Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws AUGUSTUS 2020


12 augustus 2020

Nabestaanden hebben er niets aan als je mee gaat huilen

Leon Raaijmakers is samen met zijn vader eigenaar van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers in Geldrop. Bij het uitvaartbedrijf dat in 2012 werd opgericht werken inmiddels 12 mensen. In het Eindhovens Dagblad vertelt Leon uitgebreid over zijn werk en over hoe zijn bedrijf ook tijdens de coronacrisis in mogelijkheden bleef denken.


12 augustus 2020

Protest tegen ruimen graven RK-begraafplaats Naaldwijk

De RK Adrianusparochie in Naaldwijk wil de begraafplaats aan de Dijkweg herinrichten. Maar het Genootschap Oud Westland vreest dat de plannen van de parochie betekenen dat alle 300 graven worden geruimd. Volgens het genootschap dreigt een ‘monument van katholiek sociaal leven’ te verdwijnen, dat meldt Hetwestland.nl.


11 augustus 2020

Historische begraafplaats Veenendaal opgeknapt

De eerste algemene begraafplaats van Veenendaal werd in 1829 in gebruik genomen. In 1917 werd de begraafplaats gesloten voor nieuwe graven en in 1947 vond de laatste bijzetting plaats. Nooit is er een graf geruimd, maar de begraafplaats verloederde. Totdat een ‘vriendengroep’ besloot om de begraafplaats op te knappen.


10 augustus 2020

235 graven worden geruimd in Ruinen

De gemeente De Wolden laat 235 graven ruimen op de begraafplaats in Ruinen. De gemeente doet dat omdat de begraafplaats anders al in 2024 vol is. De graven die geruimd worden liggen in vak D waar overledenen zijn begraven tussen 1933 en 1999.


7 augustus 2020

Al bijna 250.000 euro voor Pool die kinderen uit zee wilde redden

Vorige week zondag lag de Poolse seizoenarbeider Marcin Kolczynski op het strand bij Julianadorp. Hij had zijn vrouw aan de telefoon toen hij zei dat hij drie meisjes zag die hulp nodig hadden. Kolczynski probeerde ze te helpen maar verdronk bij zijn reddingsactie. De donaties voor deze Poolse held stromen binnen. Inmiddels is er al bijna 250.000 euro opgehaald.


7 augustus 2020

Coronamonumenten Twente voorzien in behoefte

De vier tijdelijke herdenkingsplekken die zijn geplaatst bij vestigingen van Crematoria Twente voorzien in een behoefte. Nabestaanden maken van deze plekken gebruik om stil te staan bij hun dierbare die ze tijdens de eerste coronaperiode hebben verloren, dat meldt TwenteFM.


6 augustus 2020

Al 22.000 euro aan donaties voor verdronken man uit Polen

De 37-jarige Marcin Kolczyński, een seizoenarbeider uit Polen, kwam afgelopen zondag om het leven toen hij drie Duitse meisjes wilde redden. De meisjes waren in de problemen gekomen in de zee bij Julianadorp. De meisjes werden gered maar Kolczyński verdronk. Inmiddels is er al 22.000 opgehaald voor de uitvaart van de man.


Meer dan een half miljoen subsidie voor Museum Tot Zover

4 augustus 2020

Meer dan een half miljoen subsidie voor Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover is ook in 2021-24 opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan. Het museum over de dood ontvangt in deze periode jaarlijks € 135.000 aan subsidie voor artistieke activiteiten, het aantrekken van meer bezoekers en verdere aandacht voor diversiteit en inclusie.


3 augustus 2020

Vrijwilligerswerk op begraafplaats net zo gezond als de sportschool

De Sint Petrusparochie in Eindhoven is opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het groenonderhoud op de kerkhoven van de parochie. De parochie hoopt mensen aan te trekken door ze erop te wijzen dat tuinieren heel gezond is, net als een bezoek aan een sportschool, maar dan buiten in het groen.


3 augustus 2020

Grafschenner Harderwijk aangehouden

In de afgelopen periode zijn op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk spullen vernield die op graven stonden. De politie heeft nu een 66-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE