Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2004


Nieuw Boek: Doodspraak

29 november 2004

Nieuw Boek: Doodspraak

Op 21 november 2004 is het boek Doodspraak verschenen; een reeks ontmoetingen met bekende Nederlanders en Vlamingen over het onderwerp dood. De journalisten Anton Dautzenberg en Eric-Jan van Gorkum hebben daartoe zestien gesprekken gevoerd.


Yarden uitvaartcentrum Arnhem en de Vloek van de Farao

25 november 2004

Yarden uitvaartcentrum Arnhem en de Vloek van de Farao

Yarden Uitvaartcentrum Arnhem, Weg langs de begraafplaatsen 5 in Arnhem, houdt op woensdag 15 december 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het uitvaartcentrum houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 19.30 tot 21.15 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’. Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken.


Barbershopzang en lichtjesceremonie

25 november 2004

Barbershopzang en lichtjesceremonie

Op maandag 13 december 2004 organiseert Yarden Crematorium Rotterdam aan Maeterlinckweg 101 in Rotterdam haar traditionele kerstconcert. Het concert duurt van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond treden The Gents’ Mainport Barbershop Singers Rotterdam - 24 man sterk - op en wordt een lichtjesceremonie gehouden. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leest bij deze ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare.


Close Harmony en lichtjesceremonie

25 november 2004

Close Harmony en lichtjesceremonie

Op dinsdag 14 december 2004 organiseert Yarden Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht haar traditionele kerstconcert. Het concert duurt van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond treedt close harmony koor Vocal Challenge - 18 man sterk - op en wordt een lichtjesceremonie gehouden. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leest bij deze ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare.


Nieuw en uitgebreid opleidingsprogramma Docendo opleidingen

24 november 2004

Nieuw en uitgebreid opleidingsprogramma Docendo opleidingen

Docendo verzorgt opleidingen in postmortale zorg. Wij richten ons hierbij op professionals in de gezondheidszorg, het uitvaartwezen en de politie. Hierbij wordt gestreefd naar een compleet aanbod van cursussen en trainingen.


24 november 2004

BN'ers openhartig over dood en uitvaart in 'Doodnormaal' bij RTL4

Terwijl de farao's een echt levenswerk maakten van hun laatste rustplaats, is uitgebreid stilstaan bij je eigen begrafenis in onze Westerse cultuur nog altijd min of meer taboe. Hoewel iedereen op een weemoedig moment wel eens nadenkt over zijn of haar onontkoombare, al dan niet goed georkestreerde slotakkoord, zal niemand zijn uitvaartideeën openhartig aan de grote klok hangen. Binnenkort komt hierin bij RTL 4 echter verandering; vanaf nondag 28 november praten tal van Bekende Nederlanders in het achtdelige nieuwe programma 'Doodnormaal' opvallend openhartig over de dood en de bijbehorende ideeën over hun uitvaart.


24 november 2004

Gezocht: mensen die geweigerd zijn op de begrafenis of die bewust familie en/of vrienden niet uitnodigen

Voor 't KRO-programma 'Wat Zou jij Doen' willen wij graag in contact
komen met mensen die geweigerd zijn op de begrafenis van familie en/of
vrienden en mensen die bewust familie en/of vrienden niet uitnodigen op
een begrafenis. Van wie is de begrafenis eigenlijk?
Wil je hier openlijk over praten neem dan contact op met de redactie:
020-3467146 of mail naar chris@eyeworks.tv


Uitvaart.Com in China

16 november 2004

Uitvaart.Com in China

Maandag 16 november: bezoek aan Bin Hai Yuan (sea side cemetery), een begraafplaats van 166.000 m2 oppervlakte, 10.000 begrafenissen (alleen urnen) en een jaarlijkse winst van US$ 4.000.000. Op de foto: een personeelslid prepareert een grafmonument.


15 november 2004

Yarden Uitvaartcentrum Epe en de vloek van de farao

Yarden Uitvaartcentrum Epe, Stationsstraat 29 in Epe, houdt op woensdag 1 december 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het uitvaartcentrum houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 19.30 tot 21.15 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’. Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken.


Nieuwe site: 0800-STERFGEVAL

15 november 2004

Nieuwe site: 0800-STERFGEVAL

Uitvaart.Com lanceert een nieuwe website voor 0800-STERFGEVAL, het landelijke meldnummer voor overlijdensmeldingen. Ga naar www.sterfgeval.nl.


9 november 2004

‘Bijna-Dood ervaringen' in Yarden Crematorium Daelwijck

Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht, organiseert op dinsdag 23 november 2004 een thema-avond over bijna-dood ervaringen. In de aula van het crematorium houdt Piet Hein van Seggelen van Stichting Merkawah uit Hilversum van 19.30 tot 22.00 uur een presentatie over bijna-dood ervaringen. De spreker gaat in op het verschijnsel dat kan optreden tijdens een periode van klinische dood, ziekte, een bijna-fataal ongeluk, zware bevalling of stervensproces. Maar soms treedt het ook op zonder duidelijke aanleiding. Per dag schijnen zo’n tien Nederlanders het verschijnsel mee te maken. De lezing is een initiatief van Yarden Vereniging. Belangstellenden worden vanaf 19.00 uur met koffie en thee in het crematorium ontvangen. Halverwege de avond is er een koffiepauze. Toegang is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is gewenst: telefoon 030 261 0244.


DELA verwelkomt 2,4 miljoenste verzekerde

8 november 2004

DELA verwelkomt 2,4 miljoenste verzekerde

Uitvaartverzekeraar DELA heeft begin november de 2,4 miljoenste verzekerde ingeschreven. Circa 15% van de Nederlandse bevolking is bij DELA verzekerd.

DELA bereikte de mijlpaal enkele weken eerder dan verwacht. De netto verzekerdenaanwas bedroeg dit jaar tot en met 31 oktober 37.289. Een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


8 november 2004

Aanbevelingen na afloop van de conferentie ‘Rouwen in pluriform Nederland’

Op vrijdag 5 november jl vond de conferentie plaats:
‘Rouwen in pluriform Nederland’ omgaan met rouw vanuit de hindoeïstische, islamitische en christelijke traditie
georganiseerd door de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR).

De conferentie had als doel bijdragen te leveren aan het bieden van (meer) ruimte om te kunnen rouwen op een manier die aansluit bij de achtergrond van nabestaanden. Hierbij de aanbevelingen die het resultaat zijn van de gesprekken die wij met de inleiders en alle aanwezigen hadden.


5 november 2004

Nieuwsbrief Lifegem Oktober 2004 online

Met o.a. de volgende onderwerpen:

Bianca Tatton vertelt haar verhaal...
LifeGem van start in Japan
Dealernetwerk groeit gestaag
LifeGem Benelux in Duitse misdaadroman
Levering eerste LifeGem diamanten in Duitsland
Scandinavie in 2004 niet haalbaar
LifeGem Benelux wordt LifeGem Europe
LifeGem Beurskalender

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen!


Condoléanceregister voor Theo van Gogh

2 november 2004

Condoléanceregister voor Theo van Gogh

Naar aanleiding van het overlijden van Theo van Gogh is op internet een condoleanceregister opengesteld: www.condoleance.nl.


2 november 2004

Open dag op Zorgvlied Amsterdam op Allerzielen 2 november 2004.

Ter gelegenheid van het jaarlijkse gedenkfeest van Allerzielen, waarop de zielen van overledenen worden herdacht, zal op 2 november 2004 om 14:30 uur een bijeenkomst plaatsvinden in de Aula van Begraafplaats Zorgvlied, in Amsterdam, Amsteldijk 273, tel. 020 644 5236. Deze bijeenkomst wordt geleid door drs. Kees Kaldenbach.


Hoe milieuvriendelijk is: Ecologisch begraven

1 november 2004

Hoe milieuvriendelijk is: Ecologisch begraven

Nederland is in de ban van het vriesdrogen. Wordt het een nieuwe methode van lijkbezorging, naast cremeren en begraven? Als het aan de Zweedse biologe Susanna Wiigh-Mäsak ligt wel. Zij ontwikkelde de methode die zij introduceert als ‘ecologisch begraven’. Recentelijk afgerond onderzoek wijst echter uit dat de methode slecht scoort op milieuaspecten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >