Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2015

donderdag 31 december 2015

Doorstart uitvaartcentrum Eerbeek

Onlangs besloot uitvaartorganisatie Monuta om haar uitvaartcentrum in Eerbeek te sluiten. De vestiging was onrendabel geworden. Nicole van den Bos van Mooi Afscheid ziet wel toekomst en het uitvaartcentrum in Eerbeek. Daarom opent zij in februari haar eigen uitvaartcentrum op de locatie waar eerder Monuta was gevestigd, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 31 december 2015

Condoleance top tien in de Telegraaf

De Telegraaf heeft een top tien gemaakt van de meest getekende condoleanceregisters in 2015. Het register voor de slachtoffers van de terreuraanvallen in Parijs is het meest getekend.

Lees verder


donderdag 31 december 2015

Bijdrage ABN AMRO voor restauratie Boerenkerkhof Enschede

De renovatie van het Boerenkerkhof in Enschede wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO. De bank geeft enkele duizenden euro’s voor de renovatie van de begraafplaats waar de oprichter van de Twentse Bank, Benjamin Willem Blijdestein (overleden in 1866) ligt begraven. De Twentse Bank fuseerde in 1964 met ABN, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 30 december 2015

Spullen gestolen van monument verkeersslachtoffer

Een 19-jarige jongen verongelukte in november bij een eenzijdig ongeval in de Heemstedestraat. Op de plek waar hij is overleden is een monumentje geplaatst. Helaas worden er steeds spullen gestolen van het monument, dat meldt AT5.

Lees verder


donderdag 29 december 2015

Schenking voor theehuis Emmeloord

De Stichting Theehuis Begraafplaats Emmeloord heeft een schenking gekregen van 1000 euro, dat meldt Flevopost.nl.

Lees verder


donderdag 29 december 2015

Nog maanden onzekerheid over komst natuurbegraafplaats in De Moer

Het plan van Natuurmonumenten om een natuurbegraafplaats te realiseren op Huis ter Heide in De Moer zal maanden vooruit geschoven moeten worden. Het Groene Hart Brabant stapt namelijk naar de Raad van State omdat men bang is dat de bestaande bodemstructuur wordt verwoest, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


donderdag 28 december 2015

Natuurbegraven op begraafplaatsen Geesteren en Eibergen

Vanaf begin 2016 worden op er natuurgraven uitgegeven op de begraafplaatsen aan de Sprakelberg in Geesteren en de begraafplaats aan de Haaksbergseweg in Eibergen, dat meldt de Tubantia. Volgens de krant gaat het om eeuwigdurende graven waar nabestaanden geen monument op mogen plaatsen.

Lees verder


donderdag 24 december 2015

‘Mystic Lights’ op Natuurbegraafplaats de Hoevens

Nog t/m 10 januari 2016 is op Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen de foto-expositie ‘Mystic Lights’ te bezichtigen. In deze expositie zijn mossen de natuurlijke hoofdrolspelers, door Ronald Peeters op macroniveau gefotografeerd in verschillende natuurgebieden in Noord-Brabant. De vijf werken zijn dagelijks tussen 10.00-16.00 uur gratis te bezichtigen in ontvangstgebouw ‘De Eik’ (op zondagen vanaf 11.00 uur).

Lees verder


donderdag 23 december 2015

Monuta Haveman trots op Keurmerk Uitvaartzorg

Stichting Keurmerk Uitvaart voerde een audit uit bij Monuta Haveman. Het Keurmerk Uitvaartzorg is een erkend keurmerk en stelt kwaliteitseisen aan uitvaartondernemers in Nederland. Uitvaartondernemer Monuta Haveman voldoet aan alle gestelde eisen en mag daarom in 2016 het Keurmerk Uitvaart dragen.

Lees verder


donderdag 23 december 2015

Fusie Meeuws en Verspeek Uitvaartverzorging

De uitvaartbedrijven van Meeuws en Verspeek uit Someren en Asten gaan vanaf 1 januari samen verder als Meeuws Verspeek Uitvaartverzorging BV. Het nieuwe bedrijf zal gaan werken vanuit het nieuwe uitvaartcentrum aan de Acaciaweg 26 in Someren. De twee bedrijven werken al 60 jaren intensief samen.

Lees verder


donderdag 23 december 2015

Ardanta nieuwe sponsor Tot Zover

Museum Tot Zover is de laatste jaren zeer actief met tentoonstellingen, het kenniscentrum en educatie. Dat krijgt waardering vanuit de uitvaartwereld. Ardanta is vanaf heden sponsor van het museum.

Lees verder


donderdag 22 december 2015

Orgelconcerten aula begraafplaats Rusthof

Na het succes van vorig jaar vinden ook deze winter orgelconcerten plaats in aula 1 van Rusthof. Op een televisiescherm is het spel van de organist ook live te bekijken.

Lees verder


donderdag 21 december 2015

Rouwpost tijdens de feestdagen

Ook tijdens en rond de feestdagen bezorgt PostNL rouwpost. Maar veel vaste PostNL locaties zijn gesloten of eerder dicht dan normaal.

Lees verder


donderdag 21 december 2015

Herdenkingsbijeenkomsten begraafplaats ’t Groenedael en crematorium Almelo

Op zondag 27 december organiseren de gemeente Almelo en het crematorium in Almelo aansluitend aan elkaar een herdenkingsbijeenkomst op beide locaties. De bijeenkomst op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael start om 18.00 uur. De begraafplaats is voor deze gelegenheid geheel verlicht met fakkels en vuurpotten.

Lees verder


donderdag 21 december 2015

Overeenkomst Den Haag en uitvaartondernemers over digitale aangifte

Uitvaartondernemers uit Den Haag kunnen vanaf nu digitaal aangifte doen. De Haagse Uitvaartbranche heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente over deze snellere en efficiëntere manier om aangifte van overlijden te kunnen doen, dat meldt Den Haag FM.

Lees verder


donderdag 19 december 2015

Peperdure grafrechten Raalte bijna niet te betalen

In Raalte moeten inwoners fors in de buidel tasten als ze de grafrechten van een dierbare willen verlengen. De kosten zijn zo hoog dat het voor veel mensen moeilijk is op te brengen. Oud-wethouder Gorter (tegenwoordig burgemeester van Zeewolde) ondervond dat ook toen zijn moeder de grafrechten van drie graven moest verlengen. Zijn moeder zou daarvoor bijna 8.000 euro betalen. Gorter roept de gemeente daarom op om deze kosten over meerdere jaren te spreiden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 18 december 2015

Video: Bekijk hoe het nieuwe crematorium in Hilversum er uit komt te zien

Deze week is men begonnen met de bouw van het nieuwe crematorium in Hilversum. Het crematorium wordt helemaal in lijn met de oorspronkelijke tekeningen van architect Dudok gebouwd. Maandag was de officiële start van de bouw, reden voor Uitvaartbranche.nl om eens te kijken hoe het crematorium er uit zal komen te zien.

Lees verder


donderdag 18 december 2015

Kindermonument bij verstrooiterrein Delhuyzen in brand gestoken

Het kindermonument bij verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem is door grafschenners in de brand gestoken. Het kunstwerk ter nagedachtenis aan het leed van kinderen over de hele wereld moet helemaal worden vervangen, dat de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 18 december 2015

Urn Josine van Dalsum mag blijven staan op DNO

Begraafplaats De Nieuwe Ooster uit Amsterdam heeft besloten om de urn met de as van actrice Josine van Dalsum te laten staan op de plek waar de urn al enkele jaren staat. De urn van de in 2009 overleden actrice zou eigenlijk verplaatst moeten worden omdat weduwnaar John van de Rest het verlengen van de grafrechten niet kon betalen, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

Lente de grond in op begraafplaats Huizen

Medewerkers van bloembollenleverancier Jac. Uittenbogaard uit Noordwijkerhout planten 64.000 lentebloeiers machinaal onder de graszoden van de entree van de gemeentelijke Algemene Nieuwe Begraafplaats in Huizen.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

Water zorgt voor overlast op begraafplaats Assen

Het regent klachten over de wateroverlast op begraafplaats De Boskamp in Assen. Als het heeft geregend staan de graven onder water en kunnen nabestaanden bijna niet zonder natte voeten te krijgen bij de graven komen, dat meldt Drenthejournaal.nl.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

Toch start van bouw uitvaarthuis Goor

Even leek het erop dat het nog even zou duren voordat men zou beginnen met de bouw van het uitvaarthuis is Goor. Maar nu concurrent Jan Nijhuis van Tijhuis Uitvaartzorg geen vervolgstappen zal ondernemen starten de bouwwerkzaamheden al in januari 2016, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

Raad stemt voor komst crematorium Oudehaske

Vrijwel unaniem is de gemeenteraad van De Fryske Marren akkoord gegaan het crematoriumplan van Van der Zwaag Uitvaartzorg. Het nieuwe crematorium wordt gerealiseerd nabij het Businesspark Heerevenveen in Oudehaske, dat meldt het Friesch Dagblad.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

‘Kerst niet bederven met ons overlijden’

We hebben het natuurlijk niet voor het zeggen, maar als we konden kiezen zou een kwart van de Nederlanders in ieder geval niet met kerst willen sterven. Dit heeft vooral te maken met onze zorgen om nabestaanden. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan absoluut niet te willen sterven op een bijzondere dag in het jaar, omdat ze die dag dan bederven voor anderen. Verjaardagen van dierbaren worden daarom door 35 procent gezien als meest ongeschikte sterfdag. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Nuvema Uitvaartverzekering.

Lees verder


donderdag 16 december 2015

Respectrum Crematoria BV en gemeente Tynaarlo tekenen koopovereenkomst grond

Gisteren hebben Respectrum Crematoria BV en de gemeente Tynaarlo de koopovereenkomst getekend voor de grond voor het nieuw te bouwen crematorium Ommeland en Stad. De grond is gelegen ten noorden van Ter Borch, vlak bij het nieuwe businesspark Ter Borch, nabij Groningen. Naar verwachting kan medio juni worden gestart met de bouwwerkzaamheden.

Lees verder


donderdag 15 december 2015

Beeld gestolen van graf Rozendaal

Een 76-jarige vrouw is erg verdrietig sinds ze begin deze maand ontdekte dan een grafrover er vandoor is gegaan met het bronzenbeeld op het graf van haar dochter. Het gaat om een redelijk groot beeld van een vogel die op het graf stond van haar dochter Jetty die in 2002 op pas 38-jarige leeftijd overleed, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 15 december 2015

Gezellig kerst vieren met van begraafplaats gestolen kerststukken

In Sliedrecht of omgeving staan deze kerst in een of meerdere woonhuizen gestolen kerststukken op tafel. Van de begraafplaats aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht zijn namelijk twee mooie kerststukken gestolen, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 15 december 2015

Crematorium Schoterhof naar rechter als raad instemt met nieuw crematorium Oudehaske

Dinsdagavond is een spannende avond voor de voor- en tegenstanders van het nieuw te bouwen crematorium in Oudehaske. De gemeenteraad zal dinsdagavond stemmen over het crematorium plan van Van der Zwaag. Als de raad voor stemt dan zal crematorium Schoterhof naar de rechter stappen, dat meldt Omroep Friesland.

Lees verder


donderdag 14 december 2015

RvS trekt streep door Urnenpark De Lutte

De provincie Overijssel had geen vergunning mogen afgeven voor de realisatie van een urnengedenkpark in De Lutte. De provincie heeft volgens de RvS te weinig rekening gehouden met de negatieve effecten op het Natura 2000-gebied, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 11 december 2015

NIVO Uitvaartverzekeringen draagt verzekeringsportefeuille over aan a.s.r.

a.s.r. en NIVO Uitvaartverzekeringen N.V. hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van de verzekeringsportefeuille van NIVO aan a.s.r. Het is de intentie van a.s.r. om deze portefeuille op termijn volledig over te brengen naar Ardanta.

Lees verder


donderdag 10 december 2015

Crematorium Algemeen Belang Groningen weer stap dichterbij

In de stad Groningen wordt zeer waarschijnlijk een tweede crematorium gebouwd. De gemeente is voornemens om een stuk grond te verkopen aan Algemeen Belang. De uitvaartorganisatie wil op het beoogde stuk grond nabij het Westpark een crematorium bouwen, dat meldt Oog.tv.

Lees verder


donderdag 9 december 2015

Belangenvereniging wil kerkhof overnemen van kerk

De Verrijzenisparochie wil haar kerk en kerkhof in Varsseveld afstoten omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt. De belangenvereniging van Varsselder-Veldhunten overweegt om het kerkhof en het kerkgebouw over te nemen van de kerk omdat de verkoop erg gevoelig ligt bij inwoners van de gemeente, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 8 december 2015

Video: Vrouw krijgt tien jaar na overlijden geld terug van waterbedrijf

Twee zussen uit Dirkshorn zijn boos op waterbedrijf PWN. Tien jaar na het overlijden van hun moeder viel er opeens een brief door de brievenbus waarin het waterbedrijf aangeeft dat hun overleden moeder nog 83, 89 terug krijgt van PWN. Een leuke verrassing zou je denken, maar de zussen zijn boos ze vinden de fout erg pijnlijk en doen hun verhaal voor de camera van RTV Noord-Holland.

Lees verder


donderdag 8 december 2015

Genomineerden De Gouden Terebinth 2016 bekend

Op 16 januari 2016 wordt De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die
Vereniging De Terebinth dit jaar ingesteld heeft, voor het eerst uitgereikt. Winnaar van deze prijs is de instantie of de persoon die zich volgens de jury in 2014-2015 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van ons funerair erfgoed.

Lees verder


donderdag 7 december 2015

Crematorium Noorderveld ook op zondag open

Vanaf 27 december kunnen ook op zondag uitvaartplechtigheden plaatsvinden in het Nieuwegeinse Crematorium Noorderveld. Hierdoor kan het crematorium de benodigde capaciteit blijven bieden voor het gestegen aantal crematies. Het houden van een condoleance was al eerder mogelijk op de zondagen.

Lees verder


donderdag 7 december 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Toekomstige herinneringen

De regen tikt tegen het raam. De wind waait. Het is overduidelijk herfst. Bijna winter zelfs. Over een paar weken is het kerst, en dan is 2015 alweer zo goed als voorbij. Alsof het niets was. Alsof de 365 dagen slechts een korte oprisping waren die je even voelde, maar die zo snel weer weg was dat je vergat dat je het had.

Lees verder


donderdag 7 december 2015

Nabestaanden wensen chauffeur ongeval veel sterkte

Een 64-jarige vrouw uit Zuid-Holland verongelukte vorige week toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen kwam. Haar nabestaanden hebben iets heel bijzonders gedaan voor de chauffeur die ze niets verwijten. In de rouwadvertentie die ze hebben geplaatst wensen ze de chauffeur heel veel sterkte, dat is te lezen bij de rouwadvertenties in het AD Westland.

Lees verder


donderdag 4 december 2015

Gedeelte begraafplaats Den Bommel opgeknapt

Een gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats aan de Prins Bernhardstraat in Den Bommel is opgeknapt. Medewerkers van de buitendienst haalden bij een grafvak de beplanting weg en bedekten de vrijgekomen grond met schelpen. Ook staan er heesters tussen de grafmonumenten.

Lees verder


donderdag 4 december 2015

Dieven stelen kaarsengeld begraafplaats Orthen

Sommige mensen kunnen ook nergens van afblijven. Op de begraafplaats in Orthen loopt iemand rond die zijn maandelijkse uitkering/salaris aanvult met het geld uit het potje voor de kaarsen in de kapel op de begraafplaats in Orthen. In korte tijd is er vijf keer geld gestolen uit de kapel, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 4 december 2015

Paden algemene begraafplaats Ermelo opnieuw bestraat

De komende weken is de algemene begraafplaats in Ermelo drie keer een dag gesloten voor het publiek. Op die dagen worden de paden op de begraafplaats opnieuw bestraat, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 4 december 2015

Gezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa - Arnhem

Op vrijdag 11 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Coöperatie DELA, Uitvaartverzorging Kramer en medewerkers van de Eusebiusparochie. Tijdens de Lichtjesavond is iedereen welkom om dierbare(n) te herdenken. Het gedenkpark wordt sfeervol verlicht met kaarsen en fakkels.

Lees verder


donderdag 2 december 2015

Twijfels over nut en noodzaak crematorium Oudehaske

Van der Zwaag Uitvaartzorg wil een crematorium realiseren in het Friese Oudehaske, maar er is veel protest van omwonenden die bang zijn voor overlast. De gemeenteraad zou nu twijfelen over de nut en de noodzaak van het crematorium, dat meldt Omroep Friesland.

Lees verder


donderdag 2 december 2015

Hospice introduceert tweepersoonsbed voor echtparen

De medewerkers van hospice Buurtzorghuis in Warnsveld zijn op het idee gekomen om een tweepersoonsbed te plaatsen in een van de gastenverblijven. Ze kwamen op dat idee toen onlangs een vrouw werd opgenomen die al 56 jaar elke nacht naast haar man sliep. Haar man wilde zijn vrouw in eerste instantie niet laten gaan omdat hij haar in haar laatste levensfase niet alleen wilde laten, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 1 december 2015

Raad Hoogezand stemt met ruime meerderheid voor crematorium

Na maanden van hevige discussie heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer voor de komst van het crematorium gestemd. Uitvaartverzorger Monuta kan nu gaan bouwen aan de Kielsterachterweg, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 1 december 2015

Begraven Renswoude wordt duurder, maar blijft relatief voordelig

De gemeente Renswoude gaat de tarieven op de begraafplaats vanaf 1 januari 2016 verhogen met 7.5 procent. De gemeente doet dat om te zorgen dat het niet opdraait voor meer dan de helft van de exploitatie van de begraafplaats, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder