Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2011


Eerste BGNU bord opgehangen door voorzitter Koeslag

31 mei 2011

Eerste BGNU bord opgehangen door voorzitter Koeslag

Begrafenisonderneming Van Leusden uit Ochten en Ommeren is het eerste BGNU-lid dat het officiële BGNU-bord op de muur heeft hangen. Voorzitter Paul Koeslag en directeur Marco van Leusden namen de boormachine ter hand om het bord op het pand in Ochten te schroeven.


31 mei 2011

Begraafplaats snoepwinkel voor wild

Met regelmaat worden bloemen op graven op begraafplaats Heiderust in Rheden opgegeten door wild, dat meldt het AD. De beheerder van de begraafplaats zegt in de krant dat het vervelend is, maar dat er niets aan te doen is.


Filmpje: 'Overlijdensrisicoverzekering hypotheek ook voor de uitvaart?'

31 mei 2011

Filmpje: 'Overlijdensrisicoverzekering hypotheek ook voor de uitvaart?'

Als coöperatieve onderneming vindt DELA het erg belangrijk transparant te zijn over haar organisatie, dienstverlening en producten. Samen met leden uit haar Algemene Vergadering ontwikkelde DELA het voorlichtingsboekje 'Hoe het echt zit', over de zin en onzin van uitvaartverzekeringen. Een aanzet voor een open dialoog op basis van feiten en oprechte intenties. Op de bijbehorende website www.hoehetechtzit.nl kunt u onder andere uw kennis over natura-uitvaartverzekeringen testen via een leuke quiz.


31 mei 2011

Nabestaanden uitgescholden door Marokkaanse jongeren

Uitvaartverzorging UVZ uit Hoogland heeft genoeg van Marokkaanse jongeren die voor overlast zorgen tijdens uitvaarten, dat meldt het AD. Vorige week donderdag werd een rouwstoet die onderweg was van Hoogland naar Leusden lastiggevallen door Marokkaanse jongeren die het nodig vonden om ‘Joden, Joden!’ te scanderen naar de stoet. In een openbrief naar de media, scholen, politiek en moskee doen directrice Gré te Braak en chauffeur Jan Smit hun beklag. Volgens hen worden er geen maatregelen genomen wanneer alles wat er speelt wordt verzwegen.


Operationeel resultaat DELA in 2010: €102 miljoen

30 mei 2011

Operationeel resultaat DELA in 2010: €102 miljoen

Eindhoven, 30 mei 2011 - In 2010 boekte DELA voor het eerst een operationeel resultaat van meer dan €100 miljoen: €102 miljoen. Alle bedrijfsonderdelen hebben bijgedragen aan dit goede resultaat.


30 mei 2011

De Laatste Eer bestaat 80 jaar

Op 20 mei 1931 werd Uitvaartvereniging De Laatste Eer opgericht door een groepje bezorgde Assenaren. Zij wilde dat overledenen ook in die crisistijd een waardige uitvaart zouden krijgen. Nu, tachtig jaar later, is De Laatste Eer uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer twaalfduizend leden.


30 mei 2011

Twee nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

Op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen zijn twee nieuwe uitspraken gepubliceerd.


27 mei 2011

Konijnen krijgen doodstraf voor slopen urnenveld Ermelo

De gemeente Ermelo heeft toestemming gekregen om te laten jagen op konijnen op het urnenveld op de Groevenbeekse heide , dat meldt De Stentor. Met de jacht moet worden voorkomen dat de dieren het archeologische monument vernielen.


Yarden’s Herinneringsminuut bekroond met SAN Award

27 mei 2011

Yarden’s Herinneringsminuut bekroond met SAN Award

De Herinneringsminuut van Yarden is door de jury van de SAN uitgeroepen tot een van de winnaars van de SAN Award. Deze prestigieuze communicatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Adverteerders Nederland en beloont campagnes die excelleren in consistentie, media-inzet en creatieve kwaliteit.


26 mei 2011

Nieuw crematorium Groningen in het Westpark

Uitvaartorganisatie Algemeen Belang wil een nieuw crematorium gaan bouwen in het Westpark, tussen de wijken Vinkhuizen en Hoogkerk in Groningen, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Als het nieuwe crematorium er komt is dat de tweede in Groningen.


Tentoonstelling 'Napoleons laatste reis' geopend

25 mei 2011

Tentoonstelling 'Napoleons laatste reis' geopend

De opening van de expsoitie 'Napoleons laatste reis - prenten uit de collectie Jol' in Museum Tot Zover werd druk bezocht.


Concerto in Memoriam op 5 juni in gedenkpark Westerveld

25 mei 2011

Concerto in Memoriam op 5 juni in gedenkpark Westerveld

Op zondag 5 juni om 14.00 uur wordt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het jaarlijkse Concerto in Memoriam gehouden. Het muzikale programma wordt verzorgd door het ballet- en symfonieorkest Holland Symfonia met als vioolsoliste de internationaal bekende Isabelle van Keulen. Jan Terlouw spreekt een Woord van Troost. Het concert is vrij toegankelijk; Westerveld wil hiermee iedereen de mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken.


Filmpje: 'Ben je verzekerd, kom je nog tekort. Nabestaanden moeten altijd bijbetalen'

24 mei 2011

Filmpje: 'Ben je verzekerd, kom je nog tekort. Nabestaanden moeten altijd bijbetalen'

Als coöperatieve onderneming vindt DELA het erg belangrijk transparant te zijn over haar organisatie, dienstverlening en producten. Samen met leden uit haar Algemene Vergadering ontwikkelde DELA het voorlichtingsboekje ‘Hoe het echt zit’, over de zin en onzin van uitvaartverzekeringen. Op de bijbehorende website www.hoehetechtzit.nl kunt u onder andere uw kennis over natura-uitvaartverzekeringen testen via een leuke quiz.


24 mei 2011

‘Gepast Uitvaartzorg’ heeft primeur in Leidse uitvaarthistorie

Gepast Uitvaartzorg van Emmanuel Snijers dat in april van dit jaar is gestart heeft nu al een primeur op zijn naam geschreven in de Leidse uitvaarthistorie, dat meldt Unityfm. Deze maand werd een uitvaart verzorgd waarbij de overledene per loopkoets werd vervoerd. Volgens de lokale zender is dat voor het eerst in de Leidse geschiedenis.


D66 wil crematorium in het Gooi

24 mei 2011

D66 wil crematorium in het Gooi

De leider van de lokale fractie van D66 in Hilversum vindt dat er een crematorium moet komen in het Gooi. Hij laat in De Gooi en Eemlander weten dat er als het aan hem ligt een crematorium mag worden gebouwd op een mooie plek in de Gooise Natuur.


Gedenkpark Jonkerbos gunt publiek kijkje achter de schermen

23 mei 2011

Gedenkpark Jonkerbos gunt publiek kijkje achter de schermen

Tijdens een ruim opgezette open dag op zondag 29 mei gunnen Begraafplaats Jonkerbos en Crematorium Jonkerbos geïnteresseerde bezoekers een kijkje in de keuken van Gedenkpark Jonkerbos, zoals beide instellingen hun gezamenlijke locatie tussen de Winkelsteegseweg en de Weg door Jonkerbos voor de gelegenheid noemen. De ruime opzet van de open dag kenmerkt zich door een groot aantal gemeenschappelijke activiteiten die in het crematorium, op de begraafplaats en in en rond het centraal geplaatste paviljoen met terras zullen plaatsvinden.


22 mei 2011

Te gast bij Tineke

De TinekeShow is een dagelijks programma van 16-18 uur op Radio 5, gepresenteerd door Tineke de Nooij, de vroegere Veronica-dj. Tineke heeft dagelijks van 17-18 uur een live gast bij zich op bezoek in de studio. Op 18 mei waren Gijsje Teunissen en Petra van der Meer van CHARON uitvaartbegeleiding in de uitzending te gast.
Zij vertelden over hun ervaringen en de verschillende mogelijkheden bij het afscheidnemen van een dierbare.


21 mei 2011

Vrouw gewond na beroving op begraafplaats in Heerlen

Een 80-jarige vrouw uit Voerendaal is op de begraafplaats in het Limburgse Heerlen beroofd van haar tas. Door de actie van de laffe dader is de bejaarde vrouw gewond geraakt, de politie roept getuigen op om zich te melden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.


Zondag 29 mei: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

20 mei 2011

Zondag 29 mei: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) organiseert op zondag 29 mei een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Ook wordt om 14.30 uur het monument voor de Arnhemse schrijver Gerard Keller onthuld en worden er rondleidingen gegeven in samenwerking met de IVN, Vereniging voor
Natuur- en Milieueducatie.


Zondag 29 mei: Open Dag Crematorium Dieren

20 mei 2011

Zondag 29 mei: Open Dag Crematorium Dieren

Op zondag 29 mei organiseert Crematorium Dieren (Imboslaan 6, Dieren) een Open Dag. Het crematorium en het gedenkpark zijn opengesteld van 9.30 tot 17.00 uur. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht. Iedereen is van harte welkom.


NAPOLEONS LAATSTE REIS – prenten uit de collectie Jol

19 mei 2011

NAPOLEONS LAATSTE REIS – prenten uit de collectie Jol

In het kader van het Napoleonjaar exposeert Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een serie bijzondere prenten. Deze prenten tonen het transport van Napoleons overblijfselen naar Parijs en zijn spectaculaire herbegrafenis in 1840.


Huwelijksaanzoek onder herinneringsboom

18 mei 2011

Huwelijksaanzoek onder herinneringsboom

Alfred van de Ende bleef na het overlijden van zijn vrouw alleen achter met zijn twee dochters. Na de crematie bleek de keuze voor de asbestemming niet eenvoudig. Geen van de bestaande mogelijkheden deed volledig recht aan de nagedachtenis van hun vrouw en moeder. Totdat zij de mogelijkheden van Remember in Green ontdekten, waar een jonge boom gekweekt wordt op de as van een dierbare.


Bios Urn

17 mei 2011

Bios Urn

De Bios Urn is een project dat beoogt de mens na zijn of haar dood opnieuw op te nemen in de natuurlijke levenscyclus. Het maakt onderdeel uit van een niet-kerkelijk ritueel gericht op het terugkeren naar de natuur.


Tweede filmpje over zin en onzin van uitvaartverzekeringen

17 mei 2011

Tweede filmpje over zin en onzin van uitvaartverzekeringen

Als coöperatieve onderneming vindt DELA het erg belangrijk transparant te zijn over haar organisatie, dienstverlening en producten. Samen met leden uit haar Algemene Vergadering ontwikkelde DELA het voorlichtingsboekje ‘Hoe het echt zit’, over de zin en onzin van uitvaartverzekeringen. Op de bijbehorende website www.hoehetechtzit.nl kunt u onder andere uw kennis over natura-uitvaartverzekeringen testen via een leuke quiz.


16 mei 2011

Open dag crematorium Usselo

Crematoria Twente houdt zaterdag 21 mei 2011 een open dag in haar vestiging in Usselo. Medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden over de verschillende aspecten van een crematieplechtigheid. Ook kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de regiekamer, crematieruimte en de ontvangstkamer voor de asbestemming.


Geen dienst in kerk meer voor uitvaart maffiosi

16 mei 2011

Geen dienst in kerk meer voor uitvaart maffiosi

De aartsbisschop van Napels, Crescezio Sepe, heeft zijn priesters opgedragen om geen kerkelijke uitvaart meer te verzorgen voor leden van de maffia, dat meldt Kerknieuws. Maffiosi komen ook niet meer in aanmerking om te getuigen bij een doopsel, vormsel of huwelijk.


Filmpje: LifeArt International nu ook in Europa

16 mei 2011

Filmpje: LifeArt International nu ook in Europa

Life Art International, een internationaal georiënteerde producent van uitvaartkisten, gemaakt van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen, slaat haar vleugels uit in Europa. De hoofdvestiging van LifeArt Coffins B.V., licentiehouder van het merk voor Europa, is gevestigd in het Limburgse Herkenbosch, onder de rook van Roermond.


16 mei 2011

Positief resultaat van 10,9 miljoen euro in 2010 voor Yarden Uitvaartorganisatie

Yarden uitvaartorganisatie heeft zich in 2010 verder gericht op de invulling van “Iedere uitvaart uniek. Yarden”. Yarden verzorgde 13.768 uitvaarten waarmee het marktaandeel licht steeg naar 10,2% van het landelijk aantal uitvaarten in 2010. In verzorgde crematies bleef Yarden met bijna 26.000 crematies en een marktaandeel van 32% marktleider.


Verbouwing crematorium Zoomstede begonnen

16 mei 2011

Verbouwing crematorium Zoomstede begonnen

In haar nieuwsbrief informeert Crematorium Zoomstede (Bergen op Zoom) iedereen over de 'verbouwactiviteiten'. Download hier de nieuwsbrief van Crematorium Zoomstede.


DELA introduceert bijzondere huiscollectie herinneringsproducten

12 mei 2011

DELA introduceert bijzondere huiscollectie herinneringsproducten

DELA helpt nabestaanden kostbare herinneringen vast te houden. Daarom introduceert ze een nieuwe huiscollectie van herinneringsproducten. Deze collectie bevat handgemaakte en duurzame sieraden, urnen en glasrelieken. Hiermee kunnen nabestaanden een dierbare herdenken op de manier die bij hen past. De collectie van DELA is vanaf nu verkrijgbaar in alle DELA uitvaartcentra en crematoria.


Opinie: Urnenmuur te confronterend voor christenen in Elburg

11 mei 2011

Opinie: Urnenmuur te confronterend voor christenen in Elburg

door Wiljan Bakker - Bij het lezen van een artikel over de komst van een urnenmuur op website Veluweland kan je als lezer even in de veronderstelling raken dat je een interview uit het midden van de vorige eeuw leest. Maar niets is minder waar, in Elburg is de politiek druk in discussie over de mogelijke komst van een urnenmuur op de algemene begraafplaats. Volgens de SGP en de lokale partij Algemeen Belang (eveneens christelijke partij) is een urnenmuur op de begraafplaats ondenkbaar, sterker nog volgens hen is zo’n muur voor een deel van de bevolking te confronterend. ‘De gevolgen van een urnenmuur kunnen voor sommige mensen groot zijn’.


Pluim voor natuurbeheer op natuurbegraafplaats Weverslo

11 mei 2011

Pluim voor natuurbeheer op natuurbegraafplaats Weverslo

Het natuurbeheer op natuurbegraafplaats Weverslo is in goede handen. Dat blijkt uit brieven van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan de natuurbegraafplaats. Daarin stelt het ministerie dat er geen ontheffing nodig is van de Flora & Faunawet voor het begraven in de natuur op Weverslo.


Filmpje over zin en onzin van uitvaartverzekeringen

10 mei 2011

Filmpje over zin en onzin van uitvaartverzekeringen

Als coöperatieve onderneming vindt DELA het erg belangrijk transparant te zijn over haar organisatie, dienstverlening en producten. Samen met leden uit haar Algemene Vergadering ontwikkelde DELA het voorlichtingsboekje ‘Hoe het echt zit’, over de zin en onzin van uitvaartverzekeringen. Op de bijbehorende website www.hoehetechtzit.nl kunt u onder andere uw kennis over natura-uitvaartverzekeringen testen via een leuke quiz.


9 mei 2011

Uitvaartverzorging Marcel de Lange houdt uitvaartinfodag

Uitvaartverzorging Marcel de Lange houdt zaterdag 14 mei een Uitvaartinfodag. Die dag staat in het teken van alles wat met het overlijden van een persoon te maken heeft. Van de voorbereiding, de begrafenis of crematie tot de nazorg.


Zaterdag 14 mei: Open dag over uitvaart in Schoorl

9 mei 2011

Zaterdag 14 mei: Open dag over uitvaart in Schoorl

Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding staat in Bergen en de wijde omgeving bekend om haar warme, betrokken en sfeervolle afscheidsvieringen. Aanstaande zaterdag laat zij bij Fossus - vroeger bekend als Fattura Garden – zien hoe je ook een eenvoudige uitvaart heel bijzonder kan maken.


15 mei 2011: Creatieve workshop uitvaart- en ritueelbegeleiding (nog enkele plekken beschikbaar)

9 mei 2011

15 mei 2011: Creatieve workshop uitvaart- en ritueelbegeleiding (nog enkele plekken beschikbaar)

Uitvaartonderneemster Gijsje Teunissen is uitvaartondernemer te Bergen en deelt graag haar ervaringen en ideeën met anderen. Hiertoe organiseert zij workshops: "Creatieve workshop uitvaart- en ritueelbegeleiding. In deze workshop voor uitvaartleiders en ritueelbegeleiders zal zij dan ook uitgebreid inspireren tot het aanbieden van eigentijdse symbolen en rituelen, maar ook worden oude tradities uitgelicht en toegepast.


Uitvoering Masterplan Essenhof gaat nieuwe fase in

9 mei 2011

Uitvoering Masterplan Essenhof gaat nieuwe fase in

De nieuwbouw en renovatie van de Essenhof verloopt voorspoedig. De gemeentelijke begraafplaats is onlangs uitgebreid met een nieuwe urnentuin en particuliere kindergraven. Binnenkort zal worden gestart met de bouw van het nieuwe publiekskantoor.


6 mei 2011

Onderzoek in opdracht van DELA wijst uit: Familieleden willen dichter bij elkaar wonen

Eindhoven, 6 mei 2011 – Komende zondag zoeken families elkaar massaal op om de moeders in het zonnetje te zetten. Een mooie traditie, maar ook één die veel kilometers vraagt. Een kwart van de Nederlanders zou graag dichter bij zijn familie willen wonen. Dit blijkt uit het familieonderzoek dat coöperatieve onderneming DELA liet uitvoeren door onderzoeksbureau Multiscope in het kader van het tv-programma Het Familieportret onder ruim 500 respondenten.


6 mei 2011

Vooral veel pers op Westerveld voor sterfdag Pim Fortuyn

Verschillende filmploegen, fotograven en journalisten zijn vrijdag naar begraafplaats Westerveld gekomen. Ze kwamen er om te zien of er nog veel mensen naar het graf van de vermoorde politicus komen op zijn sterfdag.


Graven moeten plaats maken voor park

5 mei 2011

Graven moeten plaats maken voor park

Op de begraafplaats aan de Enschedesestraat in Haaksbergen komt, als het aan de gemeente ligt, een nieuw herdenkingspark, dat meldt TC Tubantia. Zover is het voorlopig nog niet omdat er eerst flink wat graven geruimd moeten worden om plaats te maken voor het park.


5 mei 2011

RTV Utrecht start met serie over Daelwijck

Op RTV Utrecht start maandag 9 mei de vijfdelige serie 'Een Dag op Daelwijck'. De afleveringen worden op televisie uitgezonden in U Vandaag (18.00 uur) en op Radio M Utrecht in Utrecht komt thuis (17.00 uur).


4 mei 2011

Van Buitenplaats tot Uitvaartpark

Yarden Vereniging Overijssel organiseert in samenwerking met Marinus Heldoorn, beheerder van Begraafplaats Kranenburg op dinsdag 17 mei 2011, een wandeling over deze mooie begraafplaats in Zwolle. Voorafgaand aan de wandeling zal Marinus Heldoorn in Uitvaartcentrum Kranenburg een presentatie geven. Hij zal daar vertellen over de historie en het heden van begraafplaats Kranenburg. Wij kunnen daarna met enige voorkennis en inzicht aan de wandeling beginnen. Marinus zal bij de inleiding van deze avond ook iets vertellen over een stukje toekomst.


3 mei 2011

Vestiging Usselo

Crematoria Twente houdt zaterdag 21 mei a.s. een open dag in haar vestiging in Usselo.

De open dag vindt plaats op zaterdag 21 mei a.s. van 10.00 tot 16.00 uur aan de Usselerrietweg 40 in Enschede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Hoekstein: 053 – 475 60 60.


3 mei 2011

Vader praat bij uitvaart liefdevol over Tristan van der Vlis

In het Algemeen Dagblad staat vandaag een artikel over de afscheidsrede die Hans van der Vlis vorige maand hield bij de crematie van zijn zoon Tristan. Tristan richtte op 9 april een bloedbad aan in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn. Zijn vader noemt hem een lieve jongen die zijn persoonlijkheid verloor door schizofrenie.


3 mei 2011

Actueel: de wereld wil het lijk van Osama Bin Laden zien

Gister was het zover. De VS hebben terroristenleider Osama Bin Laden gedood. Toch knaagt er iets. Waar is het bewijs? De wereld wil het lichaam van de omgebrachte terroristenleider zien. De Amerikanen hebben foto's gemaakt van het lijk van Osama bin Laden en zijn begrafenis op zee. Op de foto's zou te zien zijn dat Bin Laden verschillende keren door kogels is geraakt. Maar het Witte Huis twijfelt nog of het de foto's vrij zal geven, zo vertelt RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >