Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2023

maandag 27 februari 2023

Docendo start op 6 maart met de vernieuwde opleiding Thanatopraxie

Op maandag 6 maart aanstaande gaat de vernieuwde opleiding Thanatopraxie van start. Docendo is voor deze opleiding wederom de samenwerking aangegaan met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De combinatie van medische en postmortale kennis zorgt voor een volwaardige opleiding waarin alle belangrijke handvatten worden geboden waarover iedere thanatopracteur moet bezitten.

Lees verder


maandag 27 februari 2023

Boek: Moord in crematorium Deldenheim

Het leven van Ferdinand Haverkamp verandert compleet als hij van een oudoom crematorium Deldenheim erft. Na het lezen van een stapeltje brieven die in de kluis van het crematorium liggen, ontdekt Ferdinand dat de erflater niet alleen zijn oudoom, maar ook zijn vader was. Zijn vader was niet altijd netjes geweest want Ferdinand krijgt al snel met de maffia te maken.

Lees verder


maandag 27 februari 2023

Nieuwe natuurgraven Ophemert in gebruik genomen

Op de bestaande algemene begraafplaats in Ophemert is een nieuw grafvak in gebruik genomen dat bedoeld is voor natuurgraven. Omdat de gemeente geen kosten voor grafonderhoud kan vragen voor deze graven zijn de grafrechten extra duur gemaakt.

Lees verder


donderdag 23 februari 2023

Medewerkster baan kwijt na onenigheid over mengen as

De rechter heeft uitvaartbedrijf DELA in het gelijk gesteld in een zaak die was aangespannen door een ontslagen medewerkster. De vrouw was betrokken bij een fout met het ruimen van de as, daardoor kwam de as van twee overledenen door elkaar. DELA gaf de vrouw in eerste instantie een waarschuwing, maar dat ontaarde in een conflict dan eindigde voor de rechter.

Lees verder


donderdag 23 februari 2023

Herinrichting Damkamer stadscrematorium Groningen

De Damkamer, een prachtige intieme setting voor een dienst, helemaal opgefrist en klaar voor weer een nieuwe toekomst.
De Damkamer is vernoemd naar Geertje Dam, onze Geertje is al meer dan 47 jaar bij ons in het stadscrematorium in Groningen.

Lees verder


donderdag 23 februari 2023

GUV stopt samenwerking DELA

DELA kan niet langer terecht bij de GUV Crematoria Aalten en Etten of bij Afscheidscentrum Wekking. Dat laat GUV weten in een openbaar bericht op Facebook. Volgens de directie van de GUV staan denk- en werkwijze van GUV en DELA te ver van elkaar af.

Lees verder


donderdag 23 februari 2023

Monuta staat al 100 jaar op waar nodig voor waardig afscheid

Op 23 oktober 2023 bestaat uitvaartorganisatie Monuta 100 jaar. Het jubileumjaar wordt nu ingeluid met de lancering van een video over de ontwikkelingen in 100 jaar afscheid en de maatschappelijke rol die Monuta daarbij gespeeld heeft. Om zo te zorgen voor gelijkwaardigheid, keuzevrijheid en een open gesprek over afscheid. Die missie is niet veranderd. De manier waarop we uitvaarten vormgeven wél, passend bij de ontwikkelingen en wensen van nu. Het verhaal in de film wordt verteld door de 100-jarige Greetje.

Lees verder


woensdag 22 februari 2023

Getuigen gezocht mishandeling bij crematorium Tilburg

Op dinsdag 14 februari is een vrouw mishandeld bij het crematorium in Tilburg. De politie zoekt mensen die getuigen zijn geweest van deze mishandeling, die plaats vond terwijl diverse mensen langsliepen naar de ingang van het crematorium.

Lees verder


woensdag 22 februari 2023

Eerste Crematech elektrische crematieoven in gebruik in Den Haag

De elektrische Crematech oven in het nieuwe crematorium PAX bij de begraafplaats St. Barbara Den Haag is recentelijk ingezegend. Pastoor Ad van der Helm (op de foto) heeft met veel interesse de elektrische crematieoven en de filterinstallatie bekeken en vervolgens zijn zegen gegeven aan de installatie en de mensen die ermee gaan werken. We vonden het bijzonder hierbij aanwezig te mogen zijn.

Lees verder


dinsdag 21 februari 2023

Neder-Betuwe versoepelt regels graf foetus

De gemeente Neder-Betuwe heeft de regels voor het uitgeven van foetus graven versoepeld. Eerder gaf de gemeente deze graven alleen uit aan ouders die een verklaring van een arts hadden.

Lees verder


dinsdag 21 februari 2023

Protestmars voor islamitische begraafplaats Amersfoort

Het Samenwerkingsverband Amersfoortse Moskeeën (SvAM) houdt dinsdag een protestmars naar het gemeentehuis van Amersfoort. SvAM wil daarmee duidelijk maken dat de aanleg van een islamitische begraafplaats echt noodzakelijk is.

Lees verder


maandag 20 februari 2023

Akke Vrijmoeth vertrekt bij Mekander. Nieuwe Operationeel directeur (COO) (m/v) gezocht

Na een dienstverband van ruim 6 jaren bij Mekander (Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. en Diedel-Wessels Uitvaartverzorging) heeft de heer Akke Vrijmoeth besloten zijn carrière elders en buiten de uitvaartzorg voort te zetten.

Lees verder


zondag 19 februari 2023

1 op 30 uitvaarten betaald door gemeente

In de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht moet de gemeente relatief vaak opdraaien voor de kosten van de uitvaart van een overleden inwoner. Het gaat om overledenen waar niemand de uitvaart voor kan of wil regelen. In de grote steden gaat het gemiddeld om 1 op de 30 uitvaarten, waarbij het in Amsterdam zelfs gaat om 1 op de 20 uitvaarten.

Lees verder


vrijdag 17 februari 2023

Maak het verschil als fulltime locatiemanager voor Begraafplaats & Crematorium Westerveld.

Geef nieuwe betekenis aan je ervaring

Als locatiemanager ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening, het gedenkpark en de gebouwen. Je geeft niet alleen leiding aan een team van 60 medewerkers, maar coacht ze ook op houding en gedrag. Je bent het aanspreekpunt voor de gemeente en onderhoudt het zakelijke contact met de uitvaartondernemers. Je werkt samen met divisiedirecteur René Jansen en de teamleiders om de kwaliteit van Westerveld te waarborgen.

Lees verder


donderdag 16 februari 2023

Vernielingen begraafplaats Soesterberg

De begraafplaats van de katholieke kerk aan de Rademakerstraat is afgelopen weekend bezocht door vandalen. Ze hebben verschillende graven vernield en dat zorgt voor veel verontwaardiging bij nabestaanden en de gemeente.

Lees verder


donderdag 16 februari 2023

Uitvaartcentrum Oost Groningen is op zoek naar een assistent manager Horeca

Uitvaartcentrum Oost Groningen is een multifunctioneel uitvaartcentrum, wij beschikken over opbaarkamers, een grote- en een kleine aula en een horecavoorziening.
De uitvaartwereld is volop in beweging, met name op het gebied van de catering bij de condoleance verandert er veel. Niet meer een traditioneel kop koffie met plakje koek of cake, maar geheel naar de wensen van de familie of zelfs van de overledene, een toost op het leven of uitgebreide maaltijden, alles behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.
Gezien deze ontwikkelingen willen wij ons blijven onderscheiden en onze horecamogelijkheden naar een hoger niveau brengen.

Lees verder


donderdag 16 februari 2023

Graf Marinus van der Lubbe geopend

De Duitse autoriteiten hebben het graf van Marinus van der Lubbe in Berlijn geopend. Onderzoekers moeten vaststellen of de nazi’s de Nederlander tijdens zijn rechtszaak hebben vergiftigd. Van der Lubbe werd door de nazi’s vermoord omdat ze hem de schuld gaven van de brand in Rijksdag in 1933.

Lees verder


dinsdag 14 februari 2023

De kist met André van Duin

André van Duin was afgelopen zondag de gast van presentator Kefah Allush in het programma De Kist van de EO. André praat in de aflevering over zijn ervaringen met het verlies van onder andere zijn ouders en zijn partner.

Lees verder


dinsdag 14 februari 2023

Elektrische crematieovens geplaatst in crematorium Maaslanden

In het crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk zijn twee elektrische crematieovens geplaatst. De plaatsing is onderdeel van een ingrijpende verbouwing om het uitvaartcentrum te verduurzamen en te moderniseren. In Maaslanden vinden ongeveer 160 crematies per maand plaats. De elektrische oven is momenteel de meest duurzame variant van cremeren in Nederland.

Lees verder


maandag 13 februari 2023

AP: onderzoek naar oversterfte kan via CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) mag vaccinatiegegevens van het RIVM opvragen en beschikbaar maken voor wetenschappelijk onderzoek naar oversterfte tijdens de coronapandemie. Dat concludeert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in reactie op een adviesaanvraag van de Tweede Kamer. De AP plaatst wel kritische kanttekeningen bij de ‘CBS-route’.

Lees verder


maandag 13 februari 2023

Nieuw initiatief: uitvaartkisten wrappen

De 19-jarige Romy Dijkstra uit Alteveer wrapt sinds kort uitvaartkisten. Met folie waarop een afbeelding is afgedrukt kunnen uitvaartkisten worden gepersonaliseerd.

Lees verder


vrijdag 10 februari 2023

Acht meter hoog sculptuur als cadeau voor jarig crematorium Ommeland en Stad

Crematorium Ommeland en Stad heeft haar 5-jarig bestaan op een speciale manier gevierd. Op woensdag 8 februari onthulde burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo een bijzondere sculptuur van kunstenaar Ronald A. Westerhuis. Deze internationale landschapskunstenaar heeft ook het MH17-gedenkmonument gemaakt dat vlakbij Schiphol staat ter nagedachtenis aan de 298 overledenen van de MH17-vlucht.

Lees verder


vrijdag 10 februari 2023

Column Marcel van Roosmalen over DELA; ‘zat ook niet in het pakket’

Columnist Marcel van Roosmalen moest onlangs een begrafenis regelen samen met zijn zus en broer. In een column in de NRC schrijft hij over zijn ervaring met DELA. Wat hem opviel was dat er veel niet in het ‘pakket’ zat van de polis van de overledene.

Lees verder


woensdag 8 februari 2023

Begraafplaatsbeheerder Peter Smits (66) vertelt over zijn werk en begraafplaats in Den Dungen

Den Dungen, een klein dorp dat samen met Maaskantje 4.660 inwoners telt en waar mensen nog echt naar elkaar omkijken. Peter Smits (66) is er beheerder van de begraafplaats van de Sint-Jacobus de Meerderekerk. Soms wordt hij tijdens zijn werk getrakteerd door dorpsbewoners die koeken of appelflappen meenemen. ‘Dat is het mooie van een dorp.’

Lees verder


woensdag 8 februari 2023

Bestuurder graafmachine bekneld op begraafplaats Nijmegen

De bestuurder van een graafmachine is dinsdag bekneld geraakt toen zijn graafmachine omviel. De medewerker kwam vast te zitten tussen de graafmachine en een grafsteen.

Lees verder


maandag 6 februari 2023

Crematiepercentage vorig jaar iets gezakt

In 2022 werd 67,13 procent van de overledenen in Nederland gecremeerd. Daarmee is het crematiepercentage iets gezakt ten opzichte van 2021 toen het uitkwam op 67,41 procent.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2023

Docendo Opleidingen breidt uit naar België

Docendo Opleidingen is trots om aan te kondigen dat zij haar opleidingen, cursussen en trainingen vanaf 4 februari gaat aanbieden in België. Op zaterdag 4 en zondag 5 februari zal het officiële startschot van Docendo België plaatsvinden op de Funeral@Work vakbeurs in Leuven. Wij zijn te vinden bij standnummer I.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2023

Marije Veldheer nieuwe directeur SCB Zoom- en Zegestede

Per 1 februari is Marije Veldheer de nieuwe directeur van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Zij volgt de huidige directeur Annette van de Meene op, die na 8 jaar afscheid neemt.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2023

DELA beperkt duur plechtigheden door drukte

DELA past de duur van plechtigheden aan tot maximaal 60 minuten aula en 60 minuten tijd in het horecadeel. DELA heeft hiertoe besloten vanwege de drukte.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2023

Bijzondere bijstand voortaan voor meer Hilversummers

De gemeente Hilversum stelt de bijzondere bijstand voortaan ook beschikbaar voor Hilversummers die 130 procent van het minimumloon verdienen. Bijzondere bijstand is er voor mensen die weinig geld hebben en die voor een plotselinge uitgave komen te staan. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand de uitvaart van een dierbare moet betalen.

Lees verder


vrijdag 3 februari 2023

Eind januari geen oversterfte meer

In januari overleden bijna 15 duizend mensen, dit zijn er ruim 1 250 (9 procent) meer dan verwacht. Er was oversterfte in de eerste twee weken van januari. In de laatste twee weken van januari was er geen oversterfte meer. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 2 februari 2023

Crematoria verzelfstandigen Vaillant Fonds

De Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) verzelfstandigt het Vaillant Fonds. Dat ziet toe op de recycling van waardevolle metalen die vrijkomen bij crematies. Officieel is de opbrengst eigendom van de crematoria, maar zij geven het terug aan de maatschappij. Om de onafhankelijke positie van het Vaillant Fonds (dat al sinds 1997 bestaat) te benadrukken, leidt het voortaan een zelfstandig bestaan als Stichting. Een nieuwe huisstijl en website, https://vaillantfonds.nl/ , illustreren deze stap.

Lees verder


donderdag 2 februari 2023

Zojuist verschenen De Begraafplaats, februari 2023

De nieuwe editie van vakblad De Begraafplaats, februari 2023, is verschenen. Bekijk hier de inhoud.

Lees verder


donderdag 2 februari 2023

Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Haastrecht (video)

Op woensdag 1 februari onthult burgemeester Pauline Bouvy-Koene een herdenkingsbord voor 3 oorlogsslachtoffers op de begraafplaats in Haastrecht. Op het bord is een foto geplaatst en een korte levensgeschiedenis van Willem Adrianus Uittenbogaard, Theodorus Franciscus Verkaik en Jan Mook .

Lees verder


donderdag 2 februari 2023

Crematorium Oldenzaal volgende week mogelijk weer open

Het crematorium in Oldenzaal gaat volgende week mogelijk weer open. Deze week is het crematorium noodgedwongen gesloten nadat het filtersysteem afgelopen maandag oververhit raakte.

Lees verder


woensdag 1 februari 2023

Nieuw uitvaartcentrum Alphen voor de zomer open

Kramer Uitvaartzorg verbouwt de oude kerk van de Jehova’s getuigen, aan de Ouvertureweg in Alphen aan den Rijn, om tot een uitvaartcentrum met kleine aula. Het nieuwe uitvaartcentrum opent haar deuren als het goed is nog voor de zomer.

Lees verder


woensdag 1 februari 2023

Video: Eenzame uitvaart in Rotterdam, maar niet alleen

In Rotterdam komt het verschillende keren per jaar voor dat de gemeente een uitvaart moet regelen van een eenzaam overleden Rotterdammer. De regionale omroep RTV Rijnmond mocht onlangs een reportage maken van de begrafenis van een man die in november dood werd gevonden in zijn woning. Hij was al zo lang geleden overleden dat zijn identiteit via DNA moest worden vastgesteld.

Lees verder


woensdag 1 februari 2023

Gieters begraafplaats Pijnacker in brand gestoken

Brandstichters hebben in de nacht van zaterdag op zondag een aantal gieters in de brand gestoken op begraafplaats Koningshof in Pijnacker. De beheerder van de begraafplaats heeft aangifte gedaan van de brandstichting.

Lees verder


woensdag 1 februari 2023

Vraag naar islamitische begraafplaats Den Bosch

De PvdA en GroenLinks willen dat de gemeente Den Bosch met islamitische organisaties in gesprek gaat over de realisatie van een islamitische begraafplaats in de stad.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder