Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws APRIL 2008

donderdag 29 april 2008

Veteranenuitvaart 5 mei op TV

Op bevrijdingsdag besteedt de KRO in Goedemorgen Nederland aandacht aan Monuta's initiatief voor de veteranenuitvaart.

Lees verder


donderdag 28 april 2008

Spectaculaire uitvaartwensen in nieuwe realityshow My Favorite Funeral

ROTTERDAM, 20080428 -- Je as verdelen over al je vrienden? Begraven worden in de auto die je zelf hebt gebouwd? Of zeven dagen feesten in Paradiso? Dit alles komt aan bod in het spraakmakende project My Favorite Funeral dat 10 mei 2008 van start zal gaan. My Favorite Funeral is een platform waarop mensen met elkaar van gedachten kunnen wisselen over een met taboes omsluierd onderwerp: de dood. My Favorite Funeral wil onbespreekbare zaken bespreekbaar maken en aandacht genereren voor individuele wensen en verlangens aangaande de dood.

Lees verder


donderdag 28 april 2008

Mamma, jij leeft stil in mij…

Op zondag 11 mei wordt in de aula van Zorgvlied te Amsterdam een algemene openbare herdenkingsdienst gehouden ter ere van overleden moeders. Vanuit een unieke harmonieuze verbinding tussen het gebruik van woorden en klanken zal een sfeer worden gecreëerd, die bezoekers aan de plechtigheid ondersteunt bij een verstilling om hun overleden (schoon)moeder of oma te herdenken.

Lees verder


donderdag 28 april 2008

Uitvaart speciaal voor veteranen

Veteranen kiezen steeds vaker voor een uitvaart waarbij protocol en ceremonieel belangrijk zijn. Monuta geeft met haar ervaring invulling aan deze wensen en introduceert de veteranenuitvaart. Veteranen kunnen hun wensen nu al vastleggen op een speciaal wensenformulier.

Lees verder


donderdag 25 april 2008

Uitreiking legitimatiebewijzen ‘Postmortale zorg in opdracht van de politie’

Op 25 april zijn tijdens een officiële bijeenkomst in de hoofdvestiging van de Zorg Diensten Groep, het Lingehuis in Geldermalsen de eerste serie legitimatiebewijzen uitgereikt aan medewerkers van door de politie geselecteerde rouwvervoerders en mortuariumbeheerders.
De uitreiking vond plaats door de heer Bessel van den Hazel, Voorzitter Expert Groep Forensische Opsporing (EGFO).

Lees verder


donderdag 23 april 2008

Cao-overleg Uitvaartverzorging opgeschort

De voorstellen van CNV Dienstenbond en die van de werkgevers in de uitvaartsector over een nieuwe cao blijken zover uiteen te liggen dat de bond het overleg heeft opgeschort. De bond had vooral ingezet op het invoeren van toeslagen op onaangename uren. CNV Dienstenbond wil nu eerst met de leden in gesprek over het vervolg.

Lees verder


donderdag 23 april 2008

Uitvaartmanagers naar China

Op 3 mei a.s. vertrekt een groep topmanagers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China voor een intensieve studiereis. De groep zal uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen bezoeken in de miljoenensteden Beijing, Shanghai en Guangzhou. De reis wordt georganiseerd door het Amsterdamse bedrijf Uitvaart.Com, tevens exploitant van diverse uitvaartsites en een meldnummer voor overlijdensmeldingen (0800-STERFGEVAL).

Lees verder


donderdag 23 april 2008

Online gedenkplaats bij iedere uitvaart; De herinnering blijft met Monuta Gedenkplaats

Internet krijgt een steeds grotere rol, ook na een overlijden. Monuta biedt nabestaanden bij iedere uitvaart een gratis gedenkplaats. Het helpt nabestaanden om de herinnering aan de overledene te delen met hun omgeving.
Vaak is dit een eerste stap in de verwerking van het verlies.

Lees verder


donderdag 23 april 2008

METROPOLIS, wekelijks rondje aarde; Afl. 4. De een zijn dood…

Lijken we steeds meer op elkaar? Of worden de verschillen tussen mensen wereldwijd juist steeds groter? De VPRO gaat op zoek naar de antwoorden in Metropolis. Kern van het programma vormt een netwerk van maar liefst vijftig lokale correspondenten die vanuit de hele wereld berichten over hun cultuur. De reportages verschijnen wekelijks op de website www.metropolistv.nl en een selectie uit de beste bijdragen is te zien op vrijdagavond op Nederland 3.

Lees verder


donderdag 22 april 2008

Aangekondigde acties bij TNT Post: Rouwpost zal wel worden verwerkt en bezorgd

Zoals wellicht bij u bekend, heeft TNT Post afgelopen maanden intensief overleg gevoerd met de vakorganisaties over de arbeidsvoorwaarden voor de postbode. Hoewel er met elkaar constructief overleg is gevoerd, is er op dit moment een impasse ontstaan.

Lees verder


donderdag 21 april 2008

Windesheim organiseert basistraining herdenkingsbijeenkomsten

Windesheim biedt als eerste opleidingsinstituut in Nederland een tweedaagse training voor het organiseren en leiden van herdenkingsbijeenkomsten.

Lees verder


donderdag 18 april 2008

Vernieuwde NKU-Krant verspreid onder half miljoen huishoudens

De in 2006 geïntroduceerde NKU-krant zal deze week wederom, in geheel vernieuwde vorm, onder een half miljoen huishoudens in Nederland worden verspreid. De uitvaartkrant geeft in heldere bewoordingen aan, wat tegenwoordig zoal de mogelijkheden zijn rondom een uitvaart.

Lees verder


donderdag 17 april 2008

Twentse Uitvaartinformatiedag op 17 mei a.s. in het Crematorium te Usselo.

Op deze dag zullen veel instellingen aanwezig zijn om u kennis te laten maken met de vele facetten die bij een uitvaart horen.
Vanuit de Vereniging van Uitvaartorganisaties in Oost Nederland, van Crematoria Twente en van de vele instellingen zijn vakkundige medewerkers aanwezig die u informatie kunnen verstrekken.

Lees verder


donderdag 16 april 2008

Herdenkingsconcert Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Hemelvaartsdag donderdag 1 mei 2008 houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 20.00 uur tot 21.45 uur een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost en leest bij deze ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare. Anahi Oraison speelt deze avond met haar strijkkwartet onder meer: ‘I know him so well’, ‘Everything I do’ en ‘Don’t cry for me Argentina’. Het crematorium is vanaf 19.30 uur open en ontvangt met koffie en thee.

Lees verder


donderdag 16 april 2008

Heiwa Urnen van zijde nu ook te koop in Crematorium Walpot BV (Eijsden, Zuid-Limburg)

Crematorium Walpot B.V. koopt een uitgebreide collectie klassieke, kubistische en ronde vormen van Heiwa, urnen van zijde. Het Crematorium ligt op een prachtige locatie in Eijsden, Zuid Limbug.

Lees verder


donderdag 16 april 2008

Cursus Groene Kerkterreinen

Het landschap Overijssel organiseert speciaal voor landschapsvrijwilligers, heemkundegroepen en geïnteresseerden vanuit kerkbesturen en voogdijen in samenwerking met de vereniging Terebinth en het Oversticht een cursus Groene Kerkterreinen

Lees verder


donderdag 15 april 2008

Grafschennis monument Engel van 't Meer

Maandag aan het einde van de middag heeft een medewerker van de begraafplaats Groenendaal in 's-Hertogenbosch ontdekt, dat het monument ter nagedachtenis aan de op 4 januari 2007 bij het Engelermeer dood aangetroffen baby Engel van 't Meer, was vernield en meegenomen.

Lees verder


donderdag 14 april 2008

Zondag 20 april: Wandelen door weldadig groen op begraafplaats Crooswijk

Een beuk van anderhalve eeuw oud, in vorm gesnoeide taxussen en bijzondere mossen zoals het muisjesmos. Dit zijn voorbeelden van groene bezienswaardigheden op de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk. Na 175 jaar hoog tijd om deze eens uitdrukkelijk onder de aandacht te brengen, vindt beheerder Gemeentewerken Rotterdam. Daarom stelde de dienst een wandelroute samen door het weldadig groen op de monumentale begraafplaats .

Lees verder


donderdag 13 april 2008

Uitnodiging 19 04 2008, Haarlem: Primeur van de reizende tentoonstelling “De Toekomst van de Dood”

De reizende tentoonstelling van het project 'Interculturele Dodenplaats' van Architectuurcentrum Makeblijde start op zaterdag 19 april tijdens de Uitvaartbeurs te Haarlem in de Grote of St Bavokerk, 10.00 – 17.00 uur.

Lees verder


donderdag 11 april 2008

Phoenix Urnen te bewonderen op de Uitvaartbeurs Haarlem

PHOENIX URNEN ®, al langer bekend van de hoogwaardige handbeschilderde sierurnen voor in huis, is met ingang van januari 2008 ook begonnen met de productie van (vorstbestendige) handbeschilderde buitenurnen, die geschikt zijn voor plaatsing in een urnenmuur / columbarium, urnentuin of urnengraf.

Lees verder


donderdag 11 april 2008

Website Bekendedodenederlanders.nl toont graven BN'ers

De begrafenis van Annie M.G. Schmidt trok in 1995 veel belangstelling van de media. Weet u waar haar graf zich bevindt? En heeft u wel eens het vrolijke tegeltableau gezien dat er op afgebeeld is? Zou u wel eens het graf van Karel Appel willen zien, maar bent u niet in de gelegenheid om daarvoor naar Parijs af te reizen? Weet u wie professor Benjamin Jan Kouwer was en wat hij heeft betekend voor de Nederlandse monarchie? Heeft u als kind Zeven jongens en 'n ouwe schuit van A.C.C. de Vletter gelezen en bent u benieuwd waar u het graf van de schrijver kunt vinden?

Lees verder


donderdag 10 april 2008

Zaterdag 19 april: Open Dag Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp (Boskamp 5 te Assen) organiseert op zaterdag 19 april een Open Dag. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Zo worden er rondleidingen gegeven door onder andere het rouwcentrum, crematorium, columbarium en de herinneringsruimte. Bezoekers krijgen antwoord op al hun vragen en kunnen kennis maken met de hoogwaardige dienstverlening van De Boskamp.

Lees verder


donderdag 10 april 2008

Wijziging van de Wet op de lijkbezorging (Wlb)

Vorig jaar was het oorverdovend stil rond de voorstellen tot wijziging van de Wet op de lijkbezorging. In september en oktober 2006 was een voortvarende start gemaakt met een behandeling van wetsvoorstel 30969 in de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maar de reactie van de regering bleef uit. In juli 2007 zag de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Bijleveld, reden om de stite te doorbreken en aan te kondigen dat na de zomer een reactie en een wijzigingsvoorstel verwacht konden worden. Het heeft echter nog tot begin deze maand, 3 april 2008, moeten duren voor het er werkelijk van kwam.

Lees verder


donderdag 10 april 2008

Onderzoek De Wet op de lijkbezorging door gemeenten uitgevoerd, SGBO april 2007

Door het SGBO, het onafhankelijke onderzoeksbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, is in 2007 in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek uitgevoerd naar de uitvoering van de Wet op de lijkbezorging door gemeenten. De tekst van het onderzoek is onlangs vrijgegeven. Het onderzoek spitste zich toe op capaciteitsproblemen van gemeenten op begraafplaatsen en de stijging van de kosten van het begraven. Het onderzoek wijst uit dat de kosten van begraven (in een algemeen graf) gemiddeld ongeveer even duur is als een crematie.
Het rapport is hier te raadplegen

Lees verder


donderdag 10 april 2008

TV Tip: Netwerk, 20.25 uur op Nederland 2 - Ruimen op begraafplaatsen

In Netwerk vanavond aandacht voor hoe er op begraafplaatsen wordt omgegaan met stoffelijke resten van overledenen. Als we na onze begrafenis in een algemeen graf komen te liggen, is het na 10 jaar gedaan met de 'eeuwige rust'.
Verder aandacht voor de problemen met inburgeringscursussen.

Netwerk, 20.25 uur op Nederland 2

Lees verder


donderdag 10 april 2008

TOPKOK PAUL VAN WAARDEN KOOKT IN YARDEN UITVAARTCENTRUM

Op zondag 20 april houdt Yarden Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2a in Den Haag, ‘Open Huis’ voor publiek. Tijdens het ‘Open Huis’, van 12.00 tot 16.00 uur, zal de Haagse topkok Paul van Waarden kookdemonstraties verzorgen, hapjes serveren en zijn nieuwste boek signeren.

Lees verder


donderdag 9 april 2008

Boekpresentatie ‘Voor Altijd...’ 19 april 2008

De boekpresentatie van het verzamelboek ‘Voor Altijd...’ zal gehouden worden op:
19 april 2008 om 11.00 uur
In de Grote of St. Bavokerk te Haarlem.
Tijdens de uitvaartbeurs “Vergeet mij niet!”
www.uitvaartbeurshaarlem.nl

Lees verder


donderdag 8 april 2008

Het Afscheidshuis... een nieuwe manier van afscheid nemen

Sinds Monique 2,5 jaar geleden op indrukwekkende wijze met een lezing en tentoonstelling aankondigde te starten als 1e zelfstandige vrouwelijke uitvaartondernemer in Tilburg en Omgeving, is het hard gegaan met haar bedrijf. Inmiddels hebben velen haar het vertrouwen gegeven om de uitvaart van hun dierbare te verzorgen.

Lees verder


donderdag 7 april 2008

Nominatie voor De Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster is genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2008, een nieuwe Amsterdamse architectuurprijs, initiatief van architectuurcentrum Amsterdam.

Lees verder


donderdag 4 april 2008

Sterrenkindje – Mari Jonker, gastspreker bij relatiedagen Yarden

Op uitnodiging is Mari Jonker vandaag te gast in Groningen als spreker op de relatiedag van Yarden om een presentatie te geven over haar werkzaamheden binnen Sterrenkindje. Onder deze naam ontwerpt en vervaardigd Mari Jonker afscheidswiegjes voor overleden baby’s na/rond een voldragen zwangerschap en kleine sterrendekentjes voor overleden prematuren. Alles met een integere uitstraling, waarbij de omarmende symboliek en het toestoppen van de baby een krachtige gedachte is in de uitvoering.

Lees verder


donderdag 1 april 2008

16 april a.s.: Informatieavond ‘Hoe geef je je uitvaart vorm?’

Deventer April 2008

Op woensdag 16 april aanstaande organiseert Yarden Vereniging Overijssel in het Uitvaart Centrum Steenbrugge de informatieavond ‘Hoe geef je je uitvaart vorm?’. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang voor deze avond is gratis. Het uitvaartcentrum is vanaf 19.30 uur geopend. Adres Raalterweg 29 7431 P.A. Diepenveen.
Reserveren is gewenst telefoon 0570-622784.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder