bekende en nieuwe uitstralingen. Bekijk onze massief houten uitvaartkisten in onze nieuwe video.

Lees verder


vrijdag 18 november 2016

Grote dierenbegraafplaats in Rijk van Nijmegen

Baasjes van overleden huisdieren kunnen hun overleden dier straks begraven op de nieuwe dierenbegraafplaats in Heumen, dat meldt de Gelderlander. De eigenaar van een grondverzetbedrijf gaat de dierenbegraafplaats realiseren aan de Looistraat.

Lees verder


vrijdag 18 november 2016

Rechter geeft toestemming om 14-jarig meisje in te vriezen

Een Britse rechter heeft onlangs toestemming gegeven aan een 14-jarig meisje om haar lichaam in te laten vriezen na haar overlijden. Het meisje was ongeneeslijk ziek en had de rechter gevraagd om haar de mogelijkheid te geven om haar lichaam te laten invriezen zodat ze later kan ontwaken wanneer er een geneesmiddel beschikbaar is voor haar ziekte, dat meldt Welingelichtekringen.nl.

Lees verder


donderdag 17 november 2016

Een rouwstoet doorkruisen: mag dat?

Een rouwstoet baart opzien en geeft u een moment om stil te staan bij de vergankelijkheid van het leven en het verdriet van de mensen in de auto’s. Een beeld dat u niet elke dag tegenkomt. Juist daarom is het wel eens lastig om te bepalen hoe u als andere weggebruiker met de stoet om moet gaan.

Lees verder


donderdag 17 november 2016

Konijnen begraafplaats Rijnhof worden toch afgeschoten

De konijnenpopulatie op begraafplaats Rijnhof in Woerden is ondanks de vele inspanningen van het afgelopen jaar onvoldoende terug gedrongen.

Lees verder


woensdag 16 november 2016

Open brief Monuta aan asociale bestuurder auto

Monuta heeft op haar Facebookpagina een open brief geplaatst aan een asociaal stel dat bijna een rouwstoet aanreed in Winterswijk. Een stel reed in Winterswijk achter een rouwstoet en had duidelijk geen zin om langzaam achter de stoet te blijven rijden. De automobilist (en een tweede auto) haalde(n) de stoet uiteindelijk in door met hoge snelheid tegen het verkeer in te rijden.

Lees verder


woensdag 16 november 2016

Kerk Twello omgebouwd tot uitvaartcentrum

Het kerkgebouw van de Kruispuntgemeente in Twello is omgebouwd tot een nieuw uitvaartcentrum. Het uitvaartcentrum is eigendom van Hemmes Uitvaartzorg, dat meldt de Stentor.

Lees verder


woensdag 16 november 2016

Kantoor mondiale branche-organisatie FIAT-IFTA Hilversum geopend

In aanwezigheid van een selecte groep belangstellenden hebben de President van FIAT-IFTA Teresa Saavedra, die voor de gelegenheid was overgekomen uit Bolivia en de wethouder voor onder meer de begraafplaatsen in Hilversum, mevrouw Nicolien van Vroonhoven het kantoor van FIAT-IFTA geopend.

Lees verder


dinsdag 15 november 2016

Nationale herdenking verkeersslachtoffers, aantal slachtoffers gestegen

Sinds 1972 (3.264 doden) nam het aantal verkeersdoden per jaar af. Een trend die vorig jaar (621 doden) helaas werd doorbroken toen er juist weer meer doden vielen dan een jaar eerder, dat meldt het AD. Op 20 november wordt stil gestaan bij deze slachtoffers tijdens de nationale herdenking verkeersdoden in Elspeet.

Lees verder


dinsdag 15 november 2016

Nederlandse oorlogsgraven verdwenen

Verschillende Nederlandse oorlogsgraven zijn verdwenen van de bodem van de Javazee, dat meldt de Telegraaf. Minister Jeanine Hennis van Defensie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de wrakken van twee kruisers en een torpedoboot zijn verdwenen.

Lees verder


dinsdag 15 november 2016

Culinair afscheid centraal op Open Dag Crematorium Rotterdam

Specialiteiten uit Rotterdam en omstreken zoals bonbons van Chocoholic en kaas van Kaas en zo staan zondag 20 november centraal op de open dag van Crematorium Rotterdam. Belangstellenden zijn welkom om te proeven van deze nieuwe -culinaire- uitvaartmogelijkheden van 11 tot 16 uur aan de Maeterlinckweg 101 op ‘Zuid’. Bezoekers worden getrakteerd op allerlei hapjes die sinds kort op de menukaart staan, zoals de Rotterdamse Bieterbal.

Lees verder


maandag 14 november 2016

Verhaal van dochter die stiekem afscheid kon nemen van haar overleden vader

Soms ontstaan er in families heftige ruzies die zelfs zover kunnen oplopen dat familieleden elkaar het recht ontnemen om afscheid te nemen van een overleden dierbare. Het overkwam een vrouw die niet geaccepteerd werd door de nieuwe vrouw van haar vader. De dochter mocht geen afscheid nemen toen haar vader ziek was en was ook niet welkom bij de uitvaartplechtigheid. Het lukte haar uiteindelijk toch om stiekem afscheid te nemen van haar overleden vader.

Lees verder


maandag 14 november 2016

Vergunning voor crematorium Heinenoord

De gemeente Binnenmaas heeft overeenkomstig artikel 53 van de Wet op de lijkbezorging een vergunning verleend voor de vestiging van een crematorium. De gemeente heeft het besluit gepubliceerd in de Staatscourant.

Lees verder


vrijdag 11 november 2016

Bestemmingsplan crematorium Laren ter inzage

De gemeente Laren heeft het definitieve bestemmingsplan voor het Gooisch Crematorium ter inzage liggen. In de Staatcourant is het bestemmingplan gisteren aangekondigd. Belangstellenden hebben zes weken de tijd om de stukken in te zien.

Lees verder


vrijdag 11 november 2016

Opening & Open Dag uitvaarthuis De Hof in Goor

Op vrijdag 25 november a.s. zal de burgemeester van de Hof van Twente, Ellen Nauta, de officiële opening verrichten van het nieuwe uitvaarthuis in Goor. Dit uitvaarthuis aan de Diepenheimseweg 2d gaat ‘De Hof’ heten en is gebouwd op initiatief van Tonny Kranenberg van Tonny Kranenberg Uitvaartzorg. Op zaterdag 26 november van 11.00 - 16.00 uur is er een Open Dag voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom.Tonny Kranenberg, Rainier Ensink en Aniek ten Zende hopen u te mogen begroeten!

Lees verder


vrijdag 11 november 2016

Winterswijk gaat inspelen op wensen van nabestaanden

Het college van burgemeester en wethouders is van plan meer mogelijkheden op de begraafplaats te bieden. Het gaat bijvoorbeeld om natuurbegraven, islamitisch begraven en meer mogelijkheden voor het bijzetten van as.

Lees verder


donderdag 10 november 2016

Ook in Epe wordt steeds vaker gekozen voor crematie

Het college van Epe laat extra asbestemmingen aanleggen op begraafplaats Norelbos in Epe. Het gaat om het plaatsen van een extra urnenmuur omdat de vraag naar deze asbestemmingen toeneemt, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 10 november 2016

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartstichting Hilversum

Met Crematorium Hilversum, Begraafplaats Zuiderhof, de Noorderbegraafplaats en Begraafplaats Bosdrift beschikt Hilversum over alle mogelijkheden om het afscheid van uw dierbare op een eigen en persoonlijke manier vorm te geven. De exploitatie van het crematorium en de begraafplaatsen wordt uitgevoerd door Uitvaartstichting Hilversum.

Lees verder


donderdag 10 november 2016

Opening & Open Dag uitvaarthuis De Hof in Goor

Op vrijdag 25 november a.s. zal de burgemeester van de Hof van Twente, Ellen Nauta, de officiële opening verrichten van het nieuwe uitvaarthuis in Goor. Dit uitvaarthuis aan de Diepenheimseweg 2d gaat ‘De Hof’ heten en is gebouwd op initiatief van Tonny Kranenberg van Tonny Kranenberg Uitvaartzorg.

Lees verder


woensdag 9 november 2016

Geen natuurbegraafplaats in Emst

Het ziet er naar uit dat de plannen van de gemeente Epe om een natuurbegraafplaats te realiseren op de Woesterberg in Emst naar de prullenbak worden verwezen. Een meerderheid van de lokale partijen zal donderdag waarschijnlijk tegen het voorstel van het college stemmen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


woensdag 9 november 2016

Lichtjesavonden in Rheden en Dieren

Met het aansteken van een kaars, houden wij de herinnering aan overleden dierbaren levend. In de periode richting de feestdagen is het gemis van een dierbare vaak nog meer voelbaar. Daarom organiseert het team Begraafplaatsen gemeente Rheden twee lichtjesavonden op vrijdag 18 november 2016 en vrijdag 9 december 2016.

Lees verder


dinsdag 8 november 2016

FC Groningen gaat samenwerking aan met Algemeen Belang

Een supporter van FC Groningen ben je voor het leven. En ook voor de supporter komt de dag dat het laatste fluitsignaal klinkt. Hoe mooi is het als je daarna je eigen uitvaart in het teken van deze prachtige club uit kunt laten voeren. FC Groningen is er voor de supporters in goede en ook in slechte tijden. Vandaag en morgen wordt op de Promotiedagen in Martiniplaza gepresenteerd: FC Groningen Uitvaart – “Na het laatste fluitsignaal”.

Lees verder


dinsdag 8 november 2016

Nieuw grafmonument na diefstal kindergraf Eindhoven

Dankzij kunstenaar Michiel Kuipers hebben de ouders van de overleden kindjes Sirac, Ceylin en Lya Arslan weer een heel persoonlijk grafmonument. Eerder dit jaar werd een knuffelbeer die op het graf stond gestolen. De beer had een hele grote emotionele waarde voor de ouders. Michiel Kuipers besloot daarom om de ouders een heel speciaal grafmonument aan te bieden, dat meldt ED.nl.

Lees verder


maandag 7 november 2016

‘Het verhaal van mijn zelfmoord’

Yarden Vereniging organiseert in november samen met Viktor Staudt vijf lezingen over het leven na zijn ‘zelfmoord’. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten vertelt Staudt openhartig over zijn momenten van radeloosheid, eenzaamheid en wanhoop, vaak versterkt door onbegrip van de omgeving, zowel binnen als buiten de wereld van de hulpverlening. Met deze lezingen willen Staudt en Yarden Vereniging het taboe op suïcide bespreekbaar maken.

Lees verder


maandag 7 november 2016

Raalte stuurt weduwnaar taart voor 50-jarig huwelijk

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Zo ook bij de gemeente Raalte. Daar heeft men de goede gewoonte om inwoners een brief te sturen bij feestelijke gelegenheden en soms stuurt de gemeente zelfs een taart mee. Een inwoner die zes weken geleden zijn vrouw verloor ontving vorige week door een fout per ongeluk een taart om het echtpaar te feliciteren met hun 50-jarige huwelijk, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


maandag 7 november 2016

Diverse kindergraven vernield

Op een begraafplaats in Brugge zijn verschillende graven vernield. Het gaat voornamelijk om kindergraven, dat meldt HLN.be.

Lees verder


vrijdag 4 november 2016

Gemeenteraadslid vindt herfst op begraafplaats vervelend

Een gemeenteraadslid van een lokale partij in Boxtel ergert zich aan de bladeren die op de begraafplaats liggen, dat meldt het Brabants Dagblad. Het raadslid vindt dat er te veel bladeren liggen op de begraafplaats, iets wat gezien de tijd van het jaar niet heel vreemd is.

Lees verder


vrijdag 4 november 2016

Uitvaartcentrum Den Helder gaat boete weduwe betalen

Weduwe Lyda van de Wint hoeft de boete die ze van de gemeente Den Helder kreeg niet zelf te betalen. Jan Dop van Uitvaartcentrum Den Helder neemt de boete voor zijn rekening omdat hij de handelswijze van de ambtenaren een schade vindt, dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 3 november 2016

Den Helder toont geen medelijden met weduwe

Weduwe Lida van de Wint kwam deze week uitgebreid in het nieuws toen RTV NH meldde dat de weduwe 140 euro boete moest betalen omdat ze haar hondje mee had genomen naar het graf van haar in juni overleden man. De gemeente liet eerder deze week weten dat ze nog eens zou kijken naar de boete. Maar de weduwe kreeg tijdens een gesprek met een ambtenaar die chef is van de handhavers te horen dat ze de boete gewoon moet betalen, dat meldt RTV NH.

Lees verder


donderdag 3 november 2016

Gemeente Zeist bouwt crematorium om verliezen begraafplaatsen op te vangen

De kans is groot dat er binnenkort een crematorium wordt gebouwd op de algemene begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist, dat meldt De Nieuwsbode Zeist. Een meerderheid van de raad is voorstander van de crematoriumplannen van het college. De gemeente mag van de raad twee ton vrijmaken voor de voorbereidende werkzaamheden.

Lees verder


donderdag 3 november 2016

Column AD: Een begraafplaats moet vooral niet te netjes zijn

Columnist Ingmar Heytze van het AD heeft het in zijn nieuwe column over de historische begraafplaats bij zijn huis. Met mooi weer geniet Heytze van de natuur op de begraafplaats. Hij vindt het vooral mooi als de natuur de overhand krijgt. Maar onlangs hebben ambtenaren besloten dat de begraafplaats er netjes bij moet liggen. Alles netjes aangeharkt, alle graven goed bijgehouden…

Lees verder


donderdag 3 november 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De ander ben jij

Soms zijn er van die dagen die anders zijn dan andere. Maandag 24 oktober was zo'n dag. Ik ging mee met Rob (Bruntink, manlief) naar Amsterdam, om samen Adelheid Roosen te spreken. Ik wilde haar graag ontmoeten. Niet omdat ze een bekende Nederlander is, maar omdat ze zo heerlijk direct de confrontatie aangaat met die onderwerpen in het leven die ertoe doen. De dood bijvoorbeeld (zoals in de geweldige Yarden reclame). Of dementie (in haar voorstelling ‘Mam’).

Lees verder


woensdag 2 november 2016

Video: Beheerder begraafplaatsen Ritthem en Oost-Souburg vertelt over zijn vak

In het kader van Allerzielen heeft Omroep Zeeland is Omroep Zeeland langs gegaan bij Guus van Driel. Van Driel is de beheerder van de algemene begraafplaatsen in Ritthem en Oost-Souburg. Van Driel vertelt over zijn werk en de bijzondere dingen die bij meemaakt op de begraafplaatsen.

Lees verder


dinsdag 1 november 2016

Crematorium Middelburg blijft in handen van de gemeente

Het gemeentelijke crematorium in Middelburg wordt niet geprivatiseerd. Een meerderheid van de lokale politieke partijen wil dat het crematorium in handen van de gemeente blijft, dat meldt PZC.nl.

Lees verder


dinsdag 1 november 2016

Gemeente Olst-Wijhe wil proef met budgetbegrafenis

De gemeente Olst-Wijhe wil een proef doen met budget-begraven om te kijken of het kan helpen om de begraafplaatsen weer kostendekkend te maken, dat meldt de Stentor. Waar de meeste gemeente denken dat ze de tarieven omhoog moeten doen om de verliezen op de exploitatie tegen te gaan, kiest Ols-Wijhe ervoor om begraven weer betaalbaar te maken voor iedereen.

Lees verder


dinsdag 1 november 2016

Video: Bijzondere beelden van enorme begraafplaats diep onder Parijs

In de achttiende eeuw was er op de begraafplaatsen in Parijs te weinig ruimte om alle overledenen begraven. Daarom werden veel overledenen, ongeveer zes miljoen, begraven in delen van de catacomben diep onder de Parijse grond. Een Amerikaans filmmaakster is er onlangs in geslaagd om beelden te maken van de begraafplaats, dat meldt het AD.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder