Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2019


15 februari 2019

Woerden heeft nog geen ondernemer gevonden voor crematorium

De gemeente Woerden liet vorig jaar weten dat het open staat voor de komst van een crematorium. Voorwaarde is wel dat er een ondernemer komt die het crematorium wil bouwen en exploiteren. Maar tot op heden heeft zich maar één ondernemer gemeld bij de gemeente, dat meldt het AD.


14 februari 2019

Uitvaartontwikkelingen 2018: alleenstaande oudere vaker geen opdrachtgever voor uitvaart

In 2018 zijn meer dan 153 duizend1 mensen overleden in Nederland, 65 procent van deze mensen is gecremeerd. Het aantal overledenen is met twee procent flink gestegen in vergelijking met 2017. De grootste oorzaak van de stijging is de griepepidemie begin van het jaar. Door de groei van het aantal alleenstaande ouderen2 ziet Monuta steeds vaker dat het lastig is om een opdrachtgever voor hun uitvaart te vinden.


Primeur elektrische oven DFW bij de NOS

13 februari 2019

Primeur elektrische oven DFW bij de NOS

De eerste elektrische crematieoven in Nederland wordt momenteel geplaatst bij het uitvaartcentrum van DELA in Geleen. Aan het begin van de zomer zal de elektrische oven in gebruik genomen worden. De NOS sprak met Jan Keeman, directeur van DFW Europe die de oven levert.


Afscheidshuis Amsterdam overgenomen door Dunweg

12 februari 2019

Afscheidshuis Amsterdam overgenomen door Dunweg

In een brief aan relaties maken Jim Leidelmeijer en Hans van Straalen bekend dat zij Afscheidshuis Amsterdam hebben verkocht aan Spierings & Dunweg. De prijzen zullen in 2019 onveranderd blijven.


12 februari 2019

150 doodgeboren Twentse kinderen ingeschreven

In de eerste week dat doodgeboren kinderen met terugwerkende kracht ingeschreven mogen worden zijn er in Twente al 150 kinderen ingeschreven, dat meldt de Tubantia. De verwachting is dat dat aantal de komende tijd nog verder op zal lopen.


12 februari 2019

Uitvaartondernemers willen natuurbegraafplaats in Zwolle

Verschillende Zwolse uitvaartondernemers willen dat er een natuurbegraafplaats komt op herdenkingspark Kranenburg. Al in 2003 sprak de gemeente de wens uit dat er een natuurbegraafplaats zou komen in het gebied. Maar het college onderzoekt momenteel of er een tweede crematorium gebouwd kan worden, dat meldt RTV Oost.


11 februari 2019

Hoe om te gaan met complexe rouw na zelfdoding

In november 2017 maakte de 20-jarige zoon van Patti Broerder een einde aan zijn leven. Na zijn overlijden ontstond voor het gezin een periode van complexe rouw met heel veel vragen. Patti heeft een website gemaakt, toenwashetstil.nl waarop veel informatie en handvatten staan voor mensen die iets soortgelijks meemaken.


11 februari 2019

Oude begraafplaats Velp weer in gebruik

De oude begraafplaats aan de Reinaldstraat in Velp was tussen 1982 en 2015 gesloten. Maar dankzij een groep vrijwilligers en financiële hulp van de gemeente en de provincie kan er weer worden begraven. Nu er graven geruimd worden is het bestuur op zoek naar nabestaanden van mensen die er zijn begraven.


8 februari 2019

Horeca begraafplaats Vredenhof krijgt toch andere naam

De villa op begraafplaats Vredenhof in Amsterdam wordt momenteel verbouwd tot een horecagelegenheid. Veel nabestaanden waren al niet blij dat de villa nu een commerciële functie krijgt. Maar toen bekend werd dat de villa op de begraafplaats ‘Seldenrust’ zou gaan heten waren nog meer mensen boos.


8 februari 2019

Amersfoort gaat gemeentelijke uitvaarten zelf verzorgen

De gemeente Amersfoort gaat vanaf 1 februari zelf alle gemeentelijke uitvaarten verzorgen. De aanbesteding van de uitvaarten bij een lokale uitvaartondernemer liep af en is de gemeente zich breder gaan orienteren.


8 februari 2019

Crematorium Zevenaar welkom als er maar voldoende groen komt

Omwonenden van Villa de Wingerd in Zevenaar zijn niet per definitie tegen de komst van een crematorium in de villa. Ze stellen wel als voorwaarde dat het crematorium door bomen en planten volledig aan het zicht wordt onttrokken, dat meldt de Gelderlander.


8 februari 2019

Veteranen begraafplaats bij Ereveld Loenen

In 2020 wordt naast het Ereveld in Loenen een veteranenbegraafplaats in gebruikt genomen. Deze begraafplaats is speciaal voor mensen die in het Nederlands leger hebben gediend. Met de realisatie van de ze begraafplaats gaat een jarenlange wens van veel veteranen in vervulling, dat meldt Omroep Gelderland.


6 februari 2019

Vergunning crematorium St. Barbara Utrecht aangevraagd

Begraafplaats St. Barbara heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een crematorium op de Utrechtse begraafplaats. Het college verwacht niet het crematorium zal zorgen voor extra verkeer in het gebied, dat meldt Stadsbladutrecht.nl.


Nieuw op Uitvaart.nl: Raadschelders Doodskisten (Zoetermeer)

5 februari 2019

Nieuw op Uitvaart.nl: Raadschelders Doodskisten (Zoetermeer)

Raadschelders produceert moderne en natuurlijke doodskisten die allen zeer karakteristiek zijn.
Zo is de kist Artistique als kunstobject te gebruiken en wordt bovenstaand model Venus gekenmerkt door haar zachte rondingen.


5 februari 2019

Gilze en Rijen staat begraven in eigen grond niet toe

De gemeente Gilze en Rijen laat de laatste wens van een in mei overleden man niet uitvoeren. De man wilde begraven worden in eigen grond in Hulten. Maar de gemeente wil daar geen toestemming voor geven, dat meldt BN DeStem.


Weekend van de begraafplaatsen

4 februari 2019

Weekend van de begraafplaatsen

Nederlandse begraafplaatsen openen eind mei hun deuren tijdens de zesde editie van het Weekend van de Begraafplaats. Begraafplaatsen vertellen hun bijzondere verhalen en geheimen tijdens de landelijke open dagen.


4 februari 2019

Grote verschillen tarieven begraafplaatsen Groningen

De tarieven voor grafrechten op de begraafplaatsen in Groningen verschillen enorm. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 5.932 euro.


4 februari 2019

Doodgeboren kinderen vanaf vandaag erkend

Vanaf vandaag kunnen ouders van een levenloos geboren baby, hun kind inschrijven bij de gemeente. Het maakt niet meer uit hoelang de zwangerschap heeft geduurd. De nieuwe wet is aangenomen omdat heel veel ouders van een doodgeboren kind de mogelijkheid willen hebben om hun kind in te schrijven.


Veel aandacht voor recyclen grafstenen bij de NOS

2 februari 2019

Veel aandacht voor recyclen grafstenen bij de NOS

De NOS besteedt vandaag op zowel radio, internet als tv, aandacht aan het recyclen van grafstenen. De NOS laat zien hoe een bestaande grafsteen opnieuw gebruikt kan worden als grafmonument wanneer een graf wordt geruimd.


1 februari 2019

Lezing over euthanasie Enschede

Vredehof Uitvaartverzorging bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van dit mooie jubileum zal Vredehof het hele jaar door bijzondere activiteiten organiseren, te denken aan lezingen, maatschappelijke activiteiten en de uitgave van enkele bijzondere boekwerkjes.