Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2012


27 september 2012

Uitvaartbeurs bij Monuta Nijenheim

Op zaterdag 29 september 2012 organiseert Monuta Nijenheim een uitvaartbeurs in het uitvaartcentrum aan de Kroostweg 33 in Zeist. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 11.30 tot 16.00 uur een kijkje te komen nemen.


Primeur in Europa: 24 karaats gouden uitvaartkist

25 september 2012

Primeur in Europa: 24 karaats gouden uitvaartkist

Van Wijk Uitvaartkisten uit Capelle ad/IJssel introduceert in Europa de eerste 24 karaats gouden uitvaartkist. De basis van de kist bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd esdoorn hout.
De gecompliceerde vormgeving is door ervaren ambachtslieden volledig met de hand uitgesneden waarna de luxueuze uitvaartkist is verguld in de hoogste kwaliteit 24 karaats goud.


Nabestaanden blij met tijdelijk grafmonument

23 september 2012

Nabestaanden blij met tijdelijk grafmonument

Leek De overledene alle eer bewijzen die hem of haar toekomt. En nabestaanden de gelegenheid geven in de eerste weken na de uitvaart op een waardige wijze van hun geliefde afscheid te nemen. Dat is wat ondernemer Eddie Lingbeek voor ogen stond, toen hij een jaar of vijf geleden een, wat hij noemt, ’tijdelijk grafmonument’ ontwikkelde. Nu al is gebleken dat zijn vinding een gat in de markt is, waar niet alleen volop vraag naar is, maar wat ook inemotionele zin door veelmensen wordt gewaardeerd. "U verzacht onze pijn", kreeg hij meermalen van nabestaanden te horen.


Nieuwe column Mariska Overman: Vandaag nam de dood.

21 september 2012

Nieuwe column Mariska Overman: Vandaag nam de dood.

Vandaag was een bijzondere dag. Een dag waarop iemands bestaan letterlijk ten einde kwam in de oven van een crematorium. Na het overlijden een week ervoor, verdween het lichaam nu volledig uit zicht. Onherroepelijk definitief.


Nog maar de helft van de Nederlanders kiest voor traditionele rouwauto

21 september 2012

Nog maar de helft van de Nederlanders kiest voor traditionele rouwauto

Baarn, 21 september 2012 – Uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat nog maar de helft van de Nederlanders kiest voor een traditionele kleur rouwauto. Zwart en grijs zijn nog steeds populair, maar expressieve kleuren, zoals wit, blauw en rood, zijn steeds gewilder. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de Nuvema Rouwauto Rit, die plaatsvond op 30 augustus jl., waarbij het officiële Guinness World Record van ‘langste stoet van rouwauto’s, ruimschoots werd verbroken.


ThemaTijdschrift: Begraven is zo gek nog niet gepresenteerd op aankomende Uitvaart Vakbeurs

21 september 2012

ThemaTijdschrift: Begraven is zo gek nog niet gepresenteerd op aankomende Uitvaart Vakbeurs

De makers van de tijdschriftenreeks Napoleon in Nederland 1811-2011 en van het succesnummer Felis Catus / De huiskat, presenteren het bijzondere eenmalige ThemaTijdschrift: BEGRAVEN is zo gek nog niet.


Zegenen huisdieren op Begraafplaats Oud-Rijswijk

20 september 2012

Zegenen huisdieren op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Werelddierendag, donderdag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 19.00 uur tot 19.30 uur de traditionele Katholieke dierenzegen. Pastor Johannes Ritzer zal kort ingaan op de historie van Dierendag en verzorgt vervolgens de dierenzegen. Met de zegen ontvangen de dieren heil en voorspoed in hun leven. Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden met hun hond, kat, konijn, goudvis, enz. vanaf 18.30 uur.


19 september 2012

Debat: Na een goed leven, een goed levenseinde

Amsterdam, 20120919 -- Mensen worden steeds ouder en de medische mogelijkheden steeds groter. Praten over het onvermijdelijke levenseinde is bij veel ouderen nog altijd taboe en leveren vragen op. Hoe staat het bijvoorbeeld met hulp aan ouderen die hun leven willen beëindigen? En wat vinden zij er zelf eigenlijk van? Op vrijdagmiddag 28 september organiseren Humanistisch Verbond Afdeling Amsterdam/Amstelland en ANBO Gewest Amsterdam hierover een debat in De Balie te Amsterdam.


17 september 2012

SGP: gemeente moet herbegraven vergoeden

De fractie van de SGP in Zwartewaterland wil dat de gemeente de kosten voor de herbegrafenis van een 3-jarige meisje vergoedt, dat meldt de Stentor. Nadat het meisje in 1956 overleed kochten haar ouders een graf voor drie personen op begraafplaats Blokhuishof. Toen de moeder van het meisje deze zomer overleed kwam de familie er tot haar schrik achter dat er op Blokhuishof niet meer kan worden begraven.


Hond waakt al zes jaar bij graf baasje

14 september 2012

Hond waakt al zes jaar bij graf baasje

Dat honden bijzonder trouw kunnen zijn aan hun baasje weten de meeste mensen wel. Maar Captain, een Duitse herder uit Argentinië, is wel heel erg trouw. Nadat zijn baasje in 2006 was overleden liep Captain weg van huis. Een week later vonden de nabestaanden de hond terug bij het graf van zijn baas, dat meldt het AD.


Film: Ombudsman Uitvaart over klachten aanname- of basistarief

14 september 2012

Film: Ombudsman Uitvaart over klachten aanname- of basistarief

Het komt regelmatig voor dat de Ombudsman Uitvaart zich moet uitspreken over een klacht die betrekking heeft op het zogenaamde aanname- of basistarief. In veel van die gevallen ontstaat onenigheid over werkzaamheden en de kosten die horen bij het basistarief.


Overlast op begraafplaats Millingen door hondenbezitters en brommers

14 september 2012

Overlast op begraafplaats Millingen door hondenbezitters en brommers

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het komt toch echt voor. Hondenbezitters die zonder gêne hun hond uitlaten op een kerkhof. Of wat dacht u van rondcrossende brommers tussen de graven? Op begraafplaats Vossengraaf in Millingen is men de overlast van honden en brommers helemaal zat.


14 september 2012

Hattem koopt grond om ruimen graven te voorkomen

De Gelderse gemeente Hattem heeft 270.000 euro vrijgemaakt om de algemene begraafplaats aan de Kerkhofdijk te kunnen uitbreiden. Dankzij deze uitbreiding is er tot 2025 genoeg ruimte om overledenen te begraven, dat meldt dagblad de Stentor.


14 september 2012

Genemuiden onderzoekt of ouders toch bij kind begraven kunnen worden

De gemeente Zwartewaterland gaat onderzoeken wat de consequenties zijn als meneer en mevrouw Noordstra uit Genemuiden toch bij hun kind worden begraven, dat meldt RTV Oost. Toen de dochter van het echtpaar in 1956 overleed kocht het echtpaar een familiegraf op begraafplaats Blokhuis met eeuwigdurende grafrust. De ouders zouden daar na hun overlijden ook in worden begraven, maar de gemeente staat niet meer toe dat er meer dan twee overledenen in één graf worden begraven.


11 september 2012

Opening Uitvaartcentrum en Crematorium Sneek brengt € 6.000,- op voor goed doel

Vrijdag 15 juni 2012 vond de officiële opening plaats van het Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek, waarbij burgemeester Apotheker samen met mevrouw S. de Boer van der Goot de openingshandeling verrichtten. De opening werd gevolgd door twee Open Dagen, waarbij iedereen van harte welkom was een kijkje te nemen in dit unieke uitvaartcentrum. In plaats van bloemen en een fles wijn hadden initiatiefnemers Alex en Bas de Boer gasten verzocht een donatie te doen, die volledig ten goede komt aan de Nederlandse RETT SYNDROOM Vereniging.


Nieuwe website Uitvaartverzorging West-Friesland BV (Hoorn)

7 september 2012

Nieuwe website Uitvaartverzorging West-Friesland BV (Hoorn)

Uitvaartverzorging West-Friesland te Hoornt verzorgt al meer dan 35 jaar begrafenissen en crematies. Alle voorkomende dienstverlening zal in eigen beheer plaatshebben zoals opbaring, vervoer, kisten, consumpties, laatste verzorging, reconstructie, thanatopraxie en nog veel meer.


Nieuw op Uitvaart.nl: Snelontruiming.nl: Woningoplevering zonder zorgen

3 september 2012

Nieuw op Uitvaart.nl: Snelontruiming.nl: Woningoplevering zonder zorgen

Heeft u een woning die bezemschoon moet worden opgeleverd na overlijden? Snelontruiming.nl neemt u alle zorgen van de woningoplevering uit handen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >