nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaanden mogen boom planten in gedenkbos

7 oktober 2010


De gemeente Terneuzen biedt nabestaanden vanaf vandaag de mogelijkheid om een boom te planten ter nagedachtenis aan hun overleden dierbare. De boom wordt dan onderdeel van het gedenkbos in Hoek, gelegen tussen het Torenbos en de Kreek. Doordat nabestaanden zelf een boom mogen planten creƫren zij hun eigen persoonlijke gedenkplaats op een andere plaats dan de begraafplaats.

Het gedenkbos krijgt een oppervlakte van 6.400 m2 en is geschikt voor het planten van ongeveer 100 gedenkbomen. Er worden in het bos zowel fruitbomen als duurzame boomsoorten geplant. De eerste 32 bomen die worden geplant zijn hoogstamfruitbomen zoals appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. De nabestaanden mogen zelf kiezen welk soort boom ze willen.

Om de kwaliteit van de gedenkbomen te kunnen garanderen worden de bomen alleen geplant tussen september en maart. Het aanplanten wordt door een medewerker van de gemeente gedaan, dit kan indien men dat wil tijdens een ceremonie gebeuren. Bij het planten van de boom is het mogelijk om de as van de overledene in het plantgat uit te strooien of bij te zetten.

Om de gedenkboom een persoonlijk tintje te geven kan er een gedenkbordje bij de boom worden geplaatst. Om de uniformiteit van het bos te behouden verstrekt de gemeente Terneuzen de gedenkbordjes. Nabestaanden mogen zelf bepalen welke tekst er op het bordje komt te staan. Om het natuurlijke karakter van het gedenkbos te behouden is het niet toegestaan om bloemen, kaarsen, knuffeldiertjes of iets dergelijks te plaatsen bij de boom. De kosten van de boom bedragen 500 euro, dit is inclusief aanschaf van de boom, het planten, het gedenkbordje en het onderhoud van de boom gedurende tien jaar. Het bos is voor iedereen toegankelijk. Op de website van de gemeente kunnen mensen een bestelformulier downloaden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE