Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2019

donderdag 28 februari 2019

Monuta eerste landelijke uitvaartorganisatie die dementievriendelijkheid omarmt

Monuta is de eerste landelijke uitvaartorganisatie die start met het dementievriendelijk maken van alle medewerkers met klantcontact. Hiervoor is een op maat gemaakte training door Samen dementievriendelijk ontwikkeld. Monuta heeft als doel dat in 2020 alle medewerkers met klantcontact, zoals gastdames of -heren, callcentermedewerkers en uitvaartverzorgers het certificaat dementievriendelijk ontvangen.

Lees verder


donderdag 28 februari 2019

Mooi Afscheid verliest kort geding, kan kerkgebouw niet kopen.

Op de site Rechtspraak is een nieuwe uitspraak te lezen inzake een geschil tussen uitvaartonderneming Mooi Afscheid en de kerkgenootschap Protestantse Gemeente te Apeldoorn (PGA). In het kortgeding eist eiseres Mooi Afscheid dat gedaagde PGA de koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van het kerkgebouw nakomt en het kerkgebouw levert aan eiseres.

Lees verder


donderdag 27 februari 2019

Gemiddelde advieskosten sinds provisieverbod bijna gehalveerd

In 2018 zijn de gemiddelde advieskosten over de financiering van uitvaartkosten uitgekomen op 106 euro. Dat is bijna de helft van de advieskosten in 2013 (gemiddeld bijna 200 euro), toen het provisieverbod in ging. Het bedrag dat het intermediair momenteel het meest in rekening brengt is 75 euro. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta, die de tarieven over 2018 van ruim 850 intermediairs vergeleek.

Lees verder


donderdag 26 februari 2019

Vragen over wc’s begraafplaats Papendrecht

De fractie van het CDA in Papendrecht wil dat de gemeente er voor zorgt dat de toiletvoorzieningen op de begraafplaats open worden gesteld voor alle bezoekers, dat meldt Papendrecht.net.

Lees verder


donderdag 25 februari 2019

Uitvaartcentrum Duiven weer open

Twee jaar lang was het uitvaartcentrum op begraafplaats 't Heijlige Lant in Duiven gesloten. Maar vanaf nu is het uitvaartcentrum weer open, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 25 februari 2019

Crematorium Etten laat buurt meepraten over inrichting

Omwonenden van het nog te bouwen crematorium aan de Zeddamseweg in Etten mogen meedenken over de inrichting van het terrein. Op die manier hoopt Bert van Asselt van GUV (initiatiefnemer crematorium) dat omwonenden minder kritisch zijn over de komst van het crematorium, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 22 februari 2019

De Vene ontwerpt uniek opbaarmeubeltje voor baby's

De Vene Uitvaartbenodigdheden heeft in samenwerking met afdeling Geboortezorg van het Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein een speciaal opbaarmeubeltje ontworpen voor baby’s die voor of tijdens de bevalling overlijden.

Lees verder


donderdag 22 februari 2019

Begraafplaats Almelo biedt mogelijkheid levenloos geborenen op naam te laten registreren in begraafplaatsadministratie

Op gemeentelijke begraafplaats ‘t Groenedael in Almelo kunnen ouders die dat wensen hun levenloos geboren kindje, broertje of zusje, met hun in de burgerlijke stand opgenomen naam laten registreren in de begraafplaatsadministratie. Vanaf 4 februari 2019 is het voor ouders mogelijk om (alsnog) hun levenloos geboren kind bij te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Vroeger werden kindjes vaak anoniem begraven en werden zij ook zonder naam in het begraafregister geregistreerd.

Lees verder


donderdag 22 februari 2019

Steun voor natuurbegraafplaats Lutterzand

Het ziet er naar uit dat boer Frans (Frans Zanderink) een natuurbegraafplaats mag realiseren. De gemeente Losser en de provincie Overijssel stemmen in met zijn plan, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 21 februari 2019

Crematorium Spijkenisse gaat weer open

Crematorium de Ommering in Spijkenisse wordt in maart weer in gebruik genomen. Op 22 maart is er een officiële opening en een dag later is het publiek welkom om het crematorium van binnen te bekijken tijdens een open dag, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 21 februari 2019

Filmgedicht IK BEN te zien bij Museum Tot Zover

Heb je na je dood nog tijd om afscheid te nemen? Het filmgedicht IK BEN van de Amsterdamse filmmaker Mirella Muroni speelt met het idee dat ook mensen die plotseling sterven, de kans krijgen om hun geliefden gedag te zeggen. De poëtische film ging in première bij Museum Tot Zover en is tot en met 5 mei 2019 te zien in de videozaal.

Lees verder


donderdag 20 februari 2019

Grafmonumenten eerder verwijderd dan aangekondigd

Het graf van de vader van mevrouw Roos uit Gorinchem zou volgens een bord bij het grafvak dit najaar worden geruimd. Maar de grafmonumenten op de graven zijn nu al weggehaald en dat tot grote schrik van mevrouw Roos. Zij ontdekte op de sterfdag van haar vader dat het hele grafvak kaal was, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 20 februari 2019

Bouman Uitvaartzorg (Buinen) failliet.

Op 13-02-2019 heeft de rechtbank Assen de firma Bouman Uitvaartzorg B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 70811156 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. J.J. Gevers tot curator. Het insolventienummer is F.18/19/23. De rechtsvorm betreft een Besloten vennootschap met gewone structuur en de hoofdactiviteit van dit bedrijf was 96031, Uitvaartverzorging.

Lees verder


donderdag 19 februari 2019

Rondleiding natuurbegraafplaats abdij Koningsoord Arnhem

De Zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord zijn bezig met de ontwikkeling van een natuurbegraafplaats bij de abdij. Mensen die nieuwsgierig zijn hoe de natuurbegraafplaats er uit komt te zien kunnen aanstaande vrijdag een rondleiding krijgen.

Lees verder


donderdag 18 februari 2019

Steeds moeilijker om nabestaanden te vinden

Veel uitvaartverzorgers merken dat het steeds vaker voorkomt dat er geen nabestaande gevonden kan worden van een overleden alleenstaande oudere. Monuta constateert dat steeds meer alleenstaande ouderen geen directe familie meer hebben. Dat is lastig omdat er na overlijden iemand moet zijn die opdracht geeft voor de uitvaart, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 15 februari 2019

Woerden heeft nog geen ondernemer gevonden voor crematorium

De gemeente Woerden liet vorig jaar weten dat het open staat voor de komst van een crematorium. Voorwaarde is wel dat er een ondernemer komt die het crematorium wil bouwen en exploiteren. Maar tot op heden heeft zich maar één ondernemer gemeld bij de gemeente, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 14 februari 2019

Uitvaartontwikkelingen 2018: alleenstaande oudere vaker geen opdrachtgever voor uitvaart

In 2018 zijn meer dan 153 duizend1 mensen overleden in Nederland, 65 procent van deze mensen is gecremeerd. Het aantal overledenen is met twee procent flink gestegen in vergelijking met 2017. De grootste oorzaak van de stijging is de griepepidemie begin van het jaar. Door de groei van het aantal alleenstaande ouderen2 ziet Monuta steeds vaker dat het lastig is om een opdrachtgever voor hun uitvaart te vinden.

Lees verder


donderdag 13 februari 2019

Primeur elektrische oven DFW bij de NOS

De eerste elektrische crematieoven in Nederland wordt momenteel geplaatst bij het uitvaartcentrum van DELA in Geleen. Aan het begin van de zomer zal de elektrische oven in gebruik genomen worden. De NOS sprak met Jan Keeman, directeur van DFW Europe die de oven levert.

Lees verder


donderdag 12 februari 2019

Afscheidshuis Amsterdam overgenomen door Dunweg

In een brief aan relaties maken Jim Leidelmeijer en Hans van Straalen bekend dat zij Afscheidshuis Amsterdam hebben verkocht aan Spierings & Dunweg. De prijzen zullen in 2019 onveranderd blijven.

Lees verder


donderdag 12 februari 2019

150 doodgeboren Twentse kinderen ingeschreven

In de eerste week dat doodgeboren kinderen met terugwerkende kracht ingeschreven mogen worden zijn er in Twente al 150 kinderen ingeschreven, dat meldt de Tubantia. De verwachting is dat dat aantal de komende tijd nog verder op zal lopen.

Lees verder


donderdag 12 februari 2019

Uitvaartondernemers willen natuurbegraafplaats in Zwolle

Verschillende Zwolse uitvaartondernemers willen dat er een natuurbegraafplaats komt op herdenkingspark Kranenburg. Al in 2003 sprak de gemeente de wens uit dat er een natuurbegraafplaats zou komen in het gebied. Maar het college onderzoekt momenteel of er een tweede crematorium gebouwd kan worden, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


donderdag 11 februari 2019

Hoe om te gaan met complexe rouw na zelfdoding

In november 2017 maakte de 20-jarige zoon van Patti Broerder een einde aan zijn leven. Na zijn overlijden ontstond voor het gezin een periode van complexe rouw met heel veel vragen. Patti heeft een website gemaakt, toenwashetstil.nl waarop veel informatie en handvatten staan voor mensen die iets soortgelijks meemaken.

Lees verder


donderdag 11 februari 2019

Oude begraafplaats Velp weer in gebruik

De oude begraafplaats aan de Reinaldstraat in Velp was tussen 1982 en 2015 gesloten. Maar dankzij een groep vrijwilligers en financiële hulp van de gemeente en de provincie kan er weer worden begraven. Nu er graven geruimd worden is het bestuur op zoek naar nabestaanden van mensen die er zijn begraven.

Lees verder


donderdag 8 februari 2019

Horeca begraafplaats Vredenhof krijgt toch andere naam

De villa op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam wordt momenteel verbouwd tot een horecagelegenheid. Veel nabestaanden waren al niet blij dat de villa nu een commerciële functie krijgt. Maar toen bekend werd dat de villa op de begraafplaats ‘Seldenrust’ zou gaan heten waren nog meer mensen boos.

Lees verder


donderdag 8 februari 2019

Amersfoort gaat gemeentelijke uitvaarten zelf verzorgen

De gemeente Amersfoort gaat vanaf 1 februari zelf alle gemeentelijke uitvaarten verzorgen. De aanbesteding van de uitvaarten bij een lokale uitvaartondernemer liep af en is de gemeente zich breder gaan orienteren.

Lees verder


donderdag 8 februari 2019

Crematorium Zevenaar welkom als er maar voldoende groen komt

Omwonenden van Villa de Wingerd in Zevenaar zijn niet per definitie tegen de komst van een crematorium in de villa. Ze stellen wel als voorwaarde dat het crematorium door bomen en planten volledig aan het zicht wordt onttrokken, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 8 februari 2019

Veteranen begraafplaats bij Ereveld Loenen

In 2020 wordt naast het Ereveld in Loenen een veteranenbegraafplaats in gebruikt genomen. Deze begraafplaats is speciaal voor mensen die in het Nederlands leger hebben gediend. Met de realisatie van de ze begraafplaats gaat een jarenlange wens van veel veteranen in vervulling, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 6 februari 2019

Vergunning crematorium St. Barbara Utrecht aangevraagd

Begraafplaats St. Barbara heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een crematorium op de Utrechtse begraafplaats. Het college verwacht niet het crematorium zal zorgen voor extra verkeer in het gebied, dat meldt Stadsbladutrecht.nl.

Lees verder


donderdag 5 februari 2019

Nieuw op Uitvaart.nl: Raadschelders Doodskisten (Zoetermeer)

Raadschelders produceert moderne en natuurlijke doodskisten die allen zeer karakteristiek zijn.
Zo is de kist Artistique als kunstobject te gebruiken en wordt bovenstaand model Venus gekenmerkt door haar zachte rondingen.

Lees verder


donderdag 5 februari 2019

Gilze en Rijen staat begraven in eigen grond niet toe

De gemeente Gilze en Rijen laat de laatste wens van een in mei overleden man niet uitvoeren. De man wilde begraven worden in eigen grond in Hulten. Maar de gemeente wil daar geen toestemming voor geven, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 4 februari 2019

Weekend van de begraafplaatsen

Nederlandse begraafplaatsen openen eind mei hun deuren tijdens de zesde editie van het Weekend van de Begraafplaats. Begraafplaatsen vertellen hun bijzondere verhalen en geheimen tijdens de landelijke open dagen.

Lees verder


donderdag 4 februari 2019

Grote verschillen tarieven begraafplaatsen Groningen

De tarieven voor grafrechten op de begraafplaatsen in Groningen verschillen enorm. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 5.932 euro.

Lees verder


donderdag 4 februari 2019

Doodgeboren kinderen vanaf vandaag erkend

Vanaf vandaag kunnen ouders van een levenloos geboren baby, hun kind inschrijven bij de gemeente. Het maakt niet meer uit hoelang de zwangerschap heeft geduurd. De nieuwe wet is aangenomen omdat heel veel ouders van een doodgeboren kind de mogelijkheid willen hebben om hun kind in te schrijven.

Lees verder


donderdag 2 februari 2019

Veel aandacht voor recyclen grafstenen bij de NOS

De NOS besteedt vandaag op zowel radio, internet als tv, aandacht aan het recyclen van grafstenen. De NOS laat zien hoe een bestaande grafsteen opnieuw gebruikt kan worden als grafmonument wanneer een graf wordt geruimd.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder