Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2020

donderdag 31 augustus 2020

Aandacht voor psychisch kwetsbare jeugd en rouw na suïcide

De roman ‘Ondersteboven’ vertelt het kwetsbare verhaal van Merel, die haar leven probeert op te pakken na het verlies van zoon Davey. Het verhaal is opgeschreven door Annerieke de Vries, geïnspireerd door gebeurtenissen uit het leven van Astrid van Vugt, Caroline de Bes en de auteur. Astrid van Vugt hijst samen met haar kinderen op donderdag 10 september, Wereld Suïcide Preventie Dag, de vlag op de Vuurtoren van Noordwijk.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2020

St. Barbara Den Haag viert honderdjarig bestaan

Al honderd jaar lang wordt de laatste eer bewezen aan overledenen en hun nabestaanden op begraafplaats St. Barbara. Daarom hijst een besloten gezelschap samen met vicaris Ad van der Helm de lustrumvlag op zondag 6 september 2020 om 16:00 uur. Met het hijsen van de vlag luidt St. Barbara het lustrumjaar in. Het belooft een uitzonderlijk lustrumjaar te worden.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2020

Tijdens hittegolf vooral meer sterfte in langdurige zorg

In week 33 (10 tot en met 16 augustus), toen er een hittegolf in Nederland was, overleden vooral meer mensen in de langdurige zorg (Wlz). De sterfte lag daar 37 procent hoger dan gemiddeld in de weken daarvoor, bij de rest van de bevolking 9 procent. Voor week 34 laten de eerste schattingen ook nog een verhoogde sterfte zien, maar minder dan in week 33. De toename van de sterfte hangt samen met de hoge temperatuur, de door het RIVM geregistreerde sterfte aan corona was laag. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2020

Overname Yarden dichterbij door uitspraak Kifid

Het Kifid heeft vorige week de versobering van de naturapolissen van Yarden goedgekeurd. Daarmee lijkt de overname van Yarden door DELA een stap dichterbij gekomen. DELA stelde de versobering van de polissen als voorwaarde voor de overname.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2020

“Workshop sterfelijkheid” –over het vergankelijke bestaan-

Op deze vroege herfstdag staan we stil bij een beladen thema: vergankelijkheid. Alles wat leeft, zal eens vergaan – dat is een biologische wetmatigheid. Met de geboorte krijgen we de sterfelijkheid in de schoot geworpen.

Lees verder


donderdag 27 augustus 2020

Woensdag 23 september lezing georganiseerd door Netwerk Palliatieve Zorg Midden Brabant en het crematorium Tilburg

Jaap laat zien hoe jij op jouw manier het verschil kan maken en daarvoor hoef je zeker niet hard(er) te gaan werken. Doe de glimlach-test: gaan je mondhoeken krullen van wat je doet? Dan kun je ook de meeste toegevoegde waarde leveren. Gewoon door anders te kijken en te doen. Doorbreek het bekende ‘We doen het altijd zo’. Want door op routine te blijven draaien, is er geen ruimte om te kijken naar hoe je op een simpele manier waarde kan toevoegen. Doe het eens anders. Niet omdat de oude manier verkeerd was, maar misschien omdat het in de huidige tijd wel beter, leuker of met meer toegevoegde waarde kan.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2020

Beeld gestolen op begraafplaats Den Haag

Op begraafplaats Kerkhoflaan in Den Haag is een 40 kilo zwaar bronzenbeeld gestolen van een graf. De nabestaanden vermoeden dat de diefstal goed is voorbereid omdat het beeld goed was vastgezet in de grond.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2020

Zoektocht grafrover Twello

Op het graf van de vader van Evert Jan Halkus uit Twello stond een prachtige rozenstruik. Deze rozenstruik heeft Evert Jan 20 jaar geleden gepoot. De struik werd met het jaar mooier en dat moet helaas ook zijn opgevallen bij een grafrover.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2020

Urn gestolen tijdens inbraak ‘s-Heerenberg

Een nabestaande uit ’s-Heerenberg is zwaar getroffen door een inbraak in zijn huis. De inbrekers hebben zijn kluis gestolen met daarin onder andere de urn met de as van zijn echtgenote.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2020

Uitspraak ombudsman: Sommenverzekering

De Ombudsman voor de uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gepubliceerd. De zaak heeft betrekking op een (oude) sommemverzekering van de AVVL.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2020

Ombudsman: Uitvaartondernemer mag as niet gijzelen

De ombudsman voor de uitvaart heeft een uitspraak gedaan in een zaak waarin de uitvaartondernemer de as van een overledene niet wilde afgeven voordat de factuur van de uitvaart was betaald. De opdrachtgever van de uitvaart was het niet eens met de factuur omdat er sprake zou zijn van een onterechte declaratie. De ombudsman oordeelt dat de uitvaartondernemer de as in dit geval niet had mogen vasthouden.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2020

Occasion van de maand Augustus (1:05 minuut) Volvo V70 Nilsson begrafenisauto

Deze keer in ‘Occasion van de maand’ laat Ralph van Ravensteijn jullie in een kort filmpje kennis maken met twee Volvo V70 Nilsson begrafenisauto’s.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2020

Haarlemmer alsnog begraven in islamitisch graf

De gemeente Haarlem heeft de gang van zaken rond de uitvaart van de heer Madi Soh onderzocht en besloten dat de man herbegraven mag worden. De gemeente had de uitvaart van de man geregeld omdat er geen directe nabestaanden bekend waren. De man werd in een algemeen graf begraven, maar hij was moslim.

Lees verder


donderdag 20 augustus 2020

Kerk ruimt graf pastoor die misdienaars misbruikte

De Pancratiusparochie in Albergen heeft het graf van de in 1986 overleden pastoor Boonk geruimd. Dat is gedaan omdat tien jaar geleden bekend werd dat de pastoor minimaal zeven kinderen (misdienaars) had misbruikt.

Lees verder


donderdag 19 augustus 2020

Grafrover Bergen viert lustrum

Al vijf jaar is er een grafrover actief op de algemene begraafplaats in Bergen. De grafrover heeft het voorzien op planten en bloemen die op de graven staan. Dit jaar heeft hij (of zij) al zeker drie keer toegeslagen.

Lees verder


donderdag 18 augustus 2020

Septembernummer Vakblad Uitvaart: over ‘de beginselen’, graf- en crematiekosten en zelfregulering

Nederland raakt ‘coronamoe’. Wie in de branche werkt, herkent het: vaker waarschuwen, uitleggen en besluiten wiens verantwoordelijkheid iets is. In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart laat de redactie verschillende professionals aan het woord over hun aanpak en ervaringen. In de komende editie tevens aandacht voor ‘de beginselen van Heerts’. Hoe staat het daar nu mee?

Lees verder


donderdag 17 augustus 2020

Rijksoverheid: weigeraars contactgegevens mogen niet worden geweigerd

Uitvaartverzorgers mogen bezoekers die geen contactgegevens willen afgeven niet de toegang ontzeggen. Sinds 10 augustus is het verplicht om bij horecagelegenheden (bijvoorbeeld ruimtes waar condoleances worden gehouden) te vragen naar de contactgegevens van bezoekers.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2020

In Israël werd 9.000 jaar geleden al gecremeerd

Onderzoekers hebben ontdekt dat in de periode 7013 en 6700 voor Christus al mensen werden gecremeerd in Israël. Onderzoekers hebben resten van verbrande mensen gevonden.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2020

Nabestaanden hebben er niets aan als je mee gaat huilen

Leon Raaijmakers is samen met zijn vader eigenaar van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers in Geldrop. Bij het uitvaartbedrijf dat in 2012 werd opgericht werken inmiddels 12 mensen. In het Eindhovens Dagblad vertelt Leon uitgebreid over zijn werk en over hoe zijn bedrijf ook tijdens de coronacrisis in mogelijkheden bleef denken.

Lees verder


donderdag 12 augustus 2020

Protest tegen ruimen graven RK-begraafplaats Naaldwijk

De RK Adrianusparochie in Naaldwijk wil de begraafplaats aan de Dijkweg herinrichten. Maar het Genootschap Oud Westland vreest dat de plannen van de parochie betekenen dat alle 300 graven worden geruimd. Volgens het genootschap dreigt een ‘monument van katholiek sociaal leven’ te verdwijnen, dat meldt Hetwestland.nl.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2020

Historische begraafplaats Veenendaal opgeknapt

De eerste algemene begraafplaats van Veenendaal werd in 1829 in gebruik genomen. In 1917 werd de begraafplaats gesloten voor nieuwe graven en in 1947 vond de laatste bijzetting plaats. Nooit is er een graf geruimd, maar de begraafplaats verloederde. Totdat een ‘vriendengroep’ besloot om de begraafplaats op te knappen.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2020

235 graven worden geruimd in Ruinen

De gemeente De Wolden laat 235 graven ruimen op de begraafplaats in Ruinen. De gemeente doet dat omdat de begraafplaats anders al in 2024 vol is. De graven die geruimd worden liggen in vak D waar overledenen zijn begraven tussen 1933 en 1999.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2020

Al bijna 250.000 euro voor Pool die kinderen uit zee wilde redden

Vorige week zondag lag de Poolse seizoenarbeider Marcin Kolczynski op het strand bij Julianadorp. Hij had zijn vrouw aan de telefoon toen hij zei dat hij drie meisjes zag die hulp nodig hadden. Kolczynski probeerde ze te helpen maar verdronk bij zijn reddingsactie. De donaties voor deze Poolse held stromen binnen. Inmiddels is er al bijna 250.000 euro opgehaald.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2020

Coronamonumenten Twente voorzien in behoefte

De vier tijdelijke herdenkingsplekken die zijn geplaatst bij vestigingen van Crematoria Twente voorzien in een behoefte. Nabestaanden maken van deze plekken gebruik om stil te staan bij hun dierbare die ze tijdens de eerste coronaperiode hebben verloren, dat meldt TwenteFM.

Lees verder


donderdag 6 augustus 2020

Al 22.000 euro aan donaties voor verdronken man uit Polen

De 37-jarige Marcin Kolczyński, een seizoenarbeider uit Polen, kwam afgelopen zondag om het leven toen hij drie Duitse meisjes wilde redden. De meisjes waren in de problemen gekomen in de zee bij Julianadorp. De meisjes werden gered maar Kolczyński verdronk. Inmiddels is er al 22.000 opgehaald voor de uitvaart van de man.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2020

Meer dan een half miljoen subsidie voor Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover is ook in 2021-24 opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan. Het museum over de dood ontvangt in deze periode jaarlijks € 135.000 aan subsidie voor artistieke activiteiten, het aantrekken van meer bezoekers en verdere aandacht voor diversiteit en inclusie.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2020

Vrijwilligerswerk op begraafplaats net zo gezond als de sportschool

De Sint Petrusparochie in Eindhoven is opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het groenonderhoud op de kerkhoven van de parochie. De parochie hoopt mensen aan te trekken door ze erop te wijzen dat tuinieren heel gezond is, net als een bezoek aan een sportschool, maar dan buiten in het groen.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2020

Grafschenner Harderwijk aangehouden

In de afgelopen periode zijn op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk spullen vernield die op graven stonden. De politie heeft nu een 66-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder